|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Wie ktoś gdzie w Krakowie można znaleźć czytelnie czasopism? Po za Rajską, która jest teraz zamknięta.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chodzi mi konkretnie o Trybunę Ludu...
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
|
szukam pełnoletniej osoby z Krakowa, pilne ! priv !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi ale zobacz na www.belmeb.pl
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Poleci ktoś dobrego i sprawdzonego dentystę w Krakowie ?
z góry dzieki ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mariusz Rojowski, ma gabinet na Azorach.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
http://www.dentystyka-krakow.pl/
Ostatnio robiłem u niego zęba kanałowo, prywatnie. Bardzo dobry dentysta. ![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
Ewentualnie jest stoisko z takimi drzwiami w Bonarce przy wyjściu z Leroy Meriln czy jak to się pisze. Drzwi z litego drewna. Różne wzory, wykonanie bardziej profi niż to co ja mam ale cena też była wyższa. Jest jeszcze taki punkt na Chemobudowie. Możesz podjechać, w jednym z "kiosków" sprzedają drzwi i robią na zamówienie. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Member
Od: 02.2014
Offline |
|
|
Posiadam takiego lapka:
Producent
I CZY PÓJDZIE MI TA GRA : Minimalne wymagania sprzętowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
jakie studia za darmo ?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Po co studia? Chceszmiec legitke to jakiee studium wystarczy.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
jest ktoś kto dobrze mówi po włosku?
mam kilkanaście wyrazów do przetłumaczenia... google translator ogarnął temat, ale nie mam pewności że zrobił to dobrze. prosiłbym o prv. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pytanie jak wyżej. Gdzie jeszcze można złożyć papiery żeby mieć legitymacje ważną?Chodzi o studia dzienne/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Szybko streszczę moją sytuację.
Pewnego dnia staliśmy z chłopakami pod blokiem. Przyjechała policja że dostała zgłoszenie o zakłócaniu ciszy nocnej, a przy okazji chcąc wlepić mandaty za picie piwa. Wszyscy odmówiliśmy przyjęcia i sprawa została skierowana do sądu. W postępowaniu nie jawnym zostaliśmy uznani za winnych i dostaliśmy grzywnę 350 zł + 150 zł kosztów sądowych. Złożyliśmy sprzeciw od tego wyroku. Na pierwszej sprawie powiedziałem, że korzystam/leczę się u psychiatry (sądząc, że to złagodzi sytuację, dałem zaświadczenie) i sędzia skierowała mnie na badania do swojego psychiatry i dała mi z urzędu adwokata (sam nie wiem po co) . I moje pytanie co teraz robić ? Jak to się może skończyć dla mnie i czy koszty sądowe wzrosną |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
w mojej opinii wzrosną bo biegły psychiatra do którego zostałeś skierowany przez sąd nie pracuje charytatywnie. Koszty zastępstwa procesowego będą Cię obciążały w ustawowej wysokości bo dostałeś papupgę z urzędu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Z tego co wyczytałem to koszty ponosi sąd
http://ppn.ipin.edu.pl/aktualne/2012..._-_02-2012.pdf |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dostaniesz żółte papiery to nie musisz ponosić kosztów...
Ostatnio edytowane przez madenn : 06.08.2014 o godz. 19:11.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
Inaczej patrząc to niepoczytalność nie może być immunitetem.
Nie może być tak że głupiemu wszystko wolno i winy wybacza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Nie przyjąłem mandatu, dlatego, że chciano mi go przypisać za spożycie pwia po czym poprosiłem policjanta o przebadanie alkomatem, bo skoro wg. nich piłem to powinienem wydmuchać coś na alkomacie. W odpowiedzi usłyszałem, że nie wzięli alkomatu z komendy więc odmówiłem przyjęcia mandatu, a 2 dni później będąc w tej sprawie na komisariacie dowiedziałem się, że oprócz mandatu za picie dołożyli zakłócanie ciszy nocnej i używanie wulgaryzmów. Po czym w sprawie nie jawnej sąd uznał mnie winnym i ukarał 350 zł + 150 zł kosztów sądowych. Złożyłem sprzeciw i teraz na pierwszej sprawie na pytanie sądu czy się leczę gdzieś, odpowiedziałem, że korzystam z poradni psychiatrycznej (dałem zaświadczenie) po czym sąd postanowił skierować mnie na badanie do "swojego" psychiatry oraz dał mi z urzędu adwokata.
A teraz chce to jak najszybciej zakończyć bo pierwotna grzywna może sporo wzrosnąć za te dodatkowe usługi sądu, a o nic nie prosiłem tym bardziej tego adwokata. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
nawet za próbe spożycia piwa można dostać mandat w teoretycznym panstwie
http://www.wykop.pl/link/1814956/man...ylo-zamkniete/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Chcę zakwestionować pewne zapisy w regulaminie gwarancji zegarka. Ogólnie, moja reklamacja została uwzględniona, ale pewne zapisy moga krzywdzić klienta.
Jak najlepiej uderzyć temat? Od razu pismo do UOKiK? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tej materii? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
UOKiK i już.
![]()
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Podskocz do Rzecznika Praw Konsumentów - siedzi kilku gości prawników - za free udzielają porad. Byłem kiedyś u nich jak walczyłem z jedną reklamacją.
Cytat:
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakieś kino gdzie można iść na film z dziewczyną, ale da się znaleźć jakiś film najwcześniej 22-23?
|
|
|