The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2014, 23:41
Cześć

Czy macie kogoś znajomego w centrali sieci Taxi "Radio Taxi 919"?

Lub czy ktoś z was jeździ w którejś z sieci i zna klimaty tam panujące, kierowców?

Jeśli tak - proszę bardzo o kontakt na prv!
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
davids
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 12.11.2014, 18:44
Witam, mógł by mi ktoś podpowiedzieć jak zorganizować sesje zdjęciowa (ślubną) na R 22 ?
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 12.11.2014, 18:54
zadzwonić na sekretariat, napisać mail, pójść osobiście i zapytać ?
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.11.2014, 14:30
Mamy tu jakiegos projektanta /architekta? Mam pytanie odnosnie dzialki..
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 16.11.2014, 19:10
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
zadzwonić na sekretariat, napisać mail, pójść osobiście i zapytać ?
Podbic do ochroniarza z flaszka
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.11.2014, 17:01
gdzie w KRakowie kupie bluzy np. patriotyczne? Albo jakaś strona gdzie mozna kupić za max 100zł? Bo fajne sa np. tu: http://www.odziez-uliczna.pl/index.p...iotyczna-bluzy ale zaczynają sie od 120 + wysyłka, a szukam czegoś taniej.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.11.2014, 21:44
Pytanie odnośnie podatków.

Dorabiam sobie na umowy o dzieło. od pewnego czasu zleceniodawca stara się miesięcznie nie przelewać mi więcej niż 200zł.
Miarka się przebrała jak ostatnio dostałem 199zł.

Pytanie w jakim celu on to robi? Po to żeby mi nie wystawić PITa? jak on się rozlicza z podatku? na takim niby rachunku mam kwotę brutto powiedzmy 250 natomiast na rękę niecałe 200. Co on tym zyskuje? Czy da się sprawdzić że odprowadza ten podatek a nie wali wała i kręci lewiznę żeby dać mniej?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.11.2014, 17:58
Mam pytanie, gość wjechał mi w samochód i go uszkodził. kolizja z jego winy, notatka policyjna z opisanymi uszkodzeniami. Auto chcę naprawić w ASO bezgotówkowo, co automatycznie zmieniło ton rozmowy pani z infolinii, coś tam postraszyła, że nie dostanę gwarancji, auta zastępczego itp.
Oczywiście, auto dostanę, jednak przed zawiezieniem auta do serwisu, przyjedzie na oględziny ich rzeczoznawca. I teraz pytanie, bo nie będzie mnie gdy on będzie oglądał auto, osoba, która będzie je pokazywać została poinstruowana jakie są uszkodzenia (zgodnie ze stanem faktycznym, nie chodzi o naciąganie ). Auto dostało strzała m.in. w felgę, zarysowało ją etc. Chodzi o to czy taki rzeczoznawca chce żeby mu coś podpisać? Bo znając życie może wciskać jakiś kit, że to nie od tego, że to pierdoła (przecież mi nie sprawdzi koła na geometrii oczami). Jaka jest praktyka?
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.11.2014, 20:28
David. napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie, gość wjechał mi w samochód i go uszkodził. kolizja z jego winy, notatka policyjna z opisanymi uszkodzeniami. Auto chcę naprawić w ASO bezgotówkowo, co automatycznie zmieniło ton rozmowy pani z infolinii, coś tam postraszyła, że nie dostanę gwarancji, auta zastępczego itp.
Oczywiście, auto dostanę, jednak przed zawiezieniem auta do serwisu, przyjedzie na oględziny ich rzeczoznawca. I teraz pytanie, bo nie będzie mnie gdy on będzie oglądał auto, osoba, która będzie je pokazywać została poinstruowana jakie są uszkodzenia (zgodnie ze stanem faktycznym, nie chodzi o naciąganie ). Auto dostało strzała m.in. w felgę, zarysowało ją etc. Chodzi o to czy taki rzeczoznawca chce żeby mu coś podpisać? Bo znając życie może wciskać jakiś kit, że to nie od tego, że to pierdoła (przecież mi nie sprawdzi koła na geometrii oczami). Jaka jest praktyka?
Naprawiając bezgotówkowo w ASO zostawiasz w serwisie pełnomocnictwo a w Twoim imieniu negocjuje i podpisuje dokumenty ASO. Auto nie będzie naprawiane do czasu akceptacji wyceny przez ubezpieczyciela oraz serwis więc nie musisz się przejmować. Przy małych szkodach zwykle nie ma problemu. Nawet jeśli w tym miejscu miałeś już jakąś szkodę (zarysowanie zadrapanie itp) i tak zostaną zlikwidowane z ubezpieczenia sprawcy. Problemy mogłyby się pojawić gdyby szkoda była znaczna i przekraczała ok 80% wartości pojazdu wycenianego zgodnie z taryfikatorem. W takim przypadku mogłaby zostać orzeczona kasacja i wtedy dostajesz różnicę pomiędzy ceną wraku a wartością auta na dzień szkody i od Ciebie zależałoby czy znajdziesz kogoś kto Ci to zrobi za tą cenę czy sprzedajesz"wrak". Ale sądząc po Twoim poście to sprawa wydaje się być prosta.
Mając dobry warsztat na drobnej stłuczce możesz nawet zarobić przy załatwianiu tego w sposób bezpieczny czyli bezgotówkowo w ASO, mając auto dość nowe Twoją "jedyną" stratą jest brak bezwypadkowości.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.11.2014, 22:19
No dobrze a jeżeli zdarzenie miało miejsce wczoraj, a jutro ma być rzecoznawca na miejscu gdzie stoi obecnie samochód, czyli w moim domu? Nie zawiozłem go jeszcze do ASO a w ASO mi powiedzieli, że po tym jak go obejrzy rzeczoznawca, żeby go przywieźć i wtedy oni zobaczą co jest i jak. Czyli reasumując przyjeżdża gość od nich, ogląda, jade do ASO oni oglądają i wymieniają się informacjami - ubezpieczyciel mówi my dajemy tysiąc a ASO mówi, że chce dwa tysiące. Tak? Chodzi mi o to żeby sobie sprawy nie skomplikować i nie zamknąć furtki. Zdaję sobie sprawę, że przy drobnej można wyjść na plus, ale auto jest stosunkowo nowe i chciałbym mieć zrobione a nie 'zrobione'.
I ostania rzecz, samochód zastępczy. Gdzieś przeczytałem, że zwracją tylko jak jest uzasadnione i nie masz np. drugiego (w sensie, że pytają). Jeżeli samochód drugi mam ale rozbity jest 5- osobowym sedanem i potrzebuję wozić 4 osoby, a drugi jest dostawczy, 3- osobwy no to automatycznie wynika z tego, że nie mogę jednego zastąpić drugim. Czyli przyznawać się?
Ostatnio edytowane przez David. : 25.11.2014 o godz. 22:42.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.11.2014, 23:36
Jak zmniejszyć rozmiar pdf? Nie ma obrazów, sam tekst ale muszę zmniejszyć z 2 MB do max 500 kb
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 25.11.2014, 23:57
A próbowałeś konwertować na np. doc (np. http://www.pdfonline.com/pdf-to-word-converter/ tylko musisz sprawdzić czy dobrze przekonwertowało) i tam zapisać w mniejszej czcionce? Albo na jpeg i tam się jakoś kompresją bawić?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 26.11.2014, 06:53
Pdfcreator i tam w ustawieniach sobie poustawiaj jakość. Robisz nowego PDF i wsio
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.11.2014, 07:45
Ok - poszło, Thx Mario.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.11.2014, 10:58
najlepsza wyszukiwarka plikow to ? (im wiecej hostingow tym lepiej)

Znalazlem takie

http://search111.com/ - ale ma malo hostingow.

http://ddlsearch.free.fr/?lang=EN - duzo hostingow ale minus taki ze wyniki z kazdego osobno.
Odpowiedz cytując
brzydki.brzydal
Senior Member

Stary 27.11.2014, 10:28
David. napisał(a):Wyświetl post
No dobrze a jeżeli zdarzenie miało miejsce wczoraj, a jutro ma być rzecoznawca na miejscu gdzie stoi obecnie samochód, czyli w moim domu? Nie zawiozłem go jeszcze do ASO a w ASO mi powiedzieli, że po tym jak go obejrzy rzeczoznawca, żeby go przywieźć i wtedy oni zobaczą co jest i jak. Czyli reasumując przyjeżdża gość od nich, ogląda, jade do ASO oni oglądają i wymieniają się informacjami - ubezpieczyciel mówi my dajemy tysiąc a ASO mówi, że chce dwa tysiące. Tak? Chodzi mi o to żeby sobie sprawy nie skomplikować i nie zamknąć furtki. Zdaję sobie sprawę, że przy drobnej można wyjść na plus, ale auto jest stosunkowo nowe i chciałbym mieć zrobione a nie 'zrobione'.
I ostania rzecz, samochód zastępczy. Gdzieś przeczytałem, że zwracją tylko jak jest uzasadnione i nie masz np. drugiego (w sensie, że pytają). Jeżeli samochód drugi mam ale rozbity jest 5- osobowym sedanem i potrzebuję wozić 4 osoby, a drugi jest dostawczy, 3- osobwy no to automatycznie wynika z tego, że nie mogę jednego zastąpić drugim. Czyli przyznawać się?
Ostatnio mialem podobnie. Gosc mi wjechal w tyl i uszkodzil auto (jego wina). Robilem z jego OC, ale likwidacja bezposrednia z PZU. PZU wycenilo robocizne na 7k, podczas gdy naprawa zostala wykonana przez warsztat za 18k i na tyle zostala wystawiona faktura. Szkody z OC naprawiane sa do 100% wartosci samochodu dokonanej przez rzeczoznawce ogladajacego samochod (gosc z ubezpieczalni), wiec najwazniejsze, zeby on dobra sume wpisal.

Oczywiscie faktura za naprawe musi miec pokrycie w rzeczywistosci, bo jak ktos wpisze lakierowanie zderzaka za 3k to przekret jest widoczny z daleka. ;-)
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.11.2014, 19:58
http://gfycat.com/BlaringFinishedAracari z jakiego to filmu ?

Dzięki
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 01.12.2014 o godz. 11:18.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.11.2014, 13:38
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
http://gfycat.com/BlaringFinishedAracari z jakiego to filmu ?
Billy Madison.
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.12.2014, 17:14
Czy w Krakowie jest jakiś sklep/ punkt z używanymi płytami (kompakty) z muzyką?
Chyba w Eboli na Floriańskiej była kiedyś taka możliwość...
Ostatnio edytowane przez Zola : 01.12.2014 o godz. 17:40.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 01.12.2014, 20:55
Moze gielda na Balickiej w sobote i niedziele?!

Winyli jest duzo to i cd powinny sie znalezc.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 03.12.2014, 08:50
Pany pomóżcie, chcę kupić telewizor, chciałbym, żeby spełniał takie parametry:

- rozmiar 38-42 cale
- LED
- chcę na nim odtwarzać filmy (np. z USB), więc żeby nie było problemu z konwertowaniem napisów i generalnie rzecz biorąc z odtwarzaniem filmów
- do grania na playstation 4
- koszt do 1800 zł (no powiedzmy do 2k ale to już absolutny max)
- w niedalekiej przyszłości do zainsatalowania nc+ (jeśli to ma jakiekolwiek znaczenie przy wyborze)
Poza tym generalnie standard. Nie znam się na szczegółach, dlatego liczę, że coś pomożecie wybrać - jaka firma, model ?
Gdzie ew. szukać pomocy w tym temacie konkretnie (jakieś fachowe stronki, fora) ?
Ostatnio edytowane przez Krav : 03.12.2014 o godz. 08:55.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.12.2014, 11:50
W jakim sklepie internetowym polecacie kupić pirotechnikę? Piroshop może być?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 05.12.2014, 10:57
jakiś tani hostel blisko plazy,rynku potrzebuje na jutro?! ktoś coś ?
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.12.2014, 12:12
W tamtym roku korzystalem z hostelu Faust na Szewskiej. Obczaj sobie jego obecne ceny i wolne miejsca. Ja "spałem" w nim za coś 25zl z tego fo pamiętam
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 08.12.2014, 23:44
Mam do Was pytanie, choć trochę skomplikowane.
Czy istnieje jakaś aplikacja na iPhona działająca mniej więcej w taki sposób.

Nagrywam filmik na komórce, on automatycznie wysyła się na jakiś serwer do którego nie ma dostępu z poziomu komórki albo jest bardzo utrudniony. Usunięcie filmiku z komórki nie powoduje usunięcia go z serwera.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.12.2014, 20:02
pytanie z tej samej półki...
szukam aplikacji na androida która powstała dla leniwych studentów. robi się zdjęcie slajdu (nawet pod kątem) a aplikacja przerzuca tekst do worda. Ważna sprawa... nie chce mi się przepisywać 20 stron zeskanowanego dokumentu. Muszę go mieć w wordzie.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.12.2014, 21:28
ma ktoś jakieś zniżki do reserved ?
Odpowiedz cytując
Amptiq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 09.12.2014, 22:21
nero napisał(a):Wyświetl post
Mam do Was pytanie, choć trochę skomplikowane.
Czy istnieje jakaś aplikacja na iPhona działająca mniej więcej w taki sposób.

Nagrywam filmik na komórce, on automatycznie wysyła się na jakiś serwer do którego nie ma dostępu z poziomu komórki albo jest bardzo utrudniony. Usunięcie filmiku z komórki nie powoduje usunięcia go z serwera.

Sprawdź MEGA (https://mega.nz/#mobile), nic lepszego nie przychodzi mi do głowy.
Odpowiedz cytując
krzysiek85_TSW
Member

Od: 04.2008

Stary 09.12.2014, 22:48
Panowie mam sprawę. Chciałbym kupić kalendarz patriotyczny który jest na stronie SKWK : http://skwk.pl/wislaccy-patrioci/607...darz-2015.html , ale nie jestem tam zarejestrowany na forum . Nie wiecie czy nie da się go kupić w inny sposób?
Jazda Jazda Jazda - Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 10.12.2014, 00:03
pewnie będzie więcej wydanych dla osób które są w taiej sytuacji jak Ty albo przegapią zapisy. No i jeszcze na pewno zostaną od tych do nie odbiorą, śledź uwaznie informacje o tym to na pewno dasz radę kupić.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów