The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
frank
Member

Od: 03.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2014, 16:00
Szpen napisał(a):Wyświetl post
nie merytoryka tylko jej artykułowanie. Pełny raport: http://hearings.digital-diplomacy.eu...rket-industry/

i jeszcze wyjaśnienie autora raportu:

serio, to ślepa uliczka.
Cytaty wrzucałem i z raportu i z komentarza który wrzuciłeś wcześniej. W tym komentarzu podsumowanie:
Cytat:
Third, this whole project is about Commissioners’ ability (or not) to communicate. In my view Bieńkowska failed on this, and that is the reason for the low score – pure and simple. Her opening statement was a stream of soundbites, and her responses to MEPs were not any better. She had no clear rhetoric about what she would do in the post, nor an ability to communicate this to an audience beyond Brussels, and that is what we are looking for in this project.
Co z tego wynika? A no, że "Hearing" ocenia to pod kątem komunikatywności. Z tym, że najwyraźniej autor ma inną definicję komunikatywności niż Ty; w podsumowaniu sam odnosi się do merytoryki wystąpienia (a raczej dyskusji), gdzie w skrócie twierdzi, że Bieńkowska pieprzyła 3 po 3 (że głównie slogany, a odpowiedzi do MEP niewiele lepsze, że brak retoryki na temat co by zrobiła w temacie). Ty za to twierdzisz, że chodziło o "artykułowanie". Jak to się ma do tego cytatu? Czyli jak by opowiedziała Czerwonego Kapturka w oszałamiający sposób, tak że komisja by się popłakała, to autor raportu by nie napisał tego co tu wkleiłem?
na umowę o dzieło pod KRUSem
Z tym KRUSem byś sobie darował, skoro parę stron wcześniej w odpowiedzi do Ciebie ktoś wrzucał argumenty Ziemkiewicza na ten temat i nawet nie raczyłeś (nie chciałeś) się do tego odnieść.
Ostatnio edytowane przez frank : 07.10.2014 o godz. 16:10.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.10.2014, 20:11
PO szykuje się na wybory i wzmacnia kadry:

http://niezalezna.pl/60188-weryfikow...atem-platformy
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.10.2014, 20:12

shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.10.2014, 20:54
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

Taka rymowanka o Peło krąży od dawna: Byłem w ZOMO byłem w ORMO teraz jestem z Platformą.
No to mamy niemal namacalne dowody
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 07.10.2014, 21:14
frank napisał(a):Wyświetl post
Cytaty wrzucałem i z raportu i z komentarza który wrzuciłeś wcześniej. W tym komentarzu podsumowanie:

Co z tego wynika? A no, że "Hearing" ocenia to pod kątem komunikatywności. Z tym, że najwyraźniej autor ma inną definicję komunikatywności niż Ty; w podsumowaniu sam odnosi się do merytoryki wystąpienia (a raczej dyskusji), gdzie w skrócie twierdzi, że Bieńkowska pieprzyła 3 po 3 (że głównie slogany, a odpowiedzi do MEP niewiele lepsze, że brak retoryki na temat co by zrobiła w temacie). Ty za to twierdzisz, że chodziło o "artykułowanie". Jak to się ma do tego cytatu? Czyli jak by opowiedziała Czerwonego Kapturka w oszałamiający sposób, tak że komisja by się popłakała, to autor raportu by nie napisał tego co tu wkleiłem?
trochę za daleko odlatujesz w interpretacji, wręcz kierujesz się w stronę RAZa. Autor raportu wyraźnie mówi o komunikacji, słabego artykułowania jej poglądów i pomysłów. Ocenił wypowiedzi jako ogólnikowe. Gdyby rzeczywiście opowiedziała historię Czerwonego kapturka w odpowiedzi na pytanie dotyczące MŚP to rzeczywiście miałbyś rację. Ale takie sytuacji tutaj nie mieliśmy.

frank napisał(a):Wyświetl post
Z tym KRUSem byś sobie darował, skoro parę stron wcześniej w odpowiedzi do Ciebie ktoś wrzucał argumenty Ziemkiewicza na ten temat i nawet nie raczyłeś (nie chciałeś) się do tego odnieść.
może zacytować te argumenty? Bo ja w tekście RAZa ich nie zauważyłem. Przeczytałem, że ma 10 hektarów ziemi rolnej, rozlicza się KRUSem i że tego nigdy nie ukrywał. Do tego za szkalowanie w tej sprawie będzie zapraszał do sądu. Żadnych argumentów nie widzę ...

Ja widzę tylko to co czytam, czylil RAZ zamiast 1000 zł miesięcznie za ZUSy, płaci troche ponad 600 zł kwartalnie (200 zł msc) na KRUS. Łatwo policzyć, że jego 10k rocznie brakuje w ZUSie, a więc trzeba dołożyć z kasy na emerytury moich dziadków.
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.10.2014, 07:34
Nie kolego, ty nie widzisz tego co czytasz-ty widzisz tylko to, co chcesz widzieć.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.10.2014, 08:43
Prawda jest taka, że Bieńkowska wypadła słabo i tyle, ale zostanie komisarzem.
frank
Member

Stary 08.10.2014, 13:13
trochę za daleko odlatujesz w interpretacji, wręcz kierujesz się w stronę RAZa. Autor raportu wyraźnie mówi o komunikacji, słabego artykułowania jej poglądów i pomysłów. Ocenił wypowiedzi jako ogólnikowe. Gdyby rzeczywiście opowiedziała historię Czerwonego kapturka w odpowiedzi na pytanie dotyczące MŚP to rzeczywiście miałbyś rację. Ale takie sytuacji tutaj nie mieliśmy.
Do tematu "komunikacji" już się odniosłem w poprzednim poście, nie będe się powtarzał.

Cytat:
Her opening statement was a stream of soundbites, and her responses to MEPs were not any better
Cytat:
She had no clear rhetoric about what she would do in the post
Cytat:
Everything was a priority for her, meaning it was hard to tell what her priority actually was
Cytat:
A question from the S&D group tried to get more information about the balance of free markets and investment, and here too she tried to present both sides
Dla Ciebie to "ocena wypowiedzi jako ogólnikowych" (bo nigdzie nie widziałem żeby wprost było napisane), dla mnie po prostu jako lania wody. Zresztą goście sie nabijają z jej wypowiedzi na samym początku:
Cytat:
Jobs and growth!
There can be no sustainable growth without a solid industrial base!
Industry is the heart of the real economy!
Goods and services are mutually dependent!
We need to boost industry’s competitiveness!
My approach will be comprehensive and will encompass all sectors!
Health and safety come first! (oh, hang on, wasn’t that jobs and growth?)
Let’s put Europe back to work!
Kończę temat, bo kręcimy się w kółko.
może zacytować te argumenty? Bo ja w tekście RAZa ich nie zauważyłem. Przeczytałem, że ma 10 hektarów ziemi rolnej, rozlicza się KRUSem i że tego nigdy nie ukrywał. Do tego za szkalowanie w tej sprawie będzie zapraszał do sądu. Żadnych argumentów nie widzę ...
Ziemkiewicz napisał(a):
Fakt ten wynika z narzuconego przez obowiązujące prawo przymusu tzw. powszechnego ubezpieczenia społecznego. Jako właściciel ponad dziesięciu hektarów ziemi ornej, nie zatrudniony na etacie i nie prowadzący działalności gospodarczej, jestem zobowiązany realizować ów ustawowy przymus właśnie za pośrednictwem KRUS. Gdybym tego nie robił, groziłaby mi wysoka grzywna za uchylanie się od jednego z głównych „dobrodziejstw socjalizmu” plus zapłata zaległych składek z ustawowymi odsetkami.
Mnie to wystarcza.

Ja widzę tylko to co czytam, czylil RAZ zamiast 1000 zł miesięcznie za ZUSy, płaci troche ponad 600 zł kwartalnie (200 zł msc) na KRUS. Łatwo policzyć, że jego 10k rocznie brakuje w ZUSie, a więc trzeba dołożyć z kasy na emerytury moich dziadków.
To miej pretensje również do wszystkich na umowach śmieciowych, też przecież oszuści. A może jesteś za oZUSowaniem też tych umów?
Albo lepiej - podwójmy składkę na ZUS. Twoi dziadkowie dostaną więcej, a może i ZUS walnie jakąś nową siedzibę w marmurze, ku chwale Ojczyzny!
Im szybciej się to rozpieprzy tym lepiej.

Edit: Zapomniałem jeszcze wspomnieć o wszystkich uprzywilejowanych emerytach. Zmieniam zdanie - podnieśmy składkę 3krotnie. Uprzywilejowani przecież poczują się urażeni, jeśli Twoi dziadkowie dostaną podwyżkę a oni nie. Myślę, że dla partyjniaków (nie)minionego ustroju też przydałby się jakiś specjalny bonus, ale to już temat do dłuższej dyskusji; trzeba różnicować, jeden jest bardziej zasłużony, drugi mniej.
Ostatnio edytowane przez frank : 08.10.2014 o godz. 13:35.
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.10.2014, 14:07
Troche nie na temat,ale jest to uzupelnienie tekstu ktory wczesniej wkleilem.
Prosze pare slow od Ziemkiewicza:
Shit happened, czyli jak się dałem wydymać Onetowi (ku przestrodze)
7 października 2014 o 14:57
Ta historia ma dwa początki i oba są znane bywalcom tej strony.
Pierwszy: zgłosili się do mnie przedstawiciele onetu i zaproponowali udział w swoim nowym projekcie. Rzecz wyglądała obiecująco. Kusiła możliwość pisania komentarzy na bieżąco, w dowolnej ilości i na dowolne tematy, zaproponowany sposób współpracy – własnoręczne publikowanie tekstów, na zasadzie podobnej do salonu24, oraz sposób wynagradzania, zależny tylko od licznika wejść.
Osoby, z którymi rozmawiałem, były kompetentne i rozsądne, zaproponowana umowa wyglądała dobrze – był tylko jeden szkopuł, stałej obecności na tym portalu nie dało się łączyć z pisaniem dla konkurencyjnej interii. Ta z kolei, gdy poinformowałem ją o propozycji, odparła uczciwie, że nie może jej „przebić”. Po namyśle zdecydowałem się rozwiązać od 1 października współpracę z Interią i przyjąć ofertę Onetu.
W czasie, gdy te rozmowy się zaczynały – to początek drugi – zdarzyło mi się twitterowe „shit happened”. Skomentowałem sprawę gdańskiego zakonnika, pomówionego o gwałt.
Twitt zawierał link do opisu tej sprawy, ale mimo to na wszelki wypadek krótko ją tu przypomnę. Wspomniany zakonnik, odbywający nowicjat u Dominikanów, odziedziczywszy jakiś wielki spadek, najwyraźniej stracił powołanie do habitu, zaczął się wymykać z klasztoru i używać życia. Podczas jednej z takich wypraw poznał kobietę (dorosłą), która nie wiedząc, kim jest jej przygodny towarzysz, piła z nim do późnej nocy w hotelu, potem – bynajmniej nie zmuszana – poszła z nim „do numeru”, później zaś ogłosiła mediom i prokuraturze, że została zgwałcona. Trudno nie podejrzewać, że po prostu dowiedziała się o spadku i postanowiła frajera „skubnąć”. Podejrzenie takie graniczy wręcz z pewnością wobec faktu, iż kiedy zaczęły się przewidziane prawem czynności sprawdzające, pannica wymiękła i wycofała oskarżenie pod mało przekonującym pretekstem, że odbyty w pijanym widzie stosunek z równie pijanym zakonnikiem po cywilu stanowił tak wielką traumę, iż nie chce już do tego wracać.
Mój komentarz, z konieczności ścieśniony do 140 znaków, miał znaczyć tyle, że jeżeli czyn, którego dopuścił się hasający poza zakonem oblat był gwałtem, to takich „gwałcicieli” jest w Polsce co wieczór dziesiątki, jeśli nie setki tysięcy. Zwyczaj, że mężczyzna przychodzi do baru, by coś „wyhaczyć”, a kobieta by zażyć przygody (czasem z nadzieją, że okaże się ona czymś więcej, niż przygodą) jest powszechny, alkohol w tej sytuacji – również. A i sytuacja, że osoba, która po paru drinkach chętna była do zbliżenia, rano, delikatnie mówiąc, ocenia swój wieczorny wybór jako pochopny, też do rzadkich nie należy.
Gdyby facet nie był zakonnikiem, od razu po pierwszym oskarżeniu rozjechanym przez media, bez żadnej próby weryfikacji wiarygodności słów rzekomej ofiary (ksiądz-gwałciciel, cóż za gratka!) pies z kulawą nogą nie zająłby się tą sprawą, a ja, nie mając czego komentować, nie stałbym się obiektem pomówień, nienawistnych insynuacji, kpin i obleśnych żartów o mniemanej mizerii mego życia intymnego, w których zresztą celowały takie wzorce seksualnej atrakcyjności jak Tomasz Piątek czy Karolina Korwin Piotrowska.
Nie będę się rozwodził nad chamstwem i podłością rozmaitych osób, zawsze powtarzałem, że zawodowy bokser, który się skarży, że go biją, jest żałosny – nawet jeśli ciosy, które się posypały obficie, były par excellence poniżej pasa (niektórzy nie mieli nawet skrupułów by atakować także moją żonę i córki). Na inny raz zostawiam też fakt, iż dotknąłem – niezręcznie i w dużym stopniu niechcący – bardzo ważnego społecznego problemu, jakim jest histeria „antyprzemocowa”, wskutek której niedługo każdy stać się może „gwałcicielem” w podobny sposób, w jaki państwo Bajkowscy okazali się znęcać nad swoimi dziećmi. O tym przyjdzie pisać zapewne jeszcze nie raz.
Dla tej historii ważne jest, że cały hejt przeciwko mnie urządzony był właśnie wtedy, gdy rozpinałem umowę z Interią i dopinałem z Onetem. Nikomu w tym drugim portalu to jakoś nie przeszkadzało w podejmowaniu wobec mnie zobowiązań.
Wczoraj, w poniedziałek 6.10 pracownica Onetu, z którą ustalaliśmy techniczne sprawy, zapytała mnie o dalsze plany, żeby przygotować działania promocyjne. Odpisałem jej, że w środę zamierzam wrócić do tematu „gwałtów” (tak napisałem, w cudzysłowie) i odnieść się do licznych w bieżących tygodnikach oskarżeń pod moim adresem.
Dziś rano okazało się, że moje konto na Onecie zostało zablokowane, dotychczasowe komentarze usunięte, a w mojej skrzynce mejlowej jest list od jakiejś pani Moniki Lech (wcześniej w rozmowach nie uczestniczyła) która jest ponoć szefową projektu i jako taka „korzysta ze swych prerogatyw”, by mnie z niego wykluczyć. Pani Lech uraczyła mnie kwiecistym wykładem z którego wynikało, w skrócie, że gwałt jest rzeczą złą, a także informacją, iż „zmroziła ją” moja zapowiedź odpowiadania na Onecie na oszczerstwa pod moim adresem, więc zrywa ze mną dopiero co zawartą umowę.
Wyznam szczerze – nie wierzę pani Lech jak przysłowiowemu psu. Nie wierzę, żeby duży portal zatrudniał jako szefową istotnego projektu egzaltowaną siksę, której np. nie przyszło do głowy, żeby skontaktować się ze mną, poinformować o swym „zmrożeniu” i zapytać, co właściwie zamierzam w środę opublikować – co albo by ukoiło jej lęki, albo pozwoliło wynegocjować jakąś cywilizowaną formę wycofania się ze współpracy. Nie wierzę też, by o moim twicie, którego – jak napisał felietonista „Rzeczpospolitej” – nie komentował jeszcze chyba tylko prymas Polski, dowiedziała się dopiero dziś.
Podejrzewam, że prawdziwe motywy Onetu są zupełnie inne.
Ale „czego nie wiemy, tego nie wiemy”, jak pisał Bułhakow.
Wiem jedno – nikt mnie jeszcze tak nie wyrolował, jak „grupa RAS”. Cóż, człowiek całe życie się czegoś uczy.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 08.10.2014, 15:50
Z cyklu „zagraniczne media o Polsce”, Joanna Berendt z Gazety Wyborczej dla New York Times. CZĘŚĆ II
http://www.zelaznalogika.net/z-cyklu...imes-czesc-ii/

Cytat:
Szanowni,

kilka tygodni temu dziennikarz z onet.pl poprosił mnie o wywiad. Zastrzegał, że jest porządnym Katolikiem, a pytania będą dotyczyły spraw konkretnych i ważnych, nie zaś celebryckich głupot.

Onetowi odmawiałem już kilkukrotnie podając różne powody aktualne w danym czasie. Tym razem też chciałem odmówić, ale zanim coś takiego zrobię, pytam o opinie moich Przyjaciół. Bo... być może powinienem tym razem przemówić do Lemingradu, przedrzeć się z jakimś wolnościowym przekazem.

Jeden z zapytanych o opinię w tej sprawie przesłał mi najpierw tekst Rafała Ziemkiewicza, w którym były informacje, że Ziemkiewicz przechodzi do onetu, a onet gwarantuje Ziemkiewiczowi całkowitą wolność słowa:

Ziemkiewicz i Gmyz zaczęli pisać regularnie do Onetu - zobacz koniec tego artykułu
http://ziemkiewicz.dorzeczy.pl/id,44...Smolenska.html

Dzisiaj ten sam znajomy przesłał mi kolejną informację, która potwierdza moje instynkty (by odmówić wywiadu) oraz zamyka temat w sposób dobitny:
Onet skasował tekst Ziemkiewicza
http://niezalezna.pl/60168-onetpl-sk...a-ziemkiewicza
... a następnie zerwał z nim współpracę
https://www.facebook.com/rziemkiewicz

czyli - jak łatwo zauważyć - Onet sam wystawił sobie opinię.

wc
https://www.facebook.com/Wojciech.Cejrowski
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.10.2014, 17:53
Jak to za PISu było i wcześniej za SLD i później za PO czyli jak polska mafia lewicowa o którą się rżniecie tu na forum działa w praktyce:

Ostatnio edytowane przez palikot : 08.10.2014 o godz. 17:59.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
palikot
Senior Member

Stary 08.10.2014, 18:40
Oglądać i uczyć się a nie .......ić kto lepiej ogarnia grę polityczną

Z materiału wyciągniecie:
-skutki podwyższania płacy minimalnej
-jak NIE NALEŻY interpretować podwyżki średniej placy
-Jak to jest że bezrobocie rośnie, skoro powstaje najwięcej miejsc pracy w UE

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Pablo84
Senior Member

Stary 08.10.2014, 19:47
palikot napisał(a):Wyświetl post
Oglądać i uczyć się a nie .......ić kto lepiej ogarnia grę polityczną

Z materiału wyciągniecie:
-skutki podwyższania płacy minimalnej
-jak NIE NALEŻY interpretować podwyżki średniej placy
-Jak to jest że bezrobocie rośnie, skoro powstaje najwięcej miejsc pracy w UE

Zaraz Ci Szpen napiszę, że jesteś malkontentem, że Polacy to pesymiści i że zamiast szklanki do połowy pełnej widzą pustą
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 08.10.2014 o godz. 20:00.

Szpen
Senior Member

Stary 08.10.2014, 21:09
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Zaraz Ci Szpen napiszę, że jesteś malkontentem, że Polacy to pesymiści i że zamiast szklanki do połowy pełnej widzą pustą
ja przynajmniej rozumiem o czym ten gość gadał i wiem gdzie odleciał ...

płaca minimalna - to po co związkowcy i PiS tak chcą ją zwiększać? PO zwiększa ją racjonalnie, a nie na hurra.

wydatki państwa na autostrady i inne inwestycje - kłoci się to z przytoczonym przez niego i PO tekstem, ze w Polsce powstaje najwięcej miejsc pracy. To własnie dzieki inwestycjom (przy ich budowie) oraz dzięki nim (budowa fabryk, magazynów przy trasach itd)

Zarobki - nie od dziś wiadomo, że do średniej w Polsce trzeba dodać minimum 25% które wypłacane jest pod stołem. Cały handel i obsługa klienta oparty jest na wynagrodzeniach prowizyjnych wypłacanych w kopertach. To samo prace letnie przy zbiorach itd.

aha, zapomniałem dodać, że Polacy to pesymiści wystarczy zobaczyć tłumy ludzi i ich koszyki w supermarketach w weekendy i na parkingi przed nimi. Bieda aż piszczy
palikot
Senior Member

Stary 08.10.2014, 21:39

płaca minimalna - to po co związkowcy i PiS tak chcą ją zwiększać? PO zwiększa ją racjonalnie, a nie na hurra.
Bo chcą mieć korzyści dla siebie za które ty zapłacisz w podatkach? PO zwiększa racjonalnie? To jak to ma się do tego wzrostu bezrobocia?

Ty widzisz tylko jedno. Zresztą nie tylko ty. Jak ktoś krytykuje rząd, to musi być za Pisem i odwrotnie

Cytat:
wydatki państwa na autostrady i inne inwestycje - kłoci się to z przytoczonym przez niego i PO tekstem, ze w Polsce powstaje najwięcej miejsc pracy. To własnie dzieki inwestycjom (przy ich budowie) oraz dzięki nim (budowa fabryk, magazynów przy trasach itd)
Dane: Raz dwa trzy. Udział pracujących w budowie autostrad w Polsce do ogółu zatrudnionych i procentowy wzrost udziału w rynku pracy budujących.

Cytat:
Zarobki - nie od dziś wiadomo, że do średniej w Polsce trzeba dodać minimum 25% które wypłacane jest pod stołem. Cały handel i obsługa klienta oparty jest na wynagrodzeniach prowizyjnych wypłacanych w kopertach. To samo prace letnie przy zbiorach itd.
A w innych państwach nie?

Cytat:
aha, zapomniałem dodać, że Polacy to pesymiści wystarczy zobaczyć tłumy ludzi i ich koszyki w supermarketach w weekendy i na parkingi przed nimi. Bieda aż piszczy
No ludzie oszczędnie żyją... chcą mieć jak najwięcej pieniędzy na różne potrzeby. Jak mają do wyboru klapki za dyche lub za 2 dychy to wybiorą za dyche. Cena wolnego rynku.
Ostatnio edytowane przez palikot : 08.10.2014 o godz. 22:12.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 08.10.2014, 21:58
Śmiem wątpić

Może po to, że tym zagraniem chcą sobie kupić elektorat, który niekoniecznie rozumie mechanizmy wolnego rynku ?

Nie od dziś wiadomo, że kwotę wolną od podatku mamy najniższą w całej Europie. Nie od dziś wiadomo, że w Polsce niemal każdy przedsiębiorca stara się omijać Fiskus ponieważ koszty prowadzenia firmy i działalności są abstrakcyjne. Zwolnienia hipermarketów z CIT`u na 5 lat są skandalem, ucieczki firm za granicę...

Wystarczy zobaczyć polskiego emeryta za granicą. Zajebisty dobrobyt.
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.10.2014, 22:58
Cytat:
Odleciałeś dawno (czyt.poszedłeś w melanż) lata temu.

Cytat:
Ależ pierre dolisz. Gdzie ktoś zarabia średnią krajową? I w dodatku dostaje do niej jeszcze MINIMUM 25%?

Nawet jakżeś się Pan (nie poraz pierwszy) pier_dolnął- odnośnie płacy minimalnej jest TO SAMO.

Zbiory owoców. Aleś się wyłożył. To praca NA AKORD (czyt. im więcej zbiorę, tym większa kasa). A jeśli stawka godzinowa, to żałosna.

Aaa. Bym zapomniał- zniesiecie te śmieciówki czy nie?

Cytat:
aha, zapomniałem dodać, że Polacy to pesymiści
Odnośnie demografii, ekonomii, finansów państwa, stopy bezrobocia etc. są jakiekolwiek/gdziekolwiek pozytywne wieści oprócz marzeń platformersów?

Cytat:
wystarczy zobaczyć tłumy ludzi i ich koszyki w supermarketach w weekendy i na parkingi przed nimi. Bieda aż piszczy
Nie jestem za korwinem, pisem czy uj wie kim tam sobie mógłbyś wymyśleć. Ale faktycznie, pewne deja vu jest:

http://www.youtube.com/watch?v=9P2QTdS9ItU
Anty PO-PiS!!!
emj10
Senior Member

Stary 09.10.2014, 07:19
Placy minimalnej w obecnej formie nie powinno byc bo tak jak wielokrotnie powtarzalem niczego ona nie gwarantuje, a poza tym sluzy jedynie roznym machinacjom, ktrych celem nie jest na pewno dobro pracownika zarabiajacego 1300 zl. Na dobra spawe podniesienie placy minimalnej do 2500 zl brutto co postuluja ZZ niewiele by zmienilo, bo dalej bylaby to glodowa pensja niewiele przekraczajaca minimum socjalne dla rodziny.

Bezrobocie spada. To fakt niezaprzeczalny, ale nie idzie za tym wzrost efektywnosci pracownikow oraz zmian w organizacji pracy. Jestesmy daleko za murzynami dlatego tutaj bedzie się jeszcze przez lata zarabiac po 15 zl na reke, gdzie na zachodzie zaplaca tyle samo ale w euro.

Kwota wolna od podatku zajal się wreszcie TK. Zamiast wrzucac te bzdurne socjale i ulgi na kolejne dzieci zwiekszmy kwote do podatku do poziomu obecnej placy minimalnej i za jednym zamachem odejdzie koniecznosc stosowania placy minimalnej, a sprawa smieciowek sama się rozwiaze. Koszt dla panstwa rzedu kilku mld zlotych rocznie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.10.2014 o godz. 07:42.
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.10.2014, 07:35
Po 9 latach procesu Wałęsa przegrał z Wyszkowskim

http://fakty.interia.pl/polska/news-...97#pst80450131

Przy okazji list Anny Walentynowicz do Wałęsy:
http://alexjones.pl/pl/aj/aj-inne/aj...Bnia-1995-roku
palikot
Senior Member

Stary 09.10.2014, 09:09
Gdyby każda debata w Polsce tak wyglądała, to bylibyśmy pięknym, bogatym krajem! Wzór dyskusji!

Poziom dyskusji bardzo dobry. Tak to powinno wyglądać. Tak powinna wyglądać rozmowa o polityce a nie ten syf co nam POPIS serwuje.

Polecam, szczególnie końcówkę...
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.10.2014 o godz. 09:20.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.10.2014, 12:17
Podajcie mi portal informacyjny, nie stronniczy podajacy suche fakty... istnieje taki
emj10
Senior Member

Stary 09.10.2014, 14:06
Serwis Sfora.pl?
Szpen
Senior Member

Stary 09.10.2014, 19:45
Glazik napisał(a):Wyświetl post
Podajcie mi portal informacyjny, nie stronniczy podajacy suche fakty... istnieje taki
nekrologi.pl
http://niewygodnefakty.salon24.pl/56...polsce-podzial
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.10.2014, 20:42
premierzyca złapała wirusa choroby filipińskiej ? http://www.youtube.com/watch?v=N8oCFy8dCzI
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.10.2014 o godz. 20:58.
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.10.2014, 20:50
większy obrazek wrzuć baranie bo nie widać...
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 09.10.2014, 21:39
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Taka rada ode mnie - zignoruj go, to jeden z większych cymbałów tego forum
emj10
Senior Member

Stary 09.10.2014, 21:48
Grafikę wrzucił jednak całkiem sensowną, choć nie pełną.
Szpen
Senior Member

Stary 10.10.2014, 09:06
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
jak nie masz chęci odnieść się do meritum to daruj sobie takie komentarze.

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Taka rada ode mnie - zignoruj go, to jeden z większych cymbałów tego forum
kolejny z brakiem argumentów na cokolwiek.

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Bardzo dobry artykuł, dzięki
najśmieszniejsze jest to, że określane jako media głównego urtu TVN (czyt Fakty) i Gazeta Wyborcza trafiaja odpowiednio do 3 mln osób oraz 170k dzienine.
Uprawnionych do głosowania jest 30 milionów, a więc media opisane wyżej trafiają maksymalnie do 10% z nich ...
Ostatnio edytowane przez Szpen : 10.10.2014 o godz. 09:09.
frank
Member

Stary 10.10.2014, 09:21
najśmieszniejsze jest to, że określane jako media głównego urtu TVN (czyt Fakty) i Gazeta Wyborcza trafiaja odpowiednio do 3 mln osób oraz 170k dzienine.
Uprawnionych do głosowania jest 30 milionów, a więc media opisane wyżej trafiają maksymalnie do 10% z nich ...
Jakieś źródło?
Pablo84
Senior Member

Stary 10.10.2014, 09:24
Bardzo ciekawie kompunuje się to z tym

http://niezalezna.pl/60246-porazajac...mowych-mediach

Ciekawe. " Fakt" tabloid z największym nakładem w PL, a tutaj taki marny mały okruszek w torciuku....

emj10 napisał(a):Wyświetl post
Bezrobocie spada. To fakt niezaprzeczalny, ale nie idzie za tym wzrost efektywnosci pracownikow oraz zmian w organizacji pracy. Jestesmy daleko za murzynami dlatego tutaj bedzie się jeszcze przez lata zarabiac po 15 zl na reke, gdzie na zachodzie zaplaca tyle samo ale w euro.
15 na rękę mówisz? Nom , powiem szczerze, że to już całkiem niezła kwota. 120 zł dziennie w sumie całkiem ciekawa kwota jak się mieszka bez rodziny- np w akademiku. A przecież bardzo dużo moich znajomych, bo niezlych kierunkach zarabia o wiele mniej a mają już na utrzymaniu dziecko- dzieci.!!!
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.10.2014 o godz. 09:45.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów