The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2014, 19:22
york09 napisał(a):Wyświetl post
To i tak nie zmienia faktu że Lech był nieudolnym prezydentem, pośmiewiskiem na zachodzie.
http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...smiewisko.html
http://www.lewica.pl/index.php?id=9015
Nowe polskie kartofle, czyli Niemcy o Kaczyńskich
http://www.money.pl/gospodarka/wiado...,0,169403.html
Idź zrób laskę Niemcom, będziesz europejczykiem pełną gębą.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 29.07.2014, 19:29
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie cytować trolla!!
masz rację ,mój błąd , ale chciałem aby jak najwięcej ludzi widziało jak można się zeszmacić,
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 29.07.2014, 20:38
KORWIN ZNOWU PROPUTINOWSKI!!!

Cytat wywiadu przerywanego: "Nie wolno mieszać polityki i sportu i tu Tomaszewskiego popieram". oraz "nie wiele o nim wiem ale kiedyś ograł mnie w brydża"
Ostatnio edytowane przez palikot : 29.07.2014 o godz. 20:48.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 29.07.2014, 20:46
ten york09 to opłacany troll na X forach pisze to co tu m.in.
http://peb.pl/6186461-post80.html
http://www.forum.polityka.org.pl/vie...7edafa0#231508
Dzord
Banita

Od: 07.2014

Stary 30.07.2014, 09:41
To i tak nie zmienia faktu że Lech był nieudolnym prezydentem, pośmiewiskiem na zachodzie.
l

Komuszy układ od lat drenujący Polskę się sypie to wypuszcza opluwaczy gdzie się da . Co śmieszniejsze z tym samym sparciałym repertuarem

Miller autorytet .

"Niemcy o Kaczyńskich"

Najśmieszniejsze że dawno go nie było, a tu sowa zmusza do urabiania lemingów, bo trochę zgłupiały ...

Schowaj się propagandzisto po kamień bo się kompromitujesz.
Ostatnio edytowane przez Dzord : 30.07.2014 o godz. 09:52.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 30.07.2014, 10:15
Przegląd prasy Brytyjskiej
http://www.huffingtonpost.de/2014/07...n_5598847.html
Dla mniej kumatych tłumaczenie
http://biznes.onet.pl/huffington-pos...1,1,news-detal
A Kaczyński
Kaczyński: W Polsce panuje wielka bieda. Jej ojcem jest Donald Tusk
Więc niech ruszy tego biliona którego ma schowanego.

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
każdy rozumny człowiek ma wyrobione zdanie na temat Ś.P. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego
Dodaj że poparcie miał kilkunastoprocentowe.
Piękny pomnik ś.p Kaczyńskiego, tylko nie wiem dlaczego ubrali go w kaftan bezpieczeństwa i ukrzyżowali
]
Może mi ktoś wyjaśni dlaczego my wiślanie musimy mówić tylko dobrze o Kaczorze?
Dla kraju nic dobrego nie zrobił a o Krakowie to wogóle zapomniał.
A może się mylę i ktoś mi przypomni czym dla Krakowa się zasłużył?
Mnie Lech kojarzy się z" traktatem lizbońskim" gdzie zaprzepaścił naszą niepodległość razem z Jarkiem, z zakupem Możejek które to przyniosły straty tylko po to aby Rosji zrobić na złość no i oczywiście z walką o stołek w Brukseli.
A z czego mam być dumny za jego prezydentury? proszę pomóżcie abym mógł o nim zmienić zdanie.

Takie tam znalezione w sieci

Cytat:
Mit ładniejszy od prawdy

Powstanie Warszawskie było powstaniem przegranym i to sromotnie.
Oglądając kiedyś w TVN 24 program publicystyczny "Tak jest" usłyszałam, że Muzeum Powstania Warszawskiego jest "Muzeum Wypaczania Prawdy", gdyż brakuje w nim działu pod tytułem "200 tys. trupów". Z tym się zgadzam w 100%, ale ja bym jeszcze dodała dział "Zagłada Warszawy". W innym programie o powstaniu starsza kobieta - uczestniczka powstania - opowiadała między innymi, jak bardzo ich "kochał" warszawski lud, jak pluli na nich, jak matki rzucały im pod nogi trupy swoich dzieci. Jest coś o tym w tym muzeum? Jak zwykle kłamstwa wynikające z niczym nieuzasadnionej megalomanii narodowej brązowią powstanie. Ten mit utrwalił ten, który leży teraz na Wawelu robiąc za bohatera narodowego, a otwierając to muzeum usiłował przekuć klęskę w zwycięstwo czy bohaterstwo. Jakie to było zwycięstwo to wszyscy wiemy: 200 tysięcy ofiar, powstańców i ludności cywilnej, miasto zrujnowane i zniszczone. Oto bilans braku wyobraźni i zdrowego rozsądku. Decyzję podjęto 3 głosami przeciw dwóm przy pięciokrotnym sprzeciwie naczelnego wodza gen.Sosnkowskiego. Żaden z celów powstania nie miał szansy powodzenia - alianci nigdy idei powstania nie popierali, wręcz odmawiali pomocy wojskowej ze względów logistycznych i politycznych (niemożność zaopatrzenia i ustalenia ze Stalinem dotyczące podziału zdobytych terenów), można było przewidzieć, że Stalin nie jest idiotą i pomocy żadnej nie udzieli - utrzymanie rządu wyłonionego w ewentualnie zdobytej przez powstanców Warszawie było mrzonką. Dla tej mrzonki zginęło miasto i jego mieszkańcy.

Ludzie z mojej rodziny mówili mi, że sami powstańcy spotykali się z przejawami wrogości ze strony Warszawiaków, których nikt nie pytał, czy chcą ginąć. Po prostu nie mogę uwierzyć, że mordowani cywile, gwałcone kobiety, ranni dobijani w szpitalach mieli poczucie, że giną dla wyższej sprawy, że ich śmierć ma jakiś sens. Stosunek strat 1 do 40 oznacza, że na jednego zabitego żołnierza niemieckiego strona polska straciła dom pełen mieszkańców.

NIE, NIE KWESTIONUJĘ BOHATERSTWA SZEREGOWYCH POWSTAŃCÓW, BO JEST NIEPODWAŻALNE, ale ci co ich do walki pchnęli to byli zbrodniarze. W każdym cywilizowanym kraju dowódca posyłający dzieci na barykady poszedłby pod sąd polowy, bo te dzieci nie zdawały sobie sprawy z zagrożenia. Żydzi w gettcie byli wyniszczani, więc wybrali walkę by umrzeć. Oni wiedzieli, że szans nie mają. To można nazwać WIELKIM BOHATERSTWEM. Powstanie Warszawskie, choć powstańcy byli heroiczni było typową polską prywatą kilku, którzy dla własnego ego poświęcili tysiące oddanych i dzielnych Polaków.

Minister Sikorski powiedział kiedyś, że to była "narodowa katastrofa". Zgadzam się z tym stwierdzeniem. To są mocne słowa i one powinny się przebić do świadomości Polaków. PiS skrytykował ministra, że mówił to w przeddzień Powstania. Jeśli w tym dniu nie zostałyby wypowiedziane, nie spowodowałyby odpowiedniej reakcji. A ci co wydali wyrok na Warszawę to byli właśnie ówcześni PiSowcy. Ta sama mentalność i wyobraźnia. A raczej jej brak... Dość okłamywania narodu przez kupę cwaniaków!
Ostatnio edytowane przez york09 : 30.07.2014 o godz. 10:21.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 30.07.2014, 10:20
Jak powstają „echa z zagranicy” w polskich mediach? Kompendium wiedzy.
http://www.zelaznalogika.net/jak-pow...endium-wiedzy/
york09
Banita

Stary 30.07.2014, 10:24
Nie oburzajcie się ja to tylko wkleiłem, niech każdy sam wniosek wyciągnie.
Ostatnio edytowane przez york09 : 30.07.2014 o godz. 10:27.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.07.2014, 10:25
nie dość że cytujesz sam siebie to wnioski chyba każdy wyciągnął

jesteś idiotą i nie jest to obraza ale stwierdzenie faktu
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.07.2014, 10:30
Myślę, że ten artykuł duzo wyjaśnia w kwestii różnych pojawiających się na forach osobników:

http://www.dw.de/p%C5%82atni-komenta...mla/a-17707375
Dzord
Banita

Stary 30.07.2014, 10:31
Bardziej się staraj propagandzisto.

Dlaczego komuchy walczyły z idącymi na odsiecz stolicy polskimi oddziałami partyzanckimi? Dlaczego strzelały do amerykańskich samolotów z dostawami dla powstańców? Gdyby nie sowieckie pachołki Warszawa byłaby wyzwolona. Więc nie wrzucaj bzdurnych tekstów rodem z posiedzeń komsomołu.

A Lech Kaczyński zrobił dla Krakowa bardzo wiele, a najważniejsze to że spoczął na Wawelu. To szmatławców boli najbardziej.
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 30.07.2014, 10:38
Chłopaki, po co zabierać trollowi jego klocki? Niech się nimi bawi jak mu się, to tak bardzo podoba. Nam zostanie tylko ubaw po pachy z tego jak można mieć wyprany mózg. Gość w tematach politycznych jest totalnym ignorantem i sam siebie takimi sponsorowanymi postami doszczętnie ośmiesza. Uwagi na takiego trolla zwracać nie warto. Podjudzi trochę i zniknie tak szybko, jak się pojawił.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2014, 11:24
Przegląd prasy Brytyjskiej
http://www.huffingtonpost.de/2014/07...n_5598847.html
Dla mniej kumatych tłumaczenie
http://biznes.onet.pl/huffington-pos...1,1,news-detal
A Kaczyński
Kaczyński: W Polsce panuje wielka bieda. Jej ojcem jest Donald Tusk
Chwalą " nasz rząd" ,bo ich markety , banki i firmy nie płacą w POlsce podatków i maja do tego tanią siłe roboczą za 1/4 tego co musieliby u siebie zapłacić
Ostatnio edytowane przez AYALA : 30.07.2014 o godz. 11:39.
york09
Banita

Stary 30.07.2014, 12:26
Czy to jest forum sympatyków i kibiców naszego klubu, albo forum PISlamu że nie można krytykować tych dwóch braci bliźniaków? A wolno jeździć po każdym kto ma inne zdanie od PISiorków.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.07.2014, 12:52
Czy to jest forum sympatyków i kibiców naszego klubu, albo forum PISlamu że nie można krytykować tych dwóch braci bliźniaków? A wolno jeździć po każdym kto ma inne zdanie od PISiorków.
Taki z Ciebie sympatyk i kibic, że wszystkie Twoje posty na forum dotyczą polityki..
york09
Banita

Stary 30.07.2014, 13:13
IncognitoTSW Od 1968 roku mając 9 lat do 15 roku życia chodziłem na mecze Wisły i to za darmo.
Teraz ze względu na zamieszkanie chodzę na mecze Wisły jeżeli gra w Gliwicach lub Zabrzu.
Ale to nie ma nic wspólnego z miłością do PISu...tfu.
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 30.07.2014, 13:26
Niezła beka - od początku bojkotu wynika że 99% na forum chodzi na Wisłę od 30 lat

Z tych 99% ponad 98% popiera pedalstwo i lewactwo - wnioski nasuwają się same.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Dzord
Banita

Stary 30.07.2014, 13:43
Jest gdzieś moderator władny utemperować tego leminga? Który prezentuje postawę tożsamą z zachowaniem chłoptasi u sowy?

Wszyscy dokładnie wiedzą czego ta banda boi się najbardziej, a że mleko w wyniku publikacji faktycznych zamiarów zostało rozlane to getry już pożółkłe i rzeczywistość szokuje

Pojmij wykwicie cudaka, że to "inne zdanie" jest papierkiem lakmusowym mówiącym o posiadaczu wszystko. Twoje "inne zdanie" też mówi wszystko PO......
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2014, 13:53
A ,że tak zapytam odkryjesz się nam na kogo może ty głosujesz?
york09
Banita

Stary 30.07.2014, 14:38
Kroq napisał(a):Wyświetl post
A ,że tak zapytam odkryjesz się nam na kogo może ty głosujesz?
A jest na kogo głosować? ( może jakaś sugestia)
Przecież PIS i PO to ci sami ludzie różnią się tylko gębami.
Do samorządu to nie mam problemów, u nas rządzi lokalna partia i bardzo dobrze sobie radzą.
Zwie się "Blok Samorządowy Rybnik"
Jako że to temat nie o mnie a polityczny dodam co to ten trzeci bliźniak opowiada
Cytat:
- Teraz poza kolejną mobilizacyjną retoryką PiS z siebie nic nie wykrzesze. Bo w tej partii to czas podobny do schyłku Związku Sowieckiego między późnym Breżniewem a późnym Czernienką, trzeba doczekać do Czernienki. I wtedy ci ambitniejsi z obozu PiS-owskiego zaczną robić razem, a może przeciw sobie, jakąś pierestrojkę - mówi Dorn.
http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...zernienki.html
Ostatnio edytowane przez york09 : 30.07.2014 o godz. 14:46.
Dzord
Banita

Stary 30.07.2014, 15:00
Głosuj na tych którzy interesują się sprawami Polaków.
Cytat:
Prezes PiS ostrzega premiera. „Sytuacja rolników jest dramatyczna. Konieczne są działania”

Prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński napisał list do premiera Donalda Tuska. Mówi o zagrożeniu egzystencji tysięcy polskich rolników. Apeluje o stanowcze działania rządu. - Rząd powinien wykorzystać wszelkie instrumenty i mechanizmy, by zapewnić niezbędny poziom opłacalności produkcji rolnej i by uchronić tysiące polskich rolników od bankructwa ich gospodarstw – czytamy.

Rolnicy, sadownicy i ogrodnicy skarżą się, że ceny porzeczek, wiśni, a ostatnio także jabłek spadły nie tylko poniżej kosztów całej produkcji, ale nawet poniżej kosztów zbioru i sprzedaży. Wielu rolników nawet zaniechało zbioru, bo jest on droższy od spodziewanych dochodów ze sprzedaży – nadmienia Jarosław Kaczyński.

Prezes PiS zaznacza, że taka sytuacja oznacza bankructwo wielu rolników i utratę źródła egzystencji ich rodzin. Podobna sytuacja zaczyna się dziać na rynku zbóż.

Przypomina, że rok temu było podobnie. - Niech pan Premier dopilnuje, żeby sytuacja w tym roku nie powtórzyła – pisze Jarosław Kaczyński odnosząc się do państwowej spółki „Elewarr”, która w tamtym roku skupiła po uczciwych cenach zboże od rolników wykorzystując niewiele ponad 10 procent powierzchni magazynowej.

Ale do kogo ja to mówię ...
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 30.07.2014, 15:09
I po co skupować jak za rok będzie to samo? Trzeba uruchomić gospodarkę, żeby wykorzystanie zboża i innych płodów rolnych było opłacalne, wtedy nie będzie problemów ze sprzedażą.
Dzord
Banita

Stary 30.07.2014, 15:49
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
I po co skupować jak za rok będzie to samo? Trzeba uruchomić gospodarkę, żeby wykorzystanie zboża i innych płodów rolnych było opłacalne, wtedy nie będzie problemów ze sprzedażą.
Rolnictwo i jego potencjał to jedna z gałęzi która może i powinna przynosić Polsce dochód. Chyba nie masz co do tego wątpliwości. Tylko z Arabami czy Turkami nie będzie robił biznesów Franek z wioski tylko raczej minister rolnictwa. Ale pewnie mu nie wolno bo tam chcą sprzedawać Niemcy. Dlatego robią wszystko żeby rolnictwo padło w Polsce i nie będzie problemu.

10 gr za kilogram ogórków, a słoik kiszonych(cztery ogórki) w realu, czy tesco 4 zł. Potrzebujesz jeszcze wyjaśnień?

Od siedmiu lat rządzą sabotażyści...
york09
Banita

Stary 30.07.2014, 15:57
Dzordzie Putin nie chce naszych jabłek i co państwo to ma skupywać aby rolnik nie zbankrutował?
Rolnicy powinni się łączyć w jakieś duże farmy lub t.p aby produkcja była opłacalna. Wiadomo że mały rolnik nigdy nie dorówna z produkcją tym którym np. kombajny tną zboże na szerokość autostrady a on biedny ze snopowiązałką.

Prezes PiS ostrzega premiera. Sytuacja rolników jest dramatyczna. Konieczne są działania
ale jak to ma zrobić tego to już prezio nie wie.
Cytat:
10 gr za kilogram ogórków, a słoik kiszonych(cztery ogórki) w realu, czy tesco 4 zł. Potrzebujesz jeszcze wyjaśnień?
A może sam zakiisisz i po 3 zł sprzedawaj. Po co surowiec tanio jak można gotowy produkt drożej?

Dzordzie posiej co innego ogórki się już przejadły, a kiszonych zachód nie chce. Może papryczki? albo to zioło które można w Holandii kupić
Ostatnio edytowane przez york09 : 30.07.2014 o godz. 20:06.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 30.07.2014, 17:21

Do samorządu to nie mam problemów, u nas rządzi lokalna partia i bardzo dobrze sobie radzą.
Zwie się "Blok Samorządowy Rybnik"
Jako że to temat nie o mnie a polityczny dodam co to ten trzeci bliźniak opowiada
To czemu tu i na innych forach wcielasz się w role trolla atakującego tylko PiS, a przemilczającego wybryki rządzącej od 7 lat PO ?

Cytat:
„…ALE BĘDĄ PRÓBOWALI”

4 czerwca ponad 1 500 osób demonstrowało we Wrocławiu w marszu pod hasłem „wszystkich nas nie zamkniecie”. Poparcie dla inicjatywy zadeklarowało kilkadziesiąt tysięcy. Chodziło o wyroki dla narodowców i kibiców, którzy mieli czelność nie zgadzać się z bytnością na uniwersytecie we Wrocławiu stalinowskiego zbrodniarza, Zygmunta Baumana, zapraszanego przez pirata drogowego udającego, że Wrocław jest jego – imć Dutkiewicza.

Teraz wróćmy kilka lat wstecz. Platforma Obywatelska wygrywała wybory, wskazując opresyjność PiS wobec wszelkiej maści kombinatorów i cwaniaczków, gangsterów w białych kołnierzykach twierdząc „tak dalej być nie może”. Nie wszyscy skumali, że chodziło o „odkręcenie śruby”, lecz jej dociśnięcie.
Co prawda wszystkich nie zamkną na pewno, bo ktoś musi na bandę leserów z PO robić, lecz na pewno będą się starać zamknąć jak najwięcej.

Po czerwcowej manifestacji, która odbyła się już po wyroku wydanym przez sędziego Pawła Chodkowskiego (ten na fotce wyżej) do organizatorów i części uczestników demonstracji przychodzą wezwania na policję.
adolfikI teraz zaczyna się robić wesoło – co prawda głównie w charakterze świadków (a to dowcipnisie z tych mundurowych, świadek ma mniej przywilejów niż oskarżony – musi odpowiadać na pytania), ale najweselszy jest artykuł z jakiego „świadkowie” będą przesłuchiwani. 232 paragraf 1 kodeksu karnego. Czyli: „Kto przemocą lub groźbą bezprawną wywiera wpływ na czynności urzędowe sądu podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.”

Bydło w sądach, niezweryfikowane po okresie komuny, jak widać, ma się dobrze. Pan na fotografii niższej przynajmniej otwarcie mówił, że demokrację ma gdzieś i wszystkich przeciwników politycznych powsadza. W czym dzielnie pomagał mu sędzia Roland Freisler. Wpis o tym ostatnim: „Rozprawy prowadzone pod przewodnictwem Freislera, zwłaszcza gdy podsądnymi stali się uczestnicy spisku związanego z zamachem na Hitlera charakteryzowały się grubiaństwem i brutalnością; wyzwiska i groźby pod adresem oskarżonych były w Trybunale Ludowym na porządku dziennym. Elementarne zasady sprawiedliwego procesu sądowego – takie jak domniemanie niewinności i prawo do obrony – były fikcją.”
http://fanatik.ogicom.pl/?p=2885
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 30.07.2014, 19:09
kocur ostrzegał mnie aby nie cytować trola york09, a Wy dyskutujecie z nim bez ograniczeń, pytam PO CO ?podobnie jak można kogoś wybuczeć , tak można kogoś zignorować, poza tym , jest na tej stronie moderator?
york09
Banita

Stary 30.07.2014, 20:14
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
To czemu tu i na innych forach wcielasz się w role trolla atakującego tylko PiS, a przemilczającego wybryki rządzącej od 7 lat PO ?
Bo nie lubię kaczora...jeszcze coś?
Mam 55 lat i ostrzegam was przed starym tetrykiem kaczorem, on tylko żąda władzy i zemsty gospodarkę ma w du**e.
Jeszcze wspomnicie... york09 miał rację a myśmy go wyśmiewali.

kerim1906 a co ma moderator do mnie , przecież nikogo z was nie obraziłem w przeciwieństwie do was.
To pasuje do was idealnie

Cytat:
Jest gdzieś moderator władny utemperować tego leminga? Który prezentuje postawę tożsamą z zachowaniem chłoptasi u sowy?
Dzordzie to pokazuje różnicę między tobą a mną. Naucz się szanować poglądy innych ludzi, Polska to nie tylko PISlam i ogórki.
Ostatnio edytowane przez york09 : 30.07.2014 o godz. 20:38.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 31.07.2014, 05:26
Bo nie lubię kaczora...jeszcze coś?
Mam 55 lat i ostrzegam was przed starym tetrykiem kaczorem, on tylko żąda władzy i zemsty gospodarkę ma w du**e.
Jeszcze wspomnicie... york09 miał rację a myśmy go wyśmiewali.
A Tusk jak był w opozycji to władzy nie żądał ? Dziś za wszelką cenę chce się utrzymać przy władzy wysyłając swojego ministra MSW na "rozmowy" z apolitycznym prezesem NBP, aby ten dodrukował nielegalnie trochę pieniędzy bo PO może przegrać, czy ustalaniem cen paliw pod wybory .... Jeżeli ten straszny Kaczor tak żąda władzy to po co po 1,5 roku rządzenia po jedej aferze z jego koalicjantem honorowo podał rząd do oceny przez Polaków, czyli zrobił przyspieszone wybory (mimo tego, że główne media już wtedy mocno "dopingowały" PO) Czy Tusk mimo sporo większych afer miał choć tyle odwagi, aby zrobić to samo ?

A co do gospodarki :

Cytat:
Szokujące wyznanie Jana Krzysztofa Bieleckiego: rząd Kaczyńskiego uchronił Polskę przed kryzysem! Co na to wierchuszka Platformy?

Tymczasem jeden z najbardziej zaufanych ludzi premiera Tuska, szef Rady Gospodarczej przy premierze, a także kandydat na kolejne stanowiska komisarzy w Brukseli - Jan Krzysztof Bielecki uważa, że podziękowania należy słać… Jarosławowi Kaczyńskiemu i Zycie Gilowskiej.

"W 2006 roku rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował o obniżeniu stawek podatku dochodowego z 40% na 32% i z 30% na 18%. Te zmiany weszły w życie od 2009 roku. W 2007 roku obniżyli też składkę rentową z 13% na 10%. Te zmiany dały istotny impuls prorozwojowy dla gospodarki" — pisze Bielecki w raporcie firmy doradczej EY Polska pt. „System stworzony od podstaw - czyli prawdziwa historia 25-lecia polskich podatków”.

Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 31.07.2014, 09:32
Czyli jakie jest rozwiązanie? Nie głosujemy na nikogo, czy idziemy z pochodniami i widłami na wiejską?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
york09
Banita

Stary 31.07.2014, 09:49
Wygranej w 2011 r też był pewien

Prezes szumnie zapowiada politykę prorodzinną. Dlaczego jako kawaler z dochodem jaki posiada nie zadeklaruje że wesprze finansowo jakieś dziecko z ubogiej rodziny 1000 zł miesięcznie do pełnoletności to nic dla niego a przynajmniej w małym stopniu poczuł by się może nie tatusiem ale takim dobrodusznym wujkiem.
Sto tysiaków na ochronę własnej dupy ma , to straty tysiąca nawet by nie odczuł. Miał by satysfakcję no i może jakiś dodatkowy procencik poparcia..
Trochę źle się wyraziłem , na jego goryli to my wszyscy płacimy.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Czyli jakie jest rozwiązanie? Nie głosujemy na nikogo, czy idziemy z pochodniami i widłami na wiejską?
Pokazać PO i PIS środkowy palec.
Może wtedy jakaś partia zainteresowała by się Polską a nie tym jaki kit narodowi pocisnąć aby wygrać wybory
-------------------------------
A teraz z innej beczki.
Jak sądzicie czy sankcje nałożone na Putinów przyniosą jakikolwiek skutek, albo tylko stracimy na tym. Coś mi się widzi że to drugie bardziej prawdopodobne.
Ostatnio edytowane przez york09 : 31.07.2014 o godz. 10:16.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów