The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2014, 15:31
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
SKWK wywolalo ten konflikt wiec sila rzeczy jest utozsamiane, ze wszystkimi akcjami przeciwko Bednarzowi.
Zachowujecie się jak Ruscy w sprawie Ukrainie czyli niby jestesmy z boku co zlego to nie my ale w sumie to dzialania separatystow sa im na reke.
Brakiem potępienia i odcięcia od takich akcji dajecie na nie ciche przyzwolenie. To nie jest zwykle nabazgranie napisu
na murze/bloku i każdy kto twierdzi inaczej udaje idiotę.
A wy się zachowujecie jak USA które prowokując dąży do konfrontacji, bo żeby ukryć wysokie zadłużenie

Ide po popcorn, bo debata świetna!

Ostatnio edytowane przez palikot : 17.07.2014 o godz. 15:39.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.07.2014, 15:31
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
nie przeprosić, ale potępić. Dokładnie taki sams nonsens...

to samo tyczy się potępienia, jak i przeprosiń. Gdyby SKWK to zrobiła, to by musiała przy byle gównie potępiac i przepraszać w przyszłości.

Naprawdę żal mi was.
A czemu Tobie jest mnie żal? Bo patrze na sprawę trochę szczerzej niż ty? Dziwne.

SKWK rozpoczęło akcje "Cala Wisła...", tak? No to nic dziwnego, że są im przypisywane takie akcje.

Ja wiem, tak jak i 99% osób wie, że nawet jak to zrobili członkowie SKWK to zapewne tacy "niskiego szczebla" i bez przyzwolenia/zlecenia góry. Ot taka samowolna akcja małolatów żeby było czym się później chwalić przed kolegami.

Problem w tym, ze SKWK powinno wydać oświadczenie (może jeszcze to zrobią, kto wie), że potępiają takie zachowania, że owszem może i mają cel usunięcia Bednarza tak niszczenie bazy treningowej ich ukochanego klubu jest niedopuszczalne blablabla.

Jestem pewien, ze jak Bednarz w końcu odejdzie (a w końcu na szczęście to się stanie) to SKWK będzie pierwsze do wydawania oświadczeń jak to nie rozprawili się z największym szkodnikiem w historii klubu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 17.07.2014, 15:36
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
SKWK wywolalo ten konflikt wiec sila rzeczy jest utozsamiane, ze wszystkimi akcjami przeciwko Bednarzowi.
Zachowujecie się jak Ruscy w sprawie Ukrainie czyli niby jestesmy z boku co zlego to nie my ale w sumie to dzialania separatystow sa im na reke.
Brakiem potępienia i odcięcia od takich akcji dajecie na nie ciche przyzwolenie. To nie jest zwykle nabazgranie napisu
na murze/bloku i każdy kto twierdzi inaczej udaje idiotę.
Jade sobie ulica widze napis bednarz ....-pewnie SKWK
Ide nastepna ulica bednarz cwel-mysle pewnie SKWK

Ludzie ogarnijcie się...zakazdy taki wrzut SKWK maprzepraszac i pisać dementi ze to nie oni,kazdy może sobie kupic puszke spreyu i pisać co wymyśli...
Już był jeden gość w Wisle co dementowal nawet swoje dementi...

Teraz bednarz obiera taktykę "na pokrzywdzonego" i "walczącego z ustrojem"
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 17.07.2014, 15:36
O jezu mogliby nawet nakłamać w tym oświadczeniu, ze to nie oni, tak samo o racach, przecież i tak nikt nigdy sprawców nie zidentyfikuje, żeby móc sprawdzić czy to oni, czy nie. Dajcie spokój już prosze was
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 17.07.2014, 15:39
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post

PS. Biedronka odpada...a i wcale się nie zdziwie jak nie ma zadnego Ferrari czy tam banku...
No ja nie wiem czy nie ma. Jeronimo Martins" informujemy, że nie potwierdzamy informacji o sponsorowaniu klubu Wisła Kraków przez markę Biedronka.". Informacja, ze sie czegos nie potwierdza jest dosc dziwna. Jakby bylo napisane "zaprzeczamy" ze prwadzimy negocjacje to bym zrozumial..
Rowniez informacja Wisly, ze nie prowadzi negocjacji jest oczywista. Negocjacje jak coś prowadzi UFA Sports. Generalnie pozyjemy zobaczymy
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.07.2014, 15:40
milosz napisał(a):Wyświetl post
A co do potępiania nie za swoje czyny, to jeśli SKWK nie potępiło zajęcia Krymu, to też za to odpowiada (!?)
czyli co , pseudokibice zdewastowali ośrodek treningowy Wisły Kraków , a Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków to nic nie obchodzi ?

jakby ktoś nam spalił stadion to też w sumie ch** ich to obchodzi ? niech sobie go spalą

jeszcze te porównania dewastacji naszej bazy do krymu, co ma jedno do drugiego?! dobrze się czujecie?

nie przeprosić, ale potępić. Dokładnie taki sams nonsens...

to samo tyczy się potępienia, jak i przeprosiń. Gdyby SKWK to zrobiła, to by musiała przy byle gównie potępiac i przepraszać w przyszłości.

Naprawdę żal mi was.
potępić = przeprosić

NIE - gdyby SKWK potępiła wczorajsze incydenty i się od nich stanowczo odcięła to miała by święty spokój. A gdyby jeszcze dopisała że postara się znaleźć sprawców tego zdarzenia to sam bym ich tutaj wychwalał za racjonalne i słuszne działania.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2014, 15:42
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem, tak jak i 99% osób wie, że nawet jak to zrobili członkowie SKWK to zapewne tacy "niskiego szczebla" i bez przyzwolenia/zlecenia góry. Ot taka samowolna akcja małolatów żeby było czym się później chwalić przed kolegami.
Wy naprawdę jesteście ułomni.

Będzie krótko: SKWK nie skupia wszystkich kibiców Wisły. SKWK nie jest tożsame z WSH.

Niedługo jak komuś skroją szalik albo ktoś na mieście dostanie w lampę to winne tez będzie SKWK.

Oni naprawdę nie muszą się odcinać od każdej głupiej akcji, chuligańskiego wybryku etc. Ułomnych i tak nie przekonają. Mogą najwyżej Jacusiowi wytoczyć proces o zniesławienie, który ten przegra, bo nie ma absolutnie żadnych przesłanek żeby łączyć członków SKWK z graffiti na ścianie. Tyle, że to potrwa kilka lat, do tego czasu o łysej pale w Wiśle wszyscy już zapomną.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 17.07.2014, 15:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Wy naprawdę jesteście ułomni.

Będzie krótko: SKWK nie skupia wszystkich kibiców Wisły. SKWK nie jest tożsame z WSH.

Niedługo jak komuś skroją szalik albo ktoś na mieście dostanie w lampę to winne tez będzie SKWK.

Oni naprawdę nie muszą się odcinać od każdej głupiej akcji, chuligańskiego wybryku etc. Ułomnych i tak nie przekonają. Mogą najwyżej Jacusiowi wytoczyć proces o zniesławienie, który ten przegra, bo nie ma absolutnie żadnych przesłanek żeby łączyć członków SKWK z graffiti na ścianie. Tyle, że to potrwa kilka lat, do tego czasu o łysej pale w Wiśle wszyscy już zapomną.
Na ten moment to Jacuś może wytoczyć proces Tobie bo w którym momencie oskarżył niby SKWK o te malunki?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 17.07.2014, 15:44
Karherop napisał(a):Wyświetl post
czyli co , pseudokibice zdewastowali ośrodek treningowy Wisły Kraków , a Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków to nic nie obchodzi ?

jakby ktoś nam spalił stadion to też w sumie ch** ich to obchodzi ? niech sobie go spalą

jeszcze te porównania dewastacji naszej bazy do krymu, co ma jedno do drugiego?! dobrze się czujecie?

potępić = przeprosić

NIE - gdyby SKWK potępiła wczorajsze incydenty i się od nich stanowczo odcięła to miała by święty spokój. A gdyby jeszcze dopisała że postara się znaleźć sprawców tego zdarzenia to sam bym ich tutaj wychwalał za racjonalne i słuszne działania.
Zdewastowali
Zdewastowac to znaczy "cos zniszczyć"
Tam się pojawily na płachtach napisy ...na płachtach...

Nie widze zadnego syndromu dewastacji...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 17.07.2014, 15:44
Na ten moment to Jacuś może wytoczyć proces Tobie bo w którym momencie oskarżył niby SKWK o te malunki?
Przeczytaj sobie jego wypowiedź (choćby na TWSD). Jednoznacznie sugeruje, że za napisami stoją te same osoby które dyskutowały z RN i tym uzasadnia brak rozmów (których nikt z nim akurat nie prowadzi, ale to drobny szczegół...).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 17.07.2014 o godz. 15:48.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 17.07.2014, 15:46
milosz napisał(a):Wyświetl post
A co do potępiania nie za swoje czyny, to jeśli SKWK nie potępiło zajęcia Krymu, to też za to odpowiada (!?)
Noooooooooooooooo, w końcu..... mamy konsensus.

JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 17.07.2014, 15:47
Zrozum ze jacek wszystkich którzy sa przeciwko niemu wrzuca do jednego worka pod nazwa SKWK bo takie ma pojecie...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 17.07.2014, 15:47
Przeczytaj sobie jego wypowiedź (choćby na TWSD). Jednoznacznie sugeruje, że za napisami stoją te same osoby które dyskutowały z RN.
W którym momencie? Bo ja czytam i nie widze, żeby oskarżał SKWK o cokolwiek poza prowadzeniem akcji "Cała Wisła..." co jest prawdą.

Ponadto od kiedy za sugeruje jest paragraf?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2014, 15:49
Zdewastowali

a myślisz ze takie płachty to ktoś wyprodukował i kupił za ładne oczy?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Zdewastowali

Żadna dewastacja. Mogę ci tak samochód sprejem pomalować?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Ponadto od kiedy za sugeruje jest paragraf?
To jest pomówienie. Tak samo jak oskarżanie SKWK o propagowanie ksenofobii i rasizmu, ale to tak na marginesie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 17.07.2014, 15:52
To jest pomówienie. Tak samo jak oskarżanie SKWK o propagowanie ksenofobii i rasizmu, ale to tak na marginesie.
To już prędzej.

Ale dalej mi nie powiedziałeś w którym miejscu Bednarz oskarża SKWK o te malunki.
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 17.07.2014, 15:54
I to jest wlasnie powod dla ktorego SKWK nie moglo podpisac umowy z klubem w tej wersji w ktorej klub cedowal pelna odpowiedzialnosc za zachowanie kazdego czlowieka, ktory znalazlby sie w okolicach stadionu badz pociagu na wyjazd.

Kogos nieodpowiedzialnego poniosly emocje a niektorzy ochoczo winia SKWK tak jakby to na zarzadzie byla uchwala aby pomazac bandy w osrodku treningowym
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 17.07.2014, 15:55
Żadna dewastacja. Mogę ci tak samochód sprejem pomalować?
Ale nie porównujmy samochodu do płachty...
Ludzie....
Zostaly pomalowane płachty reklamowe...
I nie mowcie mi ze Wisła zaplacila za to żeby owe płachty mogly tam wisieć...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.07.2014, 15:57
A gdyby jeszcze dopisała że postara się znaleźć sprawców tego zdarzenia to sam bym ich tutaj wychwalał za racjonalne i słuszne działania.
chyba Ci się coś popierniczyło. W Polsce to POlicja odpowiada za ściganie wandalizmu czy przestępstw, a nie SKWK....

niektórym to chyba te upały nie służą...

SKWK powinno pozwać tego patałacha do sądu za zniesławienie. I żądać przeprosiń w mediach.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 17.07.2014 o godz. 15:59.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 17.07.2014, 15:58
Ludzie....
Czyli do jakiej kwoty można malować i wtedy będzie spoko, a od jakiej kwoty już niespoko?

I chyba nie zdajesz sobie sprawy ile kosztują takie płachy. Bo myśle, że jakiś starszy samochód idzie za to kupić.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 17.07.2014, 16:01
I chyba nie zdajesz sobie sprawy ile kosztują takie płachy. Bo myśle, że jakiś starszy samochód idzie za to kupić.
chyba sobie żartujesz...
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.07.2014, 16:03
Ludzie....
ale co za różnica co zostało pomalowane. Dewastacja to dewastacja. Jak pomalują elewacje budynku, to też nic wielkiego, bo farba kosztuje 10 zł? To ma zresztą kilka aspektów, wiem, że dla Ciebie taki rynsztokowy język jest naturalny, ale dla wielu osób, które nawet chciałyby być przeciwko Bednarzowi, zapala się w tym momencie lampka ostrzegawcza, że mają "walczyć" o lepszą Wisłę ramię w ramię z półgłówkami.

I tak, to oczywiste - odcięcie się przez SKWK od tej całej akcji byłoby bardzo rozsądne. O ile w ogóle zależy im na jakimkolwiek rozwiązaniu tego całego konfliktu. Bo czy tego chcą czy nie, są utożsamiani z tymi, co to napisali. Bednarz może sobie odejść, ale nie wierze, żeby jego następca palił się do współpracy z ludźmi posługującymi się takim językiem i podejmującymi takie działania.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 17.07.2014, 16:04
chyba sobie żartujesz...
Nie wiem z czego to jest zrobione dokładnie, ale myśle że z 15-20 zł za m2 można liczyć.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2014, 16:08
chyba Ci się coś popierniczyło. W Polsce to POlicja odpowiada za ściganie wandalizmu czy przestępstw, a nie SKWK....
czyli co, jeśli obok ciebie kopią staruszkę to w sumie po co masz reagować, od tego jest policja ?

Nie tępiąc patologii w swoim gronie ( ogólnie przyjętych kibiców Wisły ) dajemy im ciche przyzwolenie. Jeśli SKWK chce być porządną organizacją kibicowską po prostu MUSI potępiać zjawiska na taką skale (jak to ktos powiedział to nie byle blok na osiedlu ale Baza treningowa naszych piłkarzy.

Ludzie....
Ktoś za nie zapłacił. Tyle. Koniec kropka.

Jeśli baner w byle drukarni metr na metr kosztuje 100 zł to wyceń ile będzie kosztować 20 ( czy ile tam jest ) metrów płachty z logiem adidasa

za darmo to można w tym kraju co najwyżej dostać po pysku

PS. Wcale bym się nie zdziwił gdyby P. Cupiał widząc rano te napisy pomyślał sobie ( bo i bądź co bądź jest to prosto myślący człowiek) " Jak ja mam z nimi negocjować, jak oni niszczą moje mienie ?! Po moim trupie" i choćby z tego powodu tak potrzebne jest odcięcie SKWK od tych zjawisk
Ostatnio edytowane przez Karherop : 17.07.2014 o godz. 16:15.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 17.07.2014, 16:14
czyli co, jeśli obok ciebie kopią staruszkę to w sumie po co masz reagować, od tego jest policja ?

Nie tępiąc patologii w swoim gronie ( ogólnie przyjętych kibiców Wisły ) dajemy im ciche przyzwolenie. Jeśli SKWK chce być porządną organizacją kibicowską po prostu MUSI potępiać zjawiska na taką skale (jak to ktos powiedział to nie byle blok na osiedlu ale Baza treningowa naszych piłkarzy.

Ktoś za nie zapłacił. Tyle. Koniec kropka.

Jeśli baner w byle drukarni metr na metr kosztuje 100 zł to wyceń ile będzie kosztować 20 ( czy ile tam jest ) metrów płachty z logiem adidasa

za darmo to można w tym kraju co najwyżej dostać po pysku
Naprawde tak bardzo martwi Ci ten baner
Naprawde jest wiele ważniejszych rzeczy niż on...
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 17.07.2014, 16:19
Naprawde tak bardzo martwi Ci ten baner
Naprawde jest wiele ważniejszych rzeczy niż on...
Nie martwi mnie to że Wisła może stracić na tym 1000 zł, ale to jak ucierpi jej marka, opinia o kibicach, stosunki ze sponsorami i wiele innych rzeczy o których jeszcze nie wiemy.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 17.07.2014, 16:38
Ja słyszałem od ziomków z Myślenic ,ze zrobiła to sprzątaczka, którą zwolnili parę miesięcy temu. Ponoć była bardzo negatywnie nastawiona co do osoby łysego prezesa, trenera też nie lubiła bo nie czyścił butów po treningu gdy wchodził do budynku klubowego. Podpisała się WSH ,żeby zbić milicję i forumowych rozkminiaczy z tropu! Info od pewnych osób!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 17.07.2014, 16:45
Panowie....
Powiedzmy sobie szczerze...
Co bednarz zrobil dla Wisły

Ja Wam powiem co....doprowadzil do tak ogromnego podzialu miedzy kibicami jakiego ten klub nie pamięta,pamietac nie może ponieważ nigdy go na taka skale nie było...
Dlaczego przy każdym innym prezesie który był powiedzmy w przeciągu ostatnich 10 lat nie doszło do takich sytuacji...cos naprawdę jest nie tak...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 17.07.2014, 16:50
Hmmm czyli demolowanie własnego obiektu jest godne pochwały? (abstrahując czy to Bednarz, SKWK, Franek i Jasio, FSB, KGB)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów