The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2014, 10:08
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Byle jakim skladem? jaki inny zespol poza Legia dysponuje lepszą podstawową jedenastką od Wisly?
Lech i Lechia mają znacznie lepsze składy, a kilka innych drużyn na podobnym poziomie (z zapomnianym przez wielu Śląskiem na czele). Mamy sporo nazwisk w pierwszej jedenastce ale większość z nich już jest przebrzmiała.

Cytat:
Wyjebac go pewnie nie wyjebia (no chyba ze przejebia i z Jagiellonią to bedzie juz za duzo..), najwazniejsze, ze cos w koncu ruszylo w tym kierunku, zeby nie czul sie taki pewny siebie, fifarafa... wygadywal dyrdymaly na konferencjach prasowych, usmieszki, jajca,.. stop, Smude tez moga zwolnic, ot tak. I niech wie ze nie jest nietykalny. Koniec z tym dobrobytem bo niektorym sie w dupach od niego poprzewracalo..
No i oby tylko o to chodziło.

art napisał(a):Wyświetl post
Wywalony Smuda -> Stilic nie przedłuży kontraktu -> Kapka zabiera się za ściąganie studentów, Bunozy itp....

Każdy kto interesuje się piłką dłużej niż jeden sezon i nie przeskakuje na kibicowanie tym kto akurat wygrywa LM wie, że kryzys to normalna rzecz. Nam trafił się na ten feralny tydzień, choć pewnie gdyby piłka odbiła się pare cm dalej rozmowy o zwolnieniu by nie było tylko wielki żal, że tylko remis z słabą Cracovią.
Otóż to. A Stilić nie jest jedynym piłkarzem, do którego Smuda wyciągnął rękę.

Uderzające jest to jak krótka jest pamięć niektórych. Ja rozumiem, że "łaska kibiców na pstrym koniu jeździ" ale bez przesady.
Ostatnio edytowane przez Arked : 30.09.2014 o godz. 10:10.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 30.09.2014, 10:18
Lechia zdecydowanie lepszy skład, a Śląsk na podobnym poziomie. Dobry żart.

Legia i Lech poza zasięgiem, a porównywalny skład to może ma Górnik i nikt więcej.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 30.09.2014, 10:28
Dokladnie. Dziwne, ze obroncy kunsztu trenerskiego Smudy w przypadku naszych wynikow przyznaja, ze to zasluga trenera, ze potrafil "tyle" wycisnac z naszych kopaczy ale w innych klubach to juz pilkarze lepsi a nie zaslugi trenerow, ze potrafili "tyle" wycisnac z pilkarzy
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.09.2014, 10:49
piter116 napisał(a):Wyświetl post
Lechia zdecydowanie lepszy skład, a Śląsk na podobnym poziomie. Dobry żart.

Legia i Lech poza zasięgiem, a porównywalny skład to może ma Górnik i nikt więcej.

Wg mnie:

Legia i Lech - skład zdecydowanie lepszy
Lechia - skład nieco lepszy niż nasz + duża ławka rezerwowych (ale chaos w klubie odbija się im czkawką i tego na razie nie widać)
Śląsk, Górnik - skład na podobnym poziomie co Wisła.

(Oczywiście to przy założeniu że wszyscy zdrowi w tych klubach)

4-5 miejsce powinniśmy zająć jeśli nie będzie kataklizmu z kontuzjami. Trzeba też pamiętać z kolei że My nie mamy jakiejś wielkiej przewagi jeśli chodzi o jakość składu w stosunku do innych zespołów jak Ruch, Bełchatów, Pogoń czy parchy.

Nie popadajmy w skrajności - bo np. Głowacki to już nie ten Głowacki co 2 sezony temu. Dudka to przeciętniak podobnie Garguła. Chociaż każdy ma nazwisko i etykietkę ex-reprezentant. Starość nie radość... a my mamy pierwszą 11 starą.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 30.09.2014, 10:55
Ok z Ogryzkiem jeszcze idzie sie zgodzic Tylko w takim razie gdzie jest ten mityczny juz wynik ponad stan?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.09.2014, 11:02
Nie ma wyniku ponad stan - jest dokładnie na stan
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 30.09.2014, 11:03
Dudka jest jak dla mnie niewiadomą - świetne mecze przeplata słabymi, ma sporo tych przeciętnych, ale zdarza mu się tez zajebać coś bardzo głupiego i Głowa musi go ratować. Sam Arek też już się kończy, wystarczy popatrzeć na jego pojedynki biegowe - starość nie radość, Głowa musi coraz bardziej kombinować, żeby nie walczyć z rywalami technicznie czy na biegi, ale siłowo, gdzie wciąż jest jednym z najlepszych w lidze. W obronie jest jeszcze jeden problem - Burliga. Koleś się nadaje na skrzydłowego, grając w obronie się dusi i do tego szkodzi zespołowi (nie ma w nawyku powrotów po akcji). Gdyby Franz trochę pomyślał, zobaczyłby - Żemło na ławce, jest Stępiński, może właśnie tu dałoby się coś pokombinowac? Tak jak Probierz - można go nie lubić, ale trzeba mu przyznać, że Jaga jest idealnym klubem dla niego, eksperymentyje, daje szanse młodym i mu się to odpłaca. A Franz? Robi beton i dopóki idzie to idzie, jak przestanie... przecież go nie wyjebią.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 30.09.2014, 11:10
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Nie ma wyniku ponad stan - jest dokładnie na stan
To tylko wg Ciebie i niewielu innych Po wiekszosci wpisow, tymbardziej przed meczem z Legia, mozna bylo odniesc wrazenie, ze Smuda to cudotworca.
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 30.09.2014, 11:21
Jak dla mnie Smuda po 10 kolejkach ma tyle samo punktów co w zeszłym sezonie majac dużo pilkarzy więcej i lepszych.

Mozna zacząc porównywać np poprzedni sezon i obecny po 10 kolejkach a najlepiej kilka ostatniich sezonow po takiej samej liczbie kolejek. Tutaj po 10 kolejkach ostatnich 10 sezonów. Strata odnosi straty do lidera

Zrobilełem również tabełę punktów Wisly w ostatnich kilku latach po każdej kolejce.

Ale obrazy lepiej przemawiaja wyres powyższej tabeli za ostatnie 5 sezonów (wieksza ilość powoduje że wyres staje się nieczytelny)

Trzeba obserwowac czy wykres nie zacznie się splaszczać jak w zeszlym sezonie sie splaszczył

Wszystkie dane na podstawie serwisu 90minut.pl

Objęte licencja Creative Commons
Uznanie autorstwa 3.0 Polska - mozna go dowolnie kopiowac,rozpowszechniać z podaniem źródła
Odpowiedz cytując
KeinNasenHasen
Junior Member

Od: 08.2014

Stary 30.09.2014, 11:36
Trzeba spojrzeć obiektywnie, choć wiem, że takie pojęcie nie istnieje. Wielu z Was ocenia pracę Franciszka jednowymiarowo - przez pryzmat osiąganych sukcesów pierwszej drużyny. Wiem oczywiście, że to najważniejszy wskaźnik oceny pracy trenera, ale dobry trener powinien mieć szersze spojrzenie na pracę w klubie. W ogóle pojęcie "trener" raczej nie pasuje do mojego poglądu na tą sytuację. Użyłbym raczej słowa "menadżer", który nie tylko prowadzi pierwszy zespół, ale kontroluje drużyny juniorskie, wyłapując największe talenty i umiejętnie je wprowadza w dorosły futbol, zarządza polityką transferową klubu, co jednak w obecnej sytuacji Klubu jest utrudnione.

Trzeba się zastanowić czego oczekujemy w następnych sezonach. Czy pozycja w górnej ósemce Nas zadowala czy nie, czy oczekujemy czegoś więcej? (pytanie retoryczne). Wg mnie Smuda nie ma takiej wizji przyszłościowej. Dla niego liczy się to co jest tu i teraz. Spokojnie zakwalifikujmy się do górnej połówki, a za rok jakoś to będzie. Trochę tak to myślenie wygląda. I za rok to samo błędne koło?
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 30.09.2014, 11:45
Smuda powinien dograć sezon do końca i dopiero wtedy zostać oceniony.

Jeśli Cupiał chce kogoś wywalić to proponuję tego dyletanta Kapkę, ściągającego nam od lat szrot zagraniczny za grubą kasę i mającego niejasne układy z menadżerami.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.09.2014, 11:56
Pozycja I trenera Wisły Kraków jest niezagrożona. Źródło- oficjalna.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.09.2014, 12:34
Zarząd w pełni wspiera Jacka B. oraz pozytywnie ocenia jego działalność.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 30.09.2014, 12:35
Każdy, kto domaga się teraz zwolnienia Smudy jest idiotą i/lub sabotażystą.
Przerabialiśmy już karuzelę trenerską wiele razy, nie raz i nie dwa zwalniano u nas trenerów w trakcie sezonu. Czy kiedykolwiek to w czymkolwiek pomogło?

To co, Czesiu Michniewicz? Nieznany nikomu z nazwiska trener zagraniczny, który będzie na tyle zdesperowany aby przejąć Wisłę w jej obecnym stanie finansowym?

Zmieńmy trenera? Już? Teraz? To jest rozwiązanie? Czy może bezsilne rozładowanie frustracji, ot, taka organizacyjna masturbacja. Wiadomo, że nic się z tego nie urodzi, ale kilka osób na chwilę poczuje się lepiej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kubaKCH
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 30.09.2014, 12:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Każdy, kto domaga się teraz zwolnienia Smudy jest idiotą i/lub sabotażystą.
Przerabialiśmy już karuzelę trenerską wiele razy, nie raz i nie dwa zwalniano u nas trenerów w trakcie sezonu. Czy kiedykolwiek to w czymkolwiek pomogło?

To co, Czesiu Michniewicz? Nieznany nikomu z nazwiska trener zagraniczny, który będzie na tyle zdesperowany aby przejąć Wisłę w jej obecnym stanie finansowym?

Zmieńmy trenera? Już? Teraz? To jest rozwiązanie? Czy może bezsilne rozładowanie frustracji, ot, taka organizacyjna masturbacja. Wiadomo, że nic się z tego nie urodzi, ale kilka osób na chwilę poczuje się lepiej.
Pierwsza sprawa- czemu określasz kogoś mianem idioty, bo ma inne zdanie od Ciebie? Gratuluję argumentacji.

Druga- Smude nazywać trenerem to nadużycie. Taktyka zero, trening to zajeżdżanie zawodników i nic więcej, a jak trzeba potrenować to daje kilka dni odpoczynku przed derbami. On był dobrym rozwiązaniem w latach 90-tych a nie teraz.

Nie wiem kto za Smude. Jednak jego przekonanie do Boguskiego lub ślepota że Jankowski coś gra jest masakrą dla mnie.

Smuda OUT!
Chrz☆AW
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.09.2014, 13:01
kubaKCH napisał(a):Wyświetl post
Pierwsza sprawa- czemu określasz kogoś mianem idioty, bo ma inne zdanie od Ciebie? Gratuluję argumentacji.

Druga- Smude nazywać trenerem to nadużycie. Taktyka zero, trening to zajeżdżanie zawodników i nic więcej, a jak trzeba potrenować to daje kilka dni odpoczynku przed derbami. On był dobrym rozwiązaniem w latach 90-tych a nie teraz.

Nie wiem kto za Smude. Jednak jego przekonanie do Boguskiego lub ślepota że Jankowski coś gra jest masakrą dla mnie.

Smuda OUT!
Jestes glupi czy udajesz

Nie byłem, nie jestem i nigdy nie będę zadnym zwolennikiem Smudy ale....

Pokaz mi kto za niego ....na już na teraz...
Smuda jest jaki jest ale smialo można nazwac go trenerem ponieważ osiagnal trochę więcej od bandy debili typu Hajto,Probierz Czesiu Miechniewiczi i Waldus Fornalik...

Pokaz kto za Boguskiego...kto za Jankowskiegono kto
Wychodzimy z gowna na prosta...Nie ma tej lysej szmaty,wiele rzeczy zmiania się na plus ....
Ja wiem i rozumiem ze porazka z zydowka boli jak s....ysyn i nie ma na to zadnego wytłumaczeni ale nie pchajmy się znowu w gowno ...

Wiec człowieku weź przestan .......ic o zwolnieniu Smudy tylko zacznij przedstawiać jakies racjonalne argumenty...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 30.09.2014 o godz. 13:03.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.09.2014, 13:06
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jestes glupi czy udajesz
Najlepiej olać tego typu osobników. Nie wytłumaczysz.

Pamiętam, jaki był cyrk przy zwalnianiu Maaskanta, jak podobne zacietrzewione ewenementy się produkowały na tym forum.
Pomogło? Rozwiązało to problemy klubu? Czy może dołożyło kolejnego trenera na listę płac, a wyniki zamiast poprawić - nadal się pogarszały?

Mam nadzieję, że Cupiał zmądrzał. Niewielką, ale jednak.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 30.09.2014, 13:10
Smuda OUT!
Kogo ma Franek wstawić zamiast Boguskiego czy Jankowskiego tak na poważnie pytam, może jakiś brylancik gnije na ławce ?

Dopiero co Smuda był cacy bo robił wyniki ponad stan teraz jest be po przegrał z parchami...
Owszem zawalił ten mecz łącznie z naszymi pro plejerami, myślę że doskonale z tego zdaje sobie sprawę.

Dostaniesz w zamian Fornalika czy blogera Michniewicza i będziesz szczęśliwy ? Jak będzie wyglądać gra i wyniki pod takimi tuzami trenerki ? Widać doświadczenia z Probierzem, Okuką, Kulawikiem nic nikogo nie nauczyły.

Smuda musi zostać minimum do przyjścia nowego prezesa klubu a najlepiej do końca sezonu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.09.2014, 13:15
Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Owszem zawalił ten mecz łącznie z naszymi pro plejerami, myślę że doskonale z tego zdaje sobie sprawę.
90% to wina zawodników. Pasy to żenująca drużyna, fakt że dali się im stłamsić i narzucić sobie ich warunki pokazuje, że brak nam jakości piłkarskiej. Co zresztą nie powinno nikogo dziwić, wszak budujemy zespół z piłkarskich odrzutów. Boguski, Stilić, Dudka czy Jankowski mają swoje ograniczenia. Na lepszych nas jednak nie stać.

Hypocrite napisał(a):Wyświetl post
Smuda musi zostać minimum do przyjścia nowego prezesa klubu a najlepiej do końca sezonu.
Normalnie, to stawia się cele i z nich rozlicza. Nie wiem nawet, czy naszym obecnie jest awans do pucharów, czy tylko pierwsza ósemka. Może być tak, że na wyjazdy do Kazachstanu nas zwyczajnie nie stać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kubaKCH
Junior Member

Stary 30.09.2014, 13:20
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jestes glupi czy udajesz

Nie byłem, nie jestem i nigdy nie będę zadnym zwolennikiem Smudy ale....

Pokaz mi kto za niego ....na już na teraz...
Smuda jest jaki jest ale smialo można nazwac go trenerem ponieważ osiagnal trochę więcej od bandy debili typu Hajto,Probierz Czesiu Miechniewiczi i Waldus Fornalik...

Pokaz kto za Boguskiego...kto za Jankowskiegono kto
Wychodzimy z gowna na prosta...Nie ma tej lysej szmaty,wiele rzeczy zmiania się na plus ....
Ja wiem i rozumiem ze porazka z zydowka boli jak s....ysyn i nie ma na to zadnego wytłumaczeni ale nie pchajmy się znowu w gowno ...

Wiec człowieku weź przestan .......ic o zwolnieniu Smudy tylko zacznij przedstawiać jakies racjonalne argumenty...
Napisałeś " Każdy, kto domaga się teraz zwolnienia Smudy jest idiotą i/lub sabotażystą"

Ja nim nie jestem. Chcesz dyskutować to nie obrażaj drugiej strony tekstami idiota, głupi itp.

Argumenty:

1. Boguski OUT - przez te lata co jest w klubie nie zapracował na to aby grać w Wiśle, albo kontuzje albo marazm a nie gra ( amatorzy lepiej grają w kopaną ) - za niego Stępiński jest w kadrze na ławce masz Zająca, jeśli ktoś z innej pozycji to może młody Cleber niech się ogrywa.

2. Jankowski? Co zagrał ? W pomocy jest z kogo wybierać. Lucas,Uryga, Stilić, Garguła, a może wkońcu ktoś młody Kuczak, Lech? Mogą się ogrywać przy starszych. Skoro Jankowski gra nędze to co za różnica kto za niego - a może się okaże że trafi na młodego ambitnego.

3.Smuda nie potrafi motywować zawodników, nie analizuje taktyki i gry przeciwnika ( do czeog się przyznał). Wystarczyło 8 kolejek aby przeczytano grę Wisły. Co lepsze nie graliśmy na jakimś wysokim poziomie te wszystkie rozegrane mecze. Odpuszczenie całkowite PP i danie siły kopaczom na derby bo się zmęczyli meczem z cwe7ami jest delikatnie mówiąc śmiszne.

W żadnej sprawie się nie sprawdza ten gość ( specjalnie nie używam słowa trener). Jedyny plus dla klubu nie krzyczy o pensje. Tylko czy o to tylko chodzi?

4.Kopacze zarabiają krocie a nie przekłada się to na zaangażowanie w grę. Kiedy któryś zawodnik zapłacił karę za brak chęci do gry? może to ich zmotywuje bo dla nich tylko kasa się liczy a nie derby czy mecz z cwe7ami.

Więc skończ się podniecać i podaj argumenty które mówią by go zostawić. Jeden to za mało.
Chrz☆AW
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 30.09.2014, 13:24
Cytat:
jeśli ktoś z innej pozycji to może młody Cleber niech się ogrywa
No sorry, ale jak z Tobą dyskutować? Może najpierw młody Cleber sobie wywalczy miejsce w trzecioligowych rezerwach (na razie głównie grzeje ławę), później coś w nich pokaże, a dopiero później niech myśli o... ławce w pierwszym zespole? Gość na chwilę obecną jest słaaaby. W sparingach przed sezonem był najgorszy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 30.09.2014, 13:25
[QUOTE=kubaKCH;1378846]Napisałeś " Każdy, kto domaga się teraz zwolnienia Smudy jest idiotą i/lub sabotażystą"

Ja nim nie jestem. Chcesz dyskutować to nie obrażaj drugiej strony tekstami idiota, głupi itp.

Argumenty:

1
Cytat:
. Boguski OUT - przez te lata co jest w klubie nie zapracował na to aby grać w Wiśle, albo kontuzje albo marazm a nie gra ( amatorzy lepiej grają w kopaną ) - za niego Stępiński jest w kadrze na ławce masz Zająca, jeśli ktoś z innej pozycji to może młody Cleber niech się ogrywa.
Owszem Boguski OUT ale kto za niego
Zajac to jeszcze nie ta polka..Cleber który nie miesci się w rezerwachA Stepinski to typowy napastnik...

Cytat:
2. Jankowski? Co zagrał ? W pomocy jest z kogo wybierać. Lucas,Uryga, Stilić, Garguła, a może wkońcu ktoś młody Kuczak, Lech? Mogą się ogrywać przy starszych. Skoro Jankowski gra nędze to co za różnica kto za niego - a może się okaże że trafi na młodego ambitnego.
Lucas który nie miesci się w rezerwach,Uryga,Stilic graja w każdym meczu na tej pozycji wiec kogo widzisz więcej

Cytat:
3.Smuda nie potrafi motywować zawodników, nie analizuje taktyki i gry przeciwnika ( do czeog się przyznał). Wystarczyło 8 kolejek aby przeczytano grę Wisły. Co lepsze nie graliśmy na jakimś wysokim poziomie te wszystkie rozegrane mecze. Odpuszczenie całkowite PP i danie siły kopaczom na derby bo się zmęczyli meczem z cwe7ami jest delikatnie mówiąc śmiszne
Jakie 8 kolejek Wystarczyla jedna bo każdy wie ze Wisła ma 11 zawodnikow wiec to żadne zaskoczenie kto i co będzie gral...
Odpowiedz cytując
kubaKCH
Junior Member

Stary 30.09.2014, 13:33
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
No sorry, ale jak z Tobą dyskutować? Może najpierw młody Cleber sobie wywalczy miejsce w trzecioligowych rezerwach (na razie głównie grzeje ławę), później coś w nich pokaże, a dopiero później niech myśli o... ławce w pierwszym zespole? Gość na chwilę obecną jest słaaaby. W sparingach przed sezonem był najgorszy.
Tylko jaka różnica między słabym Jankowskim a słabym Cleberem - Skoro nie on to czemu nie dwóch pozostałych ( Kuczak Lech) Jak mają walczyć o skład nie grając nic o stawkę.

Tak - grajmy 11-13 zawodnikami młodzi niech podają piłki.

P.s. Czy ja to wina że zawodnik ( I drużyny) jest słaby?
Chrz☆AW
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.09.2014, 13:36
4.Kopacze zarabiają krocie a nie przekłada się to na zaangażowanie w grę. Kiedy któryś zawodnik zapłacił karę za brak chęci do gry? może to ich zmotywuje bo dla nich tylko kasa się liczy a nie derby czy mecz z cwe7ami.
Dziecko - zorientuj się trochę w realiach klubu, a później zacznij się wypowiadać.
W tym miesiącu udało nam się wyrównać zaległości wobec piłkarzy. Tych z aktualnego składu. Jak przyjdzie płacić Genkovowi i Jovaniciowi, to może być niewesoło...

Tylko jaka różnica między słabym Jankowskim a słabym Cleberem
Dobre pytanie. W ilu meczach widziałeś młodego Clebera? Założę się, że w żadnym - w odróżnieniu od maaarcina.

EDIT: Szkoda na Ciebie czasu.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 30.09.2014 o godz. 13:38.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kubaKCH
Junior Member

Stary 30.09.2014, 13:38
[QUOTE=63.5 Kg;1378848]
Napisałeś " Każdy, kto domaga się teraz zwolnienia Smudy jest idiotą i/lub sabotażystą"

Argumenty:

1

Owszem Boguski OUT ale kto za niego
Zajac to jeszcze nie ta polka..Cleber który nie miesci się w rezerwachA Stepinski to typowy napastnik...

Lucas który nie miesci się w rezerwach,Uryga,Stilic graja w każdym meczu na tej pozycji wiec kogo widzisz więcej

Jakie 8 kolejek Wystarczyla jedna bo każdy wie ze Wisła ma 11 zawodnikow wiec to żadne zaskoczenie kto i co będzie gral...
Boguski Out i to już będzie wzmocnienie.
Skoro nie ma miejsca dla zmienników bo są bez formy lub nie nadają się na pozycję to po co im płaci Wisła?

22. Michał Buchalik30. Gerard Bieszczad40. Mateusz Zając 3. Michał Czekaj 4. Maciej Sadlok 5. Dariusz Dudka 6. Arkadiusz Głowacki 13. Marko Jovanović 21. Łukasz Burliga 26. Richard Guzmics 38. Bartłomiej Kolanko 43. Piotr Żemło 7. Maciej Jankowski 9. Rafał Boguski 10. Łukasz Garguła 11. Emmanuel Sarki 17. Ostoja Stjepanović 18. Semir Stilić 25. Lucas Guedes 27. Kamil Kuczak 32. Przemysław Lech 34. Alan Uryga 77. Wilde-Donald Guerrier 14. Mariusz Stępiński 23. Paweł Brożek 28. Adrian Wójcik 29. Tomasz Zając - nie ma z kogo wybierać czy co?
Chrz☆AW
Odpowiedz cytując
kubaKCH
Junior Member

Stary 30.09.2014, 13:44
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Dziecko - zorientuj się trochę w realiach klubu, a później zacznij się wypowiadać.
W tym miesiącu udało nam się wyrównać zaległości wobec piłkarzy. Tych z aktualnego składu. Jak przyjdzie płacić Genkovowi i Jovaniciowi, to może być niewesoło...

Dobre pytanie. W ilu meczach widziałeś młodego Clebera? Założę się, że w żadnym - w odróżnieniu od maaarcina.

EDIT: Szkoda na Ciebie czasu.
Kolejny argument z dupy wyciągnięty i jeszcze nietrafiony.

Podałem Ci kilka rozwiązań. W klubie nie siedze, mecze obserwuje.

Nie masz czasu nie pisz.
Chrz☆AW
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.09.2014, 13:44
Cytat:

Argumenty:

1. Boguski OUT - przez te lata co jest w klubie nie zapracował na to aby grać w Wiśle, albo kontuzje albo marazm a nie gra ( amatorzy lepiej grają w kopaną ) - za niego Stępiński jest w kadrze na ławce masz Zająca, jeśli ktoś z innej pozycji to może młody Cleber niech się ogrywa.

3.Smuda nie potrafi motywować zawodników, nie analizuje taktyki i gry przeciwnika ( do czeog się przyznał). Wystarczyło 8 kolejek aby przeczytano grę Wisły. Co lepsze nie graliśmy na jakimś wysokim poziomie te wszystkie rozegrane mecze. Odpuszczenie całkowite PP i danie siły kopaczom na derby bo się zmęczyli meczem z cwe7ami jest delikatnie mówiąc śmiszne.

W żadnej sprawie się nie sprawdza ten gość ( specjalnie nie używam słowa trener). Jedyny plus dla klubu nie krzyczy o pensje. Tylko czy o to tylko chodzi?

Więc skończ się podniecać i podaj argumenty które mówią by go zostawić. Jeden to za mało.

Dużo z tego co napisałeś to jak najbardziej prawda i ja się z tym zgadzam. Frania najmniejszą sympatią nie darzę, uważam go za człowieka z minionej epoki, który po prostu nie ogarnia realiów współczesnej piłki, który taktycznie jest na poziomie gimbusa z Football Managera albo i gorzej. Ale no właśnie.

Moim zdaniem problemem obecnej Wisły są piłkarze, a nie trener. Z tym beznadziejnym składem nawet Mourinho by nie poszalał, więc żadna zmiana trenera tu nic nie da. A zmiana trenera wiadomo wiążę się z kosztami odprawy itd.

Bo kogo my mamy w kadrze ?

Buchalik - przeciętniak, nic specjalnego nie oszukujmy się.
Burliga - drewniak, na dłuższą metę nie da się grać z tak tragicznie wyszkolonym technicznie zawodnikiem
Głowa - Głowa to Głowa wiadomo, ale latka lecą i z każdym dniem jest słabszy a nie lepszy
Węgier - pośmiewisko w poprzednim klubie
Sadlok - daje radę, ale pytanie jak długo?
Uryga - "podaje tylko do najbliższego lub do tylu". Różnicę pomiędzy nim a czołowymi DP w lidze dobitnie pokazał mecz z Legią
Dudka - kompletnie bezpłciowy, bez wyrazu, cień dawnego zawodnika
Boguski - szkoda nawet pisać
Jankowski - kompletny niewypał, najgorszy piłkarz w wyjściowej 11, jakimś cudem ciągle tam gra
Łukasz G. - ciągle schowany, niewidoczny, zwalnia akcje, prawie 34 letni
Stlić - jak mu żre to jest dobrze, ale jak się zatnie to chłopa nie ma cały mecz na boisku
Brożek - prawie 32 lata, z meczu na mecz równia pochyła, brak dawnego przyspieszenia, brak wykończenia, niewidoczny
Murzyny - szkoda komentarza, legendy krążą że razem mają około 40 IQ

Podsumowując 2 dobrych piłkarzy. Stilić i Głowacki. Powiedzmy 3 z Sadlokiem. Reszta to .... dupa i kamieni kupa.

Taka jest obiektywnie nasza kadra. Przesłaba. W dodatku stara i przesłaba. Z tymi piłkarzami nie da się grać o nic więcej niż o pierwszą 8/utrzymanie, ponieważ najzwyczajniej w świecie są słabi. I uważam, że pomimo tego że Franiu jest jaki jest to nikt z tą kadrą by nie miał wyników.

Spójrzmy prawdzie w oczy. Ta drużyna się już kończy. Jest stara. Następców nie widać, juniorzy trzymani na trybunach, albo w najlepszym przypadku na ławce. Bez ładu i składu wpuszczani wszyscy naraz do gry. Co będzie dalej?

Ciemność widzę ciemność niestety i heroiczny bój o utrzymanie za rok-dwa.

E. Z młodym Cleberem to się szanujmy. W rezerwach mamy kilkunastu piłkarzy lepszych od niego. Za nazwisko się nie będzie grać.
Ostatnio edytowane przez fialo : 30.09.2014 o godz. 13:48.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 30.09.2014, 13:51
Cytat:
Mecze obserwuje.
No chyba nie, skoro młodego Clebera do składu wciskasz.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 30.09.2014, 13:54
Ja jak szybko podjalem te dyskusje tak szybko z niej rezygnuje ponieważ jest ona całkowicie bezsensu...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.09.2014, 13:55
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
No chyba nie, skoro młodego Clebera do składu wciskasz.
Nie napisał gdzie. Może obserwuje w telegaziecie?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów