|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
No ba.
Przy tym FOZZ, oscylator Bagsika, Bezpieczna Kasa Grobelnego a nawet Amber Gold wymięka. Jeden człwiek zinterpretował przepis którego cała Polska nie rozumie. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A jak czytam ze Legiunia proponuje Celticowi rozegranie decydującego meczu to leze...co to kur... pilka podworkowa...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Dla mnie postawa Legii jest groteskowa. Zamiast posypać głowy popiołem , przeprosić kibiców, wywalić na zbity ryj winnych tego zaniedbania i grać dalej, to oni się kompromitują jakimiś odwołaniami czy listami apelacyjnymi do honoru Celticu. Dobre sobie!!! Kpiny!! Jak Celtic ma perspektywę na zarobienie kasy to oni będą teraz wspominać finał z '67 roku. Legia swoją niekompetencją pokazała ,że nie jest poważną firmą gotową na LM. Piłkarze zrobili swoje, trener także,lecz na nich świat się nie kończy. Wszystkie trybiki tej maszyny muszą zagrać. Widocznie w Legii z profesjonalizmem na elementarnym poziomie są kłopoty. Niezmiernie denerwuje mnie fakt, że jak zwykle w III RP, gdzie się nie ruszyć jest rozmywanie odpowiedzialności, jak zwykle nie ma winnych. Przecież zakres kompetencji to jest prosta rzecz. Nie dopilnowałeś / -łaś lecisz na pysk , są zawody ,w których jeszcze ci mogą sprawę założyć i się nie wypłacisz do końca życia. A tutaj? Ot tak stracili dziesiątki milinów złotych ,a oni stają w kółku ,łapią się za ręce i radośnie podrygując śpiewają "nie się nie stało Polacy jak zwykle nic się nie stało". Instytucjonalizacja nieodpowiedzialności i wielopiętrowy klientelizm.
|
|
|
|
Guest
|
|
z drugiej strony dziwne nie jest, żę L&M próbują cokolwiek odwrócić... ich klub, ich kasa. oczywiście mam nadzieję, że nic to nie da. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nieznajmosc prawa nie zwalnia od obowiazku przestrzegania go .... tyle w temacie- frajerstwo kosztuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Jesteś rozkoszny. Prezes przeprosił. Ty w ogóle czytasz to co piszesz. Legia straciła miliony bo jednemu czy drugiej nie chciało się przeczytać regulaminu ,a ty mówisz o przepraszaniu. Po takim numerze głowy powinny spaść dzisiaj, a nie "zobaczymy" oddali się do dyspozycji. Tusk też zawsze bierze pełną odpowiedzialność na siebie co znaczy tylko tyle ,że jest w pełni bezkarny i nie ponosi żadnej odpowiedzialności i można mu skoczyć. Takim dziadostwem demoralizujemy społeczeństwo. Jakbyś nie zapier dolił zawsze bez kary. I tu jest to samo. Z podziwu nie mogę wyjść jakimi trzeba być amatorskimi pałami ,żeby wygrać z Celtic 6-1 i odpaść przez 2 minuty Bereszyńskiego na boisku. Brawo. Takie hity to tylko w Polsce.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
A jak ty te stracone miliony wyliczyles prosze ja ciebie?
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Debreczyn dostał tylko kare finansową, bo na Węgrzech rządzi Orban, a u nas popychdało starej Makreli
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Orban uber alles
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Podbijam. Putin. Putin w spisku po raz pierwszy! Kto da więcej?Boniek zdradza kulisy wyrzucenia Legii: Celtic lobbował za walkowerem Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 11.08.2014 o godz. 08:54.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
a) kara finansowa b) walkower Paragraf, do którego odnosi się przypadek Legii głosi, że jest tylko jedno rozwiązanie - WALKOWER. Od siebie dodam, że regulamin obecnych rozgrywek znany jest od 2012 roku. 2 lata to za mało, aby liznąć podstawowych przepisów? ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ile razy można powtarzać, że przypadek Debreczyna był inny (inny paragraf). Już pomijam fakt, że było to w 2010 r. kiedy obowiązywał inny regulamin UEFA, a Orban dopiero co przejął władzę.
|
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
.... wałkowanie tego tematu jest męczące..tym bardziej, że wszystko już w tym temacie zostało napisane...może założyć oddzielny temat ?
![]() Podsumowanie dla wszystkich: Daliśmy ciała, dostaliśmy karę. Koniec kropka. Czekam na opinie jak to będzie z Kazachami. Wy chyba graliście sparing w lutym z Żetysu Tałdykorgan ? Widział ktoś ? Podejrzewam, że wyjazd może być ciężki - ale czy Kazachowie potrafią wykorzystać atut swojego boiska i wpakować w rywala 3-4 bramki ? Bo jak patrze po wynikach, to nawet jak wygrywają u siebie, to raczej skromnie - 1 bramką różnicy (mówię tylko o pucharach.) Liczę, że jednak nie zależnie od wyniku 1 meczu, w rewanżu ich pociśniemy.
Ostatnio edytowane przez kws : 11.08.2014 o godz. 10:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
![]() "Inwestorzy" w Legii czyli o czterech takich co nie potrafią zliczyć do trzech. No i teraz zobaczymy gdzie panowie znajdą kasę na utrzymanie 22 zawodników. Liga Europy to grosze, telewizyjnie też słabo, nie było transferów z klubu bo liczono na awans do LM. A tu zonk, jak nie za słabi sportowo to za słabi organizacyjnie. W zimię pewnie odejdzie 2 najlepszych bo z czegoś trzeba Legię finansować.
Ostatnio edytowane przez wwf : 11.08.2014 o godz. 13:24.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Jak wejdziemy do LE to budżet zamyka nam się bez transferów. Jak nie to sprzedamy Żyro i np. Koseckiego. Albo znajdziemy znowu kogoś z workiem złota i opchniemy kolejnego Łukasika za TRZY MILIONY ZŁOTYCH (!!!!!!!!!).
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Mało... podobno bez grupy LE braknie 13 mln zł.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No nam też się domyka do dzisiaj po APOEL-u i Holenderskim zaciągu.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Kur....otwieram lodowke a tam.....Lesny....
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
tvn24 napisał(a):
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Zagorzali "sympatycy" Legii od czci i wiary zdążyli już nawet odsądzić swojego wieloletniego piłkarza Kowalczyka, który ośmielił się skrytykować kierownictwo klubu za stworzenie tej całej sytuacji. Tutaj niestety jak w soczewce widać siłę działania mediów. Już sto razy było wałkowane, że po tej akcji z Bereszyńskim nie było innej możliwości niż walkower, a ci dalej się powołują na przypadek Debreczyna. A co mnie już kompletnie rozwaliło na łopatki? Apel do Celticu, żeby... zrzekł się dalszej gry w LM! Te zapewnienia Leśnego i Mioduskiego o tym, że oni honorowo zrzekliby się w podobnej sytuacji dalszej gry można włożyć między bajki. Tyle tylko , że znajdą się osoby, które są w stanie w taki bełkot uwierzyć. Typowy przykład tematu zastępczego, który ma przykryć frajerstwo i brak odwagi w pociągnięciu do odpowiedzialności ludzi, którzy ewidentnie się skompromitowali i ośmieszyli. Ale jak, to zwykle już w tej naszej Polszy i tubylczej piłce bywa lepiej pogadajmy przy grillu o czymś nieistotnym niż o sednie całego tego zamieszania.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Nie rozumiem czemu dziwisz się kwocie za DŁ, Legia ma świetne warunki do promowania graczy i sprzedawania ich za cenę większą niż są warci ( choć w przypadku Furmana byłem w szoku, że ktoś tyle zapłacił), był okres za Urbana kiedy Łukasik grał nieźle, wtedy spokojnie milion euro za niego byście wzieli.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
oni w tej warszawce mają elektryczność ?, jeżeli nie mają , to jest kolejny "argument" , ile oni jeszcze będą się kompromitować ? a wystarczyło 2 lata temu nie ograbić Gryfa Wejherowo z walkowera w PP , tylko zgodnie z prawem pogonić warszawiaczków ,to po tej nauczce prawdopodobnie nie skompromitowali by się w Europie, ale przydupasy z pzpn temat zamiotły pod dywan.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Primo, balerino:
To teraz pytanie dnia: Po tym zamieszeniu, Bereszyńskiego wartość jaka jest ? Bo reklamę w mediach to mu zrobiliśmy, jakby co najmniej strzelił bramkę na MŚ samej Brazylii! Piszą o nim The Sun, The Times, Guardian, nawet Ci od Beckhama...New York Times ![]() Secundo: Nadal czekam na opinie o Kazachach; patrz mój post wcześniej. yarow to patrz: http://sport.dziennik.pl/pilka-nozna...medium=twitter Opinia tego samego gościa, chyba nawet z tego samego dnia.... W jakim my kraju....umrzemy.
Ostatnio edytowane przez kws : 11.08.2014 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2014
Offline |
|
|
Wartość Breszyńskiego? Jakieś 3 miliony złotych za minutę gry. Nikogo w Europie na niego nie stać, więc zostanie w Warszawie.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|