|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/2014/10/20/wil...sie-na-dluzej/
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
długo pracy nie szukał... |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
W wywiadze Jacek Bednarz przedstawia się jako uzdrowiciel wiślackich finansów, twierdzi że jak przychodził to klub miał 32 mln strat a jak odchodził to 16 mln. Tymczasem z dostępnych danych wynika że rok 2013 był okresem załamania się przychodów klubu. Te w 2012 wynosiły 32,55 a w 2013 tylko 16,2. Te dane są przerażające a Bednarz ma czelność opowiadać jakieś głupoty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Pomimo tego,że nie lubię Jacka za kumanie się z Dąbkiem oraz wlepienie 400 zakazów z marszu to nie wiem do czego się tak przypieprzacie,że pomówienia itp. Wisła ma raka, a jest nim właściciel i M. z przydupasami, którzy się za bardzo rozpanoszyli. Trzeba być naiwniakiem i ignorantem by tego nie dostrzegać. Przydałby się nowy, kompetentny właściciel, który kopnął by w dupe kogo trzeba. Jeśli Wisła ma osiągać sukcesy to musi się stać poważną firmą.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
W wywiadzie Bednarz podniósł zarzuty który naprawdę mnie zaskoczyły, a mianowicie, że problemy z kupnem biletów i zawieszaniem się systemu przy zakupie karnetów wynikały z jakiegoś sabotażu pracowników pracowników klubu będących w zmowie z kibicami chuliganami.
Ja z tymi problemami zetknąłem się dwukrotnie; przy zakupie biletów na mecz z Piastem (tu można by się dopatrywać jakiejś logiki) a także przy zakupie karnetu na sektor C (czekałem 40 min na odblokowanie systemu) tuż przed meczem z Bełchatowem (tu jakieś sabotaże byłyby kompletnie nielogiczne bo stowarzyszeniu bardzo zależało na jak największej frekwencji). Bednarz wspomina coś o ewentualnych szykanach mogących dotknąć łamistrajków, robieniu im zdjęć na meczach, itp. Tak jak wspomniałem byłem na meczu z Piastem, nikt mnie nie zastraszał, o żadnych groźbach nic mi nie wiadomo. Ostatnią sprawą, którą chciałem poruszyć w moim wpisie jest umowa z UFA i jej konsekwencje. Byłem zainteresowany zakupem sky boxa na mecz z Piastem i w tej sprawie skontaktowałem się z osobą wymienioną na oficjalnej stronie klubu p. Jakubem Kamieńczakiem. Nie jestem osobą jakoś szczególnie dobrze w tematach organizacyjnych ale jeśli pan Jakub jest pracownikiem Ufa-y to mamy do czynienia ze skandaliczną patologią i działaniem na szkodę klubu. A mianowicie klienci "z ulicy" kierowani są za pomocą oficjalnej strony klubowej do pośrednika który nie mając ŻADNEGO wkładu w pozyskanie klienta zostawiającego jednorazowo kwotę ponad 10.000zł zgarnia sutą prowizję. OCZYWIŚCIE ROZUMIEM WYPŁACENIE PROWIZJI POŚREDNIKOWI W SYTUACJI POZYSKANIA KLIENTA W WYNIKU WŁASNYCH DZIAŁAŃ AKWIZYCYJNYCH. Tak jak powiadam, nie jestem pewien powyższej tezy, ale jeśli moje przypuszczenia są prawdziwe to apelowałbym do prezesa Ludwika Mietty o wykreślenie namiarów do firmy UFA z oficjalnej strony internetowej i kierowanie klientów "z ulicy" do własnych struktur sprzedażowych klubu. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie wiem czy ktos juz zwrocil uwage ale Wisla SA wydala oswiadczenie w sprawie wywiadu z lysym wezem, zaznaczajac, ze szkodnik mowil nieprawde.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No tak, skoro klub wydał oświadczenie, że Bednarz mówił nieprawdę to oczywistą oczywistością jest, że tak było i oczywistą oczywistością jest oddanie sprawy do sądu za pomówienia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
trzeba mieć podstawy prawne... Póki co nie ma art. mówiącego o karze za sformułowania typu: "krążą słuchy, że", "wydaje mi się, że", "prawdopodobnie", "przypuszczam" itp.
Ostatnio edytowane przez palikot : 22.10.2014 o godz. 10:52.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że to oświadczenie, to najlepsze, co mógł zrobić klub. Ludziom z klasą zwyczajnie nie wypada przejmować się tym, co do powiedzenia mają sfrustrowani nieudacznicy jak Bednarz. Pyskówka, przerzucanie się oświadczeniami nic dobrego by nie przyniosły. Mało tego, znając Jacka i jego rozbuchane ego, boli go bardziej fakt, że tym wywiadem wywołał co najwyżej uśmiech politowania a nie burzę w mediach i Wiśle.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
Proces nie do wygrania ze względu na tryb przypuszczający i inne sztuczki w rodzaju "Kraków huczał", co oznacza, że on nie informuje o libacji tylko, że mówiono o niej na mieście. Publiczna przepychanka z osobą, którą już niemal wszyscy ignorują (porównanie rac na spadochronach do ataku na największe mocarstwo na świecie w wyniku którego giną tysiące ludzi - WTF!?!?) jest kompletnie bez sensu. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Klub rozegrał to najlepiej jak mógł bo zaskroniec wyszedł na tym w plecy podwójnie, chyba że teraz on zaskarży klub o zniesławienie i będzie udowadniał, że to co mówił w wywiadzie było prawdą
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mam nadzieję (podobnie jak jesienią 2009), że nigdy więcej nie zobaczymy tego ... wśród pracowników Wisły. Oby tym razem się spełniło.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.10.2014 o godz. 20:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
rav Ci napisał, dlaczego nikt nie będzie się sądził z Jacusiem, wcześniej ja. Popierałeś nieudacznika i mitomana, który wyrządził bardzo poważne szkody klubowi. Takie są fakty. Szukasz wojenki z "kibolstwem" (vel "własnymi klientami") w ramach ....-wie czego? Rozważyłbym na Twoim miejscu zmianę barw na biało-niebieskie. Coś czuję, że niedługo może być ciekawie w Chorzowie. O Jacku nikt już w Wiśle nie chce słyszeć. Symbolizuje naprawdę zły okres dla klubu, wyrządził olbrzymie straty finansowe i marketingowe. Rozumiem, że dla Ciebie była to pewnie niesamowita jazda, byłeś w końcu jednym z tych "wiernych i prawdziwych", ale takich jak Ty jest niewielu. Dla większości wojenka Jacusia z kibicami to był bardzo zły okres w historii Wisły. Klub jeszcze przez wiele lat będzie płacił za nią rachunki - i nie piszę tu tylko o UFA. P.S. W zamachu na WTC zginęły 2 973 osoby, w tym 6 Polaków. Kiedy przeczytałem komentarz Jacusia, poczułem autentyczny niesmak. Jak małym, żałosnym człowieczkiem trzeba być, żeby odwoływać się do takich porównań? Czy może to była zwykła pycha i głupota?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.10.2014 o godz. 21:05.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Framat człowieku weź już zakończ...
Probujesz robic to samo co robil Twój idol i mentor czyli walczyc z całym system będą wlasnie tym nieomylnym... Czlowieku zatraciles się już miesiące temu i tak pozostalo do dzisiaj... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jesteście mistrzami nadinterpretacji.
Napisałem : Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Z poprzednich kilkuset, które w obronie Jacka nie tak dawno na tym forum napisałeś.
Czysta spekulacja z mojej strony. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Hmmm.... zauważyłem, że cytowałeś moją wypowiedź, więc myślałem, że do niej się odnosisz.
Ale z Ciebie po prostu spekulant! Skoro tak nadinterpretowujesz moją wypowiedź to mam uzasadnione podejrzenia, że wiele innych faktów też możesz nadinterpretowywać. Spoko. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Adam Piekutowski w spocie wyborczym (niestety):
http://www.youtube.com/watch?v=sk0UFhWNEso |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
FraMat nie bądź hipokrytą. Odnośnie nadinterpretacji możemy się jedynie od Ciebie uczyć.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Tomáš Jirsák strzelił dzisiaj gola na 2-0 dla Boteva w wygranym 3-1 meczu ligowym z Beroe. Co ciekawe, grał na prawej pomocy
http://youtu.be/djAIyYiKrcA?t=1m30s |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Kazimierz Moskal zwolniony z GKSu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Zarząd ma ambicje na grę w E-klapie, wiadome było że jeśli w tym sezonie GKS nie będzie w "czubie" tabeli to Kazik prędzej czy później z robotą się pożegna. Swoją drogą - to typowo polskie: zwolnienie trenera zanim znalazło się na niego dobrego następcę.
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
pytanie czy stać ich na awans czy tylko są chęci, a d.upa goła. aż się prosi żeby oprócz bogatych kretów weszła ekipa z tradycjami, ale kto nie ma miedzi ten w tzw. pierwszej siedzi.
Ostatnio edytowane przez arti : 28.10.2014 o godz. 19:33.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Nie wiem, nie mam teraz czasu żeby śledzić rozgrywki I ligi, dlatego wstrzymałem się z oceną pracy Moskala
Jednak pamiętam go jako dobrego trenera, mam nadzieję że tą renomę u mnie utrzyma ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|