The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2014, 10:58
http://www.weszlo.com/2014/10/20/wil...sie-na-dluzej/

Cytat:
Kluczem była rewolucja. Trener Victor Fernandez widząc, co się święci z Sevillą, zdecydował, że koniec kombinowania i czas na destrukcję. Wypuścił na środek Wilka, który zrobił wszystko, co do niego należało. Nie tylko zarządzał – jak mawiają Hiszpanie – całą logistyką spotkania. Większość dziennikarzy piszących komentarze po meczu podkreśla, że to właśnie wprowadzenie Wilka najbardziej odmieniło grę Deportivo, bo – jak czytamy w „Ecos del Balón” – tacy piłkarze, jak konkurent Polaka, Alex Bergantinos, czasem tracą koncentrację, a Wilk był niezawodny przez 90 minut. „Voz de Galicia” podkreśla z kolei, że nie tylko pomagał w przerywaniu ataków rywali, ale też zawsze wiedział do kogo podać i nieźle odnajdywał się w akcjach kombinacyjnych. – Moim zdaniem Wilk był najlepszym piłkarzem meczu – pisze Juan Cudeiro z „El Pais”.
Odpowiedz cytując
EricDraven
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.10.2014, 11:59
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
śmieszna jest ta jego "próba" wytłumaczenia SOBIE (słowo klucz - SOBIE) dlaczego kibice nie chodzili. Nie dlatego, że bojkotowali jego zasraną mordę, jego pochodzenie, nieudacznicstwo i szkodnictwo, ale ten patafian tłumaczy sobie, że to przez to, że byli zastraszani na osiedlach i przez Facebooka... Ja .......e, co on bierze ?

Jacku powodzenia w dalszej karierze...Ale Tuska już nie ma, Sienkiewicz też odszedł, niedługo PełO też się rozleci. Co Ty będziesz robił ? Przecież w strukturach klubowych jesteś spalony ? Może Cię Ekstraklasa przygarnie, ale wątpie. Kto szuka takiego nieudacznika ? Chyba nikt.

Nie skorzystałeś z okazji do milczenia.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,16...u_Chorzow.html

długo pracy nie szukał...
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.10.2014, 12:35
Cytat:
długo pracy nie szukał...
Ciekawe jak długo pozostanie na stanowisku. Na pewno będzie wspierał niebieskich w takich sprawach jak protest odnośnie ochrony na srakowi. Już niedługo puste trybuny na Cichej, a potem.... może do Warszawy na prezesa
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 21.10.2014, 14:59
W wywiadze Jacek Bednarz przedstawia się jako uzdrowiciel wiślackich finansów, twierdzi że jak przychodził to klub miał 32 mln strat a jak odchodził to 16 mln. Tymczasem z dostępnych danych wynika że rok 2013 był okresem załamania się przychodów klubu. Te w 2012 wynosiły 32,55 a w 2013 tylko 16,2. Te dane są przerażające a Bednarz ma czelność opowiadać jakieś głupoty.
Odpowiedz cytując
Babba
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 21.10.2014, 21:45
Pomimo tego,że nie lubię Jacka za kumanie się z Dąbkiem oraz wlepienie 400 zakazów z marszu to nie wiem do czego się tak przypieprzacie,że pomówienia itp. Wisła ma raka, a jest nim właściciel i M. z przydupasami, którzy się za bardzo rozpanoszyli. Trzeba być naiwniakiem i ignorantem by tego nie dostrzegać. Przydałby się nowy, kompetentny właściciel, który kopnął by w dupe kogo trzeba. Jeśli Wisła ma osiągać sukcesy to musi się stać poważną firmą.
Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 21.10.2014, 22:54
W wywiadzie Bednarz podniósł zarzuty który naprawdę mnie zaskoczyły, a mianowicie, że problemy z kupnem biletów i zawieszaniem się systemu przy zakupie karnetów wynikały z jakiegoś sabotażu pracowników pracowników klubu będących w zmowie z kibicami chuliganami.
Ja z tymi problemami zetknąłem się dwukrotnie; przy zakupie biletów na mecz z Piastem (tu można by się dopatrywać jakiejś logiki) a także przy zakupie karnetu na sektor C (czekałem 40 min na odblokowanie systemu) tuż przed meczem z Bełchatowem (tu jakieś sabotaże byłyby kompletnie nielogiczne bo stowarzyszeniu bardzo zależało na jak największej frekwencji).
Bednarz wspomina coś o ewentualnych szykanach mogących dotknąć łamistrajków, robieniu im zdjęć na meczach, itp. Tak jak wspomniałem byłem na meczu z Piastem, nikt mnie nie zastraszał, o żadnych groźbach nic mi nie wiadomo.
Ostatnią sprawą, którą chciałem poruszyć w moim wpisie jest umowa z UFA i jej konsekwencje. Byłem zainteresowany zakupem sky boxa na mecz z Piastem i w tej sprawie skontaktowałem się z osobą wymienioną na oficjalnej stronie klubu p. Jakubem Kamieńczakiem. Nie jestem osobą jakoś szczególnie dobrze w tematach organizacyjnych ale jeśli pan Jakub jest pracownikiem Ufa-y to mamy do czynienia ze skandaliczną patologią i działaniem na szkodę klubu. A mianowicie klienci "z ulicy" kierowani są za pomocą oficjalnej strony klubowej do pośrednika który nie mając ŻADNEGO wkładu w pozyskanie klienta zostawiającego jednorazowo kwotę ponad 10.000zł zgarnia sutą prowizję.
OCZYWIŚCIE ROZUMIEM WYPŁACENIE PROWIZJI POŚREDNIKOWI W SYTUACJI POZYSKANIA KLIENTA W WYNIKU WŁASNYCH DZIAŁAŃ AKWIZYCYJNYCH.
Tak jak powiadam, nie jestem pewien powyższej tezy, ale jeśli moje przypuszczenia są prawdziwe to apelowałbym do prezesa Ludwika Mietty o wykreślenie namiarów do firmy UFA z oficjalnej strony internetowej i kierowanie klientów "z ulicy" do własnych struktur sprzedażowych klubu.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 22.10.2014, 08:21
Nie wiem czy ktos juz zwrocil uwage ale Wisla SA wydala oswiadczenie w sprawie wywiadu z lysym wezem, zaznaczajac, ze szkodnik mowil nieprawde.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 22.10.2014, 09:08
Ale co to da, przypuszczam że o takim oświadczeniu to dowiedzą się może kibice Wisły.
A później jeden z drugim zacznie napieprzać na Wisłe nie znając kompletnie tematu...
.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.10.2014, 10:11
No tak, skoro klub wydał oświadczenie, że Bednarz mówił nieprawdę to oczywistą oczywistością jest, że tak było i oczywistą oczywistością jest oddanie sprawy do sądu za pomówienia.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.10.2014, 10:47
FraMat napisał(a):Wyświetl post
No tak, skoro klub wydał oświadczenie, że Bednarz mówił nieprawdę to oczywistą oczywistością jest, że tak było i oczywistą oczywistością jest oddanie sprawy do sądu za pomówienia.
trzeba mieć podstawy prawne... Póki co nie ma art. mówiącego o karze za sformułowania typu: "krążą słuchy, że", "wydaje mi się, że", "prawdopodobnie", "przypuszczam" itp.
Ostatnio edytowane przez palikot : 22.10.2014 o godz. 10:52.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.10.2014, 11:21
Wydaje mi się, że to oświadczenie, to najlepsze, co mógł zrobić klub. Ludziom z klasą zwyczajnie nie wypada przejmować się tym, co do powiedzenia mają sfrustrowani nieudacznicy jak Bednarz. Pyskówka, przerzucanie się oświadczeniami nic dobrego by nie przyniosły. Mało tego, znając Jacka i jego rozbuchane ego, boli go bardziej fakt, że tym wywiadem wywołał co najwyżej uśmiech politowania a nie burzę w mediach i Wiśle.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 22.10.2014, 11:26
Absolutnie nie.

Proces nie do wygrania ze względu na tryb przypuszczający i inne sztuczki w rodzaju "Kraków huczał", co oznacza, że on nie informuje o libacji tylko, że mówiono o niej na mieście.

Publiczna przepychanka z osobą, którą już niemal wszyscy ignorują (porównanie rac na spadochronach do ataku na największe mocarstwo na świecie w wyniku którego giną tysiące ludzi - WTF!?!?) jest kompletnie bez sensu.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 22.10.2014, 13:12
Klub rozegrał to najlepiej jak mógł bo zaskroniec wyszedł na tym w plecy podwójnie, chyba że teraz on zaskarży klub o zniesławienie i będzie udowadniał, że to co mówił w wywiadzie było prawdą Jeśli tego nie zrobi, oficjalnie nic się nie zmieni, nieoficjalnie wyjdzie na tym całym wywiadzie jak Zabłocki na mydle i każdy już sobie tam zdanie o nim wyrobi.
Odpowiedz cytując
razraz
Junior Member

Od: 11.2013

Stary 22.10.2014, 18:33
rav napisał(a):Wyświetl post
Absolutnie nie.

Proces nie do wygrania ze względu na tryb przypuszczający i inne sztuczki w rodzaju "Kraków huczał", co oznacza, że on nie informuje o libacji tylko, że mówiono o niej na mieście.

Publiczna przepychanka z osobą, którą już niemal wszyscy ignorują (porównanie rac na spadochronach do ataku na największe mocarstwo na świecie w wyniku którego giną tysiące ludzi - WTF!?!?) jest kompletnie bez sensu.
a ja nawet poszedłbym dalej na miejscu klubu i totalnie zignorował jego wypowiedzi tak samo mogli by postąpić kibice totalna ignorancja, takiego typa zabolało by to niesamowicie
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.10.2014, 18:51
Mam nadzieję (podobnie jak jesienią 2009), że nigdy więcej nie zobaczymy tego ... wśród pracowników Wisły. Oby tym razem się spełniło.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.10.2014 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
WhiteDoctor
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.10.2014, 20:18
arti napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję (podobnie jak w jesienią 2009), że nigdy więcej nie zobaczymy tego ... wśród pracowników Wisły. Oby tym razem się spełniło.
tak nam dopomóż Bóg
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2014, 20:36
Rozumiem, że dla kogoś kto oficjalnie poparł wszystkie działania Bednarza jego zwolnienie było bolesnym ciosem w ego, ale serio chcesz brnąć w bronienie osobnika, który porównuje race na spadochronie do masowego ludobójstwa w zamachu terrorystycznym?

rav Ci napisał, dlaczego nikt nie będzie się sądził z Jacusiem, wcześniej ja.

Popierałeś nieudacznika i mitomana, który wyrządził bardzo poważne szkody klubowi. Takie są fakty. Szukasz wojenki z "kibolstwem" (vel "własnymi klientami") w ramach ....-wie czego? Rozważyłbym na Twoim miejscu zmianę barw na biało-niebieskie. Coś czuję, że niedługo może być ciekawie w Chorzowie.

O Jacku nikt już w Wiśle nie chce słyszeć. Symbolizuje naprawdę zły okres dla klubu, wyrządził olbrzymie straty finansowe i marketingowe. Rozumiem, że dla Ciebie była to pewnie niesamowita jazda, byłeś w końcu jednym z tych "wiernych i prawdziwych", ale takich jak Ty jest niewielu. Dla większości wojenka Jacusia z kibicami to był bardzo zły okres w historii Wisły. Klub jeszcze przez wiele lat będzie płacił za nią rachunki - i nie piszę tu tylko o UFA.

P.S. W zamachu na WTC zginęły 2 973 osoby, w tym 6 Polaków. Kiedy przeczytałem komentarz Jacusia, poczułem autentyczny niesmak. Jak małym, żałosnym człowieczkiem trzeba być, żeby odwoływać się do takich porównań? Czy może to była zwykła pycha i głupota?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2014 o godz. 21:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.10.2014, 20:43
Framat człowieku weź już zakończ...

Probujesz robic to samo co robil Twój idol i mentor czyli walczyc z całym system będą wlasnie tym nieomylnym...
Czlowieku zatraciles się już miesiące temu i tak pozostalo do dzisiaj...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 22.10.2014, 21:21
Jesteście mistrzami nadinterpretacji.
Napisałem :
Cytat:
No tak, skoro klub wydał oświadczenie, że Bednarz mówił nieprawdę to oczywistą oczywistością jest, że tak było i oczywistą oczywistością jest oddanie sprawy do sądu za pomówienia
Skąd z tego jednego zdania tyle Waszych wniosków?

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 22.10.2014, 21:27
Skąd z tego jednego zdania tyle Waszych wniosków?
Z poprzednich kilkuset, które w obronie Jacka nie tak dawno na tym forum napisałeś.
Czysta spekulacja z mojej strony.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 23.10.2014, 09:41
Hmmm.... zauważyłem, że cytowałeś moją wypowiedź, więc myślałem, że do niej się odnosisz.
Ale z Ciebie po prostu spekulant!
Skoro tak nadinterpretowujesz moją wypowiedź to mam uzasadnione podejrzenia, że wiele innych faktów też możesz nadinterpretowywać.

Spoko.

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.10.2014, 16:52
Adam Piekutowski w spocie wyborczym (niestety):
http://www.youtube.com/watch?v=sk0UFhWNEso
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.10.2014, 16:56
FraMat nie bądź hipokrytą. Odnośnie nadinterpretacji możemy się jedynie od Ciebie uczyć.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 24.10.2014, 08:59
http://www.weszlo.com/2014/10/23/ada...borczy-swiata/
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.10.2014, 18:19
Tomáš Jirsák strzelił dzisiaj gola na 2-0 dla Boteva w wygranym 3-1 meczu ligowym z Beroe. Co ciekawe, grał na prawej pomocy

http://youtu.be/djAIyYiKrcA?t=1m30s
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 27.10.2014, 15:01
Kazimierz Moskal zwolniony z GKSu.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 28.10.2014, 11:58
Zarząd ma ambicje na grę w E-klapie, wiadome było że jeśli w tym sezonie GKS nie będzie w "czubie" tabeli to Kazik prędzej czy później z robotą się pożegna. Swoją drogą - to typowo polskie: zwolnienie trenera zanim znalazło się na niego dobrego następcę.

Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.10.2014, 19:27
Reserve napisał(a):Wyświetl post
Zarząd ma ambicje na grę w E-klapie, wiadome było że jeśli w tym sezonie GKS nie będzie w "czubie" tabeli to Kazik prędzej czy później z robotą się pożegna. Swoją drogą - to typowo polskie: zwolnienie trenera zanim znalazło się na niego dobrego następcę.
pytanie czy stać ich na awans czy tylko są chęci, a d.upa goła. aż się prosi żeby oprócz bogatych kretów weszła ekipa z tradycjami, ale kto nie ma miedzi ten w tzw. pierwszej siedzi.
Ostatnio edytowane przez arti : 28.10.2014 o godz. 19:33.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 29.10.2014, 01:01
Nie wiem, nie mam teraz czasu żeby śledzić rozgrywki I ligi, dlatego wstrzymałem się z oceną pracy Moskala Jednak pamiętam go jako dobrego trenera, mam nadzieję że tą renomę u mnie utrzyma

Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.10.2014, 21:07
http://www.weszlo.com/2014/10/29/kto...-sprawdzamy-2/

Ranking trenerów ... wygrał Heniu ...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów