The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2014, 19:58
Widzę, że szykuje się walka stulecia... Tylko Najmana brakuje
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.07.2014, 20:52
Ale jak mają sobie cokolwiek wyjaśnić publicznie, skoro już nieraz były namowy na spotkanie i rozmowy, to zawsze się okazywało że wszystkim probednazowskim i przeciwnikom protestu w dniu meczu coś wypadało
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 10.07.2014, 07:55
Do czego to doszło, że aż tak strasznie się poróżniliśmy, aż płakać się chce z tego powodu. Nie lubie Bednarza nie przepadam za SKWK, ale może czas podjąć rozmowy dla dobra klubu
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.07.2014, 07:57
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 10.07.2014, 12:00
Pojawił się najnowszy raport firmy Deloitte dotyczący finansów klubów ekstraklasy. Jeśli chodzi o Wisłę, to mówiąc delikatnie nie wygląda to za dobrze:

- Przychody spadły w porównaniu z 2012 rokiem o bagatela 15,3 mln złotych (z 31,5 mln do 16,2 mln w 2013 r.), jest to największy spadek w ekstraklasie. Śląsk Wrocław, który jest drugi na tej niechlubnej liście zanotował spadek o 7,2 mln złotych (co związane jest pewno ze zmianami właścicielskimi w zeszłym roku)

- Nasz klub wypada najgorzej w całej ekstraklasie także pod względem stosunku wypłacanych wynagrodzeń do osiąganych przychodów. Poziom optymalny to 60%, tymczasem Wisła Kraków w 2013 roku na płace wydała 147% przychodów ogółem (poziom 100% przekroczyły także Górnik, Korona i Ruch)

Można sobie całość przeczytać tutaj: http://www.deloitte.com/view/pl_PL/p...56f70aRCRD.htm

I przy takich wskaźnikach prezes spółki akcyjnej decyduje się jeszcze wypowiedzieć wojnę kibicom, obniżając frekwencję na stadionie średnio o jakieś 10 tys. osób twierdząc, że to żaden problem.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 10.07.2014, 12:21
Zaraz zaraz jaliensa nie ma, ilieva nie ma, genkova nie ma, chavez na wypożyczeniu, lameya nie ma, Holendrów nie ma!!!?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.07.2014, 12:29
dulli78 napisał(a):Wyświetl post
(...)

I przy takich wskaźnikach prezes spółki akcyjnej decyduje się jeszcze wypowiedzieć wojnę kibicom, obniżając frekwencję na stadionie średnio o jakieś 10 tys. osób twierdząc, że to żaden problem.
Mało tego, bo prezes Legii, który znany jest z szacunku do swoich kibiców osiąga wyniki odwrotne do wyników mądrego Jacka! Jak to się mogło stać? Ma ktoś jakieś pomysły?

Cytat:
Niewiele brakowało, a Legia Warszawa w 2013 roku przekroczyłaby magiczną sumę 100 mln złotych przychodów. Mistrzowie Polski po raz trzeci z rzędu okazali się najbogatsi w Ekstraklasie według raportu firmy Deloitte "Piłkarska Liga Finansowa". Legia uzyskała dokładnie 94,9 mln zł przychodów. Drugi w zestawieniu jest Lech Poznań – 49, 3 mln zł. Przychody wszystkich klubów Ekstraklasy wyniosły 380 mln zł. To trzydzieści razy mniej niż generuje angielska Premier League.
Legia zanotowała duży wzrost przychodów w porównaniu do 2012 roku. Wtedy wpływy klubu z Warszawy wyniosły 66,4 mln.

- To co uda nam się pozyskać, wydajemy na funkcjonowanie klubu. Odczuwamy to pozytywnie w codziennej działalności, na przykład w limicie płac dla piłkarzy, który mamy najwyższy w Polsce. Dzięki temu możemy mieć szeroką kadrę złożoną z piłkarzy wysokiej klasy – skomentował prezes Legii Bogusław Leśnodorski.

Dodajmy, że w raporcie Deloitte nie zostały uwzględnione zyski z ze sprzedaży piłkarzy. Przychody klubów pochodzą z trzech obszarów – wpływów komercyjnych (sponsorzy), dnia meczowego i sprzedaży praw do transmisji. Firma Deloitte stosuje taką metodologię w całej Europie, dlatego można wiarygodnie porównać Ekstraklasę z innymi ligami.

Legia dynamicznie się rozwija i w najbliższych latach ten trend powinien się utrzymać. W 2014 roku przychody mogą przekroczyć granicę 100 mln złotych. Analitycy Deloitte podkreślali jednak, że bez regularnej gry polskich klubów w europejskich pucharach, niemożliwe będzie wykonanie wyraźnego kroku do przodu.

Dynamicznie rozwija się także Lech Poznań. Wicemistrzowie Polski mają co prawda przychody prawie dwukrotnie niższe od Legii, ale zanotowali wzrost o 14 procent. Dało to Lechowi awans z czwartego na drugie miejsce w zestawieniu.

Cała polska liga wygenerowała o 8 procent więcej wpływów niż w 2012 roku. Analitycy z Deloitte zauważyli, że wpływ na to miała reforma Ekstraklasy i dodatkowe siedem kolejek w rundzie mistrzowskiej. Odbyły się one co prawda w 2014 roku i nie były uwzględnione w raporcie, ale spowodowały zagęszczenie kolejek w 2013 roku. Spowodowało to większe zyski z transmisji i dnia meczowego.

Raport Deloitte zawiera kilka optymistycznych informacji (wzrost przychodów, zdrowe zarządzanie w kilku klubach), ale także kilka patologii. Największa dotyczy chyba Wisły Kraków, która w 2013 roku na wynagrodzenia dla piłkarzy wydała… 143 procent przychodów. Ponad 100 procent wydają także Ruch Chorzów, Korona Kielce i Górnik Zabrze. W optymalnym limicie 60 procent przychodów przeznaczanych na pensje zmieściły się tylko Piast Gliwice i Lechia Gdańsk.

W raporcie nie został uwzględniony realny finansowy wynik Zawiszy Bydgoszcz. Zeszłoroczny beniaminek nie dostarczył swoich danych do badania. – Wola współpracy na pewno była, ale z nieznanych przyczyn dane Zawiszy do nas nie dotarły – wyjaśnił Przemysław Zawadzki z firmy Deloitte. Do ogólnego przychodu Ekstraklasy – 380 mln zł – Zawisza został wliczony na poziomie ostatniego w zestawieniu Podbeskidzia Bielsko Biała – 8,6 mln zł.

Polska liga finansowo zbliża się do kliku europejskich średniaków. 67 mln euro brakuje nam do Szkocji, 68 mln do Austrii. Belgia dystansuje nas trzykrotnie, a Holandia pięciokrotnie. Najmniejsza liga z Wielkiej Piątki – francuska Ligue 1 – jest 14 razy bogatsza.

Przychody klubów T-Mobile Ekstraklasy w 2013 roku:

Legia Warszawa – 94,9 mln zł
Lech Poznań – 49,3
Zagłębie Lubin – 38,3
Śląsk Wrocław – 28,8
Lechia Gdańsk – 21
Górnik Zabrze – 18,1
Pogoń Szczecin – 18,1
Ruch Chorzów (sezon 2012/13) – 17,9
Wisła Kraków – 16,2
Widzew Łódź – 13,6
Cracovia – 13,6
Jagiellonia Białystok – 12,1
Korona Kielce – 10,6
Piast Gliwice (sezon 2012/2013) – 10,1
Podbeskidzie Bielsko-Biała – 8,6
Zabawna też sprawa z Zawiszą. Mądry Jacek pewnie za rok przyjmie strategię podobną do Osucha i "z nieznanych przyczyn" wyniki Wisły nie dotrą do firmy Deloitte.

Acz mam nadzieję, że za rok Bednarz będzie tylko niemiłym wspomnieniem.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 10.07.2014 o godz. 12:34.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.07.2014, 12:32
Kłopoty bogactwa tak bardzo. Jacek tak dobry prezes.

Wodzu prowadź (ku upadkowi)!
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2014, 13:43
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Kłopoty bogactwa tak bardzo. Jacek tak dobry prezes.

Wodzu prowadź (ku upadkowi)!
takie mogłyby być "taśmy prawdy", gdyby ktoś tego Łysego Jacka B. nagrał:

"Rozwój klubu jest sprawą cenną i pożądaną (dla niektórych), ale jak wszystko na tym świecie ma swoją cenę. Jest tylko jedna sprawa w życiu takich jak ja, która jest bezcenna, a jest nią moja własna dupa.

Dlatego nie mogę zgodzić się na odejście. Nie mogę zgodzić się na poświęcenie 40000 zł miesięcznie, aby kibice mogli przychodzić na stadion, a klub zarabiać. Ja prowadzę bitwę, która ma na celu wypromowanie mnie w kręgach polityczno – medialnych, abym mógł w przyszłości znaleźć pracę w organizacjach piłkarskich albo instytucjach rządowo – resortowych. Szczególnie uśmiecham się do Pana Ministra Spraw Wewnętrznych – ja potrafią pójść, nawet po tych niewinnych.

W „wielkim poważaniu” mam Pana Cupiała, którego uważam za kompletnego laika w tych sprawach, który daję się otumaniać przez nieudaczników ze swojego otoczenia. Jestem tym Panom bardzo wdzięczny. W „wielkim poważaniu” mam też Wisłę, doprowadzenie jej do upadku sprawi mi nawet wielką przyjemność ponieważ, moje serce bije tylko dla Legii.

Dobre imprezy były ostatnio na Mazurach, za co dziękuję Panom z UFA. Oczywiście nic za darmo, oddałem im teraźniejsze oraz przyszłe zyski Wisły S.A.

Na pohybel wszystkim przyszłym włodarzom oraz kibicom tego klubu."

Jacek nie chodziłeś czasem do Sowy i Przyjaciół ?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.07.2014, 13:50
... Wisła Kraków w 2013 roku na płace wydała 147% przychodów ogółem (poziom 100% przekroczyły także Górnik, Korona i Ruch)[/URL]
Od innej strony - Bednarz dodatkowo jest albo czarodziejem albo sprawnym żebrakiem.
Klub z roku na rok jest na minusie a Jacek wydał 24 miliony na bieżące i zaległe pensje. Cupiał zwiększył dług czy bank dał nam kredyt?
Ktoś umie wytłumaczyć ten cud?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.07.2014, 13:57
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Jacek nie chodziłeś czasem do Sowy i Przyjaciół ?
Przy okazji afery coś tam przebąkiwano o rozmowie Bednarza z Sienkiewiczem. Tzn rozmowa się odbyła na pewno, nie wiem tylko czy nagrali
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 10.07.2014, 14:06
Niestety Cupiał nawet po tym klubie nie zostawi "spalonej ziemi" a bagnisty wyjałowiony teren. Moim zdaniem najrozsądniejszym pomysłem było by zaczęcie wszystkiego (i z głową) od nowa ale z ludźmi, którzy znają się na biznesie i co najważniejsze- kochają ten klub. Mimo, że mam szacunek do Cupiała za to co z klubem zrobił, niestety uważam, że w tej chwili jedynie ciąży Wisłe. Sorry, ale dla mnie najważniejszy jest klub.
To, że są kompromitujące wyniki to tam ....- ale że pluje się w twarz kibicom , to już chyba ewenement na skalę światową. Nie badźmy naiwni, Bednarz to jedno, drugie to to, że nikt nie miał jeszcze w klubie tak posuniętej władzy by decydował się samodzielnie na tak odważne/głupie ruchy jak wytoczenie otwartej wojny z własnymi kibicami. Bednarz jest po prostu kolejną tarczą i parasolem- bo zapewne "jak ci wredni kibole mogą chcieć czerpać 1 zł od biletu z klubu który włożyłem ponad 100 mln złotych"
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.07.2014 o godz. 14:08.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.07.2014, 14:08
No to chyba runął mit, że Jacek wyprowadza klub na prostą.
Dlatego tez pisałem, że czwarta liga to realny scenariusz. W sensie - trzeba być na to przygotowanym, bo ciągłe cięcie kosztów I obniżka przychodów (o dochodach nie wspominam) to droga jednokierunkowa. O czym zresztą wielu przede mną pisało.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kwader
Junior Member

Od: 12.2009

Stary 10.07.2014, 14:21
Z tego co widzę to są dane za rok 2013, a nie za sezon 13/14. Nie żebym był fanem Jacka, ale o jego poczynaniach lepiej by świadczyły dane aktualne. Choć te pewnie wybitnie lepsze nie są, zważywszy na to co robi aby zniechęcić ludzi do chodzenia na stadion i mniejsze wpływy z Tfk.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2014, 14:34
Dorzucam za weszŁo.com ale tu raczej prawda

kłopoty bogactwa ku**a
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.07.2014, 15:03
Kurde, teraz słowa Jacka, że Wisła poradzi sobie bez "kiboli" wyglądają jeszcze bardziej karykaturalnie...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 10.07.2014, 15:23
Jacek zawsze zrobi coś dodatkowego ściął koszty i przychody
.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Stary 10.07.2014, 15:52
Czyli pewnie już niedługo sekcja seniorów przejdzie pod TS i zaczniemy wszystko z głową od początku. Dla mnie to jedyny scenariusz, który może pozwolić odbudować sekcje. Powoli, powoli ale konsekwentnie i spokojnie.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.07.2014, 17:33
Co znowu za mędrzec pousuwal posty
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 10.07.2014, 18:10
Napisałem tylko, że Cupiał również odpowiada za ten bajzel. Z jakiej paki post został usunięty?

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 10.07.2014, 18:17
A ja sobie jeszcze raz napisze tego posta:

Za Cupiała niestety już nigdy nie będzie tak jak kiedyś...
A ekipa w skladzie debilny Jacek, Sb-cki Kapencjusz, fenomenalny Rogala i kochający Wisłe Pilch sa dopełnieniem...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 10.07.2014, 18:20
Oczywiście, że tak. Boss rządzi, boss odpowiada.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.07.2014, 18:25
Sorry,ale wg mnie Cupiał się powoli kończy chwała mu za to, że przejął taki klub jak Wisła Kraków i to co z nią osiągnął 13 Mistrzostw Polski,Puchar Polski,Gra w Pucharze UEFA. P.Cupiał czasami podejmuje zbyty pochopne decyzje, zwalnianie trenerów, wyprzedaż najlepszych zawodników i sprowadzanie belzebubów jak i piłkarzy i działaczy czyt.Jack kłopoty Bogactwa Bednarz.Gdbyśmy grali chociaż co roku w Lidze Europy i mieli porządnego sponsora to wierzę, że raczej by takich problemów by nie było finansowych.Nie wiem, może jeszcze Cupiał przejrzy na oczy i ogranie ten cały burdel i coś z tego będzie.W tym momencie jesteśmy na zakręcie, i nie wiadomo czy z tego wyjdziemy czy nie, i nie ogłosimy za 2-3 lata bankructwa i zaczniemy od IV ligi to jest najgorszy,ale prawdopodobny scenariusz.To jest moja prywatna opinia może wam się podobać lub i nie.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.07.2014, 19:05
Wg mnie Cupiał nie zwija interesu. Oczywistym jest że mamy kryzys finansowy, ale czym jest ten kryzys w ponad 108- letniej historii ? niczym
są lata tłuste i lata chude, to normalne. A że kibice są podatni na wszelkie zmiany to i przy każdym takim kryzysie jak ten wróżą że Wisła wyląduje w 4 lidze.

Ja o wycofywaniu Cupiała z Wisły słyszę tak od 8 lat i pewnie jeszcze przez następne 8 lat będę słyszał.

PS. Ktoś tam pisał że Cupiał zostawi w Wiśle spaloną ziemię. To ja się pytam gdzie była Wisła przed jego przyjściem i co w tym czasie Wisła osiągneła. Tego nam nikt nie zabierze.
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 10.07.2014, 20:05
NO dobra to polecimy tak ............Pan Cupiał to wspaniały i kochający wlascicjel klubu Wisła ,nigdy nie zadłużał kluby zatrudniał tylko najlepszych fachowców jak np prawnik Jacek Bednarz ,podejmuje tylko dobre decyzje ,aaaaaa bylem zapomniał moderatorowi kopił mieszkanie jako wspaniały WUJEK. DA SIĘ DA ten post jest moja prywatna pochwala głupoty ,napisałem go dobrowolnie .
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 10.07.2014, 20:12
wikink1 napisał(a):Wyświetl post
NO dobra to polecimy tak ............Pan Cupiał to wspaniały i kochający wlascicjel klubu Wisła ,nigdy nie zadłużał kluby zatrudniał tylko najlepszych fachowców jak np prawnik Jacek Bednarz ,podejmuje tylko dobre decyzje ,aaaaaa bylem zapomniał moderatorowi kopił mieszkanie jako wspaniały WUJEK. DA SIĘ DA ten post jest moja prywatna pochwala głupoty ,napisałem go dobrowolnie .
Weź kolego rozbieg.. i biegnij do sklepu po słownik.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 10.07.2014, 20:28
Na napływ kasy od Cupiała bym nie liczył. Klub płaci teraz za niewiedzę i brak pomyślunku u właściciela.
Wisła nie ma w tej chwili nic czym można byłoby podreperować budżet prócz(sprzedaż) młodziaków(ale to jeszcze nie ten czas). Moim zdaniem Boguś powinien zacząć intensywnie szukać sponsora, który nie rzuci klubu po roku i taki który wzmocni Wisłę na tyle, żeby mogła walczyć o mistrza i LM. Są to niestety tylko życzenia.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 10.07.2014, 21:18
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie Cupiał nie zwija interesu. Oczywistym jest że mamy kryzys finansowy, ale czym jest ten kryzys w ponad 108- letniej historii ? niczym
są lata tłuste i lata chude, to normalne. A że kibice są podatni na wszelkie zmiany to i przy każdym takim kryzysie jak ten wróżą że Wisła wyląduje w 4 lidze.

Ja o wycofywaniu Cupiała z Wisły słyszę tak od 8 lat i pewnie jeszcze przez następne 8 lat będę słyszał.

PS. Ktoś tam pisał że Cupiał zostawi w Wiśle spaloną ziemię. To ja się pytam gdzie była Wisła przed jego przyjściem i co w tym czasie Wisła osiągneła. Tego nam nikt nie zabierze.
Hmmm, przy Reymonta 22? Tam gdzie była na długo, długo przed nim? W tym samym miejscu będzie również długo po nim. Przestań żyć przeszłością, a zacznij przyszłością. Ona nie przedstawia się w zbyt kolorowo i to mnie jako kibica martwi.

PS. Mój post również został usunięty, w którym tam stwierdziłem, że za obecną sytuację całą winę ponosi właśnie Cupiał. Czy to już też się robi tutaj zakazane?
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 10.07.2014, 21:24
Zrozumcie że Cupiał bez Tele-Foniki nic nie zrobi. Włożył w Wisłę wiele serca, dzięki niemu mieliśmy i mam nadzieję w najbliższej przyszłości będziemy mieć piękne sukcesy. I na pewno nie zgodzę się na stawianiu Cupiała w jednym rzędzie z Bednarzem, Rogalą czy Pilchem

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 10.07.2014, 21:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przy okazji afery coś tam przebąkiwano o rozmowie Bednarza z Sienkiewiczem. Tzn rozmowa się odbyła na pewno, nie wiem tylko czy nagrali
Kelner pewnie uznał, że przyszedł jakiś łysy .... i szkoda pamięci na nagrywanie...

Cenzura na całego na TWSD ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.07.2014 o godz. 21:55.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów