The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mazo
Member

Od: 08.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2014, 21:45
Kolega parę postów wyżej mówi, że zawsze są race i bluzgi. Ok. To zrzucajcie sie na kary za race, lub placcie normalne kary jakie ponosi kazdy za obelzywy jezyk. Ponoscie tego normalne konsekwencje i ok mozecie sobie palic itd. jesli wy za to placicie a nie klub. I nie nie jestem pseudofanem Bednarza czego wasze male główki mogą nie pojąć bo dla was albo Bednarz albo prawdziwi kibice(czyli oczywiscie wy)
Powód: lit
Ostatnio edytowane przez mazo : 19.07.2014 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 19.07.2014, 21:52
Takie zazalenia to juz chyba do PZPNu czy Ekstraklasy bardziej bo to oni te kary powprowadzali a wyobraz sobie -wczesniej ich nie bylo. I tak dla nas jest Bednarz, tak prawdziwi kibice czyli my ale jeszcze jak widac tylko po forum sa jeszcze takie internetowe trolle jak ty, ktore nie sa po zadnej stronie a najwiecej szczekaja.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.07.2014, 21:56
Ajronek napisał(a):Wyświetl post
Nie trzeba być wszędzie, wystarczy na meczu... trawką jechało oczywiście nie tylko na młynie bo i na "zwykłych" sektorach ją czuć i w sumie mnie to wali, ale jeśli ktoś wali głupa i z uporem maniaka wciska kit, że młyn to kółko różańcowe to sorry chyba sami w to nie wierzycie?
Dokładnie,coś było czuć. Ale to kolego zmienili nowy wkład do spłuczek na Domestos leśny,a wcześniej był morski.
Stąd taka różnica.
Zawsze możesz zadzwonić na odpowiednie służby,ewentualnie szturchnij kolege obok,bo akurat może telefon będzie zbędny i od razu będziecie działać !
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.07.2014, 21:57
mazo napisał(a):Wyświetl post
Kolega parę postów wyżej mówi, że zawsze są race i bluzgi. Ok. To zrzucajcie sie na kary za race, lub placcie normalne kary jakie ponosi kazdy za obelzywy jezyk. Ponoscie tego normalne konsekwencje i ok mozecie sobie palic itd. jesli wy za to placicie a nie klub. I nie nie jestem pseudofanem Bednarza czego wasze male główki mogą nie pojąć bo dla was albo Bednarz albo prawdziwi kibice(czyli oczywiscie wy)
Zalegalizujmy pirotechnikę na stadionach to nie będzie dyskusji.
Kiedyś wszyscy kibice byli zadowoleni.
Na wydzielonych trybunach pirotechnika.
Gdyby zapytać ludzi przychodzących na młyn to 99% opowiedziałoby się za racami.
Niestety pirotechnika nie będzie zalegalizowana.
Nie dlatego, że jest niebezpieczna. Na pirotechnice się zarabia.

Więc ten temat będzie się ciągnął w kółko latami.
Każdy chce mieć coś dla siebie.
Ultrasi na Wiśle bardzo długo nie odpalali pirotechniki bo mieli przyobiecane derby. Gdy te nadeszły, cóż... każdy zna dalszą historię.
Prezesie, przemyśl swoje grzechy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 19.07.2014, 22:13
fialo napisał(a):Wyświetl post
Ruch Kibicowski w Polsce ma to do siebie ŻE TAM KULTURY NIE MA NIE BYŁO I NIE BĘDZIE.
W Polsce od zawsze na stadionach są race, bluzgi, oprawy, czasem inne atrakcje. Taka jest specyfika. Nie podoba się? Znajdź sobie inne hobby. Kino, opera, nie wiem łowienie ryb, a nie w....iaj jeden z drugim normalnych kibiców, którzy na mecz idą (mogę posłużyć się swoim przykladem) pośpiewać ze przeciwnik to ....a i co go trzeba. Dla mnie to forma odreagowania.
Piłka nożna w swojej genezie nie była rozrywka dla elit. BYŁA ROZRYWKA DLA MAS, DLA KLASY ROBOTNICZEJ. Dla ludzi niekoniecznie najlepiej wykształconych, najbardziej światłych. Z tego powodu na stadionach wyższej kultury nie ma. Piłka nożna jest rozrywka. Jak mówiłem albo ktoś się dostosowywuje do panujących realiów, albo wybiera inna rozrywkę wg swojego własnego klucza. [.........]
Piękna wykładnia ......
ale dlaczego to ci spokojni mają się dostosowywać do tych niekulturalnych a nie odwrotnie ?
dla czego wysyłasz tych "kulturalnych" do opery ... ?
Są różni kibice i wszyscy mają prawo chodzić na mecze Wisły .... Niech nikt nie dostosowuje się do nikogo. Nikt mnie nie zmusi bym rzucał mięsem, obrażał Żydów (nic do nich nie mam zwłaszcza że 90% wymordowali Niemcy) odpalał race narażając klub na straty finansowe ...
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 19.07.2014, 22:20
Nie angażując się zbytnio w dyskusję to odniosę się tylko do tego że tu wyzywane są "żydy" a nie Żydzi, nawet niby, niekumaci dziennikarze prasowi o tym pisali.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 19.07.2014, 22:21
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Piękna wykładnia ......
ale dlaczego to ci spokojni mają się dostosowywać do tych niekulturalnych a nie odwrotnie ?
Są różni kibice i wszyscy mają prawo chodzić na mecze Wisły .... Niech nikt nie dostosowuje się do nikogo.
Na stadionie rządzi młyn, albo się podporządkowujesz co oni śpiewają albo siedzisz cicho ... Zrozumiano ?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.07.2014, 22:28
Ad 1. Zacznijmy od tego, że Ty oglądasz mecze w Tarnowie, siedząc przed TV, także tam sobie możesz odpalać race, ruchac żonkę i przeklinać bo Boguski nie trafił w piłkę. . Generalnie nic Ci za to nie grozi. Masz fart. Ja siedząc na R22, pod rządami Jacka za te same "grzechy" mógłbym pójść w pasy. Nie mamy pola do dyskusji.

Na trybunach jest miejsce dla każdego. Ja nie mówię, że szanowny Pan Piknik to zły kibic. Szanuje go. Niech on tylko zaakceptuje, że jest spora grupa ludzi na mega zajawce, która lubi nadawać tej szarej piłce rytm. Lubi palić race, lubi śpiewać ze Lech Poznań to ....y i ze sprzedali się za AGD. Sorry, taki mamy klimat. Pikniki, którzy CHODZĄ NA MECZE, w 90 % rozumieją temat, wiem bo sam mam kilku znajomych na E.

Mówię po raz kolejny - próby "cywilizowania" ultrasow pójdą na nic. MY nadajemy tej smutnej piłce koloryt, MY jesteśmy magnesem, dla którego przychodzą ludzie na stadion. Ja jestem na stadionie od 98 roku, od tamtej pory runda w rundę miałem karnet. Najpierw chodziłem na A z ojcem później z kolegami na C itd. Co robił wtedy Jacek ? Grał w Legii. A ja widziałem wszystkie wzloty i upadki. .... wie, gdzie mnie życie poniesie, ale Wisła to cześć mnie. I nie pozwolę, żeby łysy sabotazysta wartosciowal mnie jako kibica.

Lepsze czasy nadejdą. Keep calm. Bez Jacka.

PS. Ostatni raz pisze post najebany na imprezie
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 19.07.2014, 22:34
Nawet Janusze lubią kiboli - mój ojciec, wujek i parę innych osób z rodziny (w tym 6 i 8 latkowie) chodzili na rodzinny, od momentu rozpoczęcia bojkotu byli na dwóch meczach - pierwszym zbojkotowanym z Ruchem (chyba) i na ostatnim, z Zawiszą. Bo nie ma atmosfery, a mecz można obejrzeć w TV, do tego nawet z komentarzem.
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 19.07.2014, 23:17
Nie trzeba być wszędzie, wystarczy na meczu... trawką jechało oczywiście nie tylko na młynie bo i na "zwykłych" sektorach ją czuć i w sumie mnie to wali, ale jeśli ktoś wali głupa i z uporem maniaka wciska kit, że młyn to kółko różańcowe to sorry chyba sami w to nie wierzycie?
Kończ waść, wstydu oszczędź.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 19.07.2014, 23:44
mazo napisał(a):Wyświetl post
Na nic się nie będziemy zrzucać, bo nie akceptujemy żadnych kar związanych z tymi dwiema rzeczami. Karać można za wszystko, nawet za brzydki wygląd...

Piękna wykładnia ......
Są różni kibice i wszyscy mają prawo chodzić na mecze Wisły .... Niech nikt nie dostosowuje się do nikogo. Nikt mnie nie zmusi bym rzucał mięsem, obrażał Żydów (nic do nich nie mam zwłaszcza że 90% wymordowali Niemcy) odpalał race narażając klub na straty finansowe ...
1) Wolny rynek na stadionie. Kto chce dopinguje, i zachowuje się "niekulturalnie" kto nie chce to nie i tyle. Ktoś cie do czegoś zmusza?
2) Ty chyba się z choinki urwałeś z tymi żydami, czy serio uważasz, że to chodzi o tych żydów z Izraela?

p.s
Dajcie że już spokój temu Ajronkowi. On chce wam za wszelką cene wytłumaczyć, że jego styl kibicowania jest lepszy od naszego Widocznie wziął sobie za cel, naprawianie świata. Niech se naprawia jak mu to radość sprawia. Dajcie mu spokój
Ostatnio edytowane przez palikot : 19.07.2014 o godz. 23:52.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 20.07.2014, 07:28
Grantar, z tymi żydami to post roku. W takim układzie co ma cracovia do Wisły ? Taka ładna rzeka, a oni ją wyzywają. Mają też coś do psów, a te zwierzęta to przecież najlepsi przyjaciele człowieka.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 20.07.2014, 09:15
Chyba słońce (Peru ?) komuś za bardzo mózg zlasowalo.

A imię Jacka to 44.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 20.07.2014 o godz. 09:20.
Odpowiedz cytując
Ajronek
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.07.2014, 09:30
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Zalegalizujmy pirotechnikę na stadionach to nie będzie dyskusji.
Kiedyś wszyscy kibice byli zadowoleni.
Na wydzielonych trybunach pirotechnika.
Gdyby zapytać ludzi przychodzących na młyn to 99% opowiedziałoby się za racami.
Niestety pirotechnika nie będzie zalegalizowana.
Nie dlatego, że jest niebezpieczna. Na pirotechnice się zarabia.

Więc ten temat będzie się ciągnął w kółko latami.
Każdy chce mieć coś dla siebie.
Ultrasi na Wiśle bardzo długo nie odpalali pirotechniki bo mieli przyobiecane derby. Gdy te nadeszły, cóż... każdy zna dalszą historię.
Prezesie, przemyśl swoje grzechy.
Zalegalilzujmy piro? Żeby takie półgłówki rzucały ją na murawę? Albo jeszcze lepiej strzelały racami do swoich lub przeciwnych kibiców (nie tylko u nas to się dzieje, także na Legii z Jagą np.) Sami dajecie oręż do ręki przeciwnikom piro a potem się dziwicie i obruszacie... Zacznijcie od porządków we własnym gronie a nie chrońcie bandytów, którzy czyhali na zdrowie innych ludzi...

W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex:
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 20.07.2014, 09:31
palikot napisał(a):Wyświetl post
1) Wolny rynek na stadionie. Kto chce dopinguje, i zachowuje się "niekulturalnie" kto nie chce to nie i tyle. Ktoś cie do czegoś zmusza?
Taki jeden tu na forum każe mi się dostosować .....

palikot napisał(a):Wyświetl post
2) Ty chyba się z choinki urwałeś z tymi żydami, czy serio uważasz, że to chodzi o tych żydów z Izraela?
Głębszy temat ...
Ci którzy cokolwiek kumają tematy kibicowskie w Krakowie (a nawet ja) wiedzą że "kibole" w większości nie są żadnymi krwiożerczymi antysemitami a jeśli nawet ktoś ma poglądy "narodowe" to przyśpiewki i hasła z użyciem słowa żyd nie mają podłoża antysemickiego .....
Ale osoby mniej kumate mogą to wszystko różnie odbierać ..... a po co nam zła prasa .. kary i opinia antysemitów
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 20.07.2014, 09:34
Legalizacja piro nie ma najmniejszego sensu, bo wtedy odbywaloby sie to na zasadzie prawa, tip top, ustawione, i odpalane przez jakichs cieciow ze strazy.

zadnej frajdy, spontanicznosci, momentu zaskoczenia, a tym race zwyciezaja, stad ich pieknosc. Dlatego ultrasi wszystkich ekip uznali, ze lepiej odpalac na zakazie, niz legalnie pod nadzorem.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 20.07.2014, 10:38
c. napisał(a):Wyświetl post
Legalizacja piro nie ma najmniejszego sensu, bo wtedy odbywaloby sie to na zasadzie prawa, tip top, ustawione, i odpalane przez jakichs cieciow ze strazy.

zadnej frajdy, spontanicznosci, momentu zaskoczenia, a tym race zwyciezaja, stad ich pieknosc. Dlatego ultrasi wszystkich ekip uznali, ze lepiej odpalac na zakazie, niz legalnie pod nadzorem.
Gdzieś czytałem, że w którymś kraju skandynawskim zalegalizowano pirotechnikę.
Odbywa się to na zasadzie straż jest w pogotowiu, odpowiednie osoby przeszły jakis kurs, i projekt oprawy musi wpłynąć wcześniej do związku, klubu.
Nie wiem jednak jak to funkcjonuje w rzeczywistości...
Odpowiedz cytując
Ajronek
Senior Member

Stary 20.07.2014, 10:50
Taki jeden tu na forum każe mi się dostosować .....

Głębszy temat ...
Ci którzy cokolwiek kumają tematy kibicowskie w Krakowie (a nawet ja) wiedzą że "kibole" w większości nie są żadnymi krwiożerczymi antysemitami a jeśli nawet ktoś ma poglądy "narodowe" to przyśpiewki i hasła z użyciem słowa żyd nie mają podłoża antysemickiego .....
Ale osoby mniej kumate mogą to wszystko różnie odbierać ..... a po co nam zła prasa .. kary i opinia antysemitów
No ale sam niezbyt się zagłębiłeś w temat. Wyzywanie Cracovii od "żydów" wzięło się z czasów międzywojennych, kiedy Cracovia uchodziła za klub kosmopolityczny, zrzeszający różne narodowości (w tym Żydów narodowości polskiej) a Wisła była bardziej jednolita pod tym względem. Wiadomo jaki był klimat w międzywojniu i wystąpienia antyżydowskie z polskiej strony nie były niczym niezwykłym. W związku z tym powtarzane dziś, być może bezrefleksyjnie, hasła z grupy "antyjude" są zdecydowanie antysemickie. Niewiedzą nie można się tłumaczyć ani tym, że Polaków - Żydów już praktycznie w Polsce niema... Takie hasła są niczym innym jak pisanie w prasie amerykańskiej o "polskich obozach zagłady'. Ten sam schemat a my słusznie się o to obruszamy.

Odpowiedz cytując
Ajronek
Senior Member

Stary 20.07.2014, 10:52
c. napisał(a):Wyświetl post

No sam przyznajesz, że świadomie sami chcecie łamać prawo. Dlaczego zatem nie chcecie wziąć za to odpowiedzialności i płacić kar Takimi tekstami tylko potwierdzasz to co mówi Bednarz - że nie ma sensu z wami niczego negocjować ani na nic się umawiać. Tym bardziej oddawać wam jakiejś kasy z biletów. Idźcie i odpalajcie race na ustawkach a nie na stadionie.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.07.2014, 10:54
No sam przyznajesz, że świadomie sami chcecie łamać prawo. Dlaczego zatem nie chcecie wziąć za to odpowiedzialności i płacić kar Takimi tekstami tylko potwierdzasz to co mówi Bednarz - że nie ma sensu z wami niczego negocjować ani na nic się umawiać. Tym bardziej oddawać wam jakiejś kasy z biletów. Idźcie i odpalajcie race na ustawkach a nie na stadionie.
ten kto jest bez grzechu niech rzuci kamieniem....

Rozumiem ze nigdy nie jechałes autobusem na gape a podczas jazdy samochodem przestrzegasz kazdego znaku drogowego ktory Cie obowiązuje. Tak?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 20.07.2014, 11:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
ten kto jest bez grzechu niech rzuci kamieniem....

Rozumiem ze nigdy nie jechałes autobusem na gape a podczas jazdy samochodem przestrzegasz kazdego znaku drogowego ktory Cie obowiązuje. Tak?
Trochę nietrafiony przykład. Jak jedziesz na gapę autobusem lub łamiesz przepisy, płacisz ty. Jeśli odpalasz tace na na stadionie, płaci klub.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.07.2014, 11:09
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Trochę nietrafiony przykład. Jak jedziesz na gapę autobusem lub łamiesz przepisy, płacisz ty. Jeśli odpalasz tace na na stadionie, płaci klub.
kolega napisał by kibice płacili kary i wzięli odpowiedzialnośc za swoje czyny.
Więc pytam czy bierze odpowiedzialność za swoje czyny i dzwoni na policje kiedy przekracza dozwoloną prędkość badz jak jedzie na gape to idzie do MPK i uiszcza karę za brak biletu mimo iz nie został złapany.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 20.07.2014, 11:14
Kurz napisał(a):Wyświetl post
No chyba, że Cię nie złapią. Wtedy nie płacisz ty, tylko miasto ponosi koszty związane z Twoim przejazdem.

Stadion to nie teatr. A już na pewno nie przy takim poziomie sportowym, półamatorskim.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.07.2014, 11:20
szprotson napisał(a):Wyświetl post
kolega napisał by kibice płacili kary i wzięli odpowiedzialnośc za swoje czyny.
Więc pytam czy bierze odpowiedzialność za swoje czyny i dzwoni na policje kiedy przekracza dozwoloną prędkość badz jak jedzie na gape to idzie do MPK i uiszcza karę za brak biletu mimo iz nie został złapany.
Ale manipulujesz porównaniami. Kibole za odpalenie rac niech płacą jak każdy normalny, który dostaje mandat za przekroczenie prędkości i go płaci, czy taki który dostał karę od MPK i też ją płaci. A jeśli nie płaci to jest zwykłą społeczną pijawką. Jesteś mężczyzną to odpowiadaj za swoje czyny a nie przerzucaj odpowiedzialności na innych!!!
Odpowiedz cytując
TonyWiślak
Member

Od: 05.2011

Stary 20.07.2014, 11:20
Ajronek ja Cie podziwiam za to ,że ty przez tyle lat wytrzymałes z tymi bluzgami na stadionie ,dilerami i pirotechniką.Dla wielu osób mecze Wisły to coś więcej niż posadzenie tyłka na krzesełku i oglądanie meczu przez 90min ,ale cóz ty tego nie zrozumiesz..
SKWK ma troche za uszami ,ale wykonują też wiele dobrej pracy i mam nadzieje ,że osoby twojego pokroju jeszcze długo nie będą miały dużo do powiedzenia na trybunach.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Stary 20.07.2014, 11:36
Ja już kompletnie i zadazam zaczeło się od rac które przecież sa pranie zakazane na imprezach masowych i sam klub nie ma tu nic do gadania!! Ze wzgledów bezpieczeństwa ale nikt te go nie rozumie. A atakowanie własnej bazy to juz szczyt był. Nie dziwie się że prezes ma tekie stanowisko. Może nie wiem wszystkigo ale bezpieczeństwo na stadionie po pierwsze.. być może jest to przez lata zaniedbań marketingu i ochronu.
lks Termalica Bruk-Bet Nieciecza - legła W-wa 3:0
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 20.07.2014, 11:47
No ale sam niezbyt się zagłębiłeś w temat. Wyzywanie Cracovii od "żydów" wzięło się z czasów międzywojennych, kiedy Cracovia uchodziła za klub kosmopolityczny, zrzeszający różne narodowości (w tym Żydów narodowości polskiej) a Wisła była bardziej jednolita pod tym względem. .
Mylisz się .... temat znam i oczywiście geneza nazywania Cracovii klubem żydowskim jest oczywista. tyle że teraz Cracovia ma tyle wspólnego z Żydami co nic ..... (no niewiele) ...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.07.2014, 12:53
W wiesz kto te prawo ustanawia? Ludzie w sejmie, dla których największym i najbardziej palącym problemem w kraju jest "kibolstwo"- nie bezrobocie, nie demografia, emigracja, korupcja , nepotyzm i afery.

Te prawo ustanawiają ci, co sami kradną na potęgę i rozbijają ten kraj a służbami MSWiA kieruje Sienkiewicz, który jak sam powiedział "państwo istnieje tylko teoretycznie, a "polskie inwestycje" to .... dupa i kamieni kupa"
Znalazł się wielki praworządny

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.07.2014, 13:18
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
W wiesz kto te prawo ustanawia? Ludzie w sejmie, dla których największym i najbardziej palącym problemem w kraju jest "kibolstwo"- nie bezrobocie, nie demografia, emigracja, korupcja , nepotyzm i afery.

Te prawo ustanawiają ci, co sami kradną na potęgę i rozbijają ten kraj a służbami MSWiA kieruje Sienkiewicz, który jak sam powiedział "państwo istnieje tylko teoretycznie, a "polskie inwestycje" to .... dupa i kamieni kupa"
Znalazł się wielki praworządny
Jedź pod sejm, zrób pikietę, obal rząd, ale wyżywaj sie na własnym stadionie i klubie. Równie dobrze mógłbyś w domu urządzić sobie pobojowisko, pomalować ściany, przestać w nim mieszkać, ale co Ci to przyniesie dobrego i czy coś tym zmienisz
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.07.2014, 13:24
Ja tylko pokazuje absurdy powoływania się na "literę prawa", zwłasza, że ta litera w tylko u nas jest taka surowa i bardzo często niezgodna z najważniejszym aktem prawnym kraju - Konstytucji 3 maja.
Jak widać większości tego typu praktyki się nie podobają, więc dlaczego odmawiasz ludziom demokratycznego zadecydowania o tym, czy chcą chodzić czy nie- każdy ma swój własny rozum.Czyżbyś popierał poprzednio-epokowy mechanizm "odpowiedzialności zbiorowej" oraz Stalinowskiej zasady " że na każdego znajdzie się paragraf"?
Tak się właśnie dzieję, gdy partnerów traktuje się jak idiotów.

A jak bednarz chce ludzi w krawatach, to niech ściągnie 15 piłkarzy za 40 mln Euro, da karnety po 400 stówki i liczy na to, że "konsumenci i koneserzy" futbolu będą walić drzwiami i oknami. Tymczasem mamy sytuację, że na nasze kopanie po czole nie da się patrzeć, kibice są głownym żywicielem klubu, a jedynego kolorytu na trybunach dodają ci straszni i krwiożerczy kibole. A ten pan pomino takiej sytuacji z nimi walczy.
Powodzenia dla tego inteligentnego pana.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 20.07.2014 o godz. 13:35.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów