|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A jak dla mnie to już czują w kościach, ze Czerwiński zostanie prezesem zamiast łysego węża, i szykuje sobie grunt, żeby miłościwie nam panujący nie jebali zamykaniem stadionu za rzucenie papierka na schody. Ot całe włazidupstwo...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Oczywiście, tak możecie sobie to interpretować, ale jednak paskudnie to wygląda - jak tego by nie tłumaczyć.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
po zdymisjonowaniu jacka (mam nadzieje) nastąpi atak medialny na Wisłę, z przyjemnością zaatakują nas też władze.. więcej chyba nie trzeba pisać. Akurat w te klocki Czerwiński jest dobry. Nie ma co tutaj interpretować, trzeba użyć mózgu.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.08.2014 o godz. 10:19.
|
|
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
A na koniec jeszcze ciekawy jestem jakie jeszcze dokumenty Tadek Cz. wyniesie z klubu i podrzuci parę metrów dalej. Takiej osoby nie można trzymać w klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tylko że to może być inwestycja na bardzo krótko.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
O ile pozbycie się Bednarza myślę, że nastąpi jeszcze w tym roku, to jakoś nie liczę na odstrzelenie Plicha i Kapki. Może Rogala mógłby odpaść.
Plich i Kapka znikną tylko wtedy kiedy zniknie Cupiał. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
kropla drąży skałę...Cupiał nie będzie właścicielem Wisły na wieki. T-F ma się coraz gorzej, niewiadomo co będzie z nimi, a kto po nich przejmie władzę w klubie. Trzeba zrobić wszystko, aby byli to dobrzy menadżerowie oraz kibice Wisły Kraków, a nie np. zaciąg warszawsko - chorzowski.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum ale kibicem Wisły jestem od bardzo wielu lat. Niestety nie chodzę na mecze ze względu na setki kilometrów, które mnie dzielą od naszego klubu. Rozumiem cały ten protest, uwagi i pretensje do zarządu, właściciela, a przede wszystkim prezesa. Moje pytanie jest następujące. Czy wierni kibice w połączeniu z SKWK i innymi ugrupowaniami zrzeszającymi kibiców Wisły nie zastanawiali się nigdy nad wykupieniem Wisły Kraków S.A. od Pana Cupiała? Ilu jest nas, kibiców rozsianych po całym świecie? 100000? 200000? Uzbierać odpowiednią ilość pieniędzy i usiąść do negocjacji. Każdy kibic w zależności ile by chciał zainwestować tyle by miał procent akcji spółki. Moim zdaniem to jest najlepsze wyjście z sytuacji. Później jako akcjonariusze mogli by wspomagać klub finansowo. Wybrana by była odpowiednia rada nadzorcza, zarząd i ludzie, którzy posiadają odpowiednie kwalifikacje, a przede wszystkim chęć tworzenia i oglądania Wisły na szczycie. Pozdrawiam wszystkich! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie ma opłaca się, lepiej startować na czysto od A-klasy jako TS Wisła
![]() ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Uwielbiam te realne pomysły na odbudowę wielkiej Wisły hehe
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
zdecydowanie taniej ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zabawny jesteś... od 2 miesięcy nie możemy uzbierać 5 tysięcy złotych na renowację grobu Henryka Reymana, a Ty chcesz uzbierać 100 mln złotych czy więcej bo tyle by gdzieś wyszło razem z długami, których Jacek Bednarz w dalszym ciągu powiększa.
"Sorry, takich mamy kibiców.." i znów SKWK musi wziąć sprawy w swoje ręce bo grób Reymana za chwilę zarósłby pleśnią. Zresztą nie masz o co się martwić bo skoro Rada Nadzorcza ocenia pracę Pana Jacka Bednarza pozytywnie to znaczy, że w naszym klubie wszystko funkcjonuje profesjonalnie. ![]()
Ostatnio edytowane przez element : 07.08.2014 o godz. 12:24.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
A poważnie to już Ci kolega wyżej naświetlił sytuację. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Przecież wkleiłem cały wywiad to po co dajesz linki i robisz darmową reklamę pismakom? Płacą ci za to?
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
A wiecie co jest najśmieszniejsze? Że Czerwiński powtórzył wszystkie zarzuty kibiców wobec Bednarza.
Próba wydymania SKWK na złotówce? Jest. Krytyka losowych 400 zakazów? Jest. Stwierdzenie, że od łapania przestępców jest policja, a od wymierzania kar sądy? Jest. Ciekawe jak się czują mózgi (wszyscy wiemy o kogo chodzi) które popierały i broniły tych decyzji. Ja od początku pisałem, że to skrajna nieodpowiedzialność i doprowadzi do dramatu. A teraz pan Czerwiński wychodzi do prasy i mówi to samo. No to FraMat - wyjaśnij mi teraz, gdzie ja, SKWK, Czerwiński i jakieś 80% forum się mylimy. Bo skoro Jacuś zrobił wszystko dobrze, to czemu jest tak chujowo? Czy może nadal twierdzicie, że jest OK, a frekwencja spadła tylko odrobinę przez słabe wyniki?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.08.2014 o godz. 13:28.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
wg nich Bednarz zrobi dobrze, jak zaprowadzi klub do bankructwa. Nie będzie niczego, a zatem nie będzie też i kiboli na stadionie i rac...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Jeśli to do mnie - czuje się normalnie. Niech Czerwiński robi swoje. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
mówiąc do prasy przekazuje swoje poglądy zarówno Bednarzowi, jak i kibicom. Nie sądze, aby to uzgodnił z Bednarzem. Czerwiński nie jest sprzymierzencem Bednarza.
Na trudne czasy ten prezes może być dobry, może dogadac się z kibicami, aby przez jakiś czas, prócz meczu z ....ami z kałuzy, był spokój na trybunach. Dobrze by było, aby do RN lub zarządu weszły środowiska kibicowskie, jeśli mają mieć udział w ratowaniu klubu. Wszystkie decyzje powinny być podejmowane w porozumieniu: Cupiał (bezpośrednio) - Czerwiński - kibice. Wtedy zaprowadzilibyśmy normalność. Pożegnać się trzeba będzie z kilkoma smutnymi Panami, ale to powoli.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.08.2014 o godz. 14:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Mógł też dać zakaz wszystkim kibicom z derbów, albo wszystkim co mają wyrobione karty kibica, albo po prostu mógł stadion zamknąć lub nawet rozebrać i sprzedać na części, ale przecież nie on rzucił race ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czerwiński robi doskonałą robotę tą wypowiedzią do krakowskiej. W dużym uproszczeniu - potępia zachowanie części kibiców, potępia także zachowanie Bednarza i wychwalając władzę stara się stworzyć dobry klimat i grunt pod usunięcie Bednarza.
W moim odczuciu Czerwiński będzie kontynuował taką retorykę przez najbliższy czas. Kibice i tak już osiągnęli sukces. Bednarz zostanie wywalony, ale nie nastąpi to ani dzisiaj, ani za miesiąc. Najpewniej będzie to zimą albo dopiero latem. Wizerunkowo dla Wisły lepiej byłoby, gdyby osiągnięte zostało porozumienie, bądź jakiekolwiek zbliżenie i dopiero dokonało się wyrzucenie Bednarza, może na jakimś etapie rozmów Czerwiński szepnie coś takiego SKWK do ucha. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
albo Bednarz odejdzie szybko, albo S.A. będzie musiało ogłosić upadłość. Nie ma innej opcji. O jakiej zimie Ty piszesz ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Myśle że Bednarz doskonale zna jego pogląd na sprawę czytaj: zna dokładnie taki pogląd jaki Czerwiński chce by znał. W końcu siedzą ze soba stołek w stołek.
Media kłamią, politycy kłamią a ty Twiedzisz że były dyplomata, zawodowo posługujący się retoryką,z kilkunastoletnim doswiadczeniem po obu stronach kurtyny, przekazuje kibicom swoje poglądy na łamach prasy? I są one jego prawdziwymi poglądami? Proszę Cię.... urabianie do kompromisu to jego zawród a jest zawodowcem.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 07.08.2014 o godz. 14:36.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wszystko będzie zależało od tego czy bardziej kosztowne będzie rozegranie 8 meczów bez publiczności czy straty wizerunkowe i dostawanie batów za to, że kibice zwalniają prezesa. Sądzę, że podobne wyliczenia Rada już dawno ma na biurku ;-)
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
w normalnym klubie by miała, ale nie w naszym. W naszym wszystko postawione jest na głowie, dezyje podejmowane są bez przemyślenia konsekwencji, itp. U nas wszystko robione jest na łapu capu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie byłbym taki pewny. Zarządzać można lepiej, lub gorzej, ale na tym szczeblu nie ma aż takich idiotów, jak myślisz. To, w jakiej sytuacji jest teraz Wisła, jest wynikiem podjęcia ŚWIADOMEGO ryzyka inwestycyjnego. Co innego, że teraz wszyscy się od tego odcięli i próżno szukać winnych. Taki był wtedy pomysł na Wisłę, postawić wszystko na jedną kartę, awansować do LM i mieć płynność finansową. Niestety ten plan został źle zrealizowany. Wykonawcy byli do dupy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wtedy to było świadome ryzyko. Ale to co się dzieje już od zatrudnienia Bednarza to totalna prowizorka bez pomyslu. Czego symbolem było zwolnienie sprzątaczek, pomyłki przy transferze Kirma, odejscie za darmo Wilka, itp. Nie wmówisz, że to by wszystko ŚWIADOME.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|