The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2014, 08:23
Cytat:
Norymberga ma swoje interesy
czyt. warunki wypożyczenia.

Cytat:
Chyba SKWK szykuje zgode z Ruchem
. Od toi-toia jest nibylandia. Prowokujcie dalej. Dziwicie się później, że nie wszyscy mają anielską cierpliwość i się wkurviają, przez co tak wysublimowany przez Was poziom dyskusji spada. Ale sorry, jestem tylko głupim kibolem. Wy jesteście za to bardzo mąrzy i nie reagujecie na zaczepki

Cytat:
Hmmm... a na jakiej podstawie zakładacie, że Kocian mówi prawdę, całą prawdę i tylko prawdę?
A z tego powodu, że gole dla jego drużyny strzelają obrońcy (jak w swoim czasie Marcelo u nas). Ofensywa to jeden wielki pytong. Gdyby mógł go wypożyczyć na odpowiednich warunkach to by to zrobił.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 21.08.2014 o godz. 08:26.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.08.2014, 09:57
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Wy kielbasiarze widze trwajac w swej agonii wylecieliscie juz poza atmosfere.
...chyba tą atmosferę, która jest na R22.

ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
czyt. warunki wypożyczenia.
...niestety dalej nigdzie nie ma o 20 spotkaniach, karach itd itp...

Od toi-toia jest nibylandia. Prowokujcie dalej. Dziwicie się później, że nie wszyscy mają anielską cierpliwość i się wkurviają, przez co tak wysublimowany przez Was poziom dyskusji spada.
Jeżeli dla kogoś zdanie odmienne jest prowokacją... Freud miał i na ten temat swój wywód.
Wiadome cytując klasyka, że Twoja prawda jest bardziej twojsza niż mojsza, a wogóe Twoja jest najtwojsza i tego sie trzymajmy!
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 21.08.2014, 10:07
Cytat:
...niestety dalej nigdzie nie ma o 20 spotkaniach, karach itd itp...
Bo to jest ujęte pod pojęciem "interesy norymbergii".

Cytat:
Jeżeli dla kogoś zdanie odmienne jest prowokacją... Freud miał i na ten temat swój wywód.
Ta wstawka z SKWK była jak najbardziej na miejscu w tym temacie. Wniosła wiele do dyskusji. W ogóle żadnego offtopu

Cytat:
Wiadome cytując klasyka, że Twoja prawda jest bardziej twojsza niż mojsza, a wogóe Twoja jest najtwojsza i tego sie trzymajmy!
Skoro przedstawiasz takie podejście. Mam swoje zdanie, mogę je zmienić pod wpływem wystarczającej siły argumentu.

Prawda jest jedna. Druga zwana gówno-prawdą.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 21.08.2014, 10:17
Bo to jest ujęte pod pojęciem "interesy norymbergii".
Zauważ jedno... szukając konkretnie "interesów norymbergii" dochodzisz tylko do 3 źródeł:
-niebiescy.pl
-forum niebiescy.pl
-forum wislakrakow.com

pytanie: gdzie w tym wszystkim katowickisport.pl?

...wniosek?

Mnie też przekonują konkretne argumenty, a nie cytat z forum podparty źródłem niewiadomego pochodzenia.
Katowicki Sport wczoraj napisał odnośnie wzrostu zainteresowaniem meczami Podbeskidzia i budowania drużyny regionalnej pod Klimczokiem, że na stadionie w Bielsku coraz częściej pojawiają się grupy kibicowskie z miast regionu: Wisła, Skoczów, Żywiec... i Wadowice

ps. Ma to być równoznaczne z tym, że FC Wadowice bojkotując mecze Wisły jeździ do Bielska na Podbeskidzie? Wystarczy dodać źródło katowickisport.pl i już na stronie Podbeskidzia napiszą, że kibice Wisły przerzucają się na Podbeskidzie?
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 21.08.2014 o godz. 10:29.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 21.08.2014, 10:23
Jestes debilem?
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 21.08.2014, 10:30
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Zauważ jedno... szukając konkretnie "interesów norymbergii" dochodzisz tylko do 3 źródeł:
-niebiescy.pl
-forum niebiescy.pl
-forum wislakrakow.com

...wniosek?

Mnie też przekonują konkretne argumenty, a nie cytat z forum podparty źródłem niewiadomego pochodzenia.
Katowicki Sport wczoraj napisał odnośnie wzrostu zainteresowaniem meczami Podbeskidzia i budowania drużyny regionalnej pod Klimczokiem, że na stadionie w Bielsku coraz częściej pojawiają się grupy kibicowskie z miast regionu: Wisła, Skoczów, Żywiec... i Wadowice
Jeżeli chodzi o Ruch to skoro czytasz tak te śląskie gazety to wiesz, że mają dużego nowego sponsora i pieniądze to nie jest ich największy problem już, skoro potrafili za Visniakovsa zapłacić 400 000 euro to pewnie też nie mieliby problemu z wypożyczeniem Stępińskiego, co za tym idzie musiały jakieś wystąpić po za finansowe aspekty, że z niego zrezygnowali. Tobie się zdaje, że Wisła to ten sam klub co 10 lat temu i negocjuje z pozycji siły? Nie, Norymberga będzie miała w dupie wypożyczenie jak się nie spełni jej warunków, więc albo Wisła przystanie albo Stępiński wróci do 3 ligi niemieckiej.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2014, 10:54
-niebiescy.pl
-forum niebiescy.pl
-forum wislakrakow.com

...wniosek?

ps. Ma to być równoznaczne z tym, że FC Wadowice bojkotując mecze Wisły jeździ do Bielska na Podbeskidzie? Wystarczy dodać źródło katowickisport.pl i już na stronie Podbeskidzia napiszą, że kibice Wisły przerzucają się na Podbeskidzie?
http://katowickisport.pl/pilka-nozna...4,1,12446.html

Masz ....a i skończ już .......ić.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.08.2014, 10:58
Największym problemem w tej sprawie, i nie tylko tej, jest to, że tworzycie jakieś teorie i ich zaciekle bronicie na podstawie informacji z 2 bądź 3 reki. Ruch nie musiał dostać takiej samej oferty, jak Wisła, a sama Wisła, nawet jeśli wyjściowe założenia były podobne, nie musiała ostatecznie na nie się zgodzić. Trwały przecież i ciągle trwają negocjacje, o szczegółach których nic nie wiemy i nigdy się nie dowiemy.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 21.08.2014, 11:00
Tak się martwicie tymi warunkami wypożyczenia, jakbyśmy mieli idiotę za prezesa...
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 21.08.2014, 11:13
Żaden normalny klub nie przystałby na takie warunki wypożyczenia. O Bednarzu można powiedzieć wiele, ale nie wierzę, że jest aż takim idiotą.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 21.08.2014, 11:15
Wersja dla Kurza i Matejasa, bo coś ciężko dzisiaj z włączeniem szarych komórek:

Klub WYPOŻYCZA piłkarza 19 LETNIEGO, z którego jeszcze mają nadzieję COŚ ULEPIĆ. (Kurz, Matejas- bo wykluczają opcję pierwokupu. Rozumiemy, tak?) Czy ma to sens jeżeli:

a) w razie jakby mu się gdzieś bardziej spodobało, to pójdzie sobie w p*izdu?

b) nie będzie grał WCALE, lub ogony?

b) będzie grał, ALE NIE NA TEJ POZYCJI, na jakiej mamy zamiar go ustawiać?

Nie, nie ma.

Cytat:
Trwały przecież i ciągle trwają negocjacje, o szczegółach których nic nie wiemy i nigdy się nie dowiemy.
Jakie masz negocjacje tutaj, jak już zawodnik przechodzi testy medyczne? On tam idzie PO uzgodnieniu umowy, a nie PRZED.

Kurz- W Twojej teorii Norymberga dowiaduje się o nowym, potężnym sponsorze i chce wyciągnąć od chorzowian szmal. Po co, skoro sami go mają wystarczająco? By mieć go jeszcze więcej? Ok, sens to ma, lecz pozorny- nie ogrywają Stępińskiego, który jeszcze może sobie pozwolić na miano utalentowanego juniora. Poza tym- ściągnęli go za mniej więcej 120-150 tys. euro. Jaką kwotę sobie mogliby krzyknąć?

Gdyby Ruch nie ściągnął Visnakovsa mogliby pogadać. Teraz kolejny napastnik, który musi występować w praktycznie każdym meczu to wpier*dalanie się w robotę trenera. A nikt nie lubi, jak mu się patrzy na ręce...
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 21.08.2014 o godz. 11:18.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.08.2014, 11:20
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tak się martwicie tymi warunkami wypożyczenia, jakbyśmy mieli idiotę za prezesa...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 21.08.2014, 11:26
Bednarz moze na takie rozwiazanie by sie zgodził, ale nie Smuda. Jemu nikt nie bedzie mowil, kto ma grać czy nie. Nie wiem, po co dyskutujemy na ten temat.

Moim zdaniem konkretów dowiemy sie za kilka dni. Na dziś nie ma sensu o tym dyskutowac, bo nic nie wiemy poza tym co napisał Ruch.

Może Stępiński zaczał naciskac na Norymberge, żeby go puscili?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.08.2014, 12:02
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Żaden normalny klub nie przystałby na takie warunki wypożyczenia. O Bednarzu można powiedzieć wiele, ale nie wierzę, że jest aż takim idiotą.
Będziesz musial jednak poglebic swój pogląd na idiotyzm Bednarza...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 21.08.2014, 12:38
Nie bardzo rozumiem dlaczego warunek pierwokupu miałby być jest zaporowy.
Oczywiście że nie ma to nic wspólnego z racjonalnym budowaniem drużyny, ale nam brakuje napastnika już .... a nie stać nas na zakup a nawet opcje pierwokupu Stępińskiego.
Proste.

Jaka jest inna opcja ? Gramy tym co mamy, a mamy niewiele.
Ja wolałbym jednak dobrego napastnika na rok niż w ogóle ....

i tu jedyna kwestią do dyskusji jest czy nasi juniorzy są słabsi od Stępińskiego?.
Tego nie jestem pewien !
Ostatnio edytowane przez Grantar : 21.08.2014 o godz. 12:41.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 21.08.2014, 13:16
Wersja dla Kurza i Matejasa, bo coś ciężko dzisiaj z włączeniem szarych komórek:

Klub WYPOŻYCZA piłkarza 19 LETNIEGO, z którego jeszcze mają nadzieję COŚ ULEPIĆ. (Kurz, Matejas- bo wykluczają opcję pierwokupu. Rozumiemy, tak?) Czy ma to sens jeżeli:

Nie, nie ma.

Jakie masz negocjacje tutaj, jak już zawodnik przechodzi testy medyczne? On tam idzie PO uzgodnieniu umowy, a nie PRZED.

Kurz- W Twojej teorii Norymberga dowiaduje się o nowym, potężnym sponsorze i chce wyciągnąć od chorzowian szmal. Po co, skoro sami go mają wystarczająco? By mieć go jeszcze więcej? Ok, sens to ma, lecz pozorny- nie ogrywają Stępińskiego, który jeszcze może sobie pozwolić na miano utalentowanego juniora. Poza tym- ściągnęli go za mniej więcej 120-150 tys. euro. Jaką kwotę sobie mogliby krzyknąć?

Gdyby Ruch nie ściągnął Visnakovsa mogliby pogadać. Teraz kolejny napastnik, który musi występować w praktycznie każdym meczu to wpier*dalanie się w robotę trenera. A nikt nie lubi, jak mu się patrzy na ręce...
Powtórzę ponownie. Warunki, które przedstawiono Ruchowi, jeśli takie rzeczywiście były, nie muszą być tymi samymi, na których ostatecznie Wisła sprowadza Stępińskiego. Problem z tobą polega na tym, że starasz się wejść w rolę wszystkowiedzącego, mimo że nie brałeś udziału w negocjacjach, a swoją wiedzę czerpiesz z jedynie z "gazetek" i tabloidów.

Powołam się teraz na tak samo "wiarygodne" źródło, jak twoje i zacytuję wywiad z Stępińskim. Sam sobie resztę dopowiedz, bo w tym jesteś dobry.

Wisła była najbardziej konkretna. Jest tu tylko jeden napastnik, Paweł Brożek, ale będę walczył o miejsce w składzie.

Oczywiście wolałbym grać jako wysunięty napastnik, ale będę grał tam, gdzie wystawi mnie trener. Może być tak, że zagram dobry mecz na skrzydle i tam już zostanę. Tak czy inaczej, czuję się napastnikiem.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 21.08.2014, 13:31
Moje źródło to logika.

Cytat:
Problem z tobą polega na tym, że starasz się wejść w rolę wszystkowiedzącego, mimo że nie brałeś udziału w negocjacjach, a swoją wiedzę czerpiesz z jedynie z "gazetek" i tabloidów.
Staram się wejść ale w zupełnie coś innego.

Cytat:
Sam sobie resztę dopowiedz, bo w tym jesteś dobry.
Powtarzam- ja wysnuwam logiczne wnioski. Jednak w polskiej piłce to niestety bardzo rzadko działa. W naszym ukochanym klubie jeszcze rzadziej.

Cytat:
Warunki, które przedstawiono Ruchowi, jeśli takie rzeczywiście były, nie muszą być tymi samymi, na których ostatecznie Wisła sprowadza Stępińskiego.
Konkretniej w czym te różnice mogłyby się znajdować.

Generalnie to rozczarowałem się. Tyle czasu czekałem na odpowiedź, a wartości merytorycznej praktycznie nie widzę. Za to "zaczepek" co nie miara.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 21.08.2014, 13:58

Nie, nie ma.
Mam nadzieje, że będzie opcja b) i b). Nie będzie grał wcale lub ogony, a jeśli już będzie grał to tam gdzie będzie miejsce po kontuzjowanym zawodniku!
Dziś czytam, że Tomasz Zając bardziej się nadaje na skrzydło, niż na atak... więc powiedz mi dlaczego wpajano chłopakowi tyle lat, że jest napastnikiem?

serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
I tego się trzymajmy...

wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Jestes debilem?
W związku z czym niby Wieśniaku? Zaczepka zupełnie nie na miejscu, a i poziom też niezbyt wysublimowany - jak powiedział ABGwiślakABG.

piter116 napisał(a):Wyświetl post
http://katowickisport.pl/pilka-nozna...4,1,12446.html

Masz ....a i skończ już .......ić.
Otwórz lepiej oczy i skończ wszystko łykać co piszą Ci antyBednarzowcy. Nie łykaj też we wszystko co napisane w internecie, bo można się od tego nabawić zakażenia przewodu pokarmowego!

Dziwicie się później, że nie wszyscy mają anielską cierpliwość i się wkurviają, przez co tak wysublimowany przez Was poziom dyskusji spada.
Tu akurat cytat kolegi pasuje jak ulał...

Weź sobie piter "Sport katowicki" Nr 193, przeczytaj wywiad z Kocianem... rozmawiał Leszek Błażyński. Ten sam wywiad ukazał się rano na www.katowickisport.pl. Koło południa pojawiła się wzmianka na forum niebieskich o warunkach jakie stawia Norymberga. Nagle o 14.05 pojawiają się owe warunki na niebiescy.pl, a o 19.06 na katowickisport.pl pojawia się identyczny cytat Kociana. Oczywiście w obu przypadkach z Kocianem rozmawiał Leszek Błażyński.

Taka powinna być hronologia czy raczej odwrotnie? Kto pier... ten pier...! Zastanów się piter następnym razem zanim coś napiszesz, bo mnie tym raczej nie zaimponowałeś!

ps. Nie od dziś wiadomo, że w Chorzowie takie obyczaje są, że jak nie można kogoś pozyskać i transfer nie wypala... dorabia się do tego ideologię...
ps2. koniec tematu Stępińskiego, bo robi się z tego kolejny "Smoleńsk", nie można być obiektywnym w temacie, bo to się nie zgadza z polityką antyBednarzowską postawą większości. Każdy ma swoje racje i wie najlepiej jak zaawansowane są rozmowy na linii Kraków - Norymberga i na jakie warunki rada nadzorcza przystaje!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 21.08.2014 o godz. 14:25.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 21.08.2014, 14:21
Chcialbym skromnie zauwazyc, ze w tych artykulach nie bylo zadnej wzmianki o Bednarzu. Chcialbym tez zauwazyc, ze umowa jaka miala obowiazywac zostala odrzucona przez Ruch bo dla nich byla niekorzystna. Chcialbym tez zauwazyc, ze jesli taka sama niekorzystna umowa bedzie podpisana w Wisle wtedy bedzie mozna obarczac wina lysego. Chcialbym tez zauwazyc, ze nikt z gory nie napisal, ze taka umowa zostala juz Wisle przedstawiona i Bednarz ja podpisal. Na koniec wiec chcialbym zauwazyc, ze to ty robisz Smolensk a z siebie Macierewicz poki co i nikt wiecej.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.08.2014, 15:31
Mam nadzieje, że będzie opcja b) i b). Nie będzie grał wcale lub ogony, a jeśli już będzie grał to tam gdzie będzie miejsce po kontuzjowanym zawodniku!
Dziś czytam, że Tomasz Zając bardziej się nadaje na skrzydło, niż na atak... więc powiedz mi dlaczego wpajano chłopakowi tyle lat, że jest napastnikiem?

I tego się trzymajmy...

W związku z czym niby Wieśniaku? Zaczepka zupełnie nie na miejscu, a i poziom też niezbyt wysublimowany - jak powiedział ABGwiślakABG.

Otwórz lepiej oczy i skończ wszystko łykać co piszą Ci antyBednarzowcy. Nie łykaj też we wszystko co napisane w internecie, bo można się od tego nabawić zakażenia przewodu pokarmowego!

Tu akurat cytat kolegi pasuje jak ulał...

Weź sobie piter "Sport katowicki" Nr 193, przeczytaj wywiad z Kocianem... rozmawiał Leszek Błażyński. Ten sam wywiad ukazał się rano na www.katowickisport.pl. Koło południa pojawiła się wzmianka na forum niebieskich o warunkach jakie stawia Norymberga. Nagle o 14.05 pojawiają się owe warunki na niebiescy.pl, a o 19.06 na katowickisport.pl pojawia się identyczny cytat Kociana. Oczywiście w obu przypadkach z Kocianem rozmawiał Leszek Błażyński.

Taka powinna być hronologia czy raczej odwrotnie? Kto pier... ten pier...! Zastanów się piter następnym razem zanim coś napiszesz, bo mnie tym raczej nie zaimponowałeś!

ps. Nie od dziś wiadomo, że w Chorzowie takie obyczaje są, że jak nie można kogoś pozyskać i transfer nie wypala... dorabia się do tego ideologię...
ps2. koniec tematu Stępińskiego, bo robi się z tego kolejny "Smoleńsk", nie można być obiektywnym w temacie, bo to się nie zgadza z polityką antyBednarzowską postawą większości. Każdy ma swoje racje i wie najlepiej jak zaawansowane są rozmowy na linii Kraków - Norymberga i na jakie warunki rada nadzorcza przystaje!
Tak się akurat składa, że 19:06 to godzina ostatniej edycji artykułu. Cytat z Kociana pojawił się na KS + - najpóźniej o 13.

Odejmij sobie 3 godziny i masz czas wstawienia tego wpisu na TT.

Nie dorabiaj do tego chorych ideologii.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 21.08.2014 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 21.08.2014, 15:52
Co Łysego interesuje co będzie za rok ? Nic, ma to w dupie. Bierze piłkarza, bo nie ma kim grać, a że umowa jest niekorzystna dla Wisły w dłuższej perspektywie to inna para kaloszy.

Dla Niemców Wisła czy Ruch to wszystko jedno. My dostaniemy tego piłkarza tylko jak zgodzimy się na ich warunki (takie same jak ma Ruch). Oni Stępińskiego jeszcze nie skreślić i dlatego postawili takie warunki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 21.08.2014, 16:40
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Co Łysego interesuje co będzie za rok ? Nic, ma to w dupie. Bierze piłkarza, bo nie ma kim grać, a że umowa jest niekorzystna dla Wisły w dłuższej perspektywie to inna para kaloszy.
teraz czepiacie się jednego zapisu, a zapewne gdy pewien prezes podpisywał wypożyczenia jednocześnie : Riosa, Bukhariego, Nuneza, Diaza, Bitona, Cikosza, Chaveza to wszyscy przyklaskiwali. Z tego grona wykupiono zresztą tylko tego ostatniego, co okazało się jednym z większych błędów.

Przy tych 'transferach' wypożyczenie za pół darmo Stępińskiego to małe piwo.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.08.2014, 17:55
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Ee tam to np. okoliczności sprzedaży Kirma czy odejścia Wilka to wg mnie kompromitacje Bednarza, a nie ta sprawa... no chyba że podpisał jakiś kolejny chory cyrograf.
"Na pewno tak nie jest bo Smuda by się nie zgodził" - dowcip dnia. S po raz stutysięczny jedno powiedział (Stępiński bez pierwokupu jest bez sensu), drugie zrobił... - chcesz kogoś dodatkowego do kadry czy nie chcesz? Chcem... jawohl!
Golas musi cieszyć się z każdego daru... oby warunki którymi jest obwarowany nie były zbyt dokuczliwe.
Ostatnio edytowane przez arti : 21.08.2014 o godz. 18:16.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.08.2014, 20:17
Karherop napisał(a):Wyświetl post
teraz czepiacie się jednego zapisu, a zapewne gdy pewien prezes podpisywał wypożyczenia jednocześnie : Riosa, Bukhariego, Nuneza, Diaza, Bitona, Cikosza, Chaveza to wszyscy przyklaskiwali. Z tego grona wykupiono zresztą tylko tego ostatniego, co okazało się jednym z większych błędów.

Przy tych 'transferach' wypożyczenie za pół darmo Stępińskiego to małe piwo.
Po pierwsze to te wszystkie wypożyczenia (chyba oprócz Sivakova) miały opcje wykupu - co prawda za kwoty z kosmosu jeśli chodzi o realia polskiej ligi ale jednak. I z tego co pamiętam to nie wszystkim taka polityka się podobała.

Po drugie - Stępiński, podobno wielki talent, nie rozegrał nawet minuty w barwach pierwszego zespołu z Norymbergi. Występował w rezerwach (szału nie było), grających na poziomie 4 ligi niemieckiej - w poprzednim sezonie mieliśmy takiego młodego, zdolnego z tego poziomu rozgrywkowego, jak to wyglądało na boisku to chyba wszyscy wiedzą. Gość jest bez poważnego grania od ponad roku.

Po trzecie gwarantowanie Stępińskiemu grania bez względu na formę oraz na pozycji jakiej sobie zażyczy to kuriozum, co dodatkowo odbije się na atmosferze w szatni.

Niestety pewnie go podpiszą, zgodnie z obowiązującą maksymą prezesa "byle do pierwszego".
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 21.08.2014, 20:39
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze to te wszystkie wypożyczenia (chyba oprócz Sivakova) miały opcje wykupu - co prawda za kwoty z kosmosu jeśli chodzi o realia polskiej ligi ale jednak. I z tego co pamiętam to nie wszystkim taka polityka się podobała.

Po drugie - Stępiński, podobno wielki talent, nie rozegrał nawet minuty w barwach pierwszego zespołu z Norymbergi. Występował w rezerwach (szału nie było), grających na poziomie 4 ligi niemieckiej - w poprzednim sezonie mieliśmy takiego młodego, zdolnego z tego poziomu rozgrywkowego, jak to wyglądało na boisku to chyba wszyscy wiedzą. Gość jest bez poważnego grania od ponad roku.

Po trzecie gwarantowanie Stępińskiemu grania bez względu na formę oraz na pozycji jakiej sobie zażyczy to kuriozum, co dodatkowo odbije się na atmosferze w szatni.

Niestety pewnie go podpiszą, zgodnie z obowiązującą maksymą prezesa "byle do pierwszego".
Widzę, że wszyscy oglądali dokumenty, które ostatecznie ma podpisać Wisła. Nieźle.
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 21.08.2014, 20:52
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że wszyscy oglądali dokumenty, które ostatecznie ma podpisać Wisła. Nieźle.
A ty je widziałeś? No tak, Kocian oczywiście kitował a Wisłę czy Ruch na pewno stać na opłacenie pełnego kontraktu Stępińskiego i to one będą stawiać warunki Norymberdze...
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.08.2014, 20:54
Kurz z tobą na czele oglądają. Najwięcej masz do gadania a nic nie widziałeś. Na razie wiemy że Ruch kopnął ofertę Norymbergi w dupę. A to budzi obawy że my ze słabym prezesem łasimy się żeby z niej skorzystać. Chociaż jest (w wersji dla Ruchu) chuja warta dla klubu! A to budzi obawy zrozumiałe tym którym los Wisły leży na sercu. Więc nie męcz innych swoim "zdrowym rozsądkiem". Bo Bednarz nie jest rozsądny. W tym problem.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 21.08.2014, 21:23
nie chce tu trzymac zadnej ze stron ale ....pamietajacie ze ten szkodnik jest zdolny do wszystkiego - mnie juz nic nie zaskoczy ...skoro po podpisaniu umowy z ta UFA nie zostal zaskarzony do sadu o dzialanie na szkode firmy tzn ze proces niszczenia Lysego Weza jest wrecz nieograniczony ....dozylem czasow gdzie w WISLE nawet najwiekszy idiotyzm mnie juz nie zaskoczy
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.08.2014, 21:28
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Grunt ze Ty je widziales jak wrociles do domu synu Jacka...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 21.08.2014, 21:28
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
A ty je widziałeś? No tak, Kocian oczywiście kitował a Wisłę czy Ruch na pewno stać na opłacenie pełnego kontraktu Stępińskiego i to one będą stawiać warunki Norymberdze...
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kurz z tobą na czele oglądają. Najwięcej masz do gadania a nic nie widziałeś. Na razie wiemy że Ruch kopnął ofertę Norymbergi w dupę. A to budzi obawy że my ze słabym prezesem łasimy się żeby z niej skorzystać. Chociaż jest (w wersji dla Ruchu) chuja warta dla klubu! A to budzi obawy zrozumiałe tym którym los Wisły leży na sercu. Więc nie męcz innych swoim "zdrowym rozsądkiem". Bo Bednarz nie jest rozsądny. W tym problem.
Powyżej napisałem. "Powtórzę ponownie. Warunki, które przedstawiono Ruchowi, jeśli takie rzeczywiście były, nie muszą być tymi samymi, na których ostatecznie Wisła sprowadza Stępińskiego".

Różnica pomiędzy mną a wami polega na tym, że ja używam trybu przypuszczającego, a wy "wiecie" swoje, zapewne lepiej od działaczy naszego klubu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów