|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Co sądzicie o takim sprzęcie?
http://www.x-kom.pl/p/157834-noteboo...w-7hp64x.html# czy dopłacić do FHD i karty grafiki w takim modelu http://www.x-kom.pl/p/162708-noteboo...670m-fhd.html# Zastosowania przeważnie biurowe, więc ta karta to raczej dodatek a jedynie FHD jest jakimś wyznacznikiem
Ostatnio edytowane przez MatMario : 21.01.2014 o godz. 13:55.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 03.2012
Offline |
|
|
Witam,chciałbym się zapytać czy ktoś mógłby polecić mi konsole do miksowania muzyki,chodzi mi o coś dobrego dla nowicjuszy jeżeli ktoś już z takim sprzętem miał do czynienia również proszę o opinie,z góry dziękuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
PS. Ja za 3000zł poskładał taką stacjonarkę że pała siada a za 500zł do celów biurowych kupił używanego laptopa ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za taką konfigurację za 2500-3000 tez będę wdzięczny.
Tylko potrzebuję cały zestaw z win 7, klawiatura i myszka. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
http://www.karen.pl/product/130340/S...A_970A_D3.html Płyta główna Gigabyte 287zł http://bitcomputer.pl/pl/p/AMD-FX-41...CESOR-BOX/7018 Procek AMD 4rdzenie 3,6 385zł http://bitcomputer.pl/pl/p/GIGABYTE-...-VGA-PCX/15242 Grafika Radeon 2gb 256bit 720zł http://bitcomputer.pl/pl/p/KINGSTON-...D3B1K28GX/9937 Ram DDR3 2x4gb 290zl http://bitcomputer.pl/pl/p/CAVIAR-1T...WD10JPVX/13348 Dysk 1TB 275zł http://bitcomputer.pl/pl/p/ANTEC-NEO...LACZ-ATX/14774 zasilacz 620w 255zł Obudowa jaka ci się podoba to ju twój wybór ok130zł Klawiatura+Myszka też twój wybór ok 60zł(ale polecam myszkę laserową ceny zaczynają się od 150zł w górę) System ok 300zł(Nigdy nie kupowałem więc się do końca nie orientuję ) Podsumowanie:Cena bez systemu 2400zł z system ok 2700. Ewntualnie do tego możesz dorzucić drugi zestaw pamięci ram i wyjdą 3 Klocki ale na razie to ci nie potrzebne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Więc tak, komputerek chce być złośliwy ( konkretniej MS Word).
Potrzebuję wyjustować fragment tekstu, tak więc zaznaczam go i klikam odpowiedni przycisk. Następnie potrzebuję wyśrodkować podpis pod wykresem, a to bydle nie słucha i wyśrodkowuje również tekst, który chwilę wcześniej wyjustowałem. Taki schemat trafia mi się co jakiś czas, co zrobić? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taka lekka zagadka. Szukam ramów do netbooka i trafiłem na taki kwiatek. Ostatni post i screeny z cpu-z. Jak to możliwe?
http://forum.pclab.pl/topic/773888-R...pire-One-d255/ ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolejne pytanie:
Mam dwa komputery polaczone w sieci routerem. Komp nr jeden ma program dajmy na to A ktory to odpala aplikacje B, dziieki niej pobiera on dane z urzadzenia podlaczonego do kompa nr 1. Komp nr 2 ma program A i chcialbym zeby odpalal aplikacje B na kompie nr 1 i pobieral sobie te dane za pomoca kompa nr 1. Adresacje w programie A do programu B.exe sam moge podac. Da rade takie cos zrobic? ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jaki program polecacie do robienia baz danych klientów?
chodzi mi o to żebym mógł wpisać sobie dane klienta,nr.tel. adres, komentarze itp. a później żebym mógł dzięki filtrom wpisywać np. ulicę+ 2km i żeby wyskakiwali tylko klienci z tego obszaru. Chciałbym również mieć możliwość wpisywania historii transakcji przy każdym kliencie. Pełna wersja programu (nie trialowa) w j. PL. Nie chce ściągać wszystkich dostępnych na necie i szukać odpowiedniego, dlatego liczę że któryś z Was mi odpowiednio pomoże czy doradzi. z góry dzięki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie mam internet z multimedia
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No raczej tak, nie powinno być żadnego problemu. Zresztą co to za różnica z czego masz internet
Po prostu kupujesz router i podłączasz. Ja tak robiłam (to znaczy brat, bo ja się na tym nie znam) i hula. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
No i konfiguracja oczywiście, ale to dosyć proste i intuicyjne. Polecam TP-LINKA, sam od 2 miesięcy śmigam i elegancko chodzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Polecicie jakiś dobry dysk zewnętrzny? Będzie on służył do podłączania go i oglądania filmów w hd na telewizorze. Jakieś propozycje? (Mam usb 2.0), chce najlepszy stosunek kasy do jakości. Nie chce przepłacać
![]() ![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Pany pomoże ktoś?
Wczoraj jakims cudem wylałem na laptopa herbatę na przednie klawisze i przestały działać dwa klawisze : d i w. Jest ktoś w stanie na oko powiedzieć co się mogło stać,jakas taśma zalana czy ki .... ? pzr z gory zieki za pomoc Edit Dzieki wielkie Mario. Skocze na Reymonta po nowa i faktycznie wymienie w 2min.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 15.05.2014 o godz. 09:41.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyciągnij klawiaturę i zobacz czy nie masz mokro pod spodem.
To że nie działają tylko dwa, świadczy bardziej o tym że styk pod przyciskiem został zalany i a) jest nadal mokro pod nim, wyschnie i zacznie działać, b) jest pod nim sucho i albo wystarczy przeczyścić jeśli to możliwe albo niestety wymiana całej klawy. Przeważnie demontaż klawiatury jest banalny, znajdź filmik na YT ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
S.O.S
Lapek mi się nagle wyłączył i od tej pory jak go normalnie chcę włączyć to się włącza ale nie da się w nic wejść( żaden program, internet...) Wyświetla się normalnie pulpit i komp myśli i myśli :/ W trybie awaryjnym śmiga normalnie. Wie ktoś co jest?Padł już całkiem? :( ![]()
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
@Kibicka - zacząłbym od sprawdzenia dysku.Miałem dokładnie to samo, okazało się, że hdd padł...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Siema chłopy mam problem.
mam windowsa 8.1 i problem mam taki ze komputer mi mega muli. mianowicie jak kliknę w ikonke startu to 5 sekund potrzeba zanim rozwinie sie pasek. Na pulpicie jak kliknę prawym przyciskiem myszki to 3/4 sekundy trzeba poswiecic zanim pojawi się pasek przeskakiwanie miedzy folderami powoduje tym ze "folder nie odpowiada" ogolnie wszystko działa wolno i czuje sie jakbym miał laga z 4 sekudny. nawet czasem jak mam cos wpisac to wpisywanie laguje (napisze cały wyraz a on po 2 sekundach dopiero sie wyswietli) WTF? kompa mam rok, jakies i3 dysk wolny na kompie mam antywirusa i praktycznie tyle. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
na dysku winodws mam 744 gb wolnego miejsca
![]() zaraz skanuje malware no ale zebys zrozumial dokladnie. Jak teraz zminimaluzuje przegladarke i kliknę 2x w moj komputer potrzeba z 5 sekund zeby okienko sie otworzyło. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
mam pytanie odnośnie windowsa 8
zrobiłem dzisiaj "odświeżenie systemu", czyli przywrócenie systemu do wersji pierwotnej z zachowanie wszystkich programów i plików. pliki zachowało, ale na dysku C powstał folder "Windows Old" w którym są foldery program files itp. ze starymi programami z których niestety nie mogę korzystać. czy mogę normalnie usunąć cały ten folder ze starym windowsem? folder ten ma 46GB już większość programów na nowo zainstalowałem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakiego fajnego laptopa w przedziale "budżetowym" do 2000 zł?
Zastosowania domowe, skype internet itp dla Pani któa w gry nie gra no chyba że mahjong i chyba z karty graficznej nie wykorzysta. Jak jest z windowsem 8. Da się tego używać czy lepiej sprawdzoną 7? Wersja najlepsza ale z W7 i i5 http://allegro.pl/dell-inspiron-3542...681399637.html Wersja ekonomiczna z W8 http://allegro.pl/dell-inspiron-3542...677606231.html Wersja ekonomiczna z W7 http://allegro.pl/laptop-dell-inspir...696528929.html
Ostatnio edytowane przez MatMario : 20.10.2014 o godz. 11:10.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Od 8-ki z daleka
Skoro nie potrzebuje zbyt dużej mocy obliczeniowej to 3-ka wg mnie najlepsza.![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Potrzebuje laptopa, który uciągnie kilka specjalistycznych programów inżynierskich, bez większej zamuły. Ogólnie takiego dość dobrego konia chcę, przedział cenowy powiedzmy od 3500-6000. Ktoś może polecić? Firma Apple odpada to mówię z góry
![]() ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lenovo w530 imo.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://www.neo24.pl/?p=toshiba_wt8_a_102
Tablet potrzebny będzie co jakiś czas do pracy "wyjazdowej" (teksty, internet), także raczej nastawiam się na sprzet z Windows / Officem. Czy sprzet z linka powyżej jest godny uwagi waszym zdaniem? I drugie - jaki najlepiej ogarnąć internet przy takim tablecie? Nie ma wbudowanego modemu, pozostaje wejście przez micro usb... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeśli chcesz edytować to raczej coś 10 calowego bym szukał i z klawiatura.
Internet - najlepiej mieć urządzenie z wejściem na karty SIM. Zawsze też możesz jeśli twoj telefon potrafi udostępnić internet z niego po wifi. ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To co byś polecił tak do 1100-1200?
Nie interesują mnie gry, to ma być sprzęt głównie do prostej pracy, jako alternatywa dla komputera na czas podróży. Co do internetu - problem w tym, że za te pieniądze ze świecą szukać sprzętu z wejściem na kartę SIM czy wbudowanym modemem. Pozostaje przejściówka z micro usb na zwykłe usb i podpinanie zewnętrzego modemu. |
|
|
|
Moderator
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Koniecznie musi to być sprzęt z Windowsem. Od ponad dwóch lat korzystam z Nexusa 7 (tego pierwszej generacji) z modem. Jestem bardzo zadowolony. A za nowego wówczas płaciłem chyba koło 1200, więc teraz zapewne są tańsze.
Testowałem również wersję 10 calową, ale zdecydowanie lepiej działało mi się (śmiganie po necie, pisanie bez klawiatury) na wersji 7-calowej. Jest dla mnie zdecydowanie poręczniejsza. Zresztą działanie na 10-calowym tablecie z dodatkową klawiaturą mija się dla mnie z celem. Wolałbym wówczas jakieś netbooka.
Ostatnio edytowane przez maaarcin : 26.10.2014 o godz. 00:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Słuchajcie, chciałbym re-instalować system w swoim laptopie ponieważ już tak zamula, że nawet przy otwieraniu zakładek w Mozzili łapie zawiasy, podobnie jak przy chodzeniu po katalogach na dysku. Obecnie w lapku siedzi Windows Vista Business zainstalowany od nowości. Mój laptop to IBM Lenovo SL500 2746 - 3ZG. Możecie mi podpowiedzieć jak się przygotować do tego procesu i jak go wykonać ? Czytałem, że potrzebuję mieć jakąś partycję "Recovery". Gdzie to znajdę ? Wchodząc w Mój komputer mam takie dyski: SV_Preload ( C
, Lenovo ( Q , SERVICE003 (S![]() Poradzicie coś ? Kwestię zgrania danych pomijam bo to oczywistość. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najpierw zgraj dane, potem F11 przy restarcie systemu. Jak nie ruszałeś tej partycji, powinno się udać.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|