The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2014, 20:34
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Yyy... ja nie mam wrażenia, aby zakończył swoją karierę. Właśnie kandyduje na prezydenta Wawy ze sporą szansą na 3. lub 4. wynik (nie śledzę sondaży, ale myślę, że może się zakręcić wokół 10%). Stał się drugą osobą w partii z szansami na wejście do Sejmu. Myślę, że prędko ze sceny politycznej nie zniknie.
Taki wynik, a mianowicie 10% to tylko pobożne życzenie. Patrząc na sondaże z ostatniego okresu to Wipler będzie mieć poparcie na poziomie od 2 do 4% i uplasuje się raczej na miejscach 5-8 za HGW, Sasinem, Guziałem i Wierzbickim z SLD.

Wrzucałem ten sondaż dla Warszawy przed wyjazdem.
http://d.polskatimes.pl/k/r/1/43/a4/...4a3_o.jpg?9813

Odnośnie samego Wiplera napiszę później.

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
wynik alkomatu należy pomnożyć bodajże przez 2, więc może jednak nabiłeś
Nie miałem pojęcia, że coś takiego może występować. Miałem do czynienia ze zwykłymi alkomatami (no może trochę lepszymi niż te ze stacji benzynowych), ale nie słyszałem wcześniej o tym, że wynik, który jest podany na alkomacie nie jest wynikiem ostatecznym.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 12.11.2014, 20:34
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście uważam, że to całkiem fajny pomysł. Na niektórych skrzyżowaniach to po prostu jakaś kpina- szczególnie w małych miasteczkach, gdzie nie ma świateł na żądanie. Może niech przepisy zacza ludzi traktować z trochę większym zaufaniem. Nikt specjalnie nie chce wchodzić pod auta lub przebiegać przez ruchliwą arterie.
Nie no co ty, ludzie od razu seriami będą sie rzucać pod auta na czerwonym
emj10
Senior Member

Stary 12.11.2014, 20:38
Rozwiązanie przecież jest tak banalne jak budowa cepa. W krajach anglosaskich jest dozwolone przejście na czerwonym świetle, gdy nie ma samochodu w pobliżu i nikt za to nie daje mandatów.
http://drogowo.blogspot.com/2013/05/...dzenia-na.html
http://www.kontestacja.com/przechodz...vs-anglia,2268
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.11.2014, 20:39
Ja kiedyś śpieszyłem się na egzamin. Przebiegłem przez pusta ulicę, bo jechał mi autobus a gdybym na niego nie zdążył bym się spóźnił. Akurat gdzieś tam wyłoniła się milicja i mnie spisali. Nie pomogły tłumaczenia- czerwone to czerwone i kij z tym, że na drodze pustki i że się spiesze. Dowodu nie miałem to wzieli mi indeks a wpis dali na osobnej karteczce. :[

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
emj10
Senior Member

Stary 12.11.2014, 20:41
Kiedyś śpieszyłem się na egzamin, przebiegałem na czerwonym przez pasy i wylądowałem na masce ruszającego samochodu. Jaki z tego morał? Jak sam nie będzie uważał to marny twój los

PS. Jeszcze świeży sondaż z Pomorza na prezydenta Gdańska. Adamowicz prawdopodobnie zostanie na kolejną kadencję, niezły wynik PiS-u w Gdańsku, czyli paszczy lwa i bastionie PO. Wynik KNP znowu mizerny.
http://www.dziennikbaltycki.pl/artyk...leria-material

Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.11.2014 o godz. 21:01.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.11.2014, 21:14
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Na pustej ulicy Ok ale obawiam się, że stało by się to nagminne i tabuny przechodzących pieszych na czerwonym świetle spowodowały by wiele ciężkich wypadków np. wyobrażam sobie to na Alejach lub ul. Bora Komorowskiego. Jesli było by to dozwolone to koniec świata. Co mi z własnej odpowiedzialności durnia, który wpadnie mi pod samochód przy szybkości 70 km/h ?
Jednak jest potwierdzenie, ty jesteś CZERWONY
W końcu jakiś konkret a nie pierdu pierdu...

Wartością bezwzględną KNP jest "KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU"

Przykład z UK. Kiedy raz wszedłem na ulicę na czerwonym, to samochód jadący do skrzyżowania ok 30km/h nagle ruszył w moją stronę, że musiałem spierda.lać w popłochach.
Jaki z tego morał?
1) Że jesteś czerwony(w końcu bronisz PISu)
2) Wejść na jezdnię możesz na własną odpowiedzialność a nie kierującego. Więc finansową i leczniczą a w najgorszym wypadku także śmiertelną konsekwencje ponosi ten co wejdzie pod koła. Zasada jest prosta. "Czerwone" informuje cię, że jeśli wejdziesz na jezdnię mogą cię przejechać.
3) Tam(UK) jest wolność a wolność jest wtedy, kiedy ja mogę się zabić lub potrącić kiedy mi się podoba a nie wtedy kiedy policjant czy pfu strażnik miejski nie widzi. To jest oczywiście przewrotny przykład. Ale jaki jest sens stania na czerwonym jak patrzysz w lewo 1 km... nic nie jedzie patrzysz w prawo 1 km nic nie jedzie... idiotyzm.
4) Skoro w UK to funkcjonuje bardzo dobrze, nikt nie dostaje 100 funtów mandatu za to, nikt przy 70km/h nie ginie, to znaczy, że problemu nie ma, więc kto leczy urzędników w UK?
5 Ty serio myślisz, że człowiek który chce wejść na jezdnię jak jadą 70 km/h to nie wejdzie bo się mandatu stuzłotowego boi?

ps. ty traktujesz ludzi jak cała ta socjalistyczna banda twój PIS i te całe POSLDPSLTR czyli jak bydło i niewolników. Wydaje ci się, że ludzie są na tyle głupi, że jak nie będzie mandatów za przejście na czerwonym, to będą wchodzić pod koła samochodów... logika wyśmienita

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Wcale bym się nie zdziwił jakby to była prawda. W KNP jest tak że im głupszy pomysł tym lepiej. Za niedługo stwierdzą że powinniśmy jeść g....o , przecież miliony much nie mogą się mylić.Ja może dołożę kilka postulatów (nie ma się co ograniczać) znieść limity prędkości jazdy furami-będziemy się martwić dopiero jak wariaci rozjadą kilka rodzin - ba nawet jak się ubezpieczą to będzie na pogrzeb,znieść obowiązek nauki dla dzieciaków, znieść zakazy seksu z dziećmi (Polański by poszalał, oj poszalał),znieść nakaz ratowania ofiar wypadków przez pogotowie,sprywatyzować PGNIG,KGH,BUMAR i LOTOS jak ruscy mają więcej kasy to trudno nasz pech , sprywatyzować wszystkie szpitale - chorzy na raka są po prostu pechowcami którzy najwyżej będą kraść żeby się leczyć zagranicą.Jak brak ograniczeń to brak ograniczeń. Wolność dla każdego,wolność dla Kilkujadka,wolność dla polococtowców
A ty jesteś jeszcze głupszy niż ustawa przewiduje.

TSWojtas napisał(a):Wyświetl post
Wole taki pomysł jak ma Berkowicz niż to co ma wejść czyli że pieszy zbliżający się do przejścia będzie miał pierwszeństwo - to będzie dramat i mnóstwo wypadków ...

Przerażonych pomysłami KNP informuję :

Berkowicz nie ma szans na Prezydenta Krakowa
KNP nie ma szans na większość w Radzie Miasta

Możecie spać spokojnie i dalej wspierać sprawdzonych polityków którzy uchwalają mądre prawo

Pozdrawiam
Oczywiście, że ma szansę, trzeba wierzyć
Osobiście ten pomysł mi się bardzo podoba jak również ten, że we własnym samochodzie jestem JA panem i władcą i żaden urzędnik nie będzie mi kazał i innym pasażerom MOJEGO samochodu którym JA!! nie kazałem zapinać pasów pod groźbą haraczu mandatowego.

emj10- przestań człowieku manipulować ciągle tymi sondażami... wynik wyborów będzie to się dowiesz kto co ile dostał. Wklejasz tu dane na zamówienie PO czy PISu, przy których na pewno ktoś "pracował", bo taki mają interes i swoich ludzi w tych instytucjach badawczych które to robią.

UK trzeba leczyć, albo ciebie z Arapaho
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.11.2014 o godz. 21:38.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Stary 12.11.2014, 21:30
Akurat co do tych wypadków śmiertelnych to nie jest prawda. W Londynie zdaje się jest najwięcej potrąceń i wypadków śmiertelnych z dużych stolic europy zachodniej.

Łącznie ok. 5000 wypadków pieszych oraz prawie 100 osób, które poniosło śmierć. W ciągu 30 lat zanotowano jednak spadek wypadków o ponad połowę i spadek wypadków śmiertelnych z 300 do ok. 100 rocznie.

Zestawienie w tabelce na stronie drugiej:
http://www.tfl.gov.uk/cdn/static/cms...march-2009.pdf

Problem zauważają również w Londynie i tam wspomina się m.in. o wprowadzeniu Zone 30 w całym mieście. Swoją droga kiedyś prowadziliśmy dyskusję na ten temat
http://www.standard.co.uk/news/londo...r-7899270.html

palikot napisał(a):Wyświetl post
emj10- przestań człowieku manipulować ciągle tymi sondażami... wynik wyborów będzie to się dowiesz kto co ile dostał. Wklejasz tu dane na zamówienie PO czy PISu, przy których na pewno ktoś "pracował", bo taki mają interes i swoich ludzi w tych instytucjach badawczych które to robią.
No tak szczególnie pracuję dla PO, czy PiS-u

Wklejam dane z ogólnodostępnych portali, a aktualnie z tego, który pokazuje na bieżąco sondaże z całej Polski
http://ewybory.eu/

Jeśli nie masz nic przeciwko to wrzucę teraz świeży sondaż z GW. W nim już 8% dla KNP, więc bardzo dobry wynik.

PS. Film o przechodzeniu przez jezdnię wrzucałem już w dwóch linkach powyżej.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.11.2014 o godz. 21:47.
palikot
Senior Member

Stary 12.11.2014, 21:46
Jeśli w 10 milionowym mieście dochodzi tylko do 5000 wypadków z przechodniami a umiera z tego powodu tylko 100 osób rocznie... to jest doskonały przykład na sens tego pomysłu. Masz może dane z Krakowa? Jeszcze dla porównania ciekawią mnie dane osób które weszły tam na czerwonym i zginęły a które weszły w Krakowie i zginęły.
Londyn to dosyć specyficzne miasto... szczególnie w centrum, dużo potrąceń rowerzystów tam jest, z tego powodu iż jest tam po prostu ciasno jak cholera i czasem dochodzi do dzwonów, po drugie tam jeżdżą jak szaleni i tak samo jak w Paryżu chcą wprowadzić przez to 30 km na godzinę w centrum. Taki pomysł swego czasu był w Krakowie, nie wiem na jakim etapie stanął?
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.11.2014 o godz. 21:54.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Stary 12.11.2014, 21:52
Nie mam danych z Krakowa i nie mam pojęcia jak to wygląda. Organoleptycznie wydaje mi się, że jednak Londyn jest mniej bezpieczny dla pieszych od Paryża, Berlina, Barcelony, czy Hamburga.

Co do Warszawy to co roku ginie ok. 20 pieszych.

Natomiast w 2009 roku w całej Polsce zginęło 771 pieszych:
http://books.google.pl/books?id=9JhS...eszych&f=false

Żeby nie było ja jestem zwolennikiem braku mandatów za przechodzenie na czerwonym świetle i bardziej liberalnego kodeksu wykroczeń
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.11.2014 o godz. 21:58.
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.11.2014, 22:57
Było?

http://vod.gazetapolska.pl/8516-prow...dleglosci-2014
Ave
Wisła
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.11.2014, 00:03
Na tym filmiku nie ma nic oprócz tego, że policja miała swoich tajniaków. Wydaje mi się to normalne przy tak dużym tłumie.

http://www.youtube.com/watch?v=KraNkiSUaiA
Ostatnio edytowane przez silver03 : 13.11.2014 o godz. 00:06.
palikot
Senior Member

Stary 13.11.2014, 01:57
emj10 - z tego wynika, że w Warszawie w przeliczeniu procentowym ginie więcej pieszych. Wniosek: Podejrzewam że te wszystkie dane nie są tylko z miejsc przejścia dla pieszych na światłach

silver03- Przyjrzyj się z tyłu jak masa chłopa w kominiarkach idzie? Czyje to kibolstwo? Czyżby to tajni agenci służb milicji w szeregach niezidentyfikowanej politycznie bandytierki?

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.11.2014, 08:21
Jednak jest potwierdzenie, ty jesteś CZERWONY
W końcu jakiś konkret a nie pierdu pierdu...

Wartością bezwzględną KNP jest "KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU"

Przykład z UK. Kiedy raz wszedłem na ulicę na czerwonym, to samochód jadący do skrzyżowania ok 30km/h nagle ruszył w moją stronę, że musiałem spierda.lać w popłochach.
Jaki z tego morał?
1) Że jesteś czerwony(w końcu bronisz PISu)
2) Wejść na jezdnię możesz na własną odpowiedzialność a nie kierującego. Więc finansową i leczniczą a w najgorszym wypadku także śmiertelną konsekwencje ponosi ten co wejdzie pod koła. Zasada jest prosta. "Czerwone" informuje cię, że jeśli wejdziesz na jezdnię mogą cię przejechać.
3) Tam(UK) jest wolność a wolność jest wtedy, kiedy ja mogę się zabić lub potrącić kiedy mi się podoba a nie wtedy kiedy policjant czy pfu strażnik miejski nie widzi. To jest oczywiście przewrotny przykład. Ale jaki jest sens stania na czerwonym jak patrzysz w lewo 1 km... nic nie jedzie patrzysz w prawo 1 km nic nie jedzie... idiotyzm.
4) Skoro w UK to funkcjonuje bardzo dobrze, nikt nie dostaje 100 funtów mandatu za to, nikt przy 70km/h nie ginie, to znaczy, że problemu nie ma, więc kto leczy urzędników w UK?
5 Ty serio myślisz, że człowiek który chce wejść na jezdnię jak jadą 70 km/h to nie wejdzie bo się mandatu stuzłotowego boi?

ps. ty traktujesz ludzi jak cała ta socjalistyczna banda twój PIS i te całe POSLDPSLTR czyli jak bydło i niewolników. Wydaje ci się, że ludzie są na tyle głupi, że jak nie będzie mandatów za przejście na czerwonym, to będą wchodzić pod koła samochodów... logika wyśmienita

A ty jesteś jeszcze głupszy niż ustawa przewiduje.

Oczywiście, że ma szansę, trzeba wierzyć
Osobiście ten pomysł mi się bardzo podoba jak również ten, że we własnym samochodzie jestem JA panem i władcą i żaden urzędnik nie będzie mi kazał i innym pasażerom MOJEGO samochodu którym JA!! nie kazałem zapinać pasów pod groźbą haraczu mandatowego.

Po pierwsze bez etykietek. W twoim rozumieniu mogę być nawet filoetowy. A tak poza tym to pier....cie Hipolicie. Wchodzący na czerwonym świetle jest kowalem nie tylko własnego losu, jest kowalem także mojego.
Trzeba byc chyba zakutanym korwinistą (coraz bardziej jego zwolennicy przypominają w rozmowach hung wei pingów z rewolucji kulturalnej w Chinach), zeby nie wiedzieć, że podczas hamowania kierowca może stracic panowanie nad kierownicą i w konsekwencji rozbić się na okolicznym drzewie czy latarni zabijając znajdujących się w samochodzie siebie i np. rodzinę lub ludzi na przystanku.
Dlatego pier...nie w stylu "kowal własnego losu" pokazuje tylko brednie jakimi hasełkami karmieni są przeważnie młodzi ludzie.
A tak na marginesie to nie Berkowicz jako prezydent decyduje o zmianie przepisów w ruchu drogowym. Gość pewnie zapomniał o tym powiedzieć swoim rozgarniętym wyborcom .

Cytat:
silver03- Przyjrzyj się z tyłu jak masa chłopa w kominiarkach idzie? Czyje to kibolstwo? Czyżby to tajni agenci służb milicji w szeregach niezidentyfikowanej politycznie bandytierki?
Zapewne tak, skoro wszędobylski Stonoga obecny był na marszu.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 13.11.2014 o godz. 08:31.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 13.11.2014, 10:30
emj10 - z tego wynika, że w Warszawie w przeliczeniu procentowym ginie więcej pieszych. Wniosek: Podejrzewam że te wszystkie dane nie są tylko z miejsc przejścia dla pieszych na światłach

jak pisałem że prawdopodobnie była to milicyjna prowokacja, to silver03 pisał prześmiewczo o zielonych ludzikach, fakty z zeszłych lat i z tego roku mówią jasno, tylko trzeba chcieć to dostrzec, ale chyba po raz pierwszy bezczelność milicyjnych prowokatorów poszła dalej, atakowali marsz i postronnych ludzi, a mainstream pyta ? kto to był ? jakby nie chciał wiedzieć ,
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.11.2014, 11:17
Wystarczy rzucic okiem poniżej aby się zorientować;

Cytat:
POLICJANCI PO CYWILNEMU MIELI BIAŁO-CZERWONE OPASKI !

St. asp. Mariusz Mrozek poinformował, że policjanci, którzy przebrani w cywilne ubrania mieszali się z tłumem podczas Marszu Niepodległości zakładali biało czerwone opaski, po to, aby mogli być rozróżnieni przez innych policjantów. – Aby było wiadomo, że to nie jest chuligan, a policjant, który tego chuligana zatrzymuje – wskazał Mrozek.

kerim1906
Banita

Stary 13.11.2014, 11:30
Wystarczy rzucic okiem poniżej aby się zorientować;

dobre , tylko potwierdza moje przypuszczenie o kuriozalności "działania" i bezczelności milicji, takich zdjęć i filmów gdzie widać atakujących marsz jest bardzo wiele
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.11.2014, 11:53
Tylko, że to nie usprawiedliwia bandy zadymiarzy, która po raz kolejny rozpierdala marsz. Sprawa jest prosta. Było łapać tych prowokatorów i tajniaków i im spuszczać soczysty w....... a nie napinać się na umundurowaną milicję bo to nic nie daje i świadczy tylko o tym, że po naszej stronie są osoby nierozgarnięte. Oczywiście psiarnia prowokuje ale gdyby nie trafili na podatny grunt to by im się prowokacje nie udały. Mówię, kto chciał się bić to powinien zachować czujność, poruszać się zaraz za SMN i jak coś by się działo to by te osoby, które atakują straż MN oklepywał. A tak to banda głupków wychodzi poza czoło marszu i szuka spięcia z psami.
Jak ktoś w tym dniu nie potrafi nad sobą zapanować to jest pożytecznym idiotą tego systemu a z patriotyzmem ma gówno wspólnego.
Psiarnia umundurowana nie posunęłaby się do tego żeby na chama gazować i pałować cały tłum, do tego oddzielony przez straż MN. Tak więc wystarczyło lać prowokatorów i tajniaków a jak reagowałaby psiarnia to wejść z powrotem w marsz. Zachować chwilę spokoju i by psiarnia z racji tego, że nie jest atakowana musiała zaprzestać działań.
Wiecie jakby im rura zmiękła jakby tak zrobili kibice? By się ze złości zesrali. Ale my po pierwsze jesteśmy niezorganizowani, nie ma żadnej strategii obmyślonej przed Marszem. Po drugie za dużo jest gorących, głupich głów, które myślą tylko żeby się skonfrontować z policją - czasami trzeba odpuścić dla dobra sprawy czy nawet dla swojego dobra, bo tak jak na ulicy się nie leje patroli policyjnych tak w tym przypadku cała walka z psiarnią nie ma sensu. Do niczego to nie doprowadzi oprócz rannych w ich szeregach (jeszcze będą łajzy na L4 siedzieli za nasze), żadna rewolucja z tych zadym nie wyniknie itp jedynie zaszkodzi to wizerunkowi marszu, narazi na gazowanko, pałowanko czy zatrzymanie postronnych ludzi. Ale tak jak mówię, za dużo głupków jest wśród tych pseudo patriotów.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 13.11.2014 o godz. 12:02.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 13.11.2014, 12:01
Cytat:
Ponad 8,5 miliona złotych kosztowały poselskie wyjazdy zagraniczne w ciągu 3 lat kadencji Sejmu. Najwięcej - ponad 3 miliony 200 tysięcy Sejm wydał na delegacje posłów PO, wyjazdy posłów PiS kosztowały łącznie 2 mln 600 tysięcy
Cytat:
Najwięcej zapłaciliśmy za pięciodniowy pobyt posła Adama Szejnfelda z PO w Meksyku w 2012 roku - ponad 27 tysięcy złotych. Zdarzały się też grupowe wyjazdy np. na spotkanie Unii Międzyparlamentarnej oraz spotkanie Stowarzyszenia Sekretarzy Generalnych, gdzie delegacja dla każdego posła kosztowała od 19 do 26 tysięcy złotych. Rekordzistą pod względem sumy kosztów podróży jest poseł Tadeusz Iwiński z SLD. Jego delegacje kosztowały Sejm w sumie ponad 320 tysięcy złotych.

Niech mi ktoś k.u.r.w.a wytłumaczy czemu ja za tygodniową delegację w UK czy Szwajcarii płaciłem poniżej 5 tysięcy zł za przelot, żarcie i 5 gwiazdkowe hotele ?!?!

Czym oni latają - czarterują Jambo czy coś ?!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.11.2014, 12:04
Na .....i wydają
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
kerim1906
Banita

Stary 13.11.2014, 12:08
zgoda , ale nie mamy wiedzy czy "banda głupków" jak piszesz nie pochodziła z psiarni i nie szukała spięcia z psami? zauważ że kilkusetosobowy marsz bula był ochraniany przez kilka tysięcy milicjantów, wystarczy posłuchać opinii osób z marszu czy ekspertów jak był "ochraniany" Marsz Niepodległości, przekaz medialny , miły i sympatyczny bulu, i bandyckie zachowanie uczestników marszu, jak to odbiera postronny niemyślący wyhodowany przez mainstream obywatel, taki miał być scenariusz i był
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.11.2014, 12:13
Jeśli nie wyciągniemy wniosków ze swojego zachowania i błędów popełnianych przez nas to nic się nie zmieni. Jeśli dajemy sie tym łajzom ustawiać, prowokować to sami jesteśmy głupcami. Wiadomo, że zawsze będą prowokacje więc każdy myślący człowiek dojdzie do wniosku po co one są i nie będzie brał udział w zadymie na przekór, na złość tym łajzom żeby mieli ból dupy po marszu. Jeśli do marszu przyczepia się grupa osób, która jedzie tam tylko na bitkę to jest niestety nasz problem i to my musimy poskromić ich zapędy.
drozd:
kerim1906
Banita

Stary 13.11.2014, 12:15
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Niech mi ktoś k.u.r.w.a wytłumaczy czemu ja za tygodniową delegację w UK czy Szwajcarii płaciłem poniżej 5 tysięcy zł za przelot, żarcie i 5 gwiazdkowe hotele ?!?!

Czym oni latają - czarterują Jambo czy coś ?!
i narracja jak mawiał siara poszła w p...u , okazało się że jamba jak pisze Kocur czarterują wszystkie partie z rekordzistami , iwińskim, kaliszem , wunderlichem czy gogusiem szejnfeldem na czele, piszą o bilokacji hofmana a okazuje się że nawet kapuś halicki uczestniczył w bilokacji, jak mawiali nadgorliwość gorsza od faszyzmu , a pieprzu sprawie dodaje osoba radzia s. który to wszystko ujawnia, czekam na dane z msz za jego rządów, będzie się działo
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.11.2014, 13:29
Radek Zdradek jako osoba znana ze spartańskiego trybu życia, kiedy kierował MSZ (słynnych foteli i rachunków u Sowy&Przyjaciół) jest kabaretowym przykładem tek tzw. "kontroli". Tym bardziej, ze jak ujawniają media (ale tak mimochodem bo nr. 1 sa ciągle turyści z Madrytu), ze Radek Zdradek brał kasę jako dodatek paliwowy za jazdę niby prywatnym samochodem ale korzystał ciągle ze słuzbowego wozu. Skoro nie jest to wyłudzenie to jak to inaczej można nazwać ?

Zresztą taki opis pewnego wydarzenia chyba wszystko mówi co robi z kasą podatnika:

Cytat:
Na miejscu Radosława Sikorskiego bałbym się tej komisji. Radosław Sikorski znany jest z tego, że nie należy do ludzi szczodrych, a niektórzy nazywają go kutwą i bardzo lubi korzystać z pieniędzy publicznych. Dostałem „obywatelski donos” opowiadający o słynnych urodzinach Radka Sikorskiego, które odbyły się półtora roku temu, proszę jeszcze nie traktować tego jako informację stuprocentowo potwierdzoną, bo na razie z jednego źródła. Impreza urodzinowa Radka Sikorskiego miała kosztować ponad 200 tys. zł. Za darmo miano mu wynająć pałacyk w Helenowie, który należy do MON-u i na imprezie bawili się prawie wyłącznie prywatni goście Radosława Sikorskiego, łącznie z jego byłą dziewczyną, którą sprowadził ze Stanów Zjednoczonych, aktorką Olivią Williams…Przeczytałem sobie listę gości, dowiedziałem się też jacy państwo przyjechali z Bydgoszczy: przyjaciele, krewni i znajomi królika. A na czym polegać miał według mojego informatora wist w tej sprawie? Polegać miał na tym, że zaproszono jednego, jedynego gościa oficjalnego którym był szwedzki minister spraw zagranicznych Carl Bildt, i dzięki temu można było te 200 tys. skosić pod hasłem, że urodziny Radka Sikorskiego w rzeczywistości były wizytą państwową Carla Bildta. Chciałbym powołać również komisję w tej sprawie.
Teraz temat jest drążony i okazuje się, ze zjawisko bilokacji dotyczy równiez posłanki PO radziszewskiej. Była jednocześnie w Sejmie i Strasburgu, POseł Raś pojechał sobie za 13 tys. na olimpiadę do Soczi, a o palmę zwyciężcy o tytuł sejmowego Tony Halika walczy Borusewicz i Iwiński:

http://niezalezna.pl/61377-bilokacja...i-w-strasburgu
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 13.11.2014 o godz. 13:50.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 13.11.2014, 14:02
Gwieździsty nie wysilaj się nic i nikt nie przebije gangu Hofmana.

Powiedzcie mi czy to może być prawdziwe?

Ten filmik potwierdza moje przypuszczenie, ale...ale...ale słów mi brakło!
https://www.youtube.com/watch?v=u-2NMsS4l80
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 13.11.2014, 14:21
york09 napisał(a):Wyświetl post
Gwieździsty nie wysilaj się nic i nikt nie przebije gangu Hofmana.
Jak umiesz dodawać, to wiesz, ze gang Hofmana jest daleko z tyłu za wymienionymi powyżej przez mnie postaciami. Chyba, ze jako propagandysta PO nie znasz się na liczbach
kerim1906
Banita

Stary 13.11.2014, 14:26
Jak umiesz dodawać, to wiesz, ze gang Hofmana jest daleko z tyłu za wymienionymi powyżej przez mnie postaciami. Chyba, ze jako propagandysta PO nie znasz się na liczbach
podpowiem Ci , yorkuś nie tylko nie umie dodawać , nie umie także samodzielnie myśleć, taki "kopiuj-wklej"
york09
Banita

Stary 13.11.2014, 14:40
To podajcie mi dane które przebiją wyczyny gangu Hofmana.

Całość
http://planktonpolityczny.blox.pl/20...istaKomentarzy

2014/11/13 02:24:46
Szykuje się nowa afera..

Po wybryków paru posłów PiS zacząłem grzebać w źródłach dostępnych na oficjalnych stronach Sejmu.

I co się okazało?

1. Tadeusz Iwiński (SLD) - w sumie na wycieczki wyciągnął 402,895.19 zł
Tak.. Sam przewalił ponad 402 tys. zł .
Niektóre wycieczki-perełki to m.in. "misja obserwacyjna startu rakiety w Gujanie Francuskiej"
Dalej wcale nie jest lepiej..
2. Jan Dziedziczak (PiS) - 211,541.71 zł. Czyli ponad 211 tysięcy złotych
3. Barbara Bartuś (PiS) - 203,937.53 zł. Czyli ponad 203 tysiące złotych
4. Jerzy Wenderlich (SLD) - 203, 695.54 zł. Czyli też ponad 203 tysiące złotych.
5. Henryk Smolarz (PSL) - 168,982.43zł. Ponad 168 tysięcy złotych
6. Witold Waszczykowski (PiS) - 168,875.15zł. Czyli ponad 168 tysięcy złotych
7. Mariusz Antoni Kamiński (PiS) - 162,622.93 zł. Czyli ponad 162 tysięcy złotych
8. Marek Opioła (PiS) - 152,675.87 zł. Czyli ponad 152 tysięcy złotych
9. Adam Rogacki (PiS) - 148,246.60zł. Czyli ponad 148 tysięcy złotych
10. Andrzej Gałażewski (PO) - 145,345.87. Czyli ponad 145 tysięcy złotych.

A jak wam się Eryk Brodnicki podoba ten co startuje w Radomiu.
Cisza szczęka wam opadła
Ostatnio edytowane przez york09 : 13.11.2014 o godz. 14:43.
kerim1906
Banita

Stary 13.11.2014, 14:51
york09 napisał(a):Wyświetl post
To podajcie mi dane które przebiją wyczyny gangu Hofmana.

Całość
http://planktonpolityczny.blox.pl/20...istaKomentarzy

2014/11/13 02:24:46
Szykuje się nowa afera..

Po wybryków paru posłów PiS zacząłem grzebać w źródłach dostępnych na oficjalnych stronach Sejmu.

I co się okazało?

1. Tadeusz Iwiński (SLD) - w sumie na wycieczki wyciągnął 402,895.19 zł
Tak.. Sam przewalił ponad 402 tys. zł .
Niektóre wycieczki-perełki to m.in. "misja obserwacyjna startu rakiety w Gujanie Francuskiej"
Dalej wcale nie jest lepiej..
2. Jan Dziedziczak (PiS) - 211,541.71 zł. Czyli ponad 211 tysięcy złotych
3. Barbara Bartuś (PiS) - 203,937.53 zł. Czyli ponad 203 tysiące złotych
4. Jerzy Wenderlich (SLD) - 203, 695.54 zł. Czyli też ponad 203 tysiące złotych.
5. Henryk Smolarz (PSL) - 168,982.43zł. Ponad 168 tysięcy złotych
6. Witold Waszczykowski (PiS) - 168,875.15zł. Czyli ponad 168 tysięcy złotych
7. Mariusz Antoni Kamiński (PiS) - 162,622.93 zł. Czyli ponad 162 tysięcy złotych
8. Marek Opioła (PiS) - 152,675.87 zł. Czyli ponad 152 tysięcy złotych
9. Adam Rogacki (PiS) - 148,246.60zł. Czyli ponad 148 tysięcy złotych
10. Andrzej Gałażewski (PO) - 145,345.87. Czyli ponad 145 tysięcy złotych.
widzisz yorkuś jak zrobisz kopiuj wklej to nawet na cyfrach się znasz, nie ma tutaj mojego ulubieńca dżolasa szejnfelda i jego wojaży na filipiny i do meksyku, mam wrażenie że lista niekompletna
kerim1906
Banita

Stary 13.11.2014, 15:01
http://niezalezna.pl/61377-bilokacja...i-w-strasburgu

a tutaj tabelka gdzie Państwo PO na czele wojaży turystycznych. komuchy wymiatają ze średnią , ładne, naprawdę
ładne, dodam że na razie wyleciał z partii hofman, rogacki i mariusz a. kamiński, kto następny? i z której partii?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 13.11.2014 o godz. 15:06.
york09
Banita

Stary 13.11.2014, 15:14
Kerim trzeba odróżnić tych co rzeczywiście wyjechali (chociaż większość wyjazdów niepotrzebna i głupia)
od tych co tylko deklarowali wyjazd.
Prezes też po order do Gruzji jechał, nic do tego nie mam , jechał niestety przyjechał ale sprawy nie ma.
Co innego jeździć autem którego się nie ma.
Najdziwniejsze to że nie krytykujecie gangu Hofmana. Przecież PIS to miała być elita tych prawych i sprawiedliwych okazało się to tylko sitwą porównywalną z innymi.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów