|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
witam. Właśnie zaczynam przygodę z FIFA jeśli chodzi o granie padem. Do tej pory używałem klawiatury. Z góry przepraszam za trywialny problem ale nie mogę sie w tym połapać.
Mam pada ESPERANZA EG102, i nie jest on na liście padów kompatybilnych z FIFA. W moim przypadku chodzi o prawy analog który po prostu nie działa. Przebrnąłem przez to i wyszło ze muszę podmienić/edytować 2 pliki mianowicie buttonData.ini i buttonDataSetup.ini . Wujek google pięknie znalazł mi gotowe te pliki dla tego pada u goscia na chomiku, mianowicie tutaj http://chomikuj.pl/BarcaPatch/FIFA+1...a+EG102+Analog znalazłem również gdzie te pliki podmieniać itd. A pytania mam takie: 1)czy ktoś wskaże mi w tych plikach gdzie jest ta zmieniona konfiguracja dla mojego pada 2)Czy konfiguracja pada JUZ W GRZE jest jest jakoś zależna od tego co mam w tych plikach INI ? To nie kłoci się ze sobą jakoś ? 3)w grze mam do wyboru 4 możliwości konfiguracji pada – KLASYCZNA, ALTERNATYWNA, 2 PRZYSKI , WLASNA. Nie mam pojęcia która wybrać, czy jest jakaś powiedzmy popularna na forum w takim sensie ze jest używana przez większość graczy bo gra się nią najlepiej, najłatwiej robić tricki (choć do tego to dłuuuuga droga) itd ? W tym momencie można powiedzieć ze mam czysta kartę jeśli chodzi o pamięć ruchów na padzie bo jak już napisałem, nigdy nie grałem we FIFE na padzie (jak i w żadna grę). Dzieki z góry. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Jeśli nie masz własnych przyzwyczajeń najlepiej jest korzystać z konfiguracji klasycznej, później jest się najłatwiej przestawić na grę na jakiejkolwiek konsoli i na jakimkolwiek padzie
![]() co do pików gry to nigdy nie korzystałem, kiedyś używałem specjalnego programu który lepiej niż system przetwarza sygnał z pada i pozbywa się problemu niewykrywania przycisków, jak znajdę jak to się nazywało to napisze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
PS: Odstaw Fifę i zacznij grać w Pesa ![]() PS2: Grał ktoś w nowego Thief'a ja długo czekałem na nową wersje i coraz bardziej wkręcam się w fabułę. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czemu polecasz pesa ? nigdy nie gralem w ta serie, zawsze fifa
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardziej w formie humoru napisałem, z tego względu, że gram w Pesy od wersji ISS Pro na PS1. A ostatnia Fifa w jaką dłużej grałem to wersja 2002.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
o właśnie, chodziło mi o x360ce, bardzo dobry program.
Co do bitwy PES vs. FIFA to z mojego doświadczenia w PESa gra się łatwiej, w fifie jest o wiele bardziej skomplikowany system odbioru piłki i wykonywania kiwek, przez co początkowe rozeznanie przychodzi trudniej i jest bardziej wymagające. PES mi się wydaje bardziej kanapowy, do zagrania z kolegami przy piwie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A ja słyszałem właśnie odmienne zdanie od ludzi, którzy przestawili się z Fify 14 na Pesa. Ilu graczy tyle opinii. |
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
Ma ktoś pomysł jak zainstalować GTA IV na windows 8 ?
Już prześledziłem cały net i wszystkie sposoby wypróbowałem:/ Zaznacze ,że raz mi sie udało i zadziałała ale potem zgrałem patch i nic :( Reinstal x 100 nic ,teraz sie pojawia Seculauncher failed to start application[2000] Gra orginał pudełkowa |
|
|
|
Member
Od: 03.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja szukam jakiejś fajnej strategii/ ekonomicznej typu Simcity, lub np. jakieś polityczno- ekonomiczne (seria Rule of Nations), a im bardziej rozbudowana tym lepiej. Tylko po polsku, bo jak jest bardzo rozbudowana to ciężko się połapać, o co chodzi. Może ktoś, coś polecić?
![]()
Ostatnio edytowane przez Greg91 : 15.03.2014 o godz. 23:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=9596
Pamiętam tą grę jeszcze z czasów Commodore. W kontynuację zagram z sentymentu. Co ciekawe oglądając filmik mają być wątki kibolskie np. walka z Meksykańcami na plaży. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dla fanów wiedzmina o oczekujacych na premiere W3 polecam zarezerwowac sobie dzis czas o 20.00
http://www.youtube.com/watch?v=OWCpuFCyQik konferencja do obejrzenia tu na zywo http://thewitcher.com/stream a potem bezpośrednio na Twitchu |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
GTA V na PC zapowiedziana, premiera jesienią.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
![]()
A
T A K |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pany poratujcie nie mogę odpalić ani COD Ghosts ani BF 4 config kompa
I5 3.0 GHZ 8 GB ram Geforce GTX 550 TI 1 GB Win 7 64 bit świeżo postawiony sterowniki do grafiki jak i DX aktualne więc czego nie odpala? minimalne niby spełnia dodam, że po odpalaniu czarny ekran i nic.... ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Kupiłem nowa fife 15 i mam taki problem. Klikam w tym ekranie, ktory wyskakuje po wcisnieciu ikonki fifa15, graj i nic sie nie dzieje. Nie moge znalezc nic w necie na ten temat. Ktoś może ma podobny problem? Dodam, że mam system windows 8 64 bity
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ceny niektórych gier są po......ione
FIFA 15: PS3 - 219,00 zł PS4 - 249,00 zł Xbox360 - 219,00 zł Xbox one - 249,00 zł PC - 155,00 Za co takie ceny? oO Za Planetary Annihilation fajną grę strategiczna wprowadzającą parę nowości płaci się 60 zł, natomiast odgrzewany kotlet FIFA 155 zł - chore. ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
PS3 - 199,00 zł PS4 - 219,00 zł Xbox360 - 199,00 zł Xbox one - 219,00 zł PC - 139,00 zł |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Ja kupiłem Fifę 15 na PS3 w media expert za 179.99.
Co do samej gry... Czy u Was też nie ma domowych strojów Wisły? Jako domowe są jednolite czerwone, a jako wyjazdowe jednolite białe... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Potrzebuję rady, poszukuję laptopa do 2000 zł. W sumie grać ani oglądać filmów na nim nie będę, bo od tego mam telewizor, tylko prace biurowe, nic szczególnego. Ja w temacie nie siedzę wogóle, może mi ktoś coś ciekawego polecić?
Ostatnio edytowane przez Arkas : 06.10.2014 o godz. 14:54.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
http://netgeeks.pl/laptop-do-1500-zl/ |
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2016
Offline |
|
|
World of Tanks
Klan Destroyers Widzew Company [DWC] zaprasza w swe szeregi kibiców Wisły Kraków, chętnych do grania plutonów a w przyszłości również twierdz i klanówek. Więcej informacji na /PW u graczy Polish_Terror i Terrorshark1910 |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Help!
Chciałem sobie zagrać w klasyka DSJ 2 edit: odpaliłem i gra działa normalnie wystarczyło w ustawieniach dosboxa pozmieniać i gra
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 20.01.2017 o godz. 16:05.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|