The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2014, 09:58
A jak dla mnie to już czują w kościach, ze Czerwiński zostanie prezesem zamiast łysego węża, i szykuje sobie grunt, żeby miłościwie nam panujący nie jebali zamykaniem stadionu za rzucenie papierka na schody. Ot całe włazidupstwo...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 07.08.2014, 10:01
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Z wywiadu pana Czerwińskiego dla GK:

"Co do ministra Sienkiewicza, to uważam go za inteligentnego, mądrego człowieka. Dobrze się stało, że premier nie uległ naciskom i po nagranych rozmowach w pewnej restauracji nie zdymisjonował go. Uważam, że tam była normalna rozmowa, jak to między mężczyznami. Jeśli natomiast chodzi o Jerzego Millera, to choć nie znam go osobiście, to śledzę jego karierę od katastrofy smoleńskiej, gdy stanął na czele komisji, która wyjaśniała przyczyny tej katastrofy. Miał bardzo trudne zadanie, ale cenię go za to, jak poradził sobie w tej pracy.

Rozmowa o Wiśle, aż tu nagle ni z gruchy, ni z pietruchy taka gorliwość. To się włazidupstwo nazywa.
Naprawę, biedna ta Wisła, że ma takich notabli oraz takiego prezesa.
ja i rafalek wyjaścili Ci to całe "włazidupsko"...Jeśli przez to Wisła ma mniej cierpieć prześladowań ze strony Rządu i Wojewody, to dobrze że tak powiedział.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2014, 10:10
Oczywiście, tak możecie sobie to interpretować, ale jednak paskudnie to wygląda - jak tego by nie tłumaczyć.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 10:12
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, tak możecie sobie to interpretować, ale jednak paskudnie to wygląda - jak tego by nie tłumaczyć.
po zdymisjonowaniu jacka (mam nadzieje) nastąpi atak medialny na Wisłę, z przyjemnością zaatakują nas też władze.. więcej chyba nie trzeba pisać. Akurat w te klocki Czerwiński jest dobry. Nie ma co tutaj interpretować, trzeba użyć mózgu.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.08.2014 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
arigatou
Member

Od: 09.2007

Stary 07.08.2014, 10:26
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
ja i rafalek wyjaścili Ci to całe "włazidupsko"...Jeśli przez to Wisła ma mniej cierpieć prześladowań ze strony Rządu i Wojewody, to dobrze że tak powiedział.
Dla Ciebie działanie z zamiarem "chodów" w przyszłości dla kogoś innego "włazidupsko". Jedno jest za to pewne, jest starym komuchem, aparatczykiem i Ci kibice Wisły którzy uważają się za prawicowych powinni się od niego odcinać za każdym razem. Wygląda to na szykowanie gruntu pod prezesurę ale to każdy głupi widzi. Jest rozdźwięk w działaniach klubu. Ja sam osobiście bojkotu nie skończę gdy tylko Bednarz odejdzie bo to nie on jeden rządzi ( za dużo powiedziane) klubem i nie wystarczy mi takie doraźne działanie - mądry życiowo człowiek wyciąga wnioski z przeszłości.
A na koniec jeszcze ciekawy jestem jakie jeszcze dokumenty Tadek Cz. wyniesie z klubu i podrzuci parę metrów dalej. Takiej osoby nie można trzymać w klubie.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2014, 10:26
Tylko że to może być inwestycja na bardzo krótko.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 10:54
arigatou napisał(a):Wyświetl post
Dla Ciebie działanie z zamiarem "chodów" w przyszłości dla kogoś innego "włazidupsko". Jedno jest za to pewne, jest starym komuchem, aparatczykiem i Ci kibice Wisły którzy uważają się za prawicowych powinni się od niego odcinać za każdym razem. Wygląda to na szykowanie gruntu pod prezesurę ale to każdy głupi widzi. Jest rozdźwięk w działaniach klubu. Ja sam osobiście bojkotu nie skończę gdy tylko Bednarz odejdzie bo to nie on jeden rządzi ( za dużo powiedziane) klubem i nie wystarczy mi takie doraźne działanie - mądry życiowo człowiek wyciąga wnioski z przeszłości.
A na koniec jeszcze ciekawy jestem jakie jeszcze dokumenty Tadek Cz. wyniesie z klubu i podrzuci parę metrów dalej. Takiej osoby nie można trzymać w klubie.
proponuję zatem założyć klub od najniższej ligi... Ja jednak myślę pragmatycznie, i uważam że do momentu kiedy nie będzie to konieczne, nalezy zrobić wszystko, by ratować obecną jednostkę organizacyjną w TME, oczywiście w międzyczasie pozbywając się Rogali, Kapki czy Pilcha oraz innych tego typu osób. Oczywiście pierwszym przedwarunkiem jest pozbycie się Bednarza.
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.08.2014, 11:08
O ile pozbycie się Bednarza myślę, że nastąpi jeszcze w tym roku, to jakoś nie liczę na odstrzelenie Plicha i Kapki. Może Rogala mógłby odpaść.
Plich i Kapka znikną tylko wtedy kiedy zniknie Cupiał.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 11:15
Coglin napisał(a):Wyświetl post
O ile pozbycie się Bednarza myślę, że nastąpi jeszcze w tym roku, to jakoś nie liczę na odstrzelenie Plicha i Kapki. Może Rogala mógłby odpaść.
Plich i Kapka znikną tylko wtedy kiedy zniknie Cupiał.
kropla drąży skałę...Cupiał nie będzie właścicielem Wisły na wieki. T-F ma się coraz gorzej, niewiadomo co będzie z nimi, a kto po nich przejmie władzę w klubie. Trzeba zrobić wszystko, aby byli to dobrzy menadżerowie oraz kibice Wisły Kraków, a nie np. zaciąg warszawsko - chorzowski.
Odpowiedz cytując
Mateusz_XL
Junior Member

Od: 07.2014

Stary 07.08.2014, 11:47
Witam wszystkich.
Jestem nowy na forum ale kibicem Wisły jestem od bardzo wielu lat. Niestety nie chodzę na mecze ze względu na setki kilometrów, które mnie dzielą od naszego klubu.
Rozumiem cały ten protest, uwagi i pretensje do zarządu, właściciela, a przede wszystkim prezesa. Moje pytanie jest następujące. Czy wierni kibice w połączeniu z SKWK i innymi ugrupowaniami zrzeszającymi kibiców Wisły nie zastanawiali się nigdy nad wykupieniem Wisły Kraków S.A. od Pana Cupiała? Ilu jest nas, kibiców rozsianych po całym świecie? 100000? 200000? Uzbierać odpowiednią ilość pieniędzy i usiąść do negocjacji. Każdy kibic w zależności ile by chciał zainwestować tyle by miał procent akcji spółki. Moim zdaniem to jest najlepsze wyjście z sytuacji. Później jako akcjonariusze mogli by wspomagać klub finansowo. Wybrana by była odpowiednia rada nadzorcza, zarząd i ludzie, którzy posiadają odpowiednie kwalifikacje, a przede wszystkim chęć tworzenia i oglądania Wisły na szczycie. Pozdrawiam wszystkich!
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 07.08.2014, 11:52
Nie ma opłaca się, lepiej startować na czysto od A-klasy jako TS Wisła
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Mateusz_XL
Junior Member

Stary 07.08.2014, 12:01
element napisał(a):Wyświetl post
Ale po co czekać, budować od nowa jak można od razu zacząć z wysokiego C! To co jest można bardzo szybko podreperować, usprawnić.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.08.2014, 12:03
Uwielbiam te realne pomysły na odbudowę wielkiej Wisły hehe
Odpowiedz cytując
Mateusz_XL
Junior Member

Stary 07.08.2014, 12:12
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Uwielbiam te realne pomysły na odbudowę wielkiej Wisły hehe
A jakie Twoim zdaniem są realne pomysły na nasz klub? Zwolnienie prezesa załatwi wszystko? Nic nie załatwi bo długi zostaną i szybko z nich nie wyjdziemy tym bardziej przy pustych trybunach!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 12:18
element napisał(a):Wyświetl post
zdecydowanie taniej ;-)
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 07.08.2014, 12:19
Zabawny jesteś... od 2 miesięcy nie możemy uzbierać 5 tysięcy złotych na renowację grobu Henryka Reymana, a Ty chcesz uzbierać 100 mln złotych czy więcej bo tyle by gdzieś wyszło razem z długami, których Jacek Bednarz w dalszym ciągu powiększa.

"Sorry, takich mamy kibiców.." i znów SKWK musi wziąć sprawy w swoje ręce bo grób Reymana za chwilę zarósłby pleśnią.

Zresztą nie masz o co się martwić bo skoro Rada Nadzorcza ocenia pracę Pana Jacka Bednarza pozytywnie to znaczy, że w naszym klubie wszystko funkcjonuje profesjonalnie.
Ostatnio edytowane przez element : 07.08.2014 o godz. 12:24.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 07.08.2014, 12:25
Mateusz_XL napisał(a):Wyświetl post
A jakie Twoim zdaniem są realne pomysły na nasz klub? Zwolnienie prezesa załatwi wszystko? Nic nie załatwi bo długi zostaną i szybko z nich nie wyjdziemy tym bardziej przy pustych trybunach!
Masz rację - wypłacaj już pieniądze z SKO i wpłacaj na moje konto, ja zajmę się resztą

A poważnie to już Ci kolega wyżej naświetlił sytuację.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.08.2014, 13:01
m_abg napisał(a):Wyświetl post
Czasem trochę dyplomacji nie zaszkodzi, gdyż Czerwiński zdaje sobie sprawę, że z dnia na dzień to on może stać się pełniącym obowiązki Prezesa.

Cały wywiad:

Kod:
http://www.dziennikpolskxxxxxxxxxxxxxzakonczyc,id,t.html
Przecież wkleiłem cały wywiad to po co dajesz linki i robisz darmową reklamę pismakom? Płacą ci za to?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.08.2014, 13:21
A wiecie co jest najśmieszniejsze? Że Czerwiński powtórzył wszystkie zarzuty kibiców wobec Bednarza.
Próba wydymania SKWK na złotówce? Jest.
Krytyka losowych 400 zakazów? Jest.
Stwierdzenie, że od łapania przestępców jest policja, a od wymierzania kar sądy? Jest.

Ciekawe jak się czują mózgi (wszyscy wiemy o kogo chodzi) które popierały i broniły tych decyzji. Ja od początku pisałem, że to skrajna nieodpowiedzialność i doprowadzi do dramatu. A teraz pan Czerwiński wychodzi do prasy i mówi to samo.

No to FraMat - wyjaśnij mi teraz, gdzie ja, SKWK, Czerwiński i jakieś 80% forum się mylimy. Bo skoro Jacuś zrobił wszystko dobrze, to czemu jest tak chujowo?
Czy może nadal twierdzicie, że jest OK, a frekwencja spadła tylko odrobinę przez słabe wyniki?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 07.08.2014 o godz. 13:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 13:42
wg nich Bednarz zrobi dobrze, jak zaprowadzi klub do bankructwa. Nie będzie niczego, a zatem nie będzie też i kiboli na stadionie i rac...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.08.2014, 14:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A wiecie co jest najśmieszniejsze? Że Czerwiński powtórzył wszystkie zarzuty kibiców wobec Bednarza. (...) Ciekawe jak się czują mózgi (...)
Taki ma zawód - mówic dokładnie to co ktoś chce usłyszeć.
Jeśli to do mnie - czuje się normalnie. Niech Czerwiński robi swoje.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 14:08
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Taki ma zawód - mówic dokładnie to co ktoś chce usłyszeć.
mówiąc do prasy przekazuje swoje poglądy zarówno Bednarzowi, jak i kibicom. Nie sądze, aby to uzgodnił z Bednarzem. Czerwiński nie jest sprzymierzencem Bednarza.
Na trudne czasy ten prezes może być dobry, może dogadac się z kibicami, aby przez jakiś czas, prócz meczu z ....ami z kałuzy, był spokój na trybunach. Dobrze by było, aby do RN lub zarządu weszły środowiska kibicowskie, jeśli mają mieć udział w ratowaniu klubu. Wszystkie decyzje powinny być podejmowane w porozumieniu: Cupiał (bezpośrednio) - Czerwiński - kibice. Wtedy zaprowadzilibyśmy normalność.

Pożegnać się trzeba będzie z kilkoma smutnymi Panami, ale to powoli.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.08.2014 o godz. 14:17.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.08.2014, 14:23
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A wiecie co jest najśmieszniejsze? Że Czerwiński powtórzył wszystkie zarzuty kibiców wobec Bednarza.
Próba wydymania SKWK na złotówce? Jest.
Krytyka losowych 400 zakazów? Jest.
Stwierdzenie, że od łapania przestępców jest policja, a od wymierzania kar sądy? Jest.

Ciekawe jak się czują mózgi (wszyscy wiemy o kogo chodzi) które popierały i broniły tych decyzji. Ja od początku pisałem, że to skrajna nieodpowiedzialność i doprowadzi do dramatu. A teraz pan Czerwiński wychodzi do prasy i mówi to samo.

No to FraMat - wyjaśnij mi teraz, gdzie ja, SKWK, Czerwiński i jakieś 80% forum się mylimy. Bo skoro Jacuś zrobił wszystko dobrze, to czemu jest tak chujowo?
Czy może nadal twierdzicie, że jest OK, a frekwencja spadła tylko odrobinę przez słabe wyniki?
No powiedzą, że przecież to nie on rzucał race

Mógł też dać zakaz wszystkim kibicom z derbów, albo wszystkim co mają wyrobione karty kibica, albo po prostu mógł stadion zamknąć lub nawet rozebrać i sprzedać na części, ale przecież nie on rzucił race
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 07.08.2014, 14:25
Czerwiński robi doskonałą robotę tą wypowiedzią do krakowskiej. W dużym uproszczeniu - potępia zachowanie części kibiców, potępia także zachowanie Bednarza i wychwalając władzę stara się stworzyć dobry klimat i grunt pod usunięcie Bednarza.

W moim odczuciu Czerwiński będzie kontynuował taką retorykę przez najbliższy czas. Kibice i tak już osiągnęli sukces. Bednarz zostanie wywalony, ale nie nastąpi to ani dzisiaj, ani za miesiąc. Najpewniej będzie to zimą albo dopiero latem.

Wizerunkowo dla Wisły lepiej byłoby, gdyby osiągnięte zostało porozumienie, bądź jakiekolwiek zbliżenie i dopiero dokonało się wyrzucenie Bednarza, może na jakimś etapie rozmów Czerwiński szepnie coś takiego SKWK do ucha.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 14:27
Reser napisał(a):Wyświetl post
W moim odczuciu Czerwiński będzie kontynuował taką retorykę przez najbliższy czas. Kibice i tak już osiągnęli sukces. Bednarz zostanie wywalony, ale nie nastąpi to ani dzisiaj, ani za miesiąc. Najpewniej będzie to zimą albo dopiero latem.
albo Bednarz odejdzie szybko, albo S.A. będzie musiało ogłosić upadłość. Nie ma innej opcji. O jakiej zimie Ty piszesz ?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.08.2014, 14:29
mówiąc do prasy przekazuje swoje poglądy zarówno Bednarzowi, ...
Myśle że Bednarz doskonale zna jego pogląd na sprawę czytaj: zna dokładnie taki pogląd jaki Czerwiński chce by znał. W końcu siedzą ze soba stołek w stołek.

... jak i kibicom.
Media kłamią, politycy kłamią a ty Twiedzisz że były dyplomata, zawodowo posługujący się retoryką,z kilkunastoletnim doswiadczeniem po obu stronach kurtyny, przekazuje kibicom swoje poglądy na łamach prasy? I są one jego prawdziwymi poglądami? Proszę Cię.... urabianie do kompromisu to jego zawród a jest zawodowcem.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 07.08.2014 o godz. 14:36.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 07.08.2014, 14:34
albo Bednarz odejdzie szybko, albo S.A. będzie musiało ogłosić upadłość. Nie ma innej opcji. O jakiej zimie Ty piszesz ?
Wszystko będzie zależało od tego czy bardziej kosztowne będzie rozegranie 8 meczów bez publiczności czy straty wizerunkowe i dostawanie batów za to, że kibice zwalniają prezesa. Sądzę, że podobne wyliczenia Rada już dawno ma na biurku ;-)
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 14:48
Reser napisał(a):Wyświetl post
Wszystko będzie zależało od tego czy bardziej kosztowne będzie rozegranie 8 meczów bez publiczności czy straty wizerunkowe i dostawanie batów za to, że kibice zwalniają prezesa. Sądzę, że podobne wyliczenia Rada już dawno ma na biurku ;-)
w normalnym klubie by miała, ale nie w naszym. W naszym wszystko postawione jest na głowie, dezyje podejmowane są bez przemyślenia konsekwencji, itp. U nas wszystko robione jest na łapu capu.
Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Stary 07.08.2014, 15:15
Nie byłbym taki pewny. Zarządzać można lepiej, lub gorzej, ale na tym szczeblu nie ma aż takich idiotów, jak myślisz. To, w jakiej sytuacji jest teraz Wisła, jest wynikiem podjęcia ŚWIADOMEGO ryzyka inwestycyjnego. Co innego, że teraz wszyscy się od tego odcięli i próżno szukać winnych. Taki był wtedy pomysł na Wisłę, postawić wszystko na jedną kartę, awansować do LM i mieć płynność finansową. Niestety ten plan został źle zrealizowany. Wykonawcy byli do dupy.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 15:40
Wtedy to było świadome ryzyko. Ale to co się dzieje już od zatrudnienia Bednarza to totalna prowizorka bez pomyslu. Czego symbolem było zwolnienie sprzątaczek, pomyłki przy transferze Kirma, odejscie za darmo Wilka, itp. Nie wmówisz, że to by wszystko ŚWIADOME.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów