The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2014, 19:23
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Sekta Smudy nie dopuszcza myśli, że ktoś może być lepszy za te marne 60 tys. złociszów
Gwiaździsty tęskini za czasami Kulawika i Probierza - dziwny fetysz.

Najpierw było, że Smuda zarabia 40 tysi pożniej 50 teraz 60. On to ma szczescie pod koniec października w takim tempie pensja urośnie mu do 100 tysięcy...

Nikt nie twierdzi, że Smuda to jest coś najwspanialszego co mogło nas spotkać, ale zwolnienie w tym momencie to coś najgorszego co można byłoby zrobić...
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.10.2014, 19:23
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
No ale to taka sama gadka, ze skad wszysy wiedza, ze jakby przyszedl taki Michniewicz to mialby gorsze wyniki od Smudy
Ja tego trenera kojarzę głównie z rozlicznych zainteresowań i z tego, że potrafił ponad 700 razy rozmawiać telefonicznie z osławiony Fryzjerem nie poruszając tematów piłkarskich. Swoją drogą od kiedy wybuchła cała afera korupcyjna, gość nie zagrzał nigdzie miejsca na dłużej, co mnie bardzo zastanawia.
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.10.2014, 19:55
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Gwiaździsty tęskini za czasami Kulawika i Probierza - dziwny fetysz.

Najpierw było, że Smuda zarabia 40 tysi pożniej 50 teraz 60. On to ma szczescie pod koniec października w takim tempie pensja urośnie mu do 100 tysięcy...

Nikt nie twierdzi, że Smuda to jest coś najwspanialszego co mogło nas spotkać, ale zwolnienie w tym momencie to coś najgorszego co można byłoby zrobić...
Dałbym Smudzie ten skłąd co miał Kulawik i chętnie zobaczył bym miny jego wyznawców
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 01.10.2014, 20:03
cfa napisał(a):Wyświetl post
Ja tego trenera kojarzę głównie z rozlicznych zainteresowań i z tego, że potrafił ponad 700 razy rozmawiać telefonicznie z osławiony Fryzjerem nie poruszając tematów piłkarskich. Swoją drogą od kiedy wybuchła cała afera korupcyjna, gość nie zagrzał nigdzie miejsca na dłużej, co mnie bardzo zastanawia.
Od czasow slawetnego Widzewa przez 16 lat Dyzma zmienial kluby 14 razy bodajze - 3 lata na repre czyli tak naprawde w ciagu 13 lat 14 razy zmienial fuche co mnie wcale nie dziwi. Jedynie w Lechu cos troche posiedzial no ale tam to nawet takiemu Rumakowi dali posiedziec.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 01.10.2014, 20:05
Dałbym Smudzie ten skłąd co miał Kulawik i chętnie zobaczył bym miny jego wyznawców
A dzięki komu ten skład w tej chwili jest taki jaki jest. Myslisz że dla Kulawika m. in. Dudka i Stilić skusiliby się na takie warunki na jakich grają obecnie

Wyznawcy Smudy o których piszesz oraz jego hejterzy tacy jak Ty to dwie skrajne postawy i obie są błędne...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.10.2014, 20:31
shaggy napisał(a):Wyświetl post
A dzięki komu ten skład w tej chwili jest taki jaki jest. Myslisz że dla Kulawika m. in. Dudka i Stilić skusiliby się na takie warunki na jakich grają obecnie

Wyznawcy Smudy o których piszesz oraz jego hejterzy tacy jak Ty to dwie skrajne postawy i obie są błędne...
Stilić przyszedł bo go w PZnaniu nie chciała Amika, a nie dlatego że zakochał się w Smudzie. Po za tym ostatnie jego mecze nie rzucają na kolana wręcz przeciwnie, markuje gre, nie walczy, słaby z Legią słaby z parchami. Właśnie w takich prestiżowych meczach wychodzi szydło z worka. Narazie jest jeszcze na plus ale zobaczymy w następnych meczach czy będzie grał czy teuchtał po boisku odpuszcając walkę.

P.S. No widzisz , rzucasz nazwiskami takich internacjonałów Dudka, Stlilić a chciałeś aby Kulawik, który mógłby tylko o nich pomarzyć miał takie same wyniki jak Smuda.
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 01.10.2014 o godz. 20:35.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Stary 01.10.2014, 20:57
Stilić przyszedł bo go w PZnaniu nie chciała Amika, a nie dlatego że zakochał się w Smudzie. Po za tym ostatnie jego mecze nie rzucają na kolana wręcz przeciwnie, markuje gre, nie walczy, słaby z Legią słaby z parchami. Właśnie w takich prestiżowych meczach wychodzi szydło z worka. Narazie jest jeszcze na plus ale zobaczymy w następnych meczach czy będzie grał czy teuchtał po boisku odpuszcając walkę.

P.S. No widzisz , rzucasz nazwiskami takich internacjonałów Dudka, Stlilić a chciałeś aby Kulawik, który mógłby tylko o nich pomarzyć miał takie same wyniki jak Smuda.
Biorąc Stilicia wiedzieliśmy dokładnie czego się po nim spodziewać, wiadomo było że potrafi czarować na boisku ale i czasem być niewidoczny.
Nawet jeśli jest prawdą że pierwszym wyborem były kuchenki to drugim gdyby nie osoba Smudy wcale nie musiała być Wisła.
Rzucam nazwiskami Dudki i Stilicia dla przykładu bo gdyby nie Smuda to by ch tu pewnie nie było. Sorry ale gdybyśmy mieli charyzmatycznego Kulawika na ławce pewnie żaden z nich w Wiśle by się nie pojawił. Tak samo przy kimś innym Sadlok pewnie w tak szybkim tempie nie stałby się znowu piłkarzem...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 01.10.2014, 21:22
Sekta Smudy nie dopuszcza myśli, że ktoś może być lepszy za te marne 60 tys. złociszów
Trzebaby płacić 60 do lata 2016 i kolejne 30-40-50-60 za nowego.
Czyli stówę miesięcznie albo więcej i tj. problem.
W tej sytuacji na dziś jestem przeciwko zmianie.
Ostatnio edytowane przez arti : 02.10.2014 o godz. 05:29.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 01.10.2014, 21:44
Od czasow slawetnego Widzewa przez 16 lat Dyzma zmienial kluby 14 razy bodajze - 3 lata na repre czyli tak naprawde w ciagu 13 lat 14 razy zmienial fuche co mnie wcale nie dziwi. Jedynie w Lechu cos troche posiedzial no ale tam to nawet takiemu Rumakowi dali posiedziec.
Przebieg kariery trenerskiej Smudy akurat jako tako znam, chodziło mi o Michniewicza.
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 01.10.2014, 21:48
Przeciez wiem. Ja tylko chcialem podkreslic brak roznic miedzy nimi.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 01.10.2014, 21:59
Przeciez Smuda tak kocha Wisle, kocha Krakow i kocha Cupiala ze napewno zgodzi sie na rozwiazanie umowy za porozumieniem stron , i nie bedzie ssal tego swojego Ukochanego Klubu z pieniazkow
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.10.2014, 22:10
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Przeciez Smuda tak kocha Wisle, kocha Krakow i kocha Cupiala ze napewno zgodzi sie na rozwiazanie umowy za porozumieniem stron , i nie bedzie ssal tego swojego Ukochanego Klubu z pieniazkow
Tym bardziej, że kiedyś powiedział, że jak tylko usłyszy niepochlebne głosy od kibiców to się szybko spakuje, na następnej konferencji już jak ochłąnął to się szybko z tych słów wycofał. 60 tys. zrobiło swoje

arti napisał:

Cytat:
Trzebaby płacić 60 do lata 2016 i kolejne 30-40-50-60 za nowego i tj. problem
Czyli stówę miesięcznie albo więcej.
W tej sytuacji na dziś jestem przeciwko nowemu.
A to jest problem, bo faktycznie facet staje się nieusuwalny, może z nami w h...a grać i pokazywać nam paluszek do góry, wiedząc, że jset bezkarny. Praktycznie nie musi się starać i zlewać kolejne porażki. Jakiś tam mecz wygra bo liga jest beznadziejnie słaba i zajć miejsce gdzieś w połowie tabeli. Czyli bez większych ambicji, na luziku kasować pieniądze, zawodnicy to widzą i robią to samo mając też takie samo podejście do wykonywanych obowiązk jak ich treneiro. Taki tumiwisizm, spaść nie spadniemy, w pucharach nie zagramy.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Stary 01.10.2014, 22:16
Przeciez wiem. Ja tylko chcialem podkreslic brak roznic miedzy nimi.
A to sorry
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.10.2014, 22:17
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Ostatni kochali Moskal i Kulawik - jak zostali potraktowani przez Cupiała i jego świtę?

Smuda robi dobrą robotę. Jak ktoś tu chce sprowadzać Michniewicza, to w tym miejscu brakuje mi już słów. Zresztą słusznie, zróbmy burdel, za mało mamy problemów. Płaćmy dwóm trenerom na raz, a piłkarzom jak starczy

Gwiaździsty - zamiast szukać sekty, spójrz raczej na siebie, bo jesteś od dawna zwyczajnie żałosny. Jak tylko drużyna ma dołek, to zaczynasz jazdę ze Smudą, .......ąc jakieś kocopoły o trzech prestiżowych meczach przegranych w tydzień. Kiedy pojawia się zwyżka formy, to nagle znikasz. Więc sokoro już jesteśmy przy tym, to wyjaśnij mi co takiego prestiżowego jest w PP z Amicą Poznań? Jakieś trzecie "derby Polski"? O tym, że olaliśmy zadecydowano w klubie, ale z punktu widzenia kibica - co to za prestiżowy mecz? Dajesz...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 01.10.2014, 22:18
szprotson napisał(a):Wyświetl post
a co jesli zatrudnilibysmy chłopa do motoryki i by chłopaków zajechał? Co wtedy o najmądrzejsi ? Co wtedy?

kolego Pivosh

Na czym opierasz swoje podejrzenia?
I skąd wiesz ze na pewno byłyby lepsze wyniki ?
W 2. Bundeslidze każdy zespół ma kogoś takiego z tego co wiem (kolega w Niemczech, w Bielefeld, 2.Bliga to dla niego codzienność), w 3 przypuszczam też, na pewno w kilku jest - u nich profesjonalizm w zarządach/kadrach jest na znacznie wyższym poziomie niż u nas. Czemu przypuszczam, że lepsze wyniki? A czy Smuda nie jest słynny z tego, że przygotowanie fizyczne u niego leży? Zajeżdzać umie ale co poza tym? Trener od przygotowania powinien być na tyle ogarnięty, żeby właśnie ich NIE zajechać - chyba, że zatrudnimy pierwszego lepszego wuefistę, wtedy różnicy pewnie nie będzie.
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.10.2014, 22:18
A to jest problem, bo faktycznie facet staje się nieusuwalny, może z nami w h...a grać i pokazywać nam paluszek do góry, wiedząc, że jset bezkarny. Praktycznie nie musi się starać i zlewać kolejne porażki. Jakiś tam mecz wygra bo liga jest beznadziejnie słaba i zajć miejsce gdzieś w połowie tabeli. Czyli bez większych ambicji, na luziku kasować pieniądze, zawodnicy to widzą i robią to samo mając też takie samo podejście do wykonywanych obowiązk jak ich treneiro. Taki tumiwisizm, spaść nie spadniemy, w pucharach nie zagramy.

Uroiłeś sobie coś, i opowiadasz. Cokolwiek można o Smudzie powiedzieć, że prostak, że głupi, ale że wyniki drużyny mu wiszą to po prostu kłamstwo. Na ławce żyje meczem na 100% zawsze, krzyczy, poprawia motywuje. Wyleciałeś w przyszłość bardzo, ale wróćmy do teraźniejszości, jest 2 pkt straty do lidera, i w miare dobra gra.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.10.2014, 22:36
Generalnie byliśmy najlepszą drużyną początku sezonu. Apetyty przed ostatnimi meczami były rozbudzone ponad wszelką miarę i nic dziwnego bo przez jakiś czas graliśmy najatrakcyjniejszy futbol w Polsce.

W pierwszym meczu z Legią zagraliśmy na miarę potencjału. Przegraliśmy mecz po błędzie sędziego i jeszcze większym babolu Dudki. Ogólnie byliśmy ciut gorsi od Legii, ale stracona bramka podcięła nam skrzydła, więc wcale niekoniecznie musieliśmy to przegrać.

Smuda zareagował bardzo dziwne. Uznał ten mecz jako wyznacznik do tego jak powinniśmy grać z dużo słabszymi drużynami niż Legia. W ciągu tygodnia zmienił nastawienie z ultraofensywnego na zbalansowane z dwoma kotwicami w środku boiska. Zarówno Uryga jak i Dudka posiadają zero walorów ofensywnych. Zero.
Simira nam przykryli, Boguski i Jankowski zagrali słabo przez co wyszedł nam najgorszy mecz rundy.

Mimo wszystko, zważając na przedsezonowe prognozy gramy świetny sezon. I tyle w temacie.

Dodam jeszcze, że wreszcie zrozumiałem, że Garguła jest nam jednak potrzebny. Przynajmniej muszą dzielić uwagę na niego i Stilicia. Jeśli Smuda nie wyjdzie ofensywnie w następnym meczu to znaczy, że jest ślepy. Jak Bury się odkartkuje to wg mnie Dudka ławka. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 01.10.2014, 22:44
Świetny sezon
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 01.10.2014, 22:59
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Generalnie byliśmy najlepszą drużyną początku sezonu. Apetyty przed ostatnimi meczami były rozbudzone ponad wszelką miarę i nic dziwnego bo przez jakiś czas graliśmy najatrakcyjniejszy futbol w Polsce.

W pierwszym meczu z Legią zagraliśmy na miarę potencjału. Przegraliśmy mecz po błędzie sędziego i jeszcze większym babolu Dudki. Ogólnie byliśmy ciut gorsi od Legii, ale stracona bramka podcięła nam skrzydła, więc wcale niekoniecznie musieliśmy to przegrać.

Smuda zareagował bardzo dziwne. Uznał ten mecz jako wyznacznik do tego jak powinniśmy grać z dużo słabszymi drużynami niż Legia. W ciągu tygodnia zmienił nastawienie z ultraofensywnego na zbalansowane z dwoma kotwicami w środku boiska. Zarówno Uryga jak i Dudka posiadają zero walorów ofensywnych. Zero.
Simira nam przykryli, Boguski i Jankowski zagrali słabo przez co wyszedł nam najgorszy mecz rundy.

Mimo wszystko, zważając na przedsezonowe prognozy gramy świetny sezon. I tyle w temacie.

Dodam jeszcze, że wreszcie zrozumiałem, że Garguła jest nam jednak potrzebny. Przynajmniej muszą dzielić uwagę na niego i Stilicia. Jeśli Smuda nie wyjdzie ofensywnie w następnym meczu to znaczy, że jest ślepy. Jak Bury się odkartkuje to wg mnie Dudka ławka. Pozdrawiam.

Pełna zgoda, no może sezon nie świetny, a bardzo dobry.
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.10.2014, 23:07
Świetny sezon
W porównaniu z przedsezonowymi prognozami, owszem, świetny.

Realiści przepowiadali nam środek tabeli.
Pesymiści bzdurzyli coś o spadku.
Mamy dwa punkty straty do lidera.

Strzelamy dużo goli (nie licząc ostatnich 2 zagranych słabiej meczów), na tą drużynę da się patrzeć z przyjemnością pierwszy raz chyba od 5 lat (bo nawet za Maskaanta mimo, że graliśmy skutecznie, to pod względem atrakcyjności gry graliśmy dużo słabiej). Mieliśmy indywidualności i graliśmy jak Legia z nami. Dwóch przecinaków w środku a z przodu i tak coś wpadnie.

Także porównując to jakie osiągamy wyniki, z tym co wróżono przed sezonem to sezon jest świetny.

Nie neguje, że zagraliśmy totalną kapę z żydownią i słabiej niż sądziłem z krawaciarzami. To prawda. Bardzo mnie obydwa mecze bolą, bo są dla mnie ważne. Jednak teraz emocje opadły, a na pewno nie jestem jednym z tych kibiców, którzy wolą wygraną w tych meczach i być np. w grupie spadkowej niż np. grę w pucharach i 2 porażki w tych meczach.

Jest we mnie więcej z kibica Wisły, niż anty kibica naszych wrogów.
I tyle.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 01.10.2014, 23:31
Aha
Jaki sezon ma poki co Belchatow?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.10.2014, 01:20
Aha
Jaki sezon ma poki co Belchatow?
Taki sam, jak Zawisza i Ruch w poprzednim. I co z tego wynika? Że mają lepszych trenerów?

My od czasu przyjścia Smudy trzymamy się czołówki. Nasza pozycja w tabeli w poprzednim i tym sezonie to pokazują.

O zwolnieniu Smudy będzie można myśleć dopiero, jak stać nas będzie na kilka sensownych wzmocnień. Takich, jakich zażyczy sobie nowy trener, nie spadów których nikt inny nie chce i z których jakimś cudem Smuda wyciska 120%. No bo tak realnie patrząc:

- Burliga - odpalony z Ruchu Chorzów
- Brożkowie - nikt ich nie chciał, Jacuś w szczególności
- Dudka - nie chciał go nikt inny, nawet za darmo
- Klarić - nie chciał go nikt inny, wytargowaliśmy nawet zniżkę odstępnego dla poprzednich klubów
- Jankowski - nikt go nie chciał, to poszedł do nas
- Sadlok - Ruch stwierdził, że jest za drogi na to, co (nie) gra
- Stilić - po tym jak przepadł w cienkich zagranicznych klubach nie chciała go Amica, nawet za darmo.

Zauważasz pewną prawidłowość w tym jak buduje się u nas zespół?

Nie rozumiem, jak można po tych wszystkich latach domagać się zwalniania trenera w trakcie rundy. Dla mnie to podchodzi pod upośledzenie umysłowe.

Nudzi wam się? Potrzebujecie jakiegoś nowego burdelu w klubie, kiedy akurat trochę się uspokoiło?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 02.10.2014, 01:48
Wolfy, zwracasz sie bezposrednio do mnie cytujac mnie. Ja nie jestem za zwonieniem Smudy. Pisalem o tym juz wczesniej. A porownujac Belchatow do Zawiszy, czy Ruchu z poprzedniego sezonu uwyrazniles tylko to o co mi caly czas biega. Trenerow tych druzyn nie rozni kompletnie nic od naszego Smudy poza miesiecznymi wyplatami. Ja tylko staram sie realnie zdeprecjonowac poczynania Smudy w oczach slepo w niego zapatrzonych. Chcac nie chcac, sam mi w tym pomogles.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.10.2014, 06:40
Czyli bez większych ambicji, na luziku kasować pieniądze, zawodnicy to widzą i robią to samo mając też takie samo podejście do wykonywanych obowiązk jak ich treneiro. Taki tumiwisizm, spaść nie spadniemy, w pucharach nie zagramy.
Widac, ze malo wiesz jesli uwazasz, ze w tym klubie trener i pilkarze tylko kasują pieniądze.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.10.2014, 11:06
Cytat:
- Można Żemłę też wstawić, ale to nie jest "genialny" prawy obrońca. W Poznaniu tam zagrał, bo chcieliśmy wiedzieć, czy można z niego zrobić prawego obrońcę. Trochę potrwa zanim on się na tej pozycji zaaklimatyzuje. To jest właściwie stoper i on na tej pozycji grał będąc juniorem. Zastanawiamy się, bo taki młody zawodnik musi próbować grać na różnych pozycjach. Nie może być tylko prawym, czy lewym obrońcą - a na innej pozycji nie będzie go można wstawić. Ja lubię zawodników, którzy mogą zagrać na wielu pozycjach. Próbuję go też na pozycji defensywnego pomocnika. Nie jestem do końca przekonany, ale można z niego tę pozycję zrobić. Prawy obrońca, defensywny pomocnik, czy stoper - na tych pozycjach można go ustawiać - mówił o młodym wiślaku Smuda.

- A czy będzie z nim tak jak z Dudką? Może tak, bo sami widzicie - jak ma się takiego zawodnika, to później głowa nie boli - jeśli kogoś brakuje. Nie ma lewego obrońcy - Dudka lewy obrońca. Nie ma stopera - Dudka stoper. Nie ma defensywnego pomocnika - znów Dudka defensywny pomocnik. Zresztą na tej pozycji grał w kadrze - zakończył temat trener Wisły.
Niech młodzi jak najszybciej spierdzielają z tego klubu, bo przy takim mózgu będą wiecznie młodymi talentami, bez doświadczenia, których trener stawia poniżej Darka Dudki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.10.2014, 11:32
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Niech młodzi jak najszybciej spierdzielają z tego klubu, bo przy takim mózgu będą wiecznie młodymi talentami, bez doświadczenia, których trener stawia poniżej Darka Dudki.
czy to ma być jakaś ujma dla juniora że jest słabszy od Dudki? może tak po prostu jest od niego słabszy?

tak tylko przypomnę

Darek Dudka
65 meczów w reprezentacji/2 gole
uczestnik MŚ w 2006, ME w 2008, 2012
148 występów w Polskiej lidze
110 występów w Lidze Francuskiej
29 występów w europejskich pucharach w tym 5 w Lidze mistrzów
zdobywa mistrzostwa Polski oraz superpucharu

Życzyłbym jakiemukolwiek juniorowi w naszym klubie takiej kariery w przyszłości. Od Dudki mogą się jeszcze sporo nauczyć, a i jeszcze to nie emeryt.

Przypomnę tylko że mamy w klubie 13 seniorów. Młodzi dostaną szanse jak na nią zasłużą i jak przyjdą kartki/kontuzje. Taka jest kolej losu. Na zachęte niech na treningach dają z siebie 3 razy tyle. Nie mogą dostać miejsca z urzędu bo są młodzi i zdolni. Pracą się robi karierę, talent daje co najwyżej zabawę.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.10.2014, 11:36
Karherop napisał(a):Wyświetl post
czy to ma być jakaś ujma dla juniora że jest słabszy od Dudki? może tak po prostu jest od niego słabszy?

tak tylko przypomnę

Darek Dudka
65 meczów w reprezentacji/2 gole
uczestnik MŚ w 2006, ME w 2008, 2012
148 występów w Polskiej lidze
110 występów w Lidze Francuskiej
29 występów w europejskich pucharach w tym 5 w Lidze mistrzów
zdobywa mistrzostwa Polski oraz superpucharu

Życzyłbym jakiemukolwiek juniorowi w naszym klubie takiej kariery w przyszłości. Od Dudki mogą się jeszcze sporo nauczyć, a i jeszcze to nie emeryt.

Przypomnę tylko że mamy w klubie 13 seniorów. Młodzi dostaną szanse jak na nią zasłużą i jak przyjdą kartki/kontuzje. Taka jest kolej losu. Na zachęte niech na treningach dają z siebie 3 razy tyle. Nie mogą dostać miejsca z urzędu bo są młodzi i zdolni. Pracą się robi karierę, talent daje co najwyżej zabawę.
Młodzi za Smudy nigdy nie dostaną szansy. Przestańmy pieprzyć. Brożek tradycyjnie się kopie po głowie, ma raptem 4 bramki w 10 meczach, ale Panu Smudzie nawet przez myśl nie przejdzie żeby spróbować Stępińskiego od początku i tak będzie zawsze. Jak już nie bezie kogo do obrony dać to Guerriera da na pośmiewisko, ale młodego nie wpuści i amen.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2014, 11:41
Wolfy, zwracasz sie bezposrednio do mnie cytujac mnie. Ja nie jestem za zwonieniem Smudy. Pisalem o tym juz wczesniej. A porownujac Belchatow do Zawiszy, czy Ruchu z poprzedniego sezonu uwyrazniles tylko to o co mi caly czas biega. Trenerow tych druzyn nie rozni kompletnie nic od naszego Smudy poza miesiecznymi wyplatami. Ja tylko staram sie realnie zdeprecjonowac poczynania Smudy w oczach slepo w niego zapatrzonych. Chcac nie chcac, sam mi w tym pomogles.
Ale co Ty chcesz deprecjonować? Otwórz sobie 90minut i zobacz wreszcie, jak nam cudownie szło w ostatnich latach pod wodzą polskich treneiro w stylu Probierz. Zakładam, że po tym jak odejdzie Smuda, to na zostanie Stilicia też nie mamy co liczyć. Kim Ty chcesz go zastąpić? Zatęskniłeś za dolną połówką tabeli? Kim chcesz zastąpić Smudę? Kto jest tak dobry (w sensie gwarantujący przyzwoite wyniki) i będzie chciał mniej niż on? Obudź się, na razie jesteśmy bankrutem - jak jesteś jeszcze w 2002 roku, to pora wstawać...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 02.10.2014, 12:24
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Młodzi za Smudy nigdy nie dostaną szansy. Przestańmy pieprzyć. Brożek tradycyjnie się kopie po głowie, ma raptem 4 bramki w 10 meczach, ale Panu Smudzie nawet przez myśl nie przejdzie żeby spróbować Stępińskiego od początku i tak będzie zawsze. Jak już nie bezie kogo do obrony dać to Guerriera da na pośmiewisko, ale młodego nie wpuści i amen.

Konkrety Panie. Nie interesuje mnie czy Smuda na kogoś postawił, bo musiał. Postawił? Postawił. Wpuścił kogoś na boisko i tyle. Jako że lubię operować na liczbach, no to jazda:

sezon 13/14

12 zawodników, w sumie 6187 minut na boisku, Jak na trenera który 'nie lubi' stawiać na młodych całkiem niezły wynik, nie sądzisz?

A o tym że na początku zeszłego sezonu Stolarski wygrał rywalizację z Burligą i stawiał na niego Smuda, teraz już nikt nie pamięta. I co najlepsze, gdyby na niego nie postawił może i dalej grałby u nas. W końcu Juventus, serie A czekała. Przewrotność losu.

Ostatnio edytowane przez Karherop : 02.10.2014 o godz. 12:28.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.10.2014, 12:30
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Konkrety Panie. Nie interesuje mnie czy Smuda na kogoś postawił, bo musiał. Postawił? Postawił. Wpuścił kogoś na boisko i tyle. Jako że lubię operować na liczbach, no to jazda:

sezon 13/14

12 zawodników, w sumie 6187 minut na boisku, Jak na trenera który 'nie lubi' stawiać na młodych całkiem niezły wynik, nie sądzisz?

A o tym że na początku zeszłego sezonu Stolarski wygrał rywalizację z Burligą i stawiał na niego Smuda, teraz już nikt nie pamięta.

Trochę się nie mogę zgodzić, zwłaszcza mając na uwadze kontuzje Głowackiego i chorobę Jovanovicia. Gdyby oni byli zdrowi, to Czekaj i Nalepa mieliby na swoim koncie tyle, co Szewczyk. Jedyna wiodąca postać wśród młodych to Chrapek, wokół którego przez spory czas gra się kręciła.
Teraz szansę, ze względu na kontuzję Ostoji dostał Alan Uryga, no i pewnie do zimy dogra, a potem... się zobaczy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów