The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2014, 13:35
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Dylemat (pomijając skalę) jak przy powstaniu warszawskim - kwestia definicji zwycięstwa.
Jesli kryterium sukcesu jest postawienie na swoim - to ok - zawsze mentalnie będzie się zwycięzcą.

Cięzko mi jest dyskutowac bo z jednej strony twierdzisz że ruch kibicowski na Wisle jest niezatapialny a z drugiej strony mówisz ze jak Bednarz pozostnaie to będzie jego koniec. Nie mam na to argumentu. Zobaczymy co życie przyniesie, niewiele mam więcej do dodania.
Mimo Twojego "pomijając skalę" uważam, że to i tak skandaliczne porównanie.

1. Nie porównujmy decyzji o wywołaniu powstania do decyzji o upadłości Wisły S.A.
2. Konsekwencją wywołania Powstania Warszawskiego była smierć setek sytięcy osób, w tym 1 osoby z mojej rodziny oraz całkowita zagłada miasta.
3. Konsekwencją upadku Wisły S.A. oprócz oczywiście negatywnego kilkuletniego błąkania się po niższych ligach byłby całkowity katharsis. Pozbywamy się:
a) długów
b) doradców Cupiała
c) Kapki
d) umowy z UFA
e) itp.
Oczywiście, trzeba zrobić wszystko, aby do tego nie doszło. Ale jak dojdzie to trudno, po kilku latach wrócimy silniejsi. Przykład Lechi Gdańsk jest najlepszy.

4) Moim JEDYNYM KRYTERIUM jest DŁUGOTERMINOWE UZDROWIENIE WISŁY KRAKÓW.
5) Co z tego, że teraz Wisła będzie grała w TME, będzie ugoda. Wszyscy się niby będą cieszyć, a 100 mln dług będzie narastał, doradcy Cupiała będą cały czas podpisywali jakieś kolejne umowy, które będą nas ciągneły na samo dno i w konsekwencji i tak upadniemy. Musimy uzdrowić sytuacja, najpierw wyrzucić Benarza, następnie wejść do zarządu i razem z Cupiałem (bez pośredników i doradców) ratować Wisłę Kraków.
5) Ruch kibicowski jest niezatapialny przez wrogów, takich kibiców (chyba sympatyków to lepsze słowo) jak Ty, Bednarza, Dziennikarzy (pseudo), POlityków, Policje, itp. Ale jeśli sami się zeszmacimy to koniec z nami.

Grantar napisał(a):Wyświetl post
Prawdziwy kibic Wisły ...
niezbyt ładnie tak wyrywać zdania z kontekstu, odpowiedział Ci już Wolfy. Upadek S.A. to nie upadek Wisły Kraków.
Kominek na Śląsku masz kilkanaście klubów, u nas 2 (. U nas kibice nie porzucą Wisły, co innego pikniki i kosmici. Ale ich nie szkoda, znów przyjdą jak będziemy na szczycie.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2014 o godz. 14:28.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.08.2014, 13:54
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Upadek SA to nie to samo co upadek Lechii czy Pogoni. My nie jesteśmy sami w mieście. Nasz upadek mógłby trwać wiele lat. Przykład wieli klubów śląskich gdzie konkurencja jest o wiele większa pokazuje że w pewnych sytuacjach nie jest to takie hop.
Oni też nie mieli łatwo.
Niestety, za burdel w klubie, zatrudnianie osób równie kompetentnych jak Jacuś, Kapka, doradca Rogala kibice nie odpowiadają. Mają udawać, że deszcz pada kiedy na nich plują w imię ratowania honoru Cupiała?

Nikt nie twierdzi, że jest to scenariusz optymalny. Jest jednak realny i trzeba się z nim liczyć. S.A. jeżeli chce przetrwać musi nauczyć się czegoś, co już dawno przyswojono sobie w Warszawie i Poznaniu - szacunku do kibiców. Skandaliczne i nieprofesjonalne zachowanie Bednarza, jego żenujące wypowiedzi powinny być przyczyną dyscyplinarnego zwolnienia już pół roku temu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2014, 13:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Skandaliczne i nieprofesjonalne zachowanie Bednarza, jego żenujące wypowiedzi powinny być przyczyną dyscyplinarnego zwolnienia już pół roku temu.
to można zaliczyć jako działanie na szkodę spółki przez obrażanie klientów spółkii oraz celowe zmnieszanie przychodu. W ten sposób klub może uratowałby sie od płacenia łysej pale kasy do końca kontraktu. Albo przynajmniej oddalił jej wypłate do rozstrzygnięcia prawomocnego przez sąd.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2014 o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.08.2014, 14:30
Nie wyrywaj zdań z kontekstu, skoro brak Ci argumentów. Upadek S.A. to nie koniec Wisły, tak samo jak bankructwo Pogoni za czasów Ptaka, czy Lechii wcześniej nie zakończyło historii tych klubów. Wróciły silniejsze, bez horrendalnego zadłużenia i patologii. Ale o tym już była dyskusja.

Co zrobiłeś dla Wisły, żeby oceniać postawę panów Wawro i Szymańskiego? Ile poświęciłeś jej prywatnego czasu, ile pieniędzy? Odpowiedz sobie na to pytanie a wtedy może zrozumiesz, gdzie możesz sobie wsadzić swój sarkazm...
Po pierwsze: nie cytowałem całej wypowiedzi Domina bo jej sedno było właśnie w wytłuszczonych zdaniach .. żadna złosliwość ...
Po drugie: czy domin_czyzyny to któryś z panów Wawro lub Szymański ? jeśli nie to się dop...asz ?
Po trzecie: Jeśli nie kręcę betonu na wielka skalę to nie mam prawa pisać że bankructwo klubu któremu kibicuje jest złem ?
Może wielki informatyk się tu pochwali swoim wkładem ? jak nie to co to za ustawianie do kąta ? Póki co kolega St_Yabol na piechotę zlicza wyniki typowania meczy Wisły a przecież taki geniusz jak Ty zrobiłby odpowiednia aplikację w tydzień.
A może zapytasz ile w Wisłę włożył Cupiał On tez nie powinien się odzywać ?

Ale to wszystko nic.
Dla mnie szokiem jest utożsamianie klubu o takich tradycjach z aktualnym Prezesem i ustawienie własnych ambicji ponad dobro klubu.
To co ? wymażecie te kilka lat z historii WISŁY bo prezesem jest Bednarz ? To jest nadal Wisła Kraków panowie.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 08.08.2014 o godz. 14:34.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 08.08.2014, 14:41
Po pierwsze: nie cytowałem całej wypowiedzi Domina bo jej sedno było właśnie w wytłuszczonych zdaniach .. żadna złosliwość ...
Po drugie: czy domin_czyzyny to któryś z panów Wawro lub Szymański ? jeśli nie to się dop...asz ?
Po trzecie: Jeśli nie kręcę betonu na wielka skalę to nie mam prawa pisać że bankructwo klubu któremu kibicuje jest złem ?
Może wielki informatyk się tu pochwali swoim wkładem ? jak nie to co to za ustawianie do kąta ? Póki co kolega St_Yabol na piechotę zlicza wyniki typowania meczy Wisły a przecież taki geniusz jak Ty zrobiłby odpowiednia aplikację w tydzień.
A może zapytasz ile w Wisłę włożył Cupiał On tez nie powinien się odzywać ?

Ale to wszystko nic.
Dla mnie szokiem jest utożsamianie klubu o takich tradycjach z aktualnym Prezesem i ustawienie własnych ambicji ponad dobro klubu.
To co ? wymażecie te kilka lat z historii WISŁY bo prezesem jest Bednarz ? To jest nadal Wisła Kraków panowie.
I tym sposobem musielibyśmy wrocic do początku rozmowy sprzed kilku miesięcy i wytlumaczyc od nowa ze nikt nie da z siebie robic szmaciarza...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.08.2014, 14:44
Cytat:
Kominek na Śląsku masz kilkanaście klubów, u nas 2 (. U nas kibice nie porzucą Wisły, co innego pikniki i kosmici. Ale ich nie szkoda, znów przyjdą jak będziemy na szczycie.
Pikniki, kosmici ?

Taką masz nadzieję. Chciałby żeby tak było. Twardy trzon kibicowski to jakieś 2-3 tys. Z tymi co z różnych powodów kibicują a nie chodzą to max 5 tys. Jeśli te naście lat temu zamiast u nas sponsor pojawiłby się Cracovii to teraz oni by mieli duży stadion i mieliby znacznie więcej kibiców.

Nic nie jest dane raz na zawsze. Pewnie że od zawsze na zawsze. Tylko popatrz ile ludzi chodzi mimo że jest protest na kosza jak długo zbierane są pieniądze na muzeum.
Fajnie żyć w poczuciu siły ale rzeczywistość jaka jest taka jest
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.08.2014, 14:48
Może wielki informatyk się tu pochwali swoim wkładem ?
Mój wkład to moja prywatna sprawa i na pewno nie będę się z niego tłumaczył internetowym błaznom. Dokładnie Ci napisałem dlaczego ustawiłem Cię do kąta, więc nie udawaj (?) idioty.

Więc tak, to jest Wisła i nikt tego nie neguje. To nie znaczy jednak, że pod jej szyldem można pluć na kibiców, a jak się zacznie ziemia spod nóg obsuwać to używać herbu (S.A.) jako tarczy.

Chcą naprawić sytuację - Bednarz musi zapłacić za to co zrobił. Nie odpowiada im takie rozwiązanie - niech ruszą dupę zapełniać stadion elitą. Mam dać odpowiednie cytaty z wypowiedzi Jacusia? Przestały nagle być aktualne? Bo jakoś nie słyszałem, żeby za nie przeprosił ani się z nich wycofał. Co i tak niczego w ostatecznym rozrachunku by nie zmieniło.

Bednarz jest skończony. Jeżeli w klubie chcą się kurczowo go trzymać, to może pociągnąć ich ze sobą na dno.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.08.2014 o godz. 14:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2014, 14:50
Pikniki, kosmici ?

Taką masz nadzieję. Chciałby żeby tak było. Twardy trzon kibicowski to jakieś 2-3 tys. Z tymi co z różnych powodów kibicują a nie chodzą to max 5 tys. Jeśli te naście lat temu zamiast u nas sponsor pojawiłby się Cracovii to teraz oni by mieli duży stadion i mieliby znacznie więcej kibiców.

Nic nie jest dane raz na zawsze. Pewnie że od zawsze na zawsze. Tylko popatrz ile ludzi chodzi mimo że jest protest na kosza jak długo zbierane są pieniądze na muzeum.
Fajnie żyć w poczuciu siły ale rzeczywistość jaka jest taka jest

Czy ja napisałem, że to najlepsze rozwiązanie ? Piszę, że to ostateczność, ale jednak trzeba brać ja pod uwagę.
Nie porównuj pierwszej drużyny piłki nożnej (nawet w niższej lidze) do sportów mniej atrakcyjnych. Chociąż zobaczysz ile ludzi przyjdzie na koszykarki, jak DAJ BOŻE będą grały w Czyżynach w rozgrywkach europejskich.

Ostatecznośc, którą musimy brać realnie pod uwagę. Jeśli Cupiał nie ustąpi i dalej będzie ciągnął Wisłe na dno to niestety się tak to skończy. Nie ma się co obrażać na rzeczywistość, trzeba będzie działać i jak najszybciej wrócić na szczyt.

Masz rację co do czasów minionych, jednak dzisiaj stadiony już stoją i nie ma takiego zagrożenia. Zreszta jeśli mamy upadać jeszcze 2-3 lata i pózniej zaczynać od początku. To lepiej upaść szybko i od razu zaczynać od początku.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2014 o godz. 14:53.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.08.2014, 15:11
Prowizorka zabija. Jedynym paliwem które nas teraz podtrzymuje jest dawna świetność. Jeśli to się nie zmieni w przeciągu roku max dwóch to może zdarzyć się wszystko. Naszymi jedynymi aktywami w tej chwili jest nie tak dawna przeszłość i o zgrozo stadion na który tak wszyscy narzekamy.

Ciągle kłócimy się o JB ale jak on odejdzie to problemy nadal zostaną. Na stadion wróci te 5-6 tys. i co dalej. Gdzie jest jakiś plan rozwoju gdzie jest pomysł czym ma być Wisła.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2014, 15:21
Prowizorka zabija. Jedynym paliwem które nas teraz podtrzymuje jest dawna świetność. Jeśli to się nie zmieni w przeciągu roku max dwóch to może zdarzyć się wszystko. Naszymi jedynymi aktywami w tej chwili jest nie tak dawna przeszłość i o zgrozo stadion na który tak wszyscy narzekamy.

Ciągle kłócimy się o JB ale jak on odejdzie to problemy nadal zostaną. Na stadion wróci te 5-6 tys. i co dalej. Gdzie jest jakiś plan rozwoju gdzie jest pomysł czym ma być Wisła.
otóż to. To paliwo jest na wyczerpaniu, nawet jedziemy tylko na oparach. Potrzebujemy prawdziwej sanacji, a nie pozorowanych ruchów. Oczywiście do wprowadzenia planu sanacji potrzebne są nowe środowiska, nowi sponsorzy, może nowy właściciel (jęsli TF upadnie), itp.

Potrzebujemy zmiany modelu finansowego. Potrzebujemy firm, które będą chciały w nas inwestować. Do tego potrzebni są kibice na stadionie i brak konfliktu - dlatego Bednarz musi odejść zanim się cokolwiek zacznie. Oprócz tego potrzebujemy wyczyszczenia klubu z osób, które od lat nam przeszkadzają: Pilch, Rogala, Kapka.

Częśc firm nie chce miec nic wspólnego z biznesem prowadzonym w takim stylu i w ten sposób jak u nas. Gdzie decyduje to, kto częściej szepcze do ucha Pana Cupiała. Nikt poważny, który chce promować swoją marke nie będzie tak ryzykował. Nie powierzy swoich pieniędzy i swojego wizerunku osobie, której humor zależy od tego, którą nogą wstanie, albo od tego kogo do siebie dopuści.

Musimy mieć sprawnego menadżera jako prezesa, musimy mieć Cupiała bez doradców i kibiców z doświadczeniem w biznesie w zarządzie klubu. Tak przestawiony model zarządzania może mieć szanse powodzenia. Jeśli Cupiał nie ma możliwości nas wspierać, to musimy więc znaleźć inne źródła dochodów, ale musi także oddać częśc władzy w klubie.

Oczywiście chciałbym, aby TF i Cupiał mieli fundusze na dalszy rozwój i funkcjonowanie klubu Wisła Kraków S.A. na najwyższym poziomie. Jak widzimy, nie jest to możliwe. TF przestało nas wspierać w stopniu pozwalającym na bierzące funkcjonowanie, nie mówiąc już o długach i dalszym rozwoju.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2014 o godz. 15:36.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2014, 15:29
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Całkowicie poprę Kominka. Śląsk to nie Kraków - tam przynależność TERYTORIALNA i KULTUROWA odgrywa kluczową rolę. Im jest zdecydowanie łatwiej, nie trudniej.

Musimy uzdrowić sytuacja, najpierw wyrzucić Benarza, następnie wejść do zarządu i razem z Cupiałem (bez pośredników i doradców) ratować Wisłę Kraków.
Mógłbym dalej polemizować z całością Twojej wypowiedzi, ale myslę że najciekawsza część jest powyzej.

To Twój autorski pomysł na poterzeby tej dyskusji czy wiadomość zasłyszana ze źródeł bliższych SKWK?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 08.08.2014 o godz. 15:31.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2014, 15:35
Całkowicie poprę Kominka. Śląsk to nie Kraków - tam przynależność TERYTORIALNA i KULTUROWA odgrywa kluczową rolę. Im jest zdecydowanie łatwiej, nie trudniej.
i co to zmienia. To kominek poruszył sprawę Śląska, nie ja. Nasz upadek byłby trudny dla wielu kosmitów i pikników, ale jeśli byśmy wrócili na szczyt to wielu z nich także by wróciło.

To tówj autosrki pomysł na potzeby tej dyskusji czy zasłyszana ze źródeł blizszyczh SKWK?
To byłaby optymalna sytuacja, lecz mało prawdopodobna. Widząc jak sprawnie działają osoby, które mają doświadczenie w biznesie w zarządzie TS, to jestem pewien że taki zarząd byłby najlepszym zarządem w czasach "Telefonikowych".
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.08.2014, 15:43
i co to zmienia.
Bardzo wiele. Często gęsto biją w pysk za zły akcent.
Pierwsze z brzegu - http://natemat.pl/78849,katowice-i-s...ilosc-na-zarty

Wcale nie wyssane z palca.

Tam wspólny klub z perspektywy społeczeństwa nie ma racji bytu, u nas w Krakowie przeciwnie.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2014, 15:55
Bardzo wiele. Często gęsto biją w pysk za zły akcent.
Pierwsze z brzegu - http://natemat.pl/78849,katowice-i-s...ilosc-na-zarty

Wcale nie wyssane z palca.

Tam wspólny klub z perspektywy społeczeństwa nie ma racji bytu, u nas w Krakowie przeciwnie.
Po pierwsze Sosnowiec to nie Śląsk, a Zagłębie. Mieszkańcy Śląska na tych w Sosnowcu mówią już zagraniczni. Ale nie wiem po co Ty w ogóle to piszesz. Ja nie zaczynałem rozmowy o Śląsku. To Kominek stwierdził, że nasz reset byłby cięzki i przywołał tu przykład klubów ze Śląska, a nie kluby z Gdańska czy Szczecina.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 08.08.2014, 16:10
A czy my naprwdę musimy ten "reset" testować na sobie?
Czy bardziej "nie lubimy" Bednarza czy bardziej kibicujemy drużynie? To byłaby ciekawa ankieta btw.
Bednarz to przykrywka walki o władzę, a tą o ile mi wiadomo Cupiał dzieli się niechętnie...
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 08.08.2014, 16:54
niezbyt ładnie tak wyrywać zdania z kontekstu, ... . Upadek S.A. to nie upadek Wisły Kraków.
nie bardzo wiem co zmieniłoby zacytowanie reszty twojej wypowiedzi , skróciłem ją ale reszta nie miała znaczenia dla meritum ....
Owszem nieco inaczej wygląda kontekst twojej wypowiedzi jeśli (jak teraz napisałeś) miałeś na myśli Wisłę Kraków S.A. a nie klub no ale pozostaje pytanie komu kibicowałeś przez ostanie 10 lat ... ? Tego nie da się tak rozdzielić ....
Nie może być tak że jak Cupiał daje kasę to to jest nasza Wisła a jak są pustki w kasie i niepowodzenia oraz nieroztropny prezes, to już jakaś tam spółka akcyjna ...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 08.08.2014 o godz. 17:03.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.08.2014, 17:42
U nas kibice nie porzucą Wisły, co innego pikniki i kosmici. Ale ich nie szkoda, znów przyjdą jak będziemy na szczycie.
Nie takie klubi już się po upadku nie podniosły. Zobaczymy za kilka lat gdzie będzie Polonia Warszawa czy Łódzki KS? Wyzywasz innych od pikników, a sami żyjecie utopijnymi planmi powstania klubi z kolan po bankructwie! Czy to nie jest pierdo...nie kosmity? Takich herezji nie usłyszysz nawet wśród gimnazjalnej młodzieży!
Nie zaglądam nikomu w portfel, ale przypuszczam że P. Wawro finansowo mógłby doprowadzić Wisłę conajwyżej tam gdzie Zbigniew Szybryt doprowadził Limanovię! Wątpliwym jest by finansował Wisłę w takim stopniu jak robią to Danuta i Krzysztof Witkowscy, właściciele firmy Bruk-Bet. O czym wogóle ta rozmowa?

ps. marzy mi się profesjonalna organizacja klubu i prezes z prawdziwego zdarzenia jak to mają w najlepszym polskim klubie Legii "dwa mecze do fazy grupowej" Warszawa
ps2. z powyższej rozmowy widzę, że nie da prowadzić normalnego dialogu, bez próby udowodnienia, kto w teorii ewolucji stąpa po ziemi, a kto jeszcze z drzewa nie zszedł?
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 08.08.2014 o godz. 17:58.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.08.2014, 18:31
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
ps. marzy mi się profesjonalna organizacja klubu i prezes z prawdziwego zdarzenia jak to mają w najlepszym polskim klubie Legii "dwa mecze do fazy grupowej" Warszawa
Najbardziej nienawidzę takiego właśnie pajacowania. Pod każdym niemal względem (wizerunkowo, finansowo, sportowo, strukturalnie, marketingowo) Legia odjechała nam przez te kilka lat w sposób wręcz przerażający. Dali dupy zatrudniając na odpowiedzialnym stanowisku osoby "z rozdzielnika" (bo kobieta i murzyn).
A teraz zastanówmy się, jak by to wyglądało u nas.
Mamy lepszy sztab? My nawet fizjologa nie mamy, bo to oszczędność!

Oni dali dupy, ale się z tego podniosą, bo mają bardzo solidne fundamenty. Ot, zatrudnią kogoś komu będzie się chciało przeczytać regulamin na odpowiednim stanowisku.

Możemy napierdalać z Legii, że im z dachu cieknie, ale sami mieszkamy w szałasie z realną perspektywą przesiadki na kartonowe pudło. A wiesz co jest najlepsze? Że to jest naturalna konsekwencja panującego u nas od kilkunastu lat burdelu. Dopóki Cupiał "smarował", jakoś się to jeszcze kręciło. Kiedy przestał, wyszło że jesteśmy tylko "klubem pozornym", że sparafrazuję klasyka.

My nawet nie umiemy wprowadzić internetowej sprzedaży biletów. Znaczy była, ale wadliwa, a obecnie jest nowa, ale niedziałająca.

Może minąć naprawdę sporo czasu, zanim będziemy mieli takie problemy jak Legia. Na razie nie dotyczą nas zawodnicy wchodzący z ławki (bo jej zwyczajnie nie mamy) i jakiekolwiek eliminacje do pucharów (w jedynym do którego się nadajemy, czyli Pucharze Polski gramy z automatu, a i tak pewnie niezbyt długo).

Proponuję więc jednak nie śmiać się z Legii zbyt głośno, bo jest to śmiech żebraka, że komuś w mercu szybę potłukli. Stać go było na merca, stać go pewnie na szybę, a my nadal będziemy grzebać w śmietniku.
O, właśnie, przyjechali może jacyś studenci albo murzyni na testy (ideał Jacka - student z Afryki)? W końcu weekend...
ps2. z powyższej rozmowy widzę, że nie da prowadzić normalnego dialogu, bez próby udowodnienia, kto w teorii ewolucji stąpa po ziemi, a kto jeszcze z drzewa nie zszedł?
Z mojej perspektywy, to możecie sobie chodzić po drzewach, jak długo nie obrzucacie tych na dole fekaliami
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.08.2014 o godz. 18:42.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 08.08.2014, 19:19
My nawet nie umiemy wprowadzić internetowej sprzedaży biletów. Znaczy była, ale wadliwa, a obecnie jest nowa, ale niedziałająca.
Aaaa dobrze że wspominasz. Mój ostatni konik. Rano nie dało się wejść, potem z bólami komunikat techniczny, potem dalo sie wyczuć przekierowanie na http://hps.kupbilety.pl/ a teraz popełniają 'maintenance', cytuję: 'Trwają prace nad sklepem www. Przepraszamy'.

Zastanawiam się czy można większy syf zrobic... ale cięzko. Także nie ma co się spinać - trzeba ostrożnie szykowac sie na 'rekord' frekwencji z Ruchem.

Proponuję więc jednak nie śmiać się z Legii zbyt głośno, bo jest to śmiech żebraka, że komuś w mercu szybę potłukli. Stać go było na merca, stać go pewnie na szybę, a my nadal będziemy grzebać w śmietniku.
Pienknie powiedziane. Ale zauważ ze jak damy d... i spaniemy to możemy bardzo długo grzebac w kuble, m in. ze śmieciami po Cracovii. Pomijam fakt, że Wisła na długi czas (lata) stanie się klubem lokalnym i znikając z C+ oraz ogolnopolskiej prasy stanie się klubem zaściankowym. Nie bardzo wiem więc dlaczego kolegę Matejas_ tak surowo oceniasz - ma dużo racji. Zbyt dużo.
Odpowiedz cytując
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.08.2014, 19:22
wolfy generalnie się zgadzam z całym twoim postem...

wolfy;1371793
[B
napisał(a):
Proponuję więc jednak nie śmiać się z Legii zbyt głośno, bo jest to śmiech żebraka, że komuś w mercu szybę potłukli. Stać go było na merca, stać go pewnie na szybę, a my nadal będziemy grzebać w śmietniku.[/B]
..tylko czy aby na pewno ten mercedes nie jest leasingowany?
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 08.08.2014, 20:23
Wolałbym jeździć mercem w leasingu, niż powoli rozsypującym się, własnym rowerem. A że rower jest nasz i jesteśmy do niego przywiązani...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.08.2014, 20:38
Najbardziej nienawidzę takiego właśnie pajacowania. Pod każdym niemal względem (wizerunkowo, finansowo, sportowo, strukturalnie, marketingowo) Legia odjechała nam przez te kilka lat w sposób wręcz przerażający. Dali dupy zatrudniając na odpowiedzialnym stanowisku osoby "z rozdzielnika" (bo kobieta i murzyn).
A teraz zastanówmy się, jak by to wyglądało u nas.
Mamy lepszy sztab? My nawet fizjologa nie mamy, bo to oszczędność!

Oni dali dupy, ale się z tego podniosą, bo mają bardzo solidne fundamenty. Ot, zatrudnią kogoś komu będzie się chciało przeczytać regulamin na odpowiednim stanowisku.

Możemy napierdalać z Legii, że im z dachu cieknie, ale sami mieszkamy w szałasie z realną perspektywą przesiadki na kartonowe pudło. A wiesz co jest najlepsze? Że to jest naturalna konsekwencja panującego u nas od kilkunastu lat burdelu. Dopóki Cupiał "smarował", jakoś się to jeszcze kręciło. Kiedy przestał, wyszło że jesteśmy tylko "klubem pozornym", że sparafrazuję klasyka.

Może minąć naprawdę sporo czasu, zanim będziemy mieli takie problemy jak Legia. Na razie nie dotyczą nas zawodnicy wchodzący z ławki (bo jej zwyczajnie nie mamy) i jakiekolwiek eliminacje do pucharów (w jedynym do którego się nadajemy, czyli Pucharze Polski gramy z automatu, a i tak pewnie niezbyt długo).

O, właśnie, przyjechali może jacyś studenci albo murzyni na testy (ideał Jacka - student z Afryki)? W końcu weekend...

Z mojej perspektywy, to możecie sobie chodzić po drzewach, jak długo nie obrzucacie tych na dole fekaliami
Jeden z najmadrzejszych i najbardziej rzeczowych postów jakie tu kiedykolwiek czytalem.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2014, 20:46
lazy napisał(a):Wyświetl post
A czy my naprwdę musimy ten "reset" testować na sobie?
Czy bardziej "nie lubimy" Bednarza czy bardziej kibicujemy drużynie? To byłaby ciekawa ankieta btw.
Bednarz to przykrywka walki o władzę, a tą o ile mi wiadomo Cupiał dzieli się niechętnie...
Wolałbym nie testować, ale to realne rozwiązanie. Niestety. W sytuacji gdy klub zbankrutuje to nie będzie wyjścia. A do bankructwa prowadzą go od lat nasi włodarze.

nie bardzo wiem co zmieniłoby zacytowanie reszty twojej wypowiedzi , skróciłem ją ale reszta nie miała znaczenia dla meritum ....
Owszem nieco inaczej wygląda kontekst twojej wypowiedzi jeśli (jak teraz napisałeś) miałeś na myśli Wisłę Kraków S.A. a nie klub no ale pozostaje pytanie komu kibicowałeś przez ostanie 10 lat ... ? Tego nie da się tak rozdzielić ....
Nie może być tak że jak Cupiał daje kasę to to jest nasza Wisła a jak są pustki w kasie i niepowodzenia oraz nieroztropny prezes, to już jakaś tam spółka akcyjna ...
Widzę, że nie pojmujesz że ja i wielu innych kibicuje Wiśle Kraków, a nie Wiśle Kraków S.A. Ta jednostka tylko administruje sekcją seniorską piłki nożnej Wisły Kraków.

Do momentu kiedy ta jednostka działa na korzyść Wisły Kraków to ją wspieram. Kiedy działa przeciw to nie ma powodu ich wspierać.

Nie takie klubi już się po upadku nie podniosły. Zobaczymy za kilka lat gdzie będzie Polonia Warszawa czy Łódzki KS?
Powiem Ci gdzie jest Lechia Gdańsk i Pogoń Szczecin. Są w TME, tam gdzie my i mają się lepiej niż my. Polonia i ŁKS też niedługo wróca do TME.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2014 o godz. 21:04.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 08.08.2014, 21:32
Widzę, że nie pojmujesz że ja i wielu innych kibicuje Wiśle Kraków, a nie Wiśle Kraków S.A. Ta jednostka tylko administruje sekcją seniorską piłki nożnej Wisły Kraków.
Do momentu kiedy ta jednostka działa na korzyść Wisły Kraków to ją wspieram. Kiedy działa przeciw to nie ma powodu ich wspierać.
Przyznaje że nie ogarniam twojego kibicowania. Ja kibicuje (po swojemu) drużynie Wisła Kraków. To proste. Kibicuję jak jest dobrze i jak jest źle. Po co to komplikować.
Ok prezes jest be i nie zamierzam go tu bronić. Ale gdzie piłkarze ? gdzie sława i renoma Wisły ? Nie jest powodem do chwały bankructwo i spadek do A klasy dla żadnego klubu więc jak można uważać to za dobre rozwiązanie ?
Czy w A klasie będzie można walić racami we własny stadion ?
Czy w A klasie akcja 1 zł od biletu będzie miała sens ?
Będziecie czuć się zwycięzcami, OK. ale to renoma Wisły ucierpi
a prezes ? .....
wbrew wszystkim waszym opiniom znajdzie pracę może nawet bardziej intratną ....
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 08.08.2014, 21:44
Gra w a klasie bedzie miala jeden wielki atut - Wisle przestana kochac takie pikniki jak ty Grantar. Oczywiscie wrocicie z podkulonym ogonem jak znowu wrocimy do Ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2014, 22:34
Przyznaje że nie ogarniam twojego kibicowania. Ja kibicuje (po swojemu) drużynie Wisła Kraków. To proste. Kibicuję jak jest dobrze i jak jest źle. Po co to komplikować.
Ok prezes jest be i nie zamierzam go tu bronić. Ale gdzie piłkarze ? gdzie sława i renoma Wisły ? Nie jest powodem do chwały bankructwo i spadek do A klasy dla żadnego klubu więc jak można uważać to za dobre rozwiązanie ?
Czy w A klasie będzie można walić racami we własny stadion ?
Czy w A klasie akcja 1 zł od biletu będzie miała sens ?
Będziecie czuć się zwycięzcami, OK. ale to renoma Wisły ucierpi
a prezes ? .....
ty dalej nie pojmujesz. Ja nie piszę, że to optymalne rozwiązanie, ale że to rozwiązanie awaryjne, bardzo prawdopodobne, jesli dzisiejsi włodzarze będą ciągnąć Wisłę do zagłady.
Zresztą ja też kibicuję jak jest dobrze i jak jest źle. Ale tu nie chodzi o sytuację dobrze-źle. Tutaj chodzi o to, że obecna jednostka organizacyjna Wisła Kraków S.A. działa na szkodę sekcji piłki nożnej Wisły Kraków. Jak ktoś działa na niekorzyć naszego klubu, to kibice Wisły Kraków mają obowiązek interweniować.

Ja też kibicuje drużynie Wisły Kraków, w każdym meczu, cieszę się z każdej bramki, wygranej, z każdego punktu. Ale nie wspieram pozycji Jacka Bednarza poprzez swoją obecność na trybunach. Gdyby wielu z nas dalej chodziło na mecze, a tylko trybuna C stała pusta to nic by sie na Wiślę nie zmieniło. Dlatego, że ogół prawdziwych kibiców poparło bojkot dlatego w ogóle sa te rozmowy.

Jacek znajdzie pracę jedynie u POjebusów, ale mam nadzieję, że ich władza w Polsce szybko się skończy. A następnie wielu z nich znajdzie swoje miejsce za kratkami.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 08.08.2014 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 09.08.2014, 07:57
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Gra w a klasie bedzie miala jeden wielki atut - Wisle przestana kochac takie pikniki jak ty Grantar. Oczywiscie wrocicie z podkulonym ogonem jak znowu wrocimy do Ekstraklasy.
Wielki atut ? Wytłumacz mi dlaczego..
Większość kibiców to jednak pikniki ..... W tygodniu praca, rodzina - w weakend święto: mecz.
widzę że gardzisz takimi ....
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.08.2014, 08:06
Więklszość uszczypliwości z Twojej strony jest prostych jak aparycja przeciętnego chama ze Śląska, szkoda że przy tym reprezentujesz taką właśnie postawę...
Kolega Fialo oczywiście czy przyklaśnie, bo jakże by inaczej być mogło. Ja nie uważam by Twój wywód był najmądrzejszym i najbardziej rzeczowym postem. Widać swój na swojego trafił, na jednej gałęzi siedzicie. Jeśli zaś o Legię chodzi... nazbyt w swoim poście koloryzujesz. U nich też wcale tak kolorowo jak Ty piszesz nie jest! Prawdą jest jedynie Twoje stwierdzenie, że póki Cupiał pompował kasę u nas cyrk się kręcił. Spójrz tylko na jedną rzecz, nikt w polskiej piłce nie jest dłużej od Cupiała i Filipiaka. Wszystkie inne dobrodzieje straciły cierpliwość! I w Warszawie też stracą, bo ten rok mają w plecy, w przyszłym mogą trafić na mocniejszego rywala i nawet (L)eśny, zagorzały fanatyk Legii straci cierpliwość do tego, nie widząc wymiernych zysków. Ja Cupiałowi się wcale nie dziwie, że kurek zakręcił choćby dlatego, że oduczył wiślackich utracjuszy i bawidamków roztrwaniania nie swoich pieniedzy. Swoje zrobiłem, odchowałem, kopie w dupe i radź sobie sam! Naturalna kolej rzeczy! Od dwóch sezonów lekkie wahania, brak mistrzostwa, brak pucharów... i już piknikarstwo się wykruszyło! Frajerstwo natomiast wykruszyło się w inny sposób... nie wiedzieli, że z koniem się nie kopie! Kiedyś porównując naszą ligę do ligi niemieckiej zawsze powtarzałem, że wolał bym aby Wisła była taką Borussią Dortmund aniżeli Bayernem Monachium, bo w Dortmundzie nawet jak były problemy na Westfalenstadion był zawsze komplet widzów... nam to nie grozi, bo i frajerstwo i piknikarstwo szybko na trybuny nie wróci. Ciekawi mnie jak liczna grupa będzie dopingować mecze CLJ. Z ciekawości pójdę na mecz i przeliczę co do jednego, czy będzie ten kompletny 1000?! Podejrzewam, że na A-klasowym meczu nie mielibyście tyle motywacji w 2-3 sezonie by się Was 1000 uzbierało! Przynajmniej na futsal, oczko w głowie pana Piotra tyle ludzi nie chodzi!

ps. do zobaczenia na Ruchu

Wielki atut ? Wytłumacz mi dlaczego..
Większość kibiców to jednak pikniki ..... W tygodniu praca, rodzina - w weakend święto: mecz.
widzę że gardzisz takimi ....
Nie odpisze Ci, bo mu nie pojechałeś. Czytasz nieuważnie, on na argumenty z Tobą nie walczy, bo już wygrał. Teraz musisz mu ubliżyć, bo jedynie na takie zaczepki reaguje

Yossarian napisał(a):Wyświetl post
Ty to masz chyba cos z banka czlowieku.Pouczasz wszystkich o wszystkim a glupi jestes jak but z lewej nogi.Wypisujesz takie dyrdymaly ,ze zeby bola ,obrazajac przy okazji kazdego kto osmieli sie z twoimi posranymi madrosciami nie zgodzic.
Rozumiem ,ze praca na kasie w Biedronce mocno stresuje ale postaraj sie,z laski swojej , odreagowac w inny sposob.

A tak przy okazji,jest tu jakis moderator ? Typ nieustannie i bezkarnie obraza ludzi ,ktorzy tu pisza,moze by tak regulamin zastosowac ?
Yossarian... gdybym był głową kościoła katolickiego, za życia bym Cie kanonizował! Nie chciałem mu tego wprost pisać, ale znalazł się ktoś kto łopatologicznie potrafił mu to wszystko wyłożyć

ps. wolfy pewnie szybko nie odpisze bo poszedł z kolega fialo grać w piłkę na podwórko, wróca koło 13 jak matka na obiad zawoła
ps2. ciekawe który z tej dwójki będzie stał na bramce?
Powód: wolfy poszedł grać w piłkę
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 09.08.2014 o godz. 09:10.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 09.08.2014, 09:47
kotyrek napisał(a):Wyświetl post
..tylko czy aby na pewno ten mercedes nie jest leasingowany?
Jest taka opcja (bo nie wierzę w umorzenie długów przez ITI), ale i tak ich sytuacja wyglądałaby wtedy o wiele lepiej niż nasza. Sami generują naprawdę spore przychody z biletów, transferów, praw marketingowych - chociaż tu mamy wały takie jak z "Pepsi Arena", gdzie prywatny klub ciągnie dochody z nazwy stadionu zbudowanego za publiczne pieniądze, co jest chore i niezrozumiałe.

W sumie, to oni nie są pewnie w połowie tak mocni jak ich wykreowany przez media obraz. Co nie zmienia faktu, że obecnie i tak dzieli nas przepaść.

Yossarian - jesteś hitem. Dwa posty, żaden na temat (sprawdź jeszcze raz, tu nie dyskutujemy o mnie), zero argumentów (chcba że liczyć takie klasyki onetu: "Pouczasz wszystkich o wszystkim a glupi jestes jak but z lewej nogi."), czyste ad personam, a na koniec płaczesz, że obrażam ludzi
Może i jestem głupi i mam coś z bańką, ale przynajmniej próbuję napisać coś w temacie. Za czasów kiedy moderowałem pierwszy byś dostał buta (niekoniecznie ode mnie).

Być może - jako komentator, w polityce (gdzie próbował się wybić z Wisły), ale raczej nie w klubie piłkarskim i nie jako prawnik

Więklszość uszczypliwości z Twojej strony jest prostych jak aparycja przeciętnego chama ze Śląska, szkoda że przy tym reprezentujesz taką właśnie postawę...
Kolega Fialo oczywiście czy przyklaśnie, bo jakże by inaczej być mogło. Ja nie uważam by Twój wywód był najmądrzejszym i najbardziej rzeczowym postem. Widać swój na swojego trafił, na jednej gałęzi siedzicie. Jeśli zaś o Legię chodzi... nazbyt w swoim poście koloryzujesz. U nich też wcale tak kolorowo jak Ty piszesz nie jest! Prawdą jest jedynie Twoje stwierdzenie, że póki Cupiał pompował kasę u nas cyrk się kręcił. Spójrz tylko na jedną rzecz, nikt w polskiej piłce nie jest dłużej od Cupiała i Filipiaka. Wszystkie inne dobrodzieje straciły cierpliwość! I w Warszawie też stracą, bo ten rok mają w plecy, w przyszłym mogą trafić na mocniejszego rywala i nawet (L)eśny, zagorzały fanatyk Legii straci cierpliwość do tego, nie widząc wymiernych zysków. Ja Cupiałowi się wcale nie dziwie, że kurek zakręcił choćby dlatego, że oduczył wiślackich utracjuszy i bawidamków roztrwaniania nie swoich pieniedzy. Swoje zrobiłem, odchowałem, kopie w dupe i radź sobie sam! Naturalna kolej rzeczy! Od dwóch sezonów lekkie wahania, brak mistrzostwa, brak pucharów... i już piknikarstwo się wykruszyło! Frajerstwo natomiast wykruszyło się w inny sposób... nie wiedzieli, że z koniem się nie kopie! Kiedyś porównując naszą ligę do ligi niemieckiej zawsze powtarzałem, że wolał bym aby Wisła była taką Borussią Dortmund aniżeli Bayernem Monachium, bo w Dortmundzie nawet jak były problemy na Westfalenstadion był zawsze komplet widzów... nam to nie grozi, bo i frajerstwo i piknikarstwo szybko na trybuny nie wróci. Ciekawi mnie jak liczna grupa będzie dopingować mecze CLJ. Z ciekawości pójdę na mecz i przeliczę co do jednego, czy będzie ten kompletny 1000?! Podejrzewam, że na A-klasowym meczu nie mielibyście tyle motywacji w 2-3 sezonie by się Was 1000 uzbierało! Przynajmniej na futsal, oczko w głowie pana Piotra tyle ludzi nie chodzi!
Leśnodorski i Miodulski to nie Cupiał. Legia to dla nich biznes, nie droga zabawka. Nie zniechęcą się, bo dla nich liczy się zysk, a ten osiągają z biletów (szok i niedowierzanie), kontraktów reklamowych i przede wszystkim - transferów.

Poza tym - zero argumentów. Co to znaczy, że "rok mają w plecy"? Oni najprawdopodobniej zakończą go na plusie, nawet jak zaraz odpadną z pucharów. Sprzedadzą Żyro w następnym okienku i są w domu. Ale pewnie i tak wejdą do grupy, a tam za prawa do transmisji też coś ugrają. IMHO wiele nie stracili, bo w LM i tak by nie grali (nie byli rozstawieni, nie trafiliby na Maribor).

Jak napisałem wyżej - nie są w połowie tak mocni, na jakich się kreują w mediach, ale i tak dzieli nas przepaść.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.08.2014 o godz. 10:09.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 09.08.2014, 10:18
Pamiętajcie, że Legia płaci za wynajem stadionu i pełne koszty utrzymania. Chyba nikt w Polsce tyle za stadion nie płaci. Ale i tak ten kontrakt z Pepsi im to rekompensuje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów