|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ciekawe, że chodzę na Wisłę od 20 lat i nigdy jeszcze nie dostałem kary za siedzenie na nie swoim miejscu. Ani za śmiecenie. Ani za race. Ani za przekleństwa. Za nic. Ciekawe...
Ps. Spróbuj odpalić racę w kinie, albo sklepać sąsiada za to, że nie klaszcze to zobaczymy czy jakiejś kary nie dostaniesz ![]() ![]() ![]() W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex: |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zawsze możesz dostać za siedzenie w knajpie.
Nie robi na mnie wrażenia twoje "chodzenie na Wisłę" robię to znacznie dłużej i nie tylko na R22. ![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na pewno dostanę zakaz kinowy, a prezes kina zrobi sobie focię z ministrem.
W kinie niejeden po mordzie dostał (jak i w dyskotece) a zakazów nie ma. ![]()
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Ja akurat za żarcie popcornu był ręce ucinał - przeszkadza w oglądaniu a na dodatek śmierdzi. Poczekajmy aż łysy zostanie menadżerem któregoś z kin
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W dodatku to chrupanie jest jak bońkowe radio, nie da się oglądać
![]()
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po prostu nie rozumiem, czemu z jednej strony przyrównujecie stadion do kina (pytając czy w kinie klienci odpowiadają za bezpieczeństwo) ale z drugiej, gdy ktoś próbuje na tym stadionie wprowadzić zasady zbliżone do kinowych to się oburzacie, że stadion to nie kino/teatr. Trochę konsekwencji. Chodziłem przez wiele lat i na 10-tkę (później na C), wyrosłem z tego jak pewnie wielu starszych kibiców. Ale zawsze zależało mi na Wiśle (byłem na wszystkich meczach w Sosnowcu, na kilkunastu wyjazdach - byłoby ich więcej gdyby człowiek mógł sobie na wyjazd pojechać samemu, bez przymusu jazdy pociągiem specjalnym w grupie ludzi, z którą się nie identyfikuje, pisałem też pracę magisterską o Wiśle) i nie rozumiem jak można pod hasłami "Wisła to My" bojkotować klub przez jednego łysego Pana. Na złość mamie odmrożę sobie uszy. Nie rozumiem, ale też nie mam zamiaru nikogo obrażać z tego powodu czym czy tym bardziej odmawiać mu zasług. Ale nikt nie ma monopolu na Wisłę, rację czy prawdę. Na świecie jest 7 mld prawd. Dlatego czy ktoś jest czy nie jest w SKWK, czy ktoś chodzi tylko na domowe mecze czy też jeździ na wyjazdy, czy ktoś ogląda mecze tylko w tv z rzadka pojawiając się na R22 nie może odmawiać mu prawa do swojego zdania. Nikt też nie powinien sobie uzurpować prawa do wypowiadania się za całą Wisłę. Kto chce niech bojkotuje, kto chce niech protestuje i wywiesza obraźliwe bannery a kto che niech nadal chodzi na mecze i dopinguje chłopaków biegających po boisku. Dlaczego od razu wyzywać się od zdrajców, łamistrajków, bandytów czy pikników? Podziwiam i podziwiałem wiele akcji SKWK (szkoły, domy dziecka, krwiodawstwo...) ale też potępiam bicie kogoś za to, że nie śpiewa (z 10 lat temu dostało się mojemu Tacie, którego wziąłem na młyn bo sam chodziłem, od tamtej pory nie był już na żadnym meczu) albo ostrzeliwanie stadionu racami. Byłem na jednym z pierwszych spotkań organizacyjnych SKWK i się nie zapisałem bo to nie moja bajka, ale nie odmawiam im ani prawa do bycia na Wiśle ani tez prawa do zniknięcia jeśli uważają, że tak dla ich dobra będzie najlepiej. Podzielam wiele argumentów o zarządzaniu klubem (w okresie kiedy pisałem pracę magisterską 12 lat temu było jeszcze gorzej - uwierzcie mi!) jakie podnosi SKWK, ale też zgadzam się z wieloma pretensjami kierowanymi w ich stronę. Prawda zawsze leży po środku i jeśli ktokolwiek twierdzi, że to on wie wszystko i ma rację to się tylko uśmiecham pod nosem. Niestety cała ta sytuacja jest smutna dla mnie jako dla kibica. Każdy normalny człowiek przyzna, że z kibicami za bramką wyniki na wiosnę byłyby lepsze. Ale rozumiem też kalkulację klubu, który widzi, że na kibicach z C nie zarabia a często dokłada do interesu (kary, niższe ceny biletów, mniejsze wpływy z dnia meczowego). Pewnie, że wolałbym, żeby było jak przed meczem z Cracovią gdzie był spokój, w miarę pełny stadion (średnią frekwencję do tego czasu mieliśmy wyższą niż na Legii!!) i fajną atmosferę (choć już na Cracovii ta atmosfera lżenia przeciwników mi nie pasowała) ale nikt nikogo na stadion siłą ciągnąć nie będzie. Tyle, musiałem trochę swoich żali wylać, wiem, że nikogo nie przekonam. Nie mam takiego zamiaru. Ale jak zwykle będę na każdym domowym meczu (może i na kilku wyjazdach) i jedyne czego bym chciał to żeby Ci, których nie będzie starali się zrozumieć, że nie jestem ani pachołkiem opłaconym przez Bednarza ani kosmitą i tak samo jak dla nich tak i dla mnie Wisła to całe życie. Jeśli to pojmą to może łatwiej im będzie porozumieć się z każdym kto myśli inaczej. ![]() ![]() W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex: |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|||
Inny produkt i target niż ma sąsiadka, wymyślony na kolanie a spowodowany konfliktem. Kążdy widzi to co jest jego sercu bliższe. No dobrze, ale patrząc na Twoj post wyżej : a) negujesz możliwość selekcji przez organizatora b) nazywasz kabaretem wionesk organizatora aby w przypadku braku/nieskutecznej selekcji widzowie poniesli odpowiedzialnosć za czyny c) równocześnie w poście wcześniej negujesz wysokość i radzaj środków zapobiegawczych w postaci kar czy konstrukcji prawa Czyli rozumiem iż porządek proponujesz utrzymać dobra wolą i zlotówką od kazdego wiślaka? A jak nie wyjdzie opowiedzialnośc ponosi Bednarz a płaci Cupiał? Innego wyjścia dla nas nie ma?Cytat:
a) może b) może c) wydaje mu się że go na to stać a SKWK nie stwarza alternatywy (a moim zdaniem to błąd stowarzyszenia) d) widzi zmiane w pokoleniową wśród kibiców na trybunach czyli nowych innych klientów: Cytat:
Dobrze wiesz że nie. To złotówka od kosmitów i wszelkich tych którzy nie wrzucali do tej pory do puszek. Symboliczny obowiązkowy podatek od 'widzów' którzy do tej pory nie wrzucali. Dlaczego? Ponieważ ten kto chce, zawsze da, niezależnie od formy zbiórki. Ci co nie chcą nie dadzą, chyba że klub da ze swojej kasy lub wymusi ową darowiznę w zamian za sprzedanie biletu. Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.06.2014 o godz. 10:31.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
A Lysy jak dziecko,prowokacja za prowokacja...
"Stary prezes - nowi piłkarze" - rozpoczął tę prezentację Jacek Bednarz. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Tak sam z jednej strony Wam gra z drugiej nie ( to jesteś w stanie zrozumieć?) Cytat:
Cytat:
![]()
WISŁA KRAKÓW |
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|||
|
Złotówka była extra, od kibiców a nie bednarza. Czego ty tutaj nie kumasz?
łukasz: Cytat:
Jeśli ktoś sie by czuł wyruchany w dupę i okradziony z śmierdzącej złotówki, to proszę bardzo! MAcie ....a 25 tys innych miejsc, nikt wam niczego nie narzuca. Jeśli ktoś ma problem z tą złotówką extra to najzwyczajniej pomylił miejsca na stadionie. Jeszcze raz, nikt do niczego nie zmusza. Nie udawaj tutaj pokrzywdzonego czy wykorzystanego. Cytat:
b) Oczywiście. bednarz to nie jest sąd- jeszcze by nakładać czy egzekwować kasę . On czerpie zyski i to on odpowiada za wszelkie niedociągnięcia. c) Ja nic nie neguję. Nie rozpierdalam stadionu dlatego, że boję się jakiś kar czy zakazów. Nie robię tego bo logicznie myślę i wiem że tak się nie powinno zachowywać. Prawo jest ułomne i dlatego się je łamie, co w cale nie oznacza że robi się coś złego. Od doglądania porządku są osoby do tego zatrudnione. Nie wim co ma do tego złotówka - i nie od każdego Wiślaka, jak już coś... I oczywiście, że istnienie porządku to w głównej mierze dobra wola uczestników spotkania. Załóżmy że mnie coś w....i i starcę dobrą wolę. To kupie 3 race, odpalę i .......nę sobie je na murawę. Nie powstrzyma mnie bednarz, ty czy inny stuart. Co mi zrobisz? Dostanę zakaz i będę się śmiał. Więc to, że z mojej strony jest porządek, to w pierwszej kolejności dobra wola. Cytat:
b) po co? c) Wszyscy wiedzą że go nie stać a jemu jak zwykle się wydaje. Za pół roku znów się obudzi z ręką w nocniku i jak syzyf tylko o wiele łatwiej będzie szedł mityczną prostą. d) O .....a. Ty też ich widzisz? Bo ja tam widzę jakieś niedobitki i łamistrajków. 10tyś brak. Coraz trudniej logicznie z tobą dyskutować. Poważnie.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.06.2014 o godz. 11:25.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||||
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
To jaki był problem by SKWK zamiast prość klub zrobiło zbiórke
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobrze wiesz że zaden. Tylko efekt zbiórki byłby mizerny a i zbiórkę trzeba byłoby ponownie organizować co jakiś czas. A tak to pieniążki same wpływałyby na konto, co więcej, 'zbiórke' organizowalby i finasował Bednarz i jego ludzie.
Natomiast myślę iż stwarza się alternatywa - jeśli faktycznie TS wychodzi z długów w tempie 2mln na kilka miesięcy (w co nie bardzo wierzę), to za rok, dwa będizemy miec muzeum. Może w TS SKWK znajdzie żródła finansowania swoich pomysłów. Przynajmniej taką mam nadzieję.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.06.2014 o godz. 11:14.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jakbyście się interesowali Wisłą ogólnie a nie tylko Wisłą SA to byście wiedzieli że trwa zbiórka na rzecz utworzenia Muzeum w podziemiach hali TS Wisła i są zbierane zarówno środki finansowe jak i pamiątki w tym celu.
https://www.facebook.com/galeriablaskubialejgwiazdy |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Gdybyscie byli w temacie to byscie wiedzieli ze od dluzszego czasu SKWK i TS Wisla wzielo sie za muzeum.. i trwa na nią zbiorke
http://www.youtube.com/watch?v=BLJ0p014Px0 oczywiscie nawet 20 zl nie przelaliscie na jego utworzenie. PS: mamy kolejny przyklad dyskutowania z gosciami pokroju wyzej... o wielu rzeczach nie wiedża, ale pierwsi zabierają głos. Znów złe SKWK musi wziąc sprawy w swoje ręce i budować muzuem Wisły bo na tego jebanego Bednarza i jego bande liczyć nie mozna. Niech sie .......i i wypierdala z tego klubu jak najszybciej. MUZEUM JEST DOBREM WSZYSTKICH OSOB ZWIAZANYCH Z WISLA, WSZYSTKICH KIBICOW WISLY I KAZDY KIBIC JEST ZOBOWIAZANY DO PRZELANIANIA SYMBOLICZNYCH 20 ZL . TAKIE FC CHICAGO PRZELALO 2.300 ZL , WIELU FANOW JUZ PRZELALO SPORE SUMY, TYLE, ZE ONI DZIALAJA REALNIE, A NIE .......A W TYM TEMACIE O DUPIE MARYNIE
Ostatnio edytowane przez c. : 18.06.2014 o godz. 11:29.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale, jak dobrze zrozumiałem, rozmawiamy o akcji zamiast 'złotówki od biletu' wśród tych ludzi którzy na ową złotówkę od biletu się zdecydowali. Czyli zamiast zbierac przez Bednarza, poprosić o wrzucenie do puszek rocznej 'opłaty' z biletów po 1 zł od sztuki. Czy jakoś tak.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale dlaczego miał bednarz nie pomóc SKWK, sam z czapką po trybunach chodzić nie musiał? Już z niego taka nieżyczliwa ....a jest?
Najśmieszniejsze jest to, że przeszkadza to najbardziej tym których sprawa wogóle nie dotyczy. Wszystko zaczeło się od bednarza. Gość złamał dane słowo a dżentelmeńska umowa to dla mężczyzny świętość. Facet prywatnie jest kompletnym gołosłownym zerem a ty Łukaszu podejmujesz się walki obrony jego poczynań. Czyżbyś w życiu też kierował się podobnymi zasadami? Jesteś gołosłowny i zakłamany, że nawet znajomi boją sie na tobie polegać? Bo to naprawdę przykre być tak odpieranym w oczach innych.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.06.2014 o godz. 11:42.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A o to juz Bednarza trzba spytać co poszło nie tak między nim a SKWK, ze nie chciał pomóc.
SKWK mozna dla równowagi spytać dlaczego Bednarz nie mógł nie chceć pomóc tylko musial być do tej pomocy zobligowany. Obie stony się dobrze bawią i jak pawie się puszą pokazując siłe, tylko klub, czy jak kto woli - muzeum na tym traci. Akurat dotyczy każdego kto kupuje bilet i każdy kto kupuje ma pawo się wypowiedzieć. Za to Ci sprzed TV głosu nie mają - tutaj zgoda.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.06.2014 o godz. 11:41.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wszystko bylo dogadane, bednarz sie zgodzil na zlotowke od biletu!!!!, umowa juz byla gotowa, skwk i bednarz zasiedli do stolu by zlozyc podpis (TO BYLO NA KILKA GODZIN PRZED MECZEM Z CRACOVIA !!!) , a tu sie ukazuje sfalszowana umowa, ktora na kilka dni przed podpisem bednarz zmienil, wykreslajac jakies punkty i dodajac nowe, lub je zmieniajac (co w niej bylo bylo juz opisywane, kazdy mogl sie zapoznac) skwk zostalo wyruchane w dupe przez klamce bednarza, wtedy skwk postanowilo zawiesic dzialalnosc stadionowa, a co bylo dalej kazdy wie
Poza tym klub na tym nic nie traci !!! bo do biletu dodawana bylaby zlotowka wiecej, a klub dalej tyle samo by zarabial.
Ostatnio edytowane przez c. : 18.06.2014 o godz. 11:50.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dlaczego udajesz głupiego? Takiś oczytany a nie wiesz dlaczego się wszystko posypało?
Gość za nieswoją złotówkę chciał z SKWK zrobić porządkowych, chciał zepchnąć odpowiedzialność na innych, co doskonale juz nieraz robił. Za całą sytuację odpowiada tylko i wyłącznie bednarz. Wszystko potem jest następstwem jego zachowania.
Ostatnio edytowane przez Dariook : 18.06.2014 o godz. 11:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po drugie - uczepiłem się bo mnie to dotknęło. I klub również bo stracił jednego kibica przez 10 lat, który miał karnet. Myślę, że nie on jeden Z TEGO POWODU nie chodzi na stadion. Przez ileś tam lat chodziłem na 10-tkę, darłem japę bez względu na to co się działo (nawet w drugiej lidze) a na ten mecz wziąłem Tatę, który normalnie chodził na inne sektory ale chciałem z nim razem obejrzeć mecz. Tak go to zabolało (a tez stary kibic), że potem już więcej nie przyszedł na stadion. Co żeście sie tak uczepili tego szpanowania i tanich biletów? Nie każdy ma tak nasrane we łbie. Po trzecie byłem kilka razy na wyjazdach we Wrocławiu, w Gdańsku, w Katowicach, Lubinie. Nie twierdzę, że było tego wiele, przez te 20 lat uzbierało się może z kilkanaście. Ale jeśli twierdzisz, że SKWK nie zamyka drogi to trochę się mylisz - było kilka takich wyjazdów (np. na pierwszy Śląsk na nowym stadionie, gdzie sprzedaż prowadziło SKWK a bryśki po 2 minutach od rozpoczęcia sprzedaży zakomunikowało, że 3000 biletów się rozeszło. Rozumiem, że liczba miejsc ograniczona itd itp, więc nic mi do tego, ale na inne wyjazdy czy chciałem jechać sam czy nie to i tak musiałem do biletu dopłacić na transport - to już jest ograniczanie (finansowe). Podobnie było z wyjazdem na SPP na Narodowym z Legią (który ostatecznie nie doszedł do skutku), z którego do tej pory mam niepotrzebną koszulkę z błędem ortograficznym bo za nią nikt mi nie zwrócił kasy. Takie rzeczy MNIE zniechęcają. Gdyby to jeszcze klub organizował i on na tym zarabiał to byłoby co innego. Nie wiem czemu nie możecie zrozumieć, że na stadionie w dużej części (nie będę się teraz przekrzykiwał czy w większej czy nie) są ludzie, którzy inaczej patrzą na Wisłę, mecz widowisko. Nie lubią bluzgów na Cracovię (zwłaszcza w meczach z innymi drużynami), nie lubią negatywnego dopingu, też się emocjonują i angażują na swój sposób. Podkreślę to jeszcze raz - nie mam nic przeciw oprawom, zorganizowanemu dopingowi, organizowanym wyjazdom. Mam bardzo dużo przeciw braku kultury, chamstwu, argumentom siły czy argumentom z piaskownicy. Zauważ, czy w jakimkolwiek momencie zarzuciłem Ci kłamstwo, mijanie się z prawdą czy koloryzowanie? Czy odmówiłem Ci prawa do własnego zdania? Nie. A ty już po drugim poście stwierdzasz, że walę farmazony. Po czymś takim nie dziwię się, że Bednarz, jaki by on nie był, nie potrafi się z wami dogada skoro od razu zarzucasz kłamstwo czy mijanie się z prawdą. Reasumując - nie neguję ani tego, że zależy wam na Wiśle, ani tego, że poświęciliście wiele dla Wisły, co więcej zgadzam się z wieloma postulatami SKWK (np. dotyczącymi chorych zapisów ustawy o imprezach masowych, itd. itp.) ale metoda, którą stosujecie bardziej uderza w klub niż w osobę, w którą rzekomo wymierzyliście protest co każe się zastanowić normalnie myślącym (ale oczywiście "niekumatym") czy przypadkiem nie o dobro Wisły tu chodzi tylko o jakieś interesy. Ps. Chciałbym jeszcze jedną rzecz uściślić, bo tego dokładnie nie wiem - z Twoich komentarzy wynika, że złotówka miała być tylko od biletów na C a ja rozumiałem, że od całego stadionu. Jak miało być w rzeczywistości? ![]() ![]() W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex: |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, zawsze winna jest tylko jedna strona. Druga jest czysta jak łza. W taką bajkę nie uwierzy nikt, kto ma odrobinę zdrowego rozsądku i trochę pożył na tym świecie...
![]() ![]() W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex: |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Widocznie ja nie mam odrobiny zdrowego rozsądku. Tak w trzech punktach, szybciutko mógłbym prosić o oświecenie, dlaczego całej sytuacji jest winne SKWK z kibicami sektoraC.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
WISŁA KRAKÓW |
|||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ A gdzie zostało napisane, że całej sytuacji winne jest SKWK? to że zarząd SKWK ma coś nie coś za uszami to znaczy jednocześnie, że jest wszystkiemu winne, łącznie z kibicami z sektora?
Problemy z czytaniem? czy emocjonalność zaślepia? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
![]() Jak dobrze czytalem, Bednarz z sobie znanego powodu postawił z pełną swiadomościa zaporowe warunki zamiast powiedzieć wprost 'nie'. Nie chciał odpowiedzialności SKWK, chciał w ostaniej chwili zrezygnować. Tak rozumiem tekst poniżej. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 18.06.2014 o godz. 12:34.
![]()
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Problemy z myśleniem, czy lizanie dupy łysemu? ![]()
WISŁA KRAKÓW |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Nie wiem, nie było mnie na meczu, ale o tym że przed tym akcją w restauracji u Wislaków, ostrzelano stadion i kibiców racami jakoś nikt nie wspomina. Po takim czymś klub mógł być postawiony pod scianą, albo blokady dla kilkuset kibiców albo zamykamy stadion do końca sezonu. Co w takim wypadku miałby zrobić prezes klubu, bez znaczenia czy to Bednarz czy inny najemnik?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do jego motywacji - jest on wynajętym pracownikiem, z określonymi zadaniami, widocznie rada nadzorcza i właściciel na tą chwilę dobrze oceniają jego działania. Kibice mogą być innego zdania, na szczęście nie mają tu zbyt wiele do gadania - oczywiście poza protestami, do których mają pełne prawo. Ale w jakimś wiecie Ty żyjesz, jeśli oczekujesz, że prezes szanującego się klubu ustąpi bo jakaś hałaśliwa grupa kibiców uważa, że działa na szkodę klubu? Żeby było jasne - nie bronię Bednarza, nie znam go osobiście, nie byłem przy negocjacjach, ale mnie jako kibicowi płacącemu za bilety nie podoba się to, że mam dawać jakiś haracz (nawet jeśli to jest 1 zł od biletu) organizacji, z którą się nie zgadzam światopoglądowo. I mam prawo wyrażać swoje zdanie na ten temat bo mnie jako płacącego za bilety dotyczy. To nie znaczy, że nie doceniam wysiłków SKWK, pewnie jeśli powstanie muzeum zapłacę za bilet wstępu, ale świat nie jest czarno-biały, więc nie muszę się zgadzać ze wszystkim i nie zgadzam się np. z formą protestu. A za to od razu jestem uznawany za pachołka Bednarza najpewniej przezeń opłaconego. Poza tym, jeśli ktoś twierdzi, że winą Bednarza, jest ostrzelanie stadionu racami to z taką logiką (cyt: "wszystko jest winą i konsekwencją działań Bednarza) w ogóle nie ma dyskusji i znów nie dziwi mnie, że przy takim zacietrzewieniu nie udało się dogadać. I nigdzie nie twierdziłem, że winne wszystkiemu jest SKWK - cały czas, dla kogoś kto ma trochę lat na karku i trochę świata widział, jasne jest, że w konfliktach biorą udział co najmniej dwie strony i co najmniej dwie strony są winne. Mniej lub bardziej, ale obie. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to się po prostu mija z prawdą. ![]() ![]() W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex: |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|