The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.08.2014, 10:05
Koniec LM! Jestem w szoku, że w takim stylu.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 08.08.2014, 10:05
Legia podwójnie zawaliła sprawę. Po pierwsze działacze. Po drugie piłkarze, którzy w pierwszym meczu mogli strzelić jeszcze kilka bramek a wystarczyło tylko jedną Ciekawe co do powiedzenia ma teraz Vdrojlak (czy jak mu tam) po "podchodzeniu trzeci raz do karnego"?

tak czy inaczej, takiego odpadnięcia z eliminacji to się nmie spodziewałem. Legia strzeliła sobie SAMA samobója jak stąd do Księżyca.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 08.08.2014 o godz. 10:08.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.08.2014, 10:07
No i gdzie kibice Losserów ?
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.08.2014, 10:08
0 22.
Na pocieszenie, to powim ci, że powinniście się cieszyć, że wywalili was po 3 rundzie a nie po 4, bo wtedy dopiero byłby dramat
Pozdro w LE
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 08.08.2014, 10:08
Ale WSTYD, jak było można odpaść w takim stylu ...

Największa GŁUPOTA i FRAJERSTWO w historii piłki nożnej w Polsce !
Ostatnio edytowane przez heoij : 08.08.2014 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 08.08.2014, 10:10
Zauważcie że ani Rumak ani ta Ostrowska nie podali się do dymisji, nie mają honoru czy jak?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.08.2014, 10:11
Ja pienicze, myślałem że najbardziej garbatą dolę z garbatych mają Ci za miedzą. Ale nie.
Kondolencje.To nie powinno się tak skończyć.

Ten dowcip chyba na stałe przylgnie do Warszawki:

Cytat:
Wiesz jak włożyć korek z powrotem do butelki z szampanem?
Nie? Zapytaj kibiców Legii.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.08.2014, 10:13
Chyba pierwszy raz w życiu życzyłem im dobrze. Odjechali nam już tak daleko, że żaden argument o odskoczeniu finansowym po awansie do LM do mnie nie przemawiał. Pomyślałem więc, a dobra niech w końcu ktoś awansuje. Może będzie to korzystne dla całej naszej zasranej ligi. I nawet nie kibicowałem Celticowi. I nawet z podziwem patrzyłem na wynik dwumeczu (chociaż Celtic to leszcze teraz). I nawet życzyłem im Ludogorca a nie Steuy. A tu coś takiego.

Wyobrażacie sobie niemiecki albo holenderski klub, który wypuszcza na boisko w kluczowym meczu pucharowym zdyskwalifikowanego zawodnika? Dlatego nasza piłka jest w tym miejscu w którym jest. Choćby nie wiem jak amerykański był Boguś Leśnodorski, amatorka wyjdzie prędzej czy później.

Niepojęte jest jak przez takie gówno można stracić dziesiątki milionów złotych. To jest rekord świata.
:/
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 08.08.2014, 10:17
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
No i gdzie kibice Losserów ?
Tutaj. I co? Macie swoją chwilę wielkiej beki. Macie prawo bo osoby odpowiedzialne u Nas zachowały się skandalicznie.
Boli Nas, będziemy w....ieni, zawodnicy załamani, w klubie żałoba. Czyli w to wam graj Zero spiny i napiny. Trzeba porażkę, nawet tak kuriozalną przyjąć na klatę.

Nie odskoczymy, może i nie będziemy w LE ale nikogo prócz siebie winić za to nie będziemy.
Mnie to smuci ale i śmieszy przez łzy... Taki błąd? To przecież kpina i wstyd na cały świat. Trudno to będzie przebić.

Trzeba po prostu w tej naszej lidze kiełbasy do góry i golić frajerów.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.08.2014, 10:21
Szmaciany Celtic, mistrzowie zielonego stolika, grają dalej. To jest niewiarygodne jakiego fuksa ma ten klub. Brzydzę się nimi.

Swoją drogą UEFA powinna zająć się swoimi przepisami bo są idiotyczne i porażająco niesprawiedliwe. Przy tej okazji przypomniała mi się nasza sytuacja jak wywalili z pucharów Feyenoord i zamiast dać na ich miejsce kolejną w tabeli Wisłę to woleli żeby rywal który wylosował Holendrów miał wolny los. Widać nie każdy jest godzien dostawać awans przy zielonym stoliku.

Pomijam już fakt, że w XXI wieku, gdzie wszystko jest skomputeryzowane i jest świetny przepływ informacji, sędziowie techniczni, delegat UEFA itd. pozwalają jednej z drużyn wprowadzić na boisko nieuprawnionego zawodnika. Czy to jest puchar wójta czy eliminacje Ligi Mistrzów. Za co tym ludziom płacą? Wiadomo, że Legia jest sama sobie winna ale UEFA powinna tego pilnować, żeby unikać potem takich kwasów. Nie wpływa dobrze na wizerunek rozgrywek sytuacja kiedy drużyna prezentująca poziom gówna (Celtic) awansuje dalej przez kruczki prawne.
Ostatnio edytowane przez Arked : 08.08.2014 o godz. 10:35.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Kompromitacja Legii... Inaczej tego nazwać się nie da.
Zgolić frajerów 6-1 w dwumeczu, po czym przegrać przez jeden błąd w papierach.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

irman napisał(a):Wyświetl post
Chyba pierwszy raz w życiu życzyłem im dobrze. Odjechali nam już tak daleko, że żaden argument o odskoczeniu finansowym po awansie do LM do mnie nie przemawiał. Pomyślałem więc, a dobra niech w końcu ktoś awansuje. Może będzie to korzystne dla całej naszej zasranej ligi. I nawet nie kibicowałem Celticowi. I nawet z podziwem patrzyłem na wynik dwumeczu (chociaż Celtic to leszcze teraz). I nawet życzyłem im Ludogorca a nie Steuy. A tu coś takiego.

Niepojęte jest jak przez takie gówno można stracić dziesiątki milionów złotych. To jest rekord świata.
Podpisuję się jak najbardziej. Śmierdzący awans celticu rękami smutnych panów z ORGANIZACJI MAFIJNEJ jaka jest Uefa będzie zapamiętany na lata. Liczę ze na kogokolwiek trafia ten lewacki klub dostanie oklepane jak trzeba. To jest wbrew jakiemukolwiek duchowi sportu. To co robi z piłką nożną uefa poprze zakazy, nakazy, chore kary, represje dla kibiców, podziały na równych i rowniejszych - wyobrażacie sobie, żeby taka Barcelona odpadla w takich okolicznościach - patologia i zaprzeczenie istoty futbolu.

Z punktu widzenia kibica Wisły, oczywiście lepiej jak ich nie ma w LM, niż jak są. Ale wolałbym żeby to się odbyło na boisku. Jak wygrali 6-1 - powinni przejść, my powinniśmy pracować, żeby też odnosić takie wyniki. Po ludzku zwyczajnie jest mi strasznie szkoda kibiców L, nie potrafię sobie wyobrazić co bym czuł odpadają w takich okolicznościach.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Ale trzeba przyznać że UEFA też jest skorumpowana chyba. Nie wiem jaka była dokładnie sytuacja Debreczynu czi identyczna czy nie ale dla czego się na niej nie oparli To jest 3 runda ja nie 4.... Nawet bardziej Legia celticowi wtykła niż debreczyn
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 08.08.2014, 10:22
Arked napisał(a):Wyświetl post
Szmaciany Celtic, mistrzowie zielonego stolika, grają dalej. To jest niewiarygodne jakiego fuksa ma ten klub. Brzydzę się nimi.
co? Celtic szmaciarze bo Legia nie zna przepisów puknij się w głowe
Ostatnio edytowane przez wiertar : 08.08.2014 o godz. 10:25.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 08.08.2014, 10:23
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Tutaj. I co? Macie swoją chwilę wielkiej beki. Macie prawo bo osoby odpowiedzialne u Nas zachowały się skandalicznie.
Boli Nas, będziemy w....ieni, zawodnicy załamani, w klubie żałoba. Czyli w to wam graj Zero spiny i napiny. Trzeba porażkę, nawet tak kuriozalną przyjąć na klatę.

Nie odskoczymy, może i nie będziemy w LE ale nikogo prócz siebie winić za to nie będziemy.
Mnie to smuci ale i śmieszy przez łzy... Taki błąd? To przecież kpina i wstyd na cały świat. Trudno to będzie przebić.

A ten Wasz kapitan też nie jest bez winy? Jakby przy wykonywaniu rzutów karnych miał chociaż 50% skuteczności to ten walkower by Celticowi nic nie dał...
Odpowiedz cytując
kola12
Member

Od: 10.2011

Stary 08.08.2014, 10:28
Tak, właśnie kompromitacja Cwelki.... ale również "polskiej piłki". Po prostu w Europie są inne standardy niż w "polskiej piłce". Łamiesz prawo- out... To u nas kilkuset piłkarzy, sędziów i działaczy oszukiwało przez naście lat... I co? I wychodzi Pan Sędzia Wielki Autorytet w C+ i nie widzi problemu 2 metrowego wyjścia piłki na aut... bo to przecież Cwelka... To u nas Amica łączy się z Lechem i powstaje Amica która nazywa się Lech... To u nas goście w białych skarpetach i sandałach rządzą piłką, a Boniek jest kwiatem do kożucha... Język angielski, niemiecki, francuski a po ch..j jak są darmowe bilety, darmowe żarcie i darmowa wódka... Kiedyś przez przypadek miałem możliwość uczestniczyć w raucie po meczu Bełchatów- Wisła w Bełchatowie (wtedy co wracał do nas Kosa)... mój Boże... i tylko mina Beenhakkera byłą tam bezcenna...
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 08.08.2014, 10:30
Nawet 7:1 w Wawie nic by nie dało. Walkower dotyczy chyba całego dwumeczu. W ten sposób przykładowo Legia mogłaby wygrać u siebie 4:0 z Barceloną i obawiając się dwucyfrówy w rewanżu specjalnie wystawiać nieuprawnionego zawodnika.

A co do gromów na UEFA to chyba nie bardzo trafny argument. Tam chyba było tak, że za wystawienie zdyskwalifikowanego zawodnika jest tylko jedna kara czyli walkower. Panowie chyba długo obradowali i nic innego nie wymyślili. Orzeczenie wbrew regulaminowi byłoby tutaj niebezpiecznym precedensem. Z Debreczynem sytuacja była chyba inna bo zagrał niezgłoszony zawodnik.
:/
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.08.2014, 10:30
Nie ma co się śmiać. Przepisy są jasne co prawda, ale przypomnijmy sobie jak nas wywalali z pucharów po meczu z Parmą. Dino Baggio, który został drasnięty biegał sobie po boisku jakby nic sie nie stało, a w innym meczu dwóch klubów włoskich w pucharach, bodajze Inter - Milan spadła bomba na pole karne i ogłuszyła bramkarza, że go chyba znieśli. Nas wywalili a Włosi grali dalej ale w innym mieście. Tak wyglada obiektywizm w UEFA. Jesteśmy dalej traktowani przez nich jak III świat. Prezesura Bońka miała niby cos zmienić w tych relacjach, ale jak widać jest po staremu. Przypomnijmy sobie decyzje UEFY po meczach ze Standardem Liege. Kary dla naszych kibiców, tamci bezkarni. Wiec nie powołujmy sie na jakąś sprawiedliwość ze strony tej mafii.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 08.08.2014, 10:31
MK85 napisał(a):Wyświetl post
A ten Wasz kapitan też nie jest bez winy? Jakby przy wykonywaniu rzutów karnych miał chociaż 50% skuteczności to ten walkower by Celticowi nic nie dał...
K...a, ale mnie wkurzają tacy ludzie jak Ty. Poczytaj trochę w sieci to się dowiesz jaka jest prawda. Wykorzystane karne nic by nie dały.

Szczerze to sam nie wiem czy się cieszyć z tego walkowera. Z jednej strony to Poległa, więc jako Wiślak mam uśmiech na twarzy, ale z drugiej strony to jako Polak poczułem się zeszmacony przez Szkotów. I chyba to zeszmacenie jest silniejsze, wolałbym, żeby Legia odpadła w normalny sposób w kolejnej rundzie i pograła w LE, by może dzięki temu gorzej radzić sobie w ekstraklasie.

A Szkoci... żałosne robaki. Będą się śmiać nie tyle z Legii co z całego naszego narodu.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.08.2014, 10:31
kreseq napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem co gorsze odpaść taj jak Wy czy w ostatnich minutach jak My z APOEL Nikozja.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.08.2014, 10:32
Za frajerstwo i głupotę się płaci cenę,w tym przypadku wysoką.
No,ale jak w "profesjonalnym" klubie takich rzeczy ktoś nie dopatrzyl to sami są sobie winni.

Tak jak ktos wczesniej pisał-walkower dotyczy całego meczu i nawet jakby krawaty wygrały 10:0 to i tak by wylecieli.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 08.08.2014 o godz. 10:34.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 08.08.2014, 10:34
wiertar napisał(a):Wyświetl post
co? Celtic szmaciarze bo Legia nie zna przepisów puknij się w głowe
Celtic szmaciany bo prezentuje żenujący poziom sportowy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 08.08.2014, 10:35
Z tego wszystkiego cieszy najbardziej fakt, że to wina Leśnego. Niech teraz zamknie mordę i więcej się nie wypowiada na temat Wisły i Smudy... warszawski cwaniaczek, amatorek i lamus
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem co gorsze odpaść taj jak Wy czy w ostatnich minutach jak My z APOEL Nikozja.
Bardziej niż APOEL mam prze oczyma Ateny :/
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Gwałt 7 minutowy jest takim samym gwałtem jak ten co trwa 90 minut. Przepis jest przepisem i trudno tutaj mieć pretensje do UEFY, że postanowiła tak jak stanowi prawo. Legia to frajerzy i tyle. Odbębniają casus jednostki tak jak my po rzuceniu nożem przez Miśka. Błąd jednostki, strata wielu osób i pieniędzy. Trudno.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.08.2014, 10:39
Decyzja UEFY zgodnie z regulaminem, ale przeciwko duchowi gry.

Nie ma co się śmiać, ale zapłacili frycowe...
Jak taki błąd mógł przejść przez kilka rąk?
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 08.08.2014 o godz. 10:43.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2014, 10:47
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Decyzja UEFY zgodnie z regulaminem, ale przeciwko duchowi gry.

Nie ma co się śmiać, ale zapłacili frycowe...
Jak taki błąd mógł przejść przez kilka rąk?
nie cieszę się z ich tragedii, Legia to nie żydy. Ale są sami sobie winni, wydawało się im że są nieomylni, niemal Boscy (mówię o działaczach). Wszyscy stawiai ich za wzór. A tu taka WTOPA!

To jest gorsze niż przegrana w Atenach i Nikozji.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 08.08.2014, 10:47
Arked napisał(a):Wyświetl post
Celtic szmaciany bo prezentuje żenujący poziom sportowy.
a Legia jeszcze gorszy poziom organizacyjny.

jakkolwiek słaby byłby Celtic to niejest jego wina że Legia dała dupy.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Stary 08.08.2014, 10:48
Najbardziej szkoda piłkarzy Legi ....
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 08.08.2014, 10:50
oczywiście z perspektywy Wisły i innych drużyn, to UEFA (albo Legia wystawiają Bereszyńskiego) zrobiła nam ciekawszą ligę w tym i przyszłym roku...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów