The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.08.2014, 17:36
palikot napisał(a):Wyświetl post
http://forum.legionisci.com/showthre...12#post1293412

Może trochę z innej beczki, ale zobaczcie... oni są yyyyyyy... PROWIŚLACCY Agenci Wisły na forum Legii
Nie wiedziałeś o tym? Przecież wszędzie macie swoich szpiegów, a kryptofani Wisły schowani są pod przykrywką na każdym forum w Polsce
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.08.2014, 20:33
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie. OFE padnie zupełnie w przeciągu 2-3 lat i wtedy zaczną się głowić co dalej. Oczywiście co mocniejsze lobby (mundurowi i górnicy) utrzymają część świadczeń, ale słabsze grupy pozostaną z niczym.
Twierdzisz, że w ciągu 2-3 lat posypie się system emerytalny? Myślę, że jeżeli będzie rządziło PO to ucieknie się do wszelkich środków żeby stwarzać pozory stabilnego systemu.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.08.2014, 20:39
Sitwa wyżyga forse za pendolino,przepłacone autostrady,stadiony,koncerty,za ośmiorniczki w sosie brorwikowym,wina po 600 zł i będzie z czego wypłacać emerytury
emj10
Senior Member

Stary 04.08.2014, 20:41
W przeciagu 2 lat zlikwkidowali przeciez 90% OFE i te ostatnie 10% pojdzie w ostatnim kroku. Czy ktos chce czy nie za moment nie bedzie już systemu emerytalnego.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.08.2014, 23:01
To fajne! Gejzeta wyborcza
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2014, 07:29
Korwinista sie nagle obudził i wielce zdziwiony manipulacjami GW, bo dotyczą jego guru. Wcześniej mu pewnie nie przeszkadzały. Po za tym, naiwnie wierzy, ze się wzbogaci, kiedy Mikke dojdzie do władzy . Może faktycznie on jeden tak (pewnie z jego sztabu). Pisze, ze chce żyć w Polsce, a przy swoim guru będzie raczej żył w Priwislanskim Kraju. A już zakończenie komiczne. Głęboko to sam sie zdziwi .
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.08.2014, 08:21
To jak przeinaczasz fakty i kłamiesz Gwiaździsty może być tylko porównywalne z betonami zasiadającymi w Sejmie.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 05.08.2014, 08:22
Priwislanski Kraj, Wolska, co za różnica. Ja chce żyć w Polsce takiej gdzie w Sejmie debatują nad przyszłością kraju, a nie o tym kto do koryta się podłączy, nie o tym czy samolot przeleciał nad, obok lub pod brzozą.
Nie interesuje mnie co komu po któreś tam lampce wina do ucha coś powiedział.
Raczej interesuje mnie to co np. zrobić aby bezrobocie było mniejsze, łatwiejszy był dostęp do lekarzy, lub jak zadziałać aby emeryci mieli lepsze emeryturki. Obniżenie wieku do 60 lub 65 lat jedynie zwiększy ilość emerytów.
A stary tetryk JKM to takie pierdoły może młodym pociskać którzy o życiu nie mają pojęcia.
emj10
Senior Member

Stary 05.08.2014, 08:26
Za to przyszli samorządowcy, posłowie i pracownicy spółek Skarbu Państwa z PiS-u nie muszą być naiwni, bo doskonale wiedzą, że po wygranej Kaczora w końcu dojdą szeroką ławą do wszelkich fruktów i intratnych stanowisk
wiesniak84
Guest

Stary 05.08.2014, 08:26
Idźcie wy wszyscy w ....u. Dzięki takim matołom to w tym kraju nigdy dobrze nie będzie a ludzie muszą wyjeżdżać żeby mieć święty spokój.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 05.08.2014 o godz. 08:27.
emj10
Senior Member

Stary 05.08.2014, 08:30
york09 napisał(a):Wyświetl post
A stary tetryk JKM to takie pierdoły może młodym pociskać którzy o życiu nie mają pojęcia.
Co by nie mówić to JKM ma majątek rzędu kilkunastu złotych i nie dorobił się tego jak 99% posłów na polityce, ale na własnej działalności. Więc powiedziałbym, że ma większe pojęcie o życiu niż jakieś tam.

wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Idźcie wy wszyscy w ....u. Dzięki takim matołom to w tym kraju nigdy dobrze nie będzie a ludzie muszą wyjeżdżać żeby mieć święty spokój.
Ja tam wracam na stałe, bo najbliższy rok w polityce będzie bardzo ciekawy
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 05.08.2014, 08:46
Jakie źródło musiałoby być właściwe, aby uznać oczywistą oczywistość za prawdę? Chyba nie wyobrażasz sobie, żeby Karnowscy, czy pisozależna napisały takie artykuły, gdzie odważyliby się jawnie przyznać do tego, że biorą pieniądze od SKOK-ów. Jeszcze Karnowscy jako tako nie starają się brnąć w kłamstwo i w półsłówkach mówili o tym kto sponsoruje ich tygodnik, ale ogólnie przyjęte jest tak, że swoi swoich nie opluwają.

Także przypominając ostatnią dyskusję o SKOK-ach trudno przypuszczać, aby ktoś związany z PiS-em jawnie i otwarcie napisałem złe słowa względem kas.
Koleżko, a czy ja kwestionuję to, że SKOK wspierają prawicowe media? To samo robi od 7 lat rząd dając reklamy programów- unijnych, rządowych, ogłoszenia itp w TVN, Wyborczej czy Newsweeku. TYLKO NIE NA TAKĄ SKALE
http://wpolityce.pl/polityka/172660-...mowego-zespolu
Mi się po prostu śmiać chce, jak ktoś zarzuca jedno innym a sam wrzuca źródło informacji z portali drugiej strony
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.08.2014 o godz. 08:49.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
emj10
Senior Member

Stary 05.08.2014, 08:53
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Koleżko, a czy ja kwestionuję to, że SKOK wspierają prawicowe media? To samo robi od 7 lat rząd dając reklamy programów- unijnych, rządowych, ogłoszenia itp w TVN, Wyborczej czy Newsweeku. TYLKO NIE NA TAKĄ SKALE
http://wpolityce.pl/polityka/172660-...mowego-zespolu
Mi się po prostu śmiać chce, jak ktoś zarzuca jedno innym a sam wrzuca źródło informacji z portali drugiej strony
Wrzucił akurat teksty atakujące SKOK-i, który próżno szukać na portalach Karnowskiego, czy pisozależnej. Nie wiesz, że w mediach i polityce funkcjonuje swoista moralność Kalego. Nie widzi się swoich przewin, a za to doszukuje się choćby źdźbła w oku politycznych wrogów.

Jak pisałem ja ze SKOK-ów korzystam już więcej niż 7 lat (czyli nie tylko od czasów PO), ale krytykuję SKOK-i równo, bo stały się kasą powierniczą PiS-u w skali kraju, jak i w Wołominie, gdzie SKOK Wołomin dotuje jedną jedyną opcję. Nie ma obecnie innej takiej partii, która miałaby bezpośrednie zasilenie z instytucji finansowych.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2014, 08:55
że po wygranej Kaczora w końcu dojdą szeroką ławą do wszelkich fruktów i intratnych stanowisk
Nic sie Emj nie martw, razwiedka nie pozwoli żebyście władze oddali
emj10
Senior Member

Stary 05.08.2014, 08:56
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Nic sie Emj nie martw, razwiedka nie pozwoli żebyście władze oddali
Ja tam władzy nie muszę oddawać, bo nigdy jej nie miałem.

Jak pogoni się PiS i PO na 4 wiatry to może w końcu będzie porządek
Pablo84
Senior Member

Stary 05.08.2014, 09:00
Wrzucił akurat teksty atakujące SKOK-i, który próżno szukać na portalach Karnowskiego, czy pisozależnej. Nie wiesz, że w mediach i polityce funkcjonuje swoista moralność Kalego. Nie widzi się swoich przewin, a za to doszukuje się choćby źdźbła w oku politycznych wrogów.
.
Ale oczywiście że tak . Dla mnie po prostu osoba, która atakuję opozycję powołując się na źródła "rządowe" jest co najmniej śmieszne.
Ja do tej pory nie mogę rozszyfrować kogo wspiera ten york. Atakuje Kaczora, pisze coś o sitwie w PO, niezbyt przychylnie wypowiada się o JKM - zostają więc albo małe partie prawicowe albo już największe ścierwo w polskim sejmie -SLD i ruch palikota.
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Prawy Sektor wsparł Izrael w "walce z terroryzmem" w Palestynie
źródlo: http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...m-w-palestynie

Mówiłem od samego początku że Żydzi zrobili ten cały Majdan na Ukrainie, ale wyborcy Jaroslawa Kalksteina wiedzą przecież lepiej
Jak już coś to pij do wyborców Słońca Peru- bo to on prowadzi politykę zagraniczną od 7 lat a nie Kaczor- to tak w gwoli przypomnienia.

P.S
Mógłby mi ktoś wkońcu odpisać czy Gierych ma coś wspólnego z portalem kresy.pl?
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 05.08.2014 o godz. 09:10.

emj10
Senior Member

Stary 05.08.2014, 09:06
P.S
Mógłby mi ktoś wkońcu odpisać czy Gierych ma coś wspólnego z portalem kresy.pl?
Dużo. Jego polityczni i biznesowi przyjaciele zakładali ten portal.

Ja do tej pory nie mogę rozszyfrować kogo wspiera ten york. Atakuje Kaczora, pisze coś o sitwie w PO, niezbyt przychylnie wypowiada się o JKM - zostają więc albo małe partie prawicowe albo już największe ścierwo w polskim sejmie -SLD i ruch palikota.
Albo pisze zwyczajnie to co mu przyniosą w linkach. Nie tylko tutaj w dyskursie w internecie dominuje linkowa dyskusja. Pewnie z jakieś 90% userów w dyskusji posługuje się wyłącznie treściami, które znajdzie w linkach, bądź tymi informacjami podrzuconymi trollom z PO i PiS, które zgadzają się z linią partii. Myślących ludzie jest naprawdę niewiele co potwierdza chociażby w realu tak duża ilość pracujących za 1500 zł.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.08.2014 o godz. 09:11.
york09
Banita

Stary 05.08.2014, 09:12
Co by nie mówić to JKM ma majątek rzędu kilkunastu złotych i nie dorobił się tego jak 99% posłów na polityce, ale na własnej działalności. Więc powiedziałbym, że ma większe pojęcie o życiu niż jakieś tam.
Zgoda, ale on nie dorobił się tego w tym jego wyimaginowanym ustroju, ale w tym w którym żyje.

@emj10 .( JKM ma majątek rzędu kilkunastu złotych)
york09
Banita

Stary 05.08.2014, 09:30
Panowie ja mam ładną górniczą emeryturkę (nie jeden by pozazdrościł) nie muszę żadnej partii wspierać. Ale nie trawię PISu. Kaczorowi tylko w głowie władza i zemsta. A gospodarkę ma gdzieś.
Jak mi się coś nie podoba to o tym piszę, w przeciwieństwie do tych którzy mają klapki na oczach i oprócz PISu świata nie widzą. Nie wiem jak wy ale nie chciałbym żyć w kraju w którym namiastką Polski jest powiat i miasto Wołomin.

Ciekawe po co jechał na Majdan do banderowców i pozdrawiał ich banderowskim hasłem "sława ukrainie", wiadomo pochodzenie zobowiązuje.
Raczej był i jest nieświadomy tego co robi
Ostatnio edytowane przez york09 : 05.08.2014 o godz. 09:33.
Pablo84
Senior Member

Stary 05.08.2014, 09:32
Ale to co Kaczyński mówił, mało mnie interesuje, to nie on robi politykę zagraniczną a Tusk i jego świta

P.S
Uważasz, że Kaczyński jest probanderowcem? Albo piszemy tu poważnie albo robimy przedszkole.

york09
Banita

Stary 05.08.2014, 09:36

P.S
Uważasz, że Kaczyński jest probanderowcem? Albo piszemy tu poważnie albo robimy przedszkole.
Przypuszczam że raczej @Kamikadze miał na myśli jego sowieckie korzenie a nie banderowskie.
emj10
Senior Member

Stary 05.08.2014, 09:36
Kilkunastu mln zł oczywiście. Chyba wiadomo o co chodziło.

Kaczyński i jego sowieckiego korzenie. Teraz robi się tutaj naprawdę zabawnie
emj10
Senior Member

Stary 05.08.2014, 10:09
Przecież wiesz, że to bzdura. Podobnie jak pochodzenie Wałęsy, HGW, czy Kwaśniewskiego.
york09
Banita

Stary 05.08.2014, 10:24
Przecież wiesz, że to bzdura
Dlaczego uważasz że to bzdura? Wystarczy że w Google wpiszesz <przodkowie kaczyńskiego> i nic innego nie wychodzi.
A sami Kaczyńscy nigdy o ojcu się nie wypowiadali, zawsze tylko o matce Jadwidze.
@emj10, czy to możliwe że żołnierz AK dostaje dom w W-wie jak inni koledzy kończą na Syberii. (w najlepszym wypadku)
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2014, 10:28
Prawy Sektor wsparł Izrael w "walce z terroryzmem" w Palestynie
źródlo: http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...m-w-palestynie

Mówiłem od samego początku że Żydzi zrobili ten cały Majdan na Ukrainie, ale wyborcy Jaroslawa Kalksteina wiedzą przecież lepiej
Lubię czytać te newsy z portalu, który dookoła widzi wszędzie Prawy Sektor . A juz informacja, że na demo przyszły ...setki ludzi musi budzić grozę . Do jadłodajni św. Brata Alberta ustawia się większa kolejka. Połączenie małej demonstracji poparcia z konkluzją, kto zrobił Majdan wprost rewelacyjne .
emj10
Senior Member

Stary 05.08.2014, 10:35
York jak byles jeszcze w szkole, a nie na emeryturze gorniczej to nie uczyli pewnych kwestii w szkolach. Te Kalkensteiny i podobne wymyslone nazwiska to dzielo Bubla i jego poplecznikow.

Zeby nie było wsrod politykow mielismy tych pochodzenia zydowskiego np. Mazowiecki, czy Bartoszewski, ale byly to raczej wyjatki.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 05.08.2014 o godz. 10:37.
york09
Banita

Stary 05.08.2014, 11:17

Zeby nie było wsrod politykow mielismy tych pochodzenia zydowskiego np. Mazowiecki, czy Bartoszewski, ale byly to raczej wyjatki.
W ogóle temu nie zaprzeczam. Murzyna też w parlamencie mamy. Na pewno masę parlamentarzystów pochodzenia niemieckiego i ruskiego też mamy. I to mi wisi.
Ale żołnierz AK bez wsparcia swoich sowieckich wujków (katów) skończyłby na Syberii a nie w domu na Żoliborzu.
A to wymyślone nie jest..domek na Żoliborzu, gdzie wyżsi dygnitarze musieli zadowolić się częściowo zburzoną kamienicą.
ejm10 nigdy Cię nie zastanowiło że coś musi być nie tak z jego rodem?

Dajmy już spoczywać Rajmundowi w spokoju.
Ostatnio edytowane przez york09 : 05.08.2014 o godz. 11:19.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 05.08.2014, 11:29
Jak uczy doświadczenie, doświadczenie niczego nie uczy...

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/bren...c-moskwy/vlzrm

Gdyby to był tekst zwykłego pismaka można byłoby zaliczyć go do kategorii groteski ale napisał go były ambasador a więc elita angoli i tu z groteski przechodzimy do tragedii
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Stary 05.08.2014, 11:46
Jak dla mnie to jeden z bardziej rozsadnych tekstow o wojnie na Ukrainie. Nie przemilcza udzialu Zachodu w doprowadzeniu do tego konfliktu, czego przejawami było finansowanie Majdanu oraz dozbrajanie armii ukrainskiej, a zarazem stawia na tapecie Putina jako wroga, ktory za moment moze stac się smietelnym wrogiem.

Jeden z przejawow tego ze nie wszyscy widza ten konflikt w czarno-bialych barwach.

PS. Co do rodowodu Kaczynskich to pisalem kilka postow na ten temat kilka lat temu. Jak chcesz to mozesz poszukac.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 05.08.2014, 13:24
ok - chodziło mi o to nie drażnić Moskwy. Gadanie o przyjmowaniu państw postsowieckich w NATO. W szczególności tekst o Czeczeni jest rozbrajający.

Nikt rozsądny i bacznie obserwujacy zjawiska , nie może mieć złudzeń co do polityki kacapów po akcji z Czeczenami ia później z Gruzją.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów