The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2014, 09:41
frank napisał(a):Wyświetl post
Jakieś źródło?
bez jaj, to sa dane ogólnodostępne. poszukaj w google.pl

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo ciekawie kompunuje się to z tym

http://niezalezna.pl/60246-porazajac...mowych-mediach

Ciekawe. " Fakt" tabloid z największym nakładem w PL, a tutaj taki marny mały okruszek w torciuku....
jak nie rozumiesz, dlaczego w Fakcie nikt nie daje ogłoszeń to nie ma co dyskutować. a ogłoszenia w GW i Rzepie są "od zawsze" bez względu na rząd, a nie od 2008 roku.

15 na rękę mówisz? Nom , powiem szczerze, że to już całkiem niezła kwota.A gdzie się tak zarabia?
żartujesz z tym pytaniem?

żeby ci zepsuć dzień:

cennik kontraktowców z poziomem professional (3-5 lat doświadczenia), dla poziomu ninja plus 25%

Developer .NET - 50- 80 zł/h
Developer Java - 60 - 100 zl/h
Rozwiązania MS (Sharepiont, Dynamics itp) - 80 -120 zł/h
Rozwiązania BI - 80-120 zł/h
Wdrożeniowiec SAP - 200 zł/h

praca od zaraz
Ostatnio edytowane przez Szpen : 10.10.2014 o godz. 09:52.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.10.2014, 09:45
Bardzo ciekawie kompunuje się to z tym

http://niezalezna.pl/60246-porazajac...mowych-mediach
Ale ta propaganda już nie działa, bo lemingi widzą, ile im zostaje na życie po wypłacie.Wyborcy sitwy, to 700 tysieczna armia urzędasów z rodzinami
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.10.2014 o godz. 10:50.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.10.2014, 09:47
Nie- jest dobrobyt, bo w weekend są kolejki w supermarketach i koszyki wypełnione jedzeniem- wszak wiadomo, że w supermarketach jest najdrożej a lepiej kupować zwykłe masło po 4.5 zł w osiedlowym sklepiku.

Edit:

Zła cena
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.10.2014 o godz. 09:57.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Pablo84
Senior Member

Stary 10.10.2014, 10:02
Szpen napisał(a):Wyświetl post
bez jaj, to sa dane ogólnodostępne. poszukaj w google.pl

jak nie rozumiesz, dlaczego w Fakcie nikt nie daje ogłoszeń to nie ma co dyskutować. a ogłoszenia w GW i Rzepie są "od zawsze" bez względu na rząd, a nie od 2008 roku.

żeby ci zepsuć dzień:

cennik kontraktowców z poziomem professional (3-5 lat doświadczenia), dla poziomu ninja plus 25%

praca od zaraz
Szefie, wiem ile zarabia się w informatyce- też wiem ile w węglowodorach czy medycynie- nie chodzi o to.
Emj chciał podkreślić, że ludzie zarabiają 15 zł (jaką tu realnie najniższakwotę można w Pl zarobić), a tą liczbę- tylko w Euro zarobi się na Zach.
P.S
A wiesz, że rekrutacja na te stanowiska trwa niemal w każdym zakątku cyw świata?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.10.2014 o godz. 10:25.

AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.10.2014, 10:10

żeby ci zepsuć dzień:

praca od zaraz
Skoro jest tak dobrze, to czemu ludzie uciekają z tego raju na plantacje pomidorów w Holandii, zmywak na Wyspach czy do podymwania starych szkopów za Odre i Nyse . Nawet Ken i Barbie uciekli do Brukseli z tego dobrobytu, który tak zachwalasz, bo pewnie nawet nie liczą na emeryture w POlsce
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.10.2014 o godz. 10:21.
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.10.2014, 10:24
Cytat:
kolejny z brakiem argumentów na cokolwiek.
Argument jest taki, że jesteś POwską / lewacką ....ą. To chyba samo w sobie o tobie świadczy(?)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Pablo84
Senior Member

Stary 10.10.2014, 10:27
AYALA
Opowiem ci. Bo to specjaliści w niezwykle szybko rozwijającej się branży, gdzie panuje ogromna konkurencja oraz niedobór kadry.Dlatego też, firmy te zatrudniają agencje head hunterskie jak i sami podkupują pracownikow, ale coś im muszą zaproponować- by nie chcieli spróbować "życia" na zachodzie- a pracę znalezli by z łatwością. Dlatego też, muszą im dać te śmieszne 80 zł za godzine bo w Niemczech dostaną 5 razy tyle.

Leming, będzie patrzył się na tylko na siebie, a resztę będzie mieć w dupie, lub wychodził z założenia "trzeba było zostać pilotem,prawnikiem, neurochirurgiem itd"- więc niech reszta wpierdala śmiciowe żarcie w Biedy i cieszy się tą ciepłą wodą. Jest dobrze? JEST! A ten kto narzeka ten "cebulak" i malkontent.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.10.2014 o godz. 10:36.

Szpen
Senior Member

Stary 10.10.2014, 10:43
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Argument jest taki, że jesteś POwską / lewacką ....ą. To chyba samo w sobie o tobie świadczy(?)
pozdrawiam.

AYALA
Opowiem ci. Bo to specjaliści w niezwykle szybko rozwijającej się branży, gdzie panuje ogromna konkurencja oraz niedobór kadry.Dlatego też, firmy te zatrudniają agencje head hunterskie jak i sami podkupują pracownikow, ale coś im muszą zaproponować- by nie chcieli spróbować "życia" na zachodzie- a pracę znalezli by z łatwością. Dlatego też, muszą im dać te śmieszne 80 zł za godzine bo w Niemczech dostaną 5 razy tyle.
nie dostaną 5x więcej, maksymalnie 2x

Leming, będzie patrzył się na tylko na siebie, a resztę będzie mieć w dupie, lub wychodził z założenia "trzeba było zostać pilotem,prawnikiem, neurochirurgiem itd"- więc niech reszta wpierdala śmiciowe żarcie w Biedy i cieszy się tą ciepłą wodą. Jest dobrze? JEST! A ten kto narzeka ten "cebulak" i malkontent.
i tu wracamy do punktu wyjścia. Sprawiedliwość społeczna. Nie ma czegoś takiego, kady rzeźbi sam, jeden lepiej drugi gorzej. Jeden andaje się wyłącznie do składania długopisów, drugi składa kości w szpitalu. Nie widzę powodu, dlaczego jeden miałby się dzielić z drugim po równo.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.10.2014, 12:19
Przepraszam, nie mam za bardzo czasu na dluzsza odpowiedz. Chodzilo mi o pensje rzedu 15 zl na reke, ktora mniej wiecej odpowiada medianie zarobkow w Polsce. Czy przesadzilem z ta kwota? Mozliwe, bo wiem, ze sa ludzie zarabiajacy po 10 zl na godzine i mniej, ale na studiach pracujac w sprzedazy dostawalem 14-15 zl na godzine co wtedy nie wydawalo się przesadnie wielkim wynagrodzeniem.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 10.10.2014 o godz. 12:22.
Greg91
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.10.2014, 13:11
i tu wracamy do punktu wyjścia. Sprawiedliwość społeczna. Nie ma czegoś takiego, kady rzeźbi sam, jeden lepiej drugi gorzej. Jeden andaje się wyłącznie do składania długopisów, drugi składa kości w szpitalu. Nie widzę powodu, dlaczego jeden miałby się dzielić z drugim po równo.
Haha, więc po jakiego wała to całe Twoje PO, zabiera mi tyle z mojej pensji, i jeszcze podwyższa podatki? Jakbym prawował tylko na siebie, a nie na takich zarobasów z PO, to do tych marketów o których piszesz, zajeżdżał bym dziś Mercedesem, a nie łaził na butach.

emj10- znaleźć pracę, gdzie dostaniesz 10zł na rękę to już jest dobrze, przynajmniej moim zdaniem. 15zł można zarobić ale to, w np. telemarketing na prowizjach, a po jakiś restauracjach itp. typu dostaniesz 10zł brutto i tyle, na więcej nie masz co liczyć.
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 10.10.2014 o godz. 13:22.
Pablo84
Senior Member

Stary 10.10.2014, 13:41
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, nie mam za bardzo czasu na dluzsza odpowiedz. Chodzilo mi o pensje rzedu 15 zl na reke, ktora mniej wiecej odpowiada medianie zarobkow w Polsce. Czy przesadzilem z ta kwota? Mozliwe, bo wiem, ze sa ludzie zarabiajacy po 10 zl na godzine i mniej, ale na studiach pracujac w sprzedazy dostawalem 14-15 zl na godzine co wtedy nie wydawalo się przesadnie wielkim wynagrodzeniem.
No tzn, że jesteś trochę oderwany od rzeczywistości. Nie patrz się jedynie na te tabele statystyczne chłopie, bo statystycznie idąc z psem mamy po 3 nogi...
Popytaj się panią w sklepie, kwiaciarkę, fryzjera, porozmawiaj z kierowcą autobusu, nauczycielem dziecka,piekarzem.... Nie rozmawiaj jedynie z menadżerami, informatykami z paroletnim stażem.
Tu nie chodzi by sprowadzić wszystkich ludzi do jednego wora, tylko po prostu by ....a NIE WMAWIAĆ LUDZIOM, że jest dobrze, bo leci ciepła woda w kranie, lub że ten rząd nie OKRADA do cna Polaków. ja generalnie Polaków jako naród PODZIWIAM, bo gdziekolwiek się nie pojawią zagranicą to należą do czołówki najbardziej pracowitych grup zawodowych, dlaczego tak "ciężko" żyje się statystycznemu Polakowi? Bo ....a ten rząd zwyczajnie przeszkadza. Pisze ogólnikami, ale tu już chyba wszystko zostało powiedziane...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.10.2014 o godz. 13:45.

Kolumbus
Senior Member

Stary 10.10.2014, 14:04
Panowie! Kolega emj przecież już dawno WYEMIGROWAŁ i najzwyczajniej w świecie pomylił sobie kraje
piekna zaba w podpisie

emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.10.2014, 14:38
Spokojnie, już jedna noga wrocilem, a poza tym i tak spedzalem ostatnio w kraju po kilka miesiecy rocznie.

Z mojej perspektywy za 10 zl na godzine ciezko zyc patrzac na stale miesieczne koszty.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 10.10.2014 o godz. 14:40.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 13.10.2014, 22:19
ZA TO ZGINĄŁ LEPPER?

cd. historii Z. Stonogi.
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.10.2014 o godz. 22:21.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
palikot
Senior Member

Stary 13.10.2014, 22:57
http://wmeritum.pl/gazeta-wyborcza-w...mnik-rosjanom/

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.10.2014, 08:47
https://www.youtube.com/watch?v=L1-BFnE7D8U#t=1179
polecam jak lewackie scierwo sie kompromituje normalnie noz w kieszeni sie otwiera
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

palikot
Senior Member

Stary 14.10.2014, 09:26
Tu macie prorosyjskiego komunistę, który na polecenie Putina swoimi poglądami społeczno-historyczno-ekonomicznymi próbuje rozwalić jednolite społeczeństwo polskie na dwie frakcje tak jak jest na Ukainie... wszystkie te pedały i te skrajnielewicowe głąby to rosyjscy czy zachodni sługusy, które za zadanie mają rozbijać społeczeństwo i budować wpływy krajów, które reprezentują w Polsce. Pan Szumlewicz, chce krok po kroczku budować wpływy rosyjskie, najpierw nas oswajać malutką symbolikom czyli pomnikami, potem będą telewizje rosyjskie w Polsce, część prasy,część internetu, potem zaczną się żądania wprowadzić język urzędowy... po prostu chcą sobie wyhodować większą grupę ludzi z poglądami prorosyjskimi czyli obecna technika Rosji czyli walki propagandowej jaką widzimy na wschodzie Ukrainy, co czeka Estonię i Łotwę. Tego samego chcą w Polsce, ale nie mają podejścia, bo jesteśmy jednolitym społeczeństwem o jednolitej kulturze, świadomi wartości narodowych i dobrze się stało, że w pewnym momencie część ludzi o innych narodowościach z Polski wyeksmitowano, zwłaszcza przekupek żydów, co daje nam teraz dużą przewagę i ciężkie zadanie przed naszymi wrogami. Dziwie się, że tacy jak Szumlewicz są zapraszani w ogóle do mediów.
Ostatnio edytowane przez palikot : 14.10.2014 o godz. 09:43.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.10.2014, 09:42
Ja pominę jego argumenty bo to jest w ogóle jakaś abstrakcja dla mnie ale to w jaki sposób on sie wypowiadal nie odpowiedzial normalnie na zadne pytanie.W wiekszosci odpowiadal pytaniem nic merytorycznego nie wnosząc do dyskusji. Ja się pytam skad sie tacy ludzie biorą jak mozna byc za tym zeby budowac pomniki żołnierzy Armii Czerwonej?! No ale tak przeciez odbudowali Warszawe to im sie nalezy
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Szpen
Senior Member

Stary 14.10.2014, 09:55
Polska to nie Estonia czy Łotwa. Tu ruscy zawsze będą mieli kose pod żebra, więc taki artysta jak ten powyżej może sobie pogadać - takie są prawa demokracji.
palikot
Senior Member

Stary 14.10.2014, 09:58
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Ja pominę jego argumenty bo to jest w ogóle jakaś abstrakcja dla mnie ale to w jaki sposób on sie wypowiadal nie odpowiedzial normalnie na zadne pytanie.W wiekszosci odpowiadal pytaniem nic merytorycznego nie wnosząc do dyskusji. Ja się pytam skad sie tacy ludzie biorą jak mozna byc za tym zeby budowac pomniki żołnierzy Armii Czerwonej?! No ale tak przeciez odbudowali Warszawe to im sie nalezy
No bo on tak zawsze, taki po........eniec lansowany przez różne siły wpływu, jak byś zobaczył jego debaty o gospodarce, to by cię łeb rozbolał
Problem jest taki, że gość który notorycznie się ośmiesza ma poparcie związków zawodowych... to go trzyma w mediach...

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.10.2014, 13:13
Kolega Palikot zawsze wrzucający filmiki z wywiadów z politykami KNP nie pisze nic o walce w partii, a widać że wióry lecą :

http://wpolityce.pl/polityka/217973-...denta-warszawy
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 14.10.2014, 13:13
Kolega Palikot zawsze wrzucający filmiki z wywiadów z politykami KNP nie pisze nic o walce w partii, a widać że wióry lecą :

palikot
Senior Member

Stary 14.10.2014, 22:29
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

Odpowiedź:
http://wmeritum.pl/zoltek-rozlamu-knp-bedzie/

W przeciwieństwie do moherowych ja nie żyję 24/7/365 rozgrywkami politycznymi, za które kasę biorą wszyscy tylko nie ja
Mnie interesuje program gospodarczy KNP oraz program polityki społeczne i na tym się skupiam w agitacji. Wklejam tu filmy z Centrum Adama Smitha, KNP, czasem Miltona Friedmana itp.
To czy ktoś komuś przyjebie w polityce mało mnie kręci.

Bardzo ciekawa rozmowa

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 15.10.2014, 09:20
palikot napisał(a):Wyświetl post

W przeciwieństwie do moherowych ja nie żyję 24/7/365 rozgrywkami politycznymi, za które kasę biorą wszyscy tylko nie ja
No ale chłopaki, których lansujesz, żyja tym jak najbardziej i to tak, że aż pióra lecą .

Firma honorowego konsula Rosji "zabezpieczy" nam wybory:

http://niezalezna.pl/60430-gazeta-po...ciwosc-wyborow
Pablo84
Senior Member

Stary 15.10.2014, 20:26
https://www.facebook.com/KrakowskiMostPamieci

Szpen
Senior Member

Stary 15.10.2014, 21:22
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
No ale chłopaki, których lansujesz, żyja tym jak najbardziej i to tak, że aż pióra lecą .

Firma honorowego konsula Rosji "zabezpieczy" nam wybory:

http://niezalezna.pl/60430-gazeta-po...ciwosc-wyborow
jako, ze jestem blisko IT, chetnie podyskutuje. tylko najpierw poczytaj czym i skad jest UNIZETO. i temat przetargow tez chociaz odrobine poznaj. o fotydze i jej watku z prezesem rowniez
Ostatnio edytowane przez Szpen : 15.10.2014 o godz. 21:53.
Pablo84
Senior Member

Stary 16.10.2014, 08:01
Koleżko, nawet nie pisz o jakimś prezesie i jego wątkach, no chyba że zamierzasz odnieść się do tych wszystkich giga afer za czasów PO- Wtedy faktycznie będziesz miał prawo barwić się redaktora śledczego. W innym wypadku, ludzka przyzwoitość by ci na to nie pozwoliła.
Rozumiesz, czy nie za bardzo?

Pablo84
Senior Member

Stary 16.10.2014, 10:00
Chłopie, czy ty masz jakieś przykre przejścia z Ukraińcami/Ukrainkami, że tak .......isz?

Pablo84
Senior Member

Stary 16.10.2014, 10:33
Trzeba się zastanowić, czy tego typu działania nie są celowe . Młodzi Polacy wyjeżdżają, by normalnie żyć- na ich miejsce sprowadza się młodych obcokrajowców.
Głosujcie dalej na rożową plarformę, palikoty, czy czerwonych komuchów z SLD.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.10.2014 o godz. 10:59.

Pablo84
Senior Member

Stary 16.10.2014, 11:10
Nie żebym ich bronił,ale jaki udział w rozkradaniu państwa i wprowadzaniu zachodnich standardów tzw "prawdziwego europejczyka"? ma partia Kaczyńskiego?
Być może 30 lat to trochę za mało, więc mogę nie pamiętać.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 16.10.2014 o godz. 11:14.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów