The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.06.2014, 12:17
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Zakontraktują Gruzina z Jagi i będziemy mieć jednego nominalnego lewego obrońcę na cały sezon. No i jeszcze przecież Dudka może grać na lewej i sprawa załatwiona.
Póki nie podpiszą kontraktu to nie mamy nikogo. Plizga też już był dogadany i póki co jest z tego klops. Poza tym w minionym sezonie mieliśmy większą kadrę, a i tak był płacz w 2 części sezonu, że kartki i kontuzje. A z Dudki taki lewy obrońca, jak z Bednarza prezes
Odpowiedz cytując
PiVoSH92
Senior Member

Od: 06.2014

Stary 19.06.2014, 13:08
Dudka jest tak uniwersalny, ze na każdej pozycji gra równie chujowo... Dawać tego Gruzina i może jakiś młodzik z 1 ligi na przykład?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.06.2014, 13:10
Panowie przecież Dudka może być 2 prawym obronca i 1 lewym i 2 srodkowym i 2 defensywnym pomocnikiem....jaki kłopot ...chyba bogactwa....
Odpowiedz cytując
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.06.2014, 13:15
Przecież to jest kpina, że nawet tego Popchadze nie potrafili do teraz załatwić. Jedna wielka amatorka, znów wytrzymamy jedną rundę a na wiosnę będą modlitwy o jak najmniejszy wymiar kary od każdego zespołu, który zmieści się w ósemce.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.06.2014, 13:24
Ponoć jest pomysł, że podczas kontuzji w uzupełnienie składu wejdzie łysy jack. Czego się spodziewacie w obecnej sytuacji ? Czy u nas w klubie jest chodź jedna myśląca osoba ?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 19.06.2014, 13:32
To my mamy, aż tak dużo obrońców w kadrze, że się pozbywamy lekka ręką kolejnego ? Do tego nie wiadomo czy Jovanović będzie jeszcze grał. Nie wiadomo co z Głowackim będzie, chociaż jest Żemło. Mimo, że jest to dopiero melodia przyszłości to może być lepszy niż Czekaj.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 19.06.2014, 13:32
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Panowie przecież Dudka może być 2 prawym obronca i 1 lewym i 2 srodkowym i 2 defensywnym pomocnikiem....jaki kłopot ...chyba bogactwa....
Dokładnie, a w meczu może przecież nawet grać na 2 pozycjach na raz np. lewego obrońcy i defensywnego pomocnika!

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 19.06.2014, 13:46
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, a w meczu może przecież nawet grać na 2 pozycjach na raz np. lewego obrońcy i defensywnego pomocnika!
w zasadzie to nawet piły ładne rzuca
nie wiem, coście się tak zapatrzyli na tego Chrapka
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.06.2014, 14:00
A może skoro z powodzeniem sklonowano owce, to może zróbmy 3 klony Dudki i już linia obrony będzie gotowa.
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2014, 14:04
ktoś tym klonom płacić musi
nie zagrają za 1/3

dlatego chytrzejszym planem byłoby drukowanie pieniędzy, Sienkiewicz na prezesa!
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 19.06.2014, 14:27
Rustin napisał(a):Wyświetl post
Przecież to jest kpina, że nawet tego Popchadze nie potrafili do teraz załatwić. Jedna wielka amatorka, znów wytrzymamy jedną rundę a na wiosnę będą modlitwy o jak najmniejszy wymiar kary od każdego zespołu, który zmieści się w ósemce.
No kolega się zagalopował, bo najpierw to musimy My być jeszcze w tej górnej ósemce. No póki co Buchalik i Jankowski to takie uzupełnienia składu, to samo się będzie tyczyć w sumie lewego obrońcy bo konkurencji nie będzie miał żadnej. Długo zejdzie za nim będzie po dwóch piłkarzy na jedną pozycję o zbliżonych możliwościach.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 19.06.2014, 17:46
Niebawem trzeba będzie zmienić nazwę wątku na pośmiewiska transferowe Wisły.Przecież ten Popchadze to podobny poziom do Pi Brożka.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.06.2014, 18:40
Brożek by sie wyrobił w przerwie. Nie rozumiem czemu go nei zatrzymali. Chłopak przyszedł w trakcie sezonu i nie ma sie co dziwić że pare baboli popełnił.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 19.06.2014, 20:15
Piotrek nie przeskoczyłby już pewnego poziomu, no ale litości, zawsze to dodatkowy piłkarz uzupełniający skład, mający lepsze i gorsze występy i spore ogranie w ekstraklasie. Jeśli nawet przyjdzie jakiś JEDEN obrońca to wobec takich braków wciąż będzie to kpina!!! Ktoś wspominał, że jedną rundę pociągną, a później będzie zjazd. Ja to bym się obawiał, żeby słowa Głowy sprzed roku tym razem nie okazały się prorocze...
What's new?

Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.06.2014, 08:10
taka polityka transferowa że kupuje się obrońce a gra na boku pomocy ,przyjdzie napastnik to gra w środku pola i tacy sami uniwersalni.Jeszcze tydzień i łysemu będzie się palił grunt pod nogami ....będą ciekawe transfery 40 letni elektryk z Zamościa ,24 letni tajemniczy gimnazjalista z Wałbrzycha i świetnie wyszkolony murzynek z nogą od stołu

Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 20.06.2014, 10:45
Bednarz coś mówił ostatnio, że celem na następny sezon jest zajęcie miejsca gwarantujacego europejskie puchary... Konfrontując to ze zbrojeniami Legii czy Lechii oraz kadry Lecha trzeba zadać sobie pytanie czy facet coś bierze czy już przebił kompletnie szczyt absurdu.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Od: 12.2010

Stary 20.06.2014, 12:22
wydaje mi się, że liczą na trzon drużyny Głowa - Stilić - Brożek, dodając do tego Donalda i Sarkiego , mając doświadczonych Gułe i Dudkę oraz zakładając ich brak kontuzji oraz oczywiście kartek przyznaje karkołomna wiara w kolejnym przecież "długim sezonie" ale cóż wierzyć trzeba
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 20.06.2014, 13:12
Wiara Bednarza nie rozni się niczym od wiary Maaskantowo-Valcxowej...
Oni liczyli ze odrobią kase wywalczając awans....lysy głupol wierzy ze będzie na podium w 11 zawodnikow...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.06.2014, 13:22
Bednarz coś mówił ostatnio, że celem na następny sezon jest zajęcie miejsca gwarantujacego europejskie puchary... Konfrontując to ze zbrojeniami Legii czy Lechii oraz kadry Lecha trzeba zadać sobie pytanie czy facet coś bierze czy już przebił kompletnie szczyt absurdu.
To najprawdopodobniej bzdury takie same jak te o kłopotach bogactwa sprzed roku i wiele innych.
Co do jeszcze jednego napastnika - Żurawiowi nie udał się skok do Brukseli, szmaciany biznes też nie wypalił - może tym razem da się namówić na powrót za niewielkie pieniądze...
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Stary 20.06.2014, 13:33
może faktycznie młody Cleber, Zając, Żemło wypalą jak nie teraz to kiedy taka sytuacja finansowa to dla nich okazja, o puchary bić się pewnie nie będziemy ale może do grupy mistrzowskiej z piłką to w ogóle paranoja,nic nie przewidzisz, to się wymyka wszelkim oceną
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 20.06.2014, 14:18
luczyk napisał(a):Wyświetl post
może faktycznie młody Cleber, Zając, Żemło wypalą jak nie teraz to kiedy taka sytuacja finansowa to dla nich okazja, o puchary bić się pewnie nie będziemy ale może do grupy mistrzowskiej z piłką to w ogóle paranoja,nic nie przewidzisz, to się wymyka wszelkim oceną
Dolicz do tego jeszcze Witka i Furtaka...mlodzieza Wisła stoi.....

PS.A o puchary wg.Jacentego bic się mamy....(toz to debil...)
PS 2. Pociag ruszyl z Bukaresztu....
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 20.06.2014 o godz. 14:21.
Odpowiedz cytując
luczyk
Member

Stary 20.06.2014, 16:29
bez przesady, że Wisła młodzieżą stoi, piszę tylko, że mają szansę , na Chrapka też nikt nie stawiał i marudził, ale równie dobrze mogą podzielić losy innych niespełnionych talentów, dlatego napisałem, że w tym sporcie nic nie przewidzisz a wszelkie dywagacje mogą wziąc w łeb już parę chwil później,
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.06.2014, 16:51
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Piotrek nie przeskoczyłby już pewnego poziomu, no ale litości, zawsze to dodatkowy piłkarz uzupełniający skład, mający lepsze i gorsze występy i spore ogranie w ekstraklasie. Jeśli nawet przyjdzie jakiś JEDEN obrońca to wobec takich braków wciąż będzie to kpina!!! Ktoś wspominał, że jedną rundę pociągną, a później będzie zjazd. Ja to bym się obawiał, żeby słowa Głowy sprzed roku tym razem nie okazały się prorocze...
To co Piotrek grał w tym sezonie to były niestety piłkarskie popłuczyny.

Paweł dał radę wrócić do niezłej dyspozycji z mety, Piotrek przy całej sympatii dla niego po prostu odcinał kupony.

Jak ktoś ma popełniać juniorskie błędy na porządku dziennym to wolę, żeby to był uzdolniony junior niż 30 latek bez perspektyw na późniejszą odsprzedaż.

To już bardziej mi żal Chrapka, bo to było nasze serducho, jak był na boisku nasza gra wyglądała dużo lepiej. No ale niestety finanse wyglądają jak wyglądają i trzeba się z tym faktem pogodzić.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.06.2014, 18:15
Wiara Bednarza nie rozni się niczym od wiary Maaskantowo-Valcxowej...
Oni liczyli ze odrobią kase wywalczając awans....lysy głupol wierzy ze będzie na podium w 11 zawodnikow...
Taa krytykujesz Bednarza, ale bezmyślnie wierzysz w jego propagandę .. Plan skoku (edit: na skróty) na LM był właściciela (Holendrzy go kwestionowali, a że im zapłacono to go realizowali), a wydatki rekompensowałaby gra Wisły w LE, wraz z wyjściem z grupy, ale należało to powtarzać rok, w rok ..tymczasem po jednym udanym sezonie przyszła PMSzkol, zaczęło sie od wiosny z Moskalem (jesień jego pracy trenera to jeszcze efekt RM), dalej byli Probierz, Kulawik, swoje zrobił też Bednarz dezintegrując drużynę, typowymi jak się później okazało, nieodpowiedzialnymi wypowiedziami i działaniami .. , nie tylko wobec kontraktów piłkarzy, kibiców, ale na temat całej sytuacji sportowo-finansowej w Wiśle Kraków.

Już Wiosną tego roku, celem miało być pudło, sam Bednarz o tym mówił, teraz jest identycznie ..co więcej ogłasza że jesteśmy mocniejsi, zamiast Chrapka i Bunozy, jest Jankowski, reszta mniej istotna, jak wymiana bramkarzy.., to że to bajki, widać gołym okiem ..Pytanie brzmi kiedy za te obietnice bez pokrycia ktoś rozliczy Bednarza.. czy Cupiał w ogóle wie co Bednarz obiecuje. Moim zdaniem wygląda to na sytuacje pełnego poczucia bezkarności, pytanie jak długo..hmm, może tak długo jak Brożek będzie strzelał bramki i ratował cudze d..y. I tu jest kwadratura koła, bo tak jak chcę Wisły wygrywającej, tak samo chcę wywalenia Bednarza .. Cóż, wygląda na to że inni ligowcy zweryfikują kolejny raz nasz potencjał.., a że liga słaba, to marazm trwać będzie, tak jak i świat iluzji, świat Bednarza, jeszcze jakiś czas, ..choć im krócej, to rzecz jasna dla Wisły lepiej.
Ostatnio edytowane przez milosz : 20.06.2014 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 20.06.2014, 18:41
milosz napisał(a):Wyświetl post
Taa krytykujesz Bednarza, ale bezmyślnie wierzysz w jego propagandę .. Plan skoku na LM był właściciela (Holendrzy go kwestionowali, a że im zapłacono to go realizowali), a wydatki rekompensowałaby gra Wisły w LE, wraz z wyjściem z grupy, ale należało to powtarzać rok, w rok ..tymczasem po jednym udanym sezonie przyszła PMSzkol, zaczęło sie od wiosny z Moskalem (jesień jego pracy trenera to jeszcze efekt RM), dalej byli Probierz, Kulawik, swoje zrobił też Bednarz dezintegrując drużynę, typowymi jak się później okazało, nieodpowiedzialnymi wypowiedziami i działaniami .. , nie tylko wobec kontraktów piłkarzy, kibiców, ale na temat całej sytuacji sportowo-finansowej w Wiśle Kraków.

Już Wiosną tego roku, celem miało być pudło, sam Bednarz o tym mówił, teraz jest identycznie ..co więcej ogłasza że jesteśmy mocniejsi, zamiast Chrapka i Bunozy, jest Jankowski, reszta mniej istotna, jak wymiana bramkarzy.., to że to bajki, widać gołym okiem ..Pytanie brzmi kiedy za te obietnice bez pokrycia ktoś rozliczy Bednarza.. czy Cupiał w ogóle wie co Bednarz obiecuje. Moim zdaniem wygląda to na sytuacje pełnego poczucia bezkarności, pytanie jak długo..hmm, może tak długo jak Brożek będzie strzelał bramki i ratował cudze d..y. I tu jest kwadratura koła, bo tak jak chcę Wisły wygrywającej, tak samo chcę wywalenia Bednarza .. Cóż, wygląda na to że inni ligowcy zweryfikują kolejny raz nasz potencjał.., a że liga słaba, to marazm trwać będzie, tak jak i świat iluzji, świat Bednarza, jeszcze jakiś czas, ..choć im krócej, to rzecz jasna dla Wisły lepiej.
W co ja wierze...
Proszę nieobrazaj mnie,jakbym tylko mogl dawno bym buca na taczkach wywiozl...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.06.2014, 18:56
Plan skoku na LM był właściciela (Holendrzy go kwestionowali, a że im zapłacono to go realizowali)
mozesz jakoś przypomnieć niezbytym dowodem to kwestionowanie planu przez Holendrów?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 20.06.2014, 19:07
szprotson napisał(a):Wyświetl post
mozesz jakoś przypomnieć niezbytym dowodem to kwestionowanie planu przez Holendrów?
Valckx mówił, że miał inny plan. Chciał bodajże Baszczyńskiego(chyba) i miał kilku młodych na oku.
Chciał w ciągu 3 lat zrobić super ekipe. Cupiał chciał jak zwykle na już.
Mam nadzieję, że nic nie poknociłem
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 20.06.2014, 19:13
szprotson Odsyłam to wywiadów, czytałem, więc wiem, nie ufasz, twój problem, ja cie nie pomogę.
W co ja wierze...
Proszę nieobrazaj mnie,jakbym tylko mogl dawno bym buca na taczkach wywiozl...
No to różnicy poglądów nie widzę.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 20.06.2014, 19:18
szprotson Odsyłam to wywiadów, czytałem, więc wiem, nie ufasz, twój problem, ja cie nie pomogę.
No to różnicy poglądów nie widzę.
ja czytałem w wywiadach co innego, pamiętam rozmowy z ludzmi z klubu z czasów pracy Maaskanta i Oni tez twierdzili co innego, dlatego liczyłem że przedstawisz jakiś niezbity dowód na potwierdzenie tego co napisałeś.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MichaelMyers
Senior Member

Od: 01.2012

Stary 20.06.2014, 19:29
s1mone napisał(a):Wyświetl post
To co Piotrek grał w tym sezonie to były niestety piłkarskie popłuczyny.

Paweł dał radę wrócić do niezłej dyspozycji z mety, Piotrek przy całej sympatii dla niego po prostu odcinał kupony.

Jak ktoś ma popełniać juniorskie błędy na porządku dziennym to wolę, żeby to był uzdolniony junior niż 30 latek bez perspektyw na późniejszą odsprzedaż.

To już bardziej mi żal Chrapka, bo to było nasze serducho, jak był na boisku nasza gra wyglądała dużo lepiej. No ale niestety finanse wyglądają jak wyglądają i trzeba się z tym faktem pogodzić.
Co nie zmienia faktu, ze byli gorsi od niego, np Czekaj.Piotr Brozek nigdy Pawlem nie byl, raczej wozil sie na umiejetnosciach brata.Ten caly Popchadze tez przeplatal lepsze mecze słabymi w dodatku jest nerwowy na boisku i dostaje głupie kartki.Nie chciała go Jaga, wcześniej z gościem nie przedłużały umów kluby z Azejberdżanu i Gruzji.To taki sam odcinający kupony jak Pi Brożek koleś i pewnie będzie droższy.Nie wiem po co go biorą, chyba żeby popychał ten autodestrukcyjny sportowo Wisłę projekt Bednarza.Jeżeli mamy rezygnować z piłkarzy którzy nie prezentują odpowiedniego poziomu, to pół drużyny od razu można pożegnać, tylko kto będzie za nich grał.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów