The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.06.2014, 13:04
Cytat:
nie nazwał kibiców Judaszami - mówił swoim kontekście, że gdyby dla kilku srebrników zdradził swoje przekonania SAM BYŁBY JUDASZEM. Jeśli nie czytacie ze zrozumieniem prostych wypowiedzi to trudno się dziwić, że wszędzie wietrzycie spiski, wrogów, kłamców, oszustów legijne kohorty czyhające na ukochany klub.
Tym samym sugeruje, że SKWK jest judaszem, ponieważ wypowiadał się w kontekście konfliku.
To tak samo sformułowana wypowiedź aby oskarżyć drugą stronę jak pytanie: Czy skończyłeś już z molestowaniem nieletnich?
Cwany kutas
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 18.06.2014, 13:06
Bednarz: "Nie ma takiej opcji, aby dla judaszowych 40 srebrników godzić się na wszystko."

No tak kolego Ajronek, chodziło mu o to, że sam byłby Judaszem, oczywiście I kto tutaj ma problem z czytaniem ze zrozumieniem?
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 18.06.2014, 13:16
Siemion, cytuj całość:

Cytat:
Ci którzy się wahają, czy warto przyjść i zobaczyć tę drużynę, przyjdą. Nie ma takiej opcji, żeby dla judaszowych srebrników godzić się na wszystko. To jest wykluczone i to się nie stanie. Chyba, że ktoś doprowadzi do tego, że mnie tutaj nie będzie
mtk napisał(a):Wyświetl post
Tym samym sugeruje, że SKWK jest judaszem, ponieważ wypowiadał się w kontekście konfliku.
Wiedzieć co się mówi i mówić co się wie to jest różnica. Masz kontekst:
Cytat:
Na meczu z Cracovią frekwencja była 100-procentowa, a po tym co się stało musiała spaść. Później doszły do tego słabsze wyniki. Wpływ na ilość widzów w przyszłości będzie miała natomiast dobra gra zespołu, (...) Chcemy pozyskać dobrego lewego obrońcę,(...) wtedy obrona(..) powinna gwarantować małą liczbę straconych goli. A to może dać nam miejsce w czołówce. Ci którzy się wahają, czy warto przyjść i zobaczyć tę drużynę, przyjdą. Nie ma takiej opcji,....
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.06.2014 o godz. 13:19.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 18.06.2014, 13:25
Wiec bednarz mówi co wie czy wie co mówi?
To bardzo istotne w kontekście nazywania kogoś judaszem
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.06.2014, 13:31
Zwyczajnie powiedział że dla kasy (nawet dużej) (którą potrzebuje) nie zdradzi swoich ideałów i nie zmieni zdania.

OT:
40 srebrników to na owe czasy, dla biedaka majątek. Tak z ciekawostek:

Cytat:
Z wyliczeń naukowców wynika, że 30 srebrników dziś byłoby warte 10 tys.-12 tys. zł. To wciąż szokująco mało za wydanie na śmierć nauczyciela, przyjaciela, a według 2,5 mld chrześcijan - Syna Bożego, ale z drugiej - dla biedaka była to kwota wręcz niewyobrażalna.
http://finanse.wp.pl/kat,1033767,tit...wiadomosc.html

JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Ajronek
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2014, 13:51
mtk napisał(a):Wyświetl post
Wiec bednarz mówi co wie czy wie co mówi?
To bardzo istotne w kontekście nazywania kogoś judaszem
Jak w szkole: Judasz zdradził Jezusa dla 30 srebrników - on był Judaszem a nie Jezus. Bednarz (nie chce być Judaszem) nie chce zdradzić swoich "ideałów" dla wpływów z biletów (srebrników), które przysłowiowo nazwał judaszowymi. W tym kontekście nie nazwał SKWK Judaszem tylko niejako siebie bo gdyby je przyjął to by się nim stał. Jeśli wciąż tego nie rozumiesz, to już nie wiem jak Ci to wyjaśnić...

Widząc jak na opak rozumiecie tą wypowiedź Bednarza coraz mniej dziwi mnie brak porozumienia i zarzucanie złej woli wszystkim wokół. Można by zacytować jeszcze jedną biblijną maksymę o źdźble i belce

W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex:
Odpowiedz cytując
Siemion
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 18.06.2014, 13:56
Mnie natomiast dziwi, że sam zainteresowany nie jest sam w stanie tego wytłumaczyć tylko grono ludzi zabiera głos za niego i mówi co miał na myśli. Zresztą nie pierwszy raz.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.06.2014, 14:00
Ten już Biblię przytacza , a drugi Jezusa cytuje

Co by nie powiedział to Bednarz jest ch..ujem.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 18.06.2014, 14:06
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ Nie wiem, nie było mnie na meczu, ale o tym że przed tym akcją w restauracji u Wislaków, ostrzelano stadion i kibiców racami jakoś nikt nie wspomina. Po takim czymś klub mógł być postawiony pod scianą, albo blokady dla kilkuset kibiców albo zamykamy stadion do końca sezonu. Co w takim wypadku miałby zrobić prezes klubu, bez znaczenia czy to Bednarz czy inny najemnik?
Popdobno mieli zamknąć do 2020r.

Zamiast się ośmieszać i wymyślać kolejne absurdy, hipotetyczne sytuacje które i tak nie miały miejsca, proponuję na chłopski rozum.

Bednarz zrozumiał, że w pewnym środowisku jest uważany za szkodnika i kłamliwego łysola, na porozumienie z nimi nie ma co liczyć gdyz ludzie tam zbyt pamiętliwi więc wymyślił sobie misję.
Dla odwrócenia uwagi i zatarcia wstydliwego zachowania wytoczył działa przeciw kibolom. Co prawda spóżnił się o 10 lat, świat poszedł do przodu więc dolewa oliwy, zaprasza policję...robi wszystko by ludzie się nie pojawili.
Wie, że jak się pojawią to będzie jego koniec. Na jego osobie nie zostanie sucha nitka, gdyż pozbawił siebie szacunku.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.06.2014 o godz. 14:08.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 18.06.2014, 14:44
A mnie dla kontrstu wydaje się że poszło o owy 'marketing'. Czyli Bednarz wolał oddać całość marketingu pod skrzydła UFA i tym samym projekt 'złotówki' stał się ofiara przesunięcia marketingu i sprzedaży biletów poza firmę. Stąd w ostaniej chwili warunki zaporowe, po to tylko by umowy nie podpisać. Czyli uznał że UFA zrobi więcej w kwestii marketingu niż SKWK i się 'wypiął'.

Cytat:
Z przerażeniem dowiedzieliśmy się, że Wisła prowadzi rozmowy z Sportfive oraz UFA Sports w sprawie oddania całego działu marketingu, w tym także promocji i reklam meczów oraz sprzedaży biletów i karnetów.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.06.2014 o godz. 14:46.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 18.06.2014, 14:52
Ciekawy jestem jak się czują te osły, które z takim wręcz maniakalnym uporem powoływali się na "literę prawa"-jakiego rzekomo bronił łysy wąż, który był pózniej pieszczony przez swojego idola- ministra Sienkiewicza. Hiperzaostrzone przez Tuska i jego przydupasów przepisy stadionowe brzmią bardzo racjonalnie w kontekście ostatniej afery taśmowej , tworzenia ustaw na zamówienie handel polityczny aferę z Kwaśniewskim, dogadywaniem się min Nowaka z wysokim urzędnikiem skarbówki, codziennymi sytuacjami, gdzie wyższi urzędnicy wobec prawa niemal są bezkarni
Tal tak, to właśnie bohaterzy z sejmowych ław tworzą te nowe prawo które jednocześnie łamię dużą część swobód obywatelskich oraz konstytucyjnych a jednocześnie szargają między sobą najważniejszy akt prawny- Polską Konstytucję
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 18.06.2014 o godz. 14:55.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 18.06.2014, 19:19
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Ja mam wskazywać kto rzucił racą? Wy rządzicie na trybunie, więc zachowujcie sie jak ludzie a nie jak dzieci co ostrzeliwują stadion z pubu.
A ta umowa o złotówkę, to nawet jeśli taka była, to słuchanie szantarzystów z trybun którzy łaskawie nie będą odpalali rac przez 8 meczów, a w zamian cokolwiek maja otrzymać, to jakieś totalne nieporozumienie.
Poza tym skoro uważasz że Cie obrażał to oznacza zę się identyfikujesz ze wszystkimi przewinieniami, o których mówił. Ja tam sie nie czułem w żaden sposób obrażony, bo patologii trzeba sie pozbywać a słuchać jej, a SKWK jak najbardziej pozwala na patologię na trybunach i wspiera ją.
Po pierwsze, czy na muzeum służyłoby SKWK, czy wszystkich Wiślakom ? Przypominam, że klub dużo wcześniej hucznie mówił o powstaniu muzeum, ale jak zwykle zwykłe słowa bez pokrycia.
Po drugie nie ma SKWK i tej patologii, którą pielęgnują i łysy ma pełne pole do popisu, a Wy możecie spokojnie klaskać w łapki i popierać te działania. Pytanie tylko jedno, które zadałem już kilka razy i nie otrzymałem odpowiedzi (zresztą nie tylko ja) - niechcianych osób już nie ma, więc o co wam jeszcze chodzi ? Czyżby jednak brakowało tej patologii ? Jeśli nie, to o co te ujadanie, skoro problem został wrzucony.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.06.2014, 19:34
Nam kibicom z sektora C nie zalezy na tym aby sektor C byl zamykany czy caly stadion.
Gdybysmy tego chcieli to odpalalalibysmy race za kazdym wejsciem na stadion czy kręcili awantury, zaden problem.

Wiadomo, ze są czasem mecze podwyzszonego ryzyka gdzie te race są normalnością (Legia, Lech, Cracovia). Choc i to nie zawsze bo często podczas tych spotkan nie ma zadnych rac. Nic na to nie poradzimy, ze są u nas zakazane.. w innych krajach są legalne. Tak jak w innych krajach lekarze nakazują pacjentom palić marihuanę, gdzie jest ona legalna, a u nas za marihuanę można isc do kryminału. Dlatego to, że coś u nas jest zakazane nie oznacza że jest to złe. Czasem system jest zacofany, a prawo i kodeks karny jest ustanawiany przez półgłówków bo jak idzie porównać sprawę sądową kibica, który odpalił grubszą zapałkę do sprawy jakiegoś pedofila czy gościa co potrącił dwójke dzieci i grozi im tyle samo co temu co odpalił grubszą zapałkę czyt. racę. Podcza sylwestra tysiące osób odpala racę i ch...uj... i dlaczego oni nie są nazywani bandytami tak jak kibice odpalający racę? impreza masowa? a sylwester to czym jest jak nie imprezą masową. System jest zacofany, brak w nim konsekwencji i logiki.

Kibice Chile rozwalają bramki wejsciowe na stadion w meczu z Hiszpanią

Kiedy u nas taki manewr mial miejsce w przeciągu ostatnich 8 lat?
Odpali się czasem racę i wielka afera.. z miękkiej pyty jestescie robieni czy jak.. no tak, flaga "PDW" i przeklenstwa.. zaraz się rozkleje z tego romantyzmu. przeklenstw nie ma, bandyterki z sektora C nie ma i rodzin z dziecmi jakos tez nie ma, są race, są przeklenstwa, jest flaga PDW i sektory rodzinne czy sektory szkolne zapraszane przez złe SKWK nabite w 100%
na stadionie Wisly nic sie nie dzieje i jest bezpiecznie
Ostatnio edytowane przez aNouc : 18.06.2014 o godz. 19:56.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 18.06.2014, 20:05
Budowa pomników i muzeów w momencie kryzysu nie jest najwazniejszą rzeczą dla klubu. Ciekawe też któż by miał chodzić do tego muzeum i jak często? Kto by utrzymywał powierzchnię wynajętą pod to muzeum?
W sumie też nie wiem co tak SKWK ujada skoro problem został wyrzucony.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2014, 20:11
Ciekawe też któż by miał chodzić do tego muzeum i jak często? Kto by utrzymywał powierzchnię wynajętą pod to muzeum?
Z tego co widać na pewno nie ty, wielki kibicu Białej Gwiazdy...

Ile jeszcze będziemy na forum znosić takich jełopów?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.06.2014, 20:26
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post

No i to są argumenty na poziomie SKWK - wszystkich zwyzywać i nazwać debilami i wtedy mamy rację
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 18.06.2014, 20:28

Na pewno dlugo - bo dzis cenzurka poszla niezla na forum - i zostaly wysmiane proBednarzowskie marionetki - a szkoda- bo beka niezla byla , ale coz tutaj jest ich 3 x wiecej niz na stadionie
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2014, 20:33
No i to są argumenty na poziomie SKWK - wszystkich zwyzywać i nazwać debilami i wtedy mamy rację
Jeśli kibic Wisły pyta mnie kto będzie chodził do muzeum jego ukochanego klubu, to wypada mi jedynie nazwać go jełopem. To nie argument, tylko stwierdzenie faktu. Na argumenty z takimi jak Ty rozmawiać się nie da.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Stary 18.06.2014, 20:47
Budowa pomników i muzeów w momencie kryzysu nie jest najwazniejszą rzeczą dla klubu. Ciekawe też któż by miał chodzić do tego muzeum i jak często? Kto by utrzymywał powierzchnię wynajętą pod to muzeum?
W sumie też nie wiem co tak SKWK ujada skoro problem został wyrzucony.
W takim razie po co całe reklamy rozwieszane po Krakowie przed meczem u siebie ? Przecież, to same koszty. Wiem, że w Wiśle nie ma czegoś takiego jak marketing, ale nie sądziłem, że innym pasuje taki stan rzeczy. SKWK chciało tak jakby wyręczyć i pomóc klubowi w tej niespełnionej obietnicy, ale jak widać niepotrzebnie.
SKWK postawiło sprawę jasno, a ujadają właśnie takie osobniki jak Ty, że wyrządzają klubowi krzywdę. Powiedz mi jaką skoro pasuje, że nie ma ich na stadionie. Klub płaci teraz jakieś kary ? Ściągają jakieś haracze ?
Ostatnio edytowane przez master17 : 18.06.2014 o godz. 20:51.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.06.2014, 22:28
Jeśli kibic Wisły pyta mnie kto będzie chodził do muzeum jego ukochanego klubu, to wypada mi jedynie nazwać go jełopem. To nie argument, tylko stwierdzenie faktu. Na argumenty z takimi jak Ty rozmawiać się nie da.
Zlicz sobie tych kibiców i przelicz czy to się kalkuluje. To że coś stworzysz to nie wystarczy. Trzeba to później jeszcze utrzymać. Ale widzę że do takich tępych umysłów nic nie dociera-żadne logiczne argumenty, bo wiecie swoje i jesteście wielce przekonani że macie wyłączność na rację.
SKWK funkcjonuje w tym klubie jak zwiazki zawodowe w kopalniach - jak najwięcej wyciągnąć dla siebie i swoich popleczników, mimo że kopalnia upada. Taka PRLowska mentalność.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 18.06.2014, 22:44
No co Ty nie powiesz - a ja myślałem, że wystarczy wybudować i już...

Nie wiesz jak funkcjonuje SKWK, nikogo z SKWK nie znasz, zapewne z nikim z SKWK nigdy nie rozmawiałeś - więc za przeproszeniem skończ .......ić te smuty o PRLowskiej mentalności, bo chuja wiesz i w nogach śpisz.

ps. Jakich to "logicznych argumentów" używacie?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.06.2014, 22:51
Ale skończ żesz pier.dolić o tym kryzysie. Bo kryzysu nie było i muzeum też nie powstało. Nie wspominając o pomniku dla Reymana dzięki, któremu Wisła przetrwała do dzisiaj, bo zakończyłaby karierę już po 1. wojnie światowej znikając z mapy Polski. Ale o tym nie wiesz.. może jakby powstało to muzeum i zajrzałbyś do niego to dowiedziałbyś się o tego typu sprawach i piłkarzach i ludziach tworzących Białą Gwiazdą, którym dzisiejsi Frankowscy i Żurawscy mogliby nosić bidony z wodą.

Powierzchnia pod muzeum znajduję się na terenach TS Wisła. I jest to jedyne dobre rozwiązanie, żadnych wynajmów u obcych, u miasta, żadnej budowy muzeum na stadionie, który do nas nie należy.
Choćbyśmy mieli pograć sezon w 1 lidze to takie muzeum jest czymś naturalnym dla takiego klubu. Historia to rzecz najważniejsza, którą należy pielęgnować. Nie wspominając już o pomniku dla Reymana.

TS Wisła dysponujące 15 mniejszym budżetem od Wisła SA bierze się za budowę muzeum Wisły.. zresztą po raz kolejny musi się brać za kolejną rzecz.
Co to Bednarza obchodzi, on tu jest dla pieniędzy, to zwykły pracownik, za dwa lata będzie prezesował w Ruchu Chorzów czy Zagłębiu. Muzeum czy Pomnik, koło ch.uja mu to lata. Gość nie jest w żaden sposób związany z Wisłą więc on ma do tego inne podejście. Neutralne, wręcz niechętne. Niepotrzebny problem. W TS Wisła gdzie każdy to wiślak z krwi i kości inaczej do tego typu spraw podchodzi i jak pokazuje przykład TS Wisła wcale nie trzeba być bogatym by coś stworzyć. Potrzeba chęci i dobrej woli.

PS. Jeżeli kibic Wisły zadaje pytanie "kto będzie chodził do muzeum Białej Gwiazdy" to jest jełopem czy debilem, więc użytkownik nie przesadził używając tych zwrotów.

Cięzkie łby tutaj się wypowiadają.. oj ciężkie. Echh.
Ostatnio edytowane przez element : 18.06.2014 o godz. 23:05.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 18.06.2014, 23:31
Jak nie masz argumentów to całkie mzrozumiałe, że nie masz jak rozmawiać.

element napisał(a):Wyświetl post

PS. Jeżeli kibic Wisły zadaje pytanie "kto będzie chodził do muzeum Białej Gwiazdy" to jest jełopem czy debilem, więc użytkownik nie przesadził używając tych zwrotów.
Jesli takie elemnty jak Ty moderuja to forum to się nie dziwę że taki niski poziom ostatnio tu panuje, a wszyscy przeciwnicy SKWK są wyśmiewani i obrażani.
I jak już przytaczasz jakiś fragment to cytuj go w całości a nie manipuluj ucinając tekst w połowie. I bardzo chętnie zobaczę statystykę pierwszych trzech latach funkcjonowania tego muzeum jak już powstanie. Wisła to nie Barcelona aby turyści przychodzili do tego muzemu, ale oczywiście wiecie lepiej.
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 18.06.2014 o godz. 23:36.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 19.06.2014, 00:06
Zlicz sobie tych kibiców i przelicz czy to się kalkuluje. To że coś stworzysz to nie wystarczy. Trzeba to później jeszcze utrzymać. Ale widzę że do takich tępych umysłów nic nie dociera-żadne logiczne argumenty, bo wiecie swoje i jesteście wielce przekonani że macie wyłączność na rację.
SKWK funkcjonuje w tym klubie jak zwiazki zawodowe w kopalniach - jak najwięcej wyciągnąć dla siebie i swoich popleczników, mimo że kopalnia upada. Taka PRLowska mentalność.
Odstaw na bok swoje żałosne żale, pogódź się z tym kim jesteś i uświadom sobie najważniejsze, że na pozycję w jakiej się znajdujesz zapracowałeś ty sam, tylko i wyłączne sam. Kumasz?

Jakimi logicznymi argumentami ty dysponujesz? Może zróbmy mały test na to jak bardzo tępy jest twój umysł. Wiec na początek wysil się i przypomnij sobie ilu takich jak ty ostatnio przychodzi na stadion, przelicz czy to się klubowi kalkuluje?
To że was przyjdzie 3tys czy nawet 5 tyś nie wystaczy nawet na koszta związane z wynajmem i organizacją spotkania, klub się na was nie utrzyma. Logiczne by było was po.......enie gdyż tak grając dla was generują się tylko straty.

Twój tok myślenia i twój profil kibica jaki reprezentujesz, jest tylko i wyłacznie dla Wisły zagrożeniem Wisła to nie .......enie jak szczur za monitora co na sercu ci do innych kibiców Wisły leży. Nie czując jednośc z swoimi, uwazasz się za kogo? Bo chyba nie za działacza i reformatora trybun...

Zakładam, ze nie masz zbyt wielu znajomych na trybunach, pewnie w mordę od żydów też nigdy nie wyłapałeś, kto by się domyślił że ty się piłką interesujesz.

Zapewniam Cię, że jeszcze dziesiątki lat upłyną zanim prawdziwi kibice Wisły pozwolą zabierać takim leszczom jak ty głos. Decydować będziemy jeszcze wiele lat za was, gdyż wymaga tego dobro naszego klubu . Doceniam to, że w życiu i trybunach siedzisz cicho i rozumiem że tutaj możesz to gówno z siebie wyrzucić jednak rób to z klasą.

Bo jak narzazie to kreujesz się i co więcej wyglądasz na zakompleksionego pionka, któremu w życiu niewiele wyszło.

A jak wam "elitarni" coś nie pasuje to wypier...na żydownie ! Nie plątać sie po R22 jak smrody po gaciach. Kiedyś jak w bólach odradzalismy sie po rządach takiej samej jak wy "wesołej kompaniji" z lata 90, pewnie było by dla was tam miejsce. Ale czasy się kurewsko zmieniły.
Teraz miętkim hujem robieni są tam na Kałuży, możecie iść i ich tam oświecać. U nas na trybunach dla takich nie będzie już nigdy miejsca.

raindog napisał(a):Wyświetl post
Oni, poza pewnymi wyjątkami, nie potrafią czytać, więc na nic Twoje wysiłki.
A ty to już lepiej nic nie pisz. Bo żeby bazgrolić takie fanaberie jak ty, to trzeba być albo psem albo donosicielem. Dorwali internet i myślą że dyskutują! Jebani!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 19.06.2014 o godz. 00:24.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.06.2014, 08:49
Jak nie masz argumentów to całkie mzrozumiałe, że nie masz jak rozmawiać.

Jesli takie elemnty jak Ty moderuja to forum to się nie dziwę że taki niski poziom ostatnio tu panuje, a wszyscy przeciwnicy SKWK są wyśmiewani i obrażani.
Powiedz mi - już zresztą o to pytałem - jakie były Twoje argumenty od początku wymiany zdań? Jeśli oczekujesz argumentów, to zacznij od siebie. Ja się w tym temacie starałem nie udzielać, bo rozmowa z osobami, które próbują na temat dyskutować a nie mają o nim pojęcia jakoś mnie nie bawi. Zarzucacie stowarzyszeniu niestworzone rzeczy, a nie mieliście nigdy do czynienia ze stowarzyszeniem czy osobami w nim zrzeszonymi i działającymi na rzecz klubu. Krótko pisząc - nie wiecie tak naprawdę nic o SKWK ale do dyskusji i oczerniania tej organizacji jesteście pierwsi.

Pytasz, kto będzie chodził do muzeum (już pominę, jak idiotycznie brzmi takie pytanie z ust kibica Wisły...)? Kibice, turyści, ludzie zainteresowani historią piłki... Całkiem spory target.

Kto będzie utrzymywał muzeum? Zgaduję, że TS Wisła z pomocą SKWK i ludzi życzliwych (na SA liczyć nie można, na takich jak Ty pewnie też). Pomieszczeń wynajmować nie trzeba (ale pewnie o tym nie wiesz...), więc koszta utrzymania nie będą wcale wielkie.

Czy wszystkie przedsięwzięcia muszą przynosić zyski? Muzeum raczej nie jest przewidziane do generowania dochodów TS Wisła. Tu chodzi o coś więcej, ale jak widać w Waszym świecie wartością jest jedynie pieniądz...

Czekam, aż poddacie w wątpliwość pomysł budowy nowego pomnika Henryka Reymana - przecież to też się nie będzie kalkulować...
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Stary 19.06.2014, 09:11
serek.c2 jakich argumentów oczekujesz od gościa, który w dalszym ciągu nie potrafi mi odpowiedzieć chyba na najprostsze pytanie dotyczące całej otoczki.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 19.06.2014, 12:13
Pytasz, kto będzie chodził do muzeum (już pominę, jak idiotycznie brzmi takie pytanie z ust kibica Wisły...)? Kibice, turyści, ludzie zainteresowani historią piłki... Całkiem spory target.
Nie tak dawno jak kilka stron temu rozmawiałem z kolegą Dariook o szansach podziału 'tortu'. Tak w skrócie - statystycznie tylko 50% mieszkańców Polski interesuje się piłką, a w Krakowie wiedług danych SKWK (z ostatniego tekstu) 1/8 krakowian deklaruje sympatię z naszym klubem. Wydało mi się to mało i wydało mi się że jest duzy potencjał który Bednarz chce wykorzystac mówiac o klubie dla 'Elit'. Ale nie - ponoć potencjału nie mamy ponieważ ... gramy kichę.

Ty zaś uważasz że ten sam 'target' powiekszony o turystów pozwoli utrzymac muzeum, i jednocześnie z magicznego powodu nie jest zainteresowany tym aby przyjsc na R22 oglądnąć mecz. No (hipotetycznie) niech będzie, bo uważam że potencjał w obu przypadkach jest.

Statystycznie - mamy booom na muzea. Rocznie do muzeum chodzi 26,7 mln osób z tego 11 miiionów bezpłatnie. Wiec mamy w Polsce 35 milionów ludzi z czego statystycznie 15 milionów przyszło do muzeum w roku i zapłaciło bilety. Równocześnie na te 35 milionów tylko 50% interesuje się piłką. Czyli tort wynosi 7 milionów osób na całą Polskę. Proporcjonanie, krakusów jest 2.2% w całej polsce, zatem masz w Krakowie cerca 150 000 osób które może zrezygnowac z wizyty w innym muzeum i przyjsc do muzeum Wisły, tylko trzeba przebić ofertą Wawel, Czartoryskich, Wieliczkę itp.

element napisał(a):Wyświetl post
Powierzchnia pod muzeum znajduję się na terenach TS Wisła. I jest to jedyne dobre rozwiązanie, żadnych wynajmów u obcych, u miasta, żadnej budowy muzeum na stadionie, który do nas nie należy.
Choćbyśmy mieli pograć sezon w 1 lidze to takie muzeum jest czymś naturalnym dla takiego klubu. Historia to rzecz najważniejsza, którą należy pielęgnować. Nie wspominając już o pomniku dla Reymana
Postaw się i zastaw się. Idelanym miejscem na interes byłby stadion. L pobiera dychę za zwiedzenie wszystkiego - od stadionu po muzeum. Bilety na L za zwiedzanie muzeum i oprowadzenie po stadionie - 10 zł. Tak samo robi Barcelona, i połączone jest to z odwiedzinami sklepu z pamiątkami. Tyle że rzeba powiedzieć wprost - SKWK na muzeum poza terenami TS nie stać, a nawet jeśli to PR mają taki że nikt z nimi rozmawiał nie będzie. Więc twierdzenie że jest to 'dobre rozwiazanie' wynika tylko i wyłącznie z niskich kosztów oraz dostępności terenów TS. Lokalizacja jest co najmniej fatalna jeśli chodzi o muzeum piłki, a na muzeum wszyskich sekcji TS turyści nie przyjdą. Ale jako interes sam w sobie (dlatego że jest niskokosztowy i wybudowany przy współudziale osób trzecich), może się udać. W skrajnym przypadku, jak czynszu płacić nie trzeba, zamknie się muzeum na klucz.

Jak dla mnie wolalbym zdecydowanie muzeum połaczone ze sklepem z pamiątkami oraz zwiedzaniem stadionu.

Czekam, aż poddacie w wątpliwość pomysł budowy nowego pomnika Henryka Reymana - przecież to też się nie będzie kalkulować...
Pomnik to trzeba zrobić za drobne i przy okazji bo żaden pomnik się nie kalkuluje. A zapomniałbym - jest on potrzebny tym którzy pracują z dziećmi. To fakt. Wtedy pasuje koncepcją do muzeum. I zrobić tak by sąsiadka po latach kwestowania sąsiadka go nie wywiozła na taczkach. Jak nie wywiezie to znaczy że wcale taki cenny nie jest i nie było po co szat drzeć

Litererura:
http://metromsn.gazeta.pl/Wydarzenia...ch_kin__a.html
http://historiaimedia.org/2012/11/05...w-polsce-2011/
http://legia.com/podstrona,232-progr...i_z_legia.html
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 19.06.2014 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 19.06.2014, 12:16
to czemu SKWK n ie zrobi zbiórki na pomnik poda nr konta itp
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.06.2014, 12:22
raindog napisał(a):Wyświetl post
Po prostu jesteśmy debilami i musimy się z tym pogodzić
Chyba pierwszy raz napisałeś coś mądrego, z czym można się zgodzić.

suikoden napisał(a):Wyświetl post
to czemu SKWK n ie zrobi zbiórki na pomnik poda nr konta itp
Ale czy Ty jesteś takim ignorantem, idiotą czy masz 10 lat?
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 19.06.2014, 12:24
nie po prostu pytam jaki jest problem podać nr konta by kibice wplacali na pomnik i muzeum kto chce to wpłaci
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów