The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2014, 21:18
Dużo emocji, dobry mecz w naszym wykonaniu ale niestety bez happy endu.

Nie wiem czy mamy kryzys bo sytuacji było w .....
Na pewno jest kryzys jeśli chodzi o wyniki.
Moim zdaniem to po prostu kara za olanie meczu w Poznaniu.

Szkoda bo siewcy fermentu wokół klubu dostali kolejny argument.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.10.2014, 21:23
ja p...
ostatni mecz Wisły kiedy byłem w kraju to z Zawiszą. Wygrany.
Od kiedy oglądam streamy, same porażki. I to niezasłużone.
Pora wracać
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 03.10.2014, 21:24
No to mam kur... problem. Zaczyna sie robic nieciekawie.
W tamtym sezonie na wiosne przerabialismy juz gre na 0 z przodu...
Irytujace to jest...
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.10.2014, 21:25
Wystarczyło zrobić jedno - zdjąć Urygę, dać Dudkę do środka (Dudka słaby, ale lepszy niż Alan) i dać szansę Żemle. Nie wiem, czy dałoby nam to wygraną, ale na pewno patrzyłbym na Smudę nieco inaczej po takim manewrze.

Aha, my gramy Jankowskim, Brożkiem, Gargułą itp., a na ławce mamy Stępińskiego.

Generalnie piłkarska komedia. Cały mecz jednym tempem, z przewidywalnymi podaniami i grą nudną do bólu. To samo w 12 minucie, 34, 57 i 80, kiedy powinniśmy odrabiać straty.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 03.10.2014 o godz. 21:31.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
ProMateo
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 03.10.2014, 21:29
Rywale nas rozpracowali, nie są głupi. Cały czas ten sam skład, ta sama taktyka. Odciąć Brożka, podwoić Semira i nas nie ma, skoro skrzydłowi na ławce. Nie ma komu rozciągnąć gry/linii obrony. Garguła i Boguski pchają każda akcję do środka w największy gąszcz. Sporo wniósł Guerrier, który szarpał tam, gdzie powinien szarpać skrzydłowy. Na flance. Powinien grać w pierwszym w miejsce Jankowskiego, który mnie totalnie nie przekonuje. Boguskiego zostawić, jako pomoc Urydze.

Duet Stilic - Brożek został rozpracowany. A Smuda wciąż z uporem maniaka ustawia wszystko pod nich. Czekając na jeden błysk, dzisiaj się nie doczekał. Dać Broziowi wsparcie w postaci Mario, naprawdę.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Tylko zmiana taktyki moze tutaj pomoc. Na tak smieszna lige powinnismy grac ustawieniem 4-4-2 a nie ciagle to samo ustawienie z Boguskim i Garguła, ktorzy powinni byc co najwyzej zmiennikami.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Kolejny mecz, w którym na konkretną murarkę wychodzimy dwoma defensywnymi pomocnikami. Nie wiem po co Smuda zmienił taktykę, która do tej pory przynosiła punkty. Gramy taką pyte w środku pola że aż żal patrzeć.

Mój ulubieniec Boguski dziś zaliczył parę powrotów w defensywie (z czego jeden zakończył ekwilibrystycznym wybiciem na róg w sytuacji sam na sam z piłką). Ten gość sprawia wrażenie, jakby nie miał siły porządnie kopnąć piłkę, podania też mu średnio wychodzą. Wpuścić w następnym meczu kogokolwiek na jego miejsce.

Ogólnie piłkarzyny spięli dupy na ostatnie 10 minut, reszta meczu kopanina jak z cracovią. Szkoda słupków.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.10.2014, 21:30
Na moje oko wygląda to dziś tak;
Dziś wygrała drużyna lepsza. Drużyna, która wiedziała po co przyjeżdża, miała swój plan. Grała szybciej, konkretniej i z rozmachem.
Wisła znów statycznie, wolno, wolno i jakby tego było mało to jeszcze nieskutecznie.
Musiał wejść wyśmiewany przez nas Donald żeby coś ruszyło.

W dodatku mam wrażenie, że taktycznie ta drużyna jest niezrównoważona.
Brakuje pomocnika, który dyktowałby tempo gry. Brakuje równowagi między defensywą a atakiem. Albo cofają się wszyscy na swoją połowę albo atakują (wolno) i wszyscy va bank podchodzą na połowę rywala.
Tyle luk, tyle miejsca zostawiają rywalom.

Przyjeżdża Probierz i jak kolejny weteran bokser punktuje Wisłę.
4 porażka z rzędu i zero goli.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 03.10.2014, 21:33
Boguski - jedyny skrzydłowy, który nie ma na tyle siły, żeby dorzucić piłkę choć na krótki słupek... Do tego dramat z przyjęciem, Stilic totalnie pod formą, Brożek nie miał od kogo piłek dostawać... Jankowski gra pytę jak zwykle, Garguła na regresie, Stilic jak pisałem, Boguski to totalny parodysta, Uryga - powiedzmy sobie otwarcie - może odebrać, kopnąć, ogólnie sporo może, ale w defensywie - jego kreatywność pozwala na podania prostopadłe lub strzały z dystansu. Na + po dziś Gumiś, udowodnił, że może być pewnym punktem defensywy - na pewno zagrał lepiej, niż ostatnio Dudka na ŚO.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 03.10.2014, 21:44
Nasza ofensywa w tej chwili nie istnieje. Nie pomaga im Smuda, wystawiając na skrzydłach Boguskiego i Jankowskiego. Nie wiem czemu Franz uparł się, że Sarki i Donald są be. Inna sprawa, że moglibyśmy grać w ustawieniu 4-4-2 z Brożkiem i Stępińskim z przodu.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 03.10.2014, 21:50
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Kolejny mecz, w którym na konkretną murarkę wychodzimy dwoma defensywnymi pomocnikami. Nie wiem po co Smuda zmienił taktykę, która do tej pory przynosiła punkty. Gramy taką pyte w środku pola że aż żal patrzeć.

Mój ulubieniec Boguski dziś zaliczył parę powrotów w defensywie (z czego jeden zakończył ekwilibrystycznym wybiciem na róg w sytuacji sam na sam z piłką). Ten gość sprawia wrażenie, jakby nie miał siły porządnie kopnąć piłkę, podania też mu średnio wychodzą. Wpuścić w następnym meczu kogokolwiek na jego miejsce.

Ogólnie piłkarzyny spięli dupy na ostatnie 10 minut, reszta meczu kopanina jak z cracovią. Szkoda słupków.
Kto tym 2 defensywnym pomocnikiem? Chyba coś nie teges z głową kolego

Zagraliśmy typowo ofensywnie jak na początku sezonu... ale jak widać wszyscy nas "przeczytali" i żadne fiki miki nie przejdą.

Dla mnie to dowód że to koniec czasu Smudy w Wiśle. Gość miota się od bandy do bandy... i stawia na starych wyjadaczy. Franek jak ma grać 34 letni Garguła zamiast 19 letniego Lecha to oczekuję zwycięstw. Porażki mogę wytłumaczyć ogrywaniem młodych. W innym wypadku w takim meczu powinny być 3 punkty!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 03.10.2014, 21:52
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to dowód że to koniec czasu Smudy w Wiśle. Gość miota się od bandy do bandy... i stawia na starych wyjadaczy. Franek jak ma grać 34 letni Garguła zamiast 19 letniego Lecha to oczekuję zwycięstw. Porażki mogę wytłumaczyć ogrywaniem młodych. W innym wypadku w takim meczu powinny być 3 punkty!
Szkoda, że starego wyjadacza Sobolewskiego nie chciał.
Odpowiedz cytując
Adenalix
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.10.2014, 21:54
Uwielbiam Brozia za lata gry w piłkę dla Wisły, ale dla mnie teraz to jest gość na ławkę i niech goni Stępiński. Drugi jest Boguś i powinien grać za niego Donald. Nasze czarne skrzydła dobre są na kontry tylko wiecie co? My nie gramy z kontry! Brozio i Boguś nie potrafią dzisiaj przyjąć piłki. Dla mnie są w takiej formie jak Robert Mateja w roku olimijskim.
Pomysł na grę WIsły Kraków opierający się na serii podań ma sens tylko i wyłącznie wtedy gdy będziemy grać szybko, z pierwszej piłki, z zaskoczenia. Jeśli gramy teraz niedbale i kazdy musi przyjmować piłkę na dwa razy i jeszcze później dwa razy ją sobie przekąłdać zanim poda ją dalej to my pomagamy przeciwnikowi a nie atakujemy go. Taktyka na Wisłe jest teraz banalnie prosta: cofnąć się, grac blisko siebie, podostrzyć, odciąć kreatywnych, nei pozwolić grac z pierwszej piłki a najlepsze i nabajrdziej zasakujące jest to jak łatwo było to osiągnąć Legii, Lechowi, Craxie i Jadze. Nie doskakujemy do formy z pierwszych spotkań. Do niemal idealnego pojedynku w Szczecinie. Do fajnej gry w Poznaniu w meczu T-ME. Jak kiedyś psioczyliśmy na reprę gdy żarło, teraz uważam: dobrze, że jest przerwa na reprezentację. Mam tylko nadzieję, że uparty i wszechwiedzący Franek Smuda dopuszcza możliwość, że jego taktyka i praca nad przygotowaniem fizycznym idealna nie jest i trzeba teraz dużo wytęzonej pracy, również intelektualnej.
Do what you mean and mean what you do.
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 03.10.2014, 22:00
Ale o co chodzi ?
Naszym celem jest przecież ósemka.
Parafrazując Smude, Wisły nie rozwiązali jak przegrywał 5 meczów z rzędu to i nie rozwiążą jak przegrywa czwarty.
No nie trzeci, bo przed meczem się wykłócał, że PP to się nie liczy.
Jest jeszcze zapas, chociaż po ciężkich treningach w przerwie, które jak wiadomo są wartościa samą w sobie, PBB nas zapewne rozjedzie.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.10.2014, 22:10
Kolejne frajerstwo w wykonaniu naszej drużyny Stilić,Jankowski,Dudka,Brożek na ławkę Brawo!! ile jeszcze piłkarze pajacyki niech seria trwa dalej a co! a może sianka nie było i nie ma granka?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.10.2014, 22:16
Dwie osoby nie powinny mieć wstępu na R22:

1. Smuda - ściągając Gargułę który jedyny jeszcze biegał
2. Boguski - tyle zmarnowanych setek i straconych piłek nie miał nikt przez całą rundę co ten gość w jednym meczu

Liczby:

4 porażka z rzędu - trener dno
4 mecz bez gola - napastnicy dno
3 gol pod rząd stracony z rzutu rożnego - obrona dno

k....wwwwaaaaaaaaaaaa

Edit: kolejny mecz gdzie sędziuje Steve Wonder, to jakaś patologia
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.10.2014, 22:16
Pal licho że mieliśmy wiele więcej setek od Jagi. Zasłużyliśmy z gry na bramkę (lub dwie), ale to nie zmienia faktu że coś się u nas zacięło. A co gorsza, nie mamy dużego pola manewru wśród zawodników.

Po tym meczu już wiadomo: stanowcze NIE dla Dudki na prawej obronie. Niech sobie gra w środku, bo jakoś tam jeszcze ogarnie, ale jego gra dzisiaj była katastrofalna. Ani jednej wrzutki z prawej nogi. Niech gra już tam Żemło, który przynajmniej jest prawonożny i w Poznaniu był częściej pod polem karnym niż Dudka dzisiaj.

Uryga na ławę... a zapomniałem, nie mamy kogo za niego wstawić, Fakty są jednak takie, że odbiera coraz mniej piłek, nie wykonał dzisiaj ani jednego podania do przodu. Owszem, można mieć rolę przecinaka, ale przypominał mi dzisiaj swoją grą Chaveza, z tym że gorszego w odbiorze. Tak samo jak on nie miał odwagi posyłać piłek do przodu.

Brożek - znowu gra na jakiejś blokadzie? więcej rozgrywa, niż przebywa w polu karnym. Powinie grać przed nim Stępiński i zachodzę w głowę dlaczego Smuda tego nie widzi.
Stillić. Ma jakiś problem. Jednak odpalić może w każdej chwili.

Do zmiany Garguła. Nie ma dla niego miejsca w obecnym systemie. Może i dzisiaj się starał, ale pożytku poza tym jednym rzutem wolnym nie widziałem... Następny w kolejności jest Boguski. Który poza swoją ruchliwością nic nie prezentuje. Chyba że zrobimy z niego defensywnego pomocnika...

Najgorsze dla mnie jednak jest to, że poza Stępińskim nie widzę nikogo kto by był wartościowym zmiennikiem w ataku... Donald jest pod formą, Sarki jeszcze gorzej... no a Zając ma twarde zderzenie z seniorską piłką.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 03.10.2014 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.10.2014, 22:30
Franek teraz popracuje w przerwie (chyba, że nie) i znowu coś fajnego wymyśli. Możemy też zaśpiewać za Gintrowskim ze "Zmienników":
" proszę czekać... - zaczekamy,
coś być musi, coś być musi,
do cholery, za zakrętem."

Za zakrętem twierdzicie, że Hajto?
Odpowiedz cytując
artur77
Member

Od: 08.2008

Stary 03.10.2014, 22:50
Brożek słabo , marnuje sytuacje , spoWalnia gre na maxa przy 0-1 , zero kiwek , beznadzieja , brak szybkosci , zmeczenie , III liga może tam sie zmocni !!! według mnie najsłabszy zawodnik zamiast rosnac zdobywac doswiadczenie osłabł . Kiedys byl jak Lewy dzisiaj najsłabszy napastnik w naszej ekstraklasie ...
jazda jazda jazda Biała Gwiazda!!!
Odpowiedz cytując
elliot_ness
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 03.10.2014, 23:06
Brożek śrubuję w kolejnym meczu klasyfikację kanadyjską na asysty. Napastnik powinien oddawać strzały na bramkę a on z uporem maniaka odgrywa wszystkim i nic z tego nie wychodzi. Jeżeli ma blokadę to należy udać się do specjalisty lub podpatrywać Stępińskiego ,który w 20 minut stworzył więcej groźnych sytuacji niż Brożek w trzech meczach. Widać brak szybkości i wytrzymałości szarpanie i uderzanie głową w mur a potem problemy z powrotem za uciekającymi napastnikami Jagielonii . Smuda jest bezsilny i wypalony nic nowego już nie wymyśli tylko kto za niego Polska myśl szkoleniowa jest w takim samym stanie w jakim nasz stadion.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 03.10.2014, 23:14
Kur**wa!

No basta tego juz dosc

WIsla dzis to jacys parodysci,ktorzy owszem umieja zrobic akcje..tak..zrobic..a nie wykorzystac .

kpina wzieli by sie za jaja i przelamali,ja wiem ze cos ich blokuje,ale to wytlumaczenie na poziomie gimnazjum jest.No sory.

Brozek,Boguski bez ładu i składu,matko gdzie oni stracili tak forme..
Zero cwaniactwa,trzeba bylo wcisnac ta bramke,to ta nastepna by juz sama weszla.A tak dupa zbita,nic sie nie stalo po raz n-ty k**a..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 03.10.2014, 23:40
Do tej pory nie mogę ochłonąć z tego, jak zobaczyłem po 80 minutach rozpaczy, że piłkarze mieli plan oszczędzania sił na ostatnie 10 minut, w których udowodnili, że można grać szybciej i lepiej. Ot ciekawy paradoks. Z tej mąki chleba już nie będzie.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.10.2014, 01:29
Ja nie mam pretensji do piłkarzy. Po prostu tak dziś miało być te słupki, odbitki, sytuacje i błędy sędziego. Taki mamy skład cóż, w lepszym też takie mecze się zdarzały. Normalka.
Ja się zastanawiam, czy ten karny na Dudce był, czy nie?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Arleton
Member

Od: 06.2013

Stary 04.10.2014, 07:35
Dobrze, że nie dałem rady tego meczu oglądać, bo tylko bym się w....iał kolejny raz na naszą skuteczność

Ewidentnie nasi kopacze mają problem z koncentracją, kolejny raz stracona bramka w doliczonym czasie gry.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 04.10.2014, 08:04
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Liczby:

4 porażka z rzędu - trener dno
4 mecz bez gola - napastnicy dno
3 gol pod rząd stracony z rzutu rożnego - obrona dno

k....wwwwaaaaaaaaaaaa
Dorzuć do tego wszystkiego szczyptę soli - bodaj 3 czy 4 stracone bramki w doliczonym czasie gry, w trzech ostatnich meczach.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.10.2014, 08:22
Arleton napisał(a):Wyświetl post
Dobrze, że nie dałem rady tego meczu oglądać, bo tylko bym się w....iał kolejny raz na naszą skuteczność

Ewidentnie nasi kopacze mają problem z koncentracją, kolejny raz stracona bramka w doliczonym czasie gry.
Przy drugiej bramce kiedy do końca były z 2 minuty swój konkretny udział miał Donald. Zobaczcie na powtórkach jak On sobie wraca za tą akcją, która idzie jego stroną. Brak słów... Dobiegł do pola karnego wielce załamany jak Jagiellonia już pod swoim sektorem się cieszyła z gola.

Mecz jak to mecz kiedy Brożek nie ma formy, zacinamy się i tylko kwestią czasu jest kiedy coś stracimy, bo odpowiedzieć nie potrafimy.
Odpowiedz cytując
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.10.2014, 08:28
Po ch.j Smuda wpuszcza Boguskiego? Ten gość to nieporozumienie, Smuda nie wyciąga żadnych wniosków z ostatnich meczów? Czemu nie posadzi Stilicia na ławce skoro gra słabo? Kur.a, to jest naturalne nawet w a klasie, że jeśli ktoś gra piach, siada na ławce. Wiadomo, że on jednym podaniem coś zdziałać może, ale od paru meczów nie ma ani jednego! Boguski powinien już w ogóle w Wiśle nie grać od 2010 roku. Jest słaby technicznie, fizycznie, nie umie podać, przyjąć o strzale nie wspominając. Co Smuda w nim widzi, że ciągle na upartego go wpuszcza? Nie wiem, może ja się po prostu na piłce nie znam... Guerrier wszedł, zrobił zamieszanie, coś z jego gry było, Stępiński wszedł na 10 minut i więcej zdziałał niż Boguski przez cały mecz.
Odpowiedz cytując
frg
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 04.10.2014, 09:28
Przecież Boguski dwoił się i troił... Partolił akcje w obronie a zaraz leciał do ataku, żeby tam skiksować.

ten gość już nie powinien grać na R22 dopóki nie złapie jako takiej formy - teraz więcej szkody niż pożytku.
KSIĘSTWO AZORY - Zawsze wierne Wiśle !!!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 04.10.2014, 09:31
To co przede wszystkim różni nasza grę od tej z początku sezonu to to, że akcje konstruujemy dwa albo trzy razy wolniej. To jest za czytelne, trzeba grać z pierwszej piły, przecież nasi kopacze to potrafią, co pokazali już nie raz w tym sezonie. Holowanie gały czy zastanawianie się pięć minut nad podaniem to jest woda na młyn dla rywala. Inna sprawa, że wczoraj stworzyliśmy sobie kilka bardzo dobrych okazji, obiliśmy konkretnie słupki, poprzeczki... Po prostu zabrakło szczęścia. Dla mnie Guerrier powinien grać w pierwszym składzie, bo mimo wszystko jest lepszy od Bogusia czy Jankowskiego, robi wiatr, ale teraz pojedzie na kadrę i znowu go nie zobaczymy przez trzy tygodnie. Stępiński mógłby choć raz na próbę zagrać w pierwszym składzie razem z Brożkiem. Jakiejś alternatywy trzeba szukać, bo przez cały sezon nie można grać tym samym ustawieniem i składem. Nie dlatego, że piłkarzyki się zmęczą, ale już zostali rozpracowani.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 04.10.2014, 09:47
raindog napisał(a):Wyświetl post

Jak zwykle za przegrany mecz obwinia się Boguskiego, choć był kilka razy lepszy od Brożka.
Chyba inny mecz oglądałem...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów