|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|||||||
|
"TW Pallad", czyli pseudonim Pawła Kowala z czasów współpracy z WSI (sam Kowal przyznał się do kilkunastu spotkań) to historia dosyć dobrze znana, która nie ma jednak swojego zakończenia przez utajnienie przez ministra Wassermana informacji na ten temat.
Cała afera zaczęła się od dobrego tekstu Pawła Reszki i Michała Majewskiego (tego od tekstów o aferze taśmowej) w Dzienniku. Opisali oni współpracę młodego Pawła Kowala z WSI oraz dali wypowiedzieć się samemu politykowi oraz ministrowi Wassermanowi na łamach pisma. Kowal nie przyznał się do współpracy, ale nie zaprzeczył, że odbył kilkanaście spotkań (co najwyżej 15 wg. słów Kowala) z różnymi funkcjonariuszami, a o fakcie, że został zarejestrowany jako "TW Pallad" ponoć nie wiedział. Najważniejszy z tego tekstu jest pewien cytat dotyczący spotkań z funkcjonariuszami WSI. Cytat:
Cytat:
Wtedy to zaczęło wyciąganie przez pisowskie media i prawicowych blogerów ciekawych informacji o Kowalu. http://www.tvp.info/3349264/informac...zefem-bezpieki Cytat:
http://uczciwa.polityka.salon24.pl/3...lnymi-drzwiami Cytat:
http://niepoprawni.pl/blog/3010/czy-...ena-luczywo-to Cytat:
http://nczas.com/publicystyka/polska...-przebierancy/ Cytat:
![]() ![]() Na deser dodatek, czyli tekst Piotra Zaremby o Helenie Łuczywo, w którym są ciekawe smaczki tj. domniemany romans Heleny Łuczywo z Jarosławem Kaczyńskim, który de facto nie miał miejsca ![]() http://wiadomosci.dziennik.pl/opinie...na-agorze.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.12.2014 o godz. 13:16.
|
|||||||
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
Działania IV RP http://www.tvn24.pl/kulisy-napadu-na...,494434,s.html
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.12.2014 o godz. 13:27.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
"Zły dotyk boli całe życie"
![]() Chciałbym się dowiedzieć jak opozycja może być winna 7 lat upadku państwa, bo ciągle czytam że podwyższenie VAT'u, zagarnięcie OFE, dwucyfrowy wzrost długu publicznego to wina Kaczyńskiego. To będzie materiał na nobla chyba. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oj jakby to wyszło to może być spora sensacja. Może mnie też będą prześwietlać?
![]() Cytat:
![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Mnie jako jednostki to PIS nie skrzywdził. Ale przyniósł Polsce wstyd na cały świat.
Powiem Ci jak w 2008 roku byłem a Danii u znajomych, oni zaprosili na grilla typowych Dunów. Dunowie powiedzieli mi (przetłumaczyli znajomi) że Polska teraz stanie się normalnym krajem. Jeszcze coś ta duńska rodzina mówiła jakim to pośmiewiskiem byli bracia Kaczyńscy w Unii. Przykro tego było słuchać że taką opinię wyrobili nam bracie mniejsi na świecie. Kilka zachodnich nagłówków Hiszpański "El Pais" o rządach PiS: Nacjonalizm, niechęć do Europy i homofobiczna krucjata Hiszpański dziennik El Pais ostrzega, że słabnącą pozycję rządu Donalda Tuska może wykorzystać nacjonalistyczny i homofobiczny PiS. Izwiestija Cytuj: Jarosław Kaczyński - nacjonalista, konserwatysta, słabo znający się na gospodarce, rzadko jeździ za granicę, nie zna angielskiego i nigdy nie był żonaty. Mieszka z matką i ukochanym kotem. Tego człowieka nazywa się najbardziej wpływowym politykiem w Polsce Tageszeitung: Cytuj: "Dranie którzy chcą rządzić światem(...)wzorem do naśladowania dla Kaczyńskich był Józef Piłsudski, który odkrył sterowaną demokrację i napędzał półfaszystowski reżim wojskowy(...)Obydwaj udowodnili, że z przodu i tyłu są czyści. Lech zabronił mężczyznom w Warszawie paradować z gołymi tyłkami, Jarosław zaś mieszka z własną matką, ale przynajmniej bez ślubu..." http://poland.indymedia.org/pl/2006/07/21665.shtml Europejska prasa o władzy Kaczyńskich Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/fakty/swiat/news...ampaign=chrome Tak świat nas postrzega/postrzegał i nie chcę aby to wróciło. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Czyli przedszkole "jakby rządzili byłoby to bla bla bla", "jakby wrócili do władzy to bla bla bla" - gdyby babcia miała wąsy ... odsyłam do góry strony
Dalej czekam na wyjaśnienie winy opozycji w doprowadzeniu kraju do upadku. Widać reszcie świata pasuje rozpad państwa - nic tylko się cieszyć - to się da leczyć? ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
yorkuś , cóż dodać , dowaliłeś do pieca , ale musisz sam sobie z tym poradzić , naprawdę uwierz mi próbowałem wyprowadzić Cię na ludzi , moja porażka , przyjmuję ją jednak z godnością , czasami lepsi ode mnie nie dają rady , ale pamiętaj , próbowałem
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Czyż to nie powtarzanie tego co można w kaczych gazetach poczytać.
Oto przykład zmutowanego mózgu. O takie coś chodziło Kaczyńskiemu i Rydzykowi (zawładnąć duszą wiernych) Przed kim to ten kraj upadł? czytając zagraniczne i normalne polskie gazety widać wręcz odwrotnie. Kocurku jeżeli potrafisz poczytaj sobie jakąkolwiek zachodnią gazetę co oni o Polsce piszą. "Le Monde" "Polska dumą Europy" - pisze francuski dziennik. Podkreśla, że w niecałe sto lat po odzyskaniu przez Polskę niepodległości, nasz kraj stał się jedynym z Europy Środkowej, który awansował do grona państw liczących się w Unii. Oczywiście PIS to przekłuje w klęskę.
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.12.2014 o godz. 14:40.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Co mnie obchodzi co piszą w zachodnich gazetach. Wiesz co piszą o USA w arabskich gazetach? Tyle samo obchodzi to normalnych Amerykanów co normalnych Polaków co piszą w gazecie w Hiszpanii.
Proszę o informacje co zrobiła opozycja takiego przez 7 lat że w kraju jest tak źle. Dalej nie odpowiedziałeś. ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie, w oczach publikacji biznesowych (nie brukowych) nie jest dobrze.
Jest najwyższe w ostatnich latach bezrobocie oraz dług publiczny. Mamy najniższy w Europie wskaźnik innowacyjności (przedostatni bodajże). Rzucono ludziom cukierka i się cieszą bo 30 lat temu nie było cukierków - a czemu im się nie powie że gdyby nie państwo złodziei to każdy by miał 5 kg cukierków a nie jedną sztukę - czy to jest osiągnięcie? Inne państwa bloku wschodniego jakoś potrafiły ogarnąć temat i są przed nami - czy z tego też mamy się cieszyć? ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Media PISu o wyborach
A tak w rzeczywistości Największym miastem, w którym będzie rządził prezydent z PiS, jest Nowy Sącz Nie powiem że w Polsce wszystko jest miodzio! Ale mi nie powierz że kacze rządy przyciągną zachodnich inwestorów skoro on ma wszystkich gdzieś. A bez tego upadniemy. Sami nie damy rady (patrz Białoruś) |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Media PISu o wyborach
![]() A tak w rzeczywistości ![]() Największym miastem, w którym będzie rządził prezydent z PiS, jest Nowy Sącz Nie powiem że w Polsce wszystko jest miodzio! Ale mi nie powiesz że kacze rządy przyciągną zachodnich inwestorów skoro on ma wszystkich gdzieś. A bez tego upadniemy. Sami nie damy rady (patrz Białoruś) |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Najlepsza i tak jest Trwam , zapraszają samych PISowców , nikt inny nie może zabrać głosu , wczoraj oglądałem rozmowe Błaszczaka w Trwam jak sobie z prowadzącym "dziennikarzem" jedli z dziubków , wyglądało to jak w głębokim PRLu
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Znowu "gdyby babcia miała wąsy" - naucz się jednego że w ekonomii nie można wróżyć z fusów. Co by było gdyby - niech najpierw będzie a potem można ocenić.
Na razie widać wręcz odwrotnie kto przyciągał zagraniczny kapitał - i to dane z ukochanej gazety - oni nie mogą kłamać ![]() ![]() 2005-2007 rządy PIS ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() PS. Jak zawsze pod ręką niezbędny Michał Stopka. http://www.michalstopka.pl/bezroboci...e-w-2014-roku/ ![]()
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.12.2014 o godz. 15:27.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
chcesz zobaczyć głęboki prl , włącz liza, porucznik olejnik, wsi24 z mordką morozowskim i innymi podnóżkami Państwa PO, polsat , tvpinfo , poczytaj gów....ianą, lizwweek , paradowską z żakowskimm w polityce, jak już poczytasz i pooglądasz to z łaski swojej odwal się od jedynego medium gdzie nie trzeba oglądać i słuchać resortowych pociotków
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
"najniższym od lat" to chyba lekka przesada ...
Zupełnie przypadkowo w wiadomym okresie bezrobocie spadało ... ps. Jeden ze wskaźników które rosną niezmiennie za czasów peło: Liczba pracujących w sektorze: administracja publiczna, obrona narodowa oraz obowiązkowe ubezpieczenia społeczne w Polsce w latach 2000-2010 (w tys.) ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic dziwnego, że bezrobocie spadało na podanym przeze mnie wykresie skoro w tym roku spadło o 2,5 pp.
![]() Jak widzę podałeś średnie bezrobocie roczne, które nie oddaje za dobrze na wykresie zmian miesięcznych, bądź kwartalnych. Poza tym na podanym przez Ciebie wykresie dane kończą się na 2012 roku, a obecnie w 2014 roku zeszliśmy do poziomu najniższego bezrobocia od 2010 i tendencja zaczyna być ewidentna. Gdzie przy okazji zakładu dotyczącego bezrobocia robiłem ciekawe porównanie. Zaraz spróbuję je odnaleźć. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
![]() Nie miałem czasu szukać za 2013 rok - to że spada to dobrze - tylko czemu jest ciągle powyżej poziomu w którym ekipa przejęła władzę a tendencja była spadkowa - tak tak, kryzys ... chwila ... zielona wyspa ... ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kocur , prowadzisz dziwną dyskusję tabelkową , co ma za znaczenie czy bezrobocie jest 12,6 ,czy 11,2 % , to nic nie zmienia ,liczą się fakty , a fakty są takie że w Państwie PO nie ma pracy , a jak jest to za tysiaka , mówię o przeciętnym zjadaczu chleba,ponad 2 mln jest za granicą , a te wykresiki którymi się przerzucasz z warszawiaczkiem nic nie zmieniają a tylko zaciemniają obraz, wiem że z nimi inaczej nie można ale to tylko statystyki , i ich to cieszy że mogą sobie "merytorycznie powykresować"
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A tak w grę wchodzi: - inflacja - deficyt publiczny - deficyt budżetowy - stopa procentowa długoterminowa Natomiast powszechnie na świecie, czy to Eurostat, czy inna międzynarodowa organizacja ekonomiczna bierze pod uwagę bezrobocie sezonowe, a także porównanie bezrobocia między tymi samymi miesiącami w różnych latach, aby nie brać pod uwagę zmian sezonowych, które wpływają na średnią roczną. Warto też zauważyć, że bezrobocie BAEL, w którym mamy ok. 8% też mocno odbiega od tego publikuje GUS. PS. Nie wiem czemu, ale poznikała część postów dotyczących bezrobocia, albo wyszukiwarka nie działa jak należy. Mam tylko ten zbiorczy post z podsumowanie wyników zakładu. http://wislakrakow.com/forum/showpos...ostcount=22943
Ostatnio edytowane przez emj10 : 02.12.2014 o godz. 16:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gazprom przejmie tvn ? http://niezalezna.pl/61992-gazprom-p...ialny-w-polsce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
||
Gdzie Ty widzisz żeby PIS opłacał media? SKOK jest PISu? Czy prywatne firmy nie mają prawa reklamować się gdzie chcą? Widzisz różnice między firmami Skarbu Państwa a firmami państwowymi? Czy nie bardzo? Widzę że jest "bul" dla wielu że są media które popierają PiSowców a że walka jest brudna , że głównie propagandowa....no jest i nic z tym nie zrobimy. Sparafrazuję : jak jedni tną kosami to drudzy nie mogą na gołe pięści.
Co to są za wyniki jak nie uwzględniają emigracji. Zwykłe czarowanie opinii publicznej - faktyczne wyniki są znacznie większe i nie ma znaczenia że czasem jest spadek o 1%.Zwykle takie wachania wynikają z prac sezonowych . Realnie nie ma w nich ok. 2 mln ludzi którzy wyjechali zagranicę zachęcani przez Rudego błazna który nie potrafił im zapewnić pracy w ojczystym kraju. Takie same kombinacje jak z łataniem dziury budżetowej "czarami" z OFE lub podawaniem średniej płacy nie uwzględniając zarobków samo-zatrudnionych i mikroprzedsiębiorstw
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 02.12.2014 o godz. 17:30.
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że nikt nie ma z tym problemu. Firmy państwowe lokują swoje pieniądze w takich tytułach jak "GW", "Polityka", czy "Newsweek", a prywatne kasy oszczędnościowe SKOK finansują media Karnowskich (wpolityce i wsieci) oraz zależną od PiS grupę medialną Sakiewicza.
Wystarczy pisać jak jest faktycznie i nie będzie problemu ![]() PS. Od tego uproszczenia są jednak pewne wyjątki. Chociażby w "Uważam Rze" w pewnym momencie dosyć mocno reklamowały się spółki skarbu państwa. |
|
|