The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2014, 09:39
masada napisał(a):Wyświetl post
Abstrahując od tematów pozasportowych to mecze Wisły ogląda się ostatnio jak Puchar Narodów Afryki lub niższą ligę z Ameryki Południowej, radosna piłka, fajna do oglądania, można się spodziewać wielu bramek, ale wielki futbol to na pewno nie jest. W pucharach z tą drużyną byłaby kompromitacja. Bardzo trudno ocenić pracę Smudy w związku z tym, bo nie wiadomo, co by zdziałał, gdyby miał szersze pole manewru.
Ja zdecydowanie wole taka Wisle, niz Wisle z przed roku gdzie zal bylo patrzec na te wymeczone 1-0, a mijesce w tabeli przewiduje, ze Wisle sie nie zmieni, znowu zakonczymy w przedziale 3-8.

W Niedziele warto bylo dotrzec na stadion dla samych bramek Stilicia, i akcji na 2-1 rodem z Primera División.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.08.2014, 10:04
Gwiaździsty napisał(a):
Taki wątek kibicowski. Niby mecz przyjaźni a reakcja pikników na stadionie niezbyt miła względem naszych przyjaciół z Lechii. Nie chodzi o włażenie sobie do... ale zostawiono za dużo swobody na trybunach bednarzowej gawiedzi. Ta czuje się na nim już jak gospodarz. Ich zachowanie spotkało się z zaskoczeniem w Gdańsku, co można wyczytać na portalu Lechii. Niebawem może sie okazać, ze porobią nam nowe zgody i zawrą nowe przyjaźnie.
No ale to jak to już jednak te podłe pikniki nie mają wolnej ręki na stadionie? Jeszcze nie dawno przecież kumaci mówili, że nie ma ich na stadionie i pikniki mogą robić co chcą nawet tworzyć nową Wisłę? A tu nagle zonk?

Zgody są dla grupy kumatych, którzy na stadion nie chodzą. Zresztą co takiego podłego w stosunku do Lechii było na meczu?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.08.2014, 10:18
ja bym trochę z dystansem traktował zachowania januszy na stadionach TME, nie mylić z piknikami. Takei osoby zachowują się inaczej niż kibice piłkarscy, którzy na stadiony chodzą od x lat. Te osoby zachowują sie raczej tak jak na siatkówce, "Małyszu", w kinie lub teatrze.

Cześć osób obecnych na meczu Wisły pewnie nawet nie wiedziała, że mamy zgodę z Lechią, a ten mecz byłby w normalnych warunkach "meczem przyjaźni". Takie osoby, które przyszły tylko dlatego, że kupiły dużą pizzę w pizzeri w pipidówie lub wypiły 10 browarów w osiedlowej spelunie i nie mają o pewnych sprawach żadnego pojęcia.

Byłem ostatnio w Gdańsku na meczu Lechii z Podbeskidziem na sektorach bardziej piknikowych. Ci "nowi" kibice w Gdańsku, oczywiście od stóp do głów ubrani w barwy Lechii Gdańsk nawet nie wstali na swoim hymnie... katastrofa. Ci ludzie nie szanują swojego klubu, swoich tradycji, pewnie ich nawet nie znając, a co dopiero "swoje" zgody.

Atmosfera panująca na takich sektorach jest bardzo podobna do tej na siatce. Byłem wczoraj na meczu z Rosją, pierwsze co mnie spotkało do oczywiście reakcja ochrony, aby natychmiast zająć swoje miejsce i usiąść... Nie pozwalali stać nawet w ostatnich rzędach trybun. Dopiero podczas meczu zluzowali, ale w ten sam sposób chcą nas wszystkich ujebać także na piłce. Każdy ma siedzieć, wpieradalać kiełbachę lub popcorn i chlać paskudne piwo zachwycając się jak jeden z drugim kopie się po czole, a trzeci z czwartym nie trafia do pustej bramki.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 19.08.2014 o godz. 10:23.
Odpowiedz cytując
cox
Member

Od: 02.2007

Stary 19.08.2014, 10:46
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
ja bym trochę z dystansem traktował zachowania januszy na stadionach TME, nie mylić z piknikami. Takei osoby zachowują się inaczej niż kibice piłkarscy, którzy na stadiony chodzą od x lat. Te osoby zachowują sie raczej tak jak na siatkówce, "Małyszu", w kinie lub teatrze.

Cześć osób obecnych na meczu Wisły pewnie nawet nie wiedziała, że mamy zgodę z Lechią, a ten mecz byłby w normalnych warunkach "meczem przyjaźni". Takie osoby, które przyszły tylko dlatego, że kupiły dużą pizzę w pizzeri w pipidówie lub wypiły 10 browarów w osiedlowej spelunie i nie mają o pewnych sprawach żadnego pojęcia.

Byłem ostatnio w Gdańsku na meczu Lechii z Podbeskidziem na sektorach bardziej piknikowych. Ci "nowi" kibice w Gdańsku, oczywiście od stóp do głów ubrani w barwy Lechii Gdańsk nawet nie wstali na swoim hymnie... katastrofa. Ci ludzie nie szanują swojego klubu, swoich tradycji, pewnie ich nawet nie znając, a co dopiero "swoje" zgody.

Atmosfera panująca na takich sektorach jest bardzo podobna do tej na siatce. Byłem wczoraj na meczu z Rosją, pierwsze co mnie spotkało do oczywiście reakcja ochrony, aby natychmiast zająć swoje miejsce i usiąść... Nie pozwalali stać nawet w ostatnich rzędach trybun. Dopiero podczas meczu zluzowali, ale w ten sam sposób chcą nas wszystkich ujebać także na piłce. Każdy ma siedzieć, wpieradalać kiełbachę lub popcorn i chlać paskudne piwo zachwycając się jak jeden z drugim kopie się po czole, a trzeci z czwartym nie trafia do pustej bramki.

jezeli kupiłeś bilet to automatycznie zaakceptowałeś regulamin takiego meczu w siatke takie jest regulamin takie jest prawo i nikogo nie zwalnia go z przestrzegania. To normalne w demokratycznych krajak do jakiego Polske można zaliczyć
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2014, 10:54
cox napisał(a):Wyświetl post
jezeli kupiłeś bilet to automatycznie zaakceptowałeś regulamin takiego meczu w siatke takie jest regulamin takie jest prawo i nikogo nie zwalnia go z przestrzegania. To normalne w demokratycznych krajak do jakiego Polske można zaliczyć
Byłes kiedyś na jakimś meczu w demokratycznym państwie, ze porównujesz ? Bo ja byłem i nikt mi nie zabraniał stania, a nawet piwo pilem na trybunach, a na jesieni wino grzane.

P.S. Jak mi ścierpnie noga, to tez nie moge wstać ?
Odpowiedz cytując
cox
Member

Od: 02.2007

Stary 19.08.2014, 11:12
byłem byłem i to kilka razy zawsze pracownik ochrony lub steward jak najszybciej zaprowadza na swoje miejsce żeby nie robic tłoku i zbednego zamieszania a to co dziej sie pózniej w trakcie imprezy to już swoisty spontan w ramach emocji sportowych
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 19.08.2014, 11:24
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post

Co Ty za głupią propagandę siejesz! Byłem wczoraj na siatce na meczu z Rosją.
Na spotkaniu atmosfera wspaniała, nikt nikogo za ucho nie ciągnął aby usiadł - to jakiś Twoje chore urojenie. Można było na wyciągniecie ręki podejść pod same boisko i obserwować rozgrzewkę. Chciałem zapalić i wyjść z hali - no problem skanowali bilecik i wracałem ponownie. Wszystko odbywało się w bardzo przyjaznej atmosferze.

P.S. jak spiker prosił o powstanie w kilku momentach to Ciebie ochrona stresowała i kazał usiąść:/ ?
MASAKRA! Skąd się biorą tacy ludzie jak Ty? jedyne co potrafisz to zakłamywać rzeczywistość... ?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 19.08.2014, 13:08
TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
Co Ty za głupią propagandę siejesz! Byłem wczoraj na siatce na meczu z Rosją.
Na spotkaniu atmosfera wspaniała, nikt nikogo za ucho nie ciągnął aby usiadł - to jakiś Twoje chore urojenie. Można było na wyciągniecie ręki podejść pod same boisko i obserwować rozgrzewkę. Chciałem zapalić i wyjść z hali - no problem skanowali bilecik i wracałem ponownie. Wszystko odbywało się w bardzo przyjaznej atmosferze.

P.S. jak spiker prosił o powstanie w kilku momentach to Ciebie ochrona stresowała i kazał usiąść:/ ?
MASAKRA! Skąd się biorą tacy ludzie jak Ty? jedyne co potrafisz to zakłamywać rzeczywistość... ?
Wszystko zależy od sektora, miejsca, ochroniarza. Jedni wypełniali odgórne polecenie i regulamin stadionu, inni mniej się do tego przykładali, co można było zauważyć na innych sektorach. Na naszym sektorze niestety trafił się służbista i tyle.

Jeśli jeszcze raz przeczytasz, to może i zrozumiesz, że zluzowali podczas meczu i zachowywali się troche normalniej. Ale do końca meczu coś im nie pasowało.

Jedynie momenty, kiedy cała hala stała można uznać za dobrą atmosferę. Tak to był to zwykły piknik, "małyszowcy" jak to jest na siatkówce...

cox napisał(a):Wyświetl post
z pewnością można zaliczyć ? Za poglądy polityczne zamknięcie przez policję, szybkie działanie prokuratora, szybki proces i szybka kara. Jeśli oczywiście jest zgrany policjant - prokurator - sędzia. Jeśli sędzie ma w sobie odrobinę przyzwoitości to udaje się z tego wybronić. Ale w wielu przypadkach niestety sędziowie są na usługach pieska Tuska...Pana "dupa i kamieni kupa".

Kibice i Ruch Narodowy mają być szczególnie prześladowani. W ich sprawach nie ma działać domniemanie niewinności, ale skuteczna represja. Pan "dupa i kamieni kupa" mówił, że ma w każdej prokuraturze podpiętego policjanta i prokuratora wtych sprawach. Wszystko robione jest na POlityczne zamówienie.

Wyroki za manifestacja przeciw zbrodniarzowi komunistycznemu, dzisiaj wychwalanemu pod niebiosa filozofowi świadczą wybitnie o wielkiej demokracji w Polsce.

Z drugiej strony jak popatrzymy na mała skuteczność prawa wobec anarchistów, lewaków, komunistów, przestępców o innej preferencji seksulanej, religii czy narodowości to widzimy jakie Panstwo Polskie jest skuteczne...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 19.08.2014 o godz. 13:21.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.08.2014, 14:00
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Zaskoczę cię, chodziłem na mecze nawet 30 lat temu, co prawda wtedy jeszcze nie sam ale jednak. Gimnazjum za moich czasów nie było więc się nie wypowiadam. Być może dlatego własnie patrzę na pewne sprawy inaczej niż ty. Kwestii znajomości pojęcia wieloletniej przyjaźni raczej nie będę tu rozsądzał bo musielibyśmy najpierw ustalić różnice między przyjaźnią a wspólnymi interesami i podejrzewam, że konsensusu raczej nie udałoby się nam osiągnąć. Za dużo tych "przyjaźni" kibicowskich już przerabiałem żeby przywiązywać do tego większą wagę.
Pozostaje pytanie - czym tak bardzo zostali urażeni kibice Lechii, obecni na stadionie w liczbie graniczącej z błędem statystycznym?
To tym bardziej powinienes wszystko rozumieć...
A dlaczego graniczyli z bledem statystcznym dzięki komu
Dobrze wiesz i ja to wiem ze ten mecz mogl być wielkim swietem ...
Moglo być 15..17 czy 18 tys ludzi...

A tak było wielkie gowno i ludzie z przypadku...
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.08.2014, 18:36
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
To tym bardziej powinienes wszystko rozumieć...
A dlaczego graniczyli z bledem statystcznym dzięki komu
Dobrze wiesz i ja to wiem ze ten mecz mogl być wielkim swietem ...
Moglo być 15..17 czy 18 tys ludzi...

A tak było wielkie gowno i ludzie z przypadku...

Gdybym miał ochotę uzewnętrzniać swoje przemyślenia na temat sytuacji w klubie produkowałbym się w "Nibylandii". Dawno z tego zrezygnowałem bo istnieje tam świat czarno-biały i nie ma nawet 3% miejsca na argumenty merytoryczne. Tam się albo "kocha" Bednarza albo go nienawidzi. Tam można sobie udowadniać kto jest bardziej "kumaty"- zresztą już chyba tylko wybitnie kumaci tam się produkują.
Tu jest temat dotyczący konkretnego meczu i zadałem z czystej ciekawości jedno pytanie, na które nikt przynajmniej na ta chwilę nie udzielił mi odpowiedzi.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.08.2014, 19:00
Tu jest temat dotyczący konkretnego meczu i zadałem z czystej ciekawości jedno pytanie, na które nikt przynajmniej na ta chwilę nie udzielił mi odpowiedzi.
Odpowiedzi się nie doczekasz, gdyż zarzut był kompletnie zmyślony.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Wisła Prokocim
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.08.2014, 09:57
Gdybym miał ochotę uzewnętrzniać swoje przemyślenia na temat sytuacji w klubie produkowałbym się w "Nibylandii". Dawno z tego zrezygnowałem bo istnieje tam świat czarno-biały i nie ma nawet 3% miejsca na argumenty merytoryczne. Tam się albo "kocha" Bednarza albo go nienawidzi. Tam można sobie udowadniać kto jest bardziej "kumaty"- zresztą już chyba tylko wybitnie kumaci tam się produkują.
Proszę bardzo. Dwa posty z forum Lechii.
1) DOPING nie zagłębiam się w szczegóły tego tematu bo mi się nie chcę ale fajnie Wisła protestowała, zero dopingu U nas jak przyjadą to zawsze mega spinka, doping lepszy dla nich, słowem piknik. A dzisiaj... przepychanki na boisku, gwizdy, w 2. połowie ani razu nie słyszałem kibicowania LG. Brawo!
2) Dodam jeszcze ze ja będę wyciagal wnioski dopiero po 2 nastepnych meczach. Dlaczego? bo one musza byc w 100 % wygrane... jezeli nie beda, to pokze wiele.
Co do trybun na Reymonta. Zadawalem sobie pytanie... WTF? Ciagle gwizdy na naszych, smiechy przy zepsutych akcjach, co chwile krzyczenie ''jeszcze jeden''. Rozumiem ze prawdziwych fanatykow nie bylo, zorganizowanego dopingu rowniez ale nawet pikniki powinny wiedziec jak sie zachowac. Ale niestety u nas w meczach Lechia-Wisla zawsze Wisla ma doping prawie jak u siebie..
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.08.2014, 10:14
Facet wyciąga wnioski na podstawie meczu oglądanego w TV. Poza tym chyba dosadnie wypowiedzieli się Ci kumaci z Śląska i z Lechii, żeby nie produkować gardeł w ich stronę bo sobie tego nie życzą od pikników. Byłem na meczu jak Śląsk grał po raz pierwszy na nowym stadionie z Wisłą. Siedziałem na neutralnym sektorze i co? był gwizdy a przy karnym strzelonym przez nas paru gości nawet nas upominało, że co to za zachowanie? Wszędzie pikniki kibicują tylko i wyłącznie swojej drużynie. Zgody niech pielęgnują swoje przyjaźnie pomiędzy tymi kumatymi. Tyle z mojej strony.

P.S. daleko mi do tego, żeby gwizdać na zgody i tego po prostu nie lubię i staram się nie komentować negatywnie zagrań naszych gości przynajmniej jeśli chodzi o Śląska, Lechię i Jagę.
P.S.2. Dług was nie było, bo podczas meczów z Podbeskidziem często i naszych wyśmiewano za kopanie się po czołach...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 20.08.2014, 11:20
Wisła Prokocim napisał(a):Wyświetl post
Proszę bardzo. Dwa posty z forum Lechii. (...) WTF? Ciagle gwizdy na naszych, smiechy przy zepsutych akcjach, co chwile krzyczenie ''jeszcze jeden''. Rozumiem ze prawdziwych fanatykow nie bylo, zorganizowanego dopingu rowniez ale nawet pikniki powinny wiedziec jak sie zachowac.
Generalnie same problemy z piknikami.
Jak przychodzą na mecz to źle, jak jedzą kiełbasę źle, jak bilet mają z promocji - źle. Jak krzyczą 'jeszcze jeden, jeszcze jeden' - też źle, bo zgoda może poczuć się urażona że piknik zachęca drużynę do pójścia za ciosem. Jak wy śmieją 'profesjonalistę' za farfocla - uraza, przecież to mogą tylko kumaci i tylko na swoich. Gdy reagują emocjonalnie na to co dzieje się na boisku - źle, przecież wynik w tych meczach nie ma znaczenia, liczy się święto 'kumatych'. Ciągłe pretensje. Nie ma ich na stadionie - źle, są - też źle.

Problem jest dalej co najmniej marginalny. Ciekawe jak wyglądałby mecz Lechia-Wisła w Gdańsku jakby Lechici prowadzili bojkot. Panowie/bracia z forum LG którzy napisali powyższe posty zaręczyliby i brali odpowiedzialność za 'kulturę' ichniejszych pikników? Nie wydaje mi się. Nikt przy zdrowych zmysłach nie zaręczy. Co więcej - pewnie byłoby tam podobnie jak u nas.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 20.08.2014, 15:56
Ciagle gwizdy na naszych, smiechy przy zepsutych akcjach,
Wygwizdano tylko tego s....ysyna borysiuka.
A smiech, to zdrowie.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.08.2014, 18:39
7 kotów ty żyjesz
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 20.08.2014, 19:38
Proszę bardzo. Dwa posty z forum Lechii.
1) DOPING nie zagłębiam się w szczegóły tego tematu bo mi się nie chcę ale fajnie Wisła protestowała, zero dopingu U nas jak przyjadą to zawsze mega spinka, doping lepszy dla nich, słowem piknik. A dzisiaj... przepychanki na boisku, gwizdy, w 2. połowie ani razu nie słyszałem kibicowania LG. Brawo!
2) Dodam jeszcze ze ja będę wyciagal wnioski dopiero po 2 nastepnych meczach. Dlaczego? bo one musza byc w 100 % wygrane... jezeli nie beda, to pokze wiele.
Co do trybun na Reymonta. Zadawalem sobie pytanie... WTF? Ciagle gwizdy na naszych, smiechy przy zepsutych akcjach, co chwile krzyczenie ''jeszcze jeden''. Rozumiem ze prawdziwych fanatykow nie bylo, zorganizowanego dopingu rowniez ale nawet pikniki powinny wiedziec jak sie zachowac. Ale niestety u nas w meczach Lechia-Wisla zawsze Wisla ma doping prawie jak u siebie..
Jak widać użalał się jakiś piknik bo przecież kumaci z Lechii nie życzą sobie dopingu pikników Wisły.W dodatku opinia na podstawie transmisji w TV a raczej na meczykach sądząc po składni wypowiedzi.
Ku..a prawdziwy dylemat Wallenroda ! Jego asy od 1 minuty grały na czas a nasze wredne pikniki ośmieliły się w związku z tym gwizdać. I w dodatku niespodzianka - na stadionie piłkarskim byli głównie tacy, których interesował wynik meczu a nie jakość "zgodowej" oprawy? Niespodzianka - zwłaszcza po pół roku tzw protestu. A fe.
Bądźmy poważni...
Ostatnio edytowane przez rafkur : 21.08.2014 o godz. 08:34.
Odpowiedz cytując
panowie
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 22.08.2014, 15:44
A
T
A
K
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.08.2014, 18:08
http://youtu.be/4FtNJ19aihI - gol Stilicia na 3-1. Tak to wyglądało z E25
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 22.08.2014, 22:29
mistico napisał(a):Wyświetl post
http://youtu.be/4FtNJ19aihI - gol Stilicia na 3-1. Tak to wyglądało z E25
gdzie się w tym filmie wyłącza to FULL HD bo jakość tego nagrania aż mi oczy rozrywa ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów