The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2014, 13:58
Kocur napisał(a):Wyświetl post
do kartonów nie ma sensu, chyba tylko owinąć żeby się nie porysowało.
Tektura na boki felgi + folia stretch + taśma przylepna szara, zakleić na krzyż. I dalej jak mówił kolega.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.07.2014, 11:00
Wie ktoś gdzie w Krakowie można znaleźć czytelnie czasopism? Po za Rajską, która jest teraz zamknięta.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.07.2014, 11:24
nie wiem o jakie konkretnie Ci czasopisma chodzi, ale pierwsze co mi przychodzi to Jagiellonka i biblioteka pedagogiczna na Focha. Jak chodzi o czasopisma historyczne np. to jest jeszcze Fundacja Czynu Niepodległościowego na Syrokomli.
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Stary 24.07.2014, 15:04
chodzi mi konkretnie o Trybunę Ludu...
Odpowiedz cytując
kamykus
Junior Member

Od: 07.2014

Stary 25.07.2014, 19:45
szukam pełnoletniej osoby z Krakowa, pilne ! priv !
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 28.07.2014, 21:46
Wy tam wszyscy z Krakowa i okolic!

Szukam drzwi drewnianych, najtańszych z surowego drewna sosnowego, bez szybek ale - skrzydło 70 cm. Objechałem dziś na rowerze Castoramy, Obi i Praktikery i 70 pełnych (bez szybek) to oni nie zamawiają chociaż są produkowane. W tzw. salonach drzwi mają ale super wypasione w dowolnym kolorze ze świerkowego w najgorszym razie.

Przesiedziałem 2 godziny na internecie i wielkie nic. Znacie jakiegoś producenta? Pomożecie?
Ostatnio edytowane przez Kaan : 28.07.2014 o godz. 21:49.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.07.2014, 23:14
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ale zobacz na www.belmeb.pl
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Krav
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 29.07.2014, 07:41
Kaan napisał(a):Wyświetl post

Szukam drzwi drewnianych, najtańszych z surowego drewna sosnowego, bez szybek ale - skrzydło 70 cm. Objechałem dziś na rowerze Castoramy, Obi i Praktikery i 70 pełnych (bez szybek) to oni nie zamawiają chociaż są produkowane. W tzw. salonach drzwi mają ale super wypasione w dowolnym kolorze ze świerkowego w najgorszym razie.

Przesiedziałem 2 godziny na internecie i wielkie nic. Znacie jakiegoś producenta? Pomożecie?

producenci: DRE, Porta, VERTE, POL SKONE możesz zobaczyć sobie w internecie katalogi albo pójść do jakiegoś sklepu, który się tym zajmuje (sporo jest na Zakopiańskiej, np. w BEL-POL-u, jest też salon Porta drzwi
„Wiślaku - nie pytaj, co Wisła dała Tobie, pytaj, co Ty dałeś Wiśle”
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 31.07.2014, 00:13
Poleci ktoś dobrego i sprawdzonego dentystę w Krakowie ?
z góry dzieki
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 31.07.2014, 10:29
Mariusz Rojowski, ma gabinet na Azorach.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.07.2014, 10:33
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Poleci ktoś dobrego i sprawdzonego dentystę w Krakowie ?
z góry dzieki
http://www.dentystyka-krakow.pl/

Ostatnio robiłem u niego zęba kanałowo, prywatnie. Bardzo dobry dentysta.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 31.07.2014, 11:49
Kaan napisał(a):Wyświetl post

Ja mam takie stolarza który robił drzwi do mieszkania. Prawdziwe drewno. Super mega wypas to to nie jest ale drzwi spoko wyszły. Gość jest spod Krakowa ale przyjechał, zamontował itp. Jak chcesz to podam ci nr.

Ewentualnie jest stoisko z takimi drzwiami w Bonarce przy wyjściu z Leroy Meriln czy jak to się pisze.

Drzwi z litego drewna. Różne wzory, wykonanie bardziej profi niż to co ja mam ale cena też była wyższa.

Jest jeszcze taki punkt na Chemobudowie. Możesz podjechać, w jednym z "kiosków" sprzedają drzwi i robią na zamówienie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
kermit06
Member

Od: 02.2014

Stary 31.07.2014, 21:45
Posiadam takiego lapka:

Producent
  • Samsung
Gwarancja
  • 2 lata w serwisie zewnętrznym
rodzaj
  • laptop
segment
  • Ultramobilny
klasa
  • prestiż i styl
przekątna ekranu LCD
  • 13.3 cali
nominalna rozdzielczość LCD
  • 1366 x 768 pikseli
procesor
  • Samsung
model procesora
  • Quad-Core Processor (up to 1.4GHz)
wielkość pamięci RAM
  • 4 GB
typ zastosowanej pamięci RAM
  • DDR3 (1066 MHz)
rodzaj dysku twardego
  • SSD (flash)
pojemność dysku SSD
  • 128 GB
dedykowana grafika
  • tak
karta graficzna
  • AMD Radeon HD 8250
wyjścia karty graficznej
  • mini VGA
  • micro HDMI
typ akumulatora
  • litowo-jonowy
karta dźwiękowa
  • stereo
czytnik kart pamięci
  • SDHC
  • SDXC
  • SD
  • MMC
komunikacja
  • LAN 1 Gbps
  • WiFi IEEE 802.11b/g/n
  • Bluetooth
interfejsy
  • 1 x USB 3.0
  • 1 x USB
dodatkowe wyposażenie/funkcjonalność
  • kamera 0.3 Mpix
zainstalowany system operacyjny
  • Windows 8

I CZY PÓJDZIE MI TA GRA :

Minimalne wymagania sprzętowe
  • System operacyjny: Windows XP (SP3), Windows Vista (SP2), Windows 7 (SP1) lub Windows 8 (8.1)
  • Procesor: Intel Core 2 Duo 1,8 GHz lub AMD Athlon 64 4000+ 2,4 GHz
  • Pamięć operacyjna: 2 GB
  • Karta graficzna: Nvidia GeForce 6600, ATI Radeon X1300 lub Intel GMA X4500 z 128 MB pamięci i obsługą Pixel Shader 3.0
  • Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c
  • Dysk twardy: 9 GB plus co najmniej 1 GB na zawartość społeczności i zapisy stanu rozgrywki
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.08.2014, 22:14
jakie studia za darmo ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 03.08.2014, 23:13
Po co studia? Chceszmiec legitke to jakiee studium wystarczy.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Stary 04.08.2014, 14:40
jest ktoś kto dobrze mówi po włosku?
mam kilkanaście wyrazów do przetłumaczenia... google translator ogarnął temat, ale nie mam pewności że zrobił to dobrze.
prosiłbym o prv.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 04.08.2014, 16:23
pytanie jak wyżej. Gdzie jeszcze można złożyć papiery żeby mieć legitymacje ważną?Chodzi o studia dzienne/
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 06.08.2014, 13:49
Szybko streszczę moją sytuację.

Pewnego dnia staliśmy z chłopakami pod blokiem. Przyjechała policja że dostała zgłoszenie o zakłócaniu ciszy nocnej, a przy okazji chcąc wlepić mandaty za picie piwa. Wszyscy odmówiliśmy przyjęcia i sprawa została skierowana do sądu.

W postępowaniu nie jawnym zostaliśmy uznani za winnych i dostaliśmy grzywnę 350 zł + 150 zł kosztów sądowych. Złożyliśmy sprzeciw od tego wyroku.

Na pierwszej sprawie powiedziałem, że korzystam/leczę się u psychiatry (sądząc, że to złagodzi sytuację, dałem zaświadczenie) i sędzia skierowała mnie na badania do swojego psychiatry i dała mi z urzędu adwokata (sam nie wiem po co) .

I moje pytanie co teraz robić ? Jak to się może skończyć dla mnie i czy koszty sądowe wzrosną
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 06.08.2014, 14:56
w mojej opinii wzrosną bo biegły psychiatra do którego zostałeś skierowany przez sąd nie pracuje charytatywnie. Koszty zastępstwa procesowego będą Cię obciążały w ustawowej wysokości bo dostałeś papupgę z urzędu.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.08.2014, 15:10
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
w mojej opinii wzrosną bo biegły psychiatra do którego zostałeś skierowany przez sąd nie pracuje charytatywnie. Koszty zastępstwa procesowego będą Cię obciążały w ustawowej wysokości bo dostałeś papupgę z urzędu.
No chyba, że wygra sprawę? Choć raczej nikłe szanse

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 06.08.2014, 15:15
Z tego co wyczytałem to koszty ponosi sąd
http://ppn.ipin.edu.pl/aktualne/2012..._-_02-2012.pdf
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Stary 06.08.2014, 17:03
Jak dostaniesz żółte papiery to nie musisz ponosić kosztów...
Ostatnio edytowane przez madenn : 06.08.2014 o godz. 19:11.
Odpowiedz cytując
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 06.08.2014, 18:14
Inaczej patrząc to niepoczytalność nie może być immunitetem.
Nie może być tak że głupiemu wszystko wolno i winy wybacza.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 07.08.2014, 13:24
Nie przyjąłem mandatu, dlatego, że chciano mi go przypisać za spożycie pwia po czym poprosiłem policjanta o przebadanie alkomatem, bo skoro wg. nich piłem to powinienem wydmuchać coś na alkomacie. W odpowiedzi usłyszałem, że nie wzięli alkomatu z komendy więc odmówiłem przyjęcia mandatu, a 2 dni później będąc w tej sprawie na komisariacie dowiedziałem się, że oprócz mandatu za picie dołożyli zakłócanie ciszy nocnej i używanie wulgaryzmów. Po czym w sprawie nie jawnej sąd uznał mnie winnym i ukarał 350 zł + 150 zł kosztów sądowych. Złożyłem sprzeciw i teraz na pierwszej sprawie na pytanie sądu czy się leczę gdzieś, odpowiedziałem, że korzystam z poradni psychiatrycznej (dałem zaświadczenie) po czym sąd postanowił skierować mnie na badanie do "swojego" psychiatry oraz dał mi z urzędu adwokata.

A teraz chce to jak najszybciej zakończyć bo pierwotna grzywna może sporo wzrosnąć za te dodatkowe usługi sądu, a o nic nie prosiłem tym bardziej tego adwokata.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2014, 13:46
nawet za próbe spożycia piwa można dostać mandat w teoretycznym panstwie
http://www.wykop.pl/link/1814956/man...ylo-zamkniete/
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Stary 07.08.2014, 13:59
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Nie przyjąłem mandatu, dlatego, że chciano mi go przypisać za spożycie pwia po czym poprosiłem policjanta o przebadanie alkomatem, bo skoro wg. nich piłem to powinienem wydmuchać coś na alkomacie. W odpowiedzi usłyszałem, że nie wzięli alkomatu z komendy więc odmówiłem przyjęcia mandatu, a 2 dni później będąc w tej sprawie na komisariacie dowiedziałem się, że oprócz mandatu za picie dołożyli zakłócanie ciszy nocnej i używanie wulgaryzmów. Po czym w sprawie nie jawnej sąd uznał mnie winnym i ukarał 350 zł + 150 zł kosztów sądowych. Złożyłem sprzeciw i teraz na pierwszej sprawie na pytanie sądu czy się leczę gdzieś, odpowiedziałem, że korzystam z poradni psychiatrycznej (dałem zaświadczenie) po czym sąd postanowił skierować mnie na badanie do "swojego" psychiatry oraz dał mi z urzędu adwokata.

A teraz chce to jak najszybciej zakończyć bo pierwotna grzywna może sporo wzrosnąć za te dodatkowe usługi sądu, a o nic nie prosiłem tym bardziej tego adwokata.
Nie denerwuj się. Adwokata Z URZĘDU masz za darmo. On pracuje na pensji państwowej. Nie wiem za bardzo po co już w tym momencie dostałeś adwokata a jeżeli tak, to trzeba zrobić z niego użytek. Skontaktuj się z nim. Odpowie Ci na wszystkie pytania i wątpliwości co do kosztów biegłego psychiatry i dalszych ew. konsekwencji finansowych. Ponadto pokieruje Cię jak szybko zakończyć sprawę i czy warto bawić się w żółte czy zielone papiery. Spokojnie, w najgorszym razie zapłacisz te 500 zł, chyba, że ta kwota jest dla Ciebie nie do przyjęcia.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2014, 21:02
Chcę zakwestionować pewne zapisy w regulaminie gwarancji zegarka. Ogólnie, moja reklamacja została uwzględniona, ale pewne zapisy moga krzywdzić klienta.
Jak najlepiej uderzyć temat? Od razu pismo do UOKiK? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej materii?
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Stary 07.08.2014, 21:07
UOKiK i już.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 07.08.2014, 21:08
Podskocz do Rzecznika Praw Konsumentów - siedzi kilku gości prawników - za free udzielają porad. Byłem kiedyś u nich jak walczyłem z jedną reklamacją.

Cytat:
Konsumentów przyjmują pracownicy Biura Miejskiego Rzecznika Konsumentów w Krakowie w siedzibie przy Al. Powstania Warszawskiego 10, Centrum Administracyjne, parter, box 49, Biuro Prawne Miejskiego Rzecznika Konsumentów, bez konieczności wcześniejszego umawiania się:
  • od poniedziałku do piątku w godzinach od 7.40 do 15.30
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Stary 07.08.2014, 22:14
Jakieś kino gdzie można iść na film z dziewczyną, ale da się znaleźć jakiś film najwcześniej 22-23?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów