The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2014, 22:36
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Smuda dostał mocniejszy zespół niż miał Kulawik, dostał przede wszystkim napastnika, który walnął mu 16 bramek, dostał Donalda Gueriera, który strzelił 6 bramek i robi niezły chaos na skrzydle. Dostał wyczyszczony zespół z graczy, którym nie chciało się grać bo czekali końca kontraktu. Do zespołu doszedł Stilic, doszedł doświadczony Dudka, Piotrek Brożek, a pomimo tego zespół gra coraz gorzej i zajmie pewnie ostatnie miejsce w grupie.
Zaraz zaraz, chcesz powiedzieć że Bednarz z Kapką sklecili mocniejszy skład niż był za Probierza?
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2014, 23:09
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Zaraz zaraz, chcesz powiedzieć że Bednarz z Kapką sklecili mocniejszy skład niż był za Probierza?
Masz problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu ? To przeczytaj jeszcze raz.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.05.2014, 01:21
Masz problemy z czytaniem i rozumieniem tekstu ? To przeczytaj jeszcze raz.
Nie o to chodzi czy mam czy nie. Jest dokładnie jak piszesz - mieliśmy szczęście jeśli chodzi o transfery. Patrząc na naszą kondycję finansową były one na prawde dobre. Jacek może zapisać sobie plusa. Tak samo jak wyniki w pierwszej połowie sezonu - ponad stan - tu duuuuzy plus dla Smudy. Jednak już przed sezonem widać było co się dzieje jak za granie wezmą się zmiennicy. Dlatego też Smuda mając doświadczenia życiowe jakie ma (np. sypiących się zawodników na wiosnę) nie liczył na wiele.

Reasumując, transfery jak na nasze warunki były bardzo dobre - zabrakło szerszej ławki lub zdrowia lub szczęścia. Nie jest więc problemem Smuda jako taki, brak Chaveza czy Sobolewskiego. Kazdy z tych problemów da się spokojnie ogarnąć, pod warunkiem że występuje solo. Niestety my mamy nawarstwienie. I tak: nie mamy Chaveza na ławce, nie mamy dochodów z biletów, sponsora, Cupiał ma kryzys finansowy, brakuje szczęścia, licencji na gry w pucharach, fizjologa itp. Za dużo tego na raz.

A prawda jest taka, ze trener odpowiada głową za wyniki. I tyle na ten temat.
Owszem, ale czy jest najsłabszy w całej układance? Nie sądze.
Jest dominującą przyczyną złych wyników? Nie.
Czy Kulawik miał szerszą ławkę? Tak.

Smuda odpowiada za wyniki, owszem, ale nie znaczy że od razu trzeba mu tą głowę ścinać i wtedy będzie lepije..
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.05.2014, 05:43
Jesień rzeczywiście była bardzo fajna, ale wyniki wiosny bardzo martwią w perspektywie nowego sezonu.
Co będzie jeśli taką samą rundę powtórzymy na jesieni?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.05.2014, 08:43
Nie o to chodzi czy mam czy nie. Jest dokładnie jak piszesz - mieliśmy szczęście jeśli chodzi o transfery. Patrząc na naszą kondycję finansową były one na prawde dobre. Jacek może zapisać sobie plusa. Tak samo jak wyniki w pierwszej połowie sezonu - ponad stan - tu duuuuzy plus dla Smudy.
Ponad jaki stan ? Dobry skład na nasza buraczana ligę, z bramkostrzelnym Pawłem, który strzelał jak na zawołanie i po rundzie jesiennej był na pierwszym miejscu w tabeli Król Strzelców.

Cytat:
Jednak już przed sezonem widać było co się dzieje jak za granie wezmą się zmiennicy. Dlatego też Smuda mając doświadczenia życiowe jakie ma (np. sypiących się zawodników na wiosnę) nie liczył na wiele.
A od kiedy mu się zaczęli sypać ci zawodnicy ? czy czasem nie wtedy gdy juz można było zobaczyć, ze zespół jest źle przygotowany do rundy ? Znając jego wiosenne niewypaly z przygotowania różnych drużyn, też nie liczyłem na wiele.

Cytat:
Owszem, ale czy jest najsłabszy w całej układance? Nie sądze.
Jest dominującą przyczyną złych wyników? Nie.
Od trenera bardzo dużo zależy, co pokazuje przykład Ruchu, z zespołem, który był chłopcem do bicia nieznany nikomu trener zrobił 3 miejsce. Przeciętni zawodnicy jak na naszą ligę wiedza co mają grać, jak sie ustawiać. Nauczył ich taktyki. Widziałeś jakąś myśl taktyczną w grze Wisły ? Raczej jeden wielki przypadek.

Cytat:
Czy Kulawik miał szerszą ławkę? Tak.
Chyba w tramwaju.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.05.2014, 08:48
arti napisał(a):Wyświetl post
Co będzie jeśli taką samą rundę powtórzymy na jesieni?
Trzeba będzie wyniki z jesieni powtórzyć na wiosę.
A jak na wiosnę będzie taka sama kicha jak jest teraz to znaczy że musimy ogarnąć się sportowo i organizacyjnie w lidze niżej.

Ponad jaki stan ? Dobry skład na nasza buraczana ligę, z bramkostrzelnym Pawłem, który strzelał jak na zawołanie i po rundzie jesiennej był na pierwszym miejscu w tabeli Król Strzelców.
Właśnie o tym mówię - jak Smuda prowadził Brożka i drużynę na jesień to zasługa potencjału kopaczy a jak ten sam Brożek na wiosne gra kichę to wina Smudy.
Tak samo tu:

Smuda dostał mocniejszy zespół niż miał Kulawik.....
Jak wygodnie to Bednarz rozwala wszystko, ale jak wygodniej to stowrzył pake o której Kulawik mógł pomarzyć.

No nie da się tak. Albo jest paka dzięki Bednarzowi i Smuda cienki, albo piłkarze z odzysku a Smuda dobry (majac wyniki jakie miał na jesień).
Nie zrozumiałem co chciałes powiedzieć stąd moje pierwsze pytanie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.05.2014 o godz. 09:00.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.05.2014, 09:14
Właśnie o tym mówię - jak Smuda prowadził Brożka i drużynę na jesień to zasługa potencjału kopaczy a jak ten sam Brożek na wiosne gra kichę to wina Smudy.
Tak sie składa, że to nie Smuda przygotowywał Pawła do rundy jesiennej. Prawdą jest natomiast, ze Paweł odbył cały cykl przygotowawczy pod jego okiem do rundy wiosennej. Dysproporcja w formie Brozia pomiędzy tymi rundami jest zapewne przypadkowa

Cytat:
No nie da się tak. Albo jest paka dzięki Bednarzowi i Smuda cienki, albo piłkarze z odzysku a Smuda dobry (majac wyniki jakie miał na jesień).
Nie zrozumiałe co chciałes powiedzieć stąd moje pierwsze pytanie.
Chyba niedokładnie czytasz moje posty. Od dawna piszę, ze Smuda dostał dobry skład jak na naszą buraczankę, lepszy niż miał jego poprzednik Kulawik. Dostał przede wszystkim napastnika (16 goli).
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 28.05.2014, 09:59
Po co te kłótnie i wojny.
Nic nam bunt nie da bo tylko działamy na szkodę Wisły.
Bednarz może nie jest super, ale klub bez środków z zewnątrz utrzymuje w górnej tabeli ligi i licencje otrzymaliśmy na Ligę bez problemów.

Co do Smudy zrobił to co ma zrobić utrzymał nas w lidze.
Wszyscy przed sezonem mówili Wisła spadek, a Wisła walczyła nawet o podium.

A to, że mamy wysyp kontuzji to nie do końca wina franka tylko tego, że mielismy pecha
Boguski-Kontuzjowany przed smudą
Garguła-Zawsze był kontuzjongeny
Głowacki-Zawsze był kontuzjongeny
Czekaj-Kontuzja przed smudą
Brożek Piotr-zwykły pech
Bunoza-Pech
Marko Jovanović-Choroba to gdzie tu wina smudy
Wilde-Donald Guerrier-No on może by z przeforsowania bo dla niego to duża zmiana w treningach
Uryga-uraz przed smudą
Sarki- no pech

Paweł Brożek-Z powodu braku napstnika nie miał kiedy się wykurować wiec nie obwiniał bym Smudy
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.05.2014, 10:22
....Dysproporcja w formie Brozia pomiędzy tymi rundami jest zapewne przypadkowa .....
Chyba niedokładnie czytasz moje posty. Od dawna piszę, ze Smuda dostał dobry skład jak na naszą buraczankę, lepszy niż miał jego poprzednik Kulawik. Dostał przede wszystkim napastnika (16 goli).
Generalnei się z Tobą zgadzam - podstawowy skład jest dobry+.

Natomiast powątpiewam trochę w negatywną rolę jaką przypisujesz Smudzie.
Prawdą jest że piłkarze są przez niego zajechani natomaist ocenianie Smudy przez przyzmat rundy wiosennej i równoczesne branie jego wyników z jesieni jako punktu odniesienia jest mylące.

To tak jakbym raz robotę wykonał dobrze, drugim razem żle i stwierdził ze do tej roboty się zupełnie nie nadaję bo możliwości mam wielkie ale potrafię tylko i wyłącznie maścić.

Zastanawiam się również czy mówiąc iż Smuda ma do dyspozycji bardzo dobry skład na ligę, zbytnio nie faowryzujesz polityki sportowo-kadrowej Bednarza/Kapki.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.05.2014 o godz. 11:37.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 28.05.2014, 10:57
skład mamy dobry ale tylko na papierze za dużo kontuzji
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 28.05.2014, 16:48
Mamy licencję na puchary

Komisja Odwoławczej ds. Licencji Klubowych przyznała Ruchowi Chorzów i Wiśle Kraków licencję, która umożliwi klubowi występy w europejskich pucharach.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ejskie-puchary
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 28.05.2014, 16:58
Mamy licencję na puchary

Komisja Odwoławczej ds. Licencji Klubowych przyznała Ruchowi Chorzów i Wiśle Kraków licencję, która umożliwi klubowi występy w europejskich pucharach.

http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ejskie-puchary
Szkoda, że na nic nam ona w tej chwili.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 30.05.2014, 07:19
http://biznes.onet.pl/tele-fonika-ka...575,news-detal

Może dosłownie to Wisły nie dotyczy, ale Telefonika podpisała fajny kontrakt
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 30.05.2014, 07:48
Gdzies ty tam wyczytał o tym że podpisali kontrakt? I co ty ....a bolidem F1 jezdzisz że jest on dla ciebie fajny?

Zamiast potentat kablowy zajmowac się głupotami, kabelkami od diody ręcznego do kokpitu kierowcy niech lepiej wywiążą się z zobowiązań sponsorskich.

Za damski huj to my na koszulkach tego potentata kablowego nosic nie mamy zamiaru.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 30.05.2014, 07:53
huberix napisał(a):Wyświetl post
http://biznes.onet.pl/tele-fonika-ka...575,news-detal

Może dosłownie to Wisły nie dotyczy, ale Telefonika podpisała fajny kontrakt
"Tele-Fonika Kable, wraz ze swoimi kontrahentami, opracowała system okablowania do zastosowań w bolidach Formuły 1, poinformował prezes Ryszard Pilch."

Nie podpisała żadnego kontraktu, tylko opracowała rozwiązanie techniczne, które być może dopiero sprzeda.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 30.05.2014, 15:25
Viper napisał(a):Wyświetl post
"Tele-Fonika Kable, wraz ze swoimi kontrahentami, opracowała system okablowania do zastosowań w bolidach Formuły 1, poinformował prezes Ryszard Pilch."

Nie podpisała żadnego kontraktu, tylko opracowała rozwiązanie techniczne, które być może dopiero sprzeda.
Fakt, ale kasę jakoś dostaną( i to nie małą, bo f1 to gruby biznes). Być może znajdzie sie kasa na Wisłę( chociaż tu i tam maja problemy, blokady itd.) Zła informacja to nie jest, a wręcz przeciwnie.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 30.05.2014, 17:17
Fakt, ale kasę jakoś dostaną( i to nie małą, bo f1 to gruby biznes). Być może znajdzie sie kasa na Wisłę( chociaż tu i tam maja problemy, blokady itd.) Zła informacja to nie jest, a wręcz przeciwnie.
Kasę dostaną dopiero jeżeli komukolwiek to sprzedadzą, F1 wcale nie musi być zainteresowana kupnem czegokolwiek.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.05.2014, 17:54
Polecam :

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...e-pomaga/xbf5g

Czy prze­rwa­ny mecz z Ja­giel­lo­nią był naj­trud­niej­szym mo­men­tem pana pre­ze­su­ry?
- Z pew­no­ścią był jed­nym z naj­trud­niej­szych. Nie spo­dzie­wa­łem się ta­kiej sy­tu­acji.
Nie ża­ło­wał pan zbyt bli­skich kon­tak­tów z fa­na­mi?
- Takie my­śle­nie to droga na skró­ty. Nie ma ta­kiej za­leż­no­ści. Czu­łem zawód, ale to nie było skie­ro­wa­ne bez­po­śred­nio do ki­bi­ców. Na to, co się wtedy zda­rzy­ło wpły­nę­ło wiele czyn­ni­ków.
Do­cie­ra­ły do pana opi­nie, że tamte wy­da­rze­nia były kon­se­kwen­cją pań­skiej za­ży­ło­ści z ki­bi­ca­mi?
- Oczy­wi­ście, bo wiele osób tak twier­dzi. Jed­nak do­sta­li­śmy ra­port nie­za­leż­nej firmy ba­da­ją­cej stan bez­pie­czeń­stwa sta­dio­nów i oka­za­ło się, że dia­log z ki­bi­ca­mi to je­dy­na wła­ści­wa droga.
Nie oba­wia się pan, że po­strze­ga­nie sym­pa­ty­ków Legii przez UEFA może za­szko­dzić klu­bo­wi?
- Nie da się ukryć, że nie mamy do­brej opi­nii w UEFA. Na pewno to nam nie po­ma­ga, po­nie­waż jest to or­ga­ni­za­cja, która kur­czo­wo bę­dzie się trzy­mać z da­le­ka od kło­po­tów. Roz­ma­wia­my na ten temat z ki­bi­ca­mi i uwa­żam, że w tej spra­wie zro­bi­li­śmy bar­dzo dużo.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 30.05.2014, 18:42
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Do.cie.ra.ły do pana opi.nie, że tamte wy.da.rze.nia były kon.se.kwen.cją pań.skiej za.ży.ło.ści z ki.bi.ca.mi?
- Oczy.wi.ście, bo wiele osób tak twier.dzi. Jed.nak do.sta.li.śmy ra.port nie.za.leż.nej firmy ba.da.ją.cej stan bez.pie.czeń.stwa sta.dio.nów i oka.za.ło się, że dia.log z ki.bi.ca.mi to je.dy.na wła.ści.wa droga.
I to jest właściwa osoba na odpowiednim miejscu. Jacek tylko szukałby pretekstu do najazdów.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 31.05.2014, 01:48
I to jest właściwa osoba na odpowiednim miejscu. Jacek tylko szukałby pretekstu do najazdów.
Bo Leśnego każda idiotyczna decyzja uderzy po kieszeni. Bednarz natomiast rządzi się za nieswoje.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.06.2014, 10:21
A może by tak złożyć propozycję dwóm firmom od okien mowa tutaj o Drutex i Oknoplast z tego wiem to jeszcze ich nie było w Ekstraklasie i myślę, że to nie był by zły sponsor główny na koszulki

P.s jak nie ten dział proszę o przeniesienie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 02.06.2014, 13:06
Prezes Oknoplastu się już wypowiadał kiedyś w wywiadzie dlaczego nie chce sponsorować Polskiej piłki.

W skrócie chodzi o dużą konfliktowość, padł chyba przykład spadku sprzedaży Tyskiego w Wielkopolsce.

Gerealnie straty wizerunkowe są większe od zysków jego zdaniem.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Stary 02.06.2014, 14:04
^^ no to został Drutex
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 02.06.2014, 14:06
Drutex juz ma swoją Bytovie z która Janosik awansował do 1 ligi.

w/w firmy mogłby by u nas zaistnieć na koszulkach chyba tylko w przypadku że zgodzilibyśmy się zareklamować ich za frajer.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.06.2014, 12:10
Wisła Kraków za sezon zarobiła 8 milionów złotych i 664 tys zł co daje jej 5 miejsce wśród najlepiej zarabiających

Zarobek kilku kolejnych klubów:
Lech Poznań - 10,12 mln
Ruch Chorzów - 8,93
Wisła Kraków - 8,66
Śląsk Wrocław - 6,95
Cracovia - 5,50
Widzew - 4,98
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 03.06.2014 o godz. 12:12.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.06.2014, 12:19
Na czym konkretnie zarobiła? To kasa z transmisji czy z reklam czy z biletów? Czy może transferów?

E: i kto jest na drugim miejscu ?!
Ostatnio edytowane przez Kocur : 03.06.2014 o godz. 12:32.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 03.06.2014, 12:22
^^ To jest kasa za transmisjie

nie wiem czy wliczona jest w to premia za miejsce w lidze.
Odpowiedz cytując
GieKrol
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 03.06.2014, 12:43
Ciekawi mnie czy w Wiśle można by było zrobić taką akcje jaką przeprowadził jakiś czas temu jeden z hiszpańskich klubów. Otóż zrobili taką akcje, że ich kibice wysyłali im tam jakąś opłate, dajmy na to 50 euro i zdjęcie a klub w zamian robił z tych wszystkich zdjęć numery na koszulkach zawodników. Ja byłbym w stanie wydać 50 zl i mieć satysfakcje, że przez cały sezon ktoś tam ma moje zdjęcie na koszulce.

Ciekawe również, czy można by było zorganizować mecz legend Wisły z legendami jakiegoś innego klubu a dochód przeznaczyć na transfery.

Albo można by jeszcze brać przykład z największych klubów europy i zmienić kolor strojów wyjazdowych na jakiś inny charakterystyczny kolor, np. pomarańczowy. Może wzrosłaby wtedy sprzedaż koszulek...

Jest dużo możliwości. Nie rozumiem dlaczego klub ich nie wykorzystuje... :/
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2014, 12:48
Daj lepiej na budowę muzeum Wisły, a nie jakieś pierdoły.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.06.2014, 12:53
GieKrol napisał(a):Wyświetl post

Ciekawe również, czy można by było zorganizować mecz legend Wisły z legendami jakiegoś innego klubu a dochód przeznaczyć na transfery.

GieKrol napisał(a):Wyświetl post
Albo można by jeszcze brać przykład z największych klubów europy i zmienić kolor strojów wyjazdowych na jakiś inny charakterystyczny kolor, np. pomarańczowy. Może wzrosłaby wtedy sprzedaż koszulek...
Może k.urwa tęczowy?
Widzisz i nie grzmisz...
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów