|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie o to chodzi czy mam czy nie. Jest dokładnie jak piszesz - mieliśmy szczęście jeśli chodzi o transfery. Patrząc na naszą kondycję finansową były one na prawde dobre. Jacek może zapisać sobie plusa. Tak samo jak wyniki w pierwszej połowie sezonu - ponad stan - tu duuuuzy plus dla Smudy. Jednak już przed sezonem widać było co się dzieje jak za granie wezmą się zmiennicy. Dlatego też Smuda mając doświadczenia życiowe jakie ma (np. sypiących się zawodników na wiosnę) nie liczył na wiele.
Reasumując, transfery jak na nasze warunki były bardzo dobre - zabrakło szerszej ławki lub zdrowia lub szczęścia. Nie jest więc problemem Smuda jako taki, brak Chaveza czy Sobolewskiego. Kazdy z tych problemów da się spokojnie ogarnąć, pod warunkiem że występuje solo. Niestety my mamy nawarstwienie. I tak: nie mamy Chaveza na ławce, nie mamy dochodów z biletów, sponsora, Cupiał ma kryzys finansowy, brakuje szczęścia, licencji na gry w pucharach, fizjologa itp. Za dużo tego na raz.
Jest dominującą przyczyną złych wyników? Nie. Czy Kulawik miał szerszą ławkę? Tak. Smuda odpowiada za wyniki, owszem, ale nie znaczy że od razu trzeba mu tą głowę ścinać i wtedy będzie lepije.. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jesień rzeczywiście była bardzo fajna, ale wyniki wiosny bardzo martwią w perspektywie nowego sezonu.
Co będzie jeśli taką samą rundę powtórzymy na jesieni? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Trzeba będzie wyniki z jesieni powtórzyć na wiosę.
A jak na wiosnę będzie taka sama kicha jak jest teraz to znaczy że musimy ogarnąć się sportowo i organizacyjnie w lidze niżej.
Tak samo tu: Jak wygodnie to Bednarz rozwala wszystko, ale jak wygodniej to stowrzył pake o której Kulawik mógł pomarzyć. No nie da się tak. Albo jest paka dzięki Bednarzowi i Smuda cienki, albo piłkarze z odzysku a Smuda dobry (majac wyniki jakie miał na jesień). Nie zrozumiałem co chciałes powiedzieć stąd moje pierwsze pytanie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.05.2014 o godz. 09:00.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Po co te kłótnie i wojny.
Nic nam bunt nie da bo tylko działamy na szkodę Wisły. Bednarz może nie jest super, ale klub bez środków z zewnątrz utrzymuje w górnej tabeli ligi i licencje otrzymaliśmy na Ligę bez problemów. Co do Smudy zrobił to co ma zrobić utrzymał nas w lidze. Wszyscy przed sezonem mówili Wisła spadek, a Wisła walczyła nawet o podium. A to, że mamy wysyp kontuzji to nie do końca wina franka tylko tego, że mielismy pecha Boguski-Kontuzjowany przed smudą Garguła-Zawsze był kontuzjongeny Głowacki-Zawsze był kontuzjongeny Czekaj-Kontuzja przed smudą Brożek Piotr-zwykły pech Bunoza-Pech Marko Jovanović-Choroba to gdzie tu wina smudy Wilde-Donald Guerrier-No on może by z przeforsowania bo dla niego to duża zmiana w treningach Uryga-uraz przed smudą Sarki- no pech Paweł Brożek-Z powodu braku napstnika nie miał kiedy się wykurować wiec nie obwiniał bym Smudy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Natomiast powątpiewam trochę w negatywną rolę jaką przypisujesz Smudzie. Prawdą jest że piłkarze są przez niego zajechani natomaist ocenianie Smudy przez przyzmat rundy wiosennej i równoczesne branie jego wyników z jesieni jako punktu odniesienia jest mylące. To tak jakbym raz robotę wykonał dobrze, drugim razem żle i stwierdził ze do tej roboty się zupełnie nie nadaję bo możliwości mam wielkie ale potrafię tylko i wyłącznie maścić. Zastanawiam się również czy mówiąc iż Smuda ma do dyspozycji bardzo dobry skład na ligę, zbytnio nie faowryzujesz polityki sportowo-kadrowej Bednarza/Kapki.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.05.2014 o godz. 11:37.
![]()
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
skład mamy dobry ale tylko na papierze za dużo kontuzji
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mamy licencję na puchary
Komisja Odwoławczej ds. Licencji Klubowych przyznała Ruchowi Chorzów i Wiśle Kraków licencję, która umożliwi klubowi występy w europejskich pucharach. http://www.sportowefakty.pl/pilka-no...ejskie-puchary ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
http://biznes.onet.pl/tele-fonika-ka...575,news-detal
Może dosłownie to Wisły nie dotyczy, ale Telefonika podpisała fajny kontrakt |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Gdzies ty tam wyczytał o tym że podpisali kontrakt? I co ty ....a bolidem F1 jezdzisz że jest on dla ciebie fajny?
Zamiast potentat kablowy zajmowac się głupotami, kabelkami od diody ręcznego do kokpitu kierowcy niech lepiej wywiążą się z zobowiązań sponsorskich. Za damski huj to my na koszulkach tego potentata kablowego nosic nie mamy zamiaru. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
Nie podpisała żadnego kontraktu, tylko opracowała rozwiązanie techniczne, które być może dopiero sprzeda. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fakt, ale kasę jakoś dostaną( i to nie małą, bo f1 to gruby biznes). Być może znajdzie sie kasa na Wisłę( chociaż tu i tam maja problemy, blokady itd.) Zła informacja to nie jest, a wręcz przeciwnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Kasę dostaną dopiero jeżeli komukolwiek to sprzedadzą, F1 wcale nie musi być zainteresowana kupnem czegokolwiek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Polecam :
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...e-pomaga/xbf5g Czy przerwany mecz z Jagiellonią był najtrudniejszym momentem pana prezesury? - Z pewnością był jednym z najtrudniejszych. Nie spodziewałem się takiej sytuacji. Nie żałował pan zbyt bliskich kontaktów z fanami? - Takie myślenie to droga na skróty. Nie ma takiej zależności. Czułem zawód, ale to nie było skierowane bezpośrednio do kibiców. Na to, co się wtedy zdarzyło wpłynęło wiele czynników. Docierały do pana opinie, że tamte wydarzenia były konsekwencją pańskiej zażyłości z kibicami? - Oczywiście, bo wiele osób tak twierdzi. Jednak dostaliśmy raport niezależnej firmy badającej stan bezpieczeństwa stadionów i okazało się, że dialog z kibicami to jedyna właściwa droga. Nie obawia się pan, że postrzeganie sympatyków Legii przez UEFA może zaszkodzić klubowi? - Nie da się ukryć, że nie mamy dobrej opinii w UEFA. Na pewno to nam nie pomaga, ponieważ jest to organizacja, która kurczowo będzie się trzymać z daleka od kłopotów. Rozmawiamy na ten temat z kibicami i uważam, że w tej sprawie zrobiliśmy bardzo dużo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Bo Leśnego każda idiotyczna decyzja uderzy po kieszeni. Bednarz natomiast rządzi się za nieswoje.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
A może by tak złożyć propozycję dwóm firmom od okien mowa tutaj o Drutex i Oknoplast z tego wiem to jeszcze ich nie było w Ekstraklasie i myślę, że to nie był by zły sponsor główny na koszulki
P.s jak nie ten dział proszę o przeniesienie ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Prezes Oknoplastu się już wypowiadał kiedyś w wywiadzie dlaczego nie chce sponsorować Polskiej piłki.
W skrócie chodzi o dużą konfliktowość, padł chyba przykład spadku sprzedaży Tyskiego w Wielkopolsce. Gerealnie straty wizerunkowe są większe od zysków jego zdaniem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ no to został Drutex
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Drutex juz ma swoją Bytovie z która Janosik awansował do 1 ligi.
w/w firmy mogłby by u nas zaistnieć na koszulkach chyba tylko w przypadku że zgodzilibyśmy się zareklamować ich za frajer. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wisła Kraków za sezon zarobiła 8 milionów złotych i 664 tys zł co daje jej 5 miejsce wśród najlepiej zarabiających
Zarobek kilku kolejnych klubów: Lech Poznań - 10,12 mln Ruch Chorzów - 8,93 Wisła Kraków - 8,66 Śląsk Wrocław - 6,95 Cracovia - 5,50 Widzew - 4,98
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 03.06.2014 o godz. 12:12.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Na czym konkretnie zarobiła? To kasa z transmisji czy z reklam czy z biletów? Czy może transferów?
E: i kto jest na drugim miejscu ?!
Ostatnio edytowane przez Kocur : 03.06.2014 o godz. 12:32.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ To jest kasa za transmisjie
![]() nie wiem czy wliczona jest w to premia za miejsce w lidze. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Ciekawi mnie czy w Wiśle można by było zrobić taką akcje jaką przeprowadził jakiś czas temu jeden z hiszpańskich klubów. Otóż zrobili taką akcje, że ich kibice wysyłali im tam jakąś opłate, dajmy na to 50 euro i zdjęcie a klub w zamian robił z tych wszystkich zdjęć numery na koszulkach zawodników. Ja byłbym w stanie wydać 50 zl i mieć satysfakcje, że przez cały sezon ktoś tam ma moje zdjęcie na koszulce.
Ciekawe również, czy można by było zorganizować mecz legend Wisły z legendami jakiegoś innego klubu a dochód przeznaczyć na transfery. Albo można by jeszcze brać przykład z największych klubów europy i zmienić kolor strojów wyjazdowych na jakiś inny charakterystyczny kolor, np. pomarańczowy. Może wzrosłaby wtedy sprzedaż koszulek... Jest dużo możliwości. Nie rozumiem dlaczego klub ich nie wykorzystuje... :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Daj lepiej na budowę muzeum Wisły, a nie jakieś pierdoły.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
![]()
Widzisz i nie grzmisz... ![]()
the future's uncertain
and the end is always near |