The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.07.2014, 12:08
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
lepszym kibicem jest ten, który chodzi na każdy mecz u siebie,
podsumuję to zdanie:

"jestem lepszym kibicem bo chodzę na każdy mecz u siebie i dlatego nie chodzę już na każdy mecze u siebie bo mam konflikt z bednarzem "

PabloTS napisał(a):Wyświetl post
wiesz ponad 40 lat kibicuje Naszej Wisle i jestem piknikiem......ale w 100% popieram ten bojkot i w 100% solidaryzuje sie z rodziną Wislacką.....z wielu przyczyn....nie będę tłumaczył bo ich nie zrozumiesz
kibicuję Wiśle od 18 lat i też jestem piknikiem, ale nie popieram bojkotu, jak i nie solidaryzuję się z kibicami rzucającymi race zza stadionu, dewastującymi bazę treningową itp, z wielu przyczyn.. nie będę tłumaczył bo ich nie zrozumiesz
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.07.2014 o godz. 12:14.
Odpowiedz cytując
White91
Member

Od: 09.2010

Stary 18.07.2014, 12:08
Ale Domin po co to wartościowanie? Czujesz się lepszy i ważniejszy niż ten który chodzi tylko na mecze u siebie? Proponuje zrobienie forum dla tych lepszych Wiślaków i Wiślaków tylko w połowie.

Od derbów jest jałowa dyskusja która niczego nie wnosi. Jedni drugich przekonują czyje argumenty są prawdziwsze. Niech każdy SAM zdecyduję czy chce dalej wspierać bojkot czy też będzie wspierał drużynę.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.07.2014, 12:10
KOZAK W NECIE, i tak dalej.
Sprawdzam. Co Ty zrobiles dla Wisly w realnym swiecie ? Pozdrawiam

Pytam bo Twoja wirtualna aktywnosc zmusza mnie do refleksji jak mozna pogodzic te dwa swiaty.
Ostatnio edytowane przez Przybyszewski : 18.07.2014 o godz. 12:13.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.07.2014, 12:12
lepszym kibicem jest ten, który chodzi na każdy mecz u siebie, niż ten który chodzi od czasu do czasu. Lepszym kibicem jest ten, który chodzi na każdy mecz u siebie i jeździ za Wisłą na wyjazdy niż ten, który tylko chodzi na wszystkie mecze u siebie.

To nie jest nic dziwnego, że się to wartościuje. Tylko jakieś laseczkii, które chodzą od czasu do czasu na mecze i mają o sobie Bóg wie jakie zdanie, że są prawdziwymi fanatykami mogą się o to obrażać. To jest rzeczywistość.

To przypomina mi narzekanie na Patriotyzm. Najwięcej narzekają i wyśmiewają to osoby, które gówno by zrobiy na rzecz swojego kraju...I jeszcze mają pretensję do patriotów o to...

Jest prawo, macie POlicję, macie Pana Bednarza, możecie mieć zapewnioną listykę i wszystko co dusza zapragnie. A nie potraficie się zxorganizować, wyjść zza monitorów i coś zrobić w realnym świecie. Jak można was nazwać ? Mi przychodzi bardzo popularne określenie na takie osoby: KOZAK W NECIE, i tak dalej.
a moze lepszym kibicem jest ten co wiecej za karnet placi ?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2014, 12:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
"jestem lepszym kibicem bo chodzę na każdy mecz u siebie i dlatego nie chodzę już na każdy mecze u siebie bo mam konflikt z bednarzem "
mówię o normalnej sytuacji, a nie w sytuacji komnfliktu. Gdzie wielu innych kibiców nie mogło przyjść na mecz, kibiców których jedynym przewinieniem było to, że pili piwo w knajpie na którą wjazd zrobiła POlicja.

O reszcie nie będę pisał, bo i tak nei zrozumiesz...

Kamson napisał(a):Wyświetl post
I nie znam żadnego piknika (czyt. osoby która chodzi na mecze, je kiełbaske i rzadko włącza się do dopingu, a nie tylko napie*dala w klawiature) który stałby po stronie bednarza.
też nie znam.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.07.2014 o godz. 12:36.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.07.2014, 12:19
wakacje co nie?...
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.07.2014, 12:31
Dobre sobie.

Wartościujcie sobie kibiców dalej. Lepszy gorszy, ten kibicuje 40 lat i jest gorszy bo jest piknikiem. Ten lepszym bo rzuca race. ( a nie tylko *urwami w internecie).

a prawdziwi kibice to dopiero pięknie się pokazali wczoraj w Myślenicach i pod stadionem, tylko przyklasnąć
A gdzie ja napisałem, że pikniki z 40 letnim stażem na Wiśle są be? Pisałem o ludziach, których "kibicowanie" kończy się na wpisaniu "www..." w przeglądarce, wypisywaniu dyrdymałów i wielbieniu tego, który pogrążą Wisłę. I nie znam żadnego piknika (czyt. osoby która chodzi na mecze, je kiełbaske i rzadko włącza się do dopingu, a nie tylko napie*dala w klawiature) który stałby po stronie bednarza.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 18.07.2014, 12:36
^^ Może po prostu się nie przyznaje, bo nie chce ryzykować strzału w mordę, czy bełkotliwego "eeeee bydlarz, k***a c***j cwe". Bo nie wiem czy wiesz dorośli ludzie mają pracę, żonę, dzieci i auto i mają coś do stracenia. Spotykając kumpli z osiedla, którzy generalnie niewiele w życiu robią i cały ich świat to Wisła, mówię że ich popieram bo nie chce mi się na żywo toczyć debilnych dyskusji z ludźmi, którzy nie mają żadnych argumentów po za:

"łysa gnida nie wie, że każdy prezes klubu w Polsce ma maszynkę do drukowania pieniędzy"

BTW, sam za Bednarzem nie przepadam i uważam go za kiepskiego prezesa, ale krytyka powinna trzymać pewien poziom.
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.07.2014, 12:37
podsumuję to zdanie:

kibicuję Wiśle od 18 lat i też jestem piknikiem, ale nie popieram bojkotu, jak i nie solidaryzuję się z kibicami rzucającymi race zza stadionu, dewastującymi bazę treningową itp, z wielu przyczyn.. nie będę tłumaczył bo ich nie zrozumiesz
masz racje nie zrozumiem...moze to juz nie ten pesel......kiedys na starej X nie było takich problemów,brat stał koło brata,tworzylismy jedna zgodną w swoich przekonaniach rodzinę....niewiem czy zrozumiesz bo teraz stoisz...przepraszam siedzisz koło policjantów,tajniaków i innych ......tylko ze nikt nikogo za picie piwa nie karał zakazem,nie nazywał go bandytą itd,traktując go jak smiecia......zreszta wszystko juz tu było napisane...ty sie na to zgadzasz .....ja nie...
i równiez nie popieram dewastacji bazy treningowej,
nie ma dalej co drążyć
wazne są tylko te dni na które czekamy"
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 18.07.2014, 12:37
ja mam staz nie 40 ale z 25 i jestem piknikiem. Nie wpierd.. kielbaski nie popieram bednarza ale nie popieram bojkotu bo to uderza nie w bednarza tylko Wisle.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 18.07.2014, 12:39
masz racje nie zrozumiem...moze to juz nie ten pesel......kiedys na starej X nie było takich problemów,brat stał koło brata,tworzylismy jedna zgodną w swoich przekonaniach rodzinę....niewiem czy zrozumiesz bo teraz stoisz...przepraszam siedzisz koło policjantów,tajniaków i innych ......tylko ze nikt nikogo za picie piwa nie karał zakazem,nie nazywał go bandytą itd,traktując go jak smiecia......zreszta wszystko juz tu było napisane...ty sie na to zgadzasz .....ja nie...
nie ma dalej co drążyć
Tak, taka to była rodzina, że jak ktoś pojawiał się pierwszy raz, to musiał wyskakiwać z kasy albo w....... chyba że był znajomym kibica "ze stażem".
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2014, 12:39
Kamson napisał(a):Wyświetl post
A gdzie ja napisałem, że pikniki z 40 letnim stażem na Wiśle są be? Pisałem o ludziach, których "kibicowanie" kończy się na wpisaniu "www..." w przeglądarce, wypisywaniu dyrdymałów i wielbieniu tego, który pogrążą Wisłę. I nie znam żadnego piknika (czyt. osoby która chodzi na mecze, je kiełbaske i rzadko włącza się do dopingu, a nie tylko napie*dala w klawiature) który stałby po stronie bednarza.
Ty nie, ale niektórzy owszem

lepszym kibicem jest ten, który chodzi na każdy mecz u siebie, niż ten który chodzi od czasu do czasu. Lepszym kibicem jest ten, który chodzi na każdy mecz u siebie i jeździ za Wisłą na wyjazdy niż ten, który tylko chodzi na wszystkie mecze u siebie.
nie wiem kim było te kilkanaście tysięcy osób łącznie ze mną które odwiedziły R22 po ogłoszeniu bojkotu przez skwk, chyba manekiny. A sorry to byli jednak internetowi napinacze.
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Stary 18.07.2014, 12:42
[QUOTE=Viper;1368501]Tak, taka to była rodzina, że jak ktoś pojawiał się pierwszy raz, to musiał wyskakiwać z kasy albo w....... chyba że był znajomym kibica "ze stażem". [/QUOT

odbieram to jako kiepski żart
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 18.07.2014, 12:42
Jakbyscie chodzili na kazdy mecz a nie od swieta to widocznie byloby was kilkanascie tysiecy na kazdym meczu. Proste i logiczne
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 18.07.2014, 12:44

odbieram to jako kiepski żart
Niestety, to nie żart. Nawet jeden z kumatych pisał tu jak to fajnie było kiedyś, bo kotom można było zaj***ć kaskę na piwko. To było takie honorowe i cudowne.
Odpowiedz cytując
White91
Member

Stary 18.07.2014, 12:47
fugiel napisał(a):Wyświetl post
ja mam staz nie 40 ale z 25 i jestem piknikiem. Nie wpierd.. kielbaski nie popieram bednarza ale nie popieram bojkotu bo to uderza nie w bednarza tylko Wisle.
Mam trochę mniejszy przebieg ale podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2014, 12:49
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Może po prostu się nie przyznaje, bo nie chce ryzykować strzału w mordę, czy bełkotliwego "eeeee bydlarz, k***a c***j cwe". Bo nie wiem czy wiesz dorośli ludzie mają pracę, żonę, dzieci i auto i mają coś do stracenia. Spotykając kumpli z osiedla, którzy generalnie niewiele w życiu robią i cały ich świat to Wisła, mówię że ich popieram bo nie chce mi się na żywo toczyć debilnych dyskusji z ludźmi, którzy nie mają żadnych argumentów po za:
Twoja argumentacja pasuje mi do "argumentów" często przytaczanych przez niejakiego Pysia. Bardzo spłaszczona wizja świata...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 18.07.2014 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.07.2014, 12:51
White91, fugiel

Super, skoro jesteście przeciwko Bednarzowi i nie popieracie go, co robicie by go z klubu usunąć, jak swoje stanowisko prezentujecie na stadionie?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.07.2014, 12:52
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ale przecież oni i tak na mecze nie chodzą, niezależnie czy jest protest czy nie.
Internet całym światem jest.
Jest grupa która mówi klubowi: albo współrządzimy tym co jest z prawem veta, albo robimy 'swoje' od IV ligi'.
Dlaczego prawo głosu w tej kwesti mają miec tylko ci którzy obecnie chodza na stadion?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
White91
Member

Stary 18.07.2014, 12:56
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
White91, fugiel

Super, skoro jesteście przeciwko Bednarzowi i nie popieracie go, co robicie by go z klubu usunąć, jak swoje stanowisko prezentujecie na stadionie?
Nie ma mnie na stadionie. Mecz z Ruchem był ostatni. Cierpię ale nie chodzę.
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Stary 18.07.2014, 12:57
Niestety, to nie żart. Nawet jeden z kumatych pisał tu jak to fajnie było kiedyś, bo kotom można było zaj***ć kaskę na piwko. To było takie honorowe i cudowne.
no cóż......brakło mi argumentów do dalszej rozmowy z Tobą.....miłych wakacji
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 18.07.2014, 13:01
Dziękuje, że przyznajesz się do braku argumentów a tym samym przyznania racji, że tak było. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
PabloTS
Senior Member

Stary 18.07.2014, 13:03
Dziękuje, że przyznajesz się do braku argumentów a tym samym przyznania racji, że tak było. Pozdrawiam.
ależ oczywiscie ...masz racje.....zapomniałeś tylko dodac ze to równiez była wina SKWK....pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.07.2014, 13:06
Przybyszewski napisał(a):Wyświetl post
Sprawdzam. Co Ty zrobiles dla Wisly w realnym swiecie ? Pozdrawiam
domin_czynny nadal czekam na liste spraw jakimi wspomogłes Wisle Krakow w realnym swiecie.

Mozemy sie umowic ze do momentu jak jej nie przedstawisz nie bedziesz mial legitymacji do tego zeby rozliczac innych z tego jak pomagaja Wisle ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 18.07.2014, 13:07
nie ma dalej co drążyć
też uważam że każdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo

natomiast jako starszy po fachu, powiedz mi proszę dlaczego np w 93 roku gdy sprzedawano jawnie mecze na Wiśle, ludzie dalej chodzili na stadion, nie ogłaszano bojkotu? powody były większe niż teraz w moim przekonaniu

może dlatego że nie było skwk? nikomu nie zapachniał 1 zł od biletu? jeszcze nie tak dawno gdy zamykano w Polsce całe stadiony ludzie mieli lepsze pomysły na protesty niż uderzanie bezpośrednio w Klub ( w tym przypadku Naszą Wisłę!) i jakoś żadne stowarzyszeniew Polsce nie namawiało do bojkotu meczów. O czasach komunistycznych nawet nie warto rozmawiać, ale jak mniemam ludzie chodzili właśnie na przekór na stadion, by demonstrować przeciw władzy, nawet jeśli klubem sterowali agenci SB czy Ubecy.

a za 2 lata bednarza dawno w klubie nie będzie, będzie inny prezes i być może znowu będzie bojkot meczów Wisły, bo pewna grupa ma konflikt z prezesem Kowalskim
Ostatnio edytowane przez Karherop : 18.07.2014 o godz. 13:11.
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Stary 18.07.2014, 13:08
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
White91, fugiel

Pozwol serku, ze odwroce pytanie. a co Ty zrobiles dla Wisly aby jej pomoc wyjsc z tarapatow w ostatnim czasie ? Rozumiem ze kupiles karnet a na mecze sie nie wybierasz ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.07.2014, 13:12
Klub idzie na dno a nasz szanowny prezesunio leci do mediów bo ktoś pobazgrał jakąś ścianę w Myślenicach.Niepojęte
Ogólnie daleki jestem od kultywowania teorii spiskowych(szczególnie tych debilnych) ale nie odrzucił bym teorii iż ta cała szopka którą Łysy odpierdala , jest przygotowaniem gruntu pod zwalenie winy na kiboli(skwk/Wawro/Szymański)kiedy klub zbankrutuje i trza będzie wycofać go z rozgrywek.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.07.2014, 13:13
Nie pytałem Cię fugiel co zrobiłeś dla Wisły, tylko w jaki sposób wyrażasz na stadionie swoją dezaprobatę w stosunku do działań Bednarza.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 18.07.2014, 13:14
Ale śmieszna jest ta dyskusja. Jeden z drugim licytują się kto ma większy staż, kto jest lepszym kibicem, kogo zdanie jest ważniejsze.

Nie widzę jednak w czym macie problem. Przecież SKWK nikomu nie zabrania przychodzić na stadion.
Kto chce niech idzie, kto popiera bojkot niech zostanie w domu.
Szacunkiem powinniście się darzyć bo łączy Was Wisła.

A to, że jeden ma 40 lat na Wiśle, drugi 30 a ja 10 niczego nie zmienia. Dlaczego?
Bo wilki rządzą, nie barany. Pisząc wilki mam na myśli, ludzi rządzących w strukturach SSA oraz ludzi działając w ruchu kibicowskim na Wiśle.

Musicie się pogodzić z obecną sytuacją. Ja się już oswoilem z myślą, że kolejny sezon spędzę przed tv.

Przejrzycie na oczy gdy będzie za późno, gdy Bednarz zostawi Wisłę w bagnie a sam wyjedzie na jakieś Bermudy opalać się spijać drinki. Przecież będzie go stać.
Ale wtedy też będzie to wina SKWK... zapomniałem.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 18.07.2014 o godz. 13:17.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 18.07.2014, 13:15
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Klub idzie na dno a nasz szanowny prezesunio leci do mediów bo ktoś pobazgrał jakąś ścianę w Myślenicach.
Jakąś ścianę? czy część infrastruktury sportowej z której korzysta klub, gdzie wiszą loga wspierających go sponsorów nazywasz jakąś tam ściana?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów