The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2014, 23:31
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
No to po .... zabierasz głos w ogóle?
W poprzednich meczach byliśmy przewalani przez sędziów. Tak było i z Legią i żydami. Z Jagiellonią też cieć z gwizdkiem się nie popisał.
Koniec offtopu.
Ale w każdym z tych meczów Wiślacy sami nie wykorzystali sytuacji jakie stworzyli. Wykorzystując je te mecze wyglądały by zupełnie inaczej.
W każdym z tych trzech spotkań spokojnie można było wygrywać już do przerwy, zawiodła skuteczność a nie sędziowie.
Teraz jak jest skuteczność to sędziowie schodzą na drugi plan i malkontentów jest 90% mniej
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 24.10.2014, 23:49
nie chce na sile bronic Garguly ale ....zauwazcie ze nigdy nie gra na swojej nominalnej pozycji ...to jest zarezerwowane dla Semira , a Gula tak naprawde teraz jest zapchajdziura - bo ustawianie go na skrzydle - w napadzie czy def pom to robienie mu krzywdy , to tak jakby Donalda postawic na pozycji stopera ... dla mnie wieksza glupota jest wpuszczanie Boguskiego ktory biega, zaczepia, robi wiatr- ale NIC Z TEGO DRUZYNA NIE OSIAGA ... mam wrazenie ze ten facet (?) ma problem z niedowaga i anemie- bo sila jego podan , wyskoku i strzalow jest na poziomie nastolatka ..druga sprawa to zaciag Chorzowski - nie wiem co wy w nich widzicie ale Jankowski to tylko zawodnik blokujacy miejsce innym ( na szczecie nie gral 2 mecz z rzedu i jest 6 pkt ) , Sadlok to bardzo przeceniony zawodnik - dzisiejsze jego chyba ze 2 strzaly na wyskokosci 2 pietra to masakra jakas , i Buchalik - wiem ze podpadne wielu entuzastom ale chyba wiem czemu Ruch pozbyl sie tego zawodnika bez najmniejszego bolu ... chyba tylko ten Zajac z Podbeskidzia jest gorszy ...ogolnie mecz mnie zaskoczyl koncowka , jesli rzeczywiscie karny dla Wisly byl z dupy- to lipa- nie chce takiego zwyciestwa .... najbardiej obawiam sie ze kolejny mecz Wisla gra tak samo - tym razem sie udalo - ale ilez mozna ? Smuda nie ma pojecia czym jest taktyka w nowoczesnym futbolu - i na kazdy mecz wystawia podobny sklad i ta sama strategie ...tym razem sie udalo - inym razem moze byc roznie- nie ma stylu - jest szarpanie i szczescie ( pogon, Lechia, Gornik) lub pech (parchy- 7egia, Jaga ) ...mysle ze ten sezon skonczy sietak jak poprzedni ...mimo wszystko 3 pkt ciesza
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.10.2014, 23:54
@St Yabol
Masz poniekąd rację, co nie zmienia faktu, że sędziowanie było TRAGICZNE. "Ręka" Guzmicsa to urojenie Borskiego, brak umiejętności czytania gry aż nadto widoczny, brak panowania nad boiskowymi wydarzeniami też. Na temat karnego dla nas się nie wypowiadam, bo nawet gdybym chciał, to ciężko cokolwiek wyrokować.

Ciepłe słowa należą się Węgrowi i Burlidze, scooby chrupki murzynom. Garguła jest zupełnie pod formą i nie ma chęci do gry - ławka.

Fajnie, że to odwrócili i dobili do czołówki. Może na następnych meczach doczekamy lepszej frekwencji.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 25.10.2014, 00:01
Akurat Buchalik nie jest zły, żadnej bramki nie zawalił, ale wolałbym kogoś charakternego, pokroju chociażby Malarza. Mimo wszystko w Wiśle zawsze na bramce stali "zapchajdziury" a mecze wygrywaliśmy bo więcej strzelaliśmy niż traciliśmy - wciąż wspominam czasy z Huguesem, Pawełkiem, Cebanu, Juszczykiem, Piekutowskim czy innymi ręcznikami, gdzie wzorcowym przykładem naszej słabości był Puchar UEFA 2002/2003 - 3/4 bramek było wtedy zawalonych przez bramkarzy. Gorzej z Jankowskim - dla mnie to zawsze był i będzie parodysta, asekurant i frajer grający na alibi - nie przezentuje żadnego poziomu a jego brak pozytywnie wpływa na zespół. Sadlok zagrał dziś słabszy mecz, ale w całokształcie nie jest dużo słabszy od Burligi, więcnie będę narzekał - lepiej Sadlok za mały pieniądz, niż wybujałe ego Bunozy, który zarabiał W .... za dużo jak na swoje umiejętności. Co do Guły - widać, że jest pod formą, na początku sezonu grał nieźle, teraz przygasł - odpowiednią pozycją jest nie ta za napastnikiem tylko ławka, aż do czasu, gdy ogarnie formę i ją ustabilizuje. Bardzo podoba mi się ofensywna gra Burligi i tylko czekam, aż może w zimie ściągniemy jakiegoś PO, żeby Łukasz mógł wykazać się na skrzydle - odciążony z zadań defensywnych dałby na prawdę sporo zespołowi. No i wracałby i pomagał z odbiorem, czego u mudżynów nie ma.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 25.10.2014, 00:07
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
nie chce na sile bronic Garguly ale ....zauwazcie ze nigdy nie gra na swojej nominalnej pozycji ...to jest zarezerwowane dla Semira , a Gula tak naprawde teraz jest zapchajdziura - bo ustawianie go na skrzydle - w napadzie czy def pom to robienie mu krzywdy , to tak jakby Donalda postawic na pozycji stopera ... dla mnie wieksza glupota jest wpuszczanie Boguskiego ktory biega, zaczepia, robi wiatr- ale NIC Z TEGO DRUZYNA NIE OSIAGA ... mam wrazenie ze ten facet (?) ma problem z niedowaga i anemie- bo sila jego podan , wyskoku i strzalow jest na poziomie nastolatka ..druga sprawa to zaciag Chorzowski - nie wiem co wy w nich widzicie ale Jankowski to tylko zawodnik blokujacy miejsce innym ( na szczecie nie gral 2 mecz z rzedu i jest 6 pkt ) , Sadlok to bardzo przeceniony zawodnik - dzisiejsze jego chyba ze 2 strzaly na wyskokosci 2 pietra to masakra jakas , i Buchalik - wiem ze podpadne wielu entuzastom ale chyba wiem czemu Ruch pozbyl sie tego zawodnika bez najmniejszego bolu ... chyba tylko ten Zajac z Podbeskidzia jest gorszy ...ogolnie mecz mnie zaskoczyl koncowka , jesli rzeczywiscie karny dla Wisly byl z dupy- to lipa- nie chce takiego zwyciestwa .... najbardiej obawiam sie ze kolejny mecz Wisla gra tak samo - tym razem sie udalo - ale ilez mozna ? Smuda nie ma pojecia czym jest taktyka w nowoczesnym futbolu - i na kazdy mecz wystawia podobny sklad i ta sama strategie ...tym razem sie udalo - inym razem moze byc roznie- nie ma stylu - jest szarpanie i szczescie ( pogon, Lechia, Gornik) lub pech (parchy- 7egia, Jaga ) ...mysle ze ten sezon skonczy sietak jak poprzedni ...mimo wszystko 3 pkt ciesza
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
jezeli do ok 30 minuty nie strzelimy bramki to mecz przegramy lub w najlepszym wypadku zremisujemy .....ochloncie z tymi wygranymi, bo nasza gra zalezy tylko od przypadku Brozka i kaprysu Stilica , jesli cos sie odbije od Pawla lub spadnie mu pod noge ( tak jak 3 przypadki w Zabrzu ) do 20-30 minuty to wygramy i to moze nawet wysoko - jesli nie- to czuje remis 0-0 , 1-1 lub przegrana ...po prosrtu gra Wisly pod wodza pana Smudy jest niesamowicie przejrzysta, powtarzalna i powielajaca non stop ten sam schemat .... zamrozcie szampany - a z otwieraniem ich poczekajcie raczej do 22.30 ....a pomysly z czarnymi - bezmozgowcami taktycznymi, defensywnymi i lapaczami wiatru i fauli - w wyjsciowym skladzie to chyba jakis zart, chyba za duzo FM i innych gier Fifa
Po meczu piszesz ze Wisłą nie ma zadnego stylu, a przed meczem piszesz ze gra jest przejrzysta powtarzalna i powtarzajaca non stop ten sam schemat - To jest właśnie styl...
I tylko zapytam skoro to wszystko takie jasne , proste i przejrzyste : Jakim cudem my wygrywamy ? Czemu Nas nie leją po 5-0 ?
A Jankowski czyli zawodnik nowy ktorego podpisalismy komu blokuje gre w składzie?

p.s. Filozofią Smudy jest narzucenie swego stylu gry a nie ustawianie się pod przeciwnika. Tak go w Niemczech nauczono. Tylko ktoś kto nie zna Smudy, nie zna jego warsztatu i metod moze narzekać że on jest taktycznym dnem. To tak jak narzekać żę jak pada deszcz to jest mokro.
Póki co to on stworzył ta druzyne, on obudził w piłkarzach chęć gry i cięzko jest mi wyobrazic sobie innego trenera w tej samej sytuacji osiagajacego taki sam wynik. Narzekanie nic Nam nie da, cieszmy się że jesteśmy tu gdzie jesteśmy bo mogło być o wiele gorzej. A jak juz wyjdziemy na zero, wtedy bedzie mozna myslec o planach długofalowych.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 25.10.2014, 00:08
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Ciśniecie Boguskiemu ,no cóż moim zdaniem gra najlepiej jak umie ,walczy biega ,stara się. Gdyby tak kilku innym panom ( Brozio) tak się chciało ,nie byłoby tego co w pierwszej połowie. Większosć pojedynków 1x1 przegrana , wrzutki w pole karne jak w siatkówce. Mnóstwo strat i przypadku.

Taka nawiasem. Gdzie się podziali ci fanatycy co tak płomiennie deklarowali troskę o Wisłę i chcieli sytuację naprawiać wspierając drużynę? czemu C w połowie puste? Czyżby połowa z Was to janusze i sukcesy?
nie uwazam Brozka za zbawce ataku ale przynajmniej bronia go statystyki- bo jednak cos tm niechcaco mu wychodzi- chocby liczba przypadkowych asyst i bramek- natomiast Boguskiego nie broni nic- to jest po prostu tragedia .....a jesli chodzi o fanatykow- to jak na mecz w zimnie- w piatek o tak hujoej porze z tak nieatrakcyjnym przeciwnikiem to 10 tys tak nie jest zle- to i tak 4 x wiecej niz za czasow proBednarzowskiej Nowej Armii Bialej Gwiazdy ....bo na stadionie zazwyczaj bylo ok 2,5-3 tys - a pochlebcy Lysego Weza pisali o 5-6 - wiec zamknij dupsko w tym temacie
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 25.10.2014, 00:14
szprotson napisał(a):Wyświetl post
Po meczu piszesz ze Wisłą nie ma zadnego stylu, a przed meczem piszesz ze gra jest przejrzysta powtarzalna i powtarzajaca non stop ten sam schemat - To jest właśnie styl...
I tylko zapytam skoro to wszystko takie jasne , proste i przejrzyste : Jakim cudem my wygrywamy ? Czemu Nas nie leją po 5-0 ?
A Jankowski czyli zawodnik nowy ktorego podpisalismy komu blokuje gre w składzie?

p.s. Filozofią Smudy jest narzucenie swego stylu gry a nie ustawianie się pod przeciwnika. Tak go w Niemczech nauczono. Tylko ktoś kto nie zna Smudy, nie zna jego warsztatu i metod moze narzekać że on jest taktycznym dnem. To tak jak narzekać żę jak pada deszcz to jest mokro.
Póki co to on stworzył ta druzyne, on obudził w piłkarzach chęć gry i cięzko jest mi wyobrazic sobie innego trenera w tej samej sytuacji osiagajacego taki sam wynik. Narzekanie nic Nam nie da, cieszmy się że jesteśmy tu gdzie jesteśmy bo mogło być o wiele gorzej. A jak juz wyjdziemy na zero, wtedy bedzie mozna myslec o planach długofalowych.

moja pomylka byla tylko kwestia wyniku - ogladales mecz dokladnie tak jak pisalem , Wislacy sie wyszumieli - nie osiagneli w 30 minut bramki i dostali 2 sztuki pozniej .....to est sport- wszystkiego nie mozna przewidziec- albo nie chcesz zrozumiec mojego wpisu albo nic nie rozumiesz z meczu - bo do 70 - minuty idealnie poszlo wszystko z moimi obawami , to ze Gorale sie zesrali to fuks dla Wisly i wielkie szczescie ...popatrz troche dalej , nie kazdy zrobi ten blad co dzisiejsi przeciwnicy , choc wolalbym sie co mecz pukac w piers ...niestety - zycie nauczylo mnie czegos innego - nie chodzi o narzekani i czepianie sie- po prostu ja lubie rzeczowa polemike- dzis sie udalo - tydzien temu tez nie bylo zchwycajaco ( pomimo wyskoekego wyniku ) jesli mamy byc sredniakiem to ok- takie zrywy wystarcza ... jesli mowimy o sciganiu 7egii to sory ....... z motyka na slonce
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.10.2014, 01:10
Antymod
Wiem jedno ,w czasach jak Ciebie na tym forum nie było za wyrażenia których używasz miałbyś gwarantowanego bana. Z pożytkiem dla poziomu tego forum.

Wisełka obecnie sportowo i organizacyjnie jest przeciętniakiem ,sprowadza przeciętniaków ( Buchalik ,Jankowski ,Sarki ) i tak jak już to kiedyś pisałem , obawiam się że za rok czeka nas walka w grupie spadkowej.
Smuda ,robi co może ,motywuje ,kombinuje. Chciałbym żeby dawał więcej szans wychowankom .
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.10.2014, 01:17
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy dobrze gwizdał czy źle bo nie oglądałem, ale jak widać jeśli drużyna gra dobrze to sędzia może wsadzić se gwizdek w dupe. To samo tydzień temu, wszyscy płakali, że warszawiak a tu 5-0

to samo do Krav'a
1. Nie byłeś, nie oglądałeś nawet w TV ale do kłótni pierwszy, może na prezydenta startuj jeszcze.
2. Nie wiem ile już lat interesujesz się piłką, na ilu meczach byłeś, ale czasem w sporcie jest tak, że nie da się nawet jak ma się przewagę olbrzymią mieć 100% skuteczności, więc wyciąga się remis zgodnie z zasadą "nie da się wygrać, to zremisuj". Sędzia, który nie daje ci karnego z Jagiellonią, daje grać po czasie po czym pada gol, albo uznaje bramkę z metrowego spalonego, to jego decyzja waży o losie meczu a potem o sytuacji w tabeli. Po pierwsze gra musi być sprawiedliwa, a potem dopiero doszukujemy się przyczyn w swoich słabościach. Jeśli walczysz na meczu nie tylko ze swoimi słabościami, ale także z sędzią, to nie możesz zarzucić zawodnikom, coś na co nie mają wpływu.
Dziś los oddał nam co zabrał na Jagiellonii. Śmiem twierdzić, że z Jagiellonią zagrali lepszy mecz niż dzisiaj, ale przegrali 0:2, dziś po słabszym meczu wygrali 3:2. Taka piłka, taka ekstraklasa, kolejna drużyna z tych, które przyjechały kopać, kopać, leżeć, opóźniać i liczyć na stałe fragmenty gry. Żygać się tym już powoli chce, jedyny Górnik w tej lidze, który potrafi zagrać z nami ofensywną piłkę. Reszta łącznie z Legią to wymiociny.
Dobry mecz w końcu zagrał Brożek, mogę powiedzieć bardzo dobry, poza tym Burliga, Guzmics, Stilić, Donald równie dobrze.
Słabiej zagrali Dudka i Sadlok.
A dno i metr mułu wiadomo... Boguski i Garguła
A o Urydze to nie mam zdania jakoś... nie wpadł mi w pamięć.
Dziś mecz tak właśnie wygladał, bo było widać dysproporcję w dyspozycji poszczególnych piłkarzy. Jedni zagrali super inni poniżej swoich możliwości, dlatego tak to wyglądało.
Dramaturgia fajna, dawno tego na meczu nie było, żeby pikniki nawet skandowały "Jazda z ....ami" to było coś
Ci co nie byli, bo zimo, późno, bo nie zdążą na imprezę, urodziny cioci, wujka, szwagra, czy coś tam innego - wiadomo, niech żałują, spierda.lają i .... im w dupę "wiernym kibicom".
Dla tych co byli - szacun, atmosfera adrenalina i emocje wynagrodziły im trud przyjścia na stadion dzięki czemu teraz przez cały tydzień będą czuli satysfakcję po zwycięstwu WIELKIEJ WISEŁKI I tego, że mogli tam być tego doświadczyć na własne oczy!!
A teraz Kielce i... mecz przyjaźni. Może w końcu frekwencja zbliży się do 20 tys.

p.s Kolejny mecz w którym Franek Smuda robi dobre zmiany!
Ostatnio edytowane przez palikot : 25.10.2014 o godz. 01:30.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 25.10.2014, 04:58
Btw, gdzie są ci co sapali że znowu sędzia z mazowsza czy to warszaffffki?
Co do tej i późniejszej wypowiedzi.

W czasach (a może też i teraz) gdy rządził polską piłką "Fryzer" wraz z całą mafią sędziowską pewnie gdyby sobie czytali śmiałe tezy jak na tym forum, że "gdy się dobrze gra to sędziowie nie mogą zepsuć meczu" pewnie przez 15 minut śmiali by się do rozpuchu.

- co ja nie potrafię ustawić meczu? ja? Daj mi taki mecz!

Ile to było katastrofalnych pomyłek sędziowskich które ustawiały spotkania w historii piłki nożnej? naprawdę trzeba takie rzeczy przypominać?

Inna sprawa to wyszkolenie sędziowskie, charakter sędziego (jego pewność siebie), stawianie zawodników do pionu. Do tego czujne oko i szybkość podejmowania dobrych decyzji. Jeśli chodzi o Borskiego to nie odbieram mu wszystkich tych cech, ale i tak jest dla mnie bardzo słabym sędzią. Zawodnicy nie czują do niego żadnego respektu, to sędzia ustawia zawodników i grają wedle tego na co pozwala, na co nie. Nie trzeba nawet grać w piłkę (a może jednak trzeba?) by wiedzieć, że sedzia ma ogromny wpływ na wynik zawodów.

Co do samego meczu bo się zrobił mały offtop. Byłem świadkiem tylko 2 połowy, mogę zaś sobie wyobrazić co działo się w pierwszej połowie , skoro zostali ściągnięci z boiska Garguła i Stępiński.

2 połowa była pełna walki determinacji, pokaz charakteru naszych zawodników. Smuda musiał w dodatku dać naszym czarnym sprinterom dobre energetyki. Pociągneli nas do zwycięstwa. A Burliga wyrasta nam na zawodnika o którego będą niedługo pytać zachodnie (i wschodnie) kluby.

Pewnie zdarzy nam się przegrać w sezonie jeszcze jakiś mecz. To normalne, ale jeśli ktoś zarzuci piłkarzom że nie chcą miejsca pucharowego, że nie chcą wygrywać, nie chcą chodzić z wysoko podniesionym czołem, powinien się mocno popukać w czoło.
Odpowiedz cytując
forthy
Senior Member

Od: 08.2011

Stary 25.10.2014, 06:12
A co tam z nudów się pokuszę o oceny.
skala 1-10

M.Buchalik 4 - przy bramkach bez winy, brakarskimi umiejętnościami raczej się wykazywał, natomiast notę obniża mu fatalne wybicie, po którym szczęśliwie nie straciliśmy bramki. Koncentracja do poprawy!
Burliga 7 - dość pewny w defensywie, regularnie tworzący przewagę w ofensywie. I ta bramka... Byłoby wyżej, ale zwłaszcza w 1 połowie dużo niedokładności.
Guzmics 6 - pechowa ręka, świetny w defensywie, dobrze podłączający się do przodu, przerzut do Stępińskiego, ogólnie dobry mecz Węgra.
Dudka 4 - kilka pomyłek w defensywie, ale tragedii nie było. Choć mogło być i lepiej.
Sadlok 2 - karny z głupoty, ale równie irytujące fatalne straty oraz psute dośrodkowanie. No i wbił się do wolnego z 16 metrów, który okropnie zepsuł.
Uryga 4 - przeciętny występ. Lepiej po przerwie, w pierwszej połowie kompletnie nie radził sobie z gośćmi.
Garguła 2 - Tylko dlatego, że nic oczywistego nie spartolił nie dostał najniższej noty, ale jest kompletnie bez formy.
Boguski 4 - ambicja + nieporadność. Dziś nie dołożył czegoś większego od siebie. Ale na tle Garguły i tak wyglądał jak profesor.
Stępiński 4 - był aktywny, ale jednak ze 2 razy zachować mógł się lepiej + za dużo strat.
Stilic 8 - kilka znakomitych podań do Brożka + asysta do Burligi. Gol to tylko ukoronowanie jego występu. Brawa!
Brożek 5 - szkoda nieskuteczności, ale pozycje najłatwiejsze nie były. Aktywny, utrzymywał piłkę, wypuszczał w bój Guerriera no i to jego największa zasługa przy 1 bramce.
Sarki 5 - wypracował karnego + asysta 2 stopnia, a poza tym raczej niewidoczny. Ale tym razem nie raził głupimi zagraniami, czy łamaniem ustawienia w obronie.
Guerrier 6 - dziś można pochwalić (wreszcie!) Haitańczyka. O ile z Lechem raz huknął i przesądził o zwycięstwie, o tyle z Podbeskidziem regularnie mijał rywali. Mógł lepiej zachować się raz czy drugi w polu karnym, ale i tak jego występ przywraca nadzieję, że coś w tym sezonie poważnego może jeszcze pokazać.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.10.2014, 08:23
Btw, gdzie są ci co sapali że znowu sędzia z mazowsza czy to warszaffffki?
Poszedłem spac, po prostu Jak druzynie nie idzie to oczekuje sie przynajmniej wyniku remisowego a jak przyjdzie taka mazowiecka łajza z gwizdkiem i popełnia bład przez ktory nawet tego remisu nie ma to człowieka szlag trafia. Wczoraj Borski przeszedł sam siebie, on juz od dawna powinien sedziowac w 1-2 lidze bo na ekstraklase sie nie nadaje. Kiedys nawet był wyznaczany na mecze europejskich pucharow przez UEFE a teraz o nim zapomnieli bo widocznie zauwazyli, ze jest tragiczny.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 25.10.2014, 10:54
Dawno nie udal sie nam zaden transfer jak Guzmics. Gość przyszedl, zaczal grac i gra. Zadnych aklimatyzacji ani innego pieprzenia. Wchodzi i gra po prostu dobrze (i nawet kiks w meczu derbowym nie zmieni mojej oceny).
Ostatnio edytowane przez DysoN : 25.10.2014 o godz. 10:58.
DysoN
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.10.2014, 10:58
Cieszy zwycięstwo, zwłaszcza osiągnięte w takich okolicznościach. To powinno zwiększyć pewność siebie zespołu.

Co do Garguły zawsze uważałem ze że swoimi brakami szybkościowymi i kondycyjnymi oraz słabą grą obronną może tylko grać jako ofensywny pomocnik. A ta pozycja jest aktualnie zarezerwowana dla Stlića. Zatem widzę go tylko jako zmiennika Semira. Pytanie do Smudy czemu na siłę go wstawia do 11? Wole żeby na skrzydłach grali Stępiński, Boguski, Guerrier czy Sarki (w zależności który aktualnie jest w lepszej formie) niż Garguła który mało biega i nie jest szybki. Zresztą myślę że po sezonie pożegnamy Łukasza bo już powoli jest za słaby na Wisłę. W takim Podbeskidziu czy Miedzi pewne jeszcze mógłby pokopać piłkę ale już nie u nas.

Co do Guzmucsa - zagrał dobry mecz i aktualnie obok Głowackiego to nasz najlepszy środkowy obrońca.

Tak czy owak odnieśliśmy ważne zwycięstwo. Teraz pora na Koronę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.10.2014, 11:12
I tak najlepszy Wegrzyn - przy 0-2 Wisłe bedzie ciezko sie podniesc, przy bramce samobojczej dla Nas - czy tam nie było aby spalonego, przy rzucie karnym - czy aby na prawde sie nalezał - widac, ze z zydownii i mu nie było to wszystko na reke. Komentator i wspolkomentator powinni byc obiektywny a u tego goscia jak gra Wisla tego obiektywizmu nie ma.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.10.2014, 11:19
no bo to taki komentator jak z koziej dupy trąba, najpierw coś twierdzi, potem łamie prawa fizyki by się obronić
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 25.10.2014, 11:41
Oni Kazia "sluchaj Kaziu" Wegrzyna trzymaja tam jak maskotke , dobrze wiedza ze chlopek jest buraczany i maja z niego polewke, kiedys byl Wit Zelazko - teraz jest Kaziu
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Stary 25.10.2014, 12:00
hehe dokładnie
jak jest jakaś pacynka w grupie, to reszta ma lepszą wydajność
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 25.10.2014, 12:16
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
I tak najlepszy Wegrzyn - przy 0-2 Wisłe bedzie ciezko sie podniesc, przy bramce samobojczej dla Nas - czy tam nie było aby spalonego, przy rzucie karnym - czy aby na prawde sie nalezał - widac, ze z zydownii i mu nie było to wszystko na reke. Komentator i wspolkomentator powinni byc obiektywny a u tego goscia jak gra Wisla tego obiektywizmu nie ma.
A może po prostu miał wątpliwości co do wymienionych sytuacji? Też takie miałem w tych przypadkach. Żenujące jest to jaka liczba kibiców doszukuje się stronniczości. To staje się już zjawiskiem maniakalnym, aż przykro to czytać. Wydaje wam się, że jak ktoś normalnie ocenia sytuacje to musi być anty. Ochłońcie, wcale tak nie jest.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 25.10.2014, 12:35
DysoN napisał(a):Wyświetl post
Dawno nie udal sie nam zaden transfer jak Guzmics. Gość przyszedl, zaczal grac i gra. Zadnych aklimatyzacji ani innego pieprzenia. Wchodzi i gra po prostu dobrze (i nawet kiks w meczu derbowym nie zmieni mojej oceny).
Guzmics gra dobrze dlatego ,że naszym trenerem jest Smuda ,który umie przygotować i nastawić piłkarza do gry. U Smudy większość piłkarzy gra na 100% możliwości i zaangazowania
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 25.10.2014, 12:47
warto też wziąć pod uwagę, że nie brał udziału w letnich przygotowaniach, więc zapierdala przez cały mecz bez przestojów, zobaczymy, jak się będzie prezentował fizycznie zimą.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.10.2014, 13:18
Dobrze, że są 3 punkty, i to tyle w temacie tego meczu.

Buchalik - przy samobóju bez szans, karny wiadomo, za to wybicie należałaby mu się jakaś grzywna
Sadlok - w tym jednym meczu tyle strat ile we wszystkich meczach do tej pory, debilne zachowanie przy karnym, za które powinien dostać żółtą kartkę
Burliga - super wejście przy bramce, dobrze nastawiony na ofensywę, czasem przesadnie agresywny
Dudka - solidnie
Guzmics - duży, trochę ślamazarny z racji gabarytów, nadrabia to siłą i bardzo dobrą grą 1v1, potrafi zagrać dokładne, crossowe podanie :o
Uryga - poprawnie, bez historii
Garguła - totalnie bezbarwny
Boguski - kolejny mecz, w którym gość sprawia wrażenie, jakby nie miał na nic totalnie siły, do tego raz nieomal nie zabił się o piłkę. Parę udanych powrotów w defensywie. Nic do niego nie mam jako osoby, nie jego wina, że Borysiuk zniszczył mu karierę, ale na chwilę obecną nadaje się maksymalnie na rezerwy.
Stępiński - próbuje szarpać z przodu, potrafi zagrać kombinacyjnie i podać, będą z niego ludzie.
Stilic - te podania na centymetry....
Brożek - wykonał swoją robotę, bez jakiegoś większego szału.

Dolce Gabana 77, Sarki - zrobili to, co mieli zrobić, czyli zakręcili podmęczonymi, bocznymi obrońcami jak wiatrakami.
Ostatnio edytowane przez Patryko : 25.10.2014 o godz. 13:20.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.10.2014, 13:26
a ja powiem tyle, Smuda jest jaki jest.. zjebał repre ale komu tam wychodziło a zagłębie amice czy Wisłę prowadzi zajebiście jak na problemy które ma na każdym kroku. Jestem gotów powiedzieć że jest to dalej najlepszy polski szkoleniowiec.. i mam w dupie opinie o Skorzy magiku. FRANEK SMUDA CZYNI CUDA! GRATULACJE!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 25.10.2014, 13:36
PiVoSH92 napisał(a):Wyświetl post
warto też wziąć pod uwagę, że nie brał udziału w letnich przygotowaniach, więc zapierdala przez cały mecz bez przestojów, zobaczymy, jak się będzie prezentował fizycznie zimą.
Mi tam się zdaje, że zapierdzielał tyle co reszta.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 25.10.2014, 14:00
Ufff udało się wczoraj, drużyna pokazała charakter i wygrała "przegrany" mecz. Co do Sadloka nie wiem co mu się wczoraj stało, może jakiś pozaboiskowy w....?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 25.10.2014, 14:35
Przypominam, że pomimo słabej gry Sadloka, to jego dwa dośrodkowania otworzyły drogę do bramki. Po jego wrzutce był karny, i po jego wrzutce Burliga nie trafił, po czym Boguś machnął do Brożka i było 1:2
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 25.10.2014, 15:01
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Boguski - kolejny mecz, w którym gość sprawia wrażenie, jakby nie miał na nic totalnie siły, do tego raz nieomal nie zabił się o piłkę. Parę udanych powrotów w defensywie. Nic do niego nie mam jako osoby, nie jego wina, że Borysiuk zniszczył mu karierę, ale na chwilę obecną nadaje się maksymalnie na rezerwy.
Nie jestem rodziną Rafała, ani nie prowadzę jego fanklubu na fejsie, ale obiektywnie na jego grę trzeba popatrzeć. A obiektywnie wygląda to tak, że to on walczył o piłkę i zagrał do Brożka, który następnie wystawił ją Pietrasiakowi przy pierwszym golu dla Wisły. Golu kluczowym psychologicznie. Boguś może nie strzela, nie gra porywających zawodów, ale zapiernicza jak pszczoła robotnica, z ofensywnej formacji Stępiński - Stilić - Boguski - Brożek, to Rafał najwięcej dawał zespołowi w defensywie. Mimo, że szybko złapał żółtą kartkę, nie zagotował się, nie faulował głupio. Wiadomo, że bardziej zapamięta się bajkowe zagrania Stilicia czy efektowną bramkę Burligi, ale na sukces składa się także ciężka harówa Boguskiego czy Urygi.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 25.10.2014, 19:00
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
A może po prostu miał wątpliwości co do wymienionych sytuacji? Też takie miałem w tych przypadkach. Żenujące jest to jaka liczba kibiców doszukuje się stronniczości. To staje się już zjawiskiem maniakalnym, aż przykro to czytać. Wydaje wam się, że jak ktoś normalnie ocenia sytuacje to musi być anty. Ochłońcie, wcale tak nie jest.
Wegrzynowi jak komentuje mecze Wisly to zawsze sie cos nie podoba i tak caly czas doszukuje sie sytuacji w ktorej pomogł sedzia. Jezeli tego nie słyszysz to radze myc uszy przed meczem ktory komentuje
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.10.2014, 20:31
Dla mnie dwa ostatnie mecze wygrał nam Smuda. pewnie, że czasem różne głupoty robi i jeszcze większe gada ale patrząc globalnie to jest właściwy człowiek na właściwym miejscu.
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 25.10.2014, 20:35
Przeczytalem tylko kawalek o Boguskim. Moim zdaniem w tym sezonie to kozak, dlugo czekalem na tak grajacego Boguskiego. Pamietam jego debiut tez ganial za pilla jak wsciekly pies. Boguski nie patrzy czy pilka jestza daleko by ja odebrac, idzie jak rottweiler po mieso..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów