The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiesniak84
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2014, 19:41
Hahahah no tak ekonomistka jako minister sportu, politolog ministrem transportu i budownictwa, pediatra ministrem zdrowia, kulturoznawca ministrem cyfryzacji, socjolog ministrem spraw wewnetrznych i tak dalej i tak dalej. Jak dyskutowac z kims kto popiera taki nierzad. Wstydzilbys sie naprawde takie dyrdymaly wypisywac.
Nie nie jestem z PISu, ani Krowinowcem.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 29.09.2014, 19:58
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Hahahah no tak ekonomistka jako minister sportu, politolog ministrem transportu i budownictwa, pediatra ministrem zdrowia, kulturoznawca ministrem cyfryzacji, socjolog ministrem spraw wewnetrznych i tak dalej i tak dalej. Jak dyskutowac z kims kto popiera taki nierzad. Wstydzilbys sie naprawde takie dyrdymaly wypisywac.
on nie ma wstydu ,szpen niesiołem forum Wisły , to brzmii dumnie
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.09.2014, 19:59
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
frajerze podaj wszystkie wyniki , oto komplet http://www.parkiet.com/artykul/1381994.html, , chyba że czytasz tylko te pasujące do konceptu niesioła forum Wisły

100 baniek straty netto, kapujesz?

przeczytaj swój wpis z 19.53 to zrozumiesz dlaczego frajera nazywam frajerem , bez odbioru
a to już rok nam sie skończył? K.urwa popiłem w weekend na weselu, ale nie wiedziałem że aż tak

tak używasz tego określenia, że musisz mieć chyba taka łatkę przypiętą na osiedlu. Strzelasz z ucha? Może sąsiadce z drugiej strony błoń?

wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
rozmawiamy o PKP czy o rządzie PO?
kerim1906
Banita

Stary 29.09.2014, 20:03
szpen , ty k...a masz kompleksy, jesteś frajerem z kompleksami, tutaj wszyscy z ciebie mają polewke, w życiu też polewają z ciebie ? nie odpowiadaj
wiesniak84
Guest

Stary 29.09.2014, 20:03
Mysle, ze rozmawiamy i o tym i o tym w koncy PKP to spolka skarbu panstwa a rozmawiamy o okresie, w ktorym panstwem jakby nie bylo rzadilo/rzadi PO i spolka.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 30.09.2014, 12:56
Papierowe niemieckie wojsko.
http://pressmix.eu/index.php/2014/09...ojne-swiatowa/
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.09.2014, 15:11
yarow napisał(a):Wyświetl post
Papierowe niemieckie wojsko.
http://pressmix.eu/index.php/2014/09...ojne-swiatowa/
Niemcy zapraszają Putina do Polski? A kto chciałby atakować takiego bankruta jak obecna POlska , tutaj nie potrzeba żadnej wojny bo sitwa wszysto w 7 lat zrujnowała
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.09.2014 o godz. 15:15.
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 30.09.2014, 15:43
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Niemcy zapraszają Putina do Polski? A kto chciałby atakować takiego bankruta jak obecna POlska , tutaj nie potrzeba żadnej wojny bo sitwa wszysto w 7 lat zrujnowała
Niemieckie czołgi i wozy pancerne uchodzą za jedne z najlepszych na świecie a oni części zamiennych nie mają ? coś mi tu śmierdzi...
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.09.2014, 16:44
W 7? w 25....
AYALA
Senior Member

Stary 30.09.2014, 17:04
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
W 7? w 25....
po 1989r. Polska miała tylko dwóch premierów Polaków -to Jan Olszewski i Jarosław Kaczyński oraz jedynego prawdziwego Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 30.09.2014, 17:24
po 1989r. Polska miała tylko dwóch premierów Polaków -to Jan Olszewski i Jarosław Kaczyński oraz jedynego prawdziwego Prezydenta Lecha Kaczyńskiego.

Chyba to nie o tym premierze piszesz co po dwóch latach rządzenia naród pokazał gdzie jego miejsce.
I prezydent który pół roku przed końcem kadencji miał kilkanaście procent poparcia i spadało.
Ostatnio edytowane przez york09 : 30.09.2014 o godz. 17:39.
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.09.2014, 17:29
http://kontrowersje.net/stare_k_amst...ku_zapis_wideo

Kolejny męczennik III RP obnażony!
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
kerim1906
Banita

Stary 30.09.2014, 17:37
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
http://kontrowersje.net/stare_k_amst...ku_zapis_wideo

Kolejny męczennik III RP obnażony!
powoli mielą młyny......,powoli , ale mam nadzieję że skutecznie
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.10.2014, 07:27
Herr Niesiolowski odznaczony niemieckim krzyżem - "za zasługi dla obronności Niemiec":

http://wpolityce.pl/polityka/216080-...dla-obronnosci
york09
Banita

Stary 01.10.2014, 07:55
To tak jak Jarosława Saakaszwili odznaczył. Ten sam Saakaszwili który :
Cytat:
Jak podają agencje, przed prokuraturę gruzińską został wezwany były prezydent Gruzji, WIELKI PRZYJACIEL „KACZYŃSKIEGO”, a nieprzyjaciel mordowanych przez jego juntę mieszkańców Osetii, Abchazów i Gruzinów, MICHA EL SAAKASZWILI.
http://forumemjot.wordpress.com/2014...a-saakaszwili/
Kaczyński w Gruzji odznaczony Orderem Zwycięstwa św. Jerzego
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-sw...go,343327.html
Też nikt nie wie kiedy prezes w Gruzji walczył.
Ostatnio edytowane przez york09 : 01.10.2014 o godz. 08:06.
AYALA
Senior Member

Stary 01.10.2014, 09:57
Kopara składa te same kwieciste deklaracje podczas expose co wasal niemiec 7 lat temu
Ostatnio edytowane przez AYALA : 01.10.2014 o godz. 18:02.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.10.2014, 10:00
Fakt, grubo leci, przebiła nawet: "Nikt Ci tyle nie da, co Kaczyński obieca"

Ma 12 miesięcy na realizację choćby 50%, inaczej w wyborach 2015 PO dostanie max 20% bez możliwości zawiązania koalicji. Wyborcy ocenią.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.10.2014, 10:31
Obietnicami wygraja wybory samorzadowe i pewnie prezydenckie, ale w parlamentarnych moga już umoczyc jak gospodarka nie ruszy, bo nie igrzyska, a chleb i woda decyduja w decydujacych momentach. Zreszta z kim PO mialaby przegrac samorzadowe jak Sasina wystawiaja na prezydenta Warszawy, a rywalami Majchrowskiego i Zdanowskiej sa politycy ze swiezym rodowodem w PO

Co do Kopaczowej to retorycznie marna jak zwykle i kij polkniety na stale, ale jakis tam szkolen z manipulacj i sprzedazy posluchala na audiobookach, bo cytat o tym, ze zrobi w 12 miesiecy to co mieli zrobic w 3 lata jest rodem z tego typu skarbnic wiedzy.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.10.2014, 14:32
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jaros...-tuskowi/dzypw

Już miałem przerzucić się z JKM-a na PIS, ale po tym co zobaczyłem... nabrałem się. Naiwny byłem, że Jarek to człowiek honoru i że jest jedynym któremu naprawdę zależy na Polsce. Zwykły protuskowy zdrajca i tyle.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.10.2014, 17:41
palikot napisał(a):Wyświetl post
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/jaros...-tuskowi/dzypw

Już miałem przerzucić się z JKM-a na PIS, ale po tym co zobaczyłem... nabrałem się. Naiwny byłem, że Jarek to człowiek honoru i że jest jedynym któremu naprawdę zależy na Polsce. Zwykły protuskowy zdrajca i tyle.
Nie mów, że tak powierzchownie to oceniłeś. Skoro koparka smoleńska (do 1 m w głąb) przypuściła wściekle w czasie expose atak na Jarka, spodziwając się z jego strony ataku na Tuska i PO przed całą Polską, który potwierdziłby tylko jej słowa, to się po prostu nacięła. Jarek nie dał się złapać w pułapkę sztabowcom PO.
Chyba nie wierzysz naiwnie, że będzie wspierał tą złodziejską bandę rujnującą Polskę i Polaków już 7 lat.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 01.10.2014, 17:44
Żelazna Logika od Wojciecha Cejrowskiego :
Cytat:
Szanowni,
w tym roku do polskiego PKB dopisano prostytucję, narkotyki itd.
http://telewizjarepublika.pl/polskie...kom,12042.html

W tej sytuacji rząd polski ustawił sam siebie na pozycji alfonsa,
dealera narkotyków itd. Zawstydzające. No ale do tego, by coś było zawstydzające, trzeba mieć poczucie przyzwoitości.
wc

PS
Gdyby ktoś z Państwa nie bardzo rozumiał w czym problem, to może taki przykład rozjaśni sytuację:
Rozmowy polityków nagrane przez kelnerów się nie liczą, gdyż
podsłuchy były nielegalne, ale jednocześnie dochody z prostytucji i handlu narkotykami liczą się, pomimo, że są nielegalne.To tyle na temat tej władzy.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.10.2014, 17:59
Mocno naciagane, gdyz to nie my sobie doliczylismy narkotyki i prostytucje, ale eurostat zmienil sposob kwalifikowania szarej i czarnej strefy w PKB. Moim zdaniem slusznie.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.10.2014, 19:14
Przed chwilą w Sejmie podczas zadawania pytań do Kopacz lansowany swego czasu na tym forum poseł Federowicz wlazł nowej premier w 4 litery oburzony trudnymi pytaniami jakie do niej skierowano. Żałosny typ, że też jeszcze ma czelność pokazywania się na Wiśle.
palikot
Senior Member

Stary 01.10.2014, 19:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Nie mów, że tak powierzchownie to oceniłeś. Skoro koparka smoleńska (do 1 m w głąb) przypuściła wściekle w czasie expose atak na Jarka, spodziwając się z jego strony ataku na Tuska i PO przed całą Polską, który potwierdziłby tylko jej słowa, to się po prostu nacięła. Jarek nie dał się złapać w pułapkę sztabowcom PO.
Chyba nie wierzysz naiwnie, że będzie wspierał tą złodziejską bandę rujnującą Polskę i Polaków już 7 lat.
Przecież ja ci już wiele razy tłumaczyłem, że to jest zwykła gra polityczna i hipokryzja nie nastawiona na dobro społeczeństwa czy nawet idąc dalej narodu, tylko na dorwanie się do koryta... ale to ty twierdzisz, że Jarek to Bóg Polski. Ja uważam, że to pobożny i narodowy socjalista z różnicą do liberalnych obyczajowo i narodowo socjalistów z PO.

A teraz wróćmy do konkretów:

Mam nadzieję, że za rok więcej w polityce będzie ludzi np. z Centrum Adama Smitha i ludzi z RN(tych liberalnych) i KNP, mniej będzie z TR, PO, SLD, PSL a opozycją dla prawicy będzie PIS. I mam nadzieję, że spora część to będą ludzie młodzi.
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.10.2014 o godz. 19:54.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.10.2014, 20:02
palikot napisał(a):Wyświetl post
Przecież ja ci już wiele razy tłumaczyłem, że to jest zwykła gra polityczna i hipokryzja nie nastawiona na dobro społeczeństwa czy nawet idąc dalej narodu, tylko na dorwanie się do koryta... ale to ty twierdzisz, że Jarek to Bóg Polski. Ja uważam, że to pobożny i narodowy socjalista z różnicą do liberalnych obyczajowo i narodowo socjalistów z PO.

A teraz wróćmy do konkretów:

Mam nadzieję, że za rok więcej w polityce będzie ludzi np. z Centrum Adama Smitha i ludzi z RN(tych liberalnych) i KNP, mniej będzie z TR, PO, SLD, PSL a opozycją dla prawicy będzie PIS. I mam nadzieję, że spora część to będą ludzie młodzi.
Czyli nie zrozumiałeś co napisałem. Fajnie, że wklejasz tego Wiplera bo jest na pewno bardziej zjadalny niż dziadek z muszką, który odleciał już dawno temu. Ale chyba się już zorientowałeś, że głosowanie na nich będze głosem wrzuconym do kosza, a więc ucieszy bardzo Niesiołowskich itp. gadów.
palikot
Senior Member

Stary 01.10.2014, 20:16
Nie mój pierwszy post to była zwykła ironia. Nigdy na socjalizm nie zagłosuje. Nie po to, moi rodzice i część społeczeństwa z nim walczyła, gdy niszczył naród, by teraz stopniowo wracał.
Będę świadomie i z wyboru głosował i wspierał właśnie ludzi którzy chcą system zmienić... nie pudrować... zmienić. A jedyną szansą póki co na zmianę systemu jest RN i dziadek z muszką, a jego ekscentryzm dał póki co sukces tej partii a nie rzeczowe i konkretne ale za to monotonne i bez wyrazu wystąpienia Iwaszkiewicza czy Wiplera. W demokracji głosów nie zdobywa się merytoryką tylko przebojowością i wizerunkiem, który musi ukierunkować się na zdobycie zaufania. Ja ten gest Jarka dobrze odczytuje nie martw się nie jestem naiwny, tak sobie tylko żartowałem, dobrze o tym wiesz
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.10.2014 o godz. 22:47.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
york09
Banita

Stary 02.10.2014, 07:37
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Znaczy się to był taki pijarowski gest z tym podaniem ręki. Pamiętacie jak Kaczyński wychwalał Gierka? Taki sam PR.
Zresztą sam Adaś to przyznał że prezesa gest był takim Judaszowym pocałunkiem .
Cytat:
Adam Hofman. Rzecznik PiS ujawnił także, że to sam prezes Jarosław Kaczyński stał za pomysłem, by podać rękę Donaldowi Tuskowi. - Jarosław Kaczyński uznał, że trzeba to odbić, bo inaczej już wieczorem byłby "czarnym ludem"
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/hofma...ynskiego/2kv3f
Podsumowując!
Brawo Kaczor! Już do końca udowodniłeś, że jesteś fałszywy jak mało kto! Ten gest z podaniem ręki to kit dla PiSowskiego lemingradu..

Ale i tak najlepszy był Palikot z tymi słowami: (pomijając szaloną Pawłowicz)
Jak Boga kocham gdybym wiedział w 2010 r że E. Kopacz stanie na czele rządu nie opuściłby szeregów platformy.
(może to mu się opłaci politycznie?)
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.10.2014 o godz. 07:53.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 02.10.2014, 09:48
Trochę politycznie trochę motoryzacyjnie:

Cytat:
Często spotkać się można z opinią, że nowe samochody nie są wcale zbyt drogie. Problem leży za to w wysokości naszych zarobków. Jak długo oszczędzać trzeba na zakup nowego auta w poszczególnych krajach Starego Kontynentu?

O ciekawą analizę pokusił się Instytut SAMAR. Wynika z niej, że Polska jest w gronie państw, w których popularne samochody (przykładem był Volkswagen Golf Trendline z silnikiem 1,6 TDI) kosztują najmniej.

Za takie auto zapłacić trzeba u nas nieco ponad 19 tys. euro. Nieznacznie taniej jest tylko w Bułgarii, Czechach, Chorwacji, Rumunii i na Słowacji. Na mniej niż 21 tys. nowy Golf wyceniany jest jeszcze w Estonii, na Litwie, Łotwie w Luksemburgi i na Węgrzech. Krajem, w którym za nowe samochody zapłacić trzeba najwięcej jest Dania. Wspomniany Golf kosztuje w tamtejszym salonie ponad 40 tys. euro - jest więc przeszło dwa razy droższy niż w "najtańszych" Czechach i Słowacji!

Tego rodzaju zestawienie niewiele nam jednak mówi - nie bierze bowiem pod uwagę wysokości zarobków w poszczególnych krajach. Z tego względu specjaliści Samaru wyliczyli, jak długo przeciętny obywatel konkretnego kraju odkładać musi na nowy samochód.

Biorąc pod uwagę wysokość zarobków, najlepiej żyje się obecnie w Luksemburgu. Na zakup nowego auta wystarczy tam już 5,4 średnich pensji brutto. Na drugim miejscu - z wynikiem 6,4 pensji - uplasowała się Irlandia. Trzecia pozycja przypadła w udziale Belgii (7,5 pensji). Zaraz za nią uplasowali się nasi zachodni sąsiedzi. By wyjechać z salonu nowym Golfem statystyczny obywatel Niemiec odłożyć musi 7,6 średnich pensji.

Nasz kraj uplasował się w tym zestawieniu na odległym, 19. miejscu. Biorąc pod uwagę aktualną średnią krajową, odkładając na zakup auta całą wypłatę brutto, Polak oszczędzać musi przez 23,6 miesiąca. To aż trzykrotnie dłużej, niż w Niemczech! Warto dodać, że lepiej niż w Polsce mają chociażby obywatele dotkniętych kryzysem Włoch (9,3 pensji), stojącej na granicy bankructwa Grecji (13 pensji), sąsiednich Czech (19,5 pensji) czy Chorwacji (19,7 pensji). Za nami uplasowały się jedynie Węgry i Estonia (24,4 pensji), Łotwa (32,4 pensji), Litwa (34 pensje) i Rumunia (39,5 pensji).

Krajem Starego Kontynentu, w którym zakup fabrycznie nowego auta stanowi dla obywateli największe wyzwanie jest obecnie Bułgaria. Biorąc pod uwagę średnie zarobki, przeciętny Bułgar odkładać musi na nowy samochód aż 49,9 miesięcy!

Z analizy tej płyną niestety smutne wnioski. Nie jest przypadkiem tragicznie niska sprzedaż nowych samochodów, nie jest to też wina wysokich cen. I o ile nie możemy się równać pod względem zarobków i siły nabywczej z krajami "starej" Unii, o tyle fakt, że ustępujemy i to znacznie Czechom czy Chorwacji powinien być sygnałem do niepokoju. To przecież Polska była "zieloną wyspą" na mapie targanej kryzysem Europy!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 02.10.2014, 11:24
Ewka nieco się zapomniała w tym expose... obiecała wszystkim, wszystko "za darmo". Niektórzy te wszystkie obietnice podliczyli i wyszła im niebagatelna kwota...140 mld zł - grubo ponad 1/3 rocznego budżetu Polski.
Ale nie martwcie się, Ewka po prostu chciała przebić mistrza Tuska i obiecać jeszcze więcej... a że obiecane mieliśmy już złote góry, zielone wyspy, Johnnie Walker w kranie i wycieczki do Muzeum Lotnictwa to co więcej pozostało biednej Premierzynie?

Polska demokracja w pigułce.
Politycy Platformy Obywatelskiej mieli odpowiedzieć na pytania dotyczące nieprawidłowości w państwowym sektorze geologicznym. Politycy opozycji nie zdążyli ich zadać bo...posłanka PO Dorota Niedziela zgłosiła wniosek o zakończenie posiedzenia, który… został przegłosowany przez polityków koalicji rządzącej.

To jest chore do szpiku kości.
Ci ludzie przeżerają Wasze pieniądze.
https://www.youtube.com/watch?v=YWY-50Kul7E

https://www.facebook.com/Lemingopedia
york09
Banita

Stary 02.10.2014, 11:53
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Ewka nieco się zapomniała w tym expose... obiecała wszystkim, wszystko "za darmo". Niektórzy te wszystkie obietnice podliczyli i wyszła im niebagatelna kwota...140 mld zł - grubo ponad 1/3 rocznego budżetu Polski.
Eee tam tylko 140 mld!...spokojnie, pójdzie do prezesa poprosi o troszkę z tego biliona. Chyba nie okaże się Kaczyński sknerą i odmówi kobiecie w potrzebie.

A tak nawiasem to wszyscy obiecują to dlaczego nie Ewa?
Ostatnio edytowane przez york09 : 02.10.2014 o godz. 12:09.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów