The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fabio
Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.08.2014, 22:20
Był burdel w papierach to teraz wyp....ć z LM do Kazachstanu , i nauczyć sie przepisow na pamięć!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 09.08.2014, 22:31
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
werdykt bedzie w srode .....widac jak sie znasz na sytuacji swojego klubu ... grojec, pultusk ...hhmmm- zreszta niewazne ...uwazaj na slome
Wyrok ostatniej instacji bedzie za kilka miesiecy więc siup wyskakuj z siana
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 09.08.2014, 22:35
Emj10 jak tam, podasz ten przykład innego zespołu, którego w analogicznej sytuacji potraktowano inaczej niż Legie ?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.08.2014, 22:39
O niczym takim nie pisalem. Zwracalem uwage jedynie, ze było kilka przykladow z historii, gdzie również dochodzilo do tego typu uchybienia.

Chyba ze znajdziesz taki moj cytat, ale nie znajdziesz, bo takiego nie było więc starsz się mnie wmanewrowac w tlumaczenie z tego czego nie napisalem.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 09.08.2014, 22:49
No i nic się nie zmienia
Celtic gra o LM Legia o LE i tyle. Jedni nie zasługują na LM bo sa chujowi, drudzy też nie bo mają nieogarów w strukturach.
Może za rok mistrz Polski ogarnie pewne sprawy i nie będzie ani kobietek z łapanki, ani kolorowych fajnych chłopaków, łysych z odzysku i całej reszty cyrku.

Ja sam bym się śmiał bo jest z czego. Trzeba być ostro najebanym by coś takiego puścić.
Pamiętajmy jednak że Celtic jebie z całej naszej ligi i nazywa nas podludźmi Nas ....a wszystkich.
Niech ta liga będzie chociaż pod względem organizacyjnym profesjonalna
Ja jestem starym trepem i mam swoje myśli. Chciałbym trzy mocne drużyny w pucharach. Jak nie el LM to grupa LE. Bo skończymy jak ten jebany Celtic.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.08.2014, 23:09
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Wyrok ostatniej instacji bedzie za kilka miesiecy więc siup wyskakuj z siana
jesli wasza smieszna druzyna nic nie zaje...la i wyslala protest do ostatniej instancji to werdykt bedzie w srode tepaku ... nawet wasza sprawe trzeba was uczyc ... napinaj dalej trolu , bo moderatorzy szanuja takich idiotow ....zegnam glupcze
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.08.2014, 23:16
Nie zegnaj tylko się doucz jaka jest sciezka odwolawcza i wiecej nie pisz glupot. Zapewniam, ze w srode nie zakonczy się sprawa. Moze w srode przeprosisz, choc znajac zycie smiem watpic.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 09.08.2014, 23:26
Nie zegnaj tylko się doucz jaka jest sciezka odwolawcza i wiecej nie pisz glupot. Zapewniam, ze w srode nie zakonczy się sprawa. Moze w srode przeprosisz, choc znajac zycie smiem watpic.
ja juz pajacu pisalem wczesniej ze nie zdziwie sie jak Wam oddadza ten mecz, wiec sie nie napinaj , mnie wasz klubik niczym nie zaskoczy - wiec swietowac wasze megafrajerstwo bede swietowal dopiero w czwartek a nie tak jak wiekszosc tutaj ....nie pisz do mnie trolu - NARA
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 09.08.2014, 23:45
Mnie natomiast zdziwi gdyby cos zmienilo się po odwolaniu do Komisji Odwolawczej UEFA, gdyz walkower wg. przepisow zostal slusznie przyznany. Natomiast dalsze odwolania ze slynnym CAS w Lozannie w roli glownej moga przyniesc ciekawe kwiatki. Na to jednak poczekamy do jesieni. Oczywiscie jeśli nastapi odwolanie do powyzszych organow.

Poza tym ja i napinka? Raczej obalanie bzdur.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.08.2014, 01:09
Mnie natomiast zdziwi gdyby cos zmienilo się po odwolaniu do Komisji Odwolawczej UEFA, gdyz walkower wg. przepisow zostal slusznie przyznany. Natomiast dalsze odwolania ze slynnym CAS w Lozannie w roli glownej moga przyniesc ciekawe kwiatki. Na to jednak poczekamy do jesieni. Oczywiscie jeśli nastapi odwolanie do powyzszych organow.

Poza tym ja i napinka? Raczej obalanie bzdur.
Tak? Będzie kwiatek jak po w 3 kolejce LM wam przyznają rację. Cała Liga Mistrzów zostanie przez to wywrócona do góry nogami, i będzie trza losować i grać od nowa, tzn od 4 rundy eliminacji Albo wrzucą was za Celtic do grupy i zagracie 3 kolejki rewanżowe
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 10.08.2014, 07:51
Ciesze się ze tak się o nas martwisz i dobrze nam zyczysz, ale watpie w taki jakze pozytywny obrot sprawy dla kibicow Wisly troszczacych się o Legie przez kilka stron tego tematu
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 10.08.2014, 08:53
Nie wiem czy słyszeliście ale UEFA a raczej jej komisja dyscyplinarna wydając wyrok na 2 godziny przez losowaniem sama naruszyła swój regulamin. Chodzi bowiem oto iż klub ma wiedzieć w jakich rozgrywkach gra na 12 godzin przed losowanie a tu były tylko 2!, jest to zatem błąd proceduralny, który może skutkować unieważnieniem decyzji Komisji.....
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 10.08.2014, 09:13
Tak sobie myślę, że skoro teraz jest tyle płaczu, że Celtic jest niehonorowy bo nie zrzekł się gry w dalszej rundzie skoro wg boiska nie powinien, to jak by zostało uznane odwołanie Legii, i ona jest tak honorowa, to powinni się zrzec gry z Mariborem, bo on jest nierozstawiony. A wyniki i boisko tak zweryfikowały Legię, że powinni grać z kimś rozstawionym.
Wydaje mi się, że to jest bardzo wbrew zasadom Fair Play.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.08.2014, 09:56
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy słyszeliście ale UEFA a raczej jej komisja dyscyplinarna wydając wyrok na 2 godziny przez losowaniem sama naruszyła swój regulamin. Chodzi bowiem oto iż klub ma wiedzieć w jakich rozgrywkach gra na 12 godzin przed losowanie a tu były tylko 2!, jest to zatem błąd proceduralny, który może skutkować unieważnieniem decyzji Komisji.....
Trochę logiki. Co mieli zrobić? Olać sprawę, bo zostały 2 godziny? Podjąć decyzję wcześniej, nie dając czasu na zebranie czy przesłanie dokumentacji, wysłuchanie delegata, przedstawicieli Legii, zrywając członków komisji z domów? W takiej sytuacji imho nie dało się zachować wszystkich punktów regulaminu, więc nie dostosowali się do najmniej szkodzącego. W moim przekonaniu takie naruszenie jest w pełni usprawiedliwione. Dodatkowo, Legia niejako z własnej winy później dowiedziała się w jakich rozgrywkach zagra.
Ostatnio edytowane przez filemon : 10.08.2014 o godz. 10:01.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 10.08.2014, 09:58
7egia zagra w tym roku w LM- zobaczycie
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 10.08.2014, 10:05
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
7egia zagra w tym roku w LM- zobaczycie
Zagra jak zapłaci za uefa celtom
odszkodowanie tak około 60 baniek
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 10.08.2014, 10:09
a może widzisz. trojmecz. Maribor celtowie

i warszawiaczki
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.08.2014, 10:24
Nie będzie żadnego anulowania czy zmiany decyzji. Na cholerę ktoś się łudzi,czy pisze eseje na ten temat.
Szczerze to mi to zwisa co z nimi zrobią,niech ich nawet do intertoto przeniosą.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 10.08.2014, 11:01
[QUOTE=El'kabat;1372059]Nie będzie żadnego anulowania czy zmiany decyzji. Na cholerę ktoś się łudzi,czy pisze eseje na ten temat.
Szczerze to mi to zwisa co z nimi zrobią,niech ich nawet do intertoto przeniosą.[/QUOTEdokładnie gadki bońka to słodkie pierdzenie dla plebsu
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.08.2014, 11:04
Niby jakim prawem Legia miałaby wejść do LM? Odpadli bo złamali regulamin. Trybunał w Lozannie nie będzie patrzył czy Bereszynski grał 3 min czy 90, tylko na regulamin i to że zawodnik w ogóle nzalazł sie w wyjściowej 18 mimo że nie powinien. A regulamin w tym przypadku sprzyja Celtom więc komisja w Lozannie nie może podjąć innej decyzji.
Ciekawi mnie też jak miałoby wyglądać pismo odwoławcze Legii? Odwołujemy się od decyzji komisji bo Bereszyński grał tylko 3 min więc mimo że złamaliśmy regulamin to prosimy o zmianę wyroku

I cytat z Platiniego:
– Zibi, tam nie ma żadnej furtki. Nic. Regulamin nie przewiduje żadnej innej kary niż walkower. Jest nam bardzo przykro… Ponadto pamiętajmy, że to nie jest tak, że orzeka UEFA i że Platini może tym ręcznie sterować. Orzeka niezależna Komisja Dyscyplinarna .
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 10.08.2014 o godz. 11:13.
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.08.2014, 13:23
Konferencja nowych sterników Legii. Koralik jakiś taki przybity gdzie ta jego rezolutność...Boguś nic się nie stało hej Boguś nic się nie stało...Głowa do góry juz drugi raz tak się nie skompromitujecie. Mioduski ma pretenscje do Celticu że Ci się nie odzywają i wręcz za to że nie są za ...Legią w zaistniałej sytuacji... Co za debilizm.
Oczywiście relację z tego niesamowitego wydarzenia prowadzi Wesz(L)o z tęczowym Krzysiem na czele. Co do weszlo to jak myslicie wypuszczenie serii koszulek Fuck Uefa to takie jednoczenie sie w bólu z Losersami czy może chęć żerowania i zarobienia na sfrustrowanych kibicach Legii?
Stanowski jest żałosny zawsze chce bezwzględnego przestzregania przepisow (np licencyjnych) a tutaj narzeka na regiulamin. Szkoda ze rok temu nie monitował do UEFA o jego zmianę...

A poza tym ten martyrologiczny sposób przedstawiania Legii w obecnej sytuacji jest taki mdły że aż chce się ż....
Ostatnio edytowane przez shaggy : 10.08.2014 o godz. 13:29.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 10.08.2014, 13:58
wiertar napisał(a):Wyświetl post
ja wiem o co chodzi ale dlaczego mówimy o duchu sportu skoro przepisy zostały złamane. jak by nie patrzeć To legia pierwsza wykazala się brakiem ducha sportu bo złamała przepisy.

down
nie znajomosć przepisów nie zwalnia z nie przestrzegania ich. fakt moze oszustwo to nie najlepsze slowa ale sens chyba kazdy widzi.
Czyli jak podchodzisz do jeszcze gorszych przewinień, typu intencjonalne wystawianie piłkarza niezgłoszonego i karanie tylko finansowe? Właśnie tutaj pozostaje niesmak i brak Fair Play. Według przepisów UEFA mniejszym przewinieniem jest np. kupno piłkarza, niezgłoszenie go do rozgrywek, wystawienie w meczu i ewentualnie dopiero w najgorszym razie taki klub może zostać ukarany walkowerem(dodatkowo jeżeli rywal zlozy protest). Gdyby oba przepisy były rownie ostre lub liberalne, to okej, ale ten rozdzwiek jest po prostu straszny i niesprawiedliwy. Tworzy to furtke dla bogatych klubów. Jeżeli UEFA chce się trzymać stricte, to niech tez zmieni ten regulamin w przypadku piłkarzy niezgłoszonych(tzn. kara tez obligatoryjny walkower).

A co do odwołań, to w UEFA nic nie dadzą, natomiast Trybunał w Lozannie wyda werdykt za kilka do kilkunastu tygodni. Wiadomo, że Legia nie zagra w el. do LM w tym sezonie, więc naprawdę nie opowiadajcie głupot.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 10.08.2014, 15:06
Cytat:
Bulwersująca jest w tej sprawie postawa władz Celticu. Pracowaliśmy całą noc, zostały wysłaliśmy do szkockiego klubu listy z prośbą o spotkanie i współdziałanie w sprawie. Niestety nikt nam nie odpowiedział. Moje wyobrażenie o Celticu zostało zachwiane. Do tej pory byłem entuzjastą Celticu, nadal nim jestem, ale mój pogląd na wiele spraw uległ zmianie. Dziwi mnie, że zarząd Celticu zachowuje się w ten sposób. Mam nadzieję, że w końcu się odezwą, bo do tej pory tego nie uczynili - stwierdził Dariusz Mioduski.
Winien Celtic. Ależ Warszawa skomli.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.08.2014, 15:17
Patologia Legijno-Celitkowska osiąga apogeum...

Temat zamiast zamykac to otwiera się coraz szerzej...

Myle ze Celtic poprotu powinien wygrac z Mariborem a następnie oddac miejsce Legii już w LM...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.08.2014, 15:38
Przynajmniej wyraźnie widać jakie osoby i które media sprzyjają Legii
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Stary 10.08.2014, 16:17
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
CELNIE JAK NIGDY. Dokładnie tak.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.08.2014, 16:26
Przypomina sobie ktoś w historii, aby kiedykolwiek jeden właściciel pisał do 2 płaczliwy list o "honorze i uczciwości", mimo, że ten 2 sam nie zachował się ani honoro, ani uczciwie wystawiając zawieszonego za karki zawodnika? Co z tegp, że to było tylko 3 minuty i mecz przesądzony. było go nie wpuszczać nie byłoby problemu. Gdyby sytuacja była o 180 stopni odwrotna, czy ten sam Pan Mioduski odpowiadałby na listy słane z Glasgow kiedy na stole nadal leżałoby 50 mln zł do zgarnięcia? Odpowiedź jest jasna - NIE. Gdzie w biznesie jest honor?
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 10.08.2014 o godz. 16:28.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.08.2014, 16:29
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie przy tej okazji mamy świetny papierek lakmusowy.

Zakrawa o kpinę fakt że Mioduski odwołuje się do honoru i sportowej postawy Celticu na stronie klubu któremu szefuje umieszcza wpis o zdobytym przez Legię mistrzostwie z 1993 roku które zostało kupione i formalnie należy do Lecha.
O honorze mówi prezes klubu który to klub w przeszłości bez mrugnięcia okiem wykradał piłkarzy z innych klubów...

Himalaje hipokyzji...
Ostatnio edytowane przez shaggy : 10.08.2014 o godz. 16:42.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 10.08.2014, 16:30
Kompromitują się niesamowicie...
"najlepiej zarządzany klub w Polsce"

Nie przypominam sobie, że byli tacy honorowi jak Jarzębak im bramkę uznał pół metra zza linii
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.08.2014 o godz. 16:40.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
MJ
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.08.2014, 16:37
- Nie pozwolono nam wypowiedzieć się i zająć stanowiska w UEFA. To pogwałcenie wszelkich zasad. Komisja, która decyduje w takich sprawach, obraduje z trzyosobowym składzie. W naszym przypadku werdykt wydał jeden człowiek - powiedział prezes Legii Warszawa Bogusław Leśnodorski.

To naprawdę zaczyna przypominać gruby skandal korupcyjny...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów