The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.07.2014, 14:17
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ten fragment wywiadu z JKM po raz n-ty pokazuje jakie putinowskie brednie sadzi dziadziuś Mikke. Kompletnie zsowieciał mu mózg na stare lata
Z Rosją trzeba mieć dobre stosunki. On jako nieliczny to wie. Widzę, że ty masz zapędy iść z bagnetami na Moskwę... ale nie wiem po co, chyba leczyć swoje kompleksy niższości trwające od 1795 roku... tak jak kretyni z PIS-u PO i RN.
Dobrze że są politycy, którzy myślą mózgiem. Ruskim to my na razie możemy herbatkę przynosić a nie z nimi wojować. To co robią idioci z PISu i PO pod dyktando Merkel i Obamy... to jest czysty sabotaż. Francuzi nawet dbają o własne interesy a my narażamy się na kolejne ciecie ważnego i przymusowego partnera handlowego, żeby pokazać jak nam mały urósł o centymetr. A ty zapłacisz za gaz i za dopłatę do mięsa rolnikom.
To jest właśnie myślenie zaściankowca no ale cóż...
Ostatnio edytowane przez palikot : 08.07.2014 o godz. 14:20.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 08.07.2014, 14:36
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Kto niby broni Olejnik?
emj10 frajerze , tak się zacietrzewiłeś że nawet nie zauważyłeś że bronisz komuchów do upadłego, i powiedz jeszcze ze nie jesteś żałosny, były radny wydymany przez PIS, brzmii to fajnie
skąd on bierze te wszystkie zdjęcia ? żyje z tego? chce mu się ? niebywałe , nie widziałem tutaj nikogo z takim zapleczem, np na salon 24 jest gostek z nickiem moneta , na wszystko ma zdjątka i archiwum, pracuje z emj 10 w jednej stajni?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 08.07.2014 o godz. 14:41.
palikot
Senior Member

Stary 08.07.2014, 15:05
heheheh

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 08.07.2014, 16:40
Co w tym dziwnego?
nic.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.07.2014, 17:01
Ustosunkuj się do tego w takim razie.

kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Widzę że Drozd jak zawsze w formie
Hehe. Dawno nie widziałem wpisu tego patafiana Drozda, więc dobrze, że zacytowałeś, bo oplułem się ze śmiechu. Listy hakowe trzymam głównie na wszystkich pisiorów, aby w każdej chwili wyciągnąć z teczki jakąś informacje, albo ciekawe zdjęcie. Czasem trafi się jednak przydatna fotka Olejnik
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.07.2014 o godz. 17:06.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.07.2014, 17:13
palikot napisał(a):Wyświetl post
Z Rosją trzeba mieć dobre stosunki. On jako nieliczny to wie. Widzę, że ty masz zapędy iść z bagnetami na Moskwę... ale nie wiem po co, chyba leczyć swoje kompleksy niższości trwające od 1795 roku... tak jak kretyni z PIS-u PO i RN.
Dobrze że są politycy, którzy myślą mózgiem. Ruskim to my na razie możemy herbatkę przynosić a nie z nimi wojować. To co robią idioci z PISu i PO pod dyktando Merkel i Obamy... to jest czysty sabotaż. Francuzi nawet dbają o własne interesy a my narażamy się na kolejne ciecie ważnego i przymusowego partnera handlowego, żeby pokazać jak nam mały urósł o centymetr. A ty zapłacisz za gaz i za dopłatę do mięsa rolnikom.
To jest właśnie myślenie zaściankowca no ale cóż...
I doszedłeś do tego czytając kretyński wywiad JKM ? Facet wali takie bzdety, że sie niedobrze robi a ty cos smolisz o kompleksach. Przeczytaj więc jeszcze raz te brednie JKM bo to chyba tylko upały tak zlasowały ci mózg. Żeby tak pierdzielić jak JKM to trzeba albo być chorym psychicznie albo na usługach tow. Putina. Albo jedno i drugie. Z JKM moze tak być, że to po prostu na starość zdziecinniał.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.07.2014, 17:23
Hehe. Dawno nie widziałem wpisu tego patafiana Drozda, więc dobrze, że zacytowałeś, bo oplułem się ze śmiechu. Listy hakowe trzymam głównie na wszystkich pisiorów, aby w każdej chwili wyciągnąć z teczki jakąś informacje, albo ciekawe zdjęcie. Czasem trafi się jednak przydatna fotka Olejnik
No i spoko. Co nie zmienia faktu, że każdy rozsądny człowiek wie co myśleć o PO i ich obrońcach.

Smutne, ale prawdziwe.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
emj10
Senior Member

Stary 08.07.2014, 17:45
No i spoko, ale co spoko?

Żarty z pewnego osobnika nie mają zbyt wiele wspólnego z rzeczywistą polityką, w której nie wszystko co jest białe jest białe oraz nie wszystko co czarne jest czarne parafrazując pisowskiego klasyka

Dorabianie mi gęb obrońcy PO, obrońcy PSL-u, czy ZLS-u, a nawet przydupasa Korwina jest o tyle o ile śmieszne raczej dla mnie, bo pokazuje małostkowość i słabość rozmówców.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.07.2014 o godz. 17:48.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.07.2014, 18:22
No i spoko, ale co spoko?

Żarty z pewnego osobnika nie mają zbyt wiele wspólnego z rzeczywistą polityką, w której nie wszystko co jest białe jest białe oraz nie wszystko co czarne jest czarne parafrazując pisowskiego klasyka
Próby bronienia ewidentnego skandalu trudno inaczej skwitować. "Panświnizm" nie jest ani wytłumaczeniem, ani usprawiedliwieniem. PO i wspierające go media kompletnie się skompromitowały.

Nie pisałem tego w odniesieniu do postów Drozda, czy innych wynalazków. Po prostu postawa "nic się nie stało" budzi moje obrzydzenie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 08.07.2014, 18:26
Ustosunkuj się do tego w takim razie.

frajerze , twoje tłumaczenie jest żałosne, każdy kto obserwuje ten temat wie ze jesteś zadaniowcem, udajesz bezstronnego , ale praca to praca, czasami się nie kontrolujesz, więcej szkoleń z" bezstronności" potrzebujesz, frajer wydymany przez PIS , pyszne
emj10
Senior Member

Stary 08.07.2014, 18:37
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Próby bronienia ewidentnego skandalu trudno inaczej skwitować. "Panświnizm" nie jest ani wytłumaczeniem, ani usprawiedliwieniem. PO i wspierające go media kompletnie się skompromitowały.

Nie pisałem tego w odniesieniu do postów Drozda, czy innych wynalazków. Po prostu postawa "nic się nie stało" budzi moje obrzydzenie.
W 100% popieram tylko nie jest to argument za tym, żeby przerzucić swoje poparcie na PiS. Jeśli dobrze pamiętasz, a zdaje się że pamiętasz od kiedy zacząłem pisać w tym temacie, a było to dobre parę lat temu nawoływałem od wywalenia POPiS-u jako całości, gdyż od zawsze uważałem ich za rywali politycznych, którzy robią więcej złego niż dobrego dla Polski. Do 2010 roku, a konkretnie do wyborów samorządowych miałem zdecydowanie lepsze relacje z PiS-em, ale po tamtej brudnej kampanii w ich wykonaniu stał się to naturalny wróg, który zdominował scenę polityczną w moim powiecie i obecnie rządzi wraz z resztkami PO.

Dla mnie nie ma wyboru zero jedynkowego, dlatego że nie nigdy nie popierałem ani PiS-u, ani PO, więc nie musiałem opowiadać się po żadnej ze stron.

PS. Poza tym chyba dobre pamiętasz jak pisałem po ujawnieniu taśm, że czekają nasz przyspieszone wybory, bo tylko one mogą uratować tyłek Tuskowi w dłuższej perspektywie. Cały czas to podtrzymuję, że na jesieni czeka nas przesilenie.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 08.07.2014 o godz. 18:45.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 08.07.2014, 23:09
Obrzydzenie?

U mnie budzi przerażenie.

Polska niestety przekracza w tym momencie linie katastrofy z której już nie będzie absolutnie powrotu.

Troska o to by nie rządził PIS - jak to wyraził się najlepszy aktor w historii polskiego kina - jest podstawowym imperatywem, pozwalającym urzeczywistnić wszelkie środki.

Pierwszy raz pomyślałem o emigracji ale niestety i wiek nie ten i rodzina i w ogóle - pozostaje tylko emigracja wewnętrzna
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
palikot
Senior Member

Stary 09.07.2014, 00:13
I doszedłeś do tego czytając kretyński wywiad JKM ? Facet wali takie bzdety, że sie niedobrze robi a ty cos smolisz o kompleksach. Przeczytaj więc jeszcze raz te brednie JKM bo to chyba tylko upały tak zlasowały ci mózg. Żeby tak pierdzielić jak JKM to trzeba albo być chorym psychicznie albo na usługach tow. Putina. Albo jedno i drugie. Z JKM moze tak być, że to po prostu na starość zdziecinniał.
Nie do tego, że do większych się nie podskakuje, tylko czerpie się korzyści z tego że są więksi, doszedłem używając logiki w myśleniu.
A po za tym, w domu wariatów jak znajdzie się jeden normalny to dla reszty będzie nienormalny. Więc dla ciebie jak ktoś nie nadu.pca Ruskich w wywiadzie i nie rzuca w ich ambasadę petardami, to wali bzdety ma zlasowany mózg i jest na usługach Putina. Rozumiem wszystko
Przecież ja w swoich wywodach nie odnoszę się do twojego punktu widzenia, tylko ludzi, którzy myślą w trochę inny sposób, raczej bardziej racjonalnych stojących twardo na ziemi

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2014, 00:14
No to skoro nie ma juz być powrotu to niech to sie wszystko wyp....li i bedzie spokój!!!
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 09.07.2014, 00:22

Za bardzo sie podniecasz...JKM jest przede wszyskim pragmatykiem. Przynajmniej w swoim własnym odczuciu. Wiele z jeg pomysłów jest niemozliwa do zrealizowania, głównie przez ich durnowate wyartykułowanie a inne to szkic w jakim kazdy z nas wolał by funkcjonowac...ale problemem jest i tak nasze kilkuset letnei obciażenie polskoscia...nasz narodowy bunt przeciw wszystkiemu, rzeciw kazdemu...Polska w przeszłości miała wieksze problemy z tożsamościa, jej uwiarygodnieniem niz dzisiaj...
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 09.07.2014, 08:59
JKM na fb :

Cytat:
Według ostatnich doniesień wojska Republiki Ukraińskiej odbiły większość Obwodu Ługańskiego (po ukraińsku Łuhanśk) – i w rekach separatystów pozostało samo miasto Ługańsk oraz Obwód Doniecki.
Wydaje się, że koniec jest blisko.
Żołnierzom walczącym o rosyjskość Doniecka i Ługańska można współczuć – i należy podziwiać. Tak samo jak podziwiamy naszych Żołnierzy Wyklętych. Wiedzieli oni, że nie pomoże im Zachód, że mają przeciwko sobie Sowiety – dokładnie tak samo, jak bohaterscy żołnierze Doniecka mają przeciwko sobie Zachód i wiedzą, że nie pomoże im Rosja.
Choć i jedni i drudzy na taką pomoc do ostatniej chwili w głębi serca wierzyli – i wierzą.
Na próżno.
JE Włodzimierz Włodzimierzowicz Putin wie, że JE Barak Hussein Obama tylko czeka na okazję, by uderzyć na Rosję – nawet ryzykując III Wojnę Światową. Więc zacisnął zęby – i stoi z bronią u nogi.
Być może wytargował za to wycofanie się USA z popierania separatystów w Syrii?
Jednak popatrzmy na tę sytuację z punktu widzenia Rosjan.
Ich rodacy bohatersko walczą – i giną. Nie są przy tym traktowani jak ludzie – tylko jak wściekłe psy. Pamiętam doniesienia polskiej prasy, że na Ukrainie trwa żałoba bo zginęło 15 żołnierzy w samolocie zestrzelonym przez terrorystów – i, tego samego dnia, na tej samej stronie, że „wyeliminowano” 200 terrorystów.
Czy my byśmy to znieśli?
Wyobraźmy sobie, że mamy Państwo Polskie, cztery razy silniejsze od państwa ukraińskiego - i tuż za naszą granicą o polskość swoich ziem walczą Polacy z Wołynia. I nie możemy im pomóc...
Nie możemy? Pewno opinia publiczna jednym głosem domagałaby się, by im pomóc!! Pomagaliśmy przecież w 1920 (nielegalnie, oczywiście – i wbrew Piłsudskiemu) Ślązakom walczącym o polskość Śląska.
Ten, kto pochwala tę pomoc, nie mógłby mieć pretensji, gdyby JE Włodzimierz Putin pomagał Rosjanom.
Jednak Federacja Rosyjska nie jest, na szczęście, państwem d***kratycznym – więc Prezydent Federacji może zachowywać się rozsądnie. Działać w kategoriach dobra państwa – nie ulegając prymitywnym uczuciom.
Bo, jak to ujął był słynny lord Acton: „To, by narodowość stanowiła państwo, sprzeczne jest z zasadami nowoczesnej cywilizacji”.
A Żołnierze Wyklęci jeszcze walczą... Ale flagi "Noworosji" niedługo znikną z ulic Ługańska
Niektórzy Polacy wzruszają ramionami.
Dokładnie tak samo, jak w 1947 roku wzruszał ramionami Francuz czy Anglik, gdy usłyszał, że w dzikiej Polsce ktoś jeszcze strzela do komunistów...
Jakim trzeba być idiotą żeby nazywać separatystów rosyjskich z Ługańska - Żołnierzami Wyklętymi
Straciłem resztki jakiejkolwiek sympatii do JKM, ten rozgadany jak przekupa przemądrzały dziwak nie powinien wycierać sobie krzywej wąsatej gęby bohaterami.
Oczywiście parę podobieństw się znajdzie ale nie więcej niż między Piłsudskim a Hitlerem.
Przyznaję, miałem chwile wahania, z Bratem zastanawiałem się w dzień eurowyborów czy głosujemy na JKM, czy na PiS.
W tej chwili nie mam już pola do dylematów. JKM to wariat, nawet jeśli miewa napady geniuszu, to wciąż jedynie wariat z przebłyskami. https://www.facebook.com/GownoPrawda2
emj10
Senior Member

Stary 09.07.2014, 09:05
Korwin na szczęście zaraz kopnie w kalendarz (72 lata w tym roku), więc jak coś ta jego partia ma szanse rządzić, albo współrządzić dopiero pod koniec tej dekady, gdyż tak jak pisałem nie ma szans, aby w kolejnym parlamencie ktoś wszedł z nimi w koalicję. Nowi liderzy i nowi ludzie będą już wtedy zupełnie w innej sytuacji, ale niestety czeka nas kolejne 5 lat psucia państwa, czy to przez bezidową partię władzy PO, która zrobi jeszcze kilkadziesiąt wałków w tym czasie, czy przez zacietrzewiony PiS, który na sztandarach będzie niósł zmianę Polski w socjalną i solidarną V RP.

Trzeba sobie powiedzieć, że smutny los nas czeka w kolejnych latach, a Polska jak tkwiła to dalej będzie tkwić w marazmie, z podzielonym na pół społeczeństwem, dla którego 1000 euro miesięcznie to sufit, a za te psie pieniądze "pokolenie 1000 euro" nie chciało pracować na południu i zachodzie Europy.

Sami sobie jednak tą władzę wybieramy na wzór społeczeństwa i dlatego sami jesteśmy sobie temu winni.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.07.2014 o godz. 09:07.
AYALA
Senior Member

Stary 09.07.2014, 09:11
czy przez zacietrzewiony PiS, który na sztandarach będzie niósł zmianę Polski w socjalną i solidarną V RP.
IV RP jest potrzebna od zaraz bo majątek narodowy wywiało. Wywiało kilka milionów mieszkańców. Jeszcze rząd się trzyma. Podobno da radę i się jeszcze uratuje bo w "teoretycznym państwie" wszytsko możliwe
emj10
Senior Member

Stary 09.07.2014, 09:13
Właśnie najwięcej osób wywiało za tej sławetnej IV RP w latach 2004-2007. Wtedy ponad pół miliona więcej niż teraz było na emigracji.
AYALA
Senior Member

Stary 09.07.2014, 09:15
no ale mieli wracać .....miała być zielona wyspa a równamy sie dziś z Bułagarią i Rumunią a przeciętny Grek jest 4 razy bardziej bogaty od Polaka
emj10
Senior Member

Stary 09.07.2014, 09:17
Wracali, ale przestali wracać jak zobaczyli, że mieszkania tanieją, a oni są na kredycie 30-letnim i przy wysokim kursie CHF czeka ich zguba, więc znowu wybyli.
palikot
Senior Member

Stary 09.07.2014, 12:35
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
JKM na fb :

Jakim trzeba być idiotą żeby nazywać separatystów rosyjskich z Ługańska - Żołnierzami Wyklętymi
Straciłem resztki jakiejkolwiek sympatii do JKM, ten rozgadany jak przekupa przemądrzały dziwak nie powinien wycierać sobie krzywej wąsatej gęby bohaterami.
Oczywiście parę podobieństw się znajdzie ale nie więcej niż między Piłsudskim a Hitlerem.
Przyznaję, miałem chwile wahania, z Bratem zastanawiałem się w dzień eurowyborów czy głosujemy na JKM, czy na PiS.
W tej chwili nie mam już pola do dylematów. JKM to wariat, nawet jeśli miewa napady geniuszu, to wciąż jedynie wariat z przebłyskami. https://www.facebook.com/GownoPrawda2
[zamienię się teraz w waszą retorykę ] Bo czytanie ze zrozumieniem, to wy macie na prawdę boskie i tylko pogratulować
Czyli rozumiem, że teraz to forum jest grupa dwóch panów na usługach banderowców, co wieszało żyjące polskie dzieci na drzewach a ich matkom obcinano piersi i palono je w stodołach żywcem? Płacą wam za to zdrajcy? Jak można takie bzdety pierdzielić? Goście czują się Ruskimi, chcą do Rosji, Rosja ich chce, banderowcy ich mordują, Europa polski rząd, i niby patrioci z PIS-u wspierają banderowców! Do czego to doszło!

AYALA napisał(a):Wyświetl post
IV RP jest potrzebna od zaraz bo majątek narodowy wywiało. Wywiało kilka milionów mieszkańców. Jeszcze rząd się trzyma. Podobno da radę i się jeszcze uratuje bo w "teoretycznym państwie" wszytsko możliwe
Co zrobiło? Weź skończ te socjalistyczno-populistyczne pierdoły opowiadać. W dupie mam ten wasz cały majątek narodowy. Socjalizm chcesz budować? Która to już odsłona? Ile jeszcze dowodów potrzeba, na to, że ten system jest z założenia bankrutem? Cała Europa zdycha a Polska przy okazji, bo im się majątków narodowych zachciało, socjali, firm państwowych do których trzeba zawsze dopłącać i rabowania ludzi z ich 64% dochodów. Totalni kretyni już chyba tylko w wierzą w majątki narodowe! Czemu ja mam Polakowi coś sprzedać, gdy przyjdzie Niemiec i powie, że kupi taniej? Byłbym idiotą, gdybym sprzedał to Polakowi. Czemu ja mam jakiejść państwwej poczcie płacić, gdy prywatna firma prześle mi list taniej? Czemu ja mam latać LOTem gdy Ryanair wiezie mnie 4 razy taniej? Cała cywilizacja zachodu rozwinęła się na czymś takim jak WŁASNOŚĆ. Bogactwo wzięło się z tego, że ludzie robili coś tanio i dobrze, i ktoś kto chciał kupić a nie był przymuszany jak w socjalistycznej UE gdzie z waszych podatków płącicie kare, ze to, że polscy przedsiębiorcy wyprodukowali nadwyżkę mleka!. Więc jak chcesz sobie socjalizm budować, to buduj, ale jedź sobie do Niemiec Anglii tam są dobre zasiłki dla nierobów i wielodzietnych rodzin.

STOP III I IV I V RP!
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.07.2014 o godz. 12:53.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Stary 09.07.2014, 12:47
palikot napisał(a):Wyświetl post
[zamienię się teraz w waszą retorykę ] Bo czytanie ze zrozumieniem, to wy macie na prawdę boskie i tylko pogratulować
Czyli rozumiem, że teraz to forum jest grupa dwóch panów na usługach banderowców, co wieszało żyjące polskie dzieci na drzewach a ich matkom obcinano piersi i palono je w stodołach żywcem? Płacą wam za to zdrajcy? Jak można takie bzdety pierdzielić? Goście czują się Ruskimi, chcą do Rosji, Rosja ich chce, banderowcy ich mordują, Europa wspiera banderowców! Do czego to doszło!
To akurat jest mocne nadużycie, niezależnie do tego czy to ironia, czy nie. Korwin trochę odpłynął ze swoją oceną sytuacji na Ukrainie i nie broni go to, że portale typu kresy.pl, czy kilku innych publicystów wysuwa podobne teksty.

Obecna sytuacja na Ukrainia to zwyczajna wojna między Ukrainą zachodnią (proeuropejską), a Ukrainą wschodnią (prorosyjską) wpieraną przez najemników wrzucanych tam przez Putina. W tle tych walk jest konflikt między narodowcami z różnych stron świata, którzy dołączyli do tej wojenki.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.07.2014 o godz. 13:07.
palikot
Senior Member

Stary 09.07.2014, 13:08
To akurat jest mocne nadużycie, niezależnie do tego czy to ironia, czy nie. Korwin trochę odpłynął ze swoją oceną sytuacji na Ukrainie i nie broni go to, że portale typu kresy.pl, czy kilku innych publicystów wysuwa podobne testy.

Obecna sytuacja na Ukrainia to zwyczajna wojna między Ukrainą zachodnią (proeuropejską), a Ukrainą zachodnią (prorosyjską) wpieraną przez najemników wrzucaonych tam przez Putina. W tle tych walk jest konflikt między narodowcami z różnych stron świata, którzy dołączyli do tej wojenki.
Nie, nie jest to nadużycie. Póki co jesteś pod wpływem propagandy zachodnioeuropejskich amerykańskich i polskich mediów jak paru panów reprezentujących PIS na forum. Twoje przekonanie bierze się od mediów, które mają interes w tym, żeby taki stan rzeczy rozpowszechniać. Pierwsza zasada. Pewne informację traktuje się co najwyżej z przymrużeniem oka gdy strona która je rozprzestrzenia ma jakikolwiek interes w tym, żeby nie robić tego nieobiektywnie a wiadomo, że i UE ma interes żeby Ukrainę wciągnąć, Stany mają interes, żeby McDonaldy i Fordy gdzieś sprzedawać(tylko w demokracji) a Polska oczywiście robi laskę, bo interesu nie ma żadnego o czym mówił Sikorski na nagraniach.
Ruscy znowu mają interes w tym żeby sobie trochę terytorium włączyć i kopalń zajebać. Dwie grupy interesu się ścierają i wam plecą bzdury w które wy wierzycie. Jaka jest prawda? Mało osób wie. Ale jak ktoś jest święcie przekonany, że JKM bredzi na starość i zwariował mówiąc że poszkodowane jest społeczeństwo gdzie 90% ludności jest prorosyjska i chce do Rosji, a nie to, które my chcemy sobie wciągnąć do UE, to tylko pokazuje, że sami jesteśmy obłąkani przez tą manipulację i ten cały system, z którym chcecie walczyć
Trochę umiaru panowie. Nie chciałbym aby kibice Wisły to były zaślepione marionetki, którymi można sterować jak kto ma ochotę. Propaganda ciągle trwa, nie skończyła się po upadku PRL-u stosuje ją cały świat, bo ma w tyminteres($$$kasa$$) dlatego, żeby sobie z nią radzić, trzeba mieć kilka źródeł informacji, łączyć przesłanki, wyciągać spójność tych przesłanek. Ślepota już kiedyś ten kraj doprowadziła do rozpadu. Wystarczy tego. Myślcie!

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Stary 09.07.2014, 13:10
Czyli co jest nieprawdą w tym co napisałem?

Nie walczą tam Rosjanie spoza Ukrainy? Walczą.
Nie walczą tam narodowcy i najemnicy z Europy i Kaukazu? Walczą.
Nie dostarczamy tam broni i sprzętu? Dostarczamy (Ukraiński MSZ przyznał, że kupił od Polski kamizelki i hełmy z kevlaru).
Stronami tego konfliktu nie są tak naprawdę z jednej strony UE i USA, a z drugiej Rosja i walczą o wpływy? Są.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.07.2014 o godz. 13:19.
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 09.07.2014, 13:14
Małgorzata Goss "Nasz Dziennik" napisał(a):
Węgierski parlament, mimo zmasowanych protestów ze strony mediów, zwłaszcza zagranicznych, obłożył wpływy z reklam progresywnym podatkiem. Wykorzystał „szybką ścieżkę legislacyjną”, która skraca dyskusję. Uchwalone przepisy w najbliższych dniach wejdą w życie.

Nadawcy o dochodach z reklam powyżej 20 mld forintów (ok. 270 mln zł) będą odprowadzać do budżetu 40 proc. wpływów. Pozostałe stawki to 30 proc., 20 proc., 10 proc. oraz 1 procent. Przy przychodach reklamowych do 500 mln forintów (ok. 6,7 mln zł) stawka jest zerowa. Ustawa dopuszcza też 50-procentową ulgę w podatku dla firm, które przed jego wprowadzeniem notowały straty. Obowiązkiem podatkowym objęta została prasa, nadawcy radiowi i telewizyjni, a także firmy zarabiające na reklamie ulicznej, rozmieszczanej na murach i billboardach. Rząd oczekuje, że oprócz dostarczenia dochodów do budżetu ustawa przyczyni się do zwiększenia udziału rodzimych mediów w rynku medialnym na Węgrzech.

Komentatorzy zgodnie podkreślają, że nowy podatek najsilniej uderzy w stację RTL Club. To popularna na Węgrzech telewizja komercyjna, z centralą w Luksemburgu, której udział w rynku reklamy szacowany jest na 15 procent. Stacja, w odwecie na rządowej ekipie, od pewnego czasu prześwietla wszystkie poczynania premiera Viktora Orbána i jego otoczenia, co Węgrom może wyjść tylko na dobre. Z kolei przepisy dające możliwość odliczania strat od podatku działają, zdaniem komentatorów, na korzyść innej węgierskiej stacji komercyjnej, TV2, konkurentki RTL, która wspiera rządzącą partię Fidesz.

Decyzja węgierskich władz została ostro skrytykowana podczas dorocznego spotkania Stowarzyszenia Telewizji Komercyjnych (ACT). Według nadawców telewizyjnych, „zamach” rządu Orbána na ich dochody reklamowe stanowi zagrożenie dla wolności mediów, uniemożliwia tworzenie wartościowych programów i paraliżuje rynek medialny. Z kolei Europejska Rada Wydawców (EPC) zwróciła się do Komisji Europejskiej, aby zakwestionowała nowo uchwalone prawo.

PS.: Co do Korwinowego faux pais z Żołnierzami Wyklętymi to jakby obcokrajowiec pozwolil sobie na takie porównanie może by to przeszło, Polak nie może. Niemniej KNP popieram za program a nie lidera.
emj10
Senior Member

Stary 09.07.2014, 13:16
sanderuss napisał(a):Wyświetl post
PS.: Co do Korwinowego faux pais z Żołnierzami Wyklętymi to jakby obcokrajowiec pozwolil sobie na takie porównanie może by to przeszło, Polak nie może. Niemniej KNP popieram za program a nie lidera.
Dokładnie mam to samo tyle, że KNP poparłem za program oraz kilku wartościowych ludzi, których znam i wystartowali w ostatnich eurowyborach.

Natomiast bredzącego Korwina nie popieram, nie popierałem i dalej będę punktował głupoty jakie wygaduje, mimo że czasem jego słowa zmienia się do potęgi entej i wyolbrzymia ich sens.
palikot
Senior Member

Stary 09.07.2014, 13:18
To, że Korwin odpłynął, bo wcale tak nie musi być.
Reszta to tylko mocne prawdopodobieństwa

Jezu on ma na myśli mechanizm jaki działa w tym kontekście, który można odnieść do naszych żołnierzy wyklętych i robi to poprzez porównanie. Co w tym jest skandalicznego? Zdejmijcie te narodowe klapy z oczu, bo robi się coraz śmieszniej! Nawet ze zrozumieniem nie potraficie przeczytać paru zdań.
Korwin odpłynął już kilka dekad temu i ta choroba jest nieuleczalna dlatego dla polskiego liberalizmu najlepsze byłoby, aby zszedł jak najszybciej.
A ja bym chciał jakieś konkrety, a nie konformizm. Czemu odleciał, co nielogicznego powiedział, co się nie zgadza w tym co mówi?

Cytat:
Ja i narodowe klapki na oczach. Tego jeszcze tutaj nie było
Nie koniecznie masz narodowe klapki, ale stosujesz konformizm, bo w pewnych kręgach reprezentujących przez ślepców z Pis-u nie wygodnie jest powiedzieć parę słów które mają odniesienie rzeczywiste, gdyż ich tabu jest tak silne, że za niedługo powrócimy do czasów gdy polski szlachcic uważał się za potomka sarmatów a Polska jest krajem mesjańskim
Już nie można powiedzieć, że Ukraina ma swoich żołnierzy wyklętych no bo jak! Czar mesjanizmu polskiego narodu by prysł Wyklęci żołnierze w Polsce dla Polski nadani prosto od Boga

Cytat:
Zwyczajnie Korwin nie ma pojęcia o czym mówi, a pieprzy trzy po trzy.
A ja bym chciał, fakty, wydarzenia, liczby, mówiące przeciw czyli argumenty a nie nie twoje subiektywne odczucia nacechowane wpływem wielu nieporządanych źródeł, bo o gustach się nie dyskutuje
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.07.2014 o godz. 17:53.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Stary 09.07.2014, 13:20
Korwin odpłynął już kilka dekad temu i ta choroba jest nieuleczalna dlatego dla polskiego liberalizmu najlepsze byłoby, aby zszedł jak najszybciej.

Ja i narodowe klapki na oczach. Tego jeszcze tutaj nie było

Zwyczajnie Korwin nie ma pojęcia o czym mówi, a pieprzy trzy po trzy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 09.07.2014 o godz. 13:31.
palikot
Senior Member

Stary 09.07.2014, 17:36
http://polskiepiekielko.pl/2014/06/z...uje-media.html

Dla łowców afer i myślących jak wujek co chciał zamienić siekierę na kijek
Cytat:
Największe polskie media znowu przypomniały sobie o Zbigniewie Stonodze i jego działalności, czym dokonały autokompromitacji.

We wtorek niemal wszystkie najpoczytniejsze media opublikowały news na temat zakupu czerwonego ferrari przez Stonogę oraz obklejenia go hasłem „Złodzieje z Wiejskiej oddajcie Polskę”.

Tymczasem przedsiębiorca przez kilka miesięcy swojej działalności zdążył oskarżyć o korupcję i udział w aferach kilkudziesięciu najważniejszych polityków III RP, w tym Aleksandra Kwaśniewskiego, Jarosława Kaczyńskiego oraz Leszka Millera. Temu ostatniemu zarzucił nawet udział w każdej aferze w III RP.

To jednak nie spotkało się z zainteresowaniem mediów, nawet tych „niepokornych” i rzekomo walczących z układem. Prawdopodobnie dlatego, że Stonoga już kilkukrotnie dał do zrozumienia, iż posiada ciekawą wiedzę nie tylko na temat polityków, ale także na temat dziennikarzy.

O kolejnych posunięciach przedsiębiorcy, który był 114 razy niesłusznie oskarżany i tyle samo razy uniewinniany, można przeczytać jedynie na Polskim Piekiełku. Poniżej zamieszczamy linki do wszystkich naszych publikacji poświęconych jego działalności.

Pis nam da! kolejnym czarodziejskim programem walki z...(i tu se wstaw)
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.07.2014 o godz. 17:51.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów