|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() Brawo !!! ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
coz ja slysze
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 16.07.2014 o godz. 21:07.
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wie ktoś czemu nie weszły na boisko nowe nabytki? Piech, Szwoch, Budziłek. Przecież ich kupiono właśnie do walki o LM.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
no szkoda ze kmiotki z Irlandii nie dojechali do konca z 1-0 z przyszla wieloletnia potega pilkarska w Polsce , ...mecz do zludzenia przypomina Levadie ...tylko ze bez oberwania chmury nad stadionem ...zimny prysznic dla bufoniady, bo i tak wymecza wynik wyjazdowy niestety
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 16.07.2014 o godz. 21:44.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Te pipki z Warszwy zawsze mają fuksa, ale jak pisałem wcześniej im bez swojego sędziego zupełnie nie idzie. Powinno być 1:3, albo ze 2:0. Pogarda jaką do nich żywię jest wprost niewyobrażalna. Bez przekupstwa mistrza by nie mieli, tylko są mądrzy i robią to od I kolejki, to się i 18pkt uda.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Niech sie ciesza, ze skonczyło sie na remisie bo mogło sie spokojnie skonczyc 0-3
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Panie i Panowie to był kolejny odcinek pod tytułem "Ile wart jest Ekstraklasa? Ile wart jest Mistrz Polski?"
W zagranicznym tłumaczeniu "Pride of Dublin". ![]() Lubię ten wyspiarski futbol. Żeby nie było, że jestem taki mądry to dodam tylko jeszcze jedno pytanie retoryczne: Ile wart jest Wisła, co przyjeżdża na tą Legię i dostaje pięć bramek? ![]() Bagno. Naprawdę byłem w szoku kiedy przeczytałem, że ekstraklasa cieszy się dużo większą oglądalnością od Premier League. Oczywiście w Polsce. Dobrze, że kibice Legii "pojechali" ze swoimi kopaczami. To całe śpiewanie na wszystkich stadionach w Polsce "Jesteśmy z Wami..." jest żenujące. ![]()
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 16.07.2014 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
A już myślałem, że dostanę piękny, jakże niespodziewany prezent urodzinowy od tych dzielnych Brytoli...
No ale jest jeszcze rewanż... ![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szkoda tej bramki straconej w doliczonym czasie ale widać że jak sędziowie nie gwiżdża jak w naszej lidze to i z półamatorami problemy ma "nasz" FC Hollywood
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Po prostu na tym etapie nie ma już słabych drużyn.
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
(jakość sportowa nie jest tu najważniejsza) Belgowie wolą swoją ligę, Węgrzy swoją itd od angielskiej. No może w Irlandii wolą angielską.. A poza tym Cieszą męki Legii, ale pełna radość będzie jak odpadną ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Vaduz gra w szwajcarskiej ekstraklasie wiec dlatego dalem 40% Ruchowi, St. Pats Ath. grali lepiej od Legii czego się nie spodziewałem. Rewanż może być ciekawy. Irlandczycy nie są wcale tacy słabi jak ich malują w mediach. Bajki, że to półamatorzy to tylko w TVP. Pats, Rovers czy Dundalk to poziom dołu naszej ekstraklasy. Prezentują w większości solidny futbol w obronie i potrafią utrzymać się przy piłce. Jak się okazuje to wystarczy by zdominować mistrza Polski na jego stadionie i pechowo zremisować. Choć faktem jest, że budżetowo to nasza 1-2 liga. To pokazuje jak się marnuje pieniądze w ekstraklasie. A transfery Legii to już w ogóle komedia. Lechia w tym sezonie pokaże miejsce Warszawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Oceniając transfery jednych i drugich to 10 do 1 dla Lechii. Liga oczywiście to zweryfikuje, jednak nie zapominaj o bonusach dla Legii - sędziowaniu oraz pełnych gaciach połowy ligowych ogórów gdy przyjeżdżają na Łazienkowską. Mimo wszystko będzie ciekawie i w Dublinie i później w Ekstraklasie. Chociaż odbiegamy już od tematu. Wydaje się, że Legia może wymęczyć awans błyskiem indywidualnym jednej se swoich gwiazdek ale jako zespół St. Pats jest lepszy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Online |
|
|
Heh balonik pękł zanim go dobrze nadmuchano
A coś mi się zdaję,że krawaty w Irlandii się przejadą.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.07.2014 o godz. 15:24.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
Jakie moja przepowiednie względem Legii? Mimo dzisiejszego wyniku i tak pewnie awansują, co da im IV runde el. do LE(w najgorszym razie), gdzie będą rozstawieni. Pozostawie bez komentarza, to sprzyjanie sędziowski Warszawiakom . |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jak dla mnie ten mecz udowodnił jaki to prawdziwy Mistrz z tej Legii.I nie robie tu napinki,bo my tez takim z 2x zostalismy,czyli bardziej dzięki słabosci pozostałych druzyn,ich szczęśliwie ukladajacych sie meczach dla nas,przypadkowemu szczęściu w zdobywanych bramkach i pomyłkom sędziów,a nie dzięki własnej mistrzowskiej formie.
Pewnie to przejdą,ale równie dobrze historia może się powtórzyć jak z Levadią. ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() PS. Do tego, ta sama runda eliminacyjna tych samych rozgrywek, prawie ta sama data (Wisła 15.07; Legia 16. 07) Powód: chyba sie przejde do buka
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 17.07.2014 o godz. 08:19.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Z zaciekawieniem oglądało się polską Barcelonę, polski Bayern, drużynę która zdominuje polską Ekstraklasę na dekady na tle naprawdę mocnego i dobrze zorganizowanego rywala. Napawa optymizmem, że Legia nie dała się stłamsić będącemu w środku sezonu rywalowi i starała się konstruować akcje zaczepne co w końcu udokumentowała strzelonym golem.
Na Berga spadła fala krytyki za to że wystawił w Superpucharze półrezerwowy skład jak się okazuje niesłusznie. To był świetny zabieg - dać odpocząć najlepszym piłkarzom przed arcytrudnym starciem z przybyszami z Zielonej Wyspy – w innym wypadku zwycięski remis z wczoraj nie miał by prawa się zdarzyć a tak mamy świetny wynik i realne szanse na awans do upragnionej III rundy. Prezes Leśnodorski po meczu ze łzami w oczach stwierdził, że jest zbudowany postawą swoich piłkarzy i przy tym zadowolony ze swoich piłkarzy, którzy pokazali, że Legii naprawdę niedużo dzieli od piłkarzy z Wysp, a na Wyspach jest przecież najmocniejsza liga w Europie. Na koniec obowiazkowo dodał: dla przypomnienia oglądaliśmy najlepszy zespół w Polsce, z najlepszą akademią. Tym razem nie wspomniał nic o najlepszych kibicach (na wschód od Wisły oczywiście), gdyż był zdegustowany tym, że trybuny nie doceniły heroicznego boju jego piłkarzy i tego że Żyro i spółka wypruwali sobie żyły na boisku – okrzyki Legia grać k… mać są nie do przyjęcia - stwierdził. Wyraził tylko nadzieję że w Irlandii taka przyśpiewka już się nie będzie niosła po trybunach a jeśli już to po angielsku aby nie deprymowała jego pupili. Pomeczowe wypowiedzi: Kosecki: Dupa blada… ale nie moja Żyro: Wypadek przy pracy… Hadaj: Powieziemy leszczy na wyjeździe… Leśnodorski: Lech ma wąską kadrę a Smudy bym nie zatrudnił… do tego należy pamiętać że w kraju nie mamy konkurencji a nasza akademia jest najlepsza w Europie zachodniej czyli na wschód od Wisły… Berg: Wcale nie jest mi łyso po tym co zaprezentowała Legia… chyba że patrzę w lustro… Saganowski: Na tle rywala wyróżnialiśmy się… moją opalenizną Kuciak: tak to prawda po tym jak po raz kolejny chciałem rozszarpać kolegę z zespołu dostałem od lekarza klubowego skierowanie na badania psychiatryczne… Vrdoljak: Sędziowanie w tym meczu było skandaliczne w Ekstraklasie za taki faul bramkarz rywali dostałby czerwoną kartkę i byłby za to rzut karny mimo tego że faul był przed polem karnym. Do tego Kosecki symulował dziś 8 razy a sędzia zagwizdał tylko raz to jest niedopuszczalne… A tak na poważnie to w rewanżu wzorem z poprzedniego sezonu (L)osersi wymęczą ten awans… |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja jestem ciekawy jak koralikowy prezes zareaguje na ewentualne odpadnięcie już w tej rundzie.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Niestety, ale często ta strzelona bramka w końcówce decyduje o awansie do następnej rundy.
Chociaż... czy Legia jest wstanie tam strzelić dwa gole i stracić maksimum 1? Szanse awansu oceniam 50-50. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Bo Lechia zawsze ma jeden cel, gra o mistrza!![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ludogorets wczoraj 4-0 na luziku pokonał podobny zespół .....bez wielkiej kasy też można dobrze sie w pucharach prezentować.
Berg im wmówił mentalność zwycięzców i chyba dlatego nie biegali. Słabi grajkowie z bardzo dużymi kontraktami i pięknymi fryzurami , tak można podsumować nasz FC Hollywood
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.07.2014 o godz. 10:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Legia. Kolejny przykład polskiego rozmachu w budowie drużyny na europejskie puchary. Zewsząd docierają do mnie informacje o tych 100 mln zł dochodu, wielkich pieniądzach, sponsorach walących drzwiami i oknami i jak to ta Legia nie dominuje. I co z tego wynika? Gówno. Legia wychodzi w pierwszym meczu el. LM w ataku dziadzią Saganowskim. Komedia.
Zero ambicji, zero zdecydowania. Największe nazwiska w rubryce transferów do klubu to Piech i Lewczuk. Z czym do Europy? Nie powiem, żeby powielanie przez Legię polskiego schematu "walki o Ligę Mistrzów" szczególnie mnie martwiło ale to już robi się nudne. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pamiętam jak za początków pana Cupiała w Wiśle nie płacono tak wysokich kontraktów jak w ostatnich latach to potrafiliśmy ograć Trabzonsor 5-1, Walijski Newton 7-0,Maribor 3-0 czy zremisować z Parmą która potem zdobyła puchar uefa -1998/99
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.07.2014 o godz. 11:31.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|