The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2014, 16:09
Pierwszy mecz po przygotowaniach Smudy, więc pewnie nasi będą od 60-tej minuty słaniać się na nogach.
Może paść każdy wynik, ale raczej pogromu Łęcznej się nie spodziewam. Znając życie - będą zmęczeni

Niska wygrana albo bezbramkowy remis, ale mam obawy czy Łęczna nie pójdzie na fantazji od pierwszego meczu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.07.2014, 17:42
Jak wyjdziemy szeroko ustawieni i zagramy z wykorzystaniem skrzydeł (które Smuda często ignorował w poprzednim sezonie na wyjazdach), grając z kontry to może nawet wygramy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.07.2014, 19:45
Szybka refleksja po 14 min...

Uryga już mi się nie podoba...

PS .Brameczka Buchalika...srodeczek...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 18.07.2014 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 18.07.2014, 20:22
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Szybka refleksja po 14 min...

Uryga już mi się nie podoba...

PS .Brameczka Buchalika...srodeczek...
Uryga strasznie słaby.
Bramka Buchalika.

I znów z pominięciem skrzydeł a w środku się kotłują. To co w zeszłym sezonie. Żadnych wniosków. Smuda jest ślepy....
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.07.2014, 20:34
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Uryga strasznie słaby.
Bramka Buchalika.

I znów z pominięciem skrzydeł a w środku się kotłują. To co w zeszłym sezonie. Żadnych wniosków. Smuda jest ślepy....
Zgodnosc 100%
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.07.2014, 20:59
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Uryga strasznie słaby.
Bramka Buchalika.

Nie oczekujmy od niego wiele. Ponad 20 lat na rynku więc plusy i minusy są ogólnie znane. Poza tym niezbyt ma kim grać na tych skrzydłach...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.07.2014, 21:19
Brak akcji, brak pomysłu, brak większego zaangażowania. Jednym słowem ch*jnia, jak w zeszłym sezonie.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 18.07.2014, 21:22
Kopanina straszna. Grali jak bylaby to kara. Brak organizacji i pomyslu. Semir na lawke, a Gargula na srodek...
Odpowiedz cytując
Gercu
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.07.2014, 21:22
Jak dla mnie to nie jest źle. Ważne, że nie ma porażki na początku sezonu, a i kilka akcji było całkiem dobrych.

Łęczna nie będzie łatwym terenem dla innych w tym sezonie i myślę, że niewiele drużyn wywiezie stamtąd 3 punkty.
Odpowiedz cytując
Seba_kraków
Member

Od: 08.2010

Stary 18.07.2014, 21:23
Strasznie słaby mecz. Wszyscy grali słabo. Aż mi się nie chce pisać o poszczególnych zawodnikach.
Straciliśmy 2 punkty mimo że Górnik był dzisiaj do ogolenia na 1-3, 1-4 wystarczyło chcieć bardziej.

Ps. Powiedzcie Smudzie że jak się nie wykorzysta zmiany to ona nie przechodzi na następny mecz. To tak nie działa. ;_;

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 18.07.2014, 21:24
Bednarz właśnie realizuje swe szlachetne zamiary. Na tak grającą Wisłę elity intelektualne i kulturalne (?) będą walić drzwiami i okna... tfu, spokojnie przemierzać miasto.

To był ciężki koszmar. Uryga momentami robił grę Górnikowi.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.07.2014, 21:24
Bez oklepu na wyjeździe na początek sezonu - mogło być gorzej :]
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.07.2014, 21:27
Remisik na wyjeździe, nawet bramkowy - na plus.
Że gra beznadziejna? A kiedy ostatnio była dobra?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
4karol4
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2014, 21:28
Nie jest źle. Podobny mecz do zeszłorocznej inauguracji z Zabrzem. Oby teraz też było lepiej. Nie zasłużyliśmy na nic więcej. Górnik był miał mniejsze posiadanie piłki, ale za to był konkretniejszy. U nas kompletnie brakowało pomysłu na rozegranie akcji. Mało gry skrzydłami, dużo klepania w środku w zwolnionym tempie. Ofensywni zawodnicy ustawiali się pod polem karnym jakby czekali na długie piłki, nikt nie pokazywał się do gry. Dlatego obrońcy głównie rozgrywali ją między sobą. Martwi tez kilka prostych kiksów Sadloka i Głowackiego przy wyprowadzaniu piłki. Koniecznie trzeba to wyeliminować. Czekam na lepszą formę :(
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 18.07.2014, 21:30
Mecz jak mecz. Kopanina. Raz zagramy lepiej, raz zagramy gorzej. Raz stukniemy kogos 5:0, raz dostaniemy po dupie 5:0. O pucharach mozna pomarzyc. Spasc nie spadniemy. Taki ligowy szaraczek. Nic nowego.
Odpowiedz cytując
Ilonka
Banita

Od: 01.2012

Stary 18.07.2014, 21:31
Brozek nie widoczny, Semir nie ten sam co w tamtym sezonie.
Boguski gra (tzn drepta) do 75 minuty gdzie powinien byc zmieniony po pierwszej polowie.

Na Plus mysle ze Sadlok (nie za bramke) ale za strzaly z dystansu.... (taka lepsza forma Bunozy) ale tylko w ofensywie.

Na nastepny mecz na lawke powinien leciec Uryga Boguski i od pierwszej minuty dac szanse Zajacowi.

Glowa tez cos nie pewny .
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 18.07.2014, 21:33
Też jestem tego zdania - mogło być gorzej.
No i wytypowałem dokładny wynik bodaj.
Brawa dla Arka Głowackiego za poświęcenie.

O nowych zawodnikach ciężko cokolwiek napisać.
Buchalik, poza golem, gdzie nie był to jego jakiś kuriozalny błąd, a mógł się lepiej ustawić, poruszał się jakoś pewniej od Miśkiewicza.

Sadlok solidnie. Jankowski raczej niewidoczny poza jedną akcją.

Smuda wpuścił na końcówkę Zająca, to dobrze.
Niech się ogrywa chłopak. Wiśle jest potrzebny lojalny wychowanek, który strzelałby bramkę za bramką. Może Zając...
Odpowiedz cytując
pilot80
Junior Member

Od: 03.2007

Stary 18.07.2014, 21:34
Słaby mecz, ale napisze tak: będzie sianko będzie granko, tyle w temacie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.07.2014, 21:36
Kopanina ale zdazylo sie przywyknac....

na razie jednak widac ze wygladaja ociezale,oby nie wygladali tak samo caly sezon,bo jak Smuda znowu zje*al okres przygotowawczy to niech sie odrazu pakuje,aha no i niech Jacka wezmie ze soba
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 18.07.2014, 21:36
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Bednarz właśnie realizuje swe szlachetne zamiary. Na tak grającą Wisłę elity intelektualne i kulturalne (?) będą walić drzwiami i okna... tfu, spokojnie przemierzać miasto.

To był ciężki koszmar. Uryga momentami robił grę Górnikowi.
My jako kibice sukcesu żądamy tylko wygranych, nie macie po co wracać do domu!

Jak na inauguracje i wyrównany mecz nie było źle. Wynik sprawiedliwy.

Dużo niedokładności, ale mamy praktycznie 4 nowe ogniwa ( Sadlok, Buchalik, Jankowski i Uryga w środku). Myślę że z każdym meczem będzie lepiej. A i Łęczna to drużyna na spokojne utrzymanie w środku stawki.

Dobry mecz Burligi, Sadloka ( za bramkę i grę na poziomie Bunozy) i pary stoperów. Z przodu nikogo nie można wyróżnić. Na minus bardzo Jankowski. Brożek widać że na hamulcu, a Stillić wyjątkowo nie miał swojego dnia.

A i Uryga miał kilka fatalnych zagrań ( zresztą bramka jego), choć powiem szczerze że i tak zagrał poprawne. Bałem się że będzie bardzo słabo. Niemniej jednak brak Ostoji będzie baardzo dotkliwy......
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.07.2014, 21:37
Czy da się grać bardziej na stojąco ?

Czekam na uświęcone świecką tradycją :

Świeżość przyjdzie na...

Jedynym zawodnikiem, który zwrócił moją uwagę był Sadlok. Ale tylko w ofensywie.
Reszta zlała się w jedno z zielona murawą.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 18.07.2014, 21:39
Ilonka napisał(a):Wyświetl post
Brozek nie widoczny, Semir nie ten sam co w tamtym sezonie.
Boguski gra (tzn drepta) do 75 minuty gdzie powinien byc zmieniony po pierwszej polowie.
Nie powinniśmy chyba jeszcze oceniać aż tak pochopnie piłkarzy formacji ofensywnych.
Na wyjazdach, uwzględniając materiał ludzki jaki posiada Smuda i jakim jest strategiem, ciężko będzie takim piłkarzom zaistnieć.

Ale u siebie to inna bajka. Póki co zapowiada się na powtórkę z zeszłego sezonu.
Jesteśmy po prostu takim ligowym przeciętniakiem.
Odpowiedz cytując
Zelari
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 18.07.2014, 21:44
Mecz bardzo przeciętny w naszym wykonaniu, Sadlok mimo bramki wyglądał dość niepewnie, Urydze wielkiej przyszłości nie wróżę, widzieliście ile wolnego miejsca w jego strefie mieli piłkarze Górnika? Szczególnie w drugiej połowie, chwała Bogu że nie potrafili tego wykorzystać. Z silniejszym przeciwnikiem przewiduje katastrofę.
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 18.07.2014, 21:44
Zając ma świetny drybling, serce do gry i dobrą technikę, dziś nic nie zepsuł, strzelił na bramkę, zasadniczo był widoczny, grając tylko przez 15 minut. Jankowskiego nie było, Stilic przymulony, Boguś gra piach jak zawsze od kilku lat, Brożek mało kreatywny. Na plus Dudka i Głowa na obronie, bardzo silny punkt dzisiaj, obrońcy w ofensywie dobrze, w defensywie mizeria, znów pasuje to do ustawienia 5-4-1, gdzie boczni obrońcy są tak na prawdę cofniętymi skrzydłowymi - Sadlokowi i Buremu to wyraźnie pasuje. Ale Smuda od wielu lat ma swoje zasady, więc pewnie nawet nie pomyśli o takim wariancie. Na koniec dwie perełki - Garguły nie było widać, po 20 minutach gry nie znałem składów i szukałem go na livescore na ławce :/ Uryga jest tak mało zwrotny i wolny, że smutno patrzeć. Szansa dla Przemka Lecha, gorzej od Alana nie zagra.
Odpowiedz cytując
dziki
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.07.2014, 21:45
Ten młody, Zając ... dobrze wszedł w grę. Chciałbym go zobaczyć na boisku zamiast Boguskiego od 1 minuty w najbliższym spotkaniu.
Life is short. Wear your passion!
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 18.07.2014, 22:04
Górnik szału nie zagrał,a pomimo tego i tak lekkim fartem ten remis wyciągnęliśmy.
Z taką grą u siebie z Piastem może remis ugramy,a z amiką szykuje sie kolejny w.......,nie ma cudów.

Nie ma Chrapka i Ostoji w środku,którzy robili czarną robotę tylko Uryga wieczny junior i jest panika.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.07.2014, 22:14
Co roku to samo. Pierwsze mecze naszych kopaczy po okresie przygotowawczym są marne. Ciężkie nogi, brak szybkości, zgranie nie to - ale zawsze się znajdą tacy co wręcz piszą o braku ambicji... a tej akurat naszym piłkarzom nie brakowało. dajcie sobie na wstrzymanie co poniektórzy.

Jak dla mnie wynik dobry. Owszem, mogliśmy wygrać ale też przegrać. Za tydzień, dwa kiedy świeżość wróci nie będzie źle. Szkoda że Smuda nie wpadł na to że ma 3 zmiany. Za zmęczonego Jankowskiego mógł wejść Lech na ostatnie 10 minut. No ale może życie zmusi Smudę do większego stawiania na młodych. Nie ma się czego bać w końcu gramy tylko o 8.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 18.07.2014, 23:25
Ja zacząłem oglądać od 55 minuty, bo dopiero wróciłem z pracy.

W tym okresie to Górnik był konkretniejszy i groźniejszy w ofensywie.

Fajnie zagrał Zając, wiadomo, to tylko krótki epizod ale pokazał, że warto dawać mu szanse - bo gra bez kompleksów.

W drugiej połowie rzuciła mi się świetna gra Sadloka (nie licząc jednej głupiej straty) - bardzo dużo odbiorów, pożyteczny w ofensywie, waleczny.

Do tego bardzo pewnie bronił Buchalik. I ta kontrola piłki, jak dostał od obrońcy głową i podrzucił sobie noga, żeby złapać. U Miśka raczej byłoby to nie do zrobienia Ale podobno zawalił bramkę, tak? Muszę zerknąć na powtórkę.

Żeby nie było tak słodko : bezproduktywni w ataku Brożek, Sarki, Boguski i Stilić.

/Edit : oglądnąłem powtórkę i jako ex bramkarz (dawne czasy) mogę stwierdzić, że strzał był do wybronienia, gdyby Buchalik zrobił krok w tył najpierw a potem próbował parować. Tak to musiał się rzucać 'przez plecy' przez co automatycznie skrócił sobie skok dosiężny.
Po 1 błąd ustawienia (trochę za wysoko), po 2 błąd reakcji.

Piłka do wyciągnięcia, ale nie był to kiks typu 'Pawełek'. Źle się zachował i tyle. Mógł to wybronić, ale nie dał rady.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 18.07.2014 o godz. 23:34.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 18.07.2014, 23:40
Za podpisanie dwuletniego kontraktu z tym emerytowanym pozorantem Łukaszem Gie, Jacek zasłużył na kolejne wrzuty na mieście. Nie wytrzymie z tym zblazowanym paralitykiem w świętej koszulce jeszcze DWA okrągłe lata..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.07.2014, 06:59
brakowało tego ostatniego podania Stilicia do Brozia otwierającego droge do bramki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów