The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2014, 13:51
Co sądzicie o takim sprzęcie?

http://www.x-kom.pl/p/157834-noteboo...w-7hp64x.html#

czy dopłacić do FHD i karty grafiki w takim modelu

http://www.x-kom.pl/p/162708-noteboo...670m-fhd.html#

Zastosowania przeważnie biurowe, więc ta karta to raczej dodatek a jedynie FHD jest jakimś wyznacznikiem
Ostatnio edytowane przez MatMario : 21.01.2014 o godz. 13:55.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Arsenal
Member

Od: 03.2012

Stary 21.01.2014, 14:05
Witam,chciałbym się zapytać czy ktoś mógłby polecić mi konsole do miksowania muzyki,chodzi mi o coś dobrego dla nowicjuszy jeżeli ktoś już z takim sprzętem miał do czynienia również proszę o opinie,z góry dziękuje
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.01.2014, 19:03
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Co sądzicie o takim sprzęcie?

http://www.x-kom.pl/p/157834-noteboo...w-7hp64x.html#

czy dopłacić do FHD i karty grafiki w takim modelu

http://www.x-kom.pl/p/162708-noteboo...670m-fhd.html#

Zastosowania przeważnie biurowe, więc ta karta to raczej dodatek a jedynie FHD jest jakimś wyznacznikiem
Do celów biurowych wydawanie na laptopa więcej niż 2000zł jest kompletnie bez sensu ale jak już chcesz tyle wydać to lepiej dopłacić bo ta karta robi różnice.

PS. Ja za 3000zł poskładał taką stacjonarkę że pała siada a za 500zł do celów biurowych kupił używanego laptopa
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 21.01.2014, 21:27
Za taką konfigurację za 2500-3000 tez będę wdzięczny.

Tylko potrzebuję cały zestaw z win 7, klawiatura i myszka.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
alkoholik
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.01.2014, 22:38
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Za taką konfigurację za 2500-3000 tez będę wdzięczny.

Tylko potrzebuję cały zestaw z win 7, klawiatura i myszka.
Ceny pisze w zaokrągleniu

http://www.karen.pl/product/130340/S...A_970A_D3.html Płyta główna Gigabyte 287zł
http://bitcomputer.pl/pl/p/AMD-FX-41...CESOR-BOX/7018 Procek AMD 4rdzenie 3,6 385zł
http://bitcomputer.pl/pl/p/GIGABYTE-...-VGA-PCX/15242 Grafika Radeon 2gb 256bit 720zł
http://bitcomputer.pl/pl/p/KINGSTON-...D3B1K28GX/9937 Ram DDR3 2x4gb 290zl
http://bitcomputer.pl/pl/p/CAVIAR-1T...WD10JPVX/13348 Dysk 1TB 275zł
http://bitcomputer.pl/pl/p/ANTEC-NEO...LACZ-ATX/14774 zasilacz 620w 255zł
Obudowa jaka ci się podoba to ju twój wybór ok130zł Klawiatura+Myszka też twój wybór ok 60zł(ale polecam myszkę laserową ceny zaczynają się od 150zł w górę) System ok 300zł(Nigdy nie kupowałem więc się do końca nie orientuję )

Podsumowanie:Cena bez systemu 2400zł z system ok 2700. Ewntualnie do tego możesz dorzucić drugi zestaw pamięci ram i wyjdą 3 Klocki ale na razie to ci nie potrzebne.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 27.01.2014, 21:42
Więc tak, komputerek chce być złośliwy ( konkretniej MS Word).
Potrzebuję wyjustować fragment tekstu, tak więc zaznaczam go i klikam odpowiedni przycisk. Następnie potrzebuję wyśrodkować podpis pod wykresem, a to bydle nie słucha i wyśrodkowuje również tekst, który chwilę wcześniej wyjustowałem. Taki schemat trafia mi się co jakiś czas, co zrobić?
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 07.03.2014, 13:31
Taka lekka zagadka. Szukam ramów do netbooka i trafiłem na taki kwiatek. Ostatni post i screeny z cpu-z. Jak to możliwe?

http://forum.pclab.pl/topic/773888-R...pire-One-d255/
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 27.03.2014, 23:34
Kolejne pytanie:

Mam dwa komputery polaczone w sieci routerem.

Komp nr jeden ma program dajmy na to A ktory to odpala aplikacje B, dziieki niej pobiera on dane z urzadzenia podlaczonego do kompa nr 1.

Komp nr 2 ma program A i chcialbym zeby odpalal aplikacje B na kompie nr 1 i pobieral sobie te dane za pomoca kompa nr 1.

Adresacje w programie A do programu B.exe sam moge podac. Da rade takie cos zrobic?
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.04.2014, 21:55
Jaki program polecacie do robienia baz danych klientów?
chodzi mi o to żebym mógł wpisać sobie dane klienta,nr.tel. adres, komentarze itp. a później żebym mógł dzięki filtrom wpisywać np. ulicę+ 2km i żeby wyskakiwali tylko klienci z tego obszaru.
Chciałbym również mieć możliwość wpisywania historii transakcji przy każdym kliencie.

Pełna wersja programu (nie trialowa) w j. PL.

Nie chce ściągać wszystkich dostępnych na necie i szukać odpowiedniego, dlatego liczę że któryś z Was mi odpowiednio pomoże czy doradzi.
z góry dzięki.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.04.2014, 17:51
Mam pytanie mam internet z multimedia i chciałbym sobie zrobić wifi czy zwykły router wifi starczy ? i czy to zadziała ? I czy dobrze myślę,że podpinam internet do routera wifi i cieszę z niego ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.04.2014, 14:03
No raczej tak, nie powinno być żadnego problemu. Zresztą co to za różnica z czego masz internet Po prostu kupujesz router i podłączasz. Ja tak robiłam (to znaczy brat, bo ja się na tym nie znam) i hula.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.04.2014, 21:38
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie mam internet z multimedia i chciałbym sobie zrobić wifi czy zwykły router wifi starczy ? i czy to zadziała ? I czy dobrze myślę,że podpinam internet do routera wifi i cieszę z niego ?

No i konfiguracja oczywiście, ale to dosyć proste i intuicyjne. Polecam TP-LINKA, sam od 2 miesięcy śmigam i elegancko chodzi.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.04.2014, 19:02
Polecicie jakiś dobry dysk zewnętrzny? Będzie on służył do podłączania go i oglądania filmów w hd na telewizorze. Jakieś propozycje? (Mam usb 2.0), chce najlepszy stosunek kasy do jakości. Nie chce przepłacać
I
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 15.05.2014, 09:01
Pany pomoże ktoś?
Wczoraj jakims cudem wylałem na laptopa herbatę na przednie klawisze i przestały działać dwa klawisze : d i w.
Jest ktoś w stanie na oko powiedzieć co się mogło stać,jakas taśma zalana czy ki .... ?

pzr z gory zieki za pomoc

Edit

Dzieki wielkie Mario. Skocze na Reymonta po nowa i faktycznie wymienie w 2min.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 15.05.2014 o godz. 09:41.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 15.05.2014, 09:27
Wyciągnij klawiaturę i zobacz czy nie masz mokro pod spodem.

To że nie działają tylko dwa, świadczy bardziej o tym że styk pod przyciskiem został zalany i a) jest nadal mokro pod nim, wyschnie i zacznie działać, b) jest pod nim sucho i albo wystarczy przeczyścić jeśli to możliwe albo niestety wymiana całej klawy.

Przeważnie demontaż klawiatury jest banalny, znajdź filmik na YT
Odpowiedz cytując
Kibicka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2014, 03:07
S.O.S
Lapek mi się nagle wyłączył i od tej pory jak go normalnie chcę włączyć to się włącza ale nie da się w nic wejść( żaden program, internet...) Wyświetla się normalnie pulpit i komp myśli i myśli :/
W trybie awaryjnym śmiga normalnie.
Wie ktoś co jest?Padł już całkiem? :(
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Odpowiedz cytując
BlurgH
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.07.2014, 13:03
@Kibicka - zacząłbym od sprawdzenia dysku.Miałem dokładnie to samo, okazało się, że hdd padł...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2014, 10:23
Siema chłopy mam problem.

mam windowsa 8.1 i problem mam taki ze komputer mi mega muli.
mianowicie jak kliknę w ikonke startu to 5 sekund potrzeba zanim rozwinie sie pasek.
Na pulpicie jak kliknę prawym przyciskiem myszki to 3/4 sekundy trzeba poswiecic zanim pojawi się pasek
przeskakiwanie miedzy folderami powoduje tym ze "folder nie odpowiada"

ogolnie wszystko działa wolno i czuje sie jakbym miał laga z 4 sekudny.
nawet czasem jak mam cos wpisac to wpisywanie laguje (napisze cały wyraz a on po 2 sekundach dopiero sie wyswietli)
WTF?
kompa mam rok, jakies i3 dysk wolny na kompie mam antywirusa i praktycznie tyle.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 29.07.2014, 10:47
na dysku winodws mam 744 gb wolnego miejsca

zaraz skanuje malware

no ale zebys zrozumial dokladnie. Jak teraz zminimaluzuje przegladarke i kliknę 2x w moj komputer potrzeba z 5 sekund zeby okienko sie otworzyło.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 15.08.2014, 23:55
mam pytanie odnośnie windowsa 8
zrobiłem dzisiaj "odświeżenie systemu",
czyli przywrócenie systemu do wersji pierwotnej z zachowanie wszystkich programów i plików.
pliki zachowało, ale na dysku C powstał folder "Windows Old" w którym są foldery program files itp. ze starymi programami z których niestety nie mogę korzystać.
czy mogę normalnie usunąć cały ten folder ze starym windowsem? folder ten ma 46GB
już większość programów na nowo zainstalowałem.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 20.10.2014, 11:05
Jakiego fajnego laptopa w przedziale "budżetowym" do 2000 zł?

Zastosowania domowe, skype internet itp dla Pani któa w gry nie gra no chyba że mahjong i chyba z karty graficznej nie wykorzysta.

Jak jest z windowsem 8. Da się tego używać czy lepiej sprawdzoną 7?

Wersja najlepsza ale z W7 i i5
http://allegro.pl/dell-inspiron-3542...681399637.html

Wersja ekonomiczna z W8
http://allegro.pl/dell-inspiron-3542...677606231.html

Wersja ekonomiczna z W7
http://allegro.pl/laptop-dell-inspir...696528929.html
Ostatnio edytowane przez MatMario : 20.10.2014 o godz. 11:10.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.10.2014, 11:23
Od 8-ki z daleka Skoro nie potrzebuje zbyt dużej mocy obliczeniowej to 3-ka wg mnie najlepsza.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 22.10.2014, 13:34
Potrzebuje laptopa, który uciągnie kilka specjalistycznych programów inżynierskich, bez większej zamuły. Ogólnie takiego dość dobrego konia chcę, przedział cenowy powiedzmy od 3500-6000. Ktoś może polecić? Firma Apple odpada to mówię z góry
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 22.10.2014, 15:00
fialo napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje laptopa, który uciągnie kilka specjalistycznych programów inżynierskich, bez większej zamuły. Ogólnie takiego dość dobrego konia chcę, przedział cenowy powiedzmy od 3500-6000. Ktoś może polecić? Firma Apple odpada to mówię z góry
Lenovo w530 imo.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.10.2014, 23:14
http://www.neo24.pl/?p=toshiba_wt8_a_102

Tablet potrzebny będzie co jakiś czas do pracy "wyjazdowej" (teksty, internet), także raczej nastawiam się na sprzet z Windows / Officem. Czy sprzet z linka powyżej jest godny uwagi waszym zdaniem?
I drugie - jaki najlepiej ogarnąć internet przy takim tablecie? Nie ma wbudowanego modemu, pozostaje wejście przez micro usb...
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 25.10.2014, 23:40
Jeśli chcesz edytować to raczej coś 10 calowego bym szukał i z klawiatura.

Internet - najlepiej mieć urządzenie z wejściem na karty SIM. Zawsze też możesz jeśli twoj telefon potrafi udostępnić internet z niego po wifi.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.10.2014, 00:04
To co byś polecił tak do 1100-1200?
Nie interesują mnie gry, to ma być sprzęt głównie do prostej pracy, jako alternatywa dla komputera na czas podróży.

Co do internetu - problem w tym, że za te pieniądze ze świecą szukać sprzętu z wejściem na kartę SIM czy wbudowanym modemem. Pozostaje przejściówka z micro usb na zwykłe usb i podpinanie zewnętrzego modemu.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 26.10.2014, 00:11
Koniecznie musi to być sprzęt z Windowsem. Od ponad dwóch lat korzystam z Nexusa 7 (tego pierwszej generacji) z modem. Jestem bardzo zadowolony. A za nowego wówczas płaciłem chyba koło 1200, więc teraz zapewne są tańsze.

Testowałem również wersję 10 calową, ale zdecydowanie lepiej działało mi się (śmiganie po necie, pisanie bez klawiatury) na wersji 7-calowej. Jest dla mnie zdecydowanie poręczniejsza. Zresztą działanie na 10-calowym tablecie z dodatkową klawiaturą mija się dla mnie z celem. Wolałbym wówczas jakieś netbooka.
Ostatnio edytowane przez maaarcin : 26.10.2014 o godz. 00:14.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.10.2014, 21:21
Słuchajcie, chciałbym re-instalować system w swoim laptopie ponieważ już tak zamula, że nawet przy otwieraniu zakładek w Mozzili łapie zawiasy, podobnie jak przy chodzeniu po katalogach na dysku. Obecnie w lapku siedzi Windows Vista Business zainstalowany od nowości. Mój laptop to IBM Lenovo SL500 2746 - 3ZG. Możecie mi podpowiedzieć jak się przygotować do tego procesu i jak go wykonać ? Czytałem, że potrzebuję mieć jakąś partycję "Recovery". Gdzie to znajdę ? Wchodząc w Mój komputer mam takie dyski: SV_Preload ( C, Lenovo ( Q, SERVICE003 (S

Poradzicie coś ? Kwestię zgrania danych pomijam bo to oczywistość.

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 27.10.2014, 09:21
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Czytałem, że potrzebuję mieć jakąś partycję "Recovery". Gdzie to znajdę ?
Najpierw zgraj dane, potem F11 przy restarcie systemu. Jak nie ruszałeś tej partycji, powinno się udać.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów