|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Widzę, że szykuje się walka stulecia... Tylko Najmana brakuje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale jak mają sobie cokolwiek wyjaśnić publicznie, skoro już nieraz były namowy na spotkanie i rozmowy, to zawsze się okazywało że wszystkim probednazowskim i przeciwnikom protestu w dniu meczu coś wypadało
![]() ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Do czego to doszło, że aż tak strasznie się poróżniliśmy, aż płakać się chce z tego powodu. Nie lubie Bednarza nie przepadam za SKWK, ale może czas podjąć rozmowy dla dobra klubu
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Pojawił się najnowszy raport firmy Deloitte dotyczący finansów klubów ekstraklasy. Jeśli chodzi o Wisłę, to mówiąc delikatnie nie wygląda to za dobrze:
- Przychody spadły w porównaniu z 2012 rokiem o bagatela 15,3 mln złotych (z 31,5 mln do 16,2 mln w 2013 r.), jest to największy spadek w ekstraklasie. Śląsk Wrocław, który jest drugi na tej niechlubnej liście zanotował spadek o 7,2 mln złotych (co związane jest pewno ze zmianami właścicielskimi w zeszłym roku) - Nasz klub wypada najgorzej w całej ekstraklasie także pod względem stosunku wypłacanych wynagrodzeń do osiąganych przychodów. Poziom optymalny to 60%, tymczasem Wisła Kraków w 2013 roku na płace wydała 147% przychodów ogółem (poziom 100% przekroczyły także Górnik, Korona i Ruch) Można sobie całość przeczytać tutaj: http://www.deloitte.com/view/pl_PL/p...56f70aRCRD.htm I przy takich wskaźnikach prezes spółki akcyjnej decyduje się jeszcze wypowiedzieć wojnę kibicom, obniżając frekwencję na stadionie średnio o jakieś 10 tys. osób twierdząc, że to żaden problem. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Zaraz zaraz jaliensa nie ma, ilieva nie ma, genkova nie ma, chavez na wypożyczeniu, lameya nie ma, Holendrów nie ma!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Acz mam nadzieję, że za rok Bednarz będzie tylko niemiłym wspomnieniem.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 10.07.2014 o godz. 12:34.
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kłopoty bogactwa tak bardzo. Jacek tak dobry prezes.
Wodzu prowadź (ku upadkowi)! ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
"Rozwój klubu jest sprawą cenną i pożądaną (dla niektórych), ale jak wszystko na tym świecie ma swoją cenę. Jest tylko jedna sprawa w życiu takich jak ja, która jest bezcenna, a jest nią moja własna dupa. Dlatego nie mogę zgodzić się na odejście. Nie mogę zgodzić się na poświęcenie 40000 zł miesięcznie, aby kibice mogli przychodzić na stadion, a klub zarabiać. Ja prowadzę bitwę, która ma na celu wypromowanie mnie w kręgach polityczno – medialnych, abym mógł w przyszłości znaleźć pracę w organizacjach piłkarskich albo instytucjach rządowo – resortowych. Szczególnie uśmiecham się do Pana Ministra Spraw Wewnętrznych – ja potrafią pójść, nawet po tych niewinnych. W „wielkim poważaniu” mam Pana Cupiała, którego uważam za kompletnego laika w tych sprawach, który daję się otumaniać przez nieudaczników ze swojego otoczenia. Jestem tym Panom bardzo wdzięczny. W „wielkim poważaniu” mam też Wisłę, doprowadzenie jej do upadku sprawi mi nawet wielką przyjemność ponieważ, moje serce bije tylko dla Legii. Dobre imprezy były ostatnio na Mazurach, za co dziękuję Panom z UFA. Oczywiście nic za darmo, oddałem im teraźniejsze oraz przyszłe zyski Wisły S.A. Na pohybel wszystkim przyszłym włodarzom oraz kibicom tego klubu." Jacek nie chodziłeś czasem do Sowy i Przyjaciół ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Klub z roku na rok jest na minusie a Jacek wydał 24 miliony na bieżące i zaległe pensje. Cupiał zwiększył dług czy bank dał nam kredyt? Ktoś umie wytłumaczyć ten cud? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przy okazji afery coś tam przebąkiwano o rozmowie Bednarza z Sienkiewiczem. Tzn rozmowa się odbyła na pewno, nie wiem tylko czy nagrali
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Niestety Cupiał nawet po tym klubie nie zostawi "spalonej ziemi" a bagnisty wyjałowiony teren. Moim zdaniem najrozsądniejszym pomysłem było by zaczęcie wszystkiego (i z głową) od nowa ale z ludźmi, którzy znają się na biznesie i co najważniejsze- kochają ten klub. Mimo, że mam szacunek do Cupiała za to co z klubem zrobił, niestety uważam, że w tej chwili jedynie ciąży Wisłe. Sorry, ale dla mnie najważniejszy jest klub.
To, że są kompromitujące wyniki to tam ....- ale że pluje się w twarz kibicom , to już chyba ewenement na skalę światową. Nie badźmy naiwni, Bednarz to jedno, drugie to to, że nikt nie miał jeszcze w klubie tak posuniętej władzy by decydował się samodzielnie na tak odważne/głupie ruchy jak wytoczenie otwartej wojny z własnymi kibicami. Bednarz jest po prostu kolejną tarczą i parasolem- bo zapewne "jak ci wredni kibole mogą chcieć czerpać 1 zł od biletu z klubu który włożyłem ponad 100 mln złotych"
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.07.2014 o godz. 14:08.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No to chyba runął mit, że Jacek wyprowadza klub na prostą.
Dlatego tez pisałem, że czwarta liga to realny scenariusz. W sensie - trzeba być na to przygotowanym, bo ciągłe cięcie kosztów I obniżka przychodów (o dochodach nie wspominam) to droga jednokierunkowa. O czym zresztą wielu przede mną pisało. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Z tego co widzę to są dane za rok 2013, a nie za sezon 13/14. Nie żebym był fanem Jacka, ale o jego poczynaniach lepiej by świadczyły dane aktualne. Choć te pewnie wybitnie lepsze nie są, zważywszy na to co robi aby zniechęcić ludzi do chodzenia na stadion i mniejsze wpływy z Tfk.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dorzucam za weszŁo.com ale tu raczej prawda
![]() ![]() kłopoty bogactwa ku**a ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kurde, teraz słowa Jacka, że Wisła poradzi sobie bez "kiboli" wyglądają jeszcze bardziej karykaturalnie...
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czyli pewnie już niedługo sekcja seniorów przejdzie pod TS i zaczniemy wszystko z głową od początku. Dla mnie to jedyny scenariusz, który może pozwolić odbudować sekcje. Powoli, powoli ale konsekwentnie i spokojnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Co znowu za mędrzec pousuwal posty
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Napisałem tylko, że Cupiał również odpowiada za ten bajzel. Z jakiej paki post został usunięty?
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A ja sobie jeszcze raz napisze tego posta:
Za Cupiała niestety już nigdy nie będzie tak jak kiedyś... A ekipa w skladzie debilny Jacek, Sb-cki Kapencjusz, fenomenalny Rogala i kochający Wisłe Pilch sa dopełnieniem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Oczywiście, że tak. Boss rządzi, boss odpowiada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sorry,ale wg mnie Cupiał się powoli kończy chwała mu za to, że przejął taki klub jak Wisła Kraków i to co z nią osiągnął 13 Mistrzostw Polski,Puchar Polski,Gra w Pucharze UEFA. P.Cupiał czasami podejmuje zbyty pochopne decyzje, zwalnianie trenerów, wyprzedaż najlepszych zawodników i sprowadzanie belzebubów jak i piłkarzy i działaczy czyt.Jack kłopoty Bogactwa Bednarz.Gdbyśmy grali chociaż co roku w Lidze Europy i mieli porządnego sponsora to wierzę, że raczej by takich problemów by nie było finansowych.Nie wiem, może jeszcze Cupiał przejrzy na oczy i ogranie ten cały burdel i coś z tego będzie.W tym momencie jesteśmy na zakręcie, i nie wiadomo czy z tego wyjdziemy czy nie, i nie ogłosimy za 2-3 lata bankructwa i zaczniemy od IV ligi to jest najgorszy,ale prawdopodobny scenariusz.To jest moja prywatna opinia może wam się podobać lub i nie.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
|
Wg mnie Cupiał nie zwija interesu. Oczywistym jest że mamy kryzys finansowy, ale czym jest ten kryzys w ponad 108- letniej historii ? niczym
są lata tłuste i lata chude, to normalne. A że kibice są podatni na wszelkie zmiany to i przy każdym takim kryzysie jak ten wróżą że Wisła wyląduje w 4 lidze. Ja o wycofywaniu Cupiała z Wisły słyszę tak od 8 lat i pewnie jeszcze przez następne 8 lat będę słyszał. PS. Ktoś tam pisał że Cupiał zostawi w Wiśle spaloną ziemię. To ja się pytam gdzie była Wisła przed jego przyjściem i co w tym czasie Wisła osiągneła. Tego nam nikt nie zabierze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
NO dobra to polecimy tak ............Pan Cupiał to wspaniały i kochający wlascicjel klubu Wisła ,nigdy nie zadłużał kluby zatrudniał tylko najlepszych fachowców jak np prawnik Jacek Bednarz ,podejmuje tylko dobre decyzje ,aaaaaa bylem zapomniał moderatorowi kopił mieszkanie jako wspaniały WUJEK. DA SIĘ DA ten post jest moja prywatna pochwala głupoty ,napisałem go dobrowolnie .
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Na napływ kasy od Cupiała bym nie liczył. Klub płaci teraz za niewiedzę i brak pomyślunku u właściciela.
Wisła nie ma w tej chwili nic czym można byłoby podreperować budżet prócz(sprzedaż) młodziaków(ale to jeszcze nie ten czas). Moim zdaniem Boguś powinien zacząć intensywnie szukać sponsora, który nie rzuci klubu po roku i taki który wzmocni Wisłę na tyle, żeby mogła walczyć o mistrza i LM. Są to niestety tylko życzenia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
PS. Mój post również został usunięty, w którym tam stwierdziłem, że za obecną sytuację całą winę ponosi właśnie Cupiał. Czy to już też się robi tutaj zakazane? ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Zrozumcie że Cupiał bez Tele-Foniki nic nie zrobi. Włożył w Wisłę wiele serca, dzięki niemu mieliśmy i mam nadzieję w najbliższej przyszłości będziemy mieć piękne sukcesy. I na pewno nie zgodzę się na stawianiu Cupiała w jednym rzędzie z Bednarzem, Rogalą czy Pilchem
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Cenzura na całego na TWSD ?
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 10.07.2014 o godz. 21:55.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|