The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2014, 14:13
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Zarówno Lech jak i Legia będą rozstawieni w 4 rundzie LE
Lech tak. Legia być może. Jeśli razem z nami w III rundzie el. LM odpadną dwa kluby z lepszym współczynnikiem to jesteśmy pierwsi nierozstawieni.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.07.2014, 17:00
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Lech tak. Legia być może. Jeśli razem z nami w III rundzie el. LM odpadną dwa kluby z lepszym współczynnikiem to jesteśmy pierwsi nierozstawieni.
Moje info o rozstawieniu Legii jest prawdziwe przy założeniu, że drużyny o wyższym współczynniku w 3 LM awansują dalej.
0 22 masz rację, że jeśli dojdzie do niespodzianek czyli nie awansują zespoły o lepszym współczynniku od Legi to automatycznie wyprzedzą ją w kolejce do rozstawienia.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.07.2014, 08:16
Fani sprowokują Che Guevarą?

Nieźle, ciekawy dwumecz się szykuje.

Tak czytam różnych użytkowników tego forum, że Celtic słaby, że do ogrania.
Może faktycznie, to już nie jest ten sam zespół co za czasów Boruca i Żurawskiego, ale patrząc na niektóre nazwiska wciąż są mocni.

W bramce:

Fraser Forster
Łukasz Załuska
Craig Gordon

Obrona:
Adam Matthews
Emilio Izaguirre
Efe Ambrose
Mikael Lustig

Pomoc:
Nir Biton
Beram Kayal
Joe Ledley

Atak:
Anthony Stokes
Teemu Pukki
Tony Watt

Wypisałem tych najlepszych. Może dla przeciętnego Kowalskiego nie są to oszałamiające nazwiska, ale na Legie to może okazać się wystarczająca siła.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.07.2014, 16:54
Gdybym miał strzelać jak będzie wyglądać dzisiejsze spotkanie...
Całą pierwszą połowę nie zobaczymy dwóch dobrych zagrań Legii, za wyjątkiem oczywiście Kuciaka, który będzie się zwijał jak w ukropie. Jakoś w środku 1. połowy będzie, wyjątkowo, akcja w polu karnym Celtiku. W sumie całkiem możliwe, że po rożnym, których będzie ogólnie od groma. Piłka trafi w rękę któregoś z przyjezdnych, ale zagranie będzie czyste. W przerwie poznamy statystyki: dużo strzałów Celtiku, dwa-trzy Legii (w tym jeden Jodłowca po rożnym, jeden anemiczny i/lub jeden w trybuny). Potem przez całą przerwę nasłuchamy się jak to Legia miała optyczną przewagę i sędzia ich skrzywdził. Następnie w drugiej połowie Celtic sklepie Legię znowu, tym razem efektywnie, strzelając ze dwie bramki. Jak już będzie prowadzić te 2-0 to siłą rzeczy się trochę cofnie, a Legia będzie miała upragnioną optyczną przewagę. Nic tylko czekać na symulki Radovicia i Koseckiego. Wreszcie, pod koniec meczu któryś z legionistów pójdzie wielce na przebój (czyt. odbije mu sie piłka od kolana i minie dwóch), poda do Radovicia i ten po rykoszecie strzeli na 2-1. Po meczu dowiemy się jak to spotkanie mogło potoczyć się inaczej, gdyby nie sędzia, a dodatkowo „wynik nie obrazuje przebiegu gry”. Legia w zasadzie w rewanżu jest faworytem, a balonik pompujmy (na czele z Leśnodorskim na Twitterze) jeszcze tydzień. Tak to właśnie widzę. Bez obrazy
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.07.2014, 17:05
Celtic jest drużyną bezdyskusyjnie lepszą(w ostatnich latach regularnie przechodzili eliminacje do LM), ale z drugiej strony to piłka. Rok temu Steaua była o klasę lepsza, a w dwumeczu wynik 3 : 3(który kompletnie zamazuje obraz tamtych spotkań). Dzisiaj Szkoci pokażą na czym polega futbol...bieganie i pokazywanie się na pozycje, a nie dreptanie i czekanie na błąd (amatorskich)obrońców w naszej lidze. Może nie będzie takiego gwałtu jaki zapowiada Kowal, ale wydaje mi się że będzie 2 : 0 dla Celtiku i koniec marzeń po pierwszym meczu. W ogóle nie mam pojęcia, kto mógłby się załapać z Legii do 11-stki wyspiarzy...
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 30.07.2014, 17:43
nie dzielcie skory na niedzwiedziu przed meczem .... warszawska druzyna w tym meczu bedzie miec jeden plus : nie musi tak jak w lidze i z pasterzami irlandzkimi grac tego o czym nie maja zielonego pojecia i czego nigdy nie umialy i nie beda umiec polskie druzyny - czyli ataku pozycyjnego - tylko gra z konrtry- w lidze tak musza bo taka mamy lige ... w tym upatruje swiatelko w tunelu ...choc tez nie wierze przejscie Celticu ...rewaz w Edynburgu nie Glasgow - wiec 12 zawodnik w postaci kotla kibicow te juz nie ten
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 30.07.2014, 18:00
Przecież na meczu z Reykjavikiem, to było blisko 40 tysięcy na trybunach... Na Legie może być komplet, czyli ponad 60. Za Celtikiem, to jeżdżą wszędzie , w dodatku to rzut beretem od Glasgow.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 30.07.2014, 18:28
Dobra niech Celtic pokaże że nie są tak słabi za jakich ich uważam i dzisiaj niech wygra
(Zawsze jak myślę o Celticu to widzę Petrzełke Bratysława)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 30.07.2014, 19:17
Ciekawe jaką Berg wyjdzie taktyką. Pierwszy mecz u siebie i szybko stracony gol, ustawia cały dwumecz.
No zobaczymy.
Stawiam na remis bądź wygraną Celticu.
Powód to mniej więcej taki sam dla którego przegraliśmy w 2002 z Koreą.
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2014, 19:35
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
W ogóle nie mam pojęcia, kto mógłby się załapać z Legii do 11-stki wyspiarzy...
Rado, Duda, Jodła, Kuciak.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 30.07.2014, 19:53
Hahaha Nowa Legia wytrzymała ledwie 7 minut
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 30.07.2014, 19:53
Szybko ich napoczeli
Rado szybko odpowiedział
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.07.2014, 19:54
Dobrze się zaczyna

niestety już 1-1...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.07.2014, 20:29
I czerwona kartka.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.07.2014, 20:31
shaggy coś cicho siedzi.

A tak narzeka jak się legioniści nie odzywają jak im nie idzie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 30.07.2014, 20:32
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Hahaha Nowa Legia wytrzymała ledwie 7 minut
2:1 i przewaga zawodnika. Świetnie.

Stwierdzenie, że Celticu nie ma, to duża przesada, ale Legia gra lepiej.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 30.07.2014, 20:34
Legia póki co zasłużenie prowadzi. W dodatku gra w przewadze, więc powinna pójść za ciosem i coś dołożyć w drugiej połowie.

Jednak nie ma cudów. Radovic błyszczy na krajowym podwórku i jest wiodącą postacią w europejskich pucharach.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 30.07.2014, 20:38
Co by nie mówić ale Wiśle brakuje obecnie takiego charyzmatycznego zawodnika jak Radović.
Obcokrajowiec ale widać jak kocha i szanuje kibiców
Powód: Radović
Ostatnio edytowane przez sergio : 30.07.2014 o godz. 21:25.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 30.07.2014, 20:56
Mogło być już po meczu a tak to czuję że się skończy 2:2.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 30.07.2014, 21:27
3:1 - z dużym prawdopodobieństwem Legia gra dalej.
Perwersja.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 30.07.2014, 21:30
Celtic u siebie a na wyjeździe to dwie różne drużyny, kiedyś pojechali Petrzałkę 4:0.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 30.07.2014, 21:30
Pozostaje założyć koszulkę Celticu z nazwiskiem Żurawskiego na plecach i liczyć na co najmniej 3:0 Celticu w rewanżu...

Za karne poległego kapitana: HA HA HA HA HA!!!!!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.07.2014, 21:33
No to witamy Legie w 4 rundzie eliminacji, Celtic jest za słaby zeby odrobic straty w rewanzu. Oni na wyjazdach graja słabo a dodatkowo rewanz rozgrywany bedzie w Edynburgu
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 30.07.2014, 21:36
Spuszczanie się zostaw Stanowskiemu. My też już byliśmy pewni swego Rewanż 3:0 dla Szkotów.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 30.07.2014, 21:36
Dlaczego nikt nie wspomina o tym, że drugi karny (nie wiem jak pierwszy) został nie słusznie podyktowany? Kosecka się z głodu przewróciła? Jeszcze pedałek się sadzi. Jakby wyłapał gonga od któregoś to by go zabili...

Jeszcze ten Gilewicz... Orgazmu dostawał przy tych karnych, a już w 90 min jak mu się wyrwało...
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 30.07.2014, 21:37
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Celtic u siebie a na wyjeździe to dwie różne drużyny, kiedyś pojechali Petrzałkę 4:0.
Kiedyś to oni mieli piłkarzy, a teraz to mają paralityków.
A to co wyprawiali ich obrońcy to już w ogóle dramat.

Trzeba oddać Legii, że ich wypunktowali.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 30.07.2014, 21:37
Ależ ten Celtic żenujący... tego się obawiałem kiedy pisałem że Legia trafiła najlepiej jak mogła! Przecież to mogło być tak z 6-1. Celtic zespół bez gwiazd, bez trenera i przed ligą bez formy = frajer.

No ale jak napisałem kilka dni temu ze to słaby zespół bez gwiazd, niektórzy na forum chcieli mi wmówić że to solidny zespół. Że ho ho! Solidna to była Steua a nie takie patałachy z Glasgow. No to Legia już w LM....
Że też Wisła nigdy nie trafiła na takich frajerów w LM jak Celtic...
(Petrzałka wiecznie żywa... i z tym te łamagi z Glasgow bądą mi się kojarzyć, z żałosną porażka z Petzrałką Bratysława, a teraz z Legią w drodze do LM )
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 30.07.2014 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 30.07.2014, 21:38
co by nie mówić to Legia powinna dziś rozstrzygnąć ostatecznie kwestię awansu. Celtic jest tak przeraźliwie słaby, że oglądać się tego nie dało.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.07.2014, 21:39
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego nikt nie wspomina o tym, że drugi karny (nie wiem jak pierwszy) został nie słusznie podyktowany? Kosecka się z głodu przewróciła? Jeszcze pedałek się sadzi. Jakby wyłapał gonga od któregoś to by go zabili...

Jeszcze ten Gilewicz... Orgazmu dostawał przy tych karnych, a już w 90 min jak mu się wyrwało...
Oba karne watpliwe a pacan Sokołowski chciał jeszcze jednego. Po to chyba tylko zeby Vrdoljak nie strzelił kolejnego
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Spuszczanie się zostaw Stanowskiemu. My też już byliśmy pewni swego Rewanż 3:0 dla Szkotów.
To miało byc do mnie? Nigdy w zyciu, spuszczał to sie Sokołowski a nie ja. Mam ich w dupie ale oceniam realnie Celtic to dziady i sa bez szans jezeli chodzi o awans
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 30.07.2014 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 30.07.2014, 21:43
Bawo Legia!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów