The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2014, 15:37
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.11.2014, 15:42
http://wgospodarce.pl/informacje/172...-swoje-wyjazdy

Ci, którzy nie wydają pieniedzy podatników na wyjazdy. Lista honoru:
Cytat:
Krzysztof Szczerski (PiS) - wyjazd do Niemiec - 3,76 zł.
Robert Biedroń (Palikot) - wyjazd do Holandii - 0 zł.
Marek Kuchciński (PiS) - wyjazd na Ukrainę - 140,12 zł.
Łukasz Zbonikowski (PiS) - wyjazd do Francji - 19,58 zł.
Adam Kwiatkowski (PiS) - wyjazd na Białoruś - 82,72 zł.
Bartosz Kownacki (PiS) - wyjazd na Islandię - 234,81 zł.
Wreszcie Przemysław Wipler (obecnie KNP) - nie pobrał ani złotówki na jakikolwiek wyjazd podczas swojej kadencji w Sejmie.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 13.11.2014, 15:51
yorkuś żyjesz w matrixie? pierwszy krytykowałem hofmana i spółkę,mało tego cieszyłem się z ich wyrzucenia, czekam teraz na reakcje pozostałych
kerim1906
Banita

Stary 13.11.2014, 15:52
silver03 napisał(a):Wyświetl post
http://wgospodarce.pl/informacje/172...-swoje-wyjazdy

Ci, którzy nie wydają pieniedzy podatników na wyjazdy. Lista honoru:

Wipler nie miał czasu, naparzał się z milicja pod klubami, a biedroń 0 zł w holandii
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.11.2014, 15:53
york09 napisał(a):Wyświetl post
Kerim trzeba odróżnić tych co rzeczywiście wyjechali (chociaż większość wyjazdów niepotrzebna i głupia)
od tych co tylko deklarowali wyjazd.
A niby dlaczego ? Taka turystyczna 5 dniowa wycieczka Szejnfelda z PO do Meksyku kosztowała polskiego podatnika aż...27 tys. zł. A niech jedzie za swoje jak chce zwiedzić Meksyk.
Sądze, ze tutaj przewalone są nieźle przez niego pieniadze patrząc na koszt wycieczki.
Za tylko 10 tys. jest oferta w 5 gwiazdkowym hotelu, oczywiście all inclisive na aż 11 dni:

http://www.itaka.pl/wczasy/meksyk/ho...a567219dbd62a8

Wycieczka Szejnfelda do Meksyku na tylko 5 dni kosztowała nas prawie 3 x wiecej !!!!! Duże prawdopodobieństwo przewalenia kasy podatnika.

Ale jak widać facet lubi egzotyczne wycieczki na nasz koszt bo walnał sobie tez wycieczkę na ....Filipiny za ....ponad 22 tys. Jak hulać to z przytupem. A co ?

P.S. Co do tego kandydata z Radomia, Konkurencja z PO miasta koparki smoleńskiej (do 1 m wgłąb) jak widać odwala chamskie numery w. języka miłości , o którą tak nawoływała w Sejmie kłamczucha smoleńska.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 13.11.2014 o godz. 15:57.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 13.11.2014, 15:59
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
P.S. Co do tego kandydata z Radomia, Konkurencja z PO miasta koparki smoleńskiej (do 1 m wgłąb) jak widać odwala chamskie numery w. języka miłości , o którą tak nawoływała w Sejmie kłamczucha smoleńska.
Gwieździsty od razu napisz że ten Eryk z PIS co tak napieprza to wina Kopacz.

Robert Biedroń (Palikot) - wyjazd do Holandii - 0 zł.
Może sianko sprzedał i wyszedł na czysto . Bo nie sądzę aby dał komuś w dzielnicy czerwonych latarni.
Ostatnio edytowane przez york09 : 13.11.2014 o godz. 16:08.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.11.2014, 16:02
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
a biedroń 0 zł w holandii

metoda na "leśnego ssaka" - jeszcze dorobił
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.11.2014, 16:08
Gwieździsty od razu napisz że ten Eryk z PIS co tak napieprza to wina Kopacz.
No to kiedy wyrzucacie Szejnfelda ? Najlepiej z Nowakiem . Czasem nie Kopacz klepała im te wszystkie wyjazdy ? Ciekawe czy w ogóle sie będzie teraz tłumaczyła, czy zamiotą sprawę pod dywan ?

Patrzcie, do jakiego zakłamania jest zdolna PO-wska władza, łącznie z preziem PO Komorowskim:

http://niezalezna.pl/61373-manipulat...ocznego-marszu
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 13.11.2014 o godz. 16:24.
york09
Banita

Stary 13.11.2014, 16:36
No to kiedy wyrzucacie Szejnfelda ? Najlepiej z Nowakiem .
A on autem do Meksyku jechał? Jeżeli poleciał samolotem to w czym problem. Jeżeli wziął kasę a nie poleciał to powinien wylecieć. Z PISu podobno najlepiej wylatuje sie Ryanairem
Po order do Gruzji w 4 lecieli a tylko Jarka udekorował. (koszty nieznane tak jak u Biedronia)
Kocur
semper fi

Stary 13.11.2014, 16:42

Patrzcie, do jakiego zakłamania jest zdolna PO-wska władza, łącznie z preziem PO Komorowskim:

http://niezalezna.pl/61373-manipulat...ocznego-marszu

Nie używam fejsa - to się pojawiło na oficjalnym profilu prezydenckim ?!?!?!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.11.2014, 16:44
A on autem do Meksyku jechał? Jeżeli poleciał samolotem to w czym problem. Jeżeli wziął kasę a nie poleciał to powinien wylecieć.
Nie wiesz w czym problem ? W cenie tej 5 dniowej wycieczki. Kosztowała max 10 tys. a wziął prawie 3 razy tyle.
Chcesz wcisnąc kit, że prawie 30 tys. zł. za 5 dni to jest koszt prawdziwy ? Jaja to rób sobie na innym forum jesli sadzisz, ze ktos w to uwierzy.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.11.2014, 16:46
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie używam fejsa - to się pojawiło na oficjalnym profilu prezydenckim ?!?!?!
Tak, zdolnych ma magików w photo shopie mu to zrobili. Numery jak w PRL-u. Ale czego wymagać od przyjaciela WSI ? A słuzby te to podwykonawca GRU. Goście wychowani na sowieckich metodach okłamywania społeczeństwa.

https://www.facebook.com/KomorowskiB...type=1&theater
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 13.11.2014 o godz. 16:54.
york09
Banita

Stary 13.11.2014, 17:17
Nie wiesz w czym problem ? W cenie tej 5 dniowej wycieczki. Kosztowała max 10 tys. a wziął prawie 3 razy tyle.
Chcesz wcisnąc kit, że prawie 30 tys. zł. za 5 dni to jest koszt prawdziwy ? Jaja to rób sobie na innym forum jesli sadzisz, ze ktos w to uwierzy.
Przykładowo Ryszard Kalisz, w dniach 13-16 listopada 2011 podróżował do Waszyngtonu na VIII Zgromadzenie Ogólne Międzynarodowej Koalicji Parlamentarzystów ds. Uchodźców Północnokoreańskich oraz Praw Człowieka. Za bilety w obie strony zapłacił 17 479,97 zł z całej kwoty uzyskanej diety 18 031,63 zł.

Jeżeli do stanów tyle kosztuje , to do Meksyku na pewno nie mniej.
Cytat:
Skąd tak wysokie ceny? - zapytaliśmy Kingę Fromlewicz z lataj.pl
Czy takie ceny są w ogóle realne?

Jak najbardziej wskazane przez Panią ceny są realne, ponieważ na cenę biletu składa się wiele różnych czynników jak np. klasa rezerwacyjna (od różnych wariantów klasy ekonomicznej przez premium economy, business do first class), wyprzedzenie z jakim dokonuje się zakupu, czy termin podróży (np. od połowy grudnia do początków stycznia, czyli w okresie świątecznym, ceny biletów zazwyczaj są wyższe). Wpływ na cenę może mieć również popularność wybranej destynacji i siatka dostępnych połączeń.
Nam jedynie pozostało pozazdrościć takiego biura podróży jakim jest Sejm.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.11.2014, 17:54
Cena biletu do Meksyku nawet w klasie premium nie zbliża się do 10 tys. złotych w obie strony. Nie da się ukryć, że kilku magików powinno złożyć po tej kontroli mandaty poselskie, a z tego co widać będzie dotyczyło to większości partii.

Czyste złodziejstwo, a sprawa bilokacji Hofmana z Londynu to czysty kryminał
york09
Banita

Stary 13.11.2014, 17:57
Coś mi się widzi że ci wyrzuceni utworzą większość w Sejmie. Dopiero będzie się działo.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.11.2014, 17:59
Po pierwsze bez etykietek. W twoim rozumieniu mogę być nawet filoetowy. A tak poza tym to pier....cie Hipolicie. Wchodzący na czerwonym świetle jest kowalem nie tylko własnego losu, jest kowalem także mojego.
Trzeba byc chyba zakutanym korwinistą (coraz bardziej jego zwolennicy przypominają w rozmowach hung wei pingów z rewolucji kulturalnej w Chinach), zeby nie wiedzieć, że podczas hamowania kierowca może stracic panowanie nad kierownicą i w konsekwencji rozbić się na okolicznym drzewie czy latarni zabijając znajdujących się w samochodzie siebie i np. rodzinę lub ludzi na przystanku.
Dlatego pier...nie w stylu "kowal własnego losu" pokazuje tylko brednie jakimi hasełkami karmieni są przeważnie młodzi ludzie.
A tak na marginesie to nie Berkowicz jako prezydent decyduje o zmianie przepisów w ruchu drogowym. Gość pewnie zapomniał o tym powiedzieć swoim rozgarniętym wyborcom .

Zapewne tak, skoro wszędobylski Stonoga obecny był na marszu.
I 100 złotowy mandat ma uchronić samobójców przed wchodzeniem na jezdnie... acha
Ja rozumiem, że to dla ciebie trudne do zrozumienia, ale spróbuje na faktach wytłumaczyć: Skoro masz dane z wolnego kraju(wkleił emj10), w którym nie ma mandatu za przechodzenie na czerwonym i gdzie w stolicy tegoż kraju ginie średnio mniej ludzi potrąconych przez samochód niż w polskiej stolicy, gdzie jest mandat jak wchodzisz na czerwonym świetle, to chyba jasnym jest to co ty piszesz nie ma żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości. Tak czy nie?

Ale już abstrahując od faktów, rozumiem, że ty mieszkasz w jakiejś wiosce, gdzie na skrzyżowaniach rosną drzewa, ale jak już nawet logicznie nie potrafisz spojrzeć na to, że samochód szybko jadący i trącający przechodnia raczej zrobi sieczkę z przechodnia niż gdzieś wyląduje, co nawet nie dowodzi, że mandat za wejście na czerwonym nie uchroni od takich przypadków(co zostało udowodnione na poprzedniej stronie), dlatego masz dwie możliwości:
1) Wkleić przykład z takiej sytuacji na polskich skrzyżowaniach, gdzie samochód skończył na drzewie, bo kogoś przejechał na przejściu z sygnalizacją.
2) lub sprawdzić jak to jest w wolnym w tym względzie kraju,
3) Porównać statystycznie jaki wpływ na to miało czerwone światło, które uchroniło potencjalnego samobójcę... nie znajdziesz takich danych, bo liczba wypadków jest średnio zbliżona tam i tu.

Według mnie świadomość ludzka, że mogą zginąć wchodząc pod pędzące koła jest wystarczająca do tego aby nie wchodzić pod koła Zawsze się znajdzie ten co chce sprawdzić, ale nie rozumiem, czemu mandat ma dostać ktoś kto wchodzi jak jest pewność, że nic nie jedzie
Dlatego socjalizm należy zaorać, bo on przeszkadza ludziom żyć... a PIS gówno robi a nie chce likwidować socjalizm panie kolego od szukania bredni w logice
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.11.2014 o godz. 18:05.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
palikot
Senior Member

Stary 13.11.2014, 18:10
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Niech mi ktoś k.u.r.w.a wytłumaczy czemu ja za tygodniową delegację w UK czy Szwajcarii płaciłem poniżej 5 tysięcy zł za przelot, żarcie i 5 gwiazdkowe hotele ?!?!

Czym oni latają - czarterują Jambo czy coś ?!
Bo to jest to co w socjaliźmie jest kwintesencją tego ustroju... marnowanie i złodziejstwo twoich i moich pieniędzy, które w wysokości 64% twojej pensji oddajesz im w podatkach
Prywatny leci za 5 tys. państwowy 6 razy drożej. I tak jest w każdej dziedzinie. Przemysł prywatny kilka razy bardziej kosztowny i kilka razy mniej rentowny od prywatnego. Tak samo ze służbą zdrowia, która jest kilka razy droższa niż by była gdyby nie było NFZtowskiego monopolu... itd itd.

I wykłócanie się o to co w tym systemie jest normalnością i myślącego nie jest wstanie zdziwić pokazuje jak większość z was nie ma pojęcia o czym pisze w ogóle.

york09 - ty jesteś tak naiwny, że mi się z ciebie trochę śmiać chce,
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.11.2014 o godz. 18:15.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Stary 13.11.2014, 19:09
Coś mi się widzi że ci wyrzuceni utworzą większość w Sejmie. Dopiero będzie się działo.
yorkuś, nikt nie wyleci, Państwo PO ma prawdziwe przekręty na koncie, miliardowe, za takie bzdety będą wyrzucać? jakieś kilkadziesiąt tysięcy ,żart? grad bierze miesięcznie tak ze sto koła za tkwienie na "stanowisku", psl zakłada jakieś agencje kosmiczne, te grosze turystyczne to dla Państwa PO bzdet
kerim1906
Banita

Stary 13.11.2014, 19:22
http://ludek.salon24.pl/615338,powro...-ten-kaczynski

reżimowe media milczą , mam pewność że będą zgodnie milczeć , leming na ten temat ma zakodowaną przez nich inną wiedzę, taką sformatowaną pod umysł leminga. trzeba o niego dbać ,nie wolno dopuścić do szoku,przecież leming niedługo idzie głosować, nie dowie się o tym , nie dowie się o niczym ważnym dla swojego spokoju i samozadowolenia
palikot
Senior Member

Stary 13.11.2014, 21:38

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.11.2014, 08:50
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
http://ludek.salon24.pl/615338,powro...-ten-kaczynski

reżimowe media milczą , mam pewność że będą zgodnie milczeć , leming na ten temat ma zakodowaną przez nich inną wiedzę, taką sformatowaną pod umysł leminga. trzeba o niego dbać ,nie wolno dopuścić do szoku,przecież leming niedługo idzie głosować, nie dowie się o tym , nie dowie się o niczym ważnym dla swojego spokoju i samozadowolenia
WSI24...ktory w tamtym czasie jechał po Ziobrze i Kamińskim dzisiaj trzyma morde w kuble na ten temat
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.11.2014 o godz. 09:02.
york09
Banita

Stary 14.11.2014, 09:43
Jako że jutro cisza wyborcza, już dzisiaj przekaz do wszystkich.

Wybieraj mądrze

A te reżimowe media też o tym piszą
http://wyborcza.pl/1,75248,16964745,...la_Piotra.html
http://tagi.newsweek.pl/piotr-ryba,7552
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 14.11.2014, 09:50
ty jesteś chłopie ładnie po..ierdolony, ja nie wiem, zruchał cię kiedyś na sucho jakiś pisowiec że przy każdej możliwej okazji plujesz jadem czy jak odpłacasz sie jak Niesiołowski bo Cię przyjąć nie chcieli ? Może weź się do jakiegoś psychoanalityka przejdź, powiesz, że masz manie prześladowczą, może da się to wyleczyć póki komu jakiejś krzywdy nie zrobiłeś.A może od Cyby jesteś ?

I dla Twojej informacji - nie głosuję na PiS
Ostatnio edytowane przez Krav : 14.11.2014 o godz. 09:52.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
kerim1906
Banita

Stary 14.11.2014, 10:36
yorkuś , nie chodzi o wzmiankę w g....ie czy lisweeku, chodzi o kilkutygodniową jazdę bez trzymanki jak to było za czasu "afery gruntowej" , szmalcowniczka bufetowa jest też pod parasolem ochronnym , wzmianki na reżimowych portalach nic nie zmienią , wczoraj przypadkowo trafiłem na rozmowę marciniaka z wsi24 z bufetową , pierwsz pytanie brzmiało ," pani prezydent to jak to było z tą kamienicą?", a potem monolog bufetowej i kiwanie główką marciniaka jak piesek wożony przez niektórych na tylnej szybie samochodu, wiem że nie rozumiesz ale ci napisałem , na temat zdjątka Krav napisał wszystko więc nie będę sie powtarzał
kerim1906
Banita

Stary 14.11.2014, 10:44
za chwilę wybory a w podobno europejskim kraju (miałem napisać szef PKW ) I sekretarz PKW mówi takie mniej więcej słowa " nie mam pewności czy system informatyczny zadziała" , czy przeciętny oglądacz plazmy cokolwiek zrozumiał? co musi usłyszeć żeby zrozumieć w jakim kraju żyje? co musi się stać w tym kraju żeby to zrozumiał,ja wiem "taniec z czymś tam" , "tańce na czymś tam" ,"voice...", "mam talent", "rodzinka,pl" , " rolnik szuka coś tam" , ale na Boga czy jest coś takiego co tego plazmowca ruszy?
york09
Banita

Stary 14.11.2014, 11:56
Pod obrazkiem dopisałem "wybieraj mądrze".
Chodzi mi o to żebyście w moim rodzinnym mieście wybierali z głową a nie kierowali przynależnością partyjną.
Tu nie chodzi która partia ma rządzić w mieście, ale wybrać ludzi co na prawdę mogą do miasta coś zrobić.
A taki niejaki Krav uważa że jestem po.......ony , bo musi rządzić PIS.
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 14.11.2014, 12:22
Trudno by wpłacał, skoro jest kibicem innego klubu
Kocur
semper fi

Stary 14.11.2014, 12:33
Zużywa zasoby serwerowe - niech płaci
kerim1906
Banita

Stary 14.11.2014, 12:33
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
nie każdy wie że to warszawiaczek , przy tym kłamca , też bym się nie zakładał, to człowiek bez zdolności honorowych
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 14.11.2014, 12:41
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
szczerze powiedziawszy może być nawet za Power Rangers, skoro tu pisze od 8 lat i jak to powiedział kolega wyżej 'zużywa zasoby serwera' to do czegoś zobowiązuje

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów