|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Do tego Wisła podpiszę umowę z Dolce Gibona 77 i w sklepie klubowym będzie można kupować jego ciuszki. Ma to pozwolić konkurować z klubem ze stolicy na rynku odzieżowym.
Tak poważniej już, to dotychczas takie genialne info czytałem na innych wiślackich portalach, widzę tutaj też nas to dopadło. ![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Bo ku.wa co nam pozostalo...skoro nawet kibice na nowy stadion i nie najgorsza gre sie wystawili i nie chodza na mecze...to jak ma byc lepiej? Samo sie nie zrobi, chyba ze zdarzy sie cud i wlasnie na ten cud chyba wszyscy po cichu licza...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Całkiem możliwe , ze coś jezt na rzeczy skoro media piszą ale czy to nie tradycyjna wypuszczanka przed każdym okienkiem, czas pokaże.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Czy_stac.html |
|
|
|
Guest
|
|
![]() Bardzo mnie ucieszyło info, że spełnliśmy warunki żeby starać się o zdjęcie minus dwóch. Obyśmy szli dalej tą drogą
Ostatnio edytowane przez arti : 12.12.2014 o godz. 18:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
powiem tak: nie dziwie się, że komentarze są jakie są, zdajesz sobie sprawę, że to brzmi jak jakiś totalny kosmos i w realnej sytuacji, takiej jak jesteśmy, wydaje się niemożliwe. Ale założę się, że każdy z nas (ja też), ma chociaż malusieńską nadzieję, że masz rację i to prawda i po kilku chudszych latach znów powrócimy na szczyt. Dlatego - jak masz rację - cała społeczność forum powinna Ci się zrzucić na kratę browara. Jak nie - ban dożywotni za wku.wianie i rozbudzanie nadziei. ![]()
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Do momentu :''Cupiał sypnął kasą.'' cieszyłem się jak małe dziecko. Potem to..
Oczywiście chciałbym wierzyć, żeby tak było. Żeby wróciły stare lata, żeby pokazać Polsce kto rządzi i nagrodzić ostatnie lata rozczarowań i nerwów. Wierzę, że Cupiał jednak coś sypnie teraz. Pokładam ogromne nadzieje w nowym preziu, bo doświadczenie nie małe, a do byle gówna by się nie pchał. Niech się spełnią słowa sayek89 a masz piwo ''u Wiślaków''. Amen. ![]() ![]()
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom
![]() „Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle'' ~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Z drugiej strony, pewnie jakiś spec z onetu przejrzy ten temat i niedługo będziemy mieć powtórkę takich newsów.![]()
Wisła ponad wszystko
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Spoko. ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Umowa stoi? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Z tą kondycją Telefoniki wcale nie jest tak źle jak się ciągle na forum czyta...Bardziej chodzi o niepewną przyszłość Bogusia ze względu na postępowanie karno-skarbowe. 16 grudnia rozprawa i być może dowiemy się czegoś więcej.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pomijając wiarygodność tej informacji, to jeśli Cupiał chce odzyskać zainwestowane (pożyczone) w Wisłę pieniądze, to paradoksalnie, musi inwestować jeszcze bardziej.
Kurczowe trzymanie się cięcia kosztów doprowadza nieuchronnie do degrengolady sportowej, a w ślad za tym... rosną długi. Nie ma z czego płacić piłkarzom, trenerom, agentom, pracownikom, miastu za stadion, itd. Nie ma za co pozyskiwac nowych piłkarzy, w konsekwencji nie ma kogo sprzedawać. Budżet staje się coraz niższy i nie ma szans na odzyskanie pieniędzy. Można jakiś czas próbować balansować na krawędzi opłacalności redukując koszty, ale to nie ma żadnych perspektyw. Chyba, że cudem boskim nagle okaże się, że ktoś kupi jutro kilku naszych piłkarzy za kilkanaście milionów euro, albo fuksem znajdziemy się w LM. Jak to jest realne, pisać nie trzeba. Trzeba jeszcze raz włożyć, żeby wyjąć. Albo pogodzić się ze stratą. No chyba, że w tym całym interesie Cupiała chodzi o zupełnie inne rzeczy (spiskowa teoria dziejów). Tak czy owak pozostaje nam marzyć... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2014
Offline |
|
|
Żeby kupili piłkarzy to najpierw musi być kogo kupować - kogo mają brać, dziadków jak Głowa i Broziu, czy nieogranych juniorów z niewiadomym potencjałem? Za jakiekolwiek sensowne pieniądze możemy teraz opchnąć Gumisia, Semira, Burego i Sadloka, może Buchalika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() ![]()
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał? Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad. [/FONT] naoway.deviantart.com |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeśli to, o czym pisze sayek okaże się prawdą, to będę się szczypał przez kilka miesięcy dzień w dzień.
Daj Bóg(usław) żeby było na bogato wreszcie...Ps. Zawsze w moim życiu lata nieparzyste były lepsze, oby i ten nadchodzący taki był! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Nawet, jeśli nie okaże się to prawdą, to dzięki sayek za wlanie odrobiny nadziei
Czekamy, co przyniesie nowy rok i wtedy będziemy cię rozliczać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Widzę ze dużą część lyknela brednie jak młode pelikany. Ale ja rozumiem. Też kiedyś w wierzyłem jak mi w internecie pisali ze w okolicy jest tabun napalonych lasek chcących się ze mną ruchac od zaraz. Później skończyłem 13 lat.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jakiś banik za propagowanie teorii spiskowych?
Ale mimo wszystko dzięki, faktycznie po kilku latach posuchy i nędzy, taki news byłby miodem na skołatane kibicowskie serce ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie mam w zamiaru robić ludzi w balona. Napisałem to co się dowiedziałem i powiedziano mi że to prawda.
Ja jestem zdania że to prawda, gość w nie byle jakim towarzystwie mecze na stadionie ogląda... Więcej nie mam nic do dodania bo i tak hejterzy mnie zjedzą ![]()
Ostatnio edytowane przez sayek89 : 13.12.2014 o godz. 17:25.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Powiem tak: oby Twoje informacje były bliższe prawdy Tego wszystkim nam Wiślakom życzę ![]() ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Bardzo prosto można zweryfikować info od sayka.
Cytat:
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ogólnie to te zaległości ilu wypłat sięgają?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
To jeszcze tylko sfinalizować trwające od wakacji rozmowy z Biedronką i Ferrari i lecim po puchar Europy
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Cupiał by raczej nie organizował kolacji bez uregulowanych (większości) wypłat. Komu jak komu, ale on ciężko miałby gościć ponad 20 wierzycieli....
Oczywiście biorę z przymróżeniem oka plotki sayka, a to z tego powodu że już wielokrotnie padały podobne słowa o wzmocnieniach, patrząc nie daleko z ust Smudy jeszcze rok temu. Na szczęście ten trochę się ogarnął. Natomiast fakt że końcem roku/początkiem nowego roku TF miała coś nam sypnąć kasy było wiadomo od dłuższego czasu. Nie możemy jednak tutaj mówić o 'świątecznych prezentach', ale o kasie która miała już dawno trafić do Wisły, ale z racji sytuacji w TF nie mogła.. . Zresztą osobiście wyszedłem z niemałego szoku, że udało nam się spłacić długi licencyjne i to ze sporym zapasem czasu. Może z Wisłą jeszcze nie jest tak tragicznie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie uwazam sie za mlodego pelikana ale kazde takie info łykam jak wyzej wymieniony
Juz taki ten czlowiek łakomy na takie informacje.Jedyne co mnie jakos tam zastanawia to ten nowy prezes. Nie znam typa ale wydaje sie powaznym gosciem - po co mial by rezygnowac z powaznego stanowiska w powaznej firmie zeby taplac sie tutaj w blocie i zajmowac na codzien ugodami z wierzycielami – bo przeciez nie dla pieniedzy ? Musial miec cos dogadane z Cupialem. Ale to wiadomo ze tylko takie dywagacje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba zrozumieć jedno, że nie piszę żeby ludziom narobić nadziei i potem patrzeć jak to znowu zatapiają się w smutku. Tak jak kolega wyżej piszę, Gawliński do bagna by nie wszedł, bo to nie ten poziom. Skoro osoba która sama narzekała na to co dzieje się w Wiśle i tak samo była sceptyczna jak nie jedna osoba tutaj, nagle reaguje bardzo pozytywnie na te informacje, to musi być w tym prawda. A prawda jest tylko jedna, żeby Wisła nie poszła całkiem na dno, to Cupiał musi znowu wyłożyć kasę, co się stanie.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|