The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2014, 22:22
Ostatnie seanse w Bonarce czy Kazimierz masz o 22:15 lub 22:30
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.08.2014, 22:50
felipe napisał(a):Wyświetl post
Chcę zakwestionować pewne zapisy w regulaminie gwarancji zegarka. Ogólnie, moja reklamacja została uwzględniona, ale pewne zapisy moga krzywdzić klienta.
Jak najlepiej uderzyć temat? Od razu pismo do UOKiK? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej materii?
Jakie zapisy?

To jest gwarancja czyli coś co daje ci producent i to on ustala zasady tego jak działa gwarancja.

Jeśli nie są to zapisy sprzeczne z ustawą to nic nie zrobisz.

Nie mylcie gwarancji z niezgodnością towaru z umową.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.08.2014, 06:36
Mam rację

Reklamacja, gwarancja i niezgodność towaru z umową. Wszystko odnosi się do wady jednak są to inne terminy określające inne sytuacje.

Wadę zgłaszającego zawsze z powodu niezgodności towaru z umową a nie z uwagi na gwarancję.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.08.2014, 14:14
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Jakie zapisy?

To jest gwarancja czyli coś co daje ci producent i to on ustala zasady tego jak działa gwarancja.

Jeśli nie są to zapisy sprzeczne z ustawą to nic nie zrobisz.

Nie mylcie gwarancji z niezgodnością towaru z umową.
Pytanie, czy dystrybutor może zapisać, że w razie konieczności wysłania zegarka do autoryzowanego serwisu (celem diagnostyki) w przypadku, gdy wada nie podlega reklamacji może obciążyć klienta kosztem wysyłki do serwisu / usługi w wysokości 90 zł? Zwróć uwagę, że klient składając reklamację ryzykuje 90 zł - bo skąd ma wiedzieć, czy dany defekt podlega reklamacji. Przecież nawet nie może otworzyc koperty - bo ową gwarancję straci. Błędne koło.
Jak reklamowałem buty, to dostałem zwrot z adnotacją, że uszkodzenie jest mechaniczne i nie podlega gwarancji. Zero kosztów. Ja mogę się z takim załatwieniem sprawy zgadzać, mogę dalej walczyć (niezgodność z umową, itp.), ale grunt, że nie ponoszę żadnych kosztów. Prawidłowy układ, 180 stopni odwrotny, niż w przypadku zegarka.

Dziś nie miałem czasu, ale temat na 100% podrążę.

W drugim linku podesłanym przez alterego znalazłem takie coś:
Cytat:
Rejestr klauzul niedozwolonych dotyczących obsługi reklamacji
“za rozpatrzenie nieuzasadnionej reklamacji 20,00 zł”
Ostatnio edytowane przez felipe : 08.08.2014 o godz. 14:27.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 08.08.2014, 16:37
pytanie odnośnie paszportu,a mianowicie.
skończyła mi się ważność paszportu a po 22 sierpnia chce wylecieć na wakacje.
zdaje sobie sprawę z czasu jaki się czeka na wyrobienie nowego i stąd moje pytanie.
jest jakiś sposób żeby wyrobili mi w kilka dni? bo czytałem na necie że jak się ładnie pójdzie poprosi albo użyje jakiegoś dobrego argumentu jakiegoś tam kierownika czy osobę sprawującą najwyższą władzę to mogą wyrobić w 3 dni. a jeśli nie to czy w biurach podróży za jakąś tam dodatkową opłatą nie wyrabiają bo też mnie takie słuchy doszły?

dzięki z góry za odpowiedź.

ed.właśnie przeczytałem o czymś takim jak paszport tymczasowy i zastanawiam się teraz czy przejdzie bajeczka o śmierci kogoś z rodziny za granicą? próbował tak ktoś?
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 08.08.2014 o godz. 16:50.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
Brozinho_23
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.08.2014, 08:28
Pilne. Gdzie w Krakowie (centrum, Bronowice, Krowodrza) są dzisiaj otwarte jakieś serwisy, sklepy z telefonami komórkowymi. Żeby był duży wybór i umieli dobrze doradzić?
Odpowiedz cytując
Dzordzu
Junior Member

Od: 01.2011

Stary 09.08.2014, 15:42
Siema. Czy w Krakowie mogę kupić w jakimś skateszopie czy czymś takim okulary blocx? http://www.blocx.pl/
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.08.2014, 10:53
witam,
czy jest ktoś kto pisał aneks do biznes planu - schemat rozbudowy sieci dystrybucyjnej/ handlowej (sprzedażowej)?
do roboty potrzebuję.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.08.2014, 09:50
Pytanie mam do osób z Tarnowa. Gdybym miał szukać mieszkania (lub domu) to w jakich dzielnicach? Interesowałoby mnie, nowe budownictwo i raczej spokojna okolica.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
mecsem
Junior Member

Od: 08.2014

Stary 13.08.2014, 14:26
Cześć, kilka osób wcześniej pytało o namiary na tanie porady/sprawy prawne. Jakby ktoś czegoś potrzebował to proszę o wiadomość PW.

pzdr
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.08.2014, 15:19
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie mam do osób z Tarnowa. Gdybym miał szukać mieszkania (lub domu) to w jakich dzielnicach? Interesowałoby mnie, nowe budownictwo i raczej spokojna okolica.
Jeżeli domy, to za willowe dzielnice uchodzi Krzyż, między Krzyską a Nowodąbrowską - chociaż jest tam spore nasycenie, może być ciężko i stosunkowo drogo. Ludzie uciekają nieco dalej w stronę Dąbrowy Tarnowskiej - Brzozówka (buduje się tam teraz jakieś osiedle domków szeregowych).
Zabłocie - tylko nie przy Al. Tarnowskich bo spory ruch w sezonie, budownictwo mieszane, ceny chyba najwyższe w Tarnowie.
Piaskówka - Aleja Piaskowa - raczej starsze budownictwo, ale perełki też się znajdą.

Z okolicznych miejscowości to Tarnowiec (Zawada), Koszyce.
Jeżeli chodzi o bloki to z nowszych przy Marynarki Wojennej - spore osiedle - obok Westerplatte (wieżowce, sypialnia Tarnowa), w sąsiedztwie os. Legionów HD (raczej różne elementy tam występują) - duża ilość ludzi.
Strusina - końcówka ul. Rolniczej - kilka nowych bloków, ale ludzie narzekają i teraz się coś buduje przy Głowackiego . Inwestycji nie ma dużo, należy pamiętać, że Tarnów to nie Kraków, z wioski pod Tarnowem jesteś w centrum szybciej niż AGH - Matecznego. To tak na szybko, łatwiej analizować konkretne oferty. Moje subiektywne zdanie.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 13.08.2014, 15:40
Pytam bo widzę że ceny w Tarnowie bardzo atrakcyjne można nawet za 2k za metr znaleźć a do Krakowa to godzina jazdy wiec za 100-150 już całkiem przyzwoite mieszkanko można znaleźć na początek lub jakąś działeczkę.

wielkie dzięki za info.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.08.2014, 16:06
Może ktoś polecić sprawdzonego w miarę lekarza od kręgosłupa w Krakowie. Tylko chcialbym lekarza ortopedę nie fizjoterapeutę. Szukałem w necie, ale nic konkretnego nie mogę znaleźć. Najlepiej prywatnie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.08.2014, 16:36
Jeśli ktoś ogarnia instalację multiroomu nc+ bezprzewodowo to bardzo proszę o kontakt
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 15.08.2014, 16:30
Potrzebuje informacji nt lokalizacji nowohuckich schronów. O tych najbardziej znanych jak pod Świtem wiem, chodzi mi o pozostałe...
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 15.08.2014, 18:19
Jeżeli jest ktoś chętny, by pokopać w piłkę w A-klasie, lub C-klasie, proszę o kontakt na priv.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 15.08.2014, 22:01
madenn napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje informacji nt lokalizacji nowohuckich schronów. O tych najbardziej znanych jak pod Świtem wiem, chodzi mi o pozostałe...
Czerpnie powietrza znajdują się na pewno na os. Teatralnym i Spółdzielczym - to wiem sam od dziecka, na pewno Willowe, Na Skarpie, Handlowe. Natomiast co ciekawe schrony są połączone ze sobą. Największe to Centrum A B, C i D. Niektóre są przeciwlotnicze ale ciekawsze są te przeciwatomowe. Zwiedzałem kiedyś schron przeciwatomowy pod kinem Swiatowid przy okazji jakiejś imprezy Muzeum PRL-u. Teraz widzę muzeum wznowiło swoją działalność, proponuję żebyś pojechał do nich, na pewno wielu ciekawych rzeczy się dowiesz nt. lokalizacji - jedyne wg mnie źródło informacji.

http://www.mhk.pl/oddzialy/dzieje-nowej-huty

Nie tylko w NH sa schrony p-atomowe. Taki pamiętam na Rzeżniczej gdzie chodziłem do technikum. Nauczyciel PO urządził tam strzelnicę. Stare dzieje...
Powód: sentymentalizm...
Ostatnio edytowane przez Kaan : 15.08.2014 o godz. 22:06.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
uuuatach
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.08.2014, 08:17
Wie ktoś gdzie w Krakowie można dostać maski tego typu? http://img.partybox.pl/zasoby/images/middle/vputi01.jpg
Z tym, że potrzebowałbym z Howardem Webbem lub innym sędzią (widzialem takie nad morzem)
Sprawa dosc pilna bo rekwizyt potrzebny do zrobienia bramy weselnej w stylu ''sędziowskim''
TYLKO WISŁA
udzd
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 17.08.2014, 13:40
Ma ktoś może mapę Czarnogóry na gps? tylko żeby była w miarę dokładna. nie mam pojęcia gdzie takie cudo mogę ściągnąć. będę wdzięczny za pomoc.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 17.08.2014, 17:17
Ma ktoś może mapę Czarnogóry na gps? tylko żeby była w miarę dokładna. nie mam pojęcia gdzie takie cudo mogę ściągnąć. będę wdzięczny za pomoc.
automapa jest najdokładniejsza.
na necie znajdziesz instalkę na pewno. trochę zajmuje... ale jazda z hołkiem niezapomniana :]
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 18.08.2014, 13:07
Temat wałkowany już kilka razy. Ale nie byłem wcześniej zainteresowany

Gdzie znajdę w Krakowie miejsca z używanymi podręcznikami do szkoły podstawowej? Poza Halą Targową.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 18.08.2014, 13:29
Kaan napisał(a):Wyświetl post

Gdzie znajdę w Krakowie miejsca z używanymi podręcznikami do szkoły podstawowej? Poza Halą Targową.
Tomex - moja żona tam kupowała dziecku i są podobno w stanie ściągnąć wszystko. Łącznie z tym że wiedzą w jakiej szkole które podręczniki.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 18.08.2014, 14:08
Kaan napisał(a):Wyświetl post

Donald drukuje i maja czekac w szkolach podreczniki.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 18.08.2014, 19:49
http://www.youtube.com/watch?v=AEgcC5YRYOU

Może dość trudne, ale potrzebuję tytułu / słów przyśpiewki Besiktasu z 6:42 min filmiku
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2014, 09:19
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
automapa jest najdokładniejsza.
na necie znajdziesz instalkę na pewno. trochę zajmuje... ale jazda z hołkiem niezapomniana :]
Co nie zmienia faktu, że trzeba bardzo uważać z jazdą po wybrzeżu Czarnogóry na GPSie bo są tam gdzieniegdzie strome zbocza i podjazdy i GPS potrafi przeskoczyć z np. niższej trasy na wyższą bo idą równolegle. Najlepiej czytać znaki.
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 19.08.2014, 10:01
Devonisch napisał(a):Wyświetl post
Co nie zmienia faktu, że trzeba bardzo uważać z jazdą po wybrzeżu Czarnogóry na GPSie bo są tam gdzieniegdzie strome zbocza i podjazdy i GPS potrafi przeskoczyć z np. niższej trasy na wyższą bo idą równolegle. Najlepiej czytać znaki.
kiedyś miałem ten problem, ale kupiłem "wzmacniacz GPS" - taka mała płytka którą montuje się na obudowie... i wszystko działa idealnie.
Znaki swoją drogą.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Stary 20.08.2014, 09:53
Poszukuję SPRAWDZONEGO alergologa. najlepiej na skierowanie żeby nie trzeba było płacić. wiem że się czeka i po pół roku.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.08.2014, 19:36
Orientuje sie ktoś czy bilety na walkę Adamek-Szpilka będą dostępne jutro na stronie Kraków Areny,czy może jakiś stronach zajmujących sie dystrybucją biletów? Ewentualnie czy w kasach jutro jest szansa kupić czy tylko drogą internetową?
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.08.2014, 20:28
Poszukuję SPRAWDZONEGO alergologa. najlepiej na skierowanie żeby nie trzeba było płacić. wiem że się czeka i po pół roku.
co to znaczy sprawdzonego ? Jak masz alergię, to masz najpierw robione testy, ew. spirometrię i tam wychodzi na co jesteś uczulony, lekarz raczej tego nie może zjebać. Ja leczę się u dr Śliwy na Ułanów, dużo osób do niego chodzi. Do dr Bestyńskiej też (ten sam adres)
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów