The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2014, 22:07
U nas płacą pewnie nieco częściej niż tam, zresztą - jest już przyzwyczajony, a poziom sportowy u nas jest wyższy.
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 28.11.2014, 16:52
http://www.90minut.pl/news/243/news2...z-Gornika.html
Ja bym go wziął na rok z opcją przedłużenia
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 29.11.2014, 15:27
nairda116 napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/243/news2...z-Gornika.html
Ja bym go wziął na rok z opcją przedłużenia
Jak najdalej od takiego szrotu.
Małkowski to zwykły piłkarski parodysta, który w ekstraklasie zagrał jedną dobrą rundę i od tamtego momentu jedzie na opinii. Piłkarze jego pokroju, których w lidze jest pełno już dawno powinni gnić w okręgówce.
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 29.11.2014, 23:35
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Jak najdalej od takiego szrotu.
Małkowski to zwykły piłkarski parodysta, który w ekstraklasie zagrał jedną dobrą rundę i od tamtego momentu jedzie na opinii. Piłkarze jego pokroju, których w lidze jest pełno już dawno powinni gnić w okręgówce.
No na pewno jest lepszy od naszych dwóch murzynków i z tego co wiem to nie gral jednej dobrej rundy a trzy bardzo dobre sezony (przynajmniej te 2 w Bełchatowie)
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.11.2014, 00:51
nairda116 napisał(a):Wyświetl post
No na pewno jest lepszy od naszych dwóch murzynków i z tego co wiem to nie gral jednej dobrej rundy a trzy bardzo dobre sezony (przynajmniej te 2 w Bełchatowie)
Na pewno mówisz o skrzydłowym, który:
- zaraz będzie mieć 30 lat
- za podstawowy atut ma szybkość, którą z wiekiem raczej zatraca
- tylko raz w sezonie zdobył więcej bramek niż trzy i było to, uwaga, fanfary, pięć... cztery lata temu
- ostatnio wyszedł w podstawowym składzie w lidze równe 6 miesięcy temu
- w ubiegłym sezonie zanotował mniej asyst niż Sarki

Nie sądzę, naprawdę.
Odpowiedz cytując
lukas14
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 01.12.2014, 08:41
nadawal by sie za pol roku wolny :
http://www.transfermarkt.pl/andrej-k.../spieler/46580
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 01.12.2014, 10:30
lukas14 napisał(a):Wyświetl post
nadawal by sie za pol roku wolny :
http://www.transfermarkt.pl/andrej-k.../spieler/46580
Zupełnie, zupełnie nie nasz świat. Jeśli uda im sie przedłużyć, to pójdzie gdzieś na Zachód za kilkanaście mln €.
Odpowiedz cytując
mls
Banita

Od: 07.2014

Stary 01.12.2014, 10:49
to i ja wtące sowje 5 groszy

http://www.transfermarkt.pl/kevin-sa...spieler/238612

a tutaj próbka umiejętności

https://www.youtube.com/watch?v=Sx6o3OErhyw

https://www.youtube.com/watch?v=x_vAiPnbCvM

co prawda 4 liga piłkarska w anglii półamatorska ale tam też można znaleść perełki

albo ten

http://www.transfermarkt.pl/josh-car...spieler/158576
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.12.2014, 11:33
Co do Kramaricia to sie na niego zasadza pół Serie A. Odpuście sobie nazwiska, przy których widnieje duża suma, nie przyjdą do nas przez najbliższe kilka lat.
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
wolfu
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 01.12.2014, 15:04
a Waldek Sobota? Nie wiem, czy jego temat był już tutaj poruszany... Skrzydłowy jak na naszą ligę ponadprzeciętny, a skrzydeł w Wiśle jak na lekarstwo... a pewnie myśli o tym żeby wrócić, bo emigracja mu na razie nie służy.
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 01.12.2014, 15:25
wolfu napisał(a):Wyświetl post
a Waldek Sobota? Nie wiem, czy jego temat był już tutaj poruszany... Skrzydłowy jak na naszą ligę ponadprzeciętny, a skrzydeł w Wiśle jak na lekarstwo... a pewnie myśli o tym żeby wrócić, bo emigracja mu na razie nie służy.
no właśnie, zakręcić się nad jego wypożyczeniem, tak samo Kupisza, Wszołka, Peszki
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.12.2014, 16:59
http://www.weszlo.com/2014/12/01/kto...ginal-chrapek/

Wracaj Michał...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.12.2014, 19:12
czołowy snajper 2 ligi z Rozwoju Katowice - Adam Żak .Może też grać na lewej pomocy http://www.90minut.pl/kariera.php?id=20752 może to będzie drugi Milik ?
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.12.2014 o godz. 19:21.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 01.12.2014, 23:52
Doświadczenie pokazuje, że 2 razy ta sama sztuczka się nie udaje - czy to Lechowi (drewniani następcy Lewego), Legii (opchnęli szrot za gruby hajs, Żyry już tak łatwo nie sprzedadzą), nam tym bardziej się nie uda - Smuda nie lubi młodych.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.12.2014, 15:00
Vlasko - coś piszą o nim w kontekście Wisły, widziałem jakąś kompilację to wychodzi na takiego lepszego, młodszego Ilieva, fajnie by było jakby przyszedł za Gargułę i Stilić by został. Ale z innej strony, po tym co się ostatnio dzieje w okół Wisły to dziwią mnie takie plotki. Spodziewałem się, że raczej młodzi będą wchodzić do zespołu, a Wisła będzie się bić o 8 miejsce.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 02.12.2014, 15:26
Na filmikach wygląda bardzo ciekawie. To tylko głupie montaże, ale coś umieć musi żeby było co na materiale.
Gość może namieszać w naszej lidze. Osobiście chciałbym, żeby Semir został, ale jeśli już to ten Vlasko może nie być najgorszy.
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk - Jedno kliknięcie może pomóc głodnym dzieciom

Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle''
~ Ludwik Miętta-Mikołajewicz
Odpowiedz cytując
mls
Banita

Od: 07.2014

Stary 02.12.2014, 15:49
Duda też słowak i Legia dobry transfer zrobiła , wiec może i nam tak wypali
Odpowiedz cytując
force93TS
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 02.12.2014, 16:45
ja osobiście czuje że jest gdzieś haczyk . Jak by był taki dobry to by chyba nie grał na słowacji
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 02.12.2014, 17:44
Oglądałem te filmiki, które ktoś z nim na twittera wrzucił - wygląda spoko, ale gdy popatrzymy na otoczkę to wychodzi, że magikuje, bo dookoła ma damo drewno - jakby Stiliciowi cały czas dawać Rymaniaków, Pietrasiaków czy innych Marciniaków to też miałby statystyki wyjebane w kosmos.
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Stary 02.12.2014, 17:50
brać, wywalić Gargułę z Boguskim i tyle, oni już prochu nie wymyślą
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.12.2014, 18:44
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Doświadczenie pokazuje, że 2 razy ta sama sztuczka się nie udaje - czy to Lechowi (drewniani następcy Lewego), Legii (opchnęli szrot za gruby hajs, Żyry już tak łatwo nie sprzedadzą), nam tym bardziej się nie uda - Smuda nie lubi młodych.
Rudnevs 3,5 mln euro

Teodorczyk ok 4 mln euro

Cytat:
Oglądałem te filmiki, które ktoś z nim na twittera wrzucił - wygląda spoko, ale gdy popatrzymy na otoczkę to wychodzi, że magikuje, bo dookoła ma damo drewno - jakby Stiliciowi cały czas dawać Rymaniaków, Pietrasiaków czy innych Marciniaków to też miałby statystyki wyjebane w kosmos.
A to dobre! Kiedy by mu taki Pietrasiak podał skoro nie potrafi kopnąc prosto, kiedy by mu Rymaniak wyszedł na pozycji skoro nie potrafi czytać gry ,kiedy Marciniak by mu dorzucił piłke skoro tego nie potrafi. Piłkarzowi lepiej się gra wsrod pilkarzy dobrych a nie odwrotnie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.12.2014, 18:46
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
Na Guzmics'a też naskakiwano,że będzie słaby i co bierzemy.Ktoś tu pisał aby brać Kupisza i Wszołka kopnąć w dupę DG i Sarkiego wypożyczyć tych dwóch Smuda zrobi z nich piłkarzy i będziemy mieli dobrych pomocników.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 02.12.2014, 18:59
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Rudnevs 3,5 mln euro

Teodorczyk ok 4 mln euro.
Dobra, Teodorczyk to wyjątek, ale Rudnevs to jednak inny przypadek niż wychowanek klubu. Poza tym - Teo to drewno, ale fartownie opchnęli go na wschód za grube pieniądze.

A to dobre! Kiedy by mu taki Pietrasiak podał skoro nie potrafi kopnąc prosto, kiedy by mu Rymaniak wyszedł na pozycji skoro nie potrafi czytać gry ,kiedy Marciniak by mu dorzucił piłke skoro tego nie potrafi. Piłkarzowi lepiej się gra wsrod pilkarzy dobrych a nie odwrotnie.
Miałem na myśli grę przeciwko takim piłkarzom - Stilić kręciłby ich niemiłosiernie. Jeśli ten Słowak faktycznie jest taki dobry, to czemu jeszcze tam gra w takim wieku? Dla pomocnika to najlepsze lata a on marnuje się w buraczance... Nie potrafię się przekonać, że to będzie dobry transfer.

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Na Guzmics'a też naskakiwano,że będzie słaby i co bierzemy.Ktoś tu pisał aby brać Kupisza i Wszołka kopnąć w dupę DG i Sarkiego wypożyczyć tych dwóch Smuda zrobi z nich piłkarzy i będziemy mieli dobrych pomocników.
Z Gumisiem sprawa była inna - zajebał w ojczyźnie jeden mecz i miał fatalną prasę, nie chciał grać w tamtej lidze (albo to jego nie chcieli - wszystko jedno). Nie miał też żadnych efektownych kompilacji w netach.

Co do Wszołka itp - są dwie opcje, powrót i gra na przyzwoitym poziomie (Stępiński, Kazimierczak) albo dno i kilometr mułu - rejteriada w Lechii. Smuda moim zdaniem jest na tyle twardym facetem, że na pewno ambicji by im nie brakło, więc to jest jak najbardziej za argument, przeciw są oczywiście koszta. Podobny stosunek mam też do Chrapka - wyjechał za wcześnie, teraz można by spróbować ściągnąć go na wypożyczenie, a nuż nie będą go potem chcieli?
Ostatnio edytowane przez PiVoSH92 : 02.12.2014 o godz. 19:04.
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Stary 02.12.2014, 19:01
Rudnevs 3,5 mln euro

Teodorczyk ok 4 mln euro

ale tu chodzi o to, że do ogrywania by miał takich typów, nie zczaiłeś, że to wszystko obrońcy?

filmiki filmikami wiadomo ALE NIE Z KAŻDEGO TAKI FILMIK SIĘ DA ZROBIĆ

ja np oglądałem ten, nie wiem jak inni

https://www.youtube.com/watch?v=aHSWsINIGEA

i to co robi w :

0:32
1:00
1:43

+ te karne na luzaka to może być ktoś w typie Stilica, nie wiem czy lepszy czy gorszy ale zachowanie, ruchy na boisku, sposób przyjęcia, odegrania, strzału to mi pachnie takim drugim Semirem, że tak powiem; druga sprawa 24 lata i siedzi jeszcze na Słowacji to też może dać do myślenia ale jeśli nie spróbujemy to się nie dowiemy

z Garguły z Sarkiego z Guerriera z Boguskiego z Jankowskiego taki filmik? W ŻYCIU

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
ja pisałem, wypożyczyć z dobrą opcją wykupu i tyle, Włosi i tak z nich za przeproszeniem gówno mają w tej chwili i raczej w przyszłości też tam nie zawojują
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.12.2014, 19:06
WhiteDoctor mnie on bardziej ruchami, to bardziej Meliksona przypomina. Kwestia tego, czy będzie sie umiał dostosować do stylu gry Wisły, bo z tych filmików można odczytać, że chłopak lubi pod siebie grać. Według mnie to może być powodem, że nadal siedzi na Słowacji, ale może znów nam się przyfarci i Wisła będzie dla niego drogą do większej piłki.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.12.2014, 19:09
Beto też miał kozackie filmiki
A Kiro to już w ogóle byl szał pyty
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 02.12.2014, 19:24
Mnie on nie zachwyca tak jak Melikson (o Maora się modliłam po obejrzeniu jednej kompilacji z nim), ale widać, że technikę gość ma. Pytanie tylko, jakie sa jego słabe strony, bo te na pewno musi mieć?
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 02.12.2014, 19:37
Gra totalnie pod siebie, większość ładnych akcji ze sporą dozą farta, kręci ogórkowymi obrońcami (nasi na początku przygotowań taki Rużemborok (czy jakoś tak) o.......ili 5:0. Zresztą - Stiliciowi można by takie kompilacje co drugi mecz robić, Guzmicsowi po dwóch ostatnich meczach też spokojnie, Burlidze i Sadlokowi ze 3 minimum po początku sezonu, Brożek też by coś miał... nawet DG by dało radę.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 02.12.2014, 20:45
Oj komitet transferowy się zebrał Jeśli jest szansa na niego to czemu by nie? Nie ma tutaj co się zastanawiać, ile lat miał Melikson przychodząc do Wisły ? 27?
Gość gra egoistycznie, ale może Smuda by go utemperował.
Co do Boguskiego, fakt nie jest wirtuozem ale ostatnio w nowej roli odnajduje się świetnie i w obecnej sytuacji nie widzę sensu aby się go pozbywać.
Fajnie by było jakby udało się utrzymać Stilicia i ściągnąć tego grajka, fakt może nie jest jakimś super kozakiem ale wspomniany Guzmic też się nie zapowiadał na super grajka, a jednak okazał się poważnym wzmocnieniem.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów