The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2014, 20:49

Brawo !!!
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.07.2014, 21:00
coz ja slysze gwizdy najlepszych kibicow w polsce na swoja polska Barcelone ? niemozliwe ..... a swoja droga, warszawska druzyna i tak przejdzie ale milo patrzyc jak polskie gwiazdorstwo i pycha , przegrywa i meczy sie z pol-amatorami i pasterzami irlandzkimi ...wymecza jak z tymi norwegami i rok temu ......wjazdy na Lechie w meczu pucharowym myslalem ze tylko parchate frajerstwo moze tak robic, ktos napisze co tak ich zabolalo
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 16.07.2014 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.07.2014, 21:33
Wie ktoś czemu nie weszły na boisko nowe nabytki? Piech, Szwoch, Budziłek. Przecież ich kupiono właśnie do walki o LM.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.07.2014, 21:38
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
coz ja slysze gwizdy najlepszych kibicow w polsce na swoja polska Barcelone ? niemozliwe ..... a swoja droga, warszawska druzyna i tak przejdzie ale milo patrzyc jak polskie gwiazdorstwo i pycha , przegrywa i meczy sie z pol-amatorami i pasterzami irlandzkimi ...wymecza jak z tymi norwegami i rok temu ......wjazdy na Lechie w meczu pucharowym myslalem ze tylko parchate frajerstwo moze tak robic, ktos napisze co tak ich zabolalo
Legia grać ....a mac... chyba to Ci się pomyliło z Lechią
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 16.07.2014, 21:41
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
Legia grać ....a mac... chyba to Ci się pomyliło z Lechią
no szkoda ze kmiotki z Irlandii nie dojechali do konca z 1-0 z przyszla wieloletnia potega pilkarska w Polsce , ...mecz do zludzenia przypomina Levadie ...tylko ze bez oberwania chmury nad stadionem ...zimny prysznic dla bufoniady, bo i tak wymecza wynik wyjazdowy niestety
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 16.07.2014 o godz. 21:44.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 16.07.2014, 21:42
Te pipki z Warszwy zawsze mają fuksa, ale jak pisałem wcześniej im bez swojego sędziego zupełnie nie idzie. Powinno być 1:3, albo ze 2:0. Pogarda jaką do nich żywię jest wprost niewyobrażalna. Bez przekupstwa mistrza by nie mieli, tylko są mądrzy i robią to od I kolejki, to się i 18pkt uda.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.07.2014, 21:43
Niech sie ciesza, ze skonczyło sie na remisie bo mogło sie spokojnie skonczyc 0-3
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2014, 21:51
Panie i Panowie to był kolejny odcinek pod tytułem "Ile wart jest Ekstraklasa? Ile wart jest Mistrz Polski?"
W zagranicznym tłumaczeniu "Pride of Dublin".

Lubię ten wyspiarski futbol.

Żeby nie było, że jestem taki mądry to dodam tylko jeszcze jedno pytanie retoryczne: Ile wart jest Wisła, co przyjeżdża na tą Legię i dostaje pięć bramek?

Bagno.

Naprawdę byłem w szoku kiedy przeczytałem, że ekstraklasa cieszy się dużo większą oglądalnością od Premier League. Oczywiście w Polsce.

Dobrze, że kibice Legii "pojechali" ze swoimi kopaczami. To całe śpiewanie na wszystkich stadionach w Polsce "Jesteśmy z Wami..." jest żenujące.

Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 16.07.2014 o godz. 21:53.
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 16.07.2014, 21:54
A już myślałem, że dostanę piękny, jakże niespodziewany prezent urodzinowy od tych dzielnych Brytoli...

No ale jest jeszcze rewanż...
Największym szczęściem jest mieć pasję...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 16.07.2014, 22:07
szkoda tej bramki straconej w doliczonym czasie ale widać że jak sędziowie nie gwiżdża jak w naszej lidze to i z półamatorami problemy ma "nasz" FC Hollywood
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 16.07.2014, 22:15
Po prostu na tym etapie nie ma już słabych drużyn.
..
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 16.07.2014, 22:19
tofik napisał(a):Wyświetl post
Post miesiąca jak nic
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.07.2014, 22:22
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę byłem w szoku kiedy przeczytałem, że ekstraklasa cieszy się dużo większą oglądalnością od Premier League. Oczywiście w Polsce.:
Ty to na poważnie teraz odkryłeś? NC+ zarabia tylko dzięki lidze polskiej a nie razem wziętych angielskiej, hiszpańskiej czy francuskiej. Po prostu ludzie w Polsce lubią polską kopaną buraczaną ligę bez względu na jakość. I zaskoczę cię tak jest w większości krajów że wolą swoje nawet badziewne ligi niż zagraniczne nawet najlepsze
(jakość sportowa nie jest tu najważniejsza)
Belgowie wolą swoją ligę, Węgrzy swoją itd od angielskiej. No może w Irlandii wolą angielską..

A poza tym
Cieszą męki Legii, ale pełna radość będzie jak odpadną
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.07.2014, 22:30
Vaduz gra w szwajcarskiej ekstraklasie wiec dlatego dalem 40% Ruchowi, St. Pats Ath. grali lepiej od Legii czego się nie spodziewałem. Rewanż może być ciekawy. Irlandczycy nie są wcale tacy słabi jak ich malują w mediach. Bajki, że to półamatorzy to tylko w TVP. Pats, Rovers czy Dundalk to poziom dołu naszej ekstraklasy. Prezentują w większości solidny futbol w obronie i potrafią utrzymać się przy piłce. Jak się okazuje to wystarczy by zdominować mistrza Polski na jego stadionie i pechowo zremisować. Choć faktem jest, że budżetowo to nasza 1-2 liga. To pokazuje jak się marnuje pieniądze w ekstraklasie. A transfery Legii to już w ogóle komedia. Lechia w tym sezonie pokaże miejsce Warszawie.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.07.2014, 22:53
Oceniając transfery jednych i drugich to 10 do 1 dla Lechii. Liga oczywiście to zweryfikuje, jednak nie zapominaj o bonusach dla Legii - sędziowaniu oraz pełnych gaciach połowy ligowych ogórów gdy przyjeżdżają na Łazienkowską. Mimo wszystko będzie ciekawie i w Dublinie i później w Ekstraklasie. Chociaż odbiegamy już od tematu. Wydaje się, że Legia może wymęczyć awans błyskiem indywidualnym jednej se swoich gwiazdek ale jako zespół St. Pats jest lepszy.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.07.2014, 23:23
Heh balonik pękł zanim go dobrze nadmuchano

A coś mi się zdaję,że krawaty w Irlandii się przejadą.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 17.07.2014 o godz. 15:24.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.07.2014, 00:31
tofik napisał(a):Wyświetl post
Są.
Nasze.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.07.2014, 01:14
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
To jest tylko Lichtenstein, tym bardziej że 2 lata temu ograli wspomniany zespół z Macedonii! To, że spadają w rankingu nie oznacza że mamy się bać lichtensteinu (w sensie Ruch). Z takim podejściem nie dziwie się, że dajemy dupy. Gdzie Cię obraziłem? Ty twierdzisz, że znasz się na piłce? Sugeruj się dalej rankingami, one na pewno odzwierciedlają klasę każdej drużyny. hahaha
Dla mnie to niech wszyscy przechodzą, oby tylko te Twoje "przepowiednie" sprawdziły się względem Legi i żeby ojebali.
Legia jest słaba i daje jej maks 3 rundę. Uważam, że kadrę ogólnie mają silną. Jednak gdy my jesteśmy zdrowi, bez kontuzji możemy ich ograć bo mamy może i nawet silniejszą pierwszą jedenastkę. A teraz widać po wyniku 0-1, że to sędziowie wygrali mistrza.
O czym ty w ogóle mówisz? Vaduz gra w ekstraklasie szwajcarskiej. Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Rankingi sa odzwierciedleniem rzeczywistości...jak się dostaje w dupe, to się nie zdobywa punktów i się spada. Jeśli ktoś jest dobry, to zdobywa punkty i pnie się w góre. Bardzo prosta i logiczna zależność. O bojaźni nigdzie nie pisze...mowie tylko o trzeźwej ocenie naszych zespołów i ogolnie o całej(dramatycznej) lidze.
Jakie moja przepowiednie względem Legii? Mimo dzisiejszego wyniku i tak pewnie awansują, co da im IV runde el. do LE(w najgorszym razie), gdzie będą rozstawieni.
Pozostawie bez komentarza, to sprzyjanie sędziowski Warszawiakom . Ktos z dużymi kompleksami mogl cos takiego napisac i niezbyt dokładnie ogladajacy polska lige .
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.07.2014, 07:38
Jak dla mnie ten mecz udowodnił jaki to prawdziwy Mistrz z tej Legii.I nie robie tu napinki,bo my tez takim z 2x zostalismy,czyli bardziej dzięki słabosci pozostałych druzyn,ich szczęśliwie ukladajacych sie meczach dla nas,przypadkowemu szczęściu w zdobywanych bramkach i pomyłkom sędziów,a nie dzięki własnej mistrzowskiej formie.
Pewnie to przejdą,ale równie dobrze historia może się powtórzyć jak z Levadią.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 17.07.2014, 08:05
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Pewnie to przejdą,ale równie dobrze historia może się powtórzyć jak z Levadią.
Historia już sie powtarza, wymęczone 1-1 u siebie po tym jak przegrywało sie przez większość meczu, kelnerzy z Irlandii strzelają bramkę w 38 minucie(Levadia w 40), bramka na wagę remisu strzelona w 90 minucie. Tylko deszczu wczoraj brakowało, rewanż może być arcy ciekawy

PS. Do tego, ta sama runda eliminacyjna tych samych rozgrywek, prawie ta sama data (Wisła 15.07; Legia 16. 07)
Powód: chyba sie przejde do buka
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 17.07.2014 o godz. 08:19.

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.07.2014, 08:30
Z zaciekawieniem oglądało się polską Barcelonę, polski Bayern, drużynę która zdominuje polską Ekstraklasę na dekady na tle naprawdę mocnego i dobrze zorganizowanego rywala. Napawa optymizmem, że Legia nie dała się stłamsić będącemu w środku sezonu rywalowi i starała się konstruować akcje zaczepne co w końcu udokumentowała strzelonym golem.

Na Berga spadła fala krytyki za to że wystawił w Superpucharze półrezerwowy skład jak się okazuje niesłusznie. To był świetny zabieg - dać odpocząć najlepszym piłkarzom przed arcytrudnym starciem z przybyszami z Zielonej Wyspy – w innym wypadku zwycięski remis z wczoraj nie miał by prawa się zdarzyć a tak mamy świetny wynik i realne szanse na awans do upragnionej III rundy.

Prezes Leśnodorski po meczu ze łzami w oczach stwierdził, że jest zbudowany postawą swoich piłkarzy i przy tym zadowolony ze swoich piłkarzy, którzy pokazali, że Legii naprawdę niedużo dzieli od piłkarzy z Wysp, a na Wyspach jest przecież najmocniejsza liga w Europie. Na koniec obowiazkowo dodał: dla przypomnienia oglądaliśmy najlepszy zespół w Polsce, z najlepszą akademią. Tym razem nie wspomniał nic o najlepszych kibicach (na wschód od Wisły oczywiście), gdyż był zdegustowany tym, że trybuny nie doceniły heroicznego boju jego piłkarzy i tego że Żyro i spółka wypruwali sobie żyły na boisku – okrzyki Legia grać k… mać są nie do przyjęcia - stwierdził. Wyraził tylko nadzieję że w Irlandii taka przyśpiewka już się nie będzie niosła po trybunach a jeśli już to po angielsku aby nie deprymowała jego pupili.

Pomeczowe wypowiedzi:
Kosecki: Dupa blada… ale nie moja
Żyro: Wypadek przy pracy…
Hadaj: Powieziemy leszczy na wyjeździe…
Leśnodorski: Lech ma wąską kadrę a Smudy bym nie zatrudnił… do tego należy pamiętać że w kraju nie mamy konkurencji a nasza akademia jest najlepsza w Europie zachodniej czyli na wschód od Wisły…
Berg: Wcale nie jest mi łyso po tym co zaprezentowała Legia… chyba że patrzę w lustro…
Saganowski: Na tle rywala wyróżnialiśmy się… moją opalenizną
Kuciak: tak to prawda po tym jak po raz kolejny chciałem rozszarpać kolegę z zespołu dostałem od lekarza klubowego skierowanie na badania psychiatryczne…
Vrdoljak: Sędziowanie w tym meczu było skandaliczne w Ekstraklasie za taki faul bramkarz rywali dostałby czerwoną kartkę i byłby za to rzut karny mimo tego że faul był przed polem karnym. Do tego Kosecki symulował dziś 8 razy a sędzia zagwizdał tylko raz to jest niedopuszczalne…

A tak na poważnie to w rewanżu wzorem z poprzedniego sezonu (L)osersi wymęczą ten awans…
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 17.07.2014, 08:38
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Są.
Nasze.

Ja sądzę, że akurat dobrze gdyby o tym wiedzieli Irlandczycy, bo zagrali z Legią zbyt bojaźliwie.

Powinno być 3-0 i właśnie w takim stosunku typuję ich wygraną u siebie.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.07.2014, 08:51
Ja jestem ciekawy jak koralikowy prezes zareaguje na ewentualne odpadnięcie już w tej rundzie.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.07.2014, 08:51
Niestety, ale często ta strzelona bramka w końcówce decyduje o awansie do następnej rundy.
Chociaż... czy Legia jest wstanie tam strzelić dwa gole i stracić maksimum 1?
Szanse awansu oceniam 50-50.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 17.07.2014, 09:15
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego Lechia ma pokazać miejsce Warszawie?
Nie mów, że Lechia ma taki silny skład. Kupili kilku młodych zdolnych. To by było na tyle. Maks ich możliwość to 3 miejsce.
przypomnę ci tego posta na koniec sezonu, póki co nie widziałem jeszcze gry Kacajeva, Ribeiro i Możdżenia ale już mogę powiedzieć że pozostali z miejsca mogą wskoczyć do pierwszej "11" i dać ten skok jakościowy. 37 kolejek a decydować będzie ostatnie 7 w grupie mistrzowskiej.. niby potrzebne jest zgranie ale to już powinno być po pierwszej części sezonu zasadniczego.. o dziwo w sparingach zaczęło to już działać patrząc na ilość czasu który mieli. Możliwości to Lechia obecnie ma na walkę o mistrza, resztę zweryfikuje boisko. Bo Lechia zawsze ma jeden cel, gra o mistrza!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.07.2014, 09:52
Ludogorets wczoraj 4-0 na luziku pokonał podobny zespół .....bez wielkiej kasy też można dobrze sie w pucharach prezentować.

Berg im wmówił mentalność zwycięzców i chyba dlatego nie biegali.

Słabi grajkowie z bardzo dużymi kontraktami i pięknymi fryzurami , tak można podsumować nasz FC Hollywood
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.07.2014 o godz. 10:49.
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 17.07.2014, 10:13
Tak patrzę na kadrę Legii i dalej nie za bardzo mają kim straszyć w przeciwieństwie do Wisły z 2011, Iliev, Melikson, Małecki - każdy innej charakterystyki
Pewnie awansują do 3 rundy, ale samym Radovicem to nic nie zdziałają
.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.07.2014, 10:40
Legia. Kolejny przykład polskiego rozmachu w budowie drużyny na europejskie puchary. Zewsząd docierają do mnie informacje o tych 100 mln zł dochodu, wielkich pieniądzach, sponsorach walących drzwiami i oknami i jak to ta Legia nie dominuje. I co z tego wynika? Gówno. Legia wychodzi w pierwszym meczu el. LM w ataku dziadzią Saganowskim. Komedia.

Zero ambicji, zero zdecydowania. Największe nazwiska w rubryce transferów do klubu to Piech i Lewczuk. Z czym do Europy? Nie powiem, żeby powielanie przez Legię polskiego schematu "walki o Ligę Mistrzów" szczególnie mnie martwiło ale to już robi się nudne.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 17.07.2014, 11:04
Arked napisał(a):Wyświetl post
Legia. Kolejny przykład polskiego rozmachu w budowie drużyny na europejskie puchary. Zewsząd docierają do mnie informacje o tych 100 mln zł dochodu, wielkich pieniądzach, sponsorach walących drzwiami i oknami i jak to ta Legia nie dominuje. I co z tego wynika? Gówno. Legia wychodzi w pierwszym meczu el. LM w ataku dziadzią Saganowskim. Komedia.

Zero ambicji, zero zdecydowania. Największe nazwiska w rubryce transferów do klubu to Piech i Lewczuk. Z czym do Europy? Nie powiem, żeby powielanie przez Legię polskiego schematu "walki o Ligę Mistrzów" szczególnie mnie martwiło ale to już robi się nudne.
Legia ma budżet w wysokości około 100 baniek, ale co z tego skoro ma wielkie problemy z pokonaniem drużyny, której budżet może oscylować wokół 3 mln euro lub mniej. Dobrym przykładem niech będzie Victoria Pilzno, kiedy grała w LM miała budżet 10 mln euro. To pokazuje, że dobrą drużynę można zrobić niekoniecznie mają wielki budżet.

AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ludogorets wczoraj 4-0 na luziku pokonał podobny zespół .....bez wielkiej kasy też można dobrze sie w pucharach prezentować.

Berg im wmówił mentalność zwycięzców i chyba dlatego nie biegali.

Słabi grajkowie z bardzo dużymi kontraktami i pięknymi fryzurami , tak można podsumować nasz FC Hollywood
Dlatego akurat w Wiśle podoba mnie się to, że zawodnicy nie mogą zarabiać więcej jak 60 tyś zł miesięcznie. Powiedzmy sobie szczerze, więcej nie są warci. Jak chcą większą kasę niech pokażą się na boisku i grają o transfer za granicę.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 17.07.2014, 11:25
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post

Dlatego akurat w Wiśle podoba mnie się to, że zawodnicy nie mogą zarabiać więcej jak 60 tyś zł miesięcznie. Powiedzmy sobie szczerze, więcej nie są warci. Jak chcą większą kasę niech pokażą się na boisku i grają o transfer za granicę.
Pamiętam jak za początków pana Cupiała w Wiśle nie płacono tak wysokich kontraktów jak w ostatnich latach to potrafiliśmy ograć Trabzonsor 5-1, Walijski Newton 7-0,Maribor 3-0 czy zremisować z Parmą która potem zdobyła puchar uefa -1998/99
Ostatnio edytowane przez AYALA : 17.07.2014 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów