The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kon®ado
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.07.2014, 16:01
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ponieważ spędziłem prawie dwie bite godziny na oglądaniu tego "meczu", zamiast ruchać pannę, kosić trawę, opalać się, iść do kina, to choć nigdy tego nie robię, wystawie subiektywne cenzurki niektórym "aktorom" tego "widowiska".

Buchalik (MB1) - widać, że opinia ręcznika jakiej dorobił się grając w Odrze i Lechii nie wzięła się znikąd. Drugi mecz i druga puszczona bramka, która była spokojnie do wyjęcia. W Łęcznej dostał za kołnierz, dziś puścił strzał z 40 metrów, który w dodatku leciał bardzo wolno. Nie byłem jakimś wielkim fanem Miśkiewicza, ale już widać jak bardzo in minus wyszła nam ta roszada w bramce Jacka B.
Tyś chyba ogłupiał, rozumiem można mieć pretensje do niego za pierwszy mecz, ale tutaj? Wyszedł graczowi Piasta idealnie dokładny strzał,i mieli troche szczescia i wpadlo, tyle. Buchalik względem Miśkiewiecza wyróznia się lepszą gra na przedpolu i w końcu mamy bramkarza który potrafi kopnąć piłkę, nie doprowadzając przy tym do zawału. Misiek może miał dużo dobrych interwencji, ale też często popelnial bledy, wolalem zeby został, ale ja bym Buchalika nie skreslal, mimo ze nie byłem raczej zwolennikiem jego przyjścia
Skoro taki Uryga mieści się w naszym składzie to nie ma się co dziwić że gramy tak jak gramy i że mamy wyniki takie jakie mamy, dokładając do tego Bogusia i brak Brożka, to na prawdę nie wygląda to zbyt dobrze.
Na plus Sadlok, myslalem ze bedzie to transfer niezbyt udany, ale narazie wygląda ok, Jankowski narazie szału nie robi, ale może się rozkręci z czasem.
Odpowiedz cytując
Dzord
Banita

Od: 07.2014

Stary 30.07.2014, 16:22
Idealnie dokładny strzał z 40 metrów . W trzeciej lidze takie bronią, zresztą co to za figury prezentował na linii ? Gdzie się tego nauczył? Piłka już leci, a bramkarz w wyniku swojej karkołomnej pozycji robi krok w prawo żeby interweniować w lewo. Kabaret. Mamy jakiegoś trenera bramkarzy czy oszczędności?

Mimo wszystko mam nadzieję że to wynik tremy i z czasem się wyrobi bo chwyt ma i jest szybki, tyle, że trochę niski i postrzelony.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.07.2014, 17:18
Przecież 90% forum twierdziło, że Buchalik zjada Miśka na śniadanie nie mówiąc już o poziomie Zubasa czy Wolańskiego...
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.07.2014, 17:20
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Przecież 90% forum twierdziło, że Buchalik zjada Miśka na śniadanie nie mówiąc już o poziomie Zubasa czy Wolańskiego...
Dobrze ze byłem w tych 10%...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.07.2014, 17:42
No już widzę nagonka na Buchalika za dwa niewdzięczne strzały jakie puścił.

Powiem krótko, jakby wyciągnął obydwa byłyby to parady na najwyższym poziomie bramkarskim i pewnie jakby wszystkie takie piłki wyciągał to by bronił w Premiership a nie ekstraklasie. Litości, przypomnijcie sobie jak Misiek (którego bardzo ceniłem) sam wkopał sobie piłkę do bramki, a nagonka na podobnym poziomie.

Ludzie, trochę obiektywności bo na pierdy zbiera.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 30.07.2014, 17:59
A mnie ten mecz wydał się bliźniaczy z pierwszym meczem finałowym juniorów Wisły z Cracovią. Dużo ruchu, walka, strzały, sytuacje, brak skuteczności, a rywal strzela dwukrotnie w światło bramki i wpada. Cóż, takie mecze się zdarzają, może w Poznaniu przełamią strzelecką niemoc. Jeśli chodzi o Miśkiewicza... taki świetny, że klubu sobie znaleźć nie może, a we Wrocławiu wolą Pawełka aniżeli Jasia Fasole! Może dostał propozycję od Olivera Parkera, aby dublował Rowana Atkinsona w trzeciej części Johnny English?

Ci co pieprzą, że takie strzały się wyciąga, proponuję wizytę nie u okulisty, ale u psychologa. Forum Wisły nie jest miejscem na leczenie swej ułomności umysłowej i intelektualnego kalectwa
Tak celem przypomnienia, strzał z podobnego miejsca, podobna rotacja piłki... czekaliśmy na kopię tego strzału w rodzimej ekstraklasie 17 lat!
https://www.youtube.com/watch?v=3ECoR__tJNQ
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 30.07.2014 o godz. 18:05.
Odpowiedz cytując
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.07.2014, 19:05
Dzord napisał(a):Wyświetl post
Wystawianie Boguskiego to jedyne rozsądne działanie które prezentuje Smuda. Więc ciągłe czepianie się go uważam za idiotyczne. W zeszłej rundzie Boguskiego nie było, mam przypomnieć wyniki?

A to, że nie ma siły po 60 minutach można różnie interpretować. Jak ktoś biega i walczy to się męczy zwłaszcza kiedy reszta statystuje.
Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi mi o to jak gra Bogusk (wstaw w jego miejsce obojętne kogo)i, ale o to, że Smuda za wszelką cenę postawi na starego gracza, nawet jakby miał grać na bramce niż na naszych młodych graczy. To jest irytujące.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.07.2014, 19:35
2 mecze rozegrał Buchalik i juz transfer nietrafiony? takie rzeczy tylko w Polsce
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.07.2014, 19:46
W najbliższą niedzielę w Poznaniu Amica przetestuje Buchalika i wtedy będzie można powiedzieć coś więcej o jego grze. A najlepiej dać mu pograć rundę i wtedy wydawać "ostateczne" sądy.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 30.07.2014, 20:15
Ale przecież Buchalik to nie jest jakiś człowiek znikąd, żeby dawać mu rundę czy dwie na wybadanie, tylko zawodnik, który gra (a właściwie buja się) w ekstraklasie od kilku lat. Mamy tu na forum chłopaków z Lechii, pewnie sie podzielą opinią na temat jego radosnej twórczości w Gdańsku.

Ciężko się dziwić, że jest poddawany wyostrzonej ocenie, skoro zastąpił w dziwnych okolicznościach gościa, który wybronił nam sezon. Na chwilę obecną mamy puszczony strzał za kołnierz i puszczony strzał (ani specjalnie mocny, ani specjalnie rotowany) z 40m. Fakty.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.07.2014, 21:00
Dodam jeszcze, że pierwszą bramkę można rozpatrywać w kategoriach błędu. Lekkiego ale jednak. Mógł to zrobić lepiej.

Ale tu?
Wy w ogóle widzieliście rotację tej piłki?
W dodatku spadająca, taki szczur - chyba najbardziej niewdzięczny rodzaj strzału dla bramkarza. Do tego precyzyjnie co do milimetra przy samym słupeczku (śmiem twierdzić, że centymetr bardziej w prawo i by wyszła w pole). Jeszcze bramkarz zasłonięty murem i mniej czasu na reakcje. Prawda - że strzał był z 40 m. Niestety Buchalik zobaczył piłkę dużo później. W dodatku nie widział ułożenia nogi przeciwnika, więc ciężej mu było przewidzieć co ta piłka zrobi.

Praktycznie zerowe szanse, mimo sporej odległości. Przeszła mu po palcach, ale żeby go za to winić? Jakby obronił byłby przekozak.

Co do krytyki pt. omg wtf skok w prawo, rzut w lewo - chyba jednak nigdy nie stał kolega na bramce. Nie będę wchodził w szczegóły bo jako bramkarz musisz przed strzałem zdecydować się o swojej predysponowanej stronie 'rzutu', nie da się do samego końca stać na dwóch nogach i reagować bo :
1) nie zdążysz
2) z dwóch nóg w rozkroku to się możesz wybić conajwyżej do honolulu na zakręt

Bramkarz zawsze wybiera predysponowaną stronę rzutu, cały czas kontrolując drugą - właśnie wtedy wychodzą tego typu akcje skok w lewo i rzut w prawo kontrując obiema nogami. Daje to dużo dalszy wyskok niż taki z dwóch nóg w rozkroku jak gejsza Ja nawet specjalnie robiłem krok w lewo żeby rzucić się w prawo, w praktyce dolatywałem dalej jednocześnie zmylając napastnika.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 30.07.2014 o godz. 21:12.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 31.07.2014, 07:06
Ciężko się dziwić, że jest poddawany wyostrzonej ocenie, skoro zastąpił w dziwnych okolicznościach gościa, który wybronił nam sezon. Na chwilę obecną mamy puszczony strzał za kołnierz i puszczony strzał (ani specjalnie mocny, ani specjalnie rotowany) z 40m. Fakty.
Większych bredni nie słyszałem. Nie wiem czy pamiętasz mecz Twojego bohatera z początku zeszłego sezonu, kiedy puścił Miśkiewicz jeszcze większą szmatę strzeloną przez BB9(l.23) w 90 minucie w meczu z Jagą?!

Nie wiem czy pamiętasz z zeszłego sezonu mecz wyjazdowy w Chorzowie, kiedy FS7(l.23) ośmieszył Miśka strzałem z rzutu wolnego?!

ps. Fakty - są tendencyjne i wybiórcze, nie oglądam i nie czytam w przeciwieństwie do innych na tym forum.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Co do krytyki pt. omg wtf skok w prawo, rzut w lewo - chyba jednak nigdy nie stał kolega na bramce.
Kolega nigdy nie stał w bramce nawet, bo jak na podwórku grali w piłkę mama kazała mu trzeć chrzan. Ale z okna nieraz widział jak chłopaki grają...
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 31.07.2014 o godz. 07:10.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 31.07.2014, 07:53
Taka konkluzja.. grobowo musi we Wisełce być skoro Miśkiewicz ,nomen omen prawie krakus woli nie grać nigdzie niż w Wisełce której podobno kibicował.
Buchalik... pożyjemy zobaczymy.gra na przedpolu ,widać ze MŚ oglądał .

Generalnie jesteśmy słabiutcy sportowo , no ale Jacuś wieszczy sukces , mleko i miód.
Brakło Brozia i nędza. ,ustawienie na boisku też hmm. czysty hazard. .

TYle tylko że to jak coś się gruntownie spieprzy to z dnia na dzień się nie polepszy Panie Prezesiku. Jedno co mnie szokuje to że BC to akceptuje.
CIEMNOSĆ WIDZE...
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.07.2014, 08:54
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Większych bredni nie słyszałem. Nie wiem czy pamiętasz mecz Twojego bohatera z początku zeszłego sezonu, kiedy puścił Miśkiewicz jeszcze większą szmatę strzeloną przez BB9(l.23) w 90 minucie w meczu z Jagą?!

Nie wiem czy pamiętasz z zeszłego sezonu mecz wyjazdowy w Chorzowie, kiedy FS7(l.23) ośmieszył Miśka strzałem z rzutu wolnego?!

ps. Fakty - są tendencyjne i wybiórcze, nie oglądam i nie czytam w przeciwieństwie do innych na tym forum.

Kolega nigdy nie stał w bramce nawet, bo jak na podwórku grali w piłkę mama kazała mu trzeć chrzan. Ale z okna nieraz widział jak chłopaki grają...
Posłuchaj Bednarzofilu. Po pierwsze grzeczniej, bo zapewniam Cię ze w świecie realnym nie byłbyś tak wszczekany jak przez kabel. Ale z jednym masz rację. Na bramce nie stałem. Tam dawalismy zawsze największego frajera. Myślę, że faktycznie możesz coś o tym wiedzieć

Jak Miśkiewicz popełnił błąd przy uderzeniu Starzyńskiego, to Buchalik przy Podgórskim się skompromitoował. Neuer by tego starzynskiemu nie wyciągnął. Powtórzę jeszcze raz. Jacek Bednarz odpuścił dobrego bramkarza, w dodatku Wislaka na rzecz ligowego slabeusza, ciężko się dziwic ze się kibicom ta zmiana nie podoba. Buchalik mógłby od biedy być zmiennikiem Miśka. Co najwyżej. Ale dobra "dajmy mu czas"
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 31.07.2014, 09:12
^^ Taki to dobry bramkarz, że teraz jest bez klubu.

I jaka męska retoryka, nie mam argumentów to zaje** w ryj.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 31.07.2014, 09:14
Viper napisał(a):Wyświetl post

Nie tacy piłkarze byli bez klubow...
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 31.07.2014, 09:22
^^ Jakieś przykłady?

I to młodych piłkarzy jak Misiek a nie starszych, którym nie chciało się już grać i szukali klubu, który da im dużą kasę na ostatnie sezony.

Misiek był bramkarzem przeciętnym, owszem miał przebłyski geniuszu (świetny refleks) ale gra nogami, czy ustawianie się dyskwalifikują go jako kandydata na grę w dobrym klubie. Nie bez powodu kariery we Włoszech nie zrobił. Trafił do amatorskiej ligi, gdzie na tle mizerii czasem błyszczał, trafił nawet do reprezentacji i uderzyła mu sodówka. Teraz będzie na bezrobociu albo odnajdzie się gdzieś w drugiej lidze.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.07.2014, 12:13
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Dodam jeszcze, że pierwszą bramkę można rozpatrywać w kategoriach błędu. Lekkiego ale jednak. Mógł to zrobić lepiej.

Ale tu?
Wy w ogóle widzieliście rotację tej piłki?
W dodatku spadająca, taki szczur - chyba najbardziej niewdzięczny rodzaj strzału dla bramkarza. Do tego precyzyjnie co do milimetra przy samym słupeczku (śmiem twierdzić, że centymetr bardziej w prawo i by wyszła w pole). Jeszcze bramkarz zasłonięty murem i mniej czasu na reakcje. Prawda - że strzał był z 40 m. Niestety Buchalik zobaczył piłkę dużo później. W dodatku nie widział ułożenia nogi przeciwnika, więc ciężej mu było przewidzieć co ta piłka zrobi.

Praktycznie zerowe szanse, mimo sporej odległości. Przeszła mu po palcach, ale żeby go za to winić? Jakby obronił byłby przekozak.
Ta piłka odbiła się od słupka, a potem od pleców Buchalika. Gdyby się nie rzucił wyszłaby w pole karne. Gdyby rzucił się we właściwym czasie wybiłby na aut. Interwencja spóźniona i tyle. Nie ma się co doktoryzować. Szmata to nie była, ale do wyciągnięcia strzał i owszem.

Pozdrawiam
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 31.07.2014, 12:38
Posłuchaj Bednarzofilu. Po pierwsze grzeczniej, bo zapewniam Cię ze w świecie realnym nie byłbyś tak wszczekany jak przez kabel. Ale z jednym masz rację. Na bramce nie stałem. Tam dawalismy zawsze największego frajera. Myślę, że faktycznie możesz coś o tym wiedzieć
Viper napisał(a):Wyświetl post

Brawo Asie, zaimponowałeś mi tym Bednarzofilem. Pytanie tylko jakim ty jesteś ___filem. To czy byłbym wyszczekany w świecie realnym możesz się przekonać. Pytanie tylko czy jesteś na to gotowy? Ja bym tego nie nazwał "męską retoryką" jak Viper, bardziej leczeniem kompleksów...
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.07.2014, 13:01
Obruszył się strasznie, pewnie z tym tarciem chrzanu to prawda.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 31.07.2014, 13:28
Po pierwsze, drodzy fani Bednarza - odwalcie się od Miśkiewicza, bo jest faktem że wybronił nam poprzedni sezon. Czy powtórzy to kiedyś - nie wiadomo, sam mam wątpliwości, ale fakt pozostaje faktem.
Buchalik nie wybronił nam na razie żadnego meczu i wpuścił dwa gole. To dopiero dwa mecze, niemniej, akurat w jego wypadku mniej więcej wiadomo czego można się spodziewać, bo trochę w lidze już pograł. Taki sobie bramkarz, jak będzie w formie to może coś złapie, ale spektakularne kompromitacje nikogo nie powinny zaskoczyć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Stary 31.07.2014, 18:01
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Po pierwsze, drodzy fani Bednarza - odwalcie się od Miśkiewicza, bo jest faktem że wybronił nam poprzedni sezon. Czy powtórzy to kiedyś - nie wiadomo, sam mam wątpliwości, ale fakt pozostaje faktem.
Buchalik nie wybronił nam na razie żadnego meczu i wpuścił dwa gole. To dopiero dwa mecze, niemniej, akurat w jego wypadku mniej więcej wiadomo czego można się spodziewać, bo trochę w lidze już pograł. Taki sobie bramkarz, jak będzie w formie to może coś złapie, ale spektakularne kompromitacje nikogo nie powinny zaskoczyć.
Po drugie, Miśkiewicz w swoim debiucie ligowym puścił 4 bramki, poprzedniego sezonu nam niestety kolego nie wybronił i można naliczyć kilka meczy w których puszczał więcej niż 2 bramki, już nie mówiąc o 5! Szkoda, że wtedy byli winni wszyscy utraty punktów tylko nie Miśkiewicz. Może winę za remis z Piatem należy przypisać Gargule, że niepotrzebnie faulował w tej strefie boiska? Może za remis w Łęcznej obwinić Urygę, który dał się nawinąć jak totalny amator?
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 31.07.2014, 18:19
Za Łęczną obwiniamy Gargułę, bo sprokurował aut - tak twierdzi Smuda, więc tak jest.
Odpowiedz cytując
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 31.07.2014, 18:47
Ale co tak wszyscy o tym Buchaliku? Nie byłoby nawet tej dyskusji, gdyby przód w meczu z Piastem nie dał ciała. Niestety, takie wyniki i taka mizeria będzie dalej, dopóki Smuda nie zauważy, że Garguła nie będzie nigdy nowym Kosowskim, a wystawianie Boguskiego, to nic innego jak zwykły sabotaż. I, kiedy do licha da poważną szansę Zającowi, który przewyższa umiejętnościami niezwykły talent z Austrii - Klaricia, którego Smuda nie mógł się nachwalić, kiedy podpisywał kontrakt, a potem okazało się, że jest... za słaby i pozbył się go jak, gdyby nigdy nic.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 31.07.2014, 19:33
Szczerze mówiąc to Buchalik z Piastem mógł nie być przygotowany - on miał piłkę w rękach może ze 3 razy w meczu? Gdyby przed tą akcją dostał ze 3 strzały choć trochę groźne mogłoby to wyglądać inaczej
Odpowiedz cytując
quenta
Junior Member

Od: 04.2013

Stary 31.07.2014, 20:15
a o co chodzi z tym Zającem? Ok, chłopak ma potencjał, niech się ogrywa, ale nikt mi nie wmówi że w meczu z Piastem pokazał się lepiej niż np. Boguski. Fenomenalnie zagrywał piłke... w aut
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Stary 31.07.2014, 20:48
Boguski się już nie rozwinie, Zając tak.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2014, 20:56
Miśkiewicz był dobry na linii, ale słaby na przedpolu.
Buchalika póki co nie ma z czego oceniać. Amatorem nie jest.
Mecz z Piastem? Przy bramce nie można go winić. Raz nam uratował skórę, gdy znakomicie wyszedł na 30-40 metr.
Miał jeszcze jedna sytuację, gdzie piłkarz Piasta przestrzelił nad spojeniem, ale Buchalik dobrze skrócił mu kąt.
Buchalik wydaje się być póki co pewniejszy przy wyjściu do dośrodkowań.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 31.07.2014, 21:18
quenta napisał(a):Wyświetl post
a o co chodzi z tym Zającem? Ok, chłopak ma potencjał, niech się ogrywa, ale nikt mi nie wmówi że w meczu z Piastem pokazał się lepiej niż np. Boguski. Fenomenalnie zagrywał piłke... w aut
Boguski...Boguski?
Aaa... to ten co szukal tlenu od 60 min....
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 31.07.2014, 21:25
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Buchalik wydaje się być póki co pewniejszy przy wyjściu do dośrodkowań.
i lepiej gra nogami. Każde bicie piłki przez Miśkiewicza - choć w poprzednim sezonie i tak to znacznie poprawił - powodowało drżenie. Buchalik daje radę. Ciekawe, jak to będzie w POZnaniu, choć szczerze to nie wieszczę nam tam sukcesu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów