The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2013, 14:24
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...medium=twitter

Szef policji chce zamknięcia stadionów dla gości, do końca rundy.
Komendant Główny Policji chce, aby mecze ekstraklasy do końca sezonu odbywały się bez udziału kibiców gości. Specjalne pismo w tej sprawie nadinspektor Marek Działoszyński skierował do prezesów Polskiego Związku Piłki Nożnej oraz spółki Ekstraklasa SA.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.11.2013, 15:50
Ich wszystkich powaliło. Mega k... mózgi, którym jedynym pomysłem jest zamiecenie go pod dywan. Nobel się należy
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.11.2013, 16:35
a tam powaliło .Po co takie pół środki! Bądźmy konsekwentni pozamykajmy stadiony dla kibiców gospodarzy! A jak to nie pomoże zabrońmy grać w piłke w naszym krajum,każdego piłkarza na dołek i wpier dol..Dla kogo ma ta liga ku*** grać ..
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.11.2013, 16:44
Chorynatrzykolory napisał(a):Wyświetl post
a tam powaliło .Po co takie pół środki! Bądźmy konsekwentni pozamykajmy stadiony dla kibiców gospodarzy! A jak to nie pomoże zabrońmy grać w piłke w naszym krajum,każdego piłkarza na dołek i wpier dol..Dla kogo ma ta liga ku*** grać ..
Spokojnie i do tego dojdziemy pod światłym przywództwem Geniusza Kaszub. Zapomnieliście o zamykaniu kibiców w szpitalach psychiatrycznych oraz gułagach.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 29.11.2013, 04:53
Cytat:
Rzecznik KGP przypomniał, że w całym kraju jest ponad 1800 zakazów stadionowych
W Polsce jest zarejestrowanych 800 000 kibiców. Z tego wynika, że zakazy stadionowe obejmują 0,225% ogółu. Jak długo jeszcze KGP zamierza wciskać ciemnotę?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 19.12.2013, 09:06
Cytat:
Podczas meczu Lechii Gdańsk z Legią Warszawa 8 grudnia na PGE Arenie kibice Lechii zaprezentowali oprawę, która miała być związana z rocznicą wprowadzenia stanu wojennego.
Kibice wywiesili sektorówkę, na którym widniały wizerunki pięciu mężczyzn powieszonych na gałęziach drzew.

Prezes PZPN Zbigniew Boniek odpisał wojewodzie pomorskiemu w sprawie kontrowersyjnego transparentu kibiców Lechii Gdańsk. - Żadna "sektorówka" nie stanowi zagrożenia dla życia czy zdrowia uczestników imprezy, a ocenę ich treści wolimy pozostawić niezawisłym piłkarskim organom dyscyplinarnym, opinii publicznej lub niezawisłym sądom - pisze Boniek.
Oj zapiekła dupa niektóre osoby po tej oprawie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.12.2013, 17:37
A sama oprawa całkiem fajnie pomyślana i wykonana:

https://lh5.googleusercontent.com/-B...0x600%255D.jpg
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 27.07.2014, 17:23
garbaci spięli poślady i rzucili pierwszą petardę od roku

Cytat:
Do niebezpiecznego incydentu doszło podczas meczu Cracovii z Legią Warszawa. Rzucona na boisko petarda wybuchła pod nogami legionisty, Portugalczyka Helio Pinto.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.07.2014, 17:41
Oczywiście Legionista musiał przypajacować... żydek szedł obok niego i jemu nic a akurat temu się krzywda stała...
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Leos
Junior Member

Od: 07.2014

Stary 28.07.2014, 08:27
WYbieram się na mecz w poniedziałek - dawno, dawno nie było mnie w Polsce - mam nadzieję, że będzie spokojnie
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 28.07.2014, 08:33
1. O którym meczu piszesz w każdym temacie ?

2. Kiedy na meczu w Polsce było niespokojnie?
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.07.2014, 09:09
Kocur napisał(a):Wyświetl post
1. O którym meczu piszesz w każdym temacie ?

2. Kiedy na meczu w Polsce było niespokojnie?
Nie ma sensu na posty Leosa reagować
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 28.07.2014, 15:49
Szykuje się problem:
legionisci.com/news/58969_Propozycje_zmian_w_ustawie_o_bezpieczenstwie _imprez_masowych.html

Cytat:
Sejmowa komisja kultury fizycznej, sportu i turystyki pracuje nad projektem zmiany ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych. Na razie nad propozycjami nowych rozwiązań w UBiM debatowano na posiedzeniach podkomisji. W czwartek (24 lipca) komisja zajęła się sprawozdaniem z prac podkomisji, które zostało przyjęte. Udało nam się dotrzeć do treści tych propozycji.

Na wstępie zaznaczymy, że ów projekt to tak naprawdę wersja mocno robocza, ale na pewno wiele z tych propozycji nie spotka się z pozytywną oceną środowisk kibicowskich. Może on jeszcze ulec radykalnym zmianom, nie zaopiniowały go zarówno Biuro Analiz Sejmowych, jak i Biuro Legislacyjne Kancelarii Sejmu, a także żadne inne podmioty. Na tę chwilę nie ma on jeszcze nadanego numeru druku przez Marszałka Sejmu.

Z perspektywy kibica piłkarskiego najistotniejsze wydaje się być kilka punktów. Przede wszystkim autorzy proponują umożliwienie wprowadzenia miejsc stojących, co wiąże się ze zmianą art. 15 ust. 4 ustawy. Jednocześnie projekt przewiduje odejście od obowiązku gromadzenia części niepotrzebnych do identyfikacji danych osobowych. Organizator będzie mógł zbierać tylko takie dane jak imię, nazwisko i numer PESEL. Odpadałoby utrwalanie wizerunku kibica. Niemniej, bilet wstępu byłby ważny jedynie z dowodem osobistym (lub innym podobnym dokumentem).

Zakaz klubowy nie tylko od klubu

Ciekawie rzecz wygląda z proponowanymi zmianami dotyczącymi tzw. zakazu klubowego. W październiku 2012 Naczelny Sąd Administracyjny orzekł, że mimo, iż ustawa nie przewiduje możliwości odwołania się do sądu administracyjnego od decyzji klubu o zakazie, prawo takie przysługuje kibicowi. Twórcy projektu mimo to postanowili zamieścić przepis w ustawie o możliwości wejścia na drogę sądową. Co ciekawe, proponują przy tym zniesienie pseudo odwoławczej drogi, jaką było odwołanie do podmiotu prowadzącego rozgrywki (w przypadku Ekstraklasy do Komisji Ligi). Teraz kibic ukarany zakazem ma mieć możliwość złożenia wniosku do klubu o ponowne rozpatrzenie sprawy, ale jeśli klub utrzyma swą decyzję, to sprawę może złożyć do sądu, co było jednym z postulatów środowiska prawniczego związanego z ruchem kibicowskim i stanowi realizację prawa jednostki do sądu. Na pewno wydłuży czas jej rozpatrzenia, bo w myśl przepisów ustawy wniesienie sprzeciwu nie wstrzymuje wykonania kary - co jest przecież jedną z podstawowych zasad prawa.

Nowością - całkowicie nieracjonalną - jest propozycja nadania uprawnień do wydawania zakazów PZPN lub podmiotowi prowadzącemu rozgrywki (np. Ekstraklasa SA). Tryb odwoławczy stosowany byłby odpowiednio do klasycznego zakazu klubowego – WNIOSEK o ponowne rozpatrzenie sprawy, a potem ewentualnie skierowanie sprawy do sądu.

Ponadto zmianie ulegnie art. 54 ust. 1 ustawy mówiący o sankcjach karnych, ponieważ niekonstytucyjność orzekł Trybunał Konstytucyjny. Nie można bowiem stosować sankcji karnych na podstawie przepisów wewnętrznych tj. np. regulaminów stadionów, a przepis takie rozwiązanie przewidywał. W proponowanym brzmieniu karać będzie można wyłącznie za niezastosowanie się do postanowień ustawy.

Zakaz w drodze na mecz i nie tylko...

Projekt zawiera też propozycję załączenia do ustawowego słowniczka definicji zorganizowanego przejazdu kibiców. W przygotowanej zmianie do art. 59 dodaje się ustęp 1a, w którym przewiduje się karanie uczestników takiego zorganizowanego przejazdu za samo posiadanie m. in. broni i pirotechniki. Autorzy chcą także rozszerzyć zakres wykroczeń, za które sądy mogłyby orzekać zakazy stadionowe oraz proponują wprowadzenie orzekania przez sądy obligatoryjnie obowiązku stawiennictwa na komendzie w czasie meczu osobom, na które nałożony został zakaz (obecnie sądy mogą, ale nie muszą tego orzekać). Proponują też wprowadzenie w ustawie kary pozbawienia wolności od 1 do 5 lat za napaść na członka służby porządkowej lub informacyjnej, jak również sankcje karne za ich znieważenie, z tym, że ściganie odbywałoby się na WNIOSEK pokrzywdzonego.

Projekt przewiduje też zwiększenie liczby służby porządkowej i informacyjnej na meczach podwyższonego ryzyka oraz umożliwia organowi administracji publicznej (wójtowi, burmistrzowi, prezydentowi miasta) dowolność w orzekaniu o charakterze imprezy. Obecnie przepisy nakazują określić ją mianem imprezy podwyższonego ryzyka, jeśli m.in. tak opiniuje komendant policji.

Nowelizacja wprowadza też kilka rozwiązań racjonalizatorskich związanych z organizowaniem imprez masowych m.in. umożliwia organizację finałów meczów europejskich pucharów w Polsce. Do tej pory bowiem wniosek o zgodę na organizację imprezy masowej trzeba było złożyć nie później niż na 30 dni przed planowanym terminem jej rozpoczęcia. Teraz termin ten mógłby zostać skrócony do 14 dni w wyjątkowych i uzasadnionych przypadkach, w szczególności, gdy potrzeba organizacji imprezy masowej wynika z przyczyn nagłych oraz jeżeli charakter imprezy masowej odpowiada przeznaczeniu obiektu, określonemu w projekcie budowlanym tego obiektu.

Autorzy zakładają, że projekt wejdzie życie na początku 2015 roku, a to oznacza, że już jesienią musiałby zostać przyjęty przez Sejm.
+ miejsca stojące
+ nie trzeba się będzie bać, że przyjdą o 6 rano za nie wykonywanie poleceń stewarda
+ nie trzeba będzie kart kibica

- wydłużona droga odwoławcza.
- politycy dalej będą orzekać jakiej "rangi" jest spotkanie.
- zakazy za posiadanie pirotechniki w drodze na mecz
- stawiennictwo na komendzie w czasie meczu obowiązkowe. Teraz w gestii uznania sądu
- więcej psów i ochrony na meczach i zawalidrogów(stewardów)
- sankcje karne za znieważenie ochrony/stewarda, (zapewne jak w przypadku psów jedynym dowodem byłoby zeznanie grupy interesu pracowniczego, bądź samego delikwenta)
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.07.2014 o godz. 15:57.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.07.2014, 16:40
Te trzy plusy bardzo optymistyczne.

Minusy uderzające głównie w osoby udające się na wyjazd.
Dość radykalne te zmiany. To juz pewnik?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 28.07.2014, 23:17
Jakieś szczegóły mają jeszcze przygotować. Teraz projekt musi przejść przez kilka izb zanim trafi pod głosowanie.
Mnie najbardziej nurtuje pomysł, aby to Pzpn wydawał zakazy. Słyszałem że to postulat klubów, które chcą umyć od tego ręce i nie dać pretekstu kibicom aby ci w związku z tym organizowali jakiś bojkot. PZPN brałby na siebie całą "odpowiedzialność" i pretensje kibiców a kluby prezentować postawę: sorry gregory.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 03.08.2014, 01:30
Wróg nr 2: Konkretnie! Trzeba przyznać znają wszystkie zwrotki hymnu

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.08.2014, 09:03
A za kilka dni przeczytamy komunikat Ligi:

"W związku z odpaleniem pirotechniki na stadionie Legii...."
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 03.08.2014, 09:51
palikot napisał(a):Wyświetl post
Trzeba przyznać znają wszystkie zwrotki hymnu
W komentarzach pod filmem ktoś pisał, że zwrotki były wyświetlane na telebimie.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 03.08.2014, 13:20
W C+ pokazywali telebim, była jakaś prezentacja związana z minutą ciszy.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 12.08.2014, 23:06
Że CO?!!!!! Albo mnie pochłonęły ostatnie wydarzenia piłkarskie i gdzieś przegapiłem albo nigdzie nikt o tym nie pisał i to ściema... no ale ....... czemu ja się dowiaduję o takich rzeczach ze strony Legionisci.com?

http://legionisci.com/news/59178_Na_..._sprzetem.html

Cytat:
W ostatniej kolejce nie było tyle opraw co tydzień wcześniej. Ultrasował Górnik, który odpalił pirotechnikę pod sektorówką, liczny wyjazd zaliczył Lech. Ruch w ramach solidarności kibicowskiej nie pojechał do Krakowa, podobnie uczyniło Podbeskidzie nie jadąc do Bydgoszczy. Najważniejszą informację podali jednak chuligani Wisły, którzy zapowiedzieli zaprzestanie używania sprzętu w rywalizacji z innymi ekipami niż Cracovia.

"Oświadczamy, że z dniem dzisiejszym w starciach z ekipami z całej Polski znika sprzęt i chuligani Wisły Kraków biją się jedynie na pięści. Dotyczy to również wszystkich żydowskich zgód, z wyłączeniem ich samych. Z prostej przyczyny nie dotyczy to jedynie Krakowa i okolicznych miejscowości. Obsrane cioty zza błoń, przyzwyczajone do życia jak szczury, zdające sobie sprawę z dzielącej nas przewagi nigdy nie odważą się stanąć z nami twarzą w twarz na gołe pięści. Oczywistym jest zatem, że póki co sprzęt nie może zniknąć z krakowskich ulic" - poinformowała grupa Sharks.
ps. wiedział ktos?
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.08.2014 o godz. 23:09.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.08.2014, 00:41
Było na forum Stowarzyszenia, ale w żadnym innym miejscu tego nie widziałem.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.08.2014, 07:50
palikot napisał(a):Wyświetl post
Że CO?!!!!! Albo mnie pochłonęły ostatnie wydarzenia piłkarskie i gdzieś przegapiłem albo nigdzie nikt o tym nie pisał i to ściema... no ale ....... czemu ja się dowiaduję o takich rzeczach ze strony Legionisci.com?

http://legionisci.com/news/59178_Na_..._sprzetem.html

ps. wiedział ktos?
Widać, ze nie wchodzisz na kibice.net, bo tam już sporo komentarzy na ten temat się pojawiło
Odpowiedz cytując
Mortal
Junior Member

Od: 07.2004

Stary 08.01.2016, 09:18
Mafia z SKWK rządzi, dla mnie przy nich nie ma miejsca, na stadion nie pojawię się w najbliższych latach. Pozdrowienia dla normalnych (nie tych z więzienia)...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2016, 09:25
Mortal napisał(a):Wyświetl post
Mafia z SKWK rządzi, dla mnie przy nich nie ma miejsca, na stadion nie pojawię się w najbliższych latach. Pozdrowienia dla normalnych (nie tych z więzienia)...
następny a idź pan w ch...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
krzaq12
Senior Member

Od: 05.2015

Stary 08.01.2016, 09:44
Cytat:
Foch ?!

Może się okazać że ominie Cie kilka ciekawy sezonów ....... ale my damy radę, nawet bez Cb..
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.01.2016, 09:47
Wisła to Wisła można siedzieć na C można na narożniku można można na E itd. wielu się ze mną nie zgodzi ale dla mnie Wisła jest ponad podziałami politycznymi czy ideologicznymi. Wielu by chciało Wisłę zagarnąć dla siebie, ale na trybunach można znaleźć ludzi od ONR po Razem i wszyscy są za Wisłą i dobrze jej życzą. Można się obrażać na obecny zarząd ale nie na Wisłę. Można naprawdę znaleźć sobie miejsce na stadionie gdzie nie trzeba krzyczeć pozdrowienia do więzienia ani Patryk Małecki a można takie gdzie się tak kibicuje i tyle.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.01.2016 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 08.01.2016, 10:09
Czyś ty chłopie zwariował?

A już myślałem, że nic mnie w tym temacie nie zaskoczy, to jednak znalazł się Mortal - od zawsze wierny Wiśle... chyba, że kupuje nie tych piłkarzy, to wtedy jest foch.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 08.01.2016 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.01.2016, 10:32
Mortal zrobił Kombat i wszystkim szczęki opadły

Mi tam mafia na ręke. Rinat Achmetow szef mafii ma klub Szachtar Donieck w ktorym osrode dla pilkarzy u-16 jest lepszy niż całe zaplecze naszego klubu !

Aeo mafia!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 08.01.2016, 11:16
Kilka dni wcześniej a gość by zgarnął główną nagrode w TWSD Awards 2015
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.01.2016, 16:18
Nie wiem jak to Wisła przeżyje
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów