The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
it
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2014, 13:00
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
WSH- podpisali się przecież. WSH to nie SKWK, ale co marionetce będę tłumaczył...
Aha, to już wiem, ze WSH to grupa małolatów bazgrających sprejami po murach.
Dobrze wiedzieć :]
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 17.07.2014, 13:35
hunter napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę - kto zrobił te napisy? Dysponujesz taką tajemną wiedzą?

Mogę sobie równie dobrze i ja wziąć spray, pociapać ścianę, podpisać się jako "CBA". I co? Kto mi udowodni że ja to zrobiłem? A może CBA?

Pan z Warszawy jest największym na świecie kłamcą i manipulatorem i jest zdolny do naprawdę wszystkiego.
W takim wypadku organizacje kibicowskie mogły wydać proste oświadczenie, że nie mają nic wspólnego z tymi napisami i nie popierają działań w których niszczona jest infrastruktura treningowa klubu. Tyle, mieliby umyte ręce i wytrąciliby Bednarzowi broń z ręki. Nie trzeba było nawet pisać, że nie zgadzają się z hasłami. Bo nie chodzi o to, że ktoś namalował jakieś bluzgi ale że stało się to na terenie bazy treningowej.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.07.2014, 13:40
Viper napisał(a):Wyświetl post
W takim wypadku organizacje kibicowskie mogły wydać proste oświadczenie, że nie mają nic wspólnego z tymi napisami i nie popierają działań w których niszczona jest infrastruktura treningowa klubu. Tyle, mieliby umyte ręce i wytrąciliby Bednarzowi broń z ręki. Nie trzeba było nawet pisać, że nie zgadzają się z hasłami. Bo nie chodzi o to, że ktoś namalował jakieś bluzgi ale że stało się to na terenie bazy treningowej.
Po pierwsze, sprawa jest w obiegu od ilu? Od 2h? A Ty już oczekujesz oświadczeń, odcięć itp.?

Po drugie, nie sądzę żeby takie oświadczenie było potrzebne, bo zaraz będą musieli się odcinać od każdego napisu na byle bloku w Krakowie.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 17.07.2014, 13:42
Powstanie tych napisów to czysty zbieg okoliczności.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 17.07.2014, 13:44
^^ Ale tu nie chodzi o jakiś bazgrol na bloku czy w szkolnym kiblu ale o to, że ucierpiała infrastruktura klubu. Nie chodzi o odcinanie się od samego napisu i treści ale odcięcie się od niszczenia klubowej infrastruktury. Na takie oświadczenie nie trzeba godziny czy dwóch.
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.07.2014, 17:58
najbardziej ucierpiał wizerunek. napisy zostały namalowane na tle bannerów sponsorskich i to w kulminacyjnym momencie szukania sponsora
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.07.2014, 18:39
Dla mnie ten kto niszczy mienie klubu nigdy ale to nigdy nie powinien nazwać siębie kibicem. To bezmózgi gnojek.

hunter napisał(a):Wyświetl post
A skąd masz pewność, że to robota osób skonfliktowanych z klubem?
Logika. Jest taka zasada (Brzytwa Ockhama) która mówi iż jeśli do jakiegoś zjawiska są dwa wytłumaczenia to za to pewne przyjmuej się to bardziej prawdopodobne.

Cytat:
Zgodnie z tym ujęciem nie należy wprowadzać nowych pojęć i założeń, jeśli nie ma się ku temu mocnych podstaw, a najprostsze rozwiązania teoretyczne, przyjmujące najmniejszą liczbę założeń, uważane są za najlepsze.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Brzytwa_Ockhama

Jak chesz podważać podstawy logiki to możesz, tylko po co tworzyć logikę alternatwyną?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.07.2014, 20:21
Taa nie zawsze coś bardziej prawdopodobne jest prawdziwe. A brzytwa Ockhama to nie logika a przydatny schemat rozumowania, nie mieszaj tego.
(przeczytaj link który sam zamieściłeś)

Ale zgadzam się że pierwsze podejrzenia można skierować na niechętnych Bednarzowi kibiców. Natomiast nie wiem czemu niby SKWK miałby za tym stać?

Co SKWK miałby tym zyskać?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 17.07.2014, 22:26
Momentami mam wrażenie że zalatuje tu ruską propagandą...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.07.2014, 08:29
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Natomiast nie wiem czemu niby SKWK miałby za tym stać?
Co SKWK miałby tym zyskać?
Ale nie twierdze ze stoją, twierdze ze ponoszą odpowiedzialnosć.

Wątpię że nabazgrał napisy Pan Wawro, natomiast tłumaczenie że SKWK jest 'czyste' jest równie ciekawe jak brak ingerencjii wojsk rosyjskich na Ukrainie. Wszystko zrobiły zielone ludki. Więc kto jest stronnikiem SKWK wierzy w malujące zielone ludki niezależne organizacyjnie od stowarzyszenia ale całkowicie z nim zgodne ideogogicznie.

Co do części merytorycznej - dzięki, będe pamiętać.

KrzychooR napisał(a):Wyświetl post
Momentami mam wrażenie że zalatuje tu ruską propagandą...
Ooo to to Panie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.07.2014 o godz. 08:33.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 22.07.2014, 11:22
Nie wiedziałem gdzie to wkleić, ale chyba tu będzie najlepiej. http://www.pzpn.pl/public/system/fil...APORT_PZPN.pdf

Tyle było psioczenia na nasz stadion a nie wygląda aż tak źle w poszczególnych rankingach. Chyba poniżej "zieleni" nie zeszliśmy.
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.07.2014, 11:41
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiedziałem gdzie to wkleić, ale chyba tu będzie najlepiej. http://www.pzpn.pl/public/system/fil...APORT_PZPN.pdf

Tyle było psioczenia na nasz stadion a nie wygląda aż tak źle w poszczególnych rankingach. Chyba poniżej "zieleni" nie zeszliśmy.
Ocena bufetów/punktów gastronomicznych najwyższa w całej lidze? Wolne żarty.

To jak to musi wyglądać na innych stadionach
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 22.07.2014, 12:25
Na pewno mamy maxa za "zarządzanie kolejkami kibiców ustawiających się przed bufetami" i "dostępny asortyment"
Chyba oceniali tylko bufety dla vipów.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.07.2014, 12:31
Jak to wygląda na innych stadionach można dowiedzieć się jeżdząc na wyjazdy. Nie dziwi więc tak dobra ocena naszego stadionu w tej kwesti.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 22.07.2014, 13:49
Nawet starsze zachodnie stadiony mogą się schować przy Tym co jest u Nas.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.07.2014, 12:04
Ciekawe gdzie są obecnie Ci dziennikarze i kibice, którzy nazywali stadion Wisły " Budą dla psa".

Przypomnę, ze w/g ich badań opinii oraz rankingów, stadion Wisły zajął ostatnie miejsce w Polsce. Czy stać ich będzie teraz na przeprosiny Czy ktoś wyrówna straty wizerunkowe Wiśle

Profesjonalny ranking wskazuje na miejsce Wisły na podium, powyżej stadionu marzeń z Łazienkowskiej, pod każdym względem, nawet obsługi dziennikarzy czy kibiców.

Mówię wypad ze stadionu Wisły, wszystkim ignorantom a zwłaszcza szydercom, stawiającym swoje prywatne estetyczne gusty nad jakość wnętrza. Ja tam wolę moją Wisłę za jej wartości a moda przemija szybko i niejednokrotnie po czasie bardziej podziwiamy rzeczy starsze od tej szybko przemijającej mody.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.07.2014 o godz. 12:13.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.07.2014, 06:50
Cytat:
Dotyczy przetargu nieograniczonego p.n.: Wykonanie w systemie zaprojektuj i zbuduj - systemu dostępowego (pomostów technicznych) do daszków czołowych na dachach trybun Miejskiego Stadionu im H. Reymana w Krakowie wraz z montażem (zdemontowanego) poszycia z poliwęglanu daszków czołowych. Znak sprawy 12/VII/2014
Numer ogłoszenia: 245244 - 2014; data zamieszczenia: 22.07.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - roboty budowlane
Więc za niedługo znowu na stadion powrócą daszki
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2014, 07:22
kot napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe gdzie są obecnie Ci dziennikarze i kibice, którzy nazywali stadion Wisły " Budą dla psa".

Przypomnę, ze w/g ich badań opinii oraz rankingów, stadion Wisły zajął ostatnie miejsce w Polsce. Czy stać ich będzie teraz na przeprosiny Czy ktoś wyrówna straty wizerunkowe Wiśle

Profesjonalny ranking wskazuje na miejsce Wisły na podium, powyżej stadionu marzeń z Łazienkowskiej, pod każdym względem, nawet obsługi dziennikarzy czy kibiców.

Mówię wypad ze stadionu Wisły, wszystkim ignorantom a zwłaszcza szydercom, stawiającym swoje prywatne estetyczne gusty nad jakość wnętrza. Ja tam wolę moją Wisłę za jej wartości a moda przemija szybko i niejednokrotnie po czasie bardziej podziwiamy rzeczy starsze od tej szybko przemijającej mody.
Szczególnie chciałbym z nimi porozmawiać np w warunkach zimowych jak stoją na tych swoich wy....owach pod trybunami gdzie pół ściany nie ma. U nas full wypas fajne wnętrza, dużo miejsca i komfortowe warunki.

Ale jakiś matoł zaczął nadawać reszta podchwyciła i wszystko źle.

Są problemy z przestrzenią komercyjną jednak sądzę że one wynikają w dużej mierze z podejścia SA do tego aspektu i braku profesjonalizmu w klubie który eufemistycznie powiem nie pomaga.

Tyle złego zostało powiedziane i napisane że niestety straty wtedy poniesione są dziś nie do odrobienia.

Zresztą dla mnie ta sytuacja jest analogiczna z ZIO w Krakowie. Też zakłamano sytuację do granic przyzwoitości a później efekt było widać w głosowaniu, dla mnie osobiście okłamanych i zmanipulowanych ludzi.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.07.2014, 08:55
Nasz stadion ma przede wszystkim fatalny PR a wszystko przez takie akcje jak uszkodzony dach czy pękające szyby media to podłapują i wyolbrzymiają. Oczywiście swoje wady( nawet wiele) ma ale jest dużo lepiej niż sie zapowiadało zaraz po oddaniu. Problem polega na tym że stadion ma opinie jaką ma wygląda jak wygląda a te dwie kwestie sprawiają że mało która firma chce być z nim kojarzona

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 30.07.2014, 09:38
Problemem tego stadionu głównie jest wygląd z zewnątrz a dokładnie surowy beton.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2014, 12:51
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Są problemy z przestrzenią komercyjną jednak sądzę że one wynikają w dużej mierze z podejścia SA do tego aspektu i braku profesjonalizmu w klubie który eufemistycznie powiem nie pomaga.
To żart, rozumiem? Postawa SA swoją drogą, ale wypadałoby troszkę realnie spojrzeć na obiekt, o którym mówimy.

Wciąż nie daje Ci do myślenia sytuacja, w której miastu, będącemu:
- inwestorem,
- właścicielem,
- operatorem
obiektu nie opłaca się przenieść swoich wydziałów do przestrzeni biurowej stadionu, bo koszty wynajmu i utrzymania przestrzeni biurowej gdzie indziej są wielokrotnie niższe?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 30.07.2014, 13:09
rav napisał(a):Wyświetl post
To żart, rozumiem? Postawa SA swoją drogą, ale wypadałoby troszkę realnie spojrzeć na obiekt, o którym mówimy.

Wciąż nie daje Ci do myślenia sytuacja, w której miastu, będącemu:
- inwestorem,
- właścicielem,
- operatorem
obiektu nie opłaca się przenieść swoich wydziałów do przestrzeni biurowej stadionu, bo koszty wynajmu i utrzymania przestrzeni biurowej gdzie indziej są wielokrotnie niższe?
Trochę źle to ująłem.

Chodzi mi bardziej o takie podejście jak zaprezentowały parchy. Zaangażowali się na etapie projektów i wykonawstwa. Wiedzieli czym dysponują, jak chcą to zagospodarować ogólnie mieli biznes plan na to miejsce.

SA a wcześniej SSA u nas miała na temat centralnie wyjebane, nawet na sprawy dla nich bardzo ważne.

Dziś dochodzi do tego bardzo zły PR wokół tego budynku i mamy pełny obraz.

Jasne że miasto jest głównym winowajcą tego stanu rzeczy jednak od podmiotu który z budynku miał głównie korzystać osobiście wymagam więcej.

Realnie uważam że budynek nie jest tak zły jak to się próbuje przedstawić. Brakuje w działaniach jednak zęba aby temat ruszyć w dobrym kierunku a może nawet nie zęba a samych działań.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 11.08.2014, 14:44
Stadion Wisły do remontu napisał(a):
Urzędnicy ZIKiT biorą się za modernizację stadionu Wisły. Uzupełniony będzie brakujący fragment dachu, wykonawca zamontuje też specjalny podest technologiczny do odśnieżania paneli.

W lutym tego roku pracownicy Zarządu Infrastruktury Komunalnej i Transportu poinformowali, że muszą zdemontować część dachu na stadionie Wisły. Okazało się, że konstrukcja zagraża bezpieczeństwu kibiców siedzących na pierwszych miejscach trybun.

ZIKiT przystępuje do remontu

Urzędnicy dopiero w tym miesiącu postanowili zlikwidować usterkę i rozpisali przetarg na wykonawcę projektu i prac. – Wykonany ma być podest technologiczny, z którego będzie można odśnieżać, jeśli zajdzie taka potrzeba, panele dachowe – mówi w rozmowie z LoveKraków.pl Michał Pyclik z ZIKiT. – Jeśli dojdzie do oblodzenia lub będzie zalegać większa warstwa ściegu, to administrator obiektu zyska możliwość odśnieżania – dodaje.

Oprócz specjalnej konstrukcji uzupełnione będą daszki, które pracownicy miejskiej jednostki musieli zdemontować na początku bieżącego roku. – Po remoncie nie będzie problemu z zacinającym deszczem lub śniegiem.

Wykonawca będzie musiał udzielić trzyletniej gwarancji na swoje prace. Roboty mają zakończyć się do końca października. Koszt prac szacowany jest na 300-400 tysięcy złotych.

Szyby do wymiany

Remontowany ma być nie tylko dach stadionu. Na swoją kolej czeka osiem pękniętych szyb. Rozstrzygnięcie sprawy komplikuje się przez spór pomiędzy firmą ubezpieczeniową obsługującą ZIKiT a budowniczym stadionu. – Jeden z drugim mówią co innego – komentuje Pyclik.
http://lovekrakow.pl/aktualnosci/sta...ontu_6583.html
Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.09.2014, 13:20
Nikt nie chce naprawić dachu na stadionie Wisły

Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3559357,nikt-nie-chce-naprawic-dachu-na-stadionie-wisly,id,t.html
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 04.09.2014, 16:46
Od następnego meczu 3-ligowe rezerwy Wisły Kraków występować będą na stadionie Dalinu Myślenice.

- W Krakowie płaciliśmy 4 tys. za wynajem stadionu, a nie mogliśmy mieć przychodów z biletów. Na stadionie Dalinu będzie można sprzedawać bilety. Myślenice obecnie nie mają piłki nożnej, chcielibyśmy aby Myślenice stały się takim wiślackim miastem. Jest tam bardzo dużo kibiców Wisły i przychylny klimat - powiedział prezes Wisły, Ludwik Miętta-Mikołajewicz.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 04.09.2014, 18:43
Pewnie pomylił ktoś termin przyjmowania ofert i jego Szwagier nie zdążył wysłać oferty.
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.09.2014, 21:32
Zlozyl ktos oferty 9 września w przetargu?
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.09.2014, 11:33
http://zikit.krakow.pl/sprawy-urzedo...rawy-20vii2014

Postępowanie przeprowadzono w trybie przetargu nieograniczonego.
45.26.00.00-7 (Roboty w zakresie konstrukcji dachowych i inne podobne roboty
specjalistyczne)
45.26.10.00-4 (Wykonywanie pokryć i konstrukcji dachowych oraz podobne roboty)
Termin wykonania zamówienia: do 31.10.2014r.
Wybrano ofertę:
Iwona Radwańska Firma Usługowo-Budowlana DECO
ul. Żwirki i Wigury 29, 31-465 Kraków
Cena : 299.000,00 zł brutto
Jazda! Jazda! Jazda! Biała Gwiazda!
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 01.10.2014, 07:44
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...acic,id,t.html

Czy ktoś w końcu za to beknie? Od siebie dodam (z góry przepraszam jak ktoś już o tym pisał), że w trakcie meczu z Legią włączył się alarm pożarowy - pani Janina Magnetofon informowała że należy bez paniki opuścić stadion. Ta informacja ogłaszana była przez kilka minut i nikt nie był w stanie tego ogarnąć. Stewardzi też byli zdezorientowani. Całe szczęście, że panika nie wybuchła. Niech ta szopka się już skończy a winnych uwalić, bo wstyd jak nie powiem co...
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 01.10.2014, 15:41
Nie!, jak już mają nowy budować to może jakoś ładniejszy? Chociaż trochę?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów