|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Lech tak. Legia być może. Jeśli razem z nami w III rundzie el. LM odpadną dwa kluby z lepszym współczynnikiem to jesteśmy pierwsi nierozstawieni.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
0 22 masz rację, że jeśli dojdzie do niespodzianek czyli nie awansują zespoły o lepszym współczynniku od Legi to automatycznie wyprzedzą ją w kolejce do rozstawienia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Fani sprowokują Che Guevarą?
Nieźle, ciekawy dwumecz się szykuje. Tak czytam różnych użytkowników tego forum, że Celtic słaby, że do ogrania. Może faktycznie, to już nie jest ten sam zespół co za czasów Boruca i Żurawskiego, ale patrząc na niektóre nazwiska wciąż są mocni. W bramce: Fraser Forster Łukasz Załuska Craig Gordon Obrona: Adam Matthews Emilio Izaguirre Efe Ambrose Mikael Lustig Pomoc: Nir Biton Beram Kayal Joe Ledley Atak: Anthony Stokes Teemu Pukki Tony Watt Wypisałem tych najlepszych. Może dla przeciętnego Kowalskiego nie są to oszałamiające nazwiska, ale na Legie to może okazać się wystarczająca siła. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Gdybym miał strzelać jak będzie wyglądać dzisiejsze spotkanie...
Całą pierwszą połowę nie zobaczymy dwóch dobrych zagrań Legii, za wyjątkiem oczywiście Kuciaka, który będzie się zwijał jak w ukropie. Jakoś w środku 1. połowy będzie, wyjątkowo, akcja w polu karnym Celtiku. W sumie całkiem możliwe, że po rożnym, których będzie ogólnie od groma. Piłka trafi w rękę któregoś z przyjezdnych, ale zagranie będzie czyste. W przerwie poznamy statystyki: dużo strzałów Celtiku, dwa-trzy Legii (w tym jeden Jodłowca po rożnym, jeden anemiczny i/lub jeden w trybuny). Potem przez całą przerwę nasłuchamy się jak to Legia miała optyczną przewagę i sędzia ich skrzywdził. Następnie w drugiej połowie Celtic sklepie Legię znowu, tym razem efektywnie, strzelając ze dwie bramki. Jak już będzie prowadzić te 2-0 to siłą rzeczy się trochę cofnie, a Legia będzie miała upragnioną optyczną przewagę. Nic tylko czekać na symulki Radovicia i Koseckiego. Wreszcie, pod koniec meczu któryś z legionistów pójdzie wielce na przebój (czyt. odbije mu sie piłka od kolana i minie dwóch), poda do Radovicia i ten po rykoszecie strzeli na 2-1. Po meczu dowiemy się jak to spotkanie mogło potoczyć się inaczej, gdyby nie sędzia, a dodatkowo „wynik nie obrazuje przebiegu gry”. Legia w zasadzie w rewanżu jest faworytem, a balonik pompujmy (na czele z Leśnodorskim na Twitterze) jeszcze tydzień. Tak to właśnie widzę. Bez obrazy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Celtic jest drużyną bezdyskusyjnie lepszą(w ostatnich latach regularnie przechodzili eliminacje do LM), ale z drugiej strony to piłka. Rok temu Steaua była o klasę lepsza, a w dwumeczu wynik 3 : 3(który kompletnie zamazuje obraz tamtych spotkań). Dzisiaj Szkoci pokażą na czym polega futbol...bieganie i pokazywanie się na pozycje, a nie dreptanie i czekanie na błąd (amatorskich)obrońców w naszej lidze. Może nie będzie takiego gwałtu jaki zapowiada Kowal, ale wydaje mi się że będzie 2 : 0 dla Celtiku i koniec marzeń po pierwszym meczu. W ogóle nie mam pojęcia, kto mógłby się załapać z Legii do 11-stki wyspiarzy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
nie dzielcie skory na niedzwiedziu przed meczem .... warszawska druzyna w tym meczu bedzie miec jeden plus : nie musi tak jak w lidze i z pasterzami irlandzkimi grac tego o czym nie maja zielonego pojecia i czego nigdy nie umialy i nie beda umiec polskie druzyny - czyli ataku pozycyjnego - tylko gra z konrtry- w lidze tak musza bo taka mamy lige ... w tym upatruje swiatelko w tunelu ...choc tez nie wierze przejscie Celticu ...rewaz w Edynburgu nie Glasgow - wiec 12 zawodnik w postaci kotla kibicow te juz nie ten
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Przecież na meczu z Reykjavikiem, to było blisko 40 tysięcy na trybunach... Na Legie może być komplet, czyli ponad 60. Za Celtikiem, to jeżdżą wszędzie
, w dodatku to rzut beretem od Glasgow. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dobra niech Celtic pokaże że nie są tak słabi za jakich ich uważam i dzisiaj niech wygra
![]() (Zawsze jak myślę o Celticu to widzę Petrzełke Bratysława) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe jaką Berg wyjdzie taktyką. Pierwszy mecz u siebie i szybko stracony gol, ustawia cały dwumecz.
No zobaczymy. Stawiam na remis bądź wygraną Celticu. Powód to mniej więcej taki sam dla którego przegraliśmy w 2002 z Koreą. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Hahaha Nowa Legia wytrzymała ledwie 7 minut
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Szybko ich napoczeli
![]() Rado szybko odpowiedział |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze się zaczyna
niestety już 1-1... ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I czerwona kartka.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
shaggy coś cicho siedzi.
A tak narzeka jak się legioniści nie odzywają jak im nie idzie. ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia póki co zasłużenie prowadzi. W dodatku gra w przewadze, więc powinna pójść za ciosem i coś dołożyć w drugiej połowie.
Jednak nie ma cudów. Radovic błyszczy na krajowym podwórku i jest wiodącą postacią w europejskich pucharach. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Co by nie mówić ale Wiśle brakuje obecnie takiego charyzmatycznego zawodnika jak Radović.
Obcokrajowiec ale widać jak kocha i szanuje kibiców Powód: Radović
Ostatnio edytowane przez sergio : 30.07.2014 o godz. 21:25.
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Mogło być już po meczu a tak to czuję że się skończy 2:2.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
3:1 - z dużym prawdopodobieństwem Legia gra dalej.
Perwersja. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Celtic u siebie a na wyjeździe to dwie różne drużyny, kiedyś pojechali Petrzałkę 4:0.
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Pozostaje założyć koszulkę Celticu z nazwiskiem Żurawskiego na plecach i liczyć na co najmniej 3:0 Celticu w rewanżu...
Za karne poległego kapitana: HA HA HA HA HA!!!!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
No to witamy Legie w 4 rundzie eliminacji, Celtic jest za słaby zeby odrobic straty w rewanzu. Oni na wyjazdach graja słabo a dodatkowo rewanz rozgrywany bedzie w Edynburgu
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Spuszczanie się zostaw Stanowskiemu. My też już byliśmy pewni swego
Rewanż 3:0 dla Szkotów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Dlaczego nikt nie wspomina o tym, że drugi karny (nie wiem jak pierwszy) został nie słusznie podyktowany? Kosecka się z głodu przewróciła? Jeszcze pedałek się sadzi. Jakby wyłapał gonga od któregoś to by go zabili...
Jeszcze ten Gilewicz... Orgazmu dostawał przy tych karnych, a już w 90 min jak mu się wyrwało... ![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ależ ten Celtic żenujący... tego się obawiałem kiedy pisałem że Legia trafiła najlepiej jak mogła! Przecież to mogło być tak z 6-1. Celtic zespół bez gwiazd, bez trenera i przed ligą bez formy = frajer.
No ale jak napisałem kilka dni temu ze to słaby zespół bez gwiazd, niektórzy na forum chcieli mi wmówić że to solidny zespół. Że ho ho! Solidna to była Steua a nie takie patałachy z Glasgow. No to Legia już w LM.... Że też Wisła nigdy nie trafiła na takich frajerów w LM jak Celtic... (Petrzałka wiecznie żywa... i z tym te łamagi z Glasgow bądą mi się kojarzyć, z żałosną porażka z Petzrałką Bratysława, a teraz z Legią w drodze do LM )
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.07.2014 o godz. 21:41.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
co by nie mówić to Legia powinna dziś rozstrzygnąć ostatecznie kwestię awansu. Celtic jest tak przeraźliwie słaby, że oglądać się tego nie dało.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]() To miało byc do mnie? Nigdy w zyciu, spuszczał to sie Sokołowski a nie ja. Mam ich w dupie ale oceniam realnie Celtic to dziady i sa bez szans jezeli chodzi o awans
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 30.07.2014 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Bawo Legia!!!
|
|
|