The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.08.2014, 14:24
Zawsze lepiej mieć opcję wykupu, ale jeśli sprawa sprowadza się do kwestii mieć Stępińskiego lub nikogo, to nie należy wybrzydzać.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.08.2014, 14:29
Wisła nie ma żadnej karty przetargowej, by naciskać na FC Nurnberg, ale warto zauważyć, że Stępiński ma kontrakt z Niemcami do 30.06.2016. Oznacza to, że po zakończeniu wypożyczenia pozostanie mu tylko rok umowy.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 20.08.2014, 14:31
Ktoś mi może napisać o atutach Stępińskiego, bo mam wrażenie że chłopak transfer wywalczył sobie wiekiem
.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 20.08.2014, 14:42
syryls napisał(a):Wyświetl post
Ktoś mi może napisać o atutach Stępińskiego, bo mam wrażenie że chłopak transfer wywalczył sobie wiekiem
Głównym atutem jest to, że w ogóle ktoś będzie . Tu masz jakiś cytat sprzed roku:

Stępiński zadebiutował w Ekstraklasie mając zaledwie 16 lat. W bieżącym sezonie na stałe zadomowił się w pierwszym składzie Widzewa; jesienią przeważnie wchodził z ławki rezerwowych, ale wiosną stał się już podstawowym napastnikiem. W sumie strzelił pięć bramek, co jak na osiemnastolatka jest fantastycznym wynikiem. Nawet Arkadiusz Milik czy Rafał Wolski nie trafiali tak często w podobnym wieku. Do tego Stępiński swoją wartość podwyższył w meczach reprezentacji młodzieżowych.

- Niejeden raz widzieliśmy go w akcji. To dla nas ekscytujący zawodnik, jest zwinny, dobrze radzi sobie z przodu boiska, ale także w pozostałych obszarach. W końcu to trzeci najlepiej zapowiadający się talent w Polsce - chwali Stępińskiego Bader.

W samych superlatywach wypowiada się też komentator "Polsatu Sport" i korespondent "Kickera" w Polsce - Roman Kołtoń: - Fantastyczny chłopak o niesamowitych umiejętnościach. Może się pochwalić nieprzeciętnym instynktem strzeleckim, jest zwinny, inteligentny, świetny technicznie.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.08.2014, 15:27
Bez pierwokupu, to bezsensowne rozwiązanie. Wątpię, by ten chłopak był w stanie nam pomóc. Owszem, Norymberga go puści za rok, jak zobaczą jego słabość w naszej lidze. Visnakovsem mogli się raczej zainteresować. Generalnie brak nam ogranych piłkarzy w przedziale wiekowym 22-25.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.08.2014, 15:29
Jak zaklepią Stępińskiego , to został już tylko środkowy pomocnik , który zastąpi Stjepanovica
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 20.08.2014, 15:33
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Bez pierwokupu, to bezsensowne rozwiązanie.
Lepiej nie mieć nikogo, bo taka jest chyba jedyna alternatywa?
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.08.2014, 15:41
Pamiętacie jakie nadzieje były wiązane z Riosem ? Dla mnie Stępiński to zapchajdziura, co nie oznacza że się nie cieszę z tego transferu.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.08.2014, 15:43
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Lepiej nie mieć nikogo, bo taka jest chyba jedyna alternatywa?
Nie jedyna. Inną jest wyj... tych tzw.skautów, których utrzymanie coś tam kosztuje, a ich działalność to ta "jedyna alternatywa".
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.08.2014, 16:40
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak zaklepią Stępińskiego , to został już tylko środkowy pomocnik
No tak, bo po co zmiennicy dla bocznych obrońców? Po co jakiś stoper skoro w razie potrzeby mamy... Czekaja Ponadto aż dwóch skrzydłowych w całej kadrze i jeden świeżutki golkiper, który nie bardzo się sprawdza.

Nie wiem co to za myślenie, żę wystarczy ściągnąć jednego pomocnika i można zamykać kadre. Wpadną 3 kontuzje i tylko czekać na powtórke z Ł3 z zeszłego sezonu.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 20.08.2014, 16:43
Kamson napisał(a):Wyświetl post
No tak, bo po co zmiennicy dla bocznych obrońców? Po co jakiś stoper skoro w razie potrzeby mamy... Czekaja Ponadto aż dwóch skrzydłowych w całej kadrze i jeden świeżutki golkiper, który nie bardzo się sprawdza.

Nie wiem co to za myślenie, żę wystarczy ściągnąć jednego pomocnika i można zamykać kadre. Wpadną 3 kontuzje i tylko czekać na powtórke z Ł3 z zeszłego sezonu.
Też bym chciał 10 nowych piłkarzy .Patrze realistycznie na to jakie są nasze perspektywy finansowo-transferowe i jeden pomocnik byłby na wage zlota
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 20.08.2014, 17:09
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Nie jedyna. Inną jest wyj... tych tzw.skautów, których utrzymanie coś tam kosztuje, a ich działalność to ta "jedyna alternatywa".
Na razie klub ma kilkanaście milionów złotych długów. Przypuszczam, że wierzyciele są w stanie zaakceptować niezbędne wydatki, które sprawią, że klub będzie funkcjonował, co zapewni im zwrot długów, ale nie istotne ruchy transferowe.
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.08.2014, 18:02
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Jak zaklepią Stępińskiego , to został już tylko środkowy pomocnik , który zastąpi Stjepanovica
Też tak myślałem, ale po głębszym zastanowieniu uznalem, że bardziej potrzebny jest nam środkowy obrońca. Głowacki ma już swoje lata, poza tym wiadomo - kontuzje. Dudka jest awaryjnie, już jego lepiej by było na defensywną pomoc przerzucić.Czekaj niepewny i też kontuzje łapie. Jovanovic juz chyba definitywnie odpadł. Niedlugo wraca Chavez i ma jeszcze 1,5 roku kontraktu, ale to akurat oslabienie. Na defensywną jest Ostoja, Uryga, Dudka i chyba Guedes. Moim zdaniem wystarczy.

Co do Stępińskiego to spoko. Brożek też się starzeje i jest poza formą. Przydalby się jeszcze ktoś sensowny na skrzydło, by Gargula nie musiał tam grać. Nasi Haitanczycy też ostatnio słabo.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 20.08.2014, 18:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Fajnie by było jakby inni młodzi piłkarze też dostawali szansę bez liczenia na kontuzję kolegi.

Taka ciekawostka - w tym sezonie w ciągu 5 meczy w lidze np w Legii dostało szansę 11 młodych piłkarzy co nie przeszkadzało im zgromadzić 10 punktów. Lech wprowadził 6 młodych juniorów w 5 meczach. (Za NC+)

My raptem 2 - Uryga i Zając. A przecież mamy jednych z najlepszych juniorów, jeśli nie najlepszych - mistrzów Polski za poprzedni sezon. I co na to "sparciały" Franio? Inni mając bogactwo na ławce jak Legia zawsze wpuszczą w lidze 1 czasem 2 juniorów w pierwszej 11. My mając pustki na ławce.. nie robimy w meczu nawet żadnych zmian... bo po co? Jeszcze młody by wszedł i pograł.

Oj ten Smuda jest nie reformowalny. Tak jak Szatałow w Łęcznej. Im starszy zespół tym lepszy. Im mniej zmian tym lepiej... a taki Głowacki 36 lat i kilku po 30 w jedenastce...

Legia robi dokładnie to samo co my gdy walczyliśmy o LM 3 lata temu, czyli całkowicie olała ligę. Na starciem sezonu my też z Koroną zagraliśmy w całości zmiennikami.

ja bym aż tak nie dramatyzował,

pamiętajmy o tym że jedni z najlepszych z Finału CLJ - czyli Kościelniak i Kamiński poszli na wypożyczenie, kolejny Żemło, logiczne że nie wygryzie ze składu ani Głowackiego, ani Dudki ( Czekaja już prędzej). A rotacja obrońców jest bardziej niż niewskazana.

Lech, Kuczak to na pewno melodia przyszłości. Sam bym ich nie wstawił do 1 składu.

Też mnie boli że Smuda nie wykorzystuje wszystkich zmian, ale to jedyny moj zarzut w dniu dzisiejszym. Poza Zającem i Żemłą ( w przypadku kontuzji któregoś z obrońców) nie widzę piłkarza w naszych juniorach który ogarnąłby grę w ekstraklasie. Można i nawet trzeba dać młodym pograć po 10-15 min, ale przy 'niepewnym' wyniku wcale to nie daje gwarancji na poprawę jakości gry. Jednym słowem - Smuda przed sądem by się obronił.

a apropo wieku pierwszego składu:

Buchalik 25- Burliga 26, Głowacki 36, Dudka 30, Sadlok 25 - Uryga 20 - Jankowski 24, Stillić 27, Garguła 33, Boguski 30 -Brożek 31 + Sarki 27, Zając 19, Guerrier 25

średnia wieku 27,9
średnia wieku wchodzących z ławki 23,6

tragedii nie ma, a i większość chciałaby pewnie żeby Sobolewski (prawie 38 lat) dalej u nas grał.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 20.08.2014, 19:59
rzodkiewka napisał(a):Wyświetl post
Ze Smudą niestety jest ten problem,że nie jest zgłoszony do rozgrywek.Moim zdaniem najlepiej będzie pozyskać uniwersalnego grajka w stylu Dudki który może zagrać jako defensywny pomocnik i obrońca bo ze stoperami również u Nas krucho.
Że nie zgłoszony to nie problem, przecież okienko otwarte ...

Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Oj to bedziemy mowic ze przeciez w sumie i tak zadnej bramki nie strzelil i mial maly udzial w meczu. Let Footbal Win
W ekstraklasie może ze 3 mecze udałoby się wybronić w taki sposób

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
warszawka punkty zdobyła żelaznym składem , jak berg mieszał "młodymi zdolnymi" dając nie wiem po czym odpocząć części pierwszej jedenastki to było krucho, oj bardzo krucho , dlatego uważam że Smuda wprowadzając powoli młodych robi dobrze,
Najważniejsze, że w ogóle dalej im pograć, przecież bywały mecze gdzie w ogóle zmian nie przeprowadzał.
Co do Zająca to widać, że chce stara się, chociaż pierwsze mecze mu najlepiej wyszły ...

Jak Stępiński przyjdzie to Paweł nie będzie musiał grać na blokadach, dostanie czas na wykurowanie się porządnie i to będzie chyba najważniejsze w tym wszystkim.
I chyba każdy chciałby chociaż jednego skrzydłowego i obrońcę w kadrze, no ale cóż ... jak się nie ma co się lubi ...
[FONT=Times New Roman]
Czy pamiętasz pierwszy w życiu mecz i po każdej bramce szał?
Kibicow śmiech, wiernych drużynie swej i na plecach pałki ślad.
[/FONT]
naoway.deviantart.com
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 20.08.2014, 20:37
Puknijcie się w głowę z tym Stępińskim, wiecie jakie warunki musiała spełnić Wisła żeby go wykorzystać:

po 1, brak opcji pierwokupu
po 2, Stępiński jeśli nie rozegra 20 meczów w ciągu sezonu (oczywiście jeśli nie będzie miał kontuzji) to płacimy karę
po 3, musi grać na pozycji napastnika.

Trener Ruchu Chorzów Jan Kocian wytłumaczył, dlaczego 19-letni napastnik Norymbergi Mateusz Stępiński nie trafi na Cichą.

- Rozmawiałem ze Stępińskim na temat jego przejścia. Byłem również w kontakcie z przedstawicielami FC Nuernberg oraz jego menedżerem. Byli oni skłoni wypożyczyć zawodnika, ale pod kilkoma warunkami. Niemiecki klub chciał, aby piłkarz miał zagwarantowane 20 występów w lidze. Gdyby nie zagrał w tylu spotkaniach, musielibyśmy im zapłacić określoną kwotę. Poza tym menedżer Stępińskiego domagał się, aby piłkarz grał jako napastnik. Nie mogłem się na to zgodzić, bo to ja odpowiadam za grę i wyniki Ruchu - mówi Kocian w rozmowie z portalem katowickisport.pl.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.08.2014, 20:47
Jeśli takie warunki musi spełnić Wisła a zwłaszcza brak opcji pierwokupu... to faktycznie przed deal. Wręcz byłaby żenada. Mam nadzieje że jednak wynegocjowaliśmy lepsze warunki. Bo inaczej ogrywamy komuś piłkarza i co? Rozumiem że Norymberga mu płaci pensje a dla nas bonus za wyszkolenie Niemcom piłkarza?
(W sumie nic mnie nie zdziwi. Po co ogrywać swoich młodych piłkarzy na których potencjalnie można coś zarobić jak można czyichś za friko?)

Ale mam nadzieje że nie jest aż tak źle jak piszesz.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 20.08.2014 o godz. 20:50.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Stary 20.08.2014, 20:51
Mistal napisał(a):Wyświetl post
Puknijcie się w głowę z tym Stępińskim, wiecie jakie warunki musiała spełnić Wisła żeby go wykorzystać:

po 2, Stępiński jeśli nie rozegra 20 meczów w ciągu sezonu (oczywiście jeśli nie będzie miał kontuzji) to płacimy karę

Trener Ruchu Chorzów Jan Kocian wytłumaczył, dlaczego 19-letni napastnik Norymbergi Mateusz Stępiński nie trafi na Cichą.
to że takie warunki dostał Ruch to nie znaczy, że Wisła też. Trzeba poczekać do jakiegoś komunikatu.
ale jeżeli Jaśnie Panujący Pełniący Obowiązki Prezesa Pan Jacek Bednarz pójdzie na coś takiego to można śmiało mówić o jego kolejnym sukcesie
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Stary 20.08.2014, 20:52
Jeśli takie warunki musi spełnić Wisła a zwłaszcza brak opcji pierwokupu... to faktycznie przed deal. Wręcz byłaby żenada. Mam nadzieje że jednak wynegocjowaliśmy lepsze warunki. Bo inaczej ogrywamy komuś piłkarza i co? Rozumiem że Norymberga mu płaci pensje a dla nas bonus za wyszkolenie Niemcom piłkarza?
(W sumie nic mnie nie zdziwi. Po co ogrywać swoich młodych piłkarzy na których potencjalnie można coś zarobić jak można czyichś za friko?)

Ale mam nadzieje że nie jest aż tak źle.

Rozumiem, że wierzysz w to , że Ruch przystał na warunki bez opcji bez pierwokupu, a Norymberga powiedziała, .......ić hanysów idziemy do Wisły i jej damy opcję pierwokupu. Skoro aż tak włodarzom Norymbergi zależy na tym, żeby Stępiński rozegrał 20 meczów w lidze nie ma szans na to, że puszczą go na jakiekolwiek pierwokupy. On ma jednak nie 22,23 lata a tylko 19.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 20.08.2014, 21:02
W nic nie wierzę A dokładnie poczekamy na jakikolwiek komunikat. Bo jeśli jest tak jak piszesz to będzie to kolejna żenada w wykonaniu Bednarza. Niemniej na razie nie wygląda to dobrze.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.08.2014, 22:22
Jeśli takowe są, pierwszy warunek klepie Bednarz, warunki 2 i 3 musi zaakceptować Smuda. Do tego musi chcieć Stępińskiego w kadrze, zanim Bednarz (?) podejmie rozmowy. Zawsze tego typu decyzje musi klepnąć RN no i nie zapominajmy że mamy w ekipie 'króla youtube'a' w postaci Kapki, który jest nota bene dyrektorem sportowym i on powinien dopinać takie transfery.

Co nie zmienia faktu że warunki o których mówicie są co najmniej osłabiające.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.08.2014, 05:42

Ale mam nadzieje że nie jest aż tak źle jak piszesz.
Od kiedy to golasy mogą stawiać warunki w takiej sytuacji?
W kontekście tego co napisał mistal - ciekawe ilu musi zagrać w meczu żeby miał go zaliczony? 5 minut czy 30? Jak będzie w formie to te 20 meczów to oczywiście nie problem, ale jeśli nie będzie to... W każdym razie będzie wreszcie więcej zmian
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 21.08.2014, 07:23
Hmmm... a na jakiej podstawie zakładacie, że Kocian mówi prawdę, całą prawdę i tylko prawdę?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.08.2014, 07:52
Obawiam się, że Ruch wyjdzie lepiej na Visniakowsie niż my na Stępińskim.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.08.2014, 07:54
Mistal napisał(a):Wyświetl post

- Rozmawiałem ze Stępińskim na temat jego przejścia. Byłem również w kontakcie z przedstawicielami FC Nuernberg oraz jego menedżerem. Byli oni skłoni wypożyczyć zawodnika, ale pod kilkoma warunkami. Niemiecki klub chciał, aby piłkarz miał zagwarantowane 20 występów w lidze. Gdyby nie zagrał w tylu spotkaniach, musielibyśmy im zapłacić określoną kwotę. Poza tym menedżer Stępińskiego domagał się, aby piłkarz grał jako napastnik. Nie mogłem się na to zgodzić, bo to ja odpowiadam za grę i wyniki Ruchu - mówi Kocian w rozmowie z portalem katowickisport.pl.
Widzę, że prowadzący portal niebiescy.pl mają taki sam albo i nawet większy problem z Bednarzem, niż co poniektórzy z forum wislakrakow.com. Jakaś nagonka z tymi warunkami o Stępińskim?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.08.2014, 07:59
lazy napisał(a):Wyświetl post
Hmmm... a na jakiej podstawie zakładacie, że Kocian mówi prawdę, całą prawdę i tylko prawdę?
A na jakiej podstawie zakładamy ze Kocian klamie....
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 21.08.2014, 07:59
Przeciez nawet w tym przez ciebie zacytowanym fragmencie masz podane, ze wywiad z Kocianem pochodzi z portalu katowickisport.pl. Na stronie Ruchu zamiescili to info i chyba nic w tym dziwnego skoro wywiad byl z trenerem Ruchu?
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.08.2014, 08:04
lazy napisał(a):Wyświetl post
Domniemanie niewinności
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.08.2014, 08:14
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Przeciez nawet w tym przez ciebie zacytowanym fragmencie masz podane, ze wywiad z Kocianem pochodzi z portalu katowickisport.pl. Na stronie Ruchu zamiescili to info i chyba nic w tym dziwnego skoro wywiad byl z trenerem Ruchu?
Problem w tym, że właśnie jestem od kilku dni na Śląsku. Kupuję codziennie tutejszy Sport i czytam...
Jest wywiad z Kocianem, ale jedyne do Kocian mówi to: "[i]...jest jeszcze Stępiński. Norymberga ma swoje interesy, piłkarz chce grać w Polsce. Rozmawiałem z moim znajomym menadżerem i przyznał, że teraz pojawiają sie piłkarze, którzy źle przekalkulowali, którym nie udało się zmienić klubu. To jest szansa[i]."

Na stronie katowickisport.pl nie ma ani słowa o warunkach wypożyczenia, a wywiad brzmi zupełnie tak samo jak ten z gazety!

Chyba SKWK szykuje zgode z Ruchem

ps. już bardziej można przypiąć JB0 łatkę nieudolnego szukania sponsora, bo Ruch podpisał umowę z PGNiG!
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 21.08.2014 o godz. 08:20.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 21.08.2014, 08:19
Wy kielbasiarze widze trwajac w swej agonii wylecieliscie juz poza atmosfere.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów